Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 3 nya spel till Xbox live arcade. Det första jag provade var Military Madness som var ett taktiskt strategispel som liknade Advanced Wars. Man styr sina styrkor i ett rutnät och sen attackerar fienden. Det är bra om man ställer sig på t.ex en kulle för då får man övertag i fighten. En annan sak man ska tänka på är att man inte går in i en fight och tror att man ska komma vinnande ur den om man har t.ex mindre stridsvagnar än motståndaren. Allt i spelet handlar om taktik och det gäller ett planera väl. Det är ett bra spel men inget jag lägger mina slantar på denna veckan.

Military Madness kostar 800 MS Points.

Andra spelet jag testade var Football Genius vilket var en enorm besvikelse. Jag trodde det skulle vara något fotbolls spel men jag hade bara delvis rätt. Det var ett fotbolls spel men med frågor om sporten. Det kan säkert vara något för fotbollstokiga men jag är inte en av dem. Ett sånt här spel men fotbollsfrågor borde inte kosta ca 90 kr utan kanske 20kr max 40 kr.

Football Genius kostar 800 MS points

Sista spelet jag provade var det bästa men även det kostade ca 90 kr och då känns det lite onödigt eftersom detta spelet har funnits i minst 10 år. Bust-a-Move Live heter denna versionen och är klart veckans bästa köp om man ska köpa något.

Bust-a-Move Live kostar 800 MS Points

Time to nap

Kategori:

Nu ska jag lägga mig för att sova. Det ska bli rätt skönt eftersom det inte riktigt gick så bra att somna natten till idag. Idag har jag vart med Pontus och vi kollade på From Dusk till Dawn 2. Den sög rätt hårt. Ingen av oss kom ihåg den speciellt mycket men vi hade för oss att vi tyckte den var bra när vi var små. Man hade väldigt dålig smak då. Efter filmen spelade vi en del Resident Evil 5 men tröttnade på att resident evil känslan helt har försvunnit från serien. Vi började spela Nhl10 och efter ett tag så började vi grilla hamburgare som var klara tills Seinfeld började 22.55. Efter Seinfeld så spelade vi en match på Nhl och sen var det dags för honom att åka hem.

Jag vet inte om vi kommer ge Resident Evil ett nytt försök men jag hoppas det eftersom man vill ju helst klara av det. Det är bara så tråkigt att det inte känns som ett resident evil spel längre. Hade det inte vart för namnet så hade det nog inte sålt lika bra.

Imorgon blir det nya Xbox live spel att ta tag i och kanske något annat skoj som händer.

Tills dess.

SOV SÅ GOTT!!

Priset!!

Kategori: Tävling

När jag kom hem från arbetsförmedlingen förut så såg jag att jag hade fått ett brev. Det tog en stund innan jag kom på vad det kunde vara och jag hade givetvis rätt. I brevet så låg mitt P3 pris som var en P3 Guld skiva med 9 låtar och ett brev. Det är alltid skoj att vinna priser så tack P3.

Dagen som gått

Kategori:

Nu har Patrik åkt här ifrån och snart kommer Åsa. Då ska vi se på Roast på Berns och sen kanske det blir seinfeld eller något annat. Jag och Patrik åt lite käk och spelade lite tvspel. Mest satt vi framför Spectrobes som jag skrev lite om för ett tag sen. Imorgon ska jag iväg till arbetsförmedlingen och lyssa på något i någon timma och sen ska jag söka lite jobb/praktik i stan. Längtar till på fredag för då ska jag, Åsa, mor och Freddie till Ullared för att shoppa. Det är alltid kul med lite utflykter.

Vinnare!!!!

Kategori: Allmänt

Jag har glömt att berätta en sak och det är att jag tror jag har vunnit något. I Torsdags så fick jag ett sms av Daniel Johansson där det stod.

Daniel- Grattis till vinsten!!
Jag - Vilken vinst? tack
Daniel - Det får du nog reda på så småningom.

Jag tänkte inte mera på det utan trodde att han hade anordnat en tävling där jag vann. Men så i Lördags på oktoberfesten kom Dan fram och sa grattis han med. Jag frågande vad han menade och han hade hört att jag vunnit något pris på P3. Jag antar att jag vunnit eftersom jag röstade på att hardcore superstars nya singel skulle komma långt upp på tracklistan. Har ni inte röstat där så tycker jag att ni ska göra det här.


Måndax

Kategori:

Idag har det varit en rätt så seg dag. Det började med att jag sov alldeles för länge eftersom det blev så himla lite sömn mellan lördagen och söndagen. Efter att jag kommit ur sängen så kollade jag lite på nätet och sen tog jag ett skutt in i duschen för att bli piggare. Efter den sköna duschen så spelade jag lite matcher i Nhl10 och det gick riktigt bra trots en förlust i sista matchens sista minut.

Egentligen har jag tänkt att gå till stan och söka jobb men ja orkar verkligen inte. Jag vet att jag är lat och att jag lovade en gubbe på bowlingen i Lördags att jag skulle göra det men jag kan inte får tummen ur.

Inatt kollade jag förresten klart på Scarface för första gången och trots att jag visste hur den skulle sluta så blev jag glatt överaskad hur bra filmen var. Filmen handlar om Tony Montana(Al Pacino) som flyr från kuba och jobbar sig upp till toppen i miamis kokainrike. Även om filmen kom ut 1983 så tycker jag faktist att den håller än idag. Riktigt hård och cool film.

Betyg 5 av 5


Oktoberfest 2009

Kategori: Party!

Igår var jag på årets oktoberfest med Patrik, Pontus, Åsa och Louise. Vi började dock kvällen med lite förfest hos Pontus. Vi hade det jätteskoj så tiden bara flög iväg. Runt 22 tiden åkte vi till skara där vi gick in på stadt. Det var ovanligt lite folk till en början men sen blev det mycket mera. Patrik ville kolla in bowlingen så vi gick dit en stund. Jag började prata med en knutte som fattade tycke för mig och sa att jag skulle bli miljonär om jag bara lade manken till.

Pontus dricker lite shot på förfesten

jag, Patrik och Pontus sammanlänkade oss =)

Detta året har Claes jobbat på Oktoberfesten i 20år

Det är denna bilden som Thomas Jervheden snackar om i hans stand up

Mer bilder på min bilddagbok givetvis

Triss i förhandstittar

Kategori: Tvspel

Nu har jag testat 2 nya spel till xbox360 och ett till Wii.

Det första jag provade var Spectrobes : Origins till Wii som är ett rollspel som blandningar Pokémon och Final Fantasy. Jag har länge undrat varför inte nintendo har gjort ett 3D äventyr av Pokémon eftersom det skulle vara en självklar inkomstkälla även om Pokémon inte är lika hett längre. Eftersom Nintendo inte tog den chansen så har Genki nu gjort det istället och jag tycker att det är riktigt lyckat.
Man spelar som Rallen och Jeena som landar på en planet och där har Krawl har attackerat allt som finns på planten. Rallen och Jeena är spectrobe masters vilket innebär att de har kontroll över djur som man kan använda i fighterna som kommer. En rolig gimmick i spelet är att man kan spela 2 spelar co-op så då får 2:a playern ta hand om djuren i fighterna och så kan han/hon hjälpa till att hitta mineraler.





Idag så provade jag även på ett demo på Fifa10:s stora konkurrens Pro Evolution Soccer 2010. I demot så kunde man välja ca 6-8 olika lag. Jag valde barcelona eftersom Zlatan är med där. Jag startade matchen och såg att det inte var den snyggaste grafiken jag sett på ett fotbollsspel. Spelet kom igång och jag visste inte vilka knappar som gjorde vad men det lärde jag mig rätt fort. Det var rätt så skön fobollskänsla men det var något som saknades tyvärr. Jag gjorde ett rätt så snyggt mål och då kunde man spola fram och tillbaka i reprisen och byta vilkel vilket var bra. Jag tycker dock att Fifa var mycket fräshare än PES så detta året blir det FIFA som vinner kampen om köparna tror jag.

Provade även ett demo på det kommande Forza Motorsport 3. Det var en ganska liten demo där man fick pröva lite olika bilar och köra 2 varv på en bana. banan gick snabbt och var underhållande i jämnförelse med alla plana banor i Forza 2. Grafikmässigt så tycker jag inte det har hänt så jättemycket förutom att man nu kan ha cockpit vinkel när man kör.
Jag tror detta spelet kommer bli bättre än 2:an på alla punkter och det kommer kunna spelas av nybörjare som såväl hardcore gamers. En av nyheterna med Forza 3 är att om man kör av banan eller krockar så kan man spola tillbaka tiden och göra om kurvan så att man klarar den. En annan nyhet som är bra att välja om man är nybörjare är att bilen saktar ner av sig själv i kurvorna så det ända man behöver göra då är att svänga.



Premiärafton

Kategori:

Idag har två roliga program premiär. Först ut kl 20:00 är hål i väggen på kanal 6 med de nya programledarna Erik & Mackan. Andra programmet som har premiär är Parlamentet som kommer 20:30 på 4:an. Jag kommer sitta bänkad framför tv:n då i alla fall.

Bilder från bygget

Kategori:

jag lovade i Torsdags att jag skulle lägg upp bilder från bygget som jag hjälpte pappa med i veckan så nu kommer de 2 dagar försent.
Den här balken skulle vi byta eftersom den var så röten.

Far sågar med tigersågen. Minst 20 gånger bättre med den är med motorsågen.
Sista bilden dag ett. Denna ställning byggde vi snabbt upp efter att vi insett att vi behövde jobba från utsidan oxå.
Andra dagen hade vi inte lika skoj väder. Men vi hade iaf tak över huvudet.
Balken är på plats så nu återstår bara lite finfinish.

Hardworking man

Kategori:

Idag har jag hjälpt pappa på jobbet igen och idag blev vi nästan klara trots en del krångel. Imorgon blir det lite finish arbete och sen kan jag gå hem med gått samvete denna veckan. Patrik kommer till mig runt 12 tiden kanske och då ska ja vi spela lite Halo, Batman Arkham Asylum och kanske Punch Out.
Idag hade oxå Tokyo game show premiär och en hel del nyheter har jag läst.
  • Gran Turismo 5 dröjer till mars 2010.
  • New Super Mario Bros Wii släpps 20 November.
  • Wii blir också 20% billigare i Oktober.
  • Det går rykten om att EA ska köpas upp av Microsoft.
  • EA:s Peter Moore tror att Natal kan "fundamentalt förändra hur vi spelar sportspel"
Imorgon när bygget är klart så kommer det lite bilder upp som visar vad vi har gjort. Men här kommer ett smakprov.

Stolpe ut i evigheten

Kategori: Tvspel

Jag kommer precis från en match i nhl10 som kommer gå till historien av otur. Mitt lag spelade bäst och hade flest skott på mål(32- 11) men ändå så lyckades vi inte få in pucken mer än en gång. Motståndarlagen gjort 2-1 när vi hade trycket och sen var det som om målvakten hade gud på sin sida eftersom alla skott som gick förbi honom hamnade antingen i ribban eller stolpen eller på en backs ben. Jag blev så irriterad på att vi aldrig fick in den efter kanske 8 stolpträffar.

När det är 30 sekunder kvar på matchen så tar coachen ut våran målvakt. Vi är jättenära att göra ett 2-2 mål men istället så får motståndarlaget pucken och skjuter iväg ett långskott för att röja. Då händer det sjuka de får stolpe in. Visst vi hade ingen målvakt men ändå. Suck!!!

Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, Stolpe ut, STOLPE IN
!!!!!

Parkour with the coolest guy in the world

Kategori: Videos

Det är facinerande att kolla på människor om tänjer på människokroppen och denna killen kan verkligen det.



Jacob the crunchman

Kategori: Videos

Igår på Wipeout US så var denna Jacob med och han gjorde ett så grymt försök på de stora bollarna.



Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det ut hör och häpna 3 nya spel till xbox live arcade arkivet. Det första jag provade var Ion Assault och är ett rymdspel där man skulle skjuta på astroider och andra skepp. Ion Assault hade riktigt najs grafik men kontrollen var en riktigt mardröm. Värdelöst är bara förnamnet.

Nästa spel jag provade var Zomie Apolcalypse där det gick ut att skjuta på zombies istället för astroider. Typ samma typ av spel men mycket roligare och mycket bättre kontroll. Det kändes rätt ovärt att spela men jag tror det blir bättre om man spelar med en kompis.

Sista spelet jag var inte så bra det heller tyvärr. The Warriors : Street Brawl heter spelet och är "baserat" på filmen The Warriors som kom på 80 talet tror jag. Warriors var ett vanligt beat em up som Street Rage och Double Dragon. Tyvärr så var karaktärerna väldigt stela och ljuden var de värsta jag hört på länge.

Alla spelen kostar ca 90 kr och inget är direkt köpvärt.

Jobb

Kategori:

Idag ska jag hjälpa far på jobbet. Eftersom jag inte gör så mycket hemma ändå så kunde det vara lika bra att hjälpa till. Tabben var bara att jag hade glömt av att jag skulle hjälpa till igårkväll så det blev lite sent. Jag började kolla på scarface som jag velat se ett bra tag och förhoppningsvis blir jag klar med den idag.

nattinatti

Kategori:

Nu ska jag gå till sängs efter en lång dag med väldigt mycket tvspelande. Jag funderar på att se på någon film men samtidigt så kan det vara bra att läsa lite bok nu när man glott på tv hela dagen typ. Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och skriva ut en del papper och sen blir det att umgås med Åsa eller Pontus.

Niklas förhandstittar på Halo 3 : ODST

Kategori: Tvspel

Nu har jag provat ODST i ca 2 timmar i både singleplayer och i läget firefight som det har varit mest snackis om innan det släpptes. Spelet börjar med att man är en Orbital Drop Shock trooper som kallas för Rookie och man ska ta sig i flygkapslar till den afrikanska staden New Mombasa. Tyvärr så blir det lite fel och man krashar en bit bort från sina kompanjoner så det blir upp till rookie att hitta sina vänner och ta reda på vad det är som har hänt. När man spelar med Rookie så är det natt och man får ta det försiktigt när man möter fiender.

Efter en stund så hittar man ett betydande föremål och då får man spela ur en av sina vänners synvinkel. Än så länge har det bara vart ljusa mer actionfyllda banor. Det är roligt att spela ur olika vinklar av historien så att man får variation. ODST trupperna är inte lika starka som Master Chief är så de måste vara mycket mer försiktigare än honom. En fördel med att vara en ODST är att man har ett visir som gör att man  kan se jättebra i mörker. Fiender lyser rött och vännerna lyser grönt.

Firefight läget har jag bara testat en gång och jag tror att det kommer blir riktigt skoj att spela det med en vän. Fire fight går ut på att man möte horder med motståndare och det gäller att överleva varje ström som kommer mot en. man har gemensamt antal liv så det gäller att vara taktisk.

Par i sportspel

Kategori: Tvspel

Tänkte jag skulle ge en kort lite breif innan Stefan kommer på några spel som jag spelat den senast tiden. Först ut är Fifa10 som jag laddade ner ett demo på. Grafiskt så är det riktigt snyggt och äntligen kan man springa med bollen i 360 grader. Jag förstår faktist inte varför man inte har kunnat göra det sen de analoga spakarna blev standard på kontrollerna. Det var inte så jättestort demo på spelet men jag tror att jag fick en rätt så bra bild. Tycker man om Fifa serien så är det helt klart ett bra köp.

Andra spelet jag provade är NBA Live 10 och även det spelet har riktigt fint grafik. Grafik är inte allt men det ger absolut en närvarokänsla i speciellt sportspel. Detta var mitt första möte med basket genren sen år 2000 och jag tycker inte det har hänt så jättemycket sen dess. Det kan säkert vara ett bra NBA spel men inget för mig.

Allt på en gång

Kategori: Allmänt

Idag blir det mycket spel för mig. Nyss så kom Burnout Paradise Ultimate Box i brevlådan som jag jag betalade 160 kr för på spelbutiken. Snart ska jag ner på stan för att köpa mig halo 3 : ODST för 1kr på Game. Senare idag kommer Stefan hit och då kommer det bli en hel del Nhl10 spelande och utöver det så hade jag tänkt att skriva en förhandstitt på Fifa 10 och NBA LIVE 10.

Som ni kanske förstår så kommer jag sitta framför dumburken en hel del idag. Som tur är så är det bra väder för att att sitta inne med bra spel. Jag ska inte bara spela idag utan jag ska även lämna in mitt körkortstillstånd någonstans som jag inte vet var än.

"Remmsteins omtalade video"

Kategori: Musik

I Aftonbladet kan man läsa om Rammsteins nya skandalvideo. Det roliga är att de har skrivit Remmsteins vilket jag tycker låter som ett dansband. Om jag inte visste att det skulle vara Rammstein och någon kom fram till mig för att fråga om jag hade hört Remmsteins så hade jag trott att det stavades med ett Z.



Bloggar på min Wii

Kategori: Allmänt

Nu testar jag att skriva mitt första inlägg och antagligen det sista inlägget på bloggen med hjälp av min Wii. Det går fruktansvärt långsamt att skriva med en Wiimote och man blir trött i handen. Det går ungefär lika långsamt som när pappa ska skriva ett sms. Jag tror dock att detta går lite snabbare för mig nu. Men det är som jag brukar säga, man ska pröva allt minst en gång innan man kan säga vad man tycker. Nu ska jag stänga av här och se på Seinfeld. Undra vad George har för problem idag?

Vinn ett porträtt

Kategori: Tävling

Min vän louise har en tävling på sin blogg där hon lottar ut ett porträtt som man själv väljer ut om man har turen att vinna. Gå gärna in på hennes blogg och kolla vet ja.






Speciella kläder

Kategori: Allmänt

En klädkollektion för nintendoälskare. Jag tycker kläderna är lite häftiga faktist. Ännu mer bilder från kollektionen hittar du här.







Planer inför dagen

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag rätt så sent efter många timmars sömn. Jag är sugen på att göra något med min lägenhet idag men jag vet inte riktigt vad. Jag ska städa den men jag vill ändra om lite. Tabben är att jag inte har fått mina pengar från a-kassan än så jag måste göra något med sakerna jag har. Jag borde också gå till Lernia och kolla om det finns någon chans att få jobb där igen nu när det börjar gå bättre för volvo.

Det skulle vara så skönt att få ett jobb igen så att man kan börja leva som man ska göra.

Två filmtips

Kategori: Film Recensioner

GRAN TORINO

Walt Kowalski har precis blivit änkling och hans barn vill att han flyttar till ett äldreboende. Walt vill inte flytta även om han tycker att det bor väl många "non Americans" i kvarteret. Walt har speciellt svårt för asiater sedan han slogs mot dem i Koreakriget. Konflikterna eskalerar då grannpojken Thao försöker stjäla hans älskade bil, en Gran Torino från 1972. Det visar sig att ett gäng ligger bakom stölden, Clintan blir
lite av beskyddare för Thao, och blir indragen och självmåltavla för gängbråken.

BETYG 4 AV 5

DRAG ME TO HELL


Christine Brown är en ambitiös bankman. Allt i hennes liv går i rätt riktning just nu. Hon har en kille som älskar henne och hon om allt går som det ska kommer hon att utnämnas till biträdande avdelningschef. Bara hon vågar visa att hon är tillräckligt tuff, så är jobbet hennes.

 

Då den mystiska gamla damen, fru Ganush, uppsöker banken för att be om anstånd med ett förfallet lån, blir det Christines uppgift att fatta det svåra beslutet om anstånd ellerej. Christine vet vad hennes chef förväntar sig av henne, men nekar hon fru Ganush anstånd kommer damen att vräkas från sitt hem. Christine väljer sin karriär före sitt samvete. I sin förtvivlan och vrede förbannar den gamla damen henne att brinna i helvetet i allevighet.

 

Mycket snart tvingas Christine inse att fru Ganush förbannelse inte bara var tomt prat av en stollig tant, utan onda krafter verkar för att driva henne till bristningsgränsen och en evig förbannelse.

 

BETYG 3 AV 5

Halo 3 : ODST

Kategori: Tvspel

På tisdag släpps Halo 3 : ODST och jag måste erkänna att jag inte har varit direkt sugen på detta spelet trots att det är ett halo spel. Jag har mest sett på bilder från spelet och jag har tyckt att det känns lite stelt. Idag ändrades som tur var min åsikt när jag läste 2 recensioner av det. Jag tror inte det kommer bli lika ösigt och häftigt som de andra halo spelen men det kan vara skoj att spela Halo på ett lite mer taktiskt sätt oxå.

ODST står för Orbital Drop Shock Trooper och de är mycket svagare än vad Master chief så det gäller att smyga runt och skjuta fiender med sina ljuddämpade vapen. Självklart så kan man spela igenom äventyret med en vän i soffan så då kommer det bli ännu bättre tror jag.

Update för helgen

Kategori:

Jag har varit mycket dålig på att blogga denna helgen så nu ska jag göra en snabb redogörelse om vad som hänt. På lördagen så kom Stefan till mig runt 3 halv 4 tiden och vi spelade lite nhl10 och castle crashers. Vid 7 tiden så kom Åsa till stan och vi handlade lite mat och åkte hem till mig för att se på film. Första filmen vi såg var Drag me to Hell som var rätt bra förutom ett lite töntigt slut. Efter den filmen så fixade vi chokladpudding och spelade kort. När Chokladpuddingen var klar så gick vi till soffan igen och kollade på filmen Gran Torino. Den filmen var mycket bättre trots höga förväntningar.

Nu är det söndag och jag har inte gjort så mycket idag förutom att jag kollat på Superstars och gått runt i skövde med Åsa.

En dag med Putte

Kategori:

Jag var ju på synundersökning förut idag och det gick fint så nu ska jag bara skicka in papprena om körkortstillstånd så att jag kan börja köra lite bil med Åsas föräldrar. När jag kom hem från stan så lagade jag mat samtidigt som ajg lyssnade på P3. Maten jag lagade var köttbiffar med en egen liten touch. Biffarna blev de godaste jag har gjort under mina 25år. Efter maten så städade jag lägenheten och runt 5 tiden så kikade Patrik förbi och vi har spelat lite Wii och 360 under kvällen. Vi åt också pizza vilket var lite halvgott i jämnförelse med mina fina biffar.

Snart kommer Åsa hem och då ska vi antaligen se på Idol som vi missade idag och sen kanske det blir lite True Blood. Imorgon så blir det nog filmkväll med Stefan och Louise om allt går enligt planerna. Jag hoppas på att få komma ut och fiska en dag i helgen igen nu när jag vet lite hur det ska gå till när man fiskar.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

På Matfestivalen så hade jag fest och då kom en kille som heter Joakim och han lyssnade på denna låten. Sen jag hörde den så har jag oxå lyssnat på den en del. Därför blir det veckans låt. Every you Every me med Placebo

Jag är så nöjd

Kategori: Tvspel

Igår när Stefan kom till mig så spelade vi en hel del Nhl10. Nhl09 var det bästa hockeyspelet någonsin och jag trodde inte det gick att förbättra det särskilt mycket men nu när 2010 har kommit så inser man hur mycket smågrejor som saknades. Spelarna har fått lite nya animationer och speciellt målvakterna känns mycket mänskligare. De gör misstag och ibland riktiga mirakelräddningar. En annan nyhet är att man kan använda sargen för att låsa spelare och sedan ta deras puck.

Men det som jag tycker är den riktigt stora skillnaden är att man verkligen måste spela hockey. Man måste ställa upp laget och vänta på att få ett riktigt bra skott. I förra spelet så åkte alltid anfallarna mot mål och passade en sidpass framför mål och den gick nästan alltid in. Nu är denna taktiken nästan helt omöjlig eftersom det nästan alltid hänger med en back hem och täcker passvägen. En annan sak som gör att spelet känns mer realistiskt är att publiken är mer galen än nånsin och att arenakommentatorn berättar vem som gjorde mål i bakgrunden.

Nä nu ska jag spela lite Be a Pro och förhoppningsvis kommer jag upp i 2:a kedjan.

Syntest

Kategori:

Godmorgon alla glada. Om en timma så ska jag befinna mig på synsam i stan för att ta ett syntest. Jag ska äntligen börja med körkortet igen och då krävs det att man tar ett test. Jag vet att jag kommer klara det galat men ändå så är det lite pirrigt.

Jag måste bara berätta en sak som hände igår när jag tvättade. Jag skulle tvätta min favoritsovkudde som har många år på nacken nu. Jag la in den i tvättmaskinen och sen gick jag upp för att spela lite hockey. När jag kom ner efter en timma så ser jag bara att det är massa vitt ludd överallt i tvättmaskinen. Jag öppnade maskinen och ser att min älskade kudde har gott sönder. All annan tvätt som var i maskien var full med vitt ludd. Sån jävla tabbe verkligen.


Hockey säsongen har börjat

Kategori: Tvspel


Imorse efter att Åsa gått till jobbet så cyklade jag ner till Game för att inhandla årets version av NHL. Jag haft på spelet hela tiden sen jag kom tillbaka fast jag har inte spelet så jättemycket. Under tiden som jag har spelat i Be a Pro läget så har jag också tvättat, ätit och bokat en tid för synundersökning.

Nhl10 är väldigt lika 09 med några skillnader som att målvakterna är roligare, sargspel och en ny slagsmålsvinkel. Stefan kommer till mig sen och då ska vi spela så att fingrarna blöder...nästan iaf.

New Moon Trailer Extended

Kategori: Videos

Den nya längre versionen av trailern till New Moon som visades på Video Music Awards tycker jag spoilade alldeles för mycket. Även om jag läst böckerna så vill man ju inte se för mycket. Om ni inte vill veta för mycket av filmen så se inte denna trailern.

I Hunt Alone

Kategori: Tvspel


Jag har testat en demo på Cabela´s big hunter 2010 på min 360 som man hittar på det amerikanska kontot. Hur man fixar ett amerikanskt konto är rätt så lätt, följ bara denna länken. Big hunter 2010 är som det låter en jaktsimulator där det går ut på att jaga olika djur i skogen och få så bra träffar på sina byten som möjligt.

Grafiken är rätt okej i naturen men djuren som borde vara de mest välgjorda ser inte alls så bra ut som jag tycker det borde göra. En annan sak med djuren är att de är väldigt stela i kroppen när man får in ett skott. Kontrollen är som en vanlig FPS fast det är rätt svårt att sikta ibland. Det är ett lite halv coolt spel men inget jag skulle spendera mina pengar på. 

Söt hund kan inte rulla runt

Kategori: Videos

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Veckans xbox live spel var två till antalet denna veckan. Först ut till testning är Bubble Bobble Neo som är samma version av spelet som släpptes till Wii för ett tag sen. Neo är en remake av det gamla spelet och har en hel del nya banor. Jag har läst att detta spelet inte ska vara lika precist som orginalet men det är inget jag har märkt av. Tycker man om Bubble Booble så tycker jag man ska ladda ner detta annars kan man alltid ladda ner orginalet till Wii om man vill spela det.



Andra spelet som kom var Command & Conquer: Red Alert 3 - Commander's Challenge som är 50 små uppdrag i klassiskt strategispelande. Jag tycker det var riktigt skoj det lilla jag spelade på trialversionen och jag skulle lätt kunna betala ca 90kr för det om jag hade haft lite bättre kontroll över vad jag gjorde. Jag tycker det är lite svårt att spela strategispel med en handkontroll. Trots att det funkar så går det inte alls så smidigt som det går på PC med mus.

Racing Wheel

Kategori: Tvspel

Jag har börjat spela lite bilspel igen och snart kommer ju även Dirt 2, Need For Speed Shift och Forza motorsport 3 till xboxen så jag är väldigt sugen på att få tag på en hyfsat billig Wireless Racing Wheel som jag kan använda när jag spelar mina racingspel. Är det någon som har en sådan och vill sälja så är jag intresserad.

Bilder från fiskedagen

Kategori:

Igår var jag ju som sagt ute och fiskade i Eggby. Här kommer bilder från mitt första fiskeäventyr.

Min första fångst blev denna tråden

Så härligt att få en ulltråd det första man gör. Vi spekulerade i om jag hade råkat sätta kroken i ett lik o bara fått upp lite ulltråd från dennes tröja

Patrik fick också napp. En näckros :P

Solen börjar gå neråt

När solen hade gått ner mellan träden så blev det genast mycket kallare

Jag i egen hög person

Patrik med kroken i munnen. Sen kom han på att kroken hade vart i alla möjliga fiskar

Denna bilden får avsluta våran dag. Vi fick ingen fisk denna gången utan fick nöja oss med en härlig kväll i solen

Sweet dreams

Kategori:

Idag har den vart en rätt så najs dag för mig. Eftermiddagen var iaf riktigt trevligt. Efter att jag pratat med Pontus i telefon så tog jag bussen till axvall där vi kollade på tv och väntade på Patrik. När Patrik väl kom så åkte vi till Eggby för att fiska. Det var första gången som jag fiskade och jag tycker att jag skötte mig riktigt bra tillslut även om jag inte fick upp något mer än en kvist och ulltråd från botten. Efter att vi fiskat i 2 timmar utan lycka så åkte vi hem till Pontus. Patrik var tvungen att kila hemmåt så jag och Pontus och hem till mig för att lira lite Resident Evil 5. Nu ska jag lägga mig i den stora sängen alldeles ensam utan honeylove.

Imorgon kommer det bilder från dagen och som vanligt Veckans Xbox Live Arcade.

Besöksrekord

Kategori: Allmänt

Jag måste ju göra som alla andra gör när de får besöksrekord. Jag tror inte det var det mesta jag haft men det var det mesta på bra länge iaf. Vi får hoppas alla besökare kommer tillbaka. Tack så mycket!

R.I.P Patrick Swayze

Kategori: Allmänt

Patrick Swayze dog inatt av cancern som han har kämpat mot i ett år. Jag har aldrig haft så stor koll på Patrick Swayze men han är med i en hel del bra filmer och där ibland min absoluta favoritfilm Donnie Darko. Jag kommer antagligen att se på Donnie Darko ikväll om jag inte har något annat att göra.

Patrick Swayze 1952-2009

Somewhere over the rainbow

Kategori: Spel Recensioner


Igår så kom Stefan till mig och vi körde äntligen klart Rainbow Six Vegas 2. Det är ett rätt så gammal spel men riktigt gammal grafik. När man spelar ensam så är grafiken rätt så acceptabel men så fort man kör delad skärm som man gör om man ska ha det extra skoj så finns det många skönhets fläckar. Ibland kan man till och med tro att det är PS2 man spelar på. Spelet är en fortsättning på första Vegas spelet så helst ska man ha spelat det men egentligen spelar det ingen större roll. Jag brydde mig inte så mycket om storyn utan gick mest in för att skjuta alla terrorister som fanns.

Det som gör denna serie skoj är att man kan sätta sig bakom skydd och när man är mogen så lutar man sig ut från skyddet och skjuter på de fienderna man siktat in sig på. Kontrollen funkar bra fast det finns en del irriterande moment. Ljudet i spelet är helt okej utan att utmärka sig. I vissa "cutscenes" så hör man rösterna väldigt dåligt tyvärr. Den stora skillnaden mellan Vegas och uppföljaren är att Vegas 2 har mer öppna och ljusa banor vilket är mycket välkommet. Jag tycker att det var ett rätt så långt äventyr såg det finns mycket att göra.

Terrorist Hunt kan man spela med en vän och går ut på att man ska ta död på alla terrorister på en bana med ett visst antal liv. Det är jätteskoj och spännande om man vill ta en paus från storyn.
Terroristhunt är ett skoj komplement till storyn

BETYG

Grafik 6 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Totalt 7 av 10

Utmaningen: De 10 bästa spelen i världen

Kategori: Tvspel


Xboxflickan har en utmaning där man ska lista sina top 10 bästa spel genom tiderna. Det är väldigt svårt att lista vilket spel som är bäst men jag ska ge det ett försök.

1. ORANGE BOX :
För att Gordon är den farligaste mannen med en kofot någonsin

2.
CALL OF DUTY MODERN WARFARE : För att det är lika kul hur mycket man än spelar det

3. GEARS OF WAR 2 : Det finns inget hårdare sätt att döda någon än att använda motorsåg

4. RESIDENT EVIL 4 : För att spanska bönder är otäcka

5. GRAND THEFT AUTO 4 :
Hade jag kunna så skulle jag vill flytta till liberty city

6. FALLOUT 3 :
För det är skoj att samla skrot och bygga vapen

7. MARIO GALAXY :
Alla glädje i ett spel

8. HALO 3 :
Ska spelas på legendary med en kompis i soffan

9. GOLDEN EYE :
Hur underbart som helst

10. PERFECT DARK :
Jag har aldrig haft så skoj i MP med en kompis vid min sida

Nu vill jag utmana dig som läser att göra en egen lista på dina 10 favoriter. länka sedan listan till mig och Xboxflickan. Har du ingen egen blogg så kan du alltid skriva dina favoriter i kommentarerna. Lycka till

Jag är en smittohärd

Kategori: Allmänt

Jag har blivit en smittohärd. Igår var jag med Heimar och vi kollade på film, spela spel och åt lite mat. Senare på kvällen så kände han att han hade lite ont i halsen. Imorse när jag hade vaknat så fick jag ett sms där det stod att han hade blivit smittad. Damn tänkte jag och försökte komma på vart jag har blivit smittad ifrån så att man kan skylla på honom/henne. Jag är inte allvarligt "sjuk" bara lite täppt i näsan och segare än vanligt. Jag hatar att vara förkyld och jag hoppas verkligen Stefan vågar komma hit sen även när jag har berättat för honom. Nu ska jag snart gå iväg till stan för att handla lite på apoteket och willys.

Demo testing

Kategori: Tvspel


Nu har jag provat två ny demos till xbox360. Det första spelet jag prova var Transformers : Revange of the Fallen. Det liknade första spelet väldigt mycket förutom givetvis bättre grafik. Demot bestod av tutorial och en bana där man skulle förstöra alla decepticons. Det var rätt så lätt dock med vissa kontrollproblem. Det var en väldigt kort demo och jag tror inte att spelet blir så mycket bättre än första spelet. Själv så var jag inte större fan av första spelet men gillade man det så borde man gilla detta.




Andra demot jag provade hade jag lite förhoppningar på eftersom det kunde vart skoj att spela co-op på. Spelet heter Star Wars : The Clone Wars Republic Heroes och är ett actionspel lite knasig kameravikel. Demot bestod av 2 olika banor. Första banan fick man spela som Clone trooper och sköt på allt som rörde sig. Kontrollen är mycket märklig för att vara ett sånt här spel tycker jag. Man går med vänstra spaken och så skjuter man med den högra spaken genom att rikta den åt det hållet man vill skjuta. Denna kontroll metod funkar på vissa spel men i detta känns det bara knasigt. Andra banan man fick testa på var bättre eftersom man då fick spela som var sin Jedi. Nu var kontrollen bättre men kameravikeln förstörde fortfarande. Ett dåligt spel så inte ens var skoj i Co-op.
Grafiken är inget att hurra för

Kurt Cobain

Kategori: Allmänt

Nu när Kurt Coubain är på tapeten igen med Guitar Hero 5 så tänkte jag att det passade bra med hans sista brev.
February 20, 1967 – April 5, 1994. Det är ett mycket deprimerande brev men också väldigt kärleksfullt.

To Boddah

Speaking from the tongue of an experienced simpleton who obviously would rather be an emasculated, infantile complain-ee. This note should be pretty easy to understand.

 

All the warnings from the punk rock 101 courses over the years, since my first introduction to the, shall we say, ethics involved with independence and the embracement of your community has proven to be very true. I haven't felt the excitement of listening to as well as creating music along with reading and writing for too many years now. I feel guity beyond words about these things.

 

For example when we're back stage and the lights go out and the manic roar of the crowds begins., it doesn't affect me the way in which it did for Freddie Mercury, who seemed to love, relish in the the love and adoration from the crowd which is something I totally admire and envy. The fact is, I can't fool you, any one of you. It simply isn't fair to you or me. The worst crime I can think of would be to rip people off by faking it and pretending as if I'm having 100% fun. Sometimes I feel as if I should have a punch-in time clock before I walk out on stage. I've tried everything within my power to appreciate it (and I do, God, believe me I do, but it's not enough). I appreciate the fact that I and we have affected and entertained a lot of people. It must be one of those narcissists who only appreciate things when they're gone. I'm too sensitive. I need to be slightly numb in order to regain the enthusiasms I once had as a child.

 

On our last 3 tours, I've had a much better appreciation for all the people I've known personally, and as fans of our music, but I still can't get over the frustration, the guilt and empathy I have for everyone. There's good in all of us and I think I simply love people too much, so much that it makes me feel too fucking sad. The sad little, sensitive, unappreciative, Pisces, Jesus man. Why don't you just enjoy it? I don't know!

I have a goddess of a wife who sweats ambition and empathy and a daughter who reminds me too much of what i used to be, full of love and joy, kissing every person she meets because everyone is good and will do her no harm. And that terrifies me to the point to where I can barely function. I can't stand the thought of Frances becoming the miserable, self-destructive, death rocker that I've become.

I have it good, very good, and I'm grateful, but since the age of seven, I've become hateful towards all humans in general. Only because it seems so easy for people to get along that have empathy. Only because I love and feel sorry for people too much I guess.

 

Thank you all from the pit of my burning, nauseous stomach for your letters and concern during the past years. I'm too much of an erratic, moody baby! I don't have the passion anymore, and so remember, it's better to burn out than to fade away.

Peace, love, empathy.
Kurt Cobain

Frances and Courtney, I'll be at your alter.
Please keep going Courtney, for Frances.
For her life, which will be so much happier without me.

I LOVE YOU, I LOVE YOU!

 

 

Jag dog...

Kategori:

Inatt hade jag tre rätt så konstiga drömmar. Först drömde jag att jag dog och blev något mellanting mellan spöke och människa. Jag blev så himla ledsen över att jag inte fick berätta för min familj, mina vänner och Åsa hur mycket de betyder för mig. Jag grät hela tiden i drömmen och när jag vaknade så hade jag massa tårar i ögonen. Det var så himla sorgset så jag fick en insikt i att man ska alltid passa på att säga vad man tycker om en personerna i sin närhet.

Min andra dröm har jag inte så stora minnen av men den handlade om att jag var i New York i 2 veckor. I min lägenhet där så hittade jag något utomjordiskt så jag kallade på polis. Men istället så kom det runt 20 pers in i lägenheten som skulle ha fest. Jag minns tyvärr inte så mycket mer av den drömmen.

