Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

The sound of Friday

Kategori: Musik

Fredag och som alla vet så betyder det oftast att det kommer en veckans låt och denna veckan är det Don´t stop me now med Queen. Riktigt skön låt faktist.

Gamla stjärnor

Kategori: Allmänt

Såg en lite skoj grej på Aftonbladet hur film/musik stjärnorna "kommer" se ut när det blir gamla o gaggiga fast de kommer ju spruta in massa botox överallt så det lär ju inte se så här rynkiga ut när de blir så gamla men det är lite skoj ändå. Följ länken nedan till aftonbladets bilder så får ni se stjärnor som man aldrig har sett dem förut.
bildextra

Twilight

Kategori: Film Recensioner


Var på bio med Patrik igår kväll och vi kollade på vampyrrullen twilight. Jag var aldrig riktigt sugen på att se filmen förrän patrik snacka om den och jag kollade på en trailer som innehöll mycket action. Jag hade fått för mig att det skulle vara mycket drama i filmen så jag vart inte så sugen. När filmen väl började så roades jag varje minut och trots att det typ regnade eller var mulet väder hela filmen igenom så tyckte jag om den. Dock så var det mer drama i den än jag trodde efter att ha sett trailern men det gjorde inget eftersom den var så bra ändå. Mer action hade nog bara förstört filmen tror jag.

För alla som inte vet så handlar filmen om en tjej som flyttar hem till sin pappa efter att ha bott hos sin mamma i flera år. Pappan bor i ett litet samhälle som heter Forks. Hon börjar skolan och får sitta bredvid en kille som verkar avsky henne. Hon blir intresserad av varför och tar kontakt med honom efter ett tag så får hon reda på att han är en vampyr och trots att de inte borde bli tillsammans så blir de det.

Den var riktigt bra denna filmen som jag lätt kommer inhandla när den kommer ut på dvd.


Betyg 4 av 5

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan på liven så kom det bara ett spel men det spelet som kom blev nog väldigt många "nördar" glada över. Spelet som kom idag heter Super Street Fighter 2 HD Remix. Skillnaden mot HD Remix och alla andra 12miljoner olika Street Fighter 2 versioner är som man kan se på namnet att allt är i HD och att alla sprites är omritade plus lite andra nyheter.  Men jag har aldrig riktigt förstått mej på Steet Fighter spelen så för min egen del så var inte detta någon hit speciellt inte för 120 kr som det kostar om man vill ladda ner hela.

1 månad kvar

Kategori:

Idag är det bara en månad kvar till Jul och det känns som om det kommer gå i superhög fart dit. Förhoppningsvis så har jag fått ännu mer ordning i min nya lägenhet då. Imorgon så har jag o Åsa varit tillsammans i 23 månader shit vad tiden går fort ibland. Men det har vart 23månader av glädje så det är väl därför tiden går så fort. Nu ska jag lägga mej i soffan bredvid min söta flickvän som fryser så.

Recensions Måndag

Kategori: Spel Recensioner

Jag tänkt jag skulle recensera 2 spel nu. Först ut kommer första spelet som jag spelade igenom och det är Fallout 3.

Handling:
  Spelet börjar med att man som liten växer upp i Vault 101 eftersom det har varit ett atombombs krig och de människor som bosatte sig i de så kallade valven klarade sig utan några större biverkningar. När man har fyllt 19 så flyr ens pappa iväg från vault 101 och eftersom man vill veta varför så tar man upp spåret efter sin pappa och letar sig ut i vildmarkerna.

Grafik: Grafiken är snygg men inget man inte har sett förr som t.ex utvecklarnas tidigare spel Elder scroll IV : Oblivion.

Ljud: Ljudet från vapen och musik är riktigt härliga men när det kommer till rösterna i spelet så känns de väldigt opersonliga och stela exakt som i Oblivion.

Kontroll: Kontrollen är som vilket FPS(First Person Shooter) som helst och det funkar utmärkt specielt systemet när man möter fiender och väljer V.A.T.S systemet som gör att spelet stannar och man får välja på vilka kroppsdelar av fienden man skall skjuta på mycket underhållande och bra.

Betyg : 8.5 av 10


Handling :
Människorna utlöste en bomb i första spelet men tyvärr så gjorde den bara att Locust Horde som fienden är blev ännu mer aggresiv och de började sänka hela städer. Marcus Fenix och hans vänner går återigen till attack för att dels rädda Doms flickvän och krossa The locust Queen.

Grafik : Grafiken är så sjukt snygg fast att det inte är så stor skillnad från förra spelet så gör inte det något eftersom första spelet som är 2 år gammalt fortfarande håller fruktansvärt hög klass.

Ljud: Ljudet är också det riktigt bra fast det krävs att man har hemmabio för att få del av allting.

Kontroll: Kontrollen är i stort sett oförändrad från första spelet men varför ändra på något som är så bra.

Betyg : 9 av 10


The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt blir en sjukt bra låt av Hardcore Superstar. Shame från deras andra studioalbum och detta är nog min favoritvideo som de har gjort. Lyssna, se & njut

Felsägningar är såååååå farligt.

Kategori:

Tjolahopp!

Vad har hänt idag då. Morgonen var rätt så lugn vaknade halv 10 och efter frukost så kollade jag och Åsa på Extra Extra & Bonde söker fru. Efter det så spelade vi Rayman Ravin Rabbits till wii och det är ett jävligt flummigt spel. Efter ett tag så tröttnade vi och bestämde oss för att gå ut i det fina solskenet så vi gick iväg till Lidl för att handla lite käk och skratta åt alla fula/onödiga prylar som finns där.

När vi kom hem så läste jag på aftonbladet att Rikard Palm en av SVT:s nyhetesankare fick börja jobba på natten tack vare att han har gjort några felsägningar och det tycker jag är så fel. Dels så tycker jag han gör det "kul" att kolla på aktuellt plus att vad spelar det för roll om man säger fel det går ju att ändra sig och säga rätt. Så himla farligt kan det väl inte vara. Tönt SVT!

Länk till aftonbladet artikel.

En annan lite rolig och fruktansvärt fel grej var ju när Rikard hade odlat mustach och efter att aktuellt hade visats så fick han raka av sig efter att det hade kommit in så många klagobrev av svenska folket. Man ska väl få se ut som man vill. Kanske exakt vad vill men hur mycket kan en mustach skada.

To my love

Kategori: Musik

Lyssnade lite på musik förut och då helt slumpmässigt så kom Heaven sent med Hardcore Superstar. Från början tror jag det är IXNS som har gjort låten men Hardcore har gjort en cover och deras version är med på Mothers Love singeln som bonus låt. Iaf när jag lyssnade på låten så började jag tänka på Åsa och när jag läste texten så fick jag lite rysningar så jag gick ut på Youtube för att kolla om någon hade lagt upp denna gamla låten med hardcore på näten men det hade ingen gjort så jag fick göra en egen "video" av stillbilder som jag har tagit på konserter bla.

To my Love! You must be from heaven...

Star Wars : The Force Unleached

Kategori: Spel Recensioner

Ikväll kom Patrik förbi och det första vi började spela var ovanstående spel till mitt wii och äntligen så klarade vi det. Jag tror spelet ska utspela sig en tid efter Star Wars Episode 3. Spelet handlar om att man är en ungman som blir tränad av Darth Vader och man ska leta reda på alla jedis och döda dem en efter en så att den mörka sidan kan vinna. Det roliga med spelet är att man blir bättre och lär sig nya moves hela tiden men man tröttnar ända på att bara gå igenom en bana efter den andra och döda fiender och sen komma till en bossfight. Bossfighterna är dock det som gör att man spelar vidare eftersom de är lite roligare än vanliga fiender. Rent grafikmässigt så var det lätt bl.a det snyggare wii spelen vilket inte säger så mycket men ändå. Ljudet var också det rätt så bra. Kontrollen var också bra men inte perfekt.

Grafik : 7 av 10
Ljud 6 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet : 5 av 10

Betyg : 6 av 10


Hemmabio fixare

Kategori:

Igår när jag städade min förra lägenhet så ringde Lillemor(Åsas mor) vid halv 3 och jag blev väldigt förvånad. Anledningen till att hon ringde var att Svenne(Åsas far) ville ha hjälp med att koppla in sitt nyköpta hemmabio/tv och grym som jag är så tackade jag JA!.

När vi kom till Stenstorp så fick jag lite mat eftersom jag var hungrig och sen började vi med att packa upp tv:n och allt annat. Efter ett tag så var vi klara och både Svenne och Lillemor frågade om jag ville ha skjuss hem men eftersom det alltid är trevligt där och att jag inte hade något att göra hemma så stannade jag kvar till 9 på kvällen. Malin skjussade då hem mig men först så åkte vi till Maxi för lite shopping och sen åkte vi förbi Thaihouse för att hämta upp Åsa.

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt än. Jag är riktigt less på piss vädret utomhus så jag kommer nog stanna inne så länge det går. Jag hade tänkt att ja skulle klippa mig idag men jag kanske göra det imorn om jag inte få tummen ur idag. Om jag inte går till frisören idag då borde jag fixa mitt hemmabio så att det slipper ligga på golvet skita ner.

Damp dator

Kategori:

Igår fick min dator fnatt så idag/nu måste jag installera om skiten så att det funkar som den ska. Men det får man räkna med när man använder windows. Idag har jag annars fått hjälp av mor & Freddie med lägenheten och det har hänt en hel del med lampor och mattor o hyllor och annat smått o gott. Tack så mycket mor & Freddie än en gång

Duschen är invigd

Kategori: Allmänt

Du har jag tagit min första dusch i min lägenhet och det börjar bli ordning på grejorna här nu. Idag har jag plockat ner datorn och beställt 24mbit/s för 99kr i månaden. Var också på siba med Pappa och jag köpte en antennsladd som var 15m men då var ja tvungen att koppla den själv och när det var klart så fungerade det ändå inte. Då blev jag förbannad och började koppla igen och bilden blev bättre men jag vägrar se på tv när det ser ut som det gör just nu så imorn ska jag till siba och lämna tillbaka kablen och sen ska jag köpa en kabel från Net on net eller nått annat ställe. Siba suger redigt mycket faktist. Min sladd var väl ingen större skada men jag har hört många som har haft problem med dem. T.ex morsan som köpte en tv och då hängde det inte med en sladd som det stod att det skulle göra och efter att de klagat så fick de en sladd  men den funkade inte heller så de fick en ny men den funkade inte heller.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt var det dags för nu då. Denna veckan är det cp-låten med Thomas Järvheden som jag har haft på hjärnan mest och därför blir det veckans låt. Hoppas det är någon mer än jag som tycker låten är lite bra.

Moving on...

Kategori:

Igår var det den stora flyttdagen för mig. Pontus kom runt halv 1 och han hjälpte mig att flytta ner både stora och små grejor till nya lyan vilket kändes riktigt gött. Det ser ut som skit i nya lägenheten men så fort jag fått upp allt i hyllorna så kommer det bli kalas bra. Just nu sitter jag i min gamla lägenhet och det ända som är kvar är lamporna, takfläkten och datorn eftersom jag inte har fixat internet i nya lägenheten. Idag är planen att jag ska hämta min cykel som vart på lagning och sen ska jag cykla till elgiganten och köpa den längsta antennkabeln dom har typ. Inom kort så kommer det bilder på hur lägenheten såg ut först och hur den ser ut när den är klar typ.

PS Grattis till Louise idag.

Flyttedags

Kategori: Allmänt

Idag är det Tisdag och jag har börjat flytta lite grejor till min nya lägenhet en trappa ner och det känns bra fast det är svårt att veta vart man ska börja. Farsan var nyss på besök och inspekterade lite och han såg massa små grejor som jag aldrig hade lagt märke till om inte han hade sagt det. Det är mycket bra att ha en pappa som är snickare och kan hjälpa till med lite jobb och att han vet vad man ska kolla på. Visst det är en yrkesskada men det är en mycket bra sådan.

Super duper über glad

Kategori:

Idag är det en bra dag trots att jag var tvungen att gå upp tidigt och att det är pissväder ute. Det första som gör dagen lite extra bra är att jag ska på en interjuv för jobb på teknikmagsinet och det är både nervöst och spännande men det som gör denna dagen till något extra är att jag kan få min nya lägenhet idag. Stefan som har haft den ringde precis och berättade att jag kunde få flytta in idag vilket var riktigt trevligt. LÄNGTAR SÅ! En annan sak som gjorde denna dagen speciell är att Linda Nyman hörde av sig och hon sa att hon ska ta över min lägenhet så vi blir typ grannar. kan det bli bättre på en dag undra jag.

