Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Seg sista Augusti

Kategori:

Idag så försov jag mig bigtime. Vaknade halv 12 och var skittrött eftersom att jag sovit förlänge. Jag gick upp vid halv 12 och sen kollade jag klart på Without a Paddle. Klockan blev halv 1 när filmen var slut och då började jag diska en monsterdisk från helgen. Efter det så spelade jag lite trials HD och kom på att man kan göra mycket större banor än vad jag tidigare trott. Blev hungrig lite senare och fixade lite stuvade makaroner och bacon. Det var riktigt smarrigt och antagligen det godaste jag har ätit på hela helgen trots en matfestival. Åsa kommer hit vid 10 ikväll så då hoppas jag att vi hittar på något skoj.

Tog ett kort på disken. Nu har jag diskat en del så det ser inte så farligt ut. Dettillkom tallrikar, stekpanna och lite annat.

Snabba Cash Teaser

Kategori: Videos

I början av nästa år så kommer Snabba Cash ha biopremiär och jag hoppas verkligen att den blir så bra som boken är. Boken är en av de bästa böckerna jag vet så förväntningarna på filmen är skyhöga(för att vara svensk film).

Matfestival dag 2

Kategori: Party!

I Lördags morse så gick jag och Åsa upp och efter att vi fixat lite i lägenheten så cyklade vi iväg till stan. Jag köpte lite mer slödrycka och lämnade tillbaka filmerna som vi hyrde förra veckan. Tiden gick och tillslut så kom första gästen och det var Louise. De andra som kom var Jocke och Hampus. När de vart här ett tag så rullade det in massa folk och sen var festen igång. Det var lite stelt i början eftersom alla inte var bekanta med varandra men efter några groggar så löste sig det med. Här kommer bilder från min förfest.


Louise, Hampus och Jocke spelar UNO med drickregler


Johan och Sandra. Riktigt schyssta personer


Jag och Maja på partyhumör


Partybild number one


På stan hittade vi Sofie och Alexandra. Tyvärr så tappade vi bort alla andra från festen. HUR FAN ÄR DET MÖJLIGT!


Eftersom att mitt ID inte var giltigt och att Krikelins vakt var ett riktigt praktarsel så fick jag gå hem för att hitta passet men lyckades inte. Då gick jag hem till Linda där Daniel, Linus, heimar kollade på Con Air

Sorry

Kategori:

Sorry för den dåliga updaten under dagen och det är för att jag har vart lite upptagen. Först så var jag med Åsa och slöade efter festen igår och sen kom Stefan och vi klarade äntligen av att vinna en turnering i NHL09 på den svåraste svårighetsgraden. FINALY! Vi har inte bara spelet hockey idag utan vi kollade på Bad Taste och åt lite halväcklig tacos i Pitabröd. Nu hade jag tänkt att nanna så imorn lägger jag upp lite bilder från matfestivalen dag 2. Tills dess sov så gott!!!

Matfestival dag 1

Kategori: Party!

Igår var det min första av 2 fester denna matfestivalen. Det var många som tyvärr inte kom på min fest igår som jag hade räknat med men det blev lyckat ändå. Det kom lite annat folk jag inte räknat med så det blev bra ändå. Jag tog tyvärr inte så många bilder igår men idag kommer det mera.

Johanna och Jonathan

Clazze & Patrik kom förbi för att hälsa och lämna lite sprit.

Stefan hade sin favvoplats. Sackosäcken

Åsa & Matilda

Stefan & Patrik fånar sig =)

Oldschool Racing

Kategori: Tvspel

Nästa år så kommer det ett klassiskt racing spel som verkar vara en blandning Mellan micro Machines och Death Rally. Spelet heter ScrapMetal och utvecklas av skaparna Slick Entertainment som gjorde det coola Ninja spelet N+. Jag längtar tills det kommer och hoppas på att det blir ett roligt och välfyllt racingspel med bra körkänsla. Spelet kommer till Xbox Live så som N+ och förhoppningsvis så blir det lika beroendeframkallande.

Alla bilar verkar ha sina fördelar och nackdelar. Me like!

Ser ut som man kan amvända olika typer av vapen med sina bilar. Som i Death Rally.

Before and After

Kategori: Allmänt

För ett tag sen så började jag måla mitt vitrinskåp vitt så att det skulle passa bättre in i lägenheten. Så här blev resultatet.

Matfestivalen firar 20år

Kategori:

Idag är det dags. Idag är det fest. Idag ska vi ha det roligt och festa i min lägenhet. Det kommer ungefär 10 pers idag men imorn blir det kanske 20 pers. Det är lite synd att så få folk kan idag men det kan oxå vara skönt att ta en mer chillkväll så att man orkar med imorn också. Det ska bli roligt att träffa Ilona som kommer eftersom vi inte setts sen matfestivalen 2005 eller 2006. Nu ska jag fortsätta med att diska och städa upp lite snabbt sen ska jag cykla till stan där jag ska inhandla de sista delarna till festen.

Update kommer senare i eftermiddag eller imorn när jag har vaknat till.

Bild från matfestivalen förra året

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan jag i stort sett bara lyssnat på skivan beg for it men eftersom jag inte skulle ha hardcore Superstar som veckans låt för ofta så får veckans låt bli I Just Don´t Know What to do With myself med The White Stripes.

Best of Kvarteret Skatan

Kategori: Videos

Kvartert Skatan är så j**la bra och dessa sketcher hör till mina favoriter. Titta och njut av svensk underhållning på hög nivå. Det finns massa andra roliga sketcher men dessa är bara ett smakprov.




Sömnbrist

Kategori: Allmänt

Inatt när Stefan åkte hem efter 12 tiden så la jag mig i sängen för att kolla på How I met your mother. Jag tänkte att det skulle bli skönt att sova men när det var slut så var jag inte trött. Jag började kollade lite på UFC men det var inga stora matcher så det var inte skoj. Jag bestämde mig för att läsa i så länge vi båda andas och efter några kapitel så var jag fortfarande inte trött. Jag såg på klockan och den började närma sig halv 3. Dags att sova tänkte jag men jag kunde inte. Så jag slog på tv:n igen och kollade på de sista minuterarna av en UFC Unleached match. Stängde av tv:n..fortfarande pigg började läsa några kapitel till och när klockan var lite efter 3 så lyckades jag äntligen bli trött. Imorse när jag vakna så var jag riktigt seg så det blev en snooze i 1 timma. Nu ska jag läsa lite till i boken eftersom den var så himla spännande inatt.

Hoppas ni får en bra dag.

Standup, Baby standup

Kategori: Videos


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det 2 xbox live spel men tyvärr så har de inte lika hög klass som förra veckans och veckan innans spel. Först ut är Watchmen . The End is Nigh part 2. Jag laddar inte ens ned detta spelet eftersom första delen sög riktigt hårt trots bra grafik för att vara ett live spel. Andra spelet heter Invincible Tiger: The Legend of Han Tao. Det är ett slagsmålspel där det kommer massa fiender i 2D och det gäller att puckla ner så många som möjligt. Rätt segt spel och inget man betalar för. Denna veckan var det alltså inga spel att köpa men det göra inget eftersom jag fortfarande har roligt åt Trials HD och Shadow Complex.

Finish

Kategori: Allmänt

Nu ska jag åka till Stenstorp hem till Åsa för att måla klart mitt vitrinskåp så att det blir klart till matfestivalen. Hinner inte skriva så mycket mer eftersom bussen går rätt så snart.Självklart lyssnar jag på spelradion på bussen.

Gratis fotobok

Kategori: Allmänt

Jag läste på Elins blogg att man kan få en gratis fotobok från Fujifilm om man skriver ett inlägg om det. Jag har länge tänkt att göra en fotobok om Min och Åsas Thailand resa så nu är ett perfekt tillfälle att få en fin inslagen bok med alla bilder exakt som man vill ha dem. Man kan lägga bilder hur man vill och skriva små texter om dem som om det vore en scrapbook. Man kan även lägga in olika bakgrunder på olika sidor. En helt kanonbra sak med fotoböcker från Fujifilm.

UFC

Kategori:

Jag kollade nyss på UFC som gick på tv och fast att det var en gammal match så var det underhållande. UFC är en av de sjukaste sporter som finns men ändå så kan jag inte sluta titta på det om det är tv när jag zappar. Matchen var mellan de båda galningarna Guida och Sanchez och tillslut vann Sanchez på domslut. Första Ronden vann Sanchez stort efter att han fick in massa slag och en spark rakt i fejset på Guida men han klarade sig bra trots allt blod som rann från honom.

Sanchez VS Guida

Sparken som fick Guida på mattan

Wet

Kategori: Tvspel


Idag kom det ytterligare en demo till xbox live och spelet heter Wet och är ett spel i Max Payne anda. Spelet går ut på att slänga sig i slowmotion och döda alla fiender man ser. Spelet liknar väldigt mycket John Woo´s Stranglehold som kom förra året bara att man kan använda svärd nu. Demot bestod av tre banor där första gick ut på att springa omkring och hoppa och döda alla. Andra banan var bara i svart, vitt och rött och samma sak gällde där. Tredje banan var en biljakt där man satt på olika bilar och sköt ner alla fiender. Ibland kom det quicktime events där det gällde att trycka på A eller X. Spelets grafiska design påminde om Stanglehold blandat med House of the Dead Overkill till Wii. Grafiken var inte ful men inte heller så bra som det borde vara till dagens konsoler. Jag kände direkt att det inte var ett köpvärt spel men kanske när det kommer hamnar i reabacken till Jul.


Nintendo spel sökes

Kategori: Tvspel

Jag har blivit sugen på att börja spela lite gamla nintendo spel nu och jag undrar om det är någon som har några spel att sälja. Jag är intresserad av det mesta eftersom jag tycker att Nintendo 8-bit är en rolig konsol. Nintendo 64 spel kan jag oxå tänka mig att köpa spel till så är det någon där ute i vida världen som vill sälja sina spel så är det bara att säga till.
         

Money money money

Kategori:

Nu har jag vart på stan för att växla in alla min sparade små pengar. Det blev mycket mer än vad jag trodde vilket givetvis är bra. I eftermiddag kommer Patrik och vi ska göra som vi brukar jag göra. Handla mat, Spela tvspel och se på tv.

Hur mycket tror ni det blev av alla pengar nedan?

Överdrivet med juleljus

Kategori: Videos

När jag var med Stefan i Söndags så visade han mig två videos där folk hade kopplat in så att vissa lampor på deras hus skulle tändas olika beroende på hur låten hur en viss låt går. Ni får kolla in videorna så att ni förstår vad jag menar.


Demodags

Kategori: Tvspel


Colin McRae Dirt var ett riktigt roligt och skönt spel och nu kommer snart uppföljaren som ser ut att bli ännu bättre. Demot innehöll 2 banor. En rally bana och en bana där man körde mot massa andra samtidigt. Det var svårt men riktigt skoj och gör man ett misstag så kan man spola tillbaka tiden och göra om kurvan. Tidsmanipulering verkar bli en trend i bilspel sen Codemasters Grid använde det. Dirt 2 har svinsnygg grafik och jag gråter en skvätt över att jag inte har något platt-tv än.


NHL 09 är ett av de bästa sportspelen någonsin om inte det bästa. Så att göra en uppföljare är inte så värst lätt men det verkar som EA har lyckats på den korta demosessionen jag hade med spelet. En av de stora nyheterna som jag tycker förändrar mycket är att man nu kan reta upp sina motståndare genom att tackla dem efter blåst signal och att man kan gruffa mot sarjen. Målvakterna verkar vara lite mer männskliga och har en del nya räddningsmetoder vad det verkar som.

Kommer inte på någon bra rubrik. Så det får bli...En dag med Jocke

Kategori:

Jocke ringde mig precis innan filmen Casino Royal var slut. Det var bara något ord kvar på filmen innan den var slut så det var lite lol. Jocke undrade om jag ville med till Siba och kolla lite och det ville jag. Han kom förbi mig och vi gick ända upp till Maxi. Det var vädligt varmt i solen vilket var riktigt skönt eftersom man inte haft så mycket sol denna sommaren. Jocke var på jakt efter ett SD minneskort och tillslut så köpte han ett på Claes Olhson. Jag köpte 2 stycken tavelhyllor på Rusta för halva priset vilket var skoj. När vi var klara och kom in till stan igen så gick vi till Orient Palace och åt på lunch Buffén där. Maten var okej men inte alls lika god som förra veckan då Jag och Maja åt där. Efter maten satt vi ner o snackade och sen åkte Jocke hem med bussen.

Nu sitter jag i min lägenhet igen och funderar på vad jag ska göra resten av dagen tills Åsa kommer. Kanske ska jag sätta mig på balkongen och läsa i boken Så länge vi båda andas.  När Åsa kommer sen så ska hon hjälpa mig att färga mitt hår så att det blir lite mörkare.

Middag, Godmiddag

Kategori:

Nu börjar klockan närma sig 12 och jag har precis sett klart på Casino Royal. Det var en bra frukostfilm fast jag blev lite trött. Jocke ringde mig precis för han skulle till Skövde så nu ska jag plocka i ordning lite här och sen är det dags för att träffa honom. Jag har inga planer för dagen så det ska bli skoj att göra nått så att man inte växer fast i soffan. På fredag är det matfestival och det ska bli mycket skoj det.

Bionic Commando : Rearmed

Kategori: Spel Recensioner

Nu har jag äntligen klarat av Bionic Commando : Rearmed som kom för ett längesedan till Xbox live Arcade. Jag klarade givetvis av det med en kompis eftersom delad glädje är dubbel glädje. Spelet är en remake på ett NES spel vilket jag spelade när jag var liten. Det som är skillnad från den gamla versionen är givetvis grafiken och att det är mycket lättare. När man spelar tillsammans med en kompis så kan man inte förlora utan man kör mest för nöjes skull. Spelet går ut på att man man ska stoppa några bad guys som ska förstöra för världen vilket är ganska vanligt i spel.

Det som gör Bionic Commando unikt är att man inte kan hoppa utan måste använda sin roborarmt för att svinga sig förbi olika hinder. Det funkar oftast bra men ibland är det lite problem med att sikta exakt vart man ska. Spelet är skoj men man kan bli väldigt frustrerad på vissa ställen. Spelet har skön grafik och speciellt skön musik vilket höjer betyget lite.

BETYG


Grafik 7 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 6 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Totalt 6 av 10

Filmtips

Kategori: Film Recensioner

 Igår efter att jag vart på Sommarland nästan hela dagen så träffade jag Åsa och vi hyrde film och köpte godis. Vi hyrde Benjamin Buttons otroliga liv(som jag såg på bio), Marley & jag och College. Här kommer recensioner på filmer jag har sett nyligen.


"Kainan, en man från en annan värld kraschlandar på jorden med sin märkliga farkost, mitt under vikingatiden. Men han kommer inte ensam. En fruktansvärd varelse vid namn Moorwen kommer honom tätt i spåren och förintar allt i sin väg i jakt på rymdfararen. Kainan lyckas till slut liera sig med vikingarna och avancerad teknologi möter nu järnålderns primitiva teknik i kampen mot monstret." Text från www.Ginza.se

Filmen var rätt okej om man tar det för vad det är. En sak jag störde mig på var dock att Kainan var konstant blöt eller hade vax i håret vilket inte är så troligt på vikingatiden.
Betyg 2.5 av 5


"MARLEY & JAG är en oförglömlig och varm komedi om livets bergochdalbana med Owen Wilson och Jennifer Aniston i huvudrollerna som John och Jennifer Grogan. En självklar del av familjen är den bångstyriga hunden Marley, alltid redo att sällskapa, trösta eller ställa till det för sina ägare. Marley & jag är baserad på den bästsäljande boken med samma namn."
Text från www.ginza.se

Detta var en rolig komedi med fast jag trodde den skulle vara roligare. Hunden var mysig och jag kommer nog kanske läsa boken en dag.
Betyg 3.5 av 5



"Kevin, Carter och Morris stod inte först i kön när Gud delade ut stora armmuskler. Så varför inte ge sig av på en road trip till närmaste college, ragga upp några chicks, puckla på några jocks, tömma några kegs och bli fasttejpad naken vid en staty av Columbus, i värsta blow-job-positionen? Om du gärna vill vara "super bad" eller en bit "American Pie", så packa tandborsten och de tre år gamla kondomerna och åk med till "College"!"
Text från www.ginza.se

Denna filmen var skoj men inte alls lika skoj som de klassiska filmera American Pie, Road Trip, Euro trip mm. Filmen var som alla college filmer väldigt förutsigbar men det spelar ingen roll en seg söndag.

Betyg 3 av 5



Helgen

Kategori:

Nu har jag varit dålig på att uppdatera men så går den när man inte är hemma. I Fredags så kom Pontus till mig rätt så tidigt eftersom han hade festat i Skövde dagen innan. Vi spelade lite grann och senare på eftermiddagen så kom även Patrik på besök. Vi hade det trevligt framför dumburken och gjorde inget vettigt direkt. Senare på kvällen kom Åsa från jobbet och då åkte Patrik och Pontus hem till sig.

Igår lördag så fick jag ett sms av Patrik att han och Pontus var på Sommarland och 15min senare så satte jag mig på bussen mot Skara. Jag gick av vid Travbanan och sen fixade Pontus in mig gratis. Vi tog oss direkt till restaurangen och där åt vi pasta med kycklingsås. Det var lite skolmat varning på det men helt okej. Efter maten och en stor skur regn så åkte vi lite attraktioner och sen badade vi. Vi åkte Nya nyagareafallet om och om igen på olika sätt. Det var en riktigt bra dag fast det var lite kallt att bada när det var regnig och blåsigt ibland. Jag tog tyvärr inga bilder på sommarland så det får bli en bild från fredagskvällen.

 

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Åter igen har jag haft en vecka då jag lyssnat väldigt lite på musik. Jag vet inte varför jag har blivit så dålig på det den senaste tiden. Denna veckan blir mitt musik tips i alla fall You got no right med Velvet Revolver.

Njut av solen

Kategori:

Jag måste ursäkta att jag bara skrivit om spel de senaste inläggen men så går det när det kommer mycket nyheter. Jag har inte bara spelat idag jag har också vart iväg en sväng med cykeln i det varma vädret som vi har fått idag. Satt på min balkong förut och svetten rann...NÄSTAN. Vi får hoppas att det blir så här varmt nästa helg då det är Matfestival i stan. Det är 20års jubileum i år och vi får hoppas att det blir något speciellt. Man måste njuta nu i när det är så få stunder som det är fint sommarväder. Jag läste förut lite om sommarvädret som har varit och det har vart regnrekord i Julimånad för värmland och havsvattennivån var inte långt ifrån att slå rekord den heller.

Sunny in Vasastan

Imorn ska jag klippa bort massa hår. THANK GOD!

Demotest

Kategori: Tvspel


Nu har jag testat Lost Planet 2 som utspelar sej i jungler istället för snöväder som det var i första spelet. Demot var en multiplayer demo där man kunde spela själv mot en enorm boss. Det var skoj men jag förstod inte riktigt kontrollerna från början men efter ett tag så gick det bra. Grafiken var riktigt cool och jag ser fram emot att se hur det hela spelet blir när man kör Co-op med 3 kompisar.



Mini Ninjas är ett spel som jag trodde var för barn men så verkar det inte vara på svårighetsgraden eftersom det var rätt svårt. Grafiken påminner om Zelda : The Windwaker till gamecube men det tycker jag hade ännu bättre och charmigare grafik. Spelet går ut på att gå från punkt A till B och slå ner alla onda samuranjer.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Denna veckan kom det ett spel som har varit mycket hypat sen E3 i år men jag har inte vart så sugen förrän jag såg en recension av det på GamePlay tidigare i morse. Shadow Complex heter spelet och jag har vart sugen på att testa det men det var inte förrän Viktor och Christer granskade det som jag blev riktigt intresserad.

Jag testade spelet förut och det är riktigt häftigt och kommer garanterat bli häftigare längre fram i spelet. Spelet handlar om en hemlig militär orginisation som tillfångatar huvudpersonens flickvän. Det blir upp till honom att ta tillbaka henne i ett sidoscrollat äventyr som Metroid med en twist. Man kan säga att spelet liknar Super Metroid men istället för att fienderna bara kommer framifrån och bakifrån så kan de komma i bortanför bilden i 3D bakgrunden. Det är lite svårt att beskriva men det är en häftig känsla. Grafiken är bland det snyggaste jag sett i ett Live spel och är ett av de största som släppts. Det kostar runt 130 kr och jag vet att det kommer bli ett köp idag eller lite senare i veckan.

MMM : Måndag med Maja

Kategori:

I måndags så träffade jag ju Maja på stan och nu tänkte jag lägga upp lite bilder. Dock lite sent men bättre sen än aldrig som man säger.

Maja gör peacetecknet på Orient Palace. Detta tecken var dagens tema.

Me Too

Maten var jättegod men vi hade lite oflyt. När vi skulle äta så hade de precis slutat med lunchbuffén.

Mammas Pojke

Mammas flicka

EDIT : Såg att detta var mitt 666:e inlägg. Fräckt

Microsoft på GamesCom

Kategori: Tvspel

Microsofts presskonferans sa inget mer än om nyheterna kring Fable 3 vilket var en stor besvikelse för mig. Sony Presenterar en ny version av sin konsol och Microsoft ett ända spel. DÅLIGT! Bara för att inte Microsoft hade nått speciellt att visa upp så måste jag lägga upp den lite halvroliga videon på Army of Two på kontoret.

Fable 3 Teaser


Army of Two : En dag på kontoret

GamesCom nyheter

Kategori: Tvspel

Igår så smygstartade GamesCom i Tyskland och både EA och Sony hade presskonferanser. Sony visade upp sin nya PS3 Slim som är en mindre variant av PS3 precis som Sony har gjort med deras andra konsoler. Priset på nya PS3:an kommer bli 299$ så i sverige blir det väl runt 3000 kronor och det är väldigt lite för vad man får egentligen. Priset på den gamla PS3:an ska sänkas idag eller i veckan och sänks antagligen 1000kr. Alla visste att en PS3 slim skulle komma men ingen hade trott att den skulle komma redan första veckan i September. EA visade upp trailers på bl.a Bad Company 2 som ser riktigt kul ut. Nu i skrivande stund håller Microsofts presskonferans på och en hel del om Fable 3 har kommit ut och att det släpps sent 2010.

PS3 Slim visning

Battlefield : Bad Company 2

Need For Speed : Shift Trailer

Update

Kategori:

Jag har vart dålig med bloggandet idag och inte lär det bli mycket bättre än så här. Det är GamesCom i Tyskland nu så imorn blir det massa spelnyheter. Men tills det ha det så bra.

Länge leve Super Play

Kategori: Allmänt

Jag läste en tråkig nyhet idag, och det är att tidningen Super Play ska gå i graven. Jag har läst varenda nummer av Super Play sen 1998-1999 någon gång. Jag har tyckt att Super Play har blivit lite röriga att läsa de senaste året men det spelar ingen roll för jag fortsatte läsa. Nu får vi hoppas att Super Play inte slutar direkt utan kanske till års skiftet.

Maja på besök

Kategori:

Idag ska jag träffa Maja på stan och ta en fika eller lunch. Vi får se vad vi gör efter det men nått skoj hittar vi garanterat på. Det var så längesen vi träffades nu men förhoppningsvis blir det inte stelt för det. Det hade vart najs om det kunde vara lite varmare ute i mitten av Augusti men tydligen inte. Fattar inte varför vi i Sverige har knappt 20grader med blåst och Tyskland har 30 grader med knappt vind. Jag har tvättid idag oxå så det är några bollar i lufter samtidigt.

En bild på Maja för några år sen när vi var på Hardcore Superstar i Götet.

Marsvins Action

Kategori: Tvspel

Idag så testade jag en demo på Disney licensspelet G-Force. Jag har inte sett filmen än så jag vet inte hur mycket från spelet som stämmer överens med filmen men jag tror inte det stämmer överens speciellt mycket. Mina förväntningar på spelet var inte höga så marsvinen hade allt att vinna. Demot var lätt och rätt så dåligt men jag hade samtidigt inte tråkigt. Det är ett spel som jag kanske hade kört igenom om jag fick det gratis men inte om man hade behövt lägga pengar på det. Grafiken var inget att hurra för men det skulle vara intressant att prova om det blir någon skillnad då man har 3D glasögonen som hänger med spelet. Ljudet var standard och kontrollen var faktist ovanligt bra för att vara ett sånt här licensspel. Ett plus till spelet är att marsvinen är väldigt söta.

New World Record

Kategori: Allmänt

Usain Bolt är helt otrolig. Han satte nytt världsrekord i 100meters igen precis. 9.58 är det nya rekordet på och det ska bli mycket intressant om det finns någon människa förutom Bolt som kan slå det.

Byggmästare

Kategori: Tvspel

Det är få spel som jag kan sitta och leka med hur länge som helst men Trials HD som kom i veckan är definivt ett av dem. Jag har fastnat i Editor läget nu där man kan göra massa häftigt saker med den bra fysikmotorn som hängde med spelet. Dock så är jag inte alls så bra som videon här under. Förhoppningsvis så blir ja det en dag :P

Söndagsseg

Kategori:

Idag är det en klassisk Söndag eftersom jag är seg och inte har nått att göra direkt. Morgonen började med att jag och Åsa kollade på Without a Paddle : Nature´s Calling vilket var en sjukt stor besvikelse. Efter filmen så pusslade jag och Åsa klart vårt pussel som vi har lagt några timmar på den senaste tiden. Jag förstår inte varför jag är så trött idag. Det hade vart en sak om jag festat igår men det gjorde jag ju inte.

Här kommer lite bilder från igår då Stefan och Louise kom och vi kollade på film och spelade spel.

Det låg ett bi i marsansåsen. Lite äckligt men som tur e så upptäckte vi det.

Stefan berättar något så Åsa och Louise lyssnar skarpt.

Så här blev pusslet när det blev klart.

Shopping

Kategori:

Idag har jag vart på lite shopping äventyr med Mor och Freddie i Skövde. Först så gick vi till Chili där jag fick mig lite handdukar och en superskön filt. Efter det så besökte vi Media Markt där Freddie köpte en blixt till sin kamera. Efter Media Markt gick vi till Biltema, Plantagen, en lampaffär och Colorex Direct. Efter det så åkte vi till Alpina för att äta deras äckliga kebab och efter maten besökte vi Ica Maxi där jag hittade en stor och billig växt som jag har velat ha ett bra tag. I kväll så kommer Stefan och förhoppningsvis Louise men det vet jag inte än.

Ett dåligt kort med min mobil men kameran är på laddning.

Top 10 of

Kategori: Listor



  • Otherside
  • By The Way
  • The Zephyr Song
  • Fortune Faded
  • Scar Tissue
  • Dosed
  • Universally Speaking
  • Snow(Hey Oh)
  • Parallel Universe
  • Califorication
När jag gjorde denna listan nu så lyssnade jag igenom några gamla låtar med Red Hot som jag inte hört på mycket länge och shit vad bra låtarna var. Har ni någon annan RHCP favorit låt så kan ni gärna göra en egen lista.

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Stefan kommer inte sen så nu vet jag inte riktigt vad ja ska göra ikväll..BORING! Tiden brukar gå superfort ändå men det skulle vara skoj att göra nått med någon. Nu funderar jag på om jag kanske skulle fixa lite käk och sen får vi se vad som händer senare. Kanske blir det att se på filmen Push ikväll. Den som lever får se.

Cleaning up

Kategori:

Nu har jag städat min lägenhet så nu luktar det gott och ser bra ut en stund. Stefan kanske kommer till mig sen och vi ska väl göra det vi brukar. Spela spel och kanske se någon film. Nu ska jag diska upp den sista disken och sen är det finfint i lägenheten. Jag trivs så mycket bättre i lägenheten när det e städat och fint.

Call of Juarez : Bound in Blood

Kategori: Tvspel

Idag kom det ett demo på det nya Call of Juarez : Bound in Blood som är en uppföljare till det mediokra Call of Juarez som kom för något eller några år sedan. Denna demon var mycket bättre än första spelet men det är långt ifrån lika bra som t.ex Call of Duty och killzone. Spelet utspelar sig i western och är lite småmysigt på det sättet men väldigt stelt tyvärr. Grafiken tyckte jag var väldigt stel och ljudet var inget så man reagerade på. Kontrollen var bra men den var inte alls lika bra som t.ex i Call of Duty. Jag trodde detta skulle vara något som är värt att köpa men nu sparar jag mina pengar till något bättre.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan vill jag tipsa om en låt av Lillasyster som heter Nu har jag fått nog.

En dag på Sommarland

Kategori:

Igår åkte jag hem till Pontus och vi åkte rätt så snart iväg till Sommarland där vi gick in gratis eftersom han jobbar där. Efter att vi åkt lite attraktioner så var det dags att åka iväg till skara eftersom vi behövde fixa ett nytt däck till Johannas bil men vi fick inget däck eftersom de inte hade det inne just då. Efter vi pratat med däckservice så åkte vi till Köpstan och gav Johannas bilnycklar till henne och sen gick vi in till sommarland igen. Vi åkte årets nyhet Tranan vilket inte var någon höjdare. Den var skoj men alldeles för kort. Efter vi gått runt lite i parken så provade Pontus på att åka vattenskidor men det gick inget bra så vi gick till vattenlandet istället. Det var svinkallt men efter en stunds springande mellan alla attraktioner så fick vi upp temperaturen. Efter sommarland så gick vi in på köpstan för att hälsa på Johanna när hon jobba och då fick vi fisk och Potatis eftersom det ändå skulle slängas. Efter det så åkte vi hem till Pontus och där fick vi mat igen. Efter maten åkte vi hem till mig och där kollade vi på Bortspolad och sen åkte de hem.

Det var en skoj dag men det gick ju inte riktigt som planerat. Egentligen så skulle Pontus komma till mig och vi skulle köra klart Resident Evil 5 men så kan det vara ibland. Fick iaf gratis inträde på Sommarland.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Denna veckan kom det ett spel som jag har längtat till skitlänge. Jag trodde det skulle komma ut i höst men som tur är så kom det ju igår. Tyvärr hann jag inte spela så mycket igår eftersom jag var tvungen att åka till Axvall. Så idag fick bli den stora test dagen för Trials HD som är ett Java spel som har funnits hur länge som helst men nu har det uppdaterats på såväl grafik och innehåll. Man åker olika motorcyklar över olika hinder och försöker klara av banor så snabbt som möjligt med så få missar som möjligt. Det är hur beroendeframkallande som helst och kan mycket väl bli mitt favorit xbox live spel detta året. Det ända som jag tycker är lite dåligt med spelet är att man inte kan ladda ner banor som andra har gjort om man inte är kompisar med dem. En annan sak som det borde finnas är delad skärm vilket skulle vara riktigt skoj.

Det finns 2 spelsätt. Race som detta ovan

Skillracing är annorlunda men roligt. Här är man i en metallboll och ska hålla sig vid liv.

Man kan oxå göra egna banor och dela dem med sina vänner

Bästa målet på dagen

Kategori:

Nu ska jag äta kvällsmat lite te och mackor. Jag har alltid varit ett fan av kvällsmat. Jag vet inte riktigt varför jag föredrar kvällsmat mot alla andra måltider. Frukost har jag knappt aldrig varit så förtjust i eftersom jag får alltid ont i magen om jag äter för tidigt och oftast är jag för trött för att tugga och för trött för att orka laga något riktigt gott. Min favoritkvällsmat är mackor med sallad, skinka,ost och gurka på och dricka till det ska vara varm o´boy eller te.

My name is Bond, James Bond

Kategori: Spel Recensioner

Förut ikväll så klarade jag av det senaste bond spelet som är baserat på den senaste filmen Quantum of Solace. Historien i spelet var väldigt svår att hänga med på om man inte sett filmerna Casino Royal och Quantum of Solace men som tur är så hade jag gjort det. Jag har spelat spelet på Wii och grafiskt så är det inget superkliv dem emellan förutom en del saker. Jämnför man t.ex wii versionen av The Force Unleashed och 360 versionen så är det en sjukt stor skillnad på grafik. Kontrollen i denna version är dock mycket bättre än wii:t vilket det egentligen inte borde vara. Kontrollen är lite som i Gears of War då man måste ställa sig bakom skydd så att man inte blir dödad vilket jag tycker om. Ljudet i spelet är blandat. Vissa röster hör man knappt vad de säger och actionscenerna dundrar på. Quantum of Solace var ett kort spel som tog mig max 6 timmar att klara vilket är lite väl lite.

Slutligen är frågan om det är värt sina 200kr som man kan få det för nu förtiden. Ja det tycker jag att det är om man tycker om skjutar spel som inte kräver för mycket tanke. Det finns inga nyheter i spelandet men det är avslappnat och ibland riktigt bra men bara ibland.

BETYG

Grafik 6 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 6 av 10


Total 6 av 10

Giant Waterslide

Kategori: Videos

I´ve got Mail

Kategori:

Godmorning eller god middag kanske det är. Idag fick jag X-Men The Last Stand och Rainbow Six Vegas 2 i brevinkastet. Xmen har jag haft en gång men jag kan inte hitta den längre så då var det bara att köpa en ny. Fick en Avi lapp oxå så nu måste jag ta bussen eller cykeln till hentorp. Varför kunde de inte bara lagt ner elvisboken jag beställde samtidigt i samma paket. Då hade man sluppit allt krångel. Jag får se på den posetiva sidan att jag får motion och frisk luft. Nu ska jag ta mig lite mat och sen upp på cykeln.

09-08-10

Kategori:

Idag har jag inte gjort alls mycket än så länge. Jag vaknade vid 10 och gick upp för att äta lite frukost. Efter frukosten så kollade jag klart på den sugigt dåliga filmen Tomb Raider. Efter filmen har jag pendlat mellan xboxen och datorn och nyss så diskade jag upp en stordisk. Nu funderar jag på att spela lite fallout eller om jag ska hoppa in i duschen. Förut när jag satt lite vid xboxen så såg jag att man kan lägga in egna bakgrunder så jag tog en bild jag hade på kameran bara för att testa. Sen rippade jag hardcore superstars senaste skiva till hårdisken så nu kan ja lyssna på den medans jag spelar mina spel.




SAW IV Trailer

Kategori: Videos

Jaha då var det dags för ytterligare en Saw film. Jag tycker om dessa filmer men de blir nästan bara sämre och sämre. Själv tycker jag fortfarande att film 1 & 2 är bäst.

Dagen som gått

Kategori:

Denna dagen började mycket segt eftersom jag var supertrött av någon anledning jag inte förstår. Jag sov inte mycket i torsdags men man borde ju inte vara trött idag för det. jag och Åsa gick upp vid 10 tror jag och skulle kolla klart på shining men jag var så himla trött att jag somnade några gånger. När jag äntligen fick lite mera krafter så kollade vi lite på tv innan vi gick till stan för att lämna tillbaka filmer och handla mat. 

Efter att jag vinkat av Åsa så cykla jag hem och väl hemma så började ja kolla på The Animal som gick på Tv4. När halva filmen gått så började jag laga makaronipudding som var klar när filmen hade slutat. Testade Batman demot och åt sedan massa mat. Efter maten så fick jag lust att fixa till hyllplanen i filmhyllan nu när inte itchys bur står där längre. Efter det så kollade jag klart på en film som jag började kolla på igår när Åsa och Louise gick till Krikelin. Meet Bill heter filmen och jag hyrde den för 0kr på CDON. Man behöver inte ens vara medlem för att kunna se den så det rekomenderar jag varmt att ni tar en titt på. 

Handling Meet Bill
"Han jobbar dygnet runt på sin svärfars bank och blir svårt utnyttjad av sin fru som avskyr att tvingas förklara sin så kallade 'vänskap' med den tvålfagre Chip, en manlig lokaltv-personlighet. En dag råkar han på Lucy, en söt butiksexpedit för en underklädesaffär (Jessica Alba) och livet tycks äntligen ta en positiv vändning! Tillsammans tar de sig an att bygga upp Bills dåliga självförtroende!"

Betyg 4 av 5

Förtitt på Batman : Arkham Asylum

Kategori: Tvspel


I Fredags så släpptes demot på det mycket lovande kommande Batman spelet. Arkham Asylum är ett psykhus för alla  galningar som lever i Gotham city och det är där spelet utspelar sig på. Jokern har planerat att åka fast så att han kan utföra sina planer på Arkham. Så fort han åker in så slår han sig fri och alla Batmans fiender som han satt inom lås och bom är nu fria. Demot var väldigt kort men det var skoj att få testa på livet som en grym och hård batman.

REST IN PEACE

Kategori: Allmänt

Idag när jag och Åsa kom hem från en dag i solen så såg jag att Itchy låg i ett hörn och andades väldigt tungt. Jag försökte få liv i henne genom att ge henne lite gurka vilket är ett av det bästa som finns enligt henne. Det såg ut som hon försökte smaka men det gick inte och efter en stund så tog hennes tid på jorden slut. Det var sorgset men hon fick en väldigt långt liv för att vara en ökenråtta.

REST IN PEACE ITCHY

2007/04/25 - 2009/08/08

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så bjussar ja på en mycket bra låt. Under the same sun med Scorpions.

Helcrazy med Pontus o Patrik

Kategori:

Jag har vart dålig på att uppdatera sen igår eftermiddag men det beror på att jag inte har vart hemma på ett tag. Igår åkte jag nämligen till Pontus där vi skulle spela lite spel, Dricka och ha det allmänt skoj. Den första drickan korkade jag upp vid halv 7 drack min sista cider runt halv 6 på morgonen men mer om det senare. Från början var det jag, Stefan, Patrik och Pontus men senare på kvällen så var Stefan tvungen att åka hem och sen kom Johanna men hon var inte vaken så länge. Jag, Patrik och Pontus spelade lite Xbox och PS3 och skrattade så mycket att vi fick ont i magen. Senare på natten vid 4 närmare bestämt så bestämde vi oss för att ta ett dopp. Vi tog på oss våra badbyxor och gick ner mot sjön. Det var svinkallt i gräset så det var inte så lockande att hoppa i. Men när vi stod där på bryggan så fick man ljummet vatten på fötterna och då var det bara att hoppa i. Det var skit varmt i vattnet på ytan men cirka 30cm ner var det svinkallt.

Efter doppet så spelade vi lite till men Pontus blev lite för full och trött så han gick upp till sin säng. Jag och patrik var inte nått trötta så vi började möblera om och kollade lite på film. En stund in i filmen så somnade man för första gången och då var klockan runt halv 8-8 på morgonen.

Jag och Patrik vaknade efter kanske 3 timmars sömn och efter en stund så tog vi ut gräsklipparen från garaget och började klippa det långa gräset som Pontus egentligen skulle klippt tidigare i veckan. Efter klippningen så åt vi mat och badade och njöt i den varmaste dagen på över en månad, Helt SICK! Tyvärr så hade jag inte med mej kameran så min mobil fick duga.


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ett spel igen men det höll hög klass dock. Spelet är Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time Re-Shelled( Årets kandidat till längsta spelnamnet). Det kostar ca 80kr och det är det absolut värt om man har någon att spela tillsammans med.

Tisdaxklubben mm.

Kategori: Party!

Nu var det ett tag sen jag skrev här men nu har jag desto mer att berätta. I Tisdags så tog jag som sagt bussen till Skara där jag fick vänta på Patrik, Fredriksson, Classe och Sandra. Vi gick på en buss till lidköping och bussresan gick jättefort. När vi var framme så gick vi till stadt där vi satte oss vid bord och fick var sin vodka lime. Det tog ett bra tag innan maten kom men den som väntar på något gott. Jag beställde en hamburgare och det kan ha varit den godaste burgaren jag någonsin ätit. Efter maten så drack vi lite till och snackade och senare på kvällen blev det lite dans och ytterligare lite senare så kollade vi på bandet duojag. Det var en riktigt bra kväll men jag har lite svårt för att se på kvinnor och män runt 50+ shakar loss på dansgolvet.

Igår så var jag med Pontus på dagen och vi köpte lite käk och dricka inför ikväll då vi ska grilla, spela och dricka lite. Kanske blir det ett och annat dopp. Efter att jag hade vart med Pontus så träffade jag Åsa och vi cyklade upp på berget för att spela äventyrsgolf. Det var skoj trots att det gick jättedåligt för mig. Det tog oss säkert 30minuter för oss att komma upp på berget från stan men hem vägen gick hur fort som helst. Man var lite rädd att min ända fungerande broms skulle gå sönder den med.

Problem med Headern

Kategori: Allmänt

Jag har gjort en egen header men jag kan inte få den att synas om jag inte vill ha min gamla samtidigt. Hur ska man göra?

Tisdagsklubben

Kategori:

Idag är det dags för premiär för min del att besöka tisdagsklubben. Vi ska vara på stadt i lidköping vid 8 där vi ska äta mat och dricka öl. Senare på så börjar partyt och förhoppningsvis får vi en trevlig kväll utan massa "fjortisar" och all skit musik som det brukar vara när det är 18års gräns. Jag har precis ätit och diskat nu. Frågan är vad man ska göra nu då när man väntar på att åka till lidköping. Några förslag?

Filmtajm

Kategori: Film Recensioner

När Patrik kom till mig i Söndags så åkte vi till Filmkväll och där hyrde vi filmerna Fanboys, Friday the 13th och Underworld : Rise of the Lycans. Jag tänker vara lite lat så jag kopierar in handlingen från filmerna direkt.

Handling
"Det är Halloween och äntligen kommer den fest som alla har väntat på. Återförening med vännerna och alla Star Wars-fans. Men saker tar en oväntad vändning när en av vännerna avslöjar att han har obotlig cancer och troligtvis inte kommer att leva länge nog för att uppleva det de alla väntar på - den ännu ej utgivna Star Wars - Episode 1 - med premiär först flera månader senare. Han försöker övertala de andra att verkställa den plan han har arbetat fram sedan femte klass: att bryta sig in på Skywalker Ranch och stjäla filmen. Vanvettigt, eller hur? eller ej - killarna tar Hutch bil och drar iväg på en roadtrip över den amerikanska kontinenten - till Skywalker Ranch."

Detta var första filmen vi såg som var riktigt skoj om man tycker om nördkulturen. Den är underhållade och lite fjantig på ett bra sätt.

Betyg 3.5 av 5


Handling
"En grupp tonåringar har slagit läger vid Crystal Lake, långt från närmaste bebyggelse. Men det som började som den bästa helgen någonson kan snabbt förvandlas till deras sista. En efter en upptäcker de att sjön har ett mörkt och blodigt förflutet...och hämnden väntar."