Sista drömmen jag hade var att jag firade min 25års dag och jag hade en stor fest i Media Markts lokal i Skövde. Alla deras saker var i stort sett borttagna förutom högtalare och lite annat. Jag hittade en liten ansiktsfläkt som plåste så hårt att man nästan kunde flyga med den. Just nu minns jag inte så mycket mer än att vi lyssnade på Audioslave och att vi spelade twister.

Kräftskiva09

Kategori:

Igår så var det äntligen dags för årets första kanske sista kräftskiva. Jag och Åsa tog bussen till Mor och Freddie i Skara där vi åt efter ett tag. Efter maten så gick vi in till vardagsrummet och kollade på Idol. Idol var jätteskoj att se och efter det kollade vi på kändisdjungeln. Oj vilken besvikelse det var. Det var så himla dåligt gjort att det blev pinsamt. Jag hoppas och tror inte det kommer bli en tittarsuccé. Efter bevikelsen med kändisdjunglen så var vi tvunga att gå till bussen.

När vi kom hem så började vi kolla på filmen Män som hatar kvinnor och det var en riktigt spännande film så man ville egentligen inte stänga av den men vi blev lite trötta. I morse så kollade vi klart på den och jag blev verkligen posetivt överaskad.

Betyg 4 av 5

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Igår när jag var ute och gick så fick jag äntligen känslan att detta ska bli veckans låt. Det var längesen jag hade en sån känsla. De senaste veckorna har jag bara tagit någon låt som jag tycker är bra. Jag sökte på nätet efter att hitta en bra version av veckans låt men den ända jag kunde hitta var en hackig och ful video så då fick jag göra en väldigt simpel men egen video till låten. Här har ni I´m gonna dance med The Mo

Skräckministeriet

Kategori:

Jag kollade nyss på andra avsnittet av Skräckministeriet som går på Svt2. Skräckministeriet är ett program om skräck och hur det har utvecklats. Första avnittet tyckte jag inte var så intressant i det andra som handlade om blodets inverkan i filmerna var riktigt intressant. Det pratades om vampyrer och hur vi såg på dem då och nu. Twiligt och true blood kom på tal eftersom de hade goda vampyrer i sig. Jag tycker absolut att man ska kolla på detta avsnittet på SvtPlay det är bara att följa länken Här.

Vinn en Beatlesbox

Kategori: Tvspel

Om man laddar ner beatles låten all you need is love på xbox live för ca 16 kr så har man chans att vinna denna xboxen. Det finns bara 2 i hela världen så de är värda riktigt mycket. En av Xboxana säljs på E-Bay och kostar $7,400.00 just nu när det är 7 dagar kvar tills budningen är över. Ta chansen och vinn ditt ex istället om du inte har massa pengar över

På promenad genom stan

Kategori:

Idag fick jag ta mig till ÖoB jag hade tänkt att cykla men jag bestlöt mig för att gå istället eftersom jag inte hade något tid att passa. Enligt hitta.se så är det 3.1 km från mig till ÖoB men jag gick lite omvägar så det blev väl lite längre. Jag går hällre omvägar som är fina än att gå på en högt trafikerad väg. Under tiden som jag gick och njöt av den sköna solen så lyssnade jag på musik. Det var väldigt skönt att får röra på sig för en gång skull. Man blir så himla lat av att inte ha något jobb. Jag hittade inte det jag ville ha på ÖoB så jag köpte mig lite lim och kabelspik. När det var handlat så var det bara att börja gå hemmåt igen. klockan tickade mot 3 och jag kände mig hungrig innan Jag gick hem så gick jag in på Willys och köpte mig en god svampsoppa som man bara behövde koka upp för att sedan vara klar att äta.

Boktips

Kategori: Allmänt

God förmiddag alla läsare. Inatt somnade jag riktigt fort vilket jag är väldigt glad över. Jag gick till sängs vid 12 tiden och när jag hade läst ett kapitel ur sista twilight boken så somnade jag rätt fort. Boken är snart slutläst och jag undrar vad jag ska lyssna/läsa på när den är slut. Jag har iof en Dean R. Koontz ljudbok jag vill höra och en vanlig bok som jag kan läsa. Tyvärr så är det typ 2:an och 3:an i en serie tror jag så jag måste få tag på Odd Thomas innan jag hör/läser de andra.

Någon som har ett bra boktips innan jag hittar Odd Thomas kanske?

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Idag kom det bara ett spel på live:n och jag blev lite besviken på att det bara av Sonic & Knuckles. Sonic är ett bra spel men jag har aldrig fastnat för dem tyvärr. Jag har alltid tyckt mer om Mario och hans spel. Sonic & knuckles kostar bara ca 40 kr så det är ett bra pris om man gillar serien.

we are ODST

Kategori: Tvspel

Jävligt seriös trailer för ett spel.

Shadow Complex

Kategori: Spel Recensioner


Jag har klarat av Shadow Complex som kom till xbox live för nedladdning för ett tag sen. Spelet handlar om en kille som heter Jason och hans flickvän Claire som är på grottäventyr då blir Claire tillfångatagen av några soldater. Så det blir upp till Jason att ta tillbaka henne. Spelet är en blandning mellan Castlevania : Symphony of the night och Super Metroid. Man springer i sidled och skjuter fiender och så hittar man hemligheter lite varstans. Kontrollen är helt okej men ibland är det lite svårt att sikta på den fiende man tänkt eftersom det är ganska så rejält autosikte. Grafiken är riktigt häftig och är ett av de snyggaste nedladdningsbara spelen till xbox.

För mig tog det lite mer än 5 timmar att köra igenom men då hittade jag bara hälften av alla uppgraderingar och hemligheter. Jag rekomenderar starkt spelet till alla som tycker om spel som metroid där det gäller att hitta vapen som kan låsa upp dörrar man inte kom in i tidigare. Ett minus med spelet är dock att man bara har en sparfil och att det sparas automatiskt när man går in i sparrum. Visst det går fort att spara på det viset men ibland så kan man lixom bli fast. Det finns inget multiplayer läge dock så finns det ett challenge läge som är halvskoj. Dags för bedömning då.

Ett värt köp för ynka 130kr

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Totalt 8 av 10



Tokyo Game Show

Kategori: Tvspel

Den 24-27 September så är det äntligen Tokyo Game Show och enligt Gamereactor så har Microsoft stora planer. Det finns rykten om att Halo Reach ska visas och att Final Fantasy XIV kommer till xboxen och sen ska det bli en del natal visningar. Det går att spekulera mycket i vad vi kommer att få se om ca 15 dagar men den som väntar får se.

Jag längtar inget vidare till final Fantasy XIV men visst skulle det vara skoj att knäcka sony & deras planer.

Natal är jag riktigt sugen på att se mer nyheter om. Det vore ju fantastiskt om den kunde vara så bra som de sa. Dock så är jag lite skeptisk.

Vad var det jag sa

Kategori:

Nu har klockan passerat 7 och dagen blev ungefär som jag tänkte. Pontus kom inte denna gången heller och anledningen denna gången var en liten lätt förkylning. Åsa kommer till mig ikväll så jag vet inte om jag ska se på Idol vid 8 eller om jag ska se det på nätet sen. Beslutsångest. Jag vet att Åsa vill se det men samtidigt har jag inte något att göra vid 8. Det är inte alltid lätt. Nu ska jag se på tv. Tjolahopp

Det är inte 70 talet längre

Kategori:

Jag kollade precis lite på kristallengalan som gick förra helgen då det var matfestival. Jag såg bara halva programmet men innan jag slutade så fick jag se en kvinna som hade glasögon som såg ut att passa in på 70talet. Jag förstår inte varför man har sånna reliker på sig. Alla har givetvis rätt att ha vad som helst men det skulle ju underlätta om man förstod varför. jag slår vad om att om hon hade tagit av sig glasögonen så hade hon sett minst 10 år yngre ut.

Eller vad tror ni?

Pinsamt

Kategori:

Nu är det tisdag och jag borde verkligen skriva klart min intresseanmälan och gå ner på stan för att snacka med kanske blivande chefer. Jag var nyss i duschen och tog en mycket uppvärmande dusch då jag tyckte jag hörde att någon gick i dörren. Jag tänkte att de kan vart fastighetsskötaren som ska jag har kallat på eftersom min balkongdörr är lite knas. När jag var klar med duschen så gick jag ut men där var ingen. Efter kanske 10min så ringer det på dörren och där står fastighetsskötaren. Mycket pinsamt om han redan vart inne men upptäckte att jag var i duschen då. Kommer antagligen aldrig få veta om han har vart inne 2 gånger eller inte.

Fastighetsskötaren kommer snart tillbaka eftersom han inte hade tillräckligt många glimttändare. När han är klar med glimttändare så kommer jag äntligen kunna få igång min lampa på toaletten direkt utan att behöva vänta i 20sekunder. FINALLY!

I eftermiddag/kväll kommer antagligen Pontus hit. Äntligen ska vi får hitta på något bara jag och han. Det har alltid kommit något emellan när vi ska göra nått tillsammans. Om Pontus inte kommer ikväll så ska jag se på premiären av Idol. De första avsnitten är alltid roligast. Laila babbe och Andreas var på nyhetsmorgon i morse och då berättade de att det fanns en del nyhter i programmet så det ska bli intressant.


Watchmen

Kategori: Film Recensioner

I söndags så började jag kolla på filmen Watchmen och jag hade hört att den skulle vara rätt så seg så mina förväntningar var inte så höga.

Handling : "Rorschach är en maskerad äventyrare som tidigare ingått i ”The Watchmen”, en legion av brottsbekämpande superhjältar. En dag hittar han en av sina f.d. kollegor brutalt mördad. Han anar att saker och ting inte står rätt till och upptäcker att någon försöker utplåna alla superhjältar.I ett försök att ställa allt till rätta kontaktar han sina gamla kollegor, som visar sig vara en luggsliten grupp föredettingar, av vilka bara en har sina forna superkrafter kvar. Tillsammans upptäcker de en konspiration som kan få ödesdigra konsekvenser för hela mänskligheten, samtidigt som de inser att deras gemensamma förflutna i hög grad kommer att påverka framtiden. Deras uppdrag har alltid varit hålla ett vakande öga över mänskligheten…men vem bevakar ”The Watchmen”?
"
Från www.Cdon.se

Filmen börjar häftigt med en cool actionscen men sen går det fruktansvärt segt. Filmen är väldigt seg och inte blir det bättre av att den är över 2 timmar och 30minuter. Watchmen är jättecoolt filmad och riktigt brutal när väl actionsekvenserna kommer. Rorschach(bilden nedan) är den coolaste av hjältarna. En sak som förstör filmen rejält är att slutet är riktigt dåligt.

Betyg 2 av 5

Castle Crashers

Kategori: Spel Recensioner

Förra veckan så laddade jag ner Castle Crashers på Xbpx live. Jag var inte så sugen på det just då så Stefan var villig att betala hälften. Schysst tänkte jag och gick med på att ladda ner. Spelet är ett beat em up spel i medeltiden. Det är ett väldigt charmigt spel som låter en gå upp i level och hitta massvis med olika vapen, skatter och djur. Alla vapen är bra på olika saker. Vissa ger en boost på styrka andra på magi, skydd eller snabbhet. Djuren man hittar hjälper en t.ex att hitta hemliga skatter, ger mer styrka, mer liv mm.

Spelet börjar med att en ond magiker stjäl en enorm diamant av kungen och det blir upp till sig själv att ta tillbaka den. Det som gör spelet riktigt skoj är att man kan spela med en vän. Man kan även spela med 3 vänner men då blir det rätt så rörigt. Grafiken är härlig och ljudet är skönt. Musiken passar inte alls in men ändå så gör den det. Kontrollen är enkel men bra. Hållbarheten på spelet är enorm om man går in för att hitta alla hemligheter. Ett stort plus till spelet är den sköna humorn som genomsyrar äventyret.

Betyg

Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Totalt 7 av 10



A Boys Night 2

Kategori: Party!

Idag är det söndag och man är lite seg som man brukar bli när man druckit dagen innan. Patrik kom till mig rätt så tidigt igår och Pontus och Stefan blev lite sena. Det gjorde inte så mycket eftersom jag och patrik började med drickandet och spelandet lite innan. När Stefan och Pontus äntligen kom halv 8 så lottade vi vilket spel vi skulle spela först och det blev Perfect Dark Zero. Jag minns att det inte var så skoj men inte att det sög så hårt att alla ville stänga av efter bara någon minut. Efter Perfect Dark så gick vi vidare till Call of Duty Modern Warfare och det var mycket roligare men vi spelade inte det så mycket heller. Efter det blev det N+ och sen kvällens roligaste spel NHL09. Patrik är inget fan av sportspel som är realistiska men det gick rätt bra ändå.

När klockan började närma sig halv 11 så började det pratas om att gå ut och jag visste nästan direkt att kvällen inte skulle bli som den var menad. Jag var inte alls sugen på att gå ut så jag stannade hemma med Stefan medans Pontus och Patrik gick till Krikelin. Efter att de vart borta en stund så kom Åsa eftersom hon och Louise inte hade haft det så skoj på Vatra. Jag förstår inte varför man alltid ska behöva gå ut när man oftast har mycket roligare på förfesten. Visst är det skoj att träffa folk men någon gång kan man väl vara kvar där det är skoj.
Det blev iaf en del roliga bilder under kvällen så här kommer de.



Musik på bloggen

Kategori: Musik

Nu har jag fixat så att ni kan lyssna på mycket bra musik på bloggen medan ni läser mina inlägg. Jag har lagt in 20 låtar än så länge så det är bara att lyssna och njuta av musiken. Ha det så bra. Om ni också vill ha musik på eran blogg så rekomenderar jag att gå in på på denna länken MixPod.

Angry Video Game Nerd : Godzilla

Kategori: Tvspel

Min favorit nörd är tillbaka och här spyr han galla över Godzilla.

A Boys night

Kategori: Party!

Detta blir inte ett långt inlägg eftersom jag inte har så mycket tid. Snart är Patrik klar i duschen och Stefan och Pontus knackar på dörren för en spel/dricka kväll. Jag har absolut inget sug på att gå ut på krogen och jag hoppas verkligen att ingen får tankar om det vid 10-11 snåret. Nu ska ja fixa lite här innan "festen" och sen blir det musik och buller på hög nivå!

The Sound of Friday(En dag försent)

Kategori: Musik

Jag har inte lyssnat på så mycket mysik denna veckan så därför blir detta veckans låt

The Secret World

Kategori: Tvspel


Det har kommit en ny trailer på The Secret World som ska vara ett online rollspel till Xbox360 och PC vilket jag har lite svårt att se på videon men det ska bli mycket intressant att se vad som blir av detta när det kommer ut. Än så länge har jag bara sett tecknade illustrationer så vi får väl se vad som händer. Titta och njut av filmen.




Bilder från FZ



En dag med Dytte

Kategori:

Nu är jag tillbaka från stan. Det blev en lång vistelse och väldigt väldigt många steg. Först mötte jag Jocke på resecentrum och vi hoppade på en buss och frågade om den gick till Bilia. När vi gick av bussen så såg vi tydligen väldigt turistiga ut av busschaufören så hon gick av och pekade vart vi skulle gå. Bilia låg bakom bussen vilket vi lätt hade sett om bussen hade åkt iväg(PINSAMT). Vi skulle egentligen inte till Bilia men det var den bästa busshållplatsen närmast StoreWell. När vi började våran promenad mot StoreWell så började det regna. Efter ett tag så såg vi vart vi skulle men det var stängsel överallt så vi bestämde att vi skulle gå runt det. VI GICK ÅT FEL HÅLL. Hade vi gått åt andra hållet så kanske vi hade tjänast 15-20minuter.

Efter att Jocke fixat sitt förrådsutrymme så gick vi till maxi för att kolla på resväskor det började regna. Jag köpte mig en bunt dvdskivor och så köpte vi var sin dricka.

Efter Maxi började det regna igen. Så vi tog bussen till stan för att kolla på lite mer väskor men inget fanns i Jockes smak. Vi blev riktigt hungriga och tänkte äta på Orient Palace men jag övertalade honom att vi skulle äta på Thai House istället. På vägen dit började det regna igen. Maten på Thaihouse var svingod men vi blev också väldigt väldigt mätta. Efter maten så gick vi till resecentrum och självklart började det regna igen.

Godmorning alla glada

Kategori:

Nu har klockan passerat och jag har precis kollat in Gameplays recension av wii Sports Resort eller som de säger Res ort. Nu ska jag gå ner på stan för att möta Jocke. Han ska iväg till storewell och fixa en hyrplats. Ska bli intressant att se hur vi kommer dit men det löser sig nog. Ikväll ver jag inte riktigt vad jag ska göra. Antingen om jocke är kvar eller om Stefan eller Heimar och co. kommer. Den som lever får se. Nu måste jag rusa iväg så att han inte undrar var jag är.

Dagen som gått

Kategori:

Idag har det varit en bra dag med en lagom tidig morgon och en hel del Lost and Damned. När Åsa hade slutat jobbet så åkte vi iväg till Maxi med Malin för att handla och panta flaskor men pantmaskinerna var paj så vi åkte till coop istället. Jag råkade säga en liten ful sak när jag ville ha mjölk. Jag sa - Jag behöver köpa mjöööööl.....kkkkkk.
När vi handlat klart så åkte vi hem till mig för att lasta av allt.  Efter en stund så gick jag och Åsa ner på stan för äta på American Joe´s. Jag åt ribs och Åsa tog Entrecote. Det var riktigt gott men jag hade önskat att det mina ribs smakade lite mera.

Åsas entrecote

Mina ribs

mina uppätna ribs

skitgubbe, pizza och film

Kategori:

Idag kom Maja till mig vid 5 tiden och vi började spela lite kort. Vi spelade bara skitgubbe hela tiden så det blev en kamp om vem som skulle kunna vinna mest matcher. Jag tror att vi slutade lika tillslut. När vi hade spelat lite så beställde vi en pizza som vi delade på och sen kollade vi på filmen What happens in Vegas med Ashton Kutcher & Cameron Diaz.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Nu är det onsdag igen och det betyder att det har kommit nya spel till Xbox live arcade. Det första spelet jag testade var piratspelet Yo-Ho Kablammo för ca 80kr. Detta spelet var ingen höjdare alls. Det gick ut på att man mötte ett piratskepp och att man skulle skjuta ner den för att få poäng. Med fruktansvärt dålig kontroll så blir spelet ett riktigt bottennapp.

Andra spelet var lite bättre och man orkade lätt sitta och spela i 30minuter. Spelet heter Defence Grid och är ett Tower Defence spel som utspelar sig i framtiden. Det var skoj men inget utöver det vanliga. Tycker man om tower defence spel så tycker jag absolut man ska ge det en chans. Ca 80kr går det på.

<div style="width: 480px;"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" id="gtembed" width="480" height="392">    <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=55138"/><param name="quality" value="high" /> <embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=55138" swLiveConnect="true" name="gtembed" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed> </object><div style="font-size: 10px; font-family: Verdana; text-align: center; width: 480px; padding-top: 2px; padding-bottom: 2px; background-color: black; height: 32px;"><div><a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com" title="GameTrailers.com">Video Games</a> | <a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com/game/11710.html" title="Serious Sam HD">Serious Sam HD</a> | <a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com/player/55138.html" title="Serious Supermercial Trailer">Serious Supermercial Trailer</a></div><div style="padding-top: 3px;"><a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com/platformlist/xb360/index.html" title="XBox 360">XBox 360</a> | <a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com/platformlist/ps3/index.html" title="PS3">Playstation 3</a> | <a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.gametrailers.com/platformlist/wii/index.html" title="Wii">Nintendo Wii</a></div></div></div>

Seriös reklam

Kategori: Tvspel

The Ballad of Gay Tony

Kategori: Tvspel

I jungeln kan alla höra dig skjuta!

Kategori: Spel Recensioner


Jag har spelat Far Cry 2 ett bra tag nu så jag tycker det är dags med en liten recension av spelet. Jag ska vara helt ärlig och det är att jag inte har spelat något muliplayer eller klarat av hela spelet men jag känner ändå att jag kan ge ett ärligt betyg.

Spelet handlar om att man ska stoppa mannen(The Jakal) som har sålt vapen till de båda sidorna som krigar mot mot varandra. Spelet startar med att man är i afrika och efter en mycket lång biltur så får man äntligen styra sin karaktär. Det tar dock ytterligare ett tag innan man kommer in i spelet eftersom man ska åka runt i jungeln och lära sig vart vissa uppdrag ligger. När man har lärt sig det så börjar äntligen spelet och man tar ett fordon och gör lite uppdrag åt ett eller båda sidorna som krigar mot varandra.

Spelet är snyggt men det blir väldigt frusterande ibland då fienden ser en men man ser inte fienden för alla växter som är i vägen. Oftast så får man vänta tills man blir skjuten så att man vet vilket håll skottet kom ifrån. Det finns massvis med vapen i spelet men man ska helst använda de vapnen som man köper för de hakar inte upp sig lika lätt. Jag tyckte det var en häftig idé i början men efter ett tag så tröttnar man på att vapnet hakar upp sig mitt i en eldstrid. Ljudet i spelet är rätt bra vilket ger mer realism. En sak som det pratades mycket om innan spelet släpptes var att om man satte eld på lite gräs så skulle det vara de mest realistiska eldflammor och spridning som nånsin vart i ett spel. Visst det är häftigt men jag tycker inte det tillför speciellt mycket tyvärr. I början när jag spelade spelet så tyckte jag att det var ett av de häftigaste jag spelat på länge eftersom det var så fritt men efter ett tag så tröttnar man även på det eftersom det blir så himla långa transportsträckor mellan uppdragen. Det är också delvis därför jag inte orkade spela klart spelet eftersom det blir så segt. Kontrollen är som i de flesta andra skjutar spel och funkar bra men inte mer.

Betyg

Grafik 8 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Totalt 7 av 10

Worst Hangover Ever

Kategori: Film Recensioner

Igår såg jag äntligen filmen baksmällan. Den var väldigt rolig men inte lika rolig som jag hade förväntat mig. Kanske hade det med att göra att man sett så mycket av filmen i trailern. Jag vet inte men underhållande var det trots allt.
De flesta komedier nu förtiden har en tendens att vara väldigt långa och därför blir de oftast lite sega. Baksmällan hade en bra längd på ca 1tim och 37min.

Filmen handlar om Doug som ska gifta sig och på hans svensexa så åker han med sina vänner till Las Vegas där de festar. Dagen efter så vaknar kompisarna till Doug upp och inser att de har tappat bort Doug. Det blir deras uppgift att komma på vart Doug är så att han kan gifta sig och vad som verkligen hände kvällen innan.

Betyg 3.5 av 5

1:a September

Kategori:

Ännu en seg morgon. Jag vet inte varför jag är så trött. Det är strålande väder utomhus och jag är jättetrött fortfarande. Jag gick upp strax efter 9 för att äta frukost med Åsa innan hon cyklade iväg till jobbet. Efter att hon gett sig av så kollade jag på spelreleaser under september månad på gametrailers och det fanns några intressanta. Nhl10, Need for Speed : Shift, Dirt2 till Xbox och scribblenauts till Nintendo DS.

Nu har jag tänkt att sätta igång med dagen på allvar så nu ska jag in i dushen och sen ska jag äta lite mat. Efter det ska jag ner på stan för att prata med Ams och sen får vi se vad som händer.