Patrik ska komma till mig efter interjuven på jobbet och efter att han har gått så ska jag nog börja packa ner massa grejor så att jag kan flytta lite imorn. =)


ME SO HAPPY TODAY!

It never ends!

Kategori: Tvspel

I fredags så var det dags. Då släpptes äntligen fortsättningen till ett av mina favoritspel och det är Gears of war. Gears of War 2 börjar några veckor efter ettans slut och Locust som man slåss emot har förstärkt sig och blivit ännu argare och ondare. Det första som slår en när jag satte på spelet var att grafiken var om omöjligt ännu bättre än i ettan och ljudet rockar fett. Jag och Patrik spelade tillsammans och vi slutade inte förrän vi var tvungna att äta. Gears of War är ett blodigt, machoaction spel men det förstör inte att det är orealistikt utan det blir nästan bara bättre tack vare det.



Fars dag

Kategori:

Idag firas alla pappor landet över och även jag firade med min far. Från början var det tänkt att jag skulle komma till axvall men sen blev det att Eivor o Pappa kom till mig och vi åkte till golf restaurangen för att käka mej det var stängt där så då åkte vi till Kryddan men där var det lite för dyrt så det blev restaurangen på Coop eftersom pappa bara vill ha husmanskost. Efter att vi hade ätit så åkte vi upp till Maxi och där gick vi runt lite och strosade och sen var det dags att åka hemmåt igen. Egentligen har jag aldrig riktigt förstått varför det ska finnas en fars/mors dag det är ju bara elakt mot dem som inte kan få barn. Då kan man ju lika gärna göra en mans dag så alla män får uppvaktning som kvinnorna får på kvinnodagen.



The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är hård, den är grym, den är bra och den kommer från en grupp som är från Göteborg och heter Mustasch låten är BLACK CITY!

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Då var det onsdag igen och det är dags för Xbox Live Arcade förkortat XBLA. Denna veckan så var det dags för ett spel som jag spelade på min Nintendo 64 och det var rätt skoj då. Spelet hette Vigilante 8 Second Offense som jag spelade då och idag kom en uppiffad version av det spelet. Jag laddade ner det med stora förväntningar men blev lite missnöjd, kanske blir det roligare om man spelar 2 och det får jag testa imorn med Pontus.


Måndag 3:e November

Kategori:

Vad har Niklas gjort idag då kanske någon undrar och det ska ja berätta. Det började med att jag vaknade klockan 11 och då kollade jag klart på Mars Attacks som jag började kolla på i fredags. Efter filmen så spelade jag lite Saints Row2 och sen var det dags för att äta lite mat och idag åt jag köttbullar och pasta och efter maten så gick jag till återvinningsstationen och där slängde jag 3 påsar med flaskor som jag har haft på balkongen en alldeles för lång tid. När jag kom hem så spelade jag Fallout 3 och jag älskar verkligen det spelet. Så sjukt spännande och roligt. Efter fallout så åt jag lite mackor och diskade och kollade på vänner. Efter vänner så testade jag ett häftigt spel som heter Mirrors Edge som är utvecklat av sveriges största och förmodligen bästa spelbolag. Snart kommer Åsa till mig och då ska vi mysa vilket ska bli underbart.





Helloween 2008

Kategori: Party!

Igår så var det dags för årets helloween fest och som vanligt så blev allt bestämt i sista sekund. Det blev fest hemma hos mig och tyvärr så glömde jag mitt smink hos Åsa. Jag hade tänkt att jag skulle klä ut mej till Jokern men tyvärr så blev det inte så. Vi var hemma hos Åsa eftersom hon skulle firas av hennes familj och en del från släkten. Åsa moster kom på besök och hon hade med Tea och Viktor som fick mej och Åsa att bygga med lego i nästan 2 timmar.

Festen hemma hos mig började runt 6 på kvällen och paweena kom förbi strax efter att vi kommit hem men Pontus och Patrik fick vi vänta på i 2 timmar som vanligt. Pontus klädde ut sejj till en Mumie från framtiden och patrik klädde ut sig till Jason men eftersom jag hade glömt mitt smink så fick jag hans mask och han fick min Freddy mask. Vi hade det skoj på bogrens som vi var på men tyvärr så splittrades gruppen hela tiden.

Idag har jag inte mått alls bra spydde 5 gånger i förmiddags och fort jag drack lr försökte äta något så kom det upp igen.

mer bilder på min bilddagbok.