Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är The Reflex med Duran Duran som jag har lyssnat på en del i veckan och som förra veckan är det Saints Rows 2:s fel.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan var det inte så mycket på Liven men det gjorde ingenting eftersom Fallout 3 kom idag(2 dagar tidigare än vad ja trodde). Sen laddade jag ner demos på Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts & Tomb Raider : Underworld. Banjo Kazooie testade jag lite fast jag orkade aldrig sätta mej in i det eftersom texten man skulle läsa var så otydlig på min tv o antagligen alla andra tjockis tvapparater att det knappt är lästbart. Det var små roligt och fast att jag troligtvis inte kommer köpa det så hoppas jag att det får bra betyg och att många köper det. Tomb Raider har jag inte testat än men ska göra det imorn med Patrik. Just nu sitter jag och spelar Wario Land : the Shake Dimesion och det är skoj men jag hoppas att det blir lite mer variation på det senare i spelet.

Åsa 21 år

Kategori:

Igår fyllde Åsa 21 år och eftersom hon var ledig så tog vi tåget till Gbg för att ha en dag tillsammans med lite shopping. Det gick dock inte så bra för oss och våran shopping eftersom vi inte hittade några bra storlekar på kläderna vi tyckte om. Men vi hade det bra ändå. Vi åt på en thairestaurang som heter S.P.I.C.E som var ett rätt så bra ställe dock var det lite litet. Efter 5 timmar i stan så åkte vi hem och våra fötter var jättetrötta. När vi kom hem till Åsa så hade hennes mor gjort tacos som vi åt och blev mycket mätta av. När klockan närmade sig 9 så tog vi bussen till mig där Åsa fick öppna lite paket och sen kollade vi på film.
 

22 månader of Love

Kategori: Kärlek

Idag har jag och Åsa vart tillsammans i 22 månader alltså 1år och 10månader. Det är väldigt länge men jag ÄLSKAR Åsa så himla mycket ändå och bara mer o mer. Tyvärr så kommer vi inte träffas idag eftersom Åsa ska jobba o jag ska iväg till Eggby för att festa lite.



LOVE YOU HONEY!

Torsdag/Fredag

Kategori:

23/10
I Torsdags så åkte jag och Johanna till Väring efter hon hade slutat för vi skulle åka till en kille som kunde fixa till min Wii lite. När vi äntligen kom fram till honom efter att vi åkt lite fel så sa han att vi kunde komma tillbaka om 25min så vi åkte till Väring city och där gick vi in i motorcykel affären och sen kollade vi in kyrkan som tyvärr var låst. När det hade gått 25min så åkte vi tillbaka till killen och min wii var fixad. Vi var tillbaka i skövde strax innan 7 och efter en timma så kom Pontus in med bussen. Vi började våran spelkväll med Mario strikers football och efter det testade vi Boom Blox som visade sej vara det roligaste spelet vi spelat på länge.  Vi spelade hela kvällen o halva natten innan det var dax för att sova.

24/10
Fredagen så gick vi upp runt halv 12 eftersom vi var lite sega så blev hela dagen lite efter. Klockan 2 så kom Patrik i till skövde och vi gick lite på Commerce och jag inhandlade Fable 2 och jag fick den ända Limited Edition som fanns på Game. STATUS!  Efter Commerce så fick vi skjuss till Arenan eftersom vi skulle bada men när vi skulle byta om så går Pontus badbyxor sönder så då fick vi gå ner på stan för att leta efter nya men vi lyckades inte. Istället så gick vi till Willys där vi inhandlade kött och Potatisgratäng och vi började laga direkt när vi kom hem. När maten var klar så kollade vi på en krokodil film som heter Territory. Den var rätt så bra men inget man ser fler gånger direkt.

The Sound of Friday(1 day late)

Kategori: Musik

Jag har inte lyssnat på så mycket musik förutom på radion i Saits Row 2 och där är Sister Christian med Night Ranger med som är en av mina favorit låtar på något sätt. Därför får denna låten bli veckans låt.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det ett väldigt bra spel som jag har sett fram emot enorm mycket. Det var efterföljaren till Portal. Portal är som jag skrev en gång ett pusselspel i firstperson vy. Det är Valve som utvecklar det och de är mest kände för att ha gjort Half- Life. Men nu tillbaka till Portal som heter Still Alive i underrubrik. Det lilla jag har spelet är skoj fast att det är banor från förra spelet men jag hoppas och tror att det kommer nya snart bara jag testar lite mera. Det kom oxå en liten expansion till Megaman 9 som gjorde spelet svårare vilket verkligen inte behövs. Efter jag laddat ner Portal och testat det så testade jag 2 olika demos som låg på live:n Det första var ett ett frågesport spel som heter Scene it? Box Office smash och det kan nog vara lite skoj om man är många som spelar tillsammans men det funkar tyvärr inte ensam. Brothers in arms Hells Highway var det andra spelet jag testade och det hade jag sett fram emot men det så fort jag testade det så blev jag besviken inte alls så bra, snyggt eller roligt som jag trodde.

Träning 21:a Oktober

Kategori:

Igår var det gymmet som gällde igen. Egentligen skulle jag vart där på måndagen eftersom jag hade bokat en tid med en instruktör men jag glömde av mej totalt. Igår så gjorde jag lite uppvärmingen med att löpa och sen lite cykling. När uppvärmingen var klar så gick min vanliga runda bland maskinerna. Det gick lite bättre än vanligt trots att jag inte var direkt motiverad. Träningen börjar ge resultat och det är skitskoj nu ska ja bara försöka öka hela tiden.

Spelhelg med grabbarna

Kategori:

I Lördags så kom Pontus, Patrik och Micke till mej för en spelkväll och lite dricka. Efter lite N+, Fight Night och framför allt Halo 3 så tog vi bussen till skara för att festa o träffa vänner på bowlingen. Pontus hängde inte med eftersom han var lite bakis. Jag där emot kände mej som en tvättsvamp eftersom jag inte hade festat på ett bra tag. Jag blev lite full och när jag kom hem för att sova med Åsa så snurrade det väldigt mycket och jag var tvungen att gå upp för att bli av me skiten. tyvärr så råkade jag spy i handfaten och då blev det stopp i så då fick jag ta loss alla rör till handfaten och fixa det. Inte så bra att göra det när man är full men aldrig att jag hade gjort det dagen efter.

Dagen efter så var Åsa tvungen att jobba och Patrik kom på besök. Vi spelade Saints Row 2 tills xboxen inte orkade mer och då spelade vi lite wii. Sen blev vi hungriga och beställde en pizza på alpina och sen åkte vi hem för att äta och se på en zombierulle som heter Dance of the dead. Den var en blandning mellan en High school film och zombiefilm så det var både humor och skräck.

1000 kr fattigare

Kategori:

Igår åkte jag, Åsa, Mamma och Freddie iväg till Ullared för att shoppa o ha en rolig dag. Det var roligt men samtidigt så är ullared fruktansvärt frustrerande ibland eftersom det är massa feta kossor överallt som står med sina vagnar mitt i vägen där man ska gå. Vissa ställen är det så frustrerande att man svär långa ramsor i sitt huvud. Efter några timmar på ullared så kan man vara så trött på folk med kundvagnar så att man spyr men det är ändå värt de timmarna man är det för man få så mycket grejer med sej hem. När jag hade betalat så var jag 1082 kr fattigare men det är det värt eftersom man tjänar på det i längden. Vi åkte från skara klockan 8 och kom hem kl 6 på kvällen. Efter att jag och Åsa lämnat av grejorna hemma så gick vi ner på stan för att handla mat och jag skulle införskaffa mej ett ex av Saits Row 2 som jag har spelet en hel del idag.

Ikväll ska Micke, Pontus och Patrik hälsa på och vi ska spela tvspel ihop och dricka lite & äta lite gött.

The Sound of Friday(1 day late)

Kategori: Musik

Veckans låt är Tears of Heaven med Eric Clapton. Det är en sjukt vacker låt som han skrev till sin dotter som dog.

Duktig Pôjk!!!

Kategori:

Idag har jag varit en duktig pôjk, för idag har jag diskat, dammtorkat, dammsugit, tvättat golv & städat bort en del grejor. Denna städning var forthoppningsvis den sista rejäla städningen innan jag får flyttstäda. Det tog mig ungefär 3 timmar att städa så noga som jag städat idag men ändå så finns det massa ställen som är skitiga som jag inte kom åt.
Nää nu ska ja inte snacka smuts längre för imorn bär det av till Ullared med Åsa, Mamma & Freddie. Det ska bli jätteskoj och trevligt att få göra en liten utflykt.

Imorn släpps också ett spel som jag har längtat efter ett bra tag nu kan man säga och det är Saints Row 2. Det första spelet slutade med att man blev blåst. Man blev lurad till en båt och väl där så exploderade den. Så nu i 2:an ska man ta revanch på alla gäng. 

Före



Efter

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Då var det Onsdag igen och det har kommit ytterligare 2 spel till Xbox live Arcade biblioteket. Första spelet jag laddade ner var Crazy mouse och det var ett pussel spel fast det var riktigt tråkigt. Andra spelet jag testa var ett strategispel i Pirattema som hette age of Booty men även det var tråkigt. Det hade kommit en demo på Madagaskar 2 också och jag testade det medans jag väntade på Patrik. Det var lite charmigt men som alla andra lincens spel så var det ett haftverk som inte håller i långa loppet. Så veckans speltest var en besvikelse men det betyder bara att man spara sina slantar.

En helg i Småland

Kategori:

Fredag den 10:e

Jag tog jag tåget mot Jönköping för att hälsa på Heimar och Niclas. Linus skulle jag möta på vägen och det gjorde han också i Falköping. Tåget blev lite försenat men det är ju något man får räkna med när det är sj som kör. Heimar och Niclas väntade på oss vid resecentralen och vi åkte för att äta direkt. Det blev en pizza och efter det åkte vi till Ikea för att Heimar ville köpa lampor och Niclas en hylla. Efter det så gick vi till systemet för jag var lite sugen på dricka men jag fick ett NEJ! av surkärringen i kassan eftersom jag inte hade giltigt leg. Vi gick ut utan något men Heimar gick till kassan för att köpa cider men det var fick han inte heller eftersom han kanske skulle köpa ut åt mej. Grrrr..Efter lite tjafs så gav vi upp och åkte hem till Niclas lägenhet där vi spelade kort och dracka var sin öl. Efter en timmas kortspelande så åkte vi till ett ställe för att bowla och vi mötte upp med några vänner till Heimar o Niclas som hette. Robban, Johanna och Anna. Vi bowlande i en timma och sen så åkte vi hem till Robban & johanna och där kollade vi på slutet av Idol och alla blev mer eller mindre glada när tråkmånsen jesper åkte ut.

Lördag den 11:e

Vaknade upp vid halv 11 i Niclas rum och efter en stund kom Heimar förbi och vi åt lite frukost. Efter frukosten så gick vi ner på stan. Linus hängde inte med eftersom han inte vaknade förrän halv 2. På stan hittade vi ingenting förutom pingisbollar. Pingisbollarna skulle vi ha eftersom vi kom på att vi ville spela Pingis så det gjorde vi efter stan. Linus ville inte vara med på det heller så det blev bara jag, Heimar och Niclas men efter en stund kom Johanna och Robban. På eftermiddagen så blev det matlagning hemma hos Johanna & Robban och det blev en mycket trevlig middag med vännerna där. Efter maten så gick jag, Linus & Heimar hem till Heimar för att se på fotbollen och film.

Söndag den 12:e

Vaknade lite tidigare denna dagen och efter frukost så började jag och Niclas se på Saw 4. Klockan blev 12 och Heimar, Ja, Linus, Robban & Niclas åkte till Media Markt där jag hittade lite roliga grejor som man fick lust att köpa mej jag hejdade mej. Jag och Linus tog kort på affären men efter en stund kom en väktare och sa till oss att vi inte fick ta kort. Efter Media markt så åkte vi till ett ställe för att käka och sen var det dags för mej att ta tåget hem efter en händelserik helg.


Mer bilder finns självklart på min bilddagbok

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är Ramones : my brain is hanging upside down (bonzo goes to bitburg)

Halo 3 : Recon

Kategori: Tvspel

HAHAH! Åsa lillen. Nästa vinter kommer förmodligen ett nytt Halo spel och jag vet hur mycket du tyckte om det förra. NOT!

Halo 3 : Recon ska tydligen utspela sig innan Halo 3 och man får för första gången styra en mänsklig krigare istället för Master Chief vilket kan vara lite spännande men svårare.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Då var det onsdag igen och det betyder att det kom nya Live spel till xboxen. Jag testade dem när jag hade vart på stan och de sög tonvis. Första spelet var ett musikspel typ som Guitar Hero fast med handkontrollen och det var riktigt kasst. Det heter Beat´n Groovy. Efter det så testade jag och Patrik som hälsade på det andra spelet som var ett smygarspel/pussel som heter Shadow Assault det var som metal gear men tyvärr oxå riktigt tråkigt.

Träning 7:e Oktober

Kategori:

Igår på gymmet så började jag med uppvämning på löpbandet där jag sprang några minuter. Efter det så gick jag vidare till att träna benen och jag orkade lite mer än förra gången. Efter det såg gick jag vidare och tränade armar och mage och sedan lite kondition igen. Men det tröttnade jag på och gick tillbaka till att träna mage och ben. Nästa gång ska jag börja skriva upp hur mycket jag orkar så att jag har koll på det i framtiden. Idag har jag iaf ingen mördande träningsvärk så det är riktigt skönt.

Träningsblogg

Kategori:

Jag har ju som sagt börjat träna igen och jag tänkte att jag skulle skriva här varje dag som jag har tränat så att det blir en bra motivation och så att man kan se vad jag har gjort och vad som händer med mej och min kropp.

Om 2 timmar ska jag gå till träningen och det blir min 3:e gång på det nya stället. Förra gången fick jag en sån grym träningsvärk bara för att jag glömde av att strecha vilket jag absolut inte kommer glömma igen(man lär sej av misstagen).

Önska mig lycka till!

//Niklas

The Eye

Kategori: Film Recensioner

I Lördags när jag hade filmkväll me Åsa, Johanna och Heimar så kollade vi på The Eye med Jessica Alba och det var en riktigt äcklig film för att komma från USA. Det handlade om Jessica Alba som var blind men fick ett par ögon från en annan person som hade dött. Men efter att hon fått dem så började hon se massa skumma grejer som hade hänt tjejen som hade ögonen innan och så kunde hon se andarnas värld.



BETYG : 4

Semi-Pro

Kategori: Film Recensioner

Igår kväll när Åsa kom till mej så började vi kolla på Semi-Pro som är en basket film med en av min favorit komedi skådespelare Will Ferrell. I denna rulle så äger han ett basket lag som han senare måste lyckas ta till top 4 för att komma med i NBA annars läggs deras lag ner. Filmen är som en blandning av Dodgeball och Anchorman vilket är väldigt bra betyg. Det är väldigt många kändisar i filmen men det blir inget överflöd ändå vilket kan hända ibland. Filmen var kul men den kommer inte riktigt upp till 4 i betyg för den var lite seg på sina ställen.



Betyg 3.5

Easy Rider

Kategori:

I am a Easy Rider enligt Guitar Hero 3 bara för att jag klara spelet på easy. Nu är det dax att gå upp till medium o kicka ass eller kanske inte. Det är Lördag idag och jag hade tänkt att gå till sista oktoberfesten ikväll men det blir att spara mina pengar och umgås med Johanna, heimar & Åsa istället. Vi ska laga nån god mat, spela spel, se på nån rulle och ha den allmänt trevligt.

Igår kväll var jag med Patrik och vi spelade Wii i typ 7 timmar eller nått. Helt sjukt mycket. När Åsa kom efter jobbet vid halv 12 så började vi kolla på en film som är baserad Stephen kings roman The Mist. Den var rätt bra faktist trots att jag hade trott att det skulle vara äckligare men slutet var helt sjukt vilket gjorde att filmen blev väldigt rå. Rekomenderar denna filmen och den får 3.5 toasters.

betyg : 3.5

The Sound of Friday(1 day late)

Kategori: Musik

Veckans låt är det dags för igen och denna veckan är det Offsprings nya låt A lot like me från deras senaste skiva Rise and Fall, Rage and Grace.


Recensioner

Kategori: Film Recensioner

Idag testade jag den nya Coca Cola Light plus Green Tea som jag har velat prova länge. Den var lite godare än Coca Cola Light Vitamins som jag testade förra gången. Den var riktigt äcklig. Dagens Cola var varken direkt god eller någon bra törstsläckare så betyget blir lågt.

Betyg : 1.5












Kollade på film med Patrik idag och vi kollade på Diary of the Dead och eftersom jag älskar zombie filmer så har jag oftast höga förväntningar. Denna var gjord av zombiefilmernas urfader George A. Romero så förväntningarna var väldigt höga för att hans namn brukar betyda att det är bra. Filmen var som alla andra zombie filmer men denna hade en anna touch eftersom man fick följa ett gäng kompisar och en av dem filmade hela tiden med sin kamera för han ville spela in en dokumentär men ibland blev man förbannad på han som filmade med kameran för att han inte hjälpte sin kompisar i nöd.
Betyget på denna filmen blir trots det rätt så högt eftersom den var spännande.

Betyg 3.5

Mellan 2 jobb

Kategori:

Nu har jag vart hos Arbetsförmedlingen och anmält mej som arbetssökande. Jag hade tänkt att det skulle ta 20min max men efter att jag hade vart där i 20min så hade det gått 2 nummer och då var det 11 nummer kvar att vänta på så då gick jag ut på stan lite för att kika lite. Nästan 2 timmar senare så var jag klar och då gick jag hem eftersom jag var vrålhungrig. Nu väntar jag på att Patrik ska komma så att vi kan hitta på nått skoj. Nu är det dax för mellanmål. Min nya favorit. Varm o´boy med  marschmallows som smälter till en skönt sörja.

Träningsvärk

Kategori:

Jag och Åsa var på gymmet igår och vi såg för första gången den nya lokalen som var väldigt stor och fin men dock lite opersonlig eftersom man kunde sa vad alla andra sysslade med eftersom de ända väggarna som fanns i träningslokalen var gjorda av glas. En lite dum grej var dock att man var tvungen att köpa sej ett lås för 30 kr för att man skulle kunna låsa in sina kläder. Problemet med att köpa lås är att man säkert kommer glömma att ta med låset någon gång och då får man pröjsa 30 kronor till. Efter gymmet så lagade vi pannkakor som Åsa har längtat på jättelänge och sen färgade vi mitt hår svart så nu ser jag jätteblek ut. Jippi! =(

Nu ska jag till arbetsförmedligen och Lernia. önska mej lycka till.