Filmen är som alla andra sånna här filmer. Handlingen är förutsejbar(om det nu stavas så) och man kan lista ut vilka som kommer att överleva men det göra inte filmen sämre för det. Alla sånna här filmer är mest kul att se på bara för att de är så himla dumma.

Betyg 3 av 5

Handling
"Denna uppföljare tar oss långt tillbaka i tiden och skildrar upprinnelsen till den urgamla blodsfejden mellan de aristokratiska vampyrerna Death Dealers och deras tidigare slavar, varulvarna. Under medeltidens mörkaste århundrade träder den unge varulven Lucian (Michael Sheen) fram som ledare och samlar sina gelikar till uppror mot Viktor (Bill Nighy) - den blodtörstige vampyrkungen som förslavat dem. Lucian får hjälp av sin hemliga kärlek Sonja (Rhona Mitra) i striden mot Death Dealers armé och i sin kamp för varulvarnas frihet."

Har man sett första Underworld filmen och tycker den är bra så kan det vara skoj att se den här oxå. Tyvärr så är det inte alls lika bra som första filmen men bättre än andra. Den är lite skoj att man får se lite mer hur kriget startade mellan vampyrer och varulvar.

Betyg 2.5 av 5

Triss i recensioner

Kategori: Spel Recensioner


I Söndags så kom Patrik till mig och han sov över till måndagen så det blev en hel del film och spel under tiden han var hos mig. Det första spelet vi betade av var Lego Indiana Jones. Det är precis som lego Star Wars som jag skrev en liten blogg om och gillade man det så gillar man det här. Jag tycker dock att lego star wars är lite bättre eftersom jag har mer relation till de filmerna.

Betyg

Grafik 7 av 7
Ljud 7 av 7
Kontroll 7 av 7
Hållbarhet 6 av 7

Totalt 7 av 7


Andra spelet vi klarade är Mass Effect och det är ett enormt rollspel som utspelar sig i rymden. Det kom förra året har jag för mig men jag fastnade aldrig riktigt i det då. Jag gav det en ny chans för ett tag sen och förstod först då varför så många har det spelet som sitt favoritspel. Spelet handlar om kaptenen Shepard som leder ett grupp som ska ta fast den onde Saren som kommer utplåna männskligheten. Grafiken i spelet är oftast riktigt läcker men har lite svårt med bilduppdateringen ibland. Ljudet är jättebra och det är riktigt seriöst arbete utvecklarna lagt ner på alla röster och platser man är på. Kontrollen funkar oftast bra men det finns några missar i actionmomenten och ibland så är det lite svårt att se vad som händer. Jag klarde spelet på cirka 26 timmar och då gjorde jag långt ifrån alla sidouppdrag. Det finns 3 slut att se så omspelnings värdet är högt.

Betyg

Grafik 8 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 10 av 10


Totalt 9 av 10



Sista spelet vi klarade av är egentligen en efterlängtad multi och singelplayer expansion till Gears of War 2 som heter Road to Ruin. Det kostar runt 120kr att ladda ner om man bara vill ha singelplayer och 7 multiplayer banor men om man lägger till ca 40 kr så får road to ruin plus 19 multiplayer banor. När man spelar Road to Ruin så får man välja om man ska skjuta sig igenom alla fiender eller smyga runt dem. Jag och Patrik körde båda men jag tycker skjuta sig igenom var roligare och det tog mycket längre tid. Expansionen var extremt kort och var över på 30-40 minuter på näst svåraste svårighetsgraden vilket var tråkigt. Grafiken och ljudet är samma som i Gears of War 2 vilket är riktigt bra. Multiplayer banorna har jag inte provat än så de ger jag inte betyg på. Mitt betyg är på Singelplayer delen.

Betyg

Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 5 av 10


Totalt 7 av 10



Vill HA!

Kategori: Tvspel

Soft kväll på Harrys

Kategori: Party!

Det blev ingen fest igår som vi hade hoppats på eftersom alla bangade eller hade annat för sig så vi gjorde det bästa av situationen. Patrik kom med bussen runt 7 och vi korkade upp och snackade skit samtidigt som vi spelade lite Wii sports resort och senare kort. När klockan närmade sig 11 så gick vi ut på stan och in på Harrys. Det kostade bara 60kr eftersom Bogrens var under ombyggnad. Tydligen så ska de bygga en terass på taket och det ska vara premiär på Matfestivalen. Skitcoolt. Vi hade det riktigt soft på harrys och satt mest utomhus och snackade och hade det skönt. Senare när vi besökte dansgolvet så kom jag med en insikt.
  • Det var väldigt många män på harrys.
  • Medel åldern var runt 35.
  • 35 åringar kan vara väldigt jobbiga när de dansar.

Den misslyckade dagen

Kategori:

Idag har det vart en dag som inte alls blev så det var tänkt. Det började egentligen redan igår. Jag hade tänkt att se på how i met your mother kl 7 men så tänkte jag att jag och åsa kan ju se reprisen halv 1 på natten. Tyvärr så gick det ingen repris då. grrr. Idag gick det repriser på fredagsprogrammet men då var vi tvungna att åka till skara så då missade vi det. Väl i Skara så gick vi till systemet för att köpa lite dricka inför kvällen. Efter 11 så kom Stefan och Patrik och vi åkte mot hällekis camping där vi skulle paddla kanot. Det gick jättebra i början för alla utom Stefan och Mariana som hade lite problem med att åka rakt fram. När vi skulle paddla ut på lite djupare vatten så fick Patrik och Annicka en stor våg på sidan och så välte deras kanot och de trillade i det svinkalla vattnet. Annika blev skitförbannad för hon hade sin mobil och bilnycklar i fickorna som inte funkade så bra efter badet. Vi hade 2 timmar på oss att paddla kanot men efter deras missöde efter 20minuter så gav vi upp mot vågorna.

Nu när vi har kommit hem och städat för fest så får man höra att nästan alla bangar idag vilket är mycket tråkigt när man har sett fram emot detta när man både missade how I met your mother och kanotsafari. Men man ska inte hänga läpp för det. Nu får man ta o göra det bästa av situationen och hitta på något skoj ändå.