Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Inception

Kategori: Film Recensioner

En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.

Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

Denna film är inte lätt att varken förstå sig på eller förklara handlingen. Men när man väl ser den så är det rätt så klockrent. Inception är nog en av årets bästa filmer jag har sett och jag hoppas verkligen det dyker upp mer filmer av denna kalibern i år. Filmen har bra skådisar, sköna effekter och framför allt cool story. Jag vill verkligen rekomendera denna film.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: