Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Paweena 24år

Kategori: Party!


Pawe öppnar sina presenter.

Fråga mig inte vad Stefan gör :P

Anders och Bass dansade tryckare. Det ena ledde till det andra.

Lap Dance dax

Malin och Micke

Jag och honey

Tack för en bra kväll!

City of the Living Crap

Kategori: Film Recensioner

I Fredags så kom Stefan och Patrik till mig och vi såg på en mycket kass film.

Filmen vi såg heter City of the Dead och skulle nog vara en zombiefilm men jag vet inte om det stämmer riktigt. Zombierna i filmen betedde sig mer som en blandning mellan zombies och spöken vilket var så dåligt. Filmen är från 80talet men det är inget skäl till varför den har så kassa effekter och dåligt skådelspeleri.
Jag varnar alla från att se denna dynga som håller på i över 90minuter.


Första och förhoppningsvis sista 1 av 10 i betyg till någon film jag kommer att se.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är den sköna låten Ambitions med Donkeyboy.

Lost in Nightmares

Kategori: Spel Recensioner

Jag har klarat av den första expansionen till Resident Evil 5 som kom för snart ett år sedan. Lost in Nightmares heter expansionen och handlar om när Jill och Chris utforskar grundaren till Umbrella Ozwell E. Spencer's herrgård. Herrgården är väldigt lik herrgården i första spelet så jag trodde att man skulle få spela första spelet igen. Men tyvärr så var det inte så.

Lost in Nightmares har den läskiga känslan som jag saknade i Resident Evil 5 men tyvärr så saknas fiender. De ända fienderna man stöter på i stort sett är några muterade giganter som slår en med ett gigantisk ankare. Jag saknar vanliga zombies och jag tror att att denna expansion hade blivit så mycket bättre om man hade fått spela första spelet fast med Resident Evil 5:s system.

I stort sett ända fienden i hela expansionen

Visst till en början var fienderna riktigt läskiga när de dök upp utan förvarning men efter ett tag så tröttnar man på dem. Ett annat minus med denna expansionen var att slutbossen var så tråkig.

Lost in Nightmares kostar 400 Ms Points vilket är ett mycket bra pris. Dock så får man ca 1timmes speltid plus nya karaktärer till Mercenaries Reunion läget.

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Torsdag 25:e Mars

Kategori:

Idag gick jag ner på stan vid för att jag skulle på interjuv kl 11. Interjuven var hos Adecco som behöver folk på Volvo. Jag tyckte det gick rätt så bra men jag vet inte hur gärna jag vill ha ett jobb på volvo nu när jag har fått en praktikplats på Expert. Jag ska fundera på detta nu framöver.

Efter Interjuven så träffade jag Maja på stan och vi gick ditt Rhodos och åt fläskkarré, potatisgratäng med bearnesås. Maten var hyfsat okej men köttet var inte så gott.

Efter maten så gick Maja tillbaka till sitt jobb och jag kollade runt på bokrean som öppnade idag. Jag hittade lite böcker och en film så jag är nöjd. Nu ska jag sätta mig framför xboxen och spela lite Red Faction Guerilla.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Igår var det Onsdag och då kom det 3 stycken XBLA spel dagen till ära. Det första spelet jag satte tänderna i var Greed Corp. Greed Corp är ett strategispel som jag inte fattade ett smack av vad det gick ut på. Det var en ganska kort till som jag orkade testa det så det är svårt att säga om det är bra eller dåligt. En sak kan jag säga och det är att jag tyckte att det var väldigt bökigt.

Greed Corp kostar 800Ms Points

Det andra spelet jag spelade igår var Lazy Raiders som är ett pussel/äventyrsspel. Man kan lätt jämnföra detta spelet med det gamla spelet som man spelade på fritids, då man skulle föra en kula igenom en labyrint och undvika hål. I Lazy Raiderns fungerar det likadant men istället för att undivika hål så undviker man taggar och plockar poäng på banorna.

Lazy Raiders kostar 800Ms Points

Det sista spelet denna veckan var det mest intressantaste spelet. Dels för att det är svenskutvecklat och dels för att har en väldigt annorlunda design. Fret Nice heter spelet och man spelar som en kille eller tjej som rockar sig igenom spelets banor med musik. Kommer det en fiende som har t.ex ett öga och en mun så ska man trycka på de knapparna som motsvarar ett öga och en mun. När man har gjort detta så tar man död på fienden.

Fret Nice kostar 1200Ms points

En dag på stan i bilder

Kategori:

Idag var jag på stan för att prata med Expert angående praktiken. Jag pratade med Kimmo som verkar hur bra som helst. Jag ska börja på Måndag och är där i 3 månader. Jag kunde även få personalrabatt vilket inte är helt fel.

Påväg ner på stan så sitter dessa istappar på högskolan

Skövdes Kyrka


På Helenaskolan så var snöhögarna nästan lika hög som lyktstolparna.

The Terminal

Kategori: Film Recensioner

I Söndags så såg jag och Åsa på den gamla filmen The Terminal med Tom Hanks i huvudrollen. Jag har velat se filmen väldigt länge nu men det har alltid kommit någon annan film emellan.
Handling :

Viktor Navorski (Hanks) kommer till flygplatsen JFK och blir ett oskyldigt offer för byråkratiska problem som gör att han varken kan återvända till sitt hemland eller komma in i USA. Väl inne i den nöjesfyllda flygplatsen skaffar Viktor vänner, jobb, en romans och uppfyller till slut Amerikas sanna hjärta.


Jag tyckte verkligen om denna filmen och är en av de bästa filmerna jag sett i år. Filmen är som sagt ganska gammal nu(2005) men om ni inte har sett den så tycker jag ni ska göra det.


 

Missfärgning

Kategori:

Igår när jag och Åsa tvättade så råkade vi ut för en klassiker. Vi hade i några röd handdukar samtidigt som vi hade blåvita. Det slutade med som ni ser på bilden att handdukarna blev rosa.

Movietajm

Kategori: Film Recensioner

Igår så stannande jag och Åsa hemma eftersom det var/är så ruggigt väder ute. Under kvällen så kollade vi på melodifestivalen och lite film.

Första filmen vi såg på var stå up filmen Sunny Stand up - En roadmovie. Sunny Stand up var en blanding mellan dokumentär och stand up vilket var en besvikelse. Jag hade gärna sett mycket mera stand up men så kan det gå. I denna "dokumentären" så är det många kända komiker men tyvärr så är det gamla skämt och alldeles för lite skämt.

Det var många komiker som man såg några minuters stå uppande men sen var det inte mer vilket var en redig besvikelse.



Andra filmen vi såg på var den fjärde Final Destination filmen.

Filmens handling är att en oförklarlig händelse på en speedwaybana kör flera bilar in i banans långsida, samtidigt som ett gäng vänner är där och ska ha en rolig dag tillsammans. Speedwaybanan och läktarna förvandlas till ett flammande inferno. De lyckas undkomma döden, denna gång...men ett hemskt öde väntar dem.

Final Destination filmerna har aldrig haft en bra handling men det gör inget eftersom det är de långsökta dödsfallen som gör dessa filmer lockande. Filmen är till för att se i 3D vilket jag tror lyfter filmens effekter rejält. Det borde verkligen inte komma mera Final Destination filmer nu för det känns som om det blir allt mer och mer långsökta dödsfall.

10-02-19 kl 21:31

Kategori:

Sitter nu och kollar på hockey. Det är grupp spel mellan Sverige och Vitryssland och Sverige leder med 2-0 när det är 4 minuter kvar av första perioden.
Dagen idag har annars gått väldigt fort.

Morgon
Klarade av Medal of Honor : Airborne
Duschar
Bestämmer med Stefan att vi ska hitta på något ikväll

Middag
Lagar köttbullar med Pasta
Diskar
lyssnar på spelradion

Eftermiddag
Går ner på stan
Lyssnar på spelradion
Träffar Malin, Åsa och Katrin
Fikar på stan Cheesecake med Jordgubbstopping
Handlar med Malin
Avbokar med Stefan

Kväll
Äter rostat bröd med hallonsylt
Spelar Mass Effect 2
Kollar på OS hockeyn
Väntar på Åsa

Hjältar Hoppar, Fiender Faller

Kategori: Spel Recensioner

Jag har svurit på att jag aldrig mer skulle spela spelet som jag klarade av idag. Det var under första banan på Medal of Honor : Airborne som jag stängde av och lovade mig själv att aldrig mer spela det. En dag senare så satt jag där igen om gjorde ytterligare ett försök att skjuta alla korkade tyskar med mina korkade vänner.

Medal of Honor : Airborne är ett rätt så gammalt spel nu som jag köpte på Ica för 99kr för ett tag sen. Airborne utspelar sig som sagt under andra världskriget och för att man ska skilja Airborne från alla andra andra världskriget spel så har EA gjort som så att man spelar som en fallskärmsjägare och börjar därför varje bana med att hoppa ut ur ett flygplan. Det är en rätt så bra idé eftersom man kan landa var som helst på banan. Problemet är bara att om man landar där det inte är skyddade zoner så dör man rätt så fort om man inte har lite tur att hitta skydd.

Det är svårt att dömma ett gammalt spel eftersom den grafiska utvecklingen går så himla fort men om jag ska jämnföra detta spelet med t.ex Modern Warfare 2 så ligger Airborne långt efter. AI:n i spelet är riktigt dålig och det har inget att göra med att spelet är gammalt. Ibland så kan man känna att spelet har roliga avsnitt men oftast så blir man bara förbannad på alla korkade AI:s som springer runt och buggar. Det finns många dåliga saker med detta spelet tyvärr och en av dessa när man siktar på fienderna. Ibland är det riktigt förjävligt svårt att träffa fienderna ibland efters siktet är så dåligt på de flesta vapnen och fienderna springer ibland runt som yra höns.

Som ni kanske märker på texten så är jag inte imponerad av detta krigsspel.

BETYG
Grafik : 6 av 10
Ljud : 7 av 10
Kontroll 6 av 10
Hållbarhet 6 av 10


The Sound of Friday

Kategori: Musik

Det är fredag och dags för veckans låt. Denna veckan har jag varit riktigt dålig med musiklyssnandet. Men jag är glad ändå. Veckans låt blir därför Hardcore Superstars Still I´m glad. Denna musikvideon är den sämsta Hardcore Superstar har gjort vilket är synd när låten är så bra.

Dagen som gått

Kategori:

Idag har dagen bara flygit iväg. Visst det är nästan 4 timmar kvar tills det är dags att sova men ändå. Morgonen började med att jag spelade lite Medal of Honor : Airborne. Trots att jag sa till mig själv att inte spela det spelet mer när jag var som mest förbannad.

På eftermiddagen började jag slipa väggarna inför tapetseringen på Lördag. När Åsa kom hem så hjälpte hon till och vi blev alldeles vita av allt slipande.

När vi var klara med slipandet så fixade vi klart vårat pussel. Tyvärr så saknades det två bitar vilket var en besvikelse. Imorgon är det fredag och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på. Förhoppningsvis så klarar jag av Airborne.

Betnér i Skövde

Kategori:


Igår så var jag och Åsa och kollade på Magnus Betnérs turné Tal till nationen. Betnér uppträdde på Skövdes Stadsteater och det var knökfullt inne i salongen. Betnér startade sin stand up med att berätta hur bra han mådde efter att ha haft semester i kuba. Han tyckte alla skulle åka dit som ville ha dålig service och dålig mat.

Magnus snackade om massa olika saker som rasism, religon, politik, lagar, systembolaget, sex och massa andra roliga ämnen. Showen höll på i 2 timmar vilket gick riktigt fort. Nu ser jag fram emot när Raw Comedy Club kommer till stan den 22 Mars. Mer Stand Up säger man inte nej till.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det ett mycket underligt och charmigt spel till kryssboxen. Spelet som kom heter The Misadventures of P.B. Winterbottom. Det är svårt att gissa vad detta spelet ska vara för något när man hör namnet och ser bilderna men jag ska försöka förklara vad det går ut på.

Misadventures är ett plattformsspel med massor av pusselproblem. Man skulle kunna likna spelet med t.ex Braid vilket oxå det är ett plattformspel med pusselelement. Man spelar som Winterbottom och på varje bana så ska man ta alla pajer. Problemet är bara att pajerna oftast är lite svåra att få tag i på egen hand så då får man göra en klon av sig själv och ta hjälp av denna.

Låter det rörigt? Det är det också. Grafiken och designen i spelet är helt underbar även om den är väldigt simpel. Jag vill verkligen tycka om detta spelet eftersom det är så speciellt men tyvärr så tror jag att alla pusselmoment kommer göra mig galen.

Jag tycker man ska kolla in detta spelet om man tycker om pusselspel och vill betala 800Ms points.

Praktik

Kategori:

Idag fick jag ett glädjande besked från min jobbcoach Anders. Han sa att alla papper var klara inför praktiken på Expert så nu kan börja där den 1:a mars. Det ska bli så skönt att äntligen få göra något vettigt på dagarna.
Imorgon så ska jag och Åsa till skövdes stadsteater för att se Magnus Betnér vilket jag ser fram emot väldigt mycket.

Första festen i bilder

Kategori: Party!

Här kommer en samling bilder från första festen i våran nya lägenhet.

När Pawe är på fest hamnar alltid folk på golvet. WHY??

Hårdrock & kärlek

En hel liter Tequila gick åt under denna kvällen. Inte konstigt att folk blev glada.

Det var schlager tema på Husaren

Pontus var förtjust i fjäderboan

Top 10 Games of the Decade

Kategori: Tvspel

När man sett denna nedräkningen så går det bara göra en slutsats och det är att jag har väldigt bra smak. Jag äger 7 av dessa 10 spel som är med på listan. Egentligen så borde jag ha 9 av spelen men GTA3 har jag spelat så himla mycket hos pontus och Shadow of Colossus är väldigt svårt att få tag i nu förtiden.

"Gick ner 50 kilo med tvspel"

Kategori: Tvspel


Sonic utmanar Mario

Kategori: Tvspel


Idag har jag testat Sonic & Sega All-stars Racing på min 360. Sonic Racing är ett Mario kart men med Segas alla karaktärer. Tyvärr så var det inte alls lika bra som Mario kart. Grafiken är gullig och helt okej men ibland så var bilduppdatering dålig. Sega har lovat att fixa det tills spelet släpps i butiken men vi får väl se.
Körkänslan är ju alltid viktigast i racingspel men här har tyvärr sega misslyckats totalt. Körkänslan var helt bortblåst tycker jag och musiken var ett skämt.

Detta blir inget köp för mig tyvärr. Jag hade gärna sett att det kom en bra utmanare till Mario Kart.

Valentine´s Day

Kategori: Film Recensioner

Igår så var jag och Åsa på bio och vi såg filmen Valentines Day. Det var väldigt passande eftersom det var alla hjärtas dag. Filmen handlar självklart om alla hjärtas dag och man får följa massa olika männiksor i hur det firar kärlekens dag. Mina förhoppningar på denna filmen var inte höga men jag trodde faktist att det skulle vara med skämt i filmen.

Det är sjukt mycket kändisar med i filmen vilket är skoj men det blir lite rörigt med så himla många människor som man ska hålla koll på. Vissa av skådespelarna får bara vara med i några få scener vilket jag tycker är helt onödigt. Filmen går att se på men det finns väldigt många mer och bättre romantiska filmer.

X10 Expo trailers

Kategori: Tvspel

Förra veckan så höll microsoft sin egna spelfestival där det visades lite olika trailers från efterlängtade spel som t.ex halo Reach, Fable 3, Perfect Dark XBLA & Scrapmetal mm.

Halo : Reach ska komma sent i höst och är nog ett av de spelen jag längtar mest till.

När Perfect Dark kom till N64 så spelades det väldigt flitigt i mitt rum. Ska bli skoj att få spela det igen med bättre grafik och bättre bilduppdatering.

N+ är ett av mina favorit XBLA spel så jag hoppas på att utvecklarna till det lyckas göra ett nytt bra spel.

Första festen

Kategori: Party!

Idag ska jag och Åsa ha våran första fest i våran nya lägenhet. Det kommer bli skoj tror jag. Imorn ska jag lägga upp lite bilder från festligheterna.(Kanske dags att ladda kameran nu då.) Imorn är det hjärtans dag vilket ska njutas med god mat och bio och förhoppningsvis inte så bakis.

The sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är en riktigt bra låt med bandet Queen. Låten heter The show must go on.

2 x The angry video game nerd

Kategori: Tvspel

Den arge spelnörden tar sig an klassikern Ninja Gaiden.
The Official top 10 of The angry video game nerd 2009

Kitchen Waist!!

Kategori:

Hejsan! Idag upptäckte jag en sak i området där vi bor. Vid våran sopsorteringsstation så står det två roliga saker. För det första så står det kitchen Waist vilket alltså betyder att man ska slänga köks midjor(fråga mig inte vad det är). Det andra jag upptäckte var att man bara får slänga boenden som bor i vårat kvarter i sopnedkastet.

V8 Next Challenge

Kategori: Tvspel

Jag har provat en demo på bilspelet Superstars V8 Next Challenge. Det första man får se av spelet är en mycket ful meny och sen går det bara att välja en bil. Bilen man väljer är en BMW vilket inte är helt fel. Spelet startar upp och direkt så ser man att detta spelet borde ha kommit för cirka 3-4 år sedan. Grafiken är riktigt detaljlös och tråkig.

När lampan lyser grönt och det är dags att åka så inser man att V8 Next challenge inte bara har dålig grafik utan dåligt ljud och körkänsla. När man har spelet liknade spel som t.ex Dirt 2 och framför allt Grid så tycker jag inte detta spelet borde vara ett fullpris spel. Köp inte detta spelet nu när det finns så himla många bättre alternativ.

På bilden så ser spelet ganska bra ut men så är verkligen inte fallet

Lego Batman

Kategori: Spel Recensioner

Nu efter många timmars spelande så har jag och Patrik äntligen klarat av Lego Batman till Xbox 360. Lego Batman kom för 2 år sedan och då hade jag det till min Wii. Men av någon anledning så orkade jag och patrik inte spela igenom det då. För några månader sedan så inhandlade jag spelet Pure och då fick man Lego Batman på köpet.

Lego Batman är som alla andra Lego spel som har släppts. En portion humor, en potion action och en potion pussellösning. Legospelen är väldigt simpla eftersom man kan dö oändligt med gånger och så kan man spela tillsammans med en vän. Det ända som gör spelen lite kluriga ibland är vissa problemlösningar som i vissa fall är riktigt långsökta.

Grafiken i spelet är som det brukar vara charmig men nu efter 4 Lego spel så kan jag tycka att det börjar känns lite gammalt och uttjatat. Ljuden i Lego Batman är också det detsamma som i alla andra lego spel. Kontrollen och kameran är också den samma som i de andra legospelen vilket tyvärr är dåligt. Ibland ser man inte riktigt hur man ska hoppa när man spelar tillsammans med en vän.

Det finns många kända och okända ansikten med i Lego Batman

BETYG
Grafik : 7 av 10
Ljud : 7 av 10
Kontroll 6 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Totalt 7 av 10

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ett ända spel till XBLA arkvivet vilket var en besvikelse. Spelet är heller ingen nyhet så det känns inte så skoj. Spelet heter Darwinia+ och har funnits ett bra tag till PC. Darwinia+ är ett strategispel kan man säga med skön avskalad retrografik. Spelet kostar 1200MS Points vilket jag tycker är lite väl mycket för att vara ett spel som har funnits till PC:n länge.

Lite småtrevligt strategispel med skön grafik.

Övningsköring

Kategori:

En kille driver sina övningskörningslärare till vansinne. Kanske vore skoj att prova på detta om det inte vore så sjukt dyrt att övningsköra.

