Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Blur

Kategori: Spel Recensioner

Förra året när Blur kom ut så spelade jag och min vän Patrik en multiplayer demo av spelet. När vi spelat ett tag så sa båda till varandra att vi skulle skaffa det om vi hittade det billigt i någpn reaback. Så i början av sommaren så hittade Patrik Blur för 99kr och han köpte det direkt. Sen dess har vi spelat det då och då och blev klara med det för ett tag sedan.

Den gula bilen har precis råkat ut för en Barge vilket är ett bra vapen i stora gröter.

Blur är utvecklat av Bizarre Creations som gjorde de sköna bilserien PGR till första xboxen och till 360. Blur skiljer sig en hel del från deras tidigare bilspel vilket är lite kul eftersom det inte finns så många "seriösa" bilspel där man kan använda vapen mot sina motståndare. Blur är lite som en vuxnare version av Mario Kart och det är ju inte så dåligt.

Grafiskt så är Blur lite ojämt. Det är rätt snyggt men långt ifrån liknade spel som t.ex Split Second som kom senare samma år. Designen är rätt schysst men ibland blir det lite för rörigt på skärmen. Speciellt om man spelar delad skärm för då får man väldigt lite utrymme att se vad som händer.

I dessa tillfällen så är Blur som bäst. Explosivt och hektiskt.

Fartkänslan i spelet är det verkligen inget fel på men jag hade verkligen gillat om handbromssladdarna som man kan göra i PGR fanns med i Blur. Gillar man fartfyllda lite smått oseriös bilkörning med massa olika delmål i varje championship så är detta verkligen ett spel jag rekomenderar. Tyvärr så sålde i Blur så bra trots bra recensioner men det finns ännu en chans att det kommer en uppföljare trots att Bizarre Creations gick i konkurs strax efter detta spelet.

BETYG

Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Kommentarer


Kommentera inlägget här: