Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

lästips!

Kategori: Film Recensioner

Senast när jag beställde lite filmer och skivor från Cdon så köpte jag också böckerna låt den rätte komma in och Om jag kunde drömma(Twilight). Jag brukar inte läsa böcker men Twilight kan jag knappt sluta läsa har läst en 4:e del av boken och det är bara på några få dagar =). Jag tyckte om filmen riktigt mycket så det är säkert därför jag tycker om boken. Det negativa med det är ju att man vet vad som ska hända. Men när denna boken är slutläst så är det ju bara börja på nästa bok i serien så det ser jag fram emot riktigt mycket.

Darkness

Kategori: Allmänt

Denna veckan vet jag inte vad som händer med min lägenhet. Det började med att sovrumslampan pajade när Stefan satte på den. Nästa lampa som slutade fungerade var min toalampa vilket gjorde det väldigt svårt att vara där inne. Idag när jag skulle fixa mat så pajar lampan i köksfläkten. Fattar inte hur allt kan gå sönder samtidigt.

Fredag 30 Januari

Kategori:

Idag vaknade först halv 8 av en ofresh dröm. Ja drömde att jag åt korv och i korven så var det levande larver som krälade omkring överallt. När ja vaknade hade jag fortfarande känslan av larver överallt. Men efter en stund så somnade jag om. Väcktes dock snart därpå av att det ringde på dörren. Det var fastighetsskötaren som kom för att fixa min lampa som gått sönder på toaletten. När han var klar med lampan så la jag mig i soffan för att vila lite. När jag äntligen somnade så väcktes jag av att Eivor ringde. Då kände jag att det inte var någon idé att försöka sova så jag gick upp för att fixa frukost.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Idag har jag lite beslutsångest. Jag kan inte välja vilken låt som ska bli veckans låt så istället för att jag ska ångra mig så får 2 låtar bli veckans låt. Båda låtarna finns på Nhl 09 som innehåller grymt bra musik. Första låten är Done is Done med Millencolin och andra låten är Turn your back med Billy Talent.

Vilken tycker ni är bäst??


Millencolin - Done is Done

Turn back - Billy Talent

Ett steg närmare

Kategori:

Igår så tog jag min första vaccinationsspruta mot gulsot. Nästa spruta ska jag ta om 30 dagar och jag hoppas det går lika smidigt som det gjorde igår. Imorse så kollade jag på nyheterna och de sa att det var ovanligt hög matförgiftning i thailand nu så jag funderar på om man kanske skulle ta något för det oxå. Men den bästa medicinen kanske är en snaps om dagen det hjälpte iaf Johnny från roomservice när de var i etiopien.

Game weekend

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har det hänt grejor varje dag på Xbox Live. Det började i Måndags då ett demo på det efterlängtade Resident Evil 5 kom ut. Jag laddade ner det och spelade de 2 demobanorna och trots att det var riktigt likt 4:an så gjorde det inte så mycket eftersom Resident Evil 4 ägde när det släpptes.

Chris Redfield med sina enorma armar

Igår(tisdag) så släpptes också en mycket efterlängtad expansion till fallout 3. Expansionen går ut på att man är med in en simulation där Usa krigar mot Kina och man måste hjälpa Usa att förstöra för Kina.

Idag så var det som alla andra onsdagar. Det var veckans live spel men denna veckan så var det verkligen ingen höjdare.
Det var var en version av det japanska spelet Majong men jag fattade nada.

Final

Kategori: Tvspel

Det är finaldags mellan New Jersey Devils och San Jose Sharks. Sharks måste vinna denna matchen på hemmaplan för att ha en chans att vinna stanley cup. Matchen startas och The Devils tar kommandot. Efter 10 : 23 in i matchen så gör oduya för Devils mål och publiken buar. Det blir nedsläpp och Niklas tar pucken och skjuter mål 58 sekunder senare och nu leder Devils med 2-0. Första perioden slutar 2-0 och Sharks måste spela bättre nästa period.

Period 2 börjar och Sharks får ett skott på mål som stryker precis utanför. 5 minuter senare så lyckas det spräcka nolla på martin brodeur. Nu står det 2-1. Devils tar pucken och försöker anfalla men sharks vill så gärna få tag på pucken att de tar på sig en utvisning. Devls lyckas dock inte göra mål under sitt poweplay men strax efter så orkar inte Sharks hålla emot och Gionta gör ett mål till Devils.

Under period 3 så händer det inte så mycket förutom några stolpskott. När det är mindre än en minut kvar på matchen så tar Sharks ut sin målvakt och Jag/Niklas får tag i pucken och har öppet mål, dock så åker pucken precis utanför men jag lyckas få tillbaka pucken och denna gången så gör jag mål. 4-1 blir slutresultatet och Devils har återigen tagit Stanley Cup bucklan.

Slowmotion

Kategori: Videos

Jag såg denna coola film på en sida så jag tänkte att jag bara måste ha den på min sida oxå. Allting blir faktist mycket roligare och coolare när det visar i slowmotion bara att kolla och vänta på käftsmällarna.

Roadtrip to Uddevalla

Kategori:

Igår tog jag och Patrik hans bil till Uddevalla och där gick vi o kollade lite i affärer.  Tyvärr så tröttnade vi snabbt på utbudet så vi gick tillbaka till bilen. Vi tog bilen till Torp som är ett köpcenter 7km från city och där fanns det lite mer affärer att kolla på och så slapp man gå utomhus i kylan. Under dagen så köpte jag 2 lampor, cdpenna och presenter till Åsa. När vi kom hem runt 7 tiden så åkte vi till Hentorp för att handla lite käk och jag skulle hämta ut lite prylar som jag beställt från Cdon.


The Sound of Friday(1 Day late)

Kategori: Musik

Denna veckan har jag haft en låt på hjärnan mer än någon annan och det är Jag är en vampyr med Markus Krunegård som oxå vann Årets låt med denna låten på P3 guld galan.

21 Januari

Kategori:

Idag så har jag klippt mig på klippcentrum i Skövde och jag blev faktist ovanligt nöjd trots att det kostade 150kr mindre än på förra stället som ja klippte mig på. Efter klippningen så handlade jag mat på willys och sen åkte jag med Pappa till Axvall för att hjälpa honom med datorn. Jag kom hem runt kvart över 6 och då fixade jag lite käk och spelade lite Nhl09. Nu har jag precis kollat på Arga snickaren på kanal 5 vilket jag tycker är ett rätt bra och intressant program.


Anders från ARGA SNICKARN´N

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckans arkad spel var ett lite mysigt äventyrs/pussel spel som heter The Maw. Det lilla man fick prova på i Trial versionen var att ha en glumsande lila mun i ett koppel och man skulle få honom att äta upp sig så att man kunde komma förbi vissa hinder. The Maw kostar ca 90kr och jag tycker inte att det var värt det så jag laddade inte ner hela men kanske om spelet sänks i pris så kan det bli aktuellt.

Elva Noll

Kategori: Tvspel

Imorse så spelade jag Nhl 09 och första matchen blev så osannolik att jag tillslut vann med 11-0. Själv stod jag bara för 4 av poängen medans datorn gjorde resten. Efter första perioden så ledde vi med 4-0. Efter andra så stod det 7-0 och efter tredje så kan ni räkna ut vad det stod. Matchen efter blev dock mycket jämare så där vann jag bara med 4-2 .

Thailand Here We Come!!!

Kategori:

Igår kväll så satt jag och Åsa hel bra stund framför datorn och kollade in olika resor till Thailand. Vi hittade en resa direkt till ett 3 stjärnigt hotell som vi blev helt säkra på att vi skulle ta som låg i patong centrum. Idag så gick vi till Resia för att få lite mera info om de olika resmålen och säljaren rekomenderade ett annat hotell som var 4 stjärnigt. Givetvis så var det lite dyrare men det var ändå prissäkt med hela 5000 :- så vi reserverade den. Hotellet ligger vid utkanten av patong och var mycket finare och lugnare än första hotellet som vi hade hittat. Så nu ska vi bara boka tid för sprutor och annat nödvändigt och sen bär det av till Thailand den 12 mars. =)

17 jan - 19 jan

Kategori:

Måndag 19:e Januari idag och klockan är 13:00 när jag skriver detta. Det har snöat inatt och av någon konstig anledning så kände jag det på mig när jag kollade ut genom fönstret i morse.

Igår så var jag med Åsa på förmiddagen och vi kollade på lets dance och sen gick vi till stan för att sola lite. längtar så mycket tills vi ligger under solen i thailand och får en sundare och mycket skönare sol på oss. Runt 3 på eftermiddagen så kom Patrik och hälsade på vi spelade lite Simpsons the game och sen massa Fable 2. På kvällen så kollade vi på en skum film som heter Teeth. Den var inte så jättebra men den gick att se en gång iaf. Mitt betyg på den får bli en 4 av 10.

På lördagskvällen så var jag med Maja, Marika och Carro och vi spelade biljard och efter biljarden så gick vi till Voda för att fika och snacka lite.








Pimp my House

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna så har det hänt en del i lägenheten. För det första så inhandlade jag 2 sängar så nu kan jag och sluta trängas när vi vill. Fast ibland är det mysigt när det är trångt också. Sängarna är jättehårda men försäljaren sa att de skulle bli mjukare med tiden. Hoppas verkligen det. Det andra som har hänt är att jag har satt upp 3 tavlor på mig och Åsa som jag fick i julklapp och sen har jag satt kakeldekor på kakelplattorna i köket så nu är det svart och fint som jag vill ha det.

Nästa projekt för lägenheten är att hitta ett bra matbord och en byrå och en hylla.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Då vart det fredag igen och denna veckas låt kommer från ett spel som jag spelat väldigt mycket den senaste tiden. Nhl 09 och låter heter execution song med Johnossi. Detta är en riktigt skön låt från en grym grupp



Downloads

Kategori: Tvspel

Åh vad jag älskar denna generationen av tvspel egentligen. Det är så smidigt allting och alla spel håller alltid linte längre nu när det finns nedladdningsbara expantioner till de flesta spelen. Vissa spel nu förtiden är ju så sjukt kort bara för att de kräver så mycket av utvecklarna och att det kostar att göra spelen nu förtiden men det är så skönt att man kan ladda ner expantioner till spel som Fallout så att man slipper köpa ett helt nytt spel och försöka komma in i det. Igår släpptes både en gratis och en premium expantion till Fable 2 som jag laddade ner. Snart kommer det en expantion till Fallout som jag skrev och i slutet av Februari så kommer en till GTA 4 exklusivt till Xboxen. Microsoft betalde 50miljoner till Rockstar så att de skulle få 2 stycken expantioner till Xbox som inte Playstation får då.

Ibland så kommer det demospel också så då kan man få prova massa spel som man i framtiden kanske köper. 26:e Januari så kommer demo på Resident Evil 5 vilket jag ser fram emot übermycket några veckor efter det så ska det komma en demo på halo wars som jag också är lite nyfiken på. Kort och gott jag älskar denna generationen.

Då var det dags igen

Kategori:

Idag kommer Freddie & Mor till stan och vi ska se på biofilmen vi hade i alla fall tur med vädret. Det ska bli kul att se på på den FILM ÄR JU BÄST PÅ BIO. Filmer som jag längtar tills de kommer ut på 2009 är :

  • Twilight
  • Righteous kill
  • Transformers 2
  • Terminator 4
  • Låt den rätte komma in
  • Yes Man
Mer filmer kommer det som jag ser fram emot men just nu står det lite still i huvudet. Dags att göra något vettigt som att diska. Jippi :(

Need to be a pro

Kategori:

Innan nyår så köpte jag Nhl 09 till min xbox och jag har spelat en hel del i det nya spelläget Be a Pro.  Just nu så har jag spelat så pass bra att jag kommit upp till första kedjan i new Jersey Devils dock så klagar tränaren på att jag inte gör tillräckligt på planen ändå så ledar jag poängligan. Förstår inte hur han/spelet tänker egentligen.

Igår kväll kollade jag på en film som heter Feast 2 sloppy seconds och den höll samma klass som ettan vilket inte säger så mycket dock. Första filmen sög riktigt hårt faktist. Filmerna handlar om aliens eller vad det nu ska vara som attackerar människor helt utan anledning. I sloppy seconds så kommer alienarna till attack mot en liten stad och några överlevare försöker hålla sig vid liv till militären ska komma. Effekterna i filmen är riktigt dåliga och ibland kan man verkligen undra om man inte skulle kunna göra det snyggare.

Betyg 4 av 10

Fre, Lör & Söndag

Kategori:

I fredags så var det fest i Skara och förväntningarna var  höga på Olins men tyvärr så infriades inte något av dem.  Förutom att det var gratis inträde och det var det ända som var bra med den kvällen. Det skulle spelas Rock & schalger men istället så spelar de nån techno som man inte alls känner igen.

Fem anledningar varför Olins sög!
  1. Ingen som hade ansvar för jackor mm. så man kunde på egen risk hänga in dem
  2. Musiken var inte alls som utlovad
  3. Inget dansgolv var öppet
  4. 20 pers på hela olins...DÅLIGT
  5. Vresiga DJ:s som vägrade byta musik trots många klagade


Under Lördagen så slappade jag hemma eftersom jag var lite trött efter fredagsnatten. På kvällen så träffade jag Åsa och vi gick till Rhodos Steakhouse i stan och åt god mat på andra våningen.

Idag söndag så har jag inte gjort så mycket av värde men jag har försökt fixa hyllplanen till min bokhylla men det ville sej inte. Måste fixa mer passande borr.

The sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så har jag lyssat massa på soundtracket till Mamma Mia filmen och min favoritlåt är Lay all your love on me med Dominic Cooper & Amanda Seyfried.

8:e Januari

Kategori:

Dagen började med att jag väcktes av min mobil som var ställd på halv 10 men jag orkade inte gå upp så jag lade mig bredvid Åsa igen och drömde vidare. Halv 11 så orkade jag gå upp trots att jag fortfarande var sjukt trött. Efter frukosten så trixade jag lite med systemkameran som jag fick i julklapp av en supersnäll Patrik igår. Har inte riktigt kommit på hur jag ska kunna tacka honom men någon så kommer jag säkert på det.

Efter att jag lekt med kameran så kollade jag och Åsa på Grammisgalan och ingen vann som jag ville men vad gör det när jag ska på Rockbjörnen med Jocke om 2 veckor. Efter grammisgalan så gick jag och Åsa ner på stan för att lägga oss i varsin cancer burk och sen handlande vi lite käk och sen gick vi hem och nu sitter jag här mätt och belåten med rakskum i ansiktet.

Denna fina kamera fick jag av Patrik i Julklapp. Tackar så mycket Patrik

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Då var det dags för första xbox live arkad spelet 2009. Spelet heter Interpol : The trail of dr Chaos. Jag testade spelets första bana och det känns som ett rätt så meningslöst spel. Man skulle leta reda på olika förmål på en bild och när man var klar med det så var banan klar. Hade det vart gratis så hade det vart helt okej tidsfördriv men inte nu när man nästan får betala 90 kr för det.


The Bad things 2008

Kategori: Allmänt

Här kommer en lista om de sämsta filmerna mm som jag sett detta året. Det spelar ingen roll om de är gamla filmer t.ex bara jag såg dem för första gången detta året

Årets Sämsta film

1 : Starship Troopers 3
2 : Fredag Den 13:e del 9
3 : Fredag Den 13: del 8

Årets Sämsta Spel(Xbox360)

1 : WALL-E
2 : Facebreaker
3 : Madagaskar the game

Årets Sämsta Spel(Wii)

1 : Big beach sports
2 : More Game Party
3 : Family Party

Årets tjötigaste låt

1 : apologize : one republic
2 : I'm Yours : Jason Mraz
3 : i kissed a girl : Kate Perry

2008 Resumé

Kategori: Listor

Som förra årets så tänker jag lista olika saker som t.ex bästa spel, film, skiva och överaskning med mera.

Årets bästa film

1 : The Dark Knight    
2 : Twilight
3 : Into the Wild


Årets bästa album

1 : Silence Patience And Grace : Foo Fighters
2 : The Black Parade Is Dead : My Chemical Romance
3 : Liberated med Velvet Revolver

Årets bästa spel (xbox 360)

1 : Gears of War 2
2 : Grand Theft Auto IV
3 : Fallout 3

Årets bästa spel(Wii)

1 : Super Mario Galaxy
2 : Mario Kart
3 : Boom Blox

Årets mest lyssnade låt

1 : Dreamin in a Casket : Hardcore Superstar
2 : Visit Vienna : Sahara Hotnights
3 : Don´t stop me now : Queen

Årets bästa tvprogram

1 : Roomservice
2 : Erik & Mackan snygga & smärta
3 : Vem kan slå Filip & Fredrik

Årets Överaskning

1 : Att jag fick en ny lägenhet
2 : Att jag fick jobb på Volvo PV
3 : Att Pontus tog flyget till NY

Årets bästa tvprogram

1 : Roomservice
2 : Erik & Mackan snygga & smärta
3 : Vem kan slå Filip & Fredrik

Välkommen till 2009

Kategori: Allmänt

Nu har det gått nästan 2 veckor sedan jag skrev blogg senast och det har nog mest att göra med att jag är lite lat och ville ta en paus från bloggandet.

Men nu är jag tillbaka hoppas jag. hehhe. Hoppas ni inte har gett upp hoppet på bloggen iaf.

Hoppas alla får ett bra 2009