Måndag

Kategori:

Idag har det inte hänt alls mycket men det har varit rätt så skönt faktist. Tiden har gått jättefort idag men det kanske är Mass Effect 2:s fel. Det har blivit en hel del del spelande idag och när man spelar Mass effect så flygar bara tiden iväg vilket både är bra och dåligt. Denna veckans så hoppas jag på att jag får svar från AF om praktiken på Expert. Något annat som händer denna veckan är att det är hjärtans dag på Söndag. Vlket jag och Åsa ska fira med att laga god mat och kanske gå på bio.

Mycket gammalt kort på mig och Åsa

Lägenhet 4286

Kategori:

Jag har tagit lite bilder på våran lägenhet. Det är inte världens bästa bilder men de dugar så länge tills tapeterna och golven är bytta.

Vardagsrummet : Ursäkta röran vi flyttar

Köket : som vi ska byta golv och tapeter på

Sovrummet : Golv och tapeter ska byta nästa vecka.

Hallen : Skall oxå bytas golv på

Toaletten

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är ingen mindre February Stars med Foo Fighters. Jag tycker denna låten passar väldigt bra nu när det är februari. Låten framförs under Foo Fighters Skin and Bones konsert.

Hemmakväll

Kategori:

Förrut när jag var på stan efter att jag hade klippt mig så gick jag till Hemmakväll. Väl inne på Hemmakväll så köpte jag mig Fast and Furious, 200g Chipspåse och en 1,5liters Cola för otroliga 47 Kronor. Egentligen skulle det kostat 99kr för dem som är medlemmar men eftersom jag hade några kronor innestående som bonus så fick jag det som rabatt.

Hade hag köpt samma saker utan att vara medlem så hade det kostat mig strax över 200kr. Ibland är det bra att vara medlem.

Första Fredagen

Kategori:

Det har nu gått 5 dagar sen vi flyttade in den nya lägenheten och det känns helrätt att vara sambo. Idag är det första fredagen jag spenderar i lägenheten och snart ska jag gå iväg för att klipppa mig. När jag kommer tillbaka så kommer Stefan och sen får vi se vad vi hittar på.

Anledningen till att jag inte har lagt upp några bilder på lägenheten än är att jag inte har hittat Åsas kamera kabel. Men så fort jag hittar den så kommer det komma bilder.

Igår kväll så skottade jag våran balkong och då hittade jag ett par tofflor som förra hyresgästen hade glömt eller tappat i snön.

New Vegas Teaser

Kategori: Tvspel

Det har kommit ut en teaser på det kommande Fallout spelet New Vegas. Fallout serien har alltid varit något av mina favorit spel så nu hoppas jag att detta blir riktigt bra.

Update

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag har varit väldig dålig med bloggande den sista tiden men så går det när man har fullt upp med flytten. Ikväll tänkte jag bjuda på lite bilder från flytten och förhoppningsvis så förstår ni varför jag har varit så dålig med uppdateringen.

På lördag så ska jag, Åsa och Malin iväg till Ikea för att handla massa till lägenheten vilket kommer bli skitskoj.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det åter igen bara ett spel och tyvärr så var det ett pusselspel. Spelet heter chime och är en blandning mellan Lumines och Tetris. Jag är inte så jätteförtjust i pusselspel så detta spelet är inget för mig. Men jag tror nog att många kan tycka det är rätt så bra. Musiken tyckte jag om i spelet dock. Chime kostar 400Ms points så det är nog värt ett köp om man tycker om Tetris och Lumines.

Vill man inte lägga sina pengar på detta spelet så tycker jag man ska kolla in Yet another zombie Defence & Your Doodles are bugged på Indie Games båda kostar 80Ms Points.

Moving time

Kategori:

Imorgon så är det äntligen dags att flytta till den nya lägenheten. Jag kommer nog vara väldigt dålig på att skriva imorn men kanske blir det ett litet inlägg på kvällen. Det beror lite på hur det går med flytten. Idag kom mamma och Freddie till mig och hjälpte till med städande och packade. Nu ska jag gå till sängs så att jag kommer upp i tid imorgon på den stora dagen.