Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Spel, dryck och fest

Kategori: Party!

Igår Fredag så hade jag min sista fest i min nuvarnade lägenhet. Det blev en avslutningsfest med spelade och en del drickande. De som joinade spelkvällen var Patrik, Stefan och Pontus. Kvällen började inte så bra eftersom festen drog igång efter 7 tiden när det skulle komma igång vid 6 tiden. När vi väl kom igång med spelandet och drickandet så spelade vi Modern Warfare 2 och hade riktigt skoj åt att Patrik blev förbannad. Vi körde en regel med att den som blev nedskjuten var tvungen att dricka en klunk av sin drink.

Efter Modern Warfare så blev det lite Wii Sports Resort men då var Patrik så tråkigt att han gick ner på stan för att festa med Clazze (Svikare). När Patrik hade gått så blev det Nhl10 för hela slanten och där vann vi en turnering innan det var dags för att sova runt 3 på natten.

Patrik försöker att öppna en flaska med stekpannan

Pontus köpte ny mobil. Då fick han äntligen förstöra sin gamla. Det kommer ett videoklipp på detta i senare blogginlägg.
Jag och Pontus jävlades med Stefan på morgonen.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Det är dags för veckans låt och denna veckan vill jag rekommendera Forever med Stravious. En riktigt bra låt.

Mass Effect 2 Förtitt

Kategori: Tvspel


Jag har nu spelat Mass Effect 2 i ca 2timmar och här kommer mina första intryck av spelet. Det första som slog mig var att man kunde ladda ner 2 stycken gratis expansioner vilket jag tackar och bugar. När jag har laddat ner allt som går att ladda ner så trycker jag på start new och då får man välja om man ska spela som en manlig, kvinnlig eller fortsätta på sin gubbe från föregångaren. Självklart väljer jag att fortsätta med min karaktär eftersom jag vill veta vad mina beslut har orsakat i detta spelet.

Actionscenerna i spelet är snabbare och roligare mot föregångaren

När spelet väl börjar så ser man att grafiken har höjts några snäpp och allt börjar med att ens skepp normandy blir attackerat ute i rymden. Jag vill inte spoila för mycket men jag kan säga som så att det blir lite katastofartat och senare vaknar man upp i ett labbrum. Bilduppdateringen har höjts många snäpp vilket gör att spelet flyter på mycket bättre än första spelet. En annan skoj nyhet är att vapnen har ammonition istället för att man behöver akta så att inte vapnen blir överhettade.

Grafiken har höjts många snäpp.

Jag har inte kommit alls långt på mina 2 timmar men jag har kört några uppdrag och jag kan säga som så att jag är riktigt imponerad av Bioware.

Who´s playing you?

Kategori: Film Recensioner

Tänkt dej en nära framtid, en tid då tankekontrollsteknologi har tagit samhället med storm. Människor kontrollerar andra människor i ett gigantiskt multiplayerspel över Internet(Sims fast med riktiga människor). En miljardär är skapare till den kontroversiella underhållningsformen Slayers - ett mäkta populärt spel som låter miljoner agera ut sina innersta lustar och fantasier online - framför en världspublik. Spelandet har utvecklats in i en ny, skrämmande dimension...tankekontroll...manipulation...människor som spelar med människor.

Jag har sett filmen Gamer och det är precis detta som handlingen. Jag tycker idéen till filmen är riktigt häftig men tyvärr så är det inte lika bra utförd. Filmen gick lite för fort fram för sitt eget bästa och jag tror filmen hade kunnat bli mycket bättre om man fokuserat ännu mer på vad som kan hända när teknologin blir mer och mer utvecklad. Gerard Butler är som vanligt riktigt bra i sin roll men tyvärr hjälper det inte filmen från att vara okej.

Imorgon kommer det....

Kategori: Tvspel

Imorgon kommer ett av årets mest efterlängtade spel. MASS EFFECT 2. Första Mass Effect tog det ett tag för mig att fastna för men när jag väl fastnade så var jag verkligen fast. Jag ska upp tidigt imorn för att jag ska på ett möte men efter det så ska jag stå och vänta på att Game öppnar och då ska jag vara först in.

Det ska bli så intressant att se hur Mass Effect sagan förtsätter. Imorgon kommer jag skriva om mina första intryck av spelet så tills dess är det bara att längta och drömma sig bort till en annan galax.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ett ända spel tyvärr. Spelet heter KrissX och är ett korsordsspel men instället för att man ska gissa på alla bokstäver så gäller det här att byta plats på bokstäverna så att det bildar ett ord. Spelet var faktist rätt så underhållande men jag hade problem med vissa ord eftersom det är på engelska.
KrissX kostar 800Ms points vilket jag tycker är lite för mycket för ett så här simpelt spel så det blir inget köp för mig även om jag var lite sugen på att försätta efter trial versionens slut.

Mass Effect 2 Tävling

Kategori: Tvspel


Xboxflickan har anordnat ytterligare en tävling och denna gång går det ut på att man ska beskriva vilket spel man skulle spela resten av sitt liv om man var ute i rymden och det var det ända man kunde göra.

vilket spel är det, och varför just det spelet?

Det spelet jag skulle spela resten av mitt liv måste vara ett spel där det går att spela i nästan oändlighet. Ett rollspel har oftast väldigt lång speltid på men om man ska spela om det flera gånger så måste det nog bli ett pusselspel som t.ex Tetris men samtidigt så ska man ju tycka det är riktigt underhållande. Tiden går ju som sagt snabbt när man sysslar med något roligt. Mitt favoit spel alla kategorier är nog GTAIV. När jag spelar GTAIV så kan jag sitta hur länge som helst med att försöka få bilen att bli så bucklig som möjligt samtidgt som det ska gå att köra runt i den. Jag kan även slösa otaliga timmar med att leta efter Pigeons och stunt hopp.

Trök Tisdag

Kategori:

Idag har det varit en väldigt onödig dag än så länge. Jag har inte fått mycket gjort än så länge men snart ska jag till Stenstorp för att köra lite bil. Ikväll blir det att kolla på bygglov och mästarnas mästare och sen kommer Åsa.

Jag vet inte riktigt vad ja ska göra nu innan jag ska iväg med tåget. Kanske blir det lite mer plockande med flytten eller lite slappt tvspelande. Vissa dagar känns verkligen helt onödiga.

Min måndag

Kategori:

Idag klockan 10:00 så kom det en besiktningsman och kollade på min lägenhet om det var något fel på den(som tur var så var det ingen fara). När han var klar så åt jag lite frukost och så fick jag massa post. I den stora posthögen så låg det den nya Level tidningen. Efter att jag hade skummat lite i tidningen så började jag med att packa ner massa saker i flyttkartonger(Mitt sovrum ser ut som katastrof nu). 

Just nu lyssnar jag på Crashdïet och längtar tills allt flyttande är över och så kan jag och Åsa äntligen få flytta ihop. Resten av dagen så ska jag gå till AF för att lämna in en praktikansökan på Expert. Efter det så ska jag träffa Åsa på stan och då ska vi fixa ett gemensamt konto.

Efter att jag varit på stan så borde Patrik komma till mig och då blir det väl en del spelande och senare på kvällen kommer Åsa.

Ps UBUNTU Cola är den äckligaste colan jag någonsin druckit. Jag skiter i att den är rättvisemärkt och att 15% av vinsten går till ett projekt i Malawi när den smakar skit.

Never trust a thief

Kategori: Film Recensioner

Nu har jag sett ytterligare en film idag. Denna gången blev det Thick as Thieves som man kan hyra på cdon helt gratis.

Mästertjuven Ripley (Morgan Freeman) rekryterar en yngre medhjälpare, Jack (Antonio Banderas) för att genomföra sitt livs största kupp - att stjäla två världsberömda Fabergéägg ur ett inbrottssäkert bankvalv. Ripley som lever efter tjuvarnas hederskodex: Täck alltid upp för dina partners, ha aldrig några hemligheter och samarbeta aldrig med polisen, har en skuld till den ryska maffi an. Han är därför i desperat behov av att genomföra den här våghalsiga kuppen. Med mycket planering och med livet som insats sätter de båda tjuvarna slutligen sin plan i verket. Frågan är om Ripley kan lita på Jack. Kan Jack verkligen lita på Ripley?Jag tyckte filmen var riktigt bra faktist och faller i samma kategori som oceans eleven & Italian Job. Jag har lite svårt för Antonia Banderas som skådis men i denna filmen funkade det rätt så bra. Morgan Freeman kan man dock alltid lita på att han gör ett bra jobb och så även denna gången. Helt klart sevärd film.

Marsvinsfilm

Kategori: Film Recensioner

Idag har det varit en soft söndag med en hel del filmkollande. Jag har sett på filmen G-Force vilket handlar om en elittrupp med specialtränade marsvin som kämpar för att rädda världen när FBI helt plötsligt lägger ner deras avdelning. Marsvinen låter sig inte stoppas. Beväpnade med den senaste spionutrustningen och med FBI i hälarna för de en tuff kamp mot klockan för att hinna rädda världen i tid

Filmen var mysig och lagom familjär. Marsvinen är dataanimerade men riktigt snyggt gjorda vilket gör att man inte stör sig på det. Jag tycker filmen var riktigt trevlig men tyvärr så var slutet lite svagt.

Wrong Turn 3

Kategori: Film Recensioner

Igår så såg jag, Åsa och Pontus på filmen Wrong turn 3 : Left for Dead. Vi var ganska så sugna på denna filmen eftersom föregångarna har varit rätt så bra.

Wrong Turn 3 handlar om några fångar som under en fångtransport flyr in i skogen efter att bussen med alla fångar har åkt av vägen. Självklart springer de in i skogen där det finns några inavlade galningar som äter folk. Fångarna måste nu rymma både från polisen och de inavlade galningarna.

Handlingen i filmen var riktigt kass och hade inte alls samma känsla som de andra filmerna i serien. En annan sak som var dålig med filmen va att man inte fick se alls mycket av inavelsfolket och deras ritualer. Skåderspeleriet var riktigt dåligt det också så detta är en av årets sämsta filmer än så länge.

It´s a miracle

Kategori: Musik

Nu är det över 4 år sedan Dave Lepard(David Roberto Lepard Hellman) hittades död i sin lägenhet och även om han är död så lever hans musik kvar i bandet Crashdïet. Crashdïet har haft väldigt mycket otur och är nu inne på sin tredje sångare. Deras kommande skivan ska släppas tidigt detta året så det borde bli väldigt snart.


28 Maj 1980 till 13 Januari 2006

REST IN SLEEZE

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt som jag tycker är en av crashdïet´s bästa låtar heter Alone. Lyssna och döm själva.

Pickin' up the phone
Ain't an option now
I wanna use the gun tonite

Lyin' on the bed
Beggin for the blow
Feelin' kinda dead
Aching to the bone

Breathing down yer spine
In a darkened room
I wanna take my time
But it's heading out of line

Craving for your touch
That's gonna bring me down
Like a kiss of death
I just can't turn away

I can be the one alone
I can be the one alone
I can be your own alone

Don't you kill the light
Let's keep the dark away
I wanna see those eyes
Tonite

I can take my life
And give it all to you
I'd even do it twice
All alone for you

I can be the one alone
I can be the one alone
I can be the one alone

I can be the one alone
I can be the one alone
I can be your own alone

The Most Anticipated Games for 2010

Kategori: Tvspel

Snabba Cash

Kategori: Film Recensioner

Igår så var jag och Åsa på bio och såg på den svenska filmen snabba cash. Jag har lyssnat på boken så jag hade ganska så höga förväntningar på denna filmen.

Filmen handlar om JW som är en helt vanlig kille som ljuger för sina rika vänner om att han är rik. För att JW ska ha råd med att umgås med sina vänner så måste han jobba som svarttaxi på nätterna och på dagarna och hjälper han sina kompisar med tentor som han sedan tar betalt för.

Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan är att göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott. Mrado- brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åriga dotter.

Jag tyckte filmen var bra men tyvärr så saknades givetvis en del ifrån boken. Ibland tyckte jag att det gick lite väl fort fram vilket är lite dumt för de som inte läst boken. En annan sak jag störde mig på var den flackiga kameran och den oskärpa som det var ibland men oftast var det helt okej. Helt klart årets bästa svenska film vilket säger ganska lite iof.Angry Video Game Nerd : Hydlide

Kategori:

Den arge spelnörden är tillbaka och nu tar han sig an Nintendo spelet Hydlide som är en dålig Zelda kopia.

Reach läcka igen

Kategori: Tvspel

Det har kommit nya bilder från Halo : Reach på villovägar igen. Denna gången är de EB Games som råkat klanta sig lite. Jag måste säga att jag är lite besviken på det grafiska även om det är snyggt så är det långt ifrån Crysis.


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Då var det äntligen onsdag igen och denna veckan dök det upp 2 nya titlar till det stora spelarkivet.

Det första jag provade av spelen var Death by Cube och är ett spel där det gäller att skjuta alla anfallande fiender. Man styr sin karaktär ovanifrån. Kontrollen i spelet är väldigt simpel då man styr med ena styrspaken och skjuter med den andra. Det funkar väldigt bra men det blir ändå väldigt svårt när fienderna är snabba och många på en och samma gång. Spelet konstar 800Ms Points vilket jag tycker är lite mycket för ett så här simplet spel som det ändå är.

Stilren och skön grafik i detta spelet.

Andra spelet denna veckan är ett strategirollspel som heter Vandal Heats : Flames of Judgement. Jag är inget stort fan av strategirollspels så därför har jag också lite svårt för detta spelet. Jag säger inte att det är dåligt men det är inget för mig. Grafiken är lite småsöt men tyvärr så är det väldigt styltigt. Ett annat minus är ljudeffekterna i spelet som låter riktigt kasst. 1200MS points får du lägga ut om du vill ha detta spelet. Jag rekommenderar Shining Force till Mega Drive som finns på Wii:s shop istället.


Med mitt CV på stan

Kategori:

Idag har jag varit lite duktig och lämnat runt mitt cv på lite olika affärer i staden. Tyvärr så är det många som inte kan anställa eller ta in praktikanter just nu. Jag har också varit uppe hos Adecco och pratat med dem men även de hade det lite svårt.
Jag vill verkligen ha ett jobb där jag kan utvecklas och känna att jag gör nytta.

Ska det vara så svårt att hitta?

Imorgon ska jag träffa min nya jobbcoach för första gången så det ska bli intressant att se om han är lika trevlig som min förra. Varför ska alltid alla trevliga och bra männiksor sluta för.

Ride in Skövde

Kategori:

Nu är jag tillbaka efter en övningskörning i Skövde stad. Skövde är mycket jobbigare att köra i än Falköping men det är ju ingen nyhet. Jag tycker att det gick rätt så bra idag förutom vissa tillfällen då det blev lite förhastade manövrar. Det är ju heller inte den perfekta tiden att övningsköra på när det börjar bli mörkt och alla stressade människor slutar sina jobb.

Vinner jag någonsin massa pengar så kan det nog detta bli ett köp.

Världsreporter

Kategori: Film Recensioner

Igår kväll så gick jag igenom alla mina ca 600 filmer för att se vilka jag inte hade sett ännu. Hipphipp gängets film Morgan Pålsson Världsreporter var en av de filmerna jag inte hade sett så jag gav den en chans. Mina förväntningar var inte så höga men jag ville ändå att den skulle vara tillräckligt bra för att se den. 

Morgan Pålsson, reporter vid Sveriges Television, tror att han ska bli utnämnd till ny utrikeskorrespondent i Washington. Istället blir han skickad med sin fotograf Robert att bevaka valet i ett litet afrikanskt land ingen någonsin hört talas om. Redan första dagen i Matòbo utbryter en militärkupp och Morgan hamnar som enda utländska journalist i centrum för hela världens nyhetsrapportering.

Filmens handling är lite fjantig men det funkar rätt så bra ändå som en soft söndags rulle. Humorn i filmen är inte alls lika bra som i Hipp Hipp avsnitten vilket är riktigt synd. Ibland känns filmen lite seg och ibland dröjer det lite väl långt mellan skratten. Vissa skådespelar insatser är katastof vilket gör vissa scener ritkigt pinsamma.

 

S.Darko

Kategori: Film Recensioner

Nu har jag sett uppföljaren till en av mina absoluta favoritfilmer Donnie Darko. Donnie Darko är anledningen till att min blogg heter som den heter så ni kanske förstår hur mycket jag tycker om den filmen. Men nu tillbaka till uppföljaren som heter S.Darko vilket står för Samantha Darko.

Handling : Sju år efter sin brors död, är Samantha Darko på flykt ... från hennes söndertrasade hem, från hennes bisarra förflutna, och även från sig själv. Men när hon och hennes kompis Corey är strandsatta i en öde stad, blir de vittnen till en meteorit krasch som frakturer tid ... och börjar en nedräkning till slutet av världen. Sam måste nu förlita sig på den skrämmande visioner som pågår i hennes drömmar för att övervinna sitt egna mörka öde och ställa in tiden på rätt kurs igen innan allt hon vet är förstört!

Donnie Darko är en flummig film men S.Darko är extremt konstigt och inget alls underhållande. Jag hade inga höga förväntningar på denna filmen eftersom den fått så dålig kritik men jag ville verkligen ha en bra uppföljare till en av 00-talets coolaste filmer.


Bowling med vännerna

Kategori: Party!

Igår efter mycket om och men så bestämde vi oss för att spela bowling i skara. Kvällen började hemma hos mig och när vi hade spelat massa kort och druckit lite så bar det iväg mot Skara. Här kommer lite bilder från kvällen.

Åsa & Jag tar kort på varann


Sofie var glad efter att ha fått ner 8 käglor

Åsa going in for the kill

Vad gör Pontus med sin fot? Ser ut som om han haltar rejält

Sommaren med Göran

Kategori: Film Recensioner

Jag har sett filmen Sommaren med Göran och här kommer mina tankar om den.

Sommaren med Göran handlar om Göran blir dumpad av sin flickvän i början av sommaren. Han ligger rejält efter på jobbet och inkassobreven faller som höstlöv i tamburen. Alla ska dessutom till Doddes midsommarfest på hans lyxiga sommarställe i skärgården. Alla utom Göran. Görans kompis Alex är förstås bjuden men han måste vakta sin flickväns nakenhund Tingeling under midsommarhelgen. Efter litet övertalning seglar i alla fall Göran, Alex och Tingeling ut i skärgården mot Doddes sommarställe. En våt svensk midsommarhistoria tar sin början med jakten på den stora kärleken som lurar någonstans i vassen.

Filmens handling är inte alls unik men det gör inget eftersom den är lite små mysig. Tyvärr så blev jag lite beviken på filmen eftersom jag hade velat ha lite bättre skådespelar insatser och ännu mer roliga skämt. Vissa tillfällen i filmen blir lite pinsamma.

Det har sagts att denna filmen skulle konkurrera ut sällskapsresan filmerna men det tycker jag verkligen inte den gör.
Jag hade också velat sett lite mer från midsommarfesten.

Nu då?

Kategori:

Idag har det varit en rätt så bra dag. Jag vaknade halv 9 och kände mig rätt så jag kollade på ett avsnitt av Kung av Queens innan det var dags för frukost. Efter frukosten så spelade jag lite Grid och när jag var klar med det så började jag städa. Nu har jag städat, diskat, tvättat golv och spelade ännu mera Grid.

Vad ska man hitta på nu?

Ikväll kommer Åsa till mig och då ska vi ha en riktig mysfredag eftersom hon är hemma från jobbet. Jag har börjat packa ner lite saker i flyttlådor och de blir fort fulla även om man inte tror det.

2009 sämsta film

Kategori:

Detta året fick Street Fighter pris som den sämsta filmen. Jag har inte sett den men om man spanar in trailern så får man inte så höga förhoppningar.

Detta året kommer det också ut en film baserad på ett tvspel och denna verkar nästan sämre om man kollar på trailern. I GIVE YOU TEKKEN THE MOVIE!

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Igår såg jag filmen Dum & Dummare och då dök veckans låt upp. Veckans låt blir därför New age girl av Deadeye Dick.

Säljdax

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt att sälja av lite saker hemma innan det är dags att flytta till den nya lägenheten. Denna Panasonic tvbänk tänkte jag sälja för 150kr

Detta stereoskåp/skivskåp som har samma design som tvbänken säljer jag för 200kr

Into the Void

Kategori: Tvspel

Jag har testat en demo på det kommande spelet Dark Void. Dark Void är ett action spel som liknar Ironman spelet fast är mycket bättre på alla delar. Det lilla man fick spela i demot var att man fick prova på att flyga med en jetpack och det tycker jag funkade hyfsat bra. Efter att man hade flygit runt och skjutit på anfallande fiender så fick man landa på en bas för att ta död på lite robotar och aliens.

Grafiken i spelet är lite småsnygg ibland men designen tycker jag inte var så bra. Kontrollen funkade även den helt okej men det var lite segt att sikta tyckte jag.

On the road again

Kategori:

Tillbaka bakom ratten. Nu ska jag åka till Stenstorp för att övningsköra med Lillemor. Det har varit väldigt dåligt med övningskörandet sen i julas men nu är det dags att börja igen. Jag längtar tills det blir lite varmare så man slipper sitta som en stel pinne inne i bilen tills den blir varm. Det känns som om det kommer gå lite knackigt i början av min köring idag eftersom det var så länge sedan men vi får väl se hur det går. Dagen till är så har jag i alla fall kört mycket bil i xbox360 spelet Grid.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det ut ett rätt så efterlängtat spel till spelarkivet och det heter Serious Sam HD : The First Encounter. Jag kommer ihåg när jag spelade Serious Sam för första gången hemma hos pontus och då blev jag lite förälskad i enkel i spelet. Spelet går i stort sett ut på att gå till ett rum döda alla anfallande fiender sedan gå till nästa rum och gör samma sak där. Serious Sam blir lätt väldigt enformigt men när det är som mest fiender på skärmen och när man spelar med en kompis så blir det riktigt röjigt och skoj.

Grafiken på den nu omgjorda ettan är inte lika bra som jag hade tänkt mig men vad gör det när det går ut på att spränga allt i luften. Egentligen så borde inte jag tycka om detta spelet för det är alldeles för enformigt och fult designat men ändå så kan det vara helt underbart vid vissa tillfällen.


Serious Sam HD kostar 1200MS Points vilket är rätt okej pris om man gillar röjig action utan tanke.

Träskfolk och Aliens

Kategori: Spel Recensioner

Nu har jag klarat av alla expansioner till Fallout 3. Det tog lång tid och gav ett lysande spel ännu mera hållbarhet.

Point Lockout är den fjärde expansionen som kom för ett tag sen och handlar om ett ställe där det finns olika sorters kulter och hillbillys. Det första uppdraget man får när man reser till Point Lockout med båt är att man ska hitta en tjej åt en mamma som är väldigt orolig av sig. Grafiken och designen på denna expansionen tycker jag är den bästa av alla 5 expansionerna. När det kommer till nyheterna så hittar man roliga fiender som liknar folken i The hills have Eyes filmerna och vapnen är riktigt sköna gevär. Hållbarheten på Point Lockout tycker jag är riktigt bra även om jag gärna hade velat ha det längre eftersom det var så bra.

Point Lockout är den bästa expansionen enligt mig till Fallout 3

BETYG
Grafik 8 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10


Den 5:e och sista expansionen till Fallout 3 heter Mothership Zeta och utspelar sig på ett rymdskepp. Expansionen börjar med att man åker upp i ett rympskepp och där träffar man en kvinna och en liten tjej som hjälper en av fly från alla aliens som vill göra expriment på en. Designen i Mothership Zeta skiljer sig väldigt mycket från övriga Fallout 3 vilket är skönt till en början men jag tröttnade snabbt. Fienderna tröttnar man också rätt så snabbt på eftersom de antingen är Aliens eller robotar.

Jag tycker att Mothership Zeta var den svagaste expansionen även om det fanns några små roliga deluppdrag.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 5 av 10


Kattunge

Kategori:

Inatt drömde jag att Åsa hade skaffat en kattunge utan att kollat med mig först. Men inte blev jag ledsen för det. Jag och Åsa har länge pratat om att skaffa katt. Så när vi flyttar till nya lägenheten så kommer det inte dröja länge innan vi har en eller helst 2 små kattungar som springer runt och hur mysiga som helst. Det är som max bara 3 veckor kvar tills det är dags för flytten vilket jag längtar till otroligt mycket.

Ungefär såhär såg katten ut i min dröm

Ruby, Ruby, Ruby

Kategori: Spel Recensioner

Jag har glömt att recensera spelet WET som jag och Patrik klarade för ett tag sedan. WET är ett action spel i Max Payne anda. WET använder sig av Grindhouse stilen som House of the Dead : Overkill använde. Quentin Tarantino använde också Grindhouse stilen i filmerna Death Proof och Planet Terror.

WET handlar om tjejen Ruby som gör massa uppdrag åt olika bossar för att tjäna pengar. Tillslut så vill alla ha död på Ruby och det blir upp till henne att ta död på alla sina ovänner innan de dödar henne själv. Grafiken i WET är inte så bra om man jämnför med t.ex Stranglehold som är ett likadant spel.
Ljuden och musik i spelet är helt okej och inget jag klagar på direkt. Visst kan WET lätt bli lite enformigt men vill man ha ett slött actionspel utan allt för mycket tanke så duger det absolut.

Vissa banor i spelet så blir allt i färgerna svart, vitt och rött och då är Ruby extra galen

Ruby är en riktigt cool spelkaraktär synd bara att spelet inte är lika häftigt som henne

BETYG
Grafik 6 av 10
Kontroll 7 av 10
Ljud 7 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Dantes Inferno

Kategori: Tvspel


För några veckor sedan så dök det upp en demo på det kommande spelet Dantes Inferno . Spelet handlar om att man ska ta sig igenom skärselden och de 9 olika cirklarna i helvetet. Dantes Inferno är ett spel som är väldigt likt God of War, Devil May Cry och Bayonetta.
Bara de 3 första månaderna detta året så får vi 3 stora hack n slash titlar och det är Bayonetta som finns ute nu, Dantes inferno kommer i februari och God of War 3 kommer i Mars. Dante´s inferno var väldigt blodigt men jag störde mig på att alla fiender man dödade bara försvann i tomma intent.

Grafiken var rätt så snygg men inget som man inte sett tidigare. En annan sak jag störde mig på i spelet var att när man skulle öppna dörrar eller lådor så var man tvungen att trycka X antal gånger på en knapp som visades på skärmen. Det är så himla onödigt tycker jag och är helt klart taget från God of War serien.

Om jag ska gissa vilket hack n slash spel som kommer bli bäst de kommande månaderna så tror jag faktist det är Bayonetta men jag tror att God of War 3 kommer sälja bäst eftersom det är ett så inarbetat varumärke.

Spellördag

Kategori:

Igår kom Maja, Remi, Sofie och Pontus till mig och Åsa och vi spelade lite brädspel och drack vin. Det första spelet vi testade var Värsta språket som var väldigt kompiserat och inte så värst skoj. Det andra spelet som vi borde spelet mycket mera var Pictonary och är som alla nästa vet ett spel där det gäller att rita något som man läser på en lapp och medspelaren ska gissa vad det är.

Efter vi spelat spelet så var vi Remi och Maja tvugna att åka hem så då kollade jag, Åsa, Sofie och Pontus på komedin Pineapple Express. Den är väldigt rolig men alla var så trötta och när vi insåg att den var nästan 2 timmar filmen så blev man riktigt seg.

Jag har kännt mig lite dålig sen igår med ont i halsen och att jag fryser så jag tror att en förkylning är påväg. DAMN!

Vinter fotografering 2

Kategori: Fotografering

Idag när jag och Åsa gick ner till så hade jag med kameran ut och tog lite bilder under tiden vi gick. 


WHAT TO DO LIST 2010

Kategori: Listor

Vinter fotografering

Kategori: Fotografering

Jag kom precis hem från en fotosession ute i det kalla men vackra vädret. Här kommer lite bilder från min lilla promenad i Skövde. Ingen av bilderna är redigerade.CES nyheter

Kategori: Tvspel

Just nu pågår en spelmässa i Las Vegas och Microsoft har visat upp en del nyheter som kommer komma detta året. En av nyheterna nu till våren är att det kommer komma en arkadhall där man kan gå runt med sin avatar och spela massa gamla arkadspel för 240MS points.
Här berättar anställda om Natal om hur den fungerar. Natal ska finnas ute till julhandeln 2010.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt som heter bara ord med Dia Psalma. Jag kommer ihåg när jag, Lollo och några till från Arvika satt och kollade på Dia Psalma mitt i natten och hade det riktigt roligt.

Top 10 of AVGN moments

Kategori: Tvspel

En kille som kallar sig Devon har sammanlagt sina top 10 avsnitt av The Angry Video Game Nerd. Om man inte orkar kolla på allt så tycker jag man ska spola klicka fram 6 minuter klippet om Attack of the mutant pinguins och skratta åt spelets relger.

Insomnia

Kategori:

Inatt hade både jag och Åsa stora problem med att somna. Vi gick till sängs och kollade på 2 avsnitt av kung av Queens och efter det skulle vi sova men av någon skum anledning så gick det inte. Efter ett tag kom snöplogen och skulle ploga snö klockan halv 2-2 på natten. När han åkt iväg så försökte vi somna igen men det gick inte så då kollade vi på ytterligare 2 avsnitt av kung av queens och jag åt lite natta macka. Efter det så blev vi lite mer trötta men då skulle plogbilen komma igen och allt började om.

Efter kanske 3 timmar och 30minuter så lyckades jag somna och Åsa somnade en stund senare. I morse vid kvart i 9 när Åsas mobil ringde så var man lagom pigg och när man insåg att man bara sovit runt 5 timmar så blir man ännu piggare.

Varför måste snöplogarna ploga 3 gånger mitt inatten för. Vill dom att alla ska sova dåligt eller vad är grejen?

The Pitt

Kategori: Spel Recensioner

Jag har nu klarat av den andra expansionen som kom ut till Fallout 3. Expansionen heter The Pitt och handlar om att man hjälpa massa slaver med deras frihet och hitta ett botemedel mot den radioaktiva stålningen som råder i spelet. Uppdraget blir att man går in i the pitt som en utklädd slav och när man är där så träffar man massa slavar som ska slå sig fria. Vissa ställen på expansionen var det lite småläskigt då man skulle hämta lite olika metalldelar i ett stålverk och där fanns det massa transformerade männsikor som liknade varelserna i filmen Instängd.

Grafiken i The Pitt är väldigt lik Fallout 3 vilket inte är den bästa men heller inte så fult. Ljuden är de samma som i orginalet vilket inte är helt fel. Hållbarheten tycker jag väl är sådär på denna expansionen om man jämnför med t.ex Operation Anchorage och Broken Steel. The Pitt får samma betyg som Broken Steel men jag tycker fortfarande att Broken steel var lite bättre.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 6 av 10


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Dags för veckans XBLA spel. Denna veckan kom det bara ett och i vanliga fall när det bara kommer ett spel så brukar det vara ett riktigt bra spel men det tycker jag inte man kan säga om Matt Hazard: Blood, Bath and Beyond. Fullpris spelet Eat Lead : The Return of Matt Hazard kom i mars förra året och var ett parodiskt spel på alla möjliga spel. Jag har inte testat det men jag har faktist varit lite småsugen nu när det ligger i reabackarna.

Det är väldigt ovanligt med spel som parodiska vilket kan vara skoj om det är gjort på rätt sätt. Men nu tillbaka till Blood, Bath and Beyond som är ett spel i stil med ett av förra årets bästa Xbox Live arcade spel som heter Shadow Complex. Spelet går ut på att man går från punkt A-B och skjuter på allt som är i vägen. Fiender kan komma från alla möjliga vinklar vilket är väldigt lika Shadow Complex men där slutar nog likheterna. Shadow Complex hade en väldigt skoj uppfinnar glädje medans Matt Hazard bara känns enformigt och oengagerande.

Triss i filmer

Kategori: Film Recensioner

Jag har sett 3 hyfsat nya filmer och jag är glatt överaskad på 2 av dessa 3 filmer.

Den första filmen jag har sett är Inglourious Basterds med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Basterds handlar om andra världskriget fast sett ur en lite annorlunda vinkling. Filmen börjar med att man får lära känna Hans Landa som är en Nazist som försöker leta upp alla judar som gömmer sig undan. Brad Pitt spelar en gruppledare som har i uppgift att ta död på så många nazister som möjligt medans hans största mål är att ta död på alla ledare i Nazityskland. Det är väldigt mycket skönt snack i filmen vilket är väldigt vanligt i Quentin Tarantions filmer.

Filmen är lite seg på sina ställen även om den är riktigt snyggt gjord så är det ingen film jag sätter mig och kollar på om och om igen. 


Andra filmen jag har sett är jennifers Body som är en skräckkomedi med Megan Fox och Amanda Seyfried i huvudrollerna. Filmen handlar om att Jennifer blir offrad till djävulen men eftersom hon inte är oskuld så blir hon istället en demon som måste käka upp sina klasskamrater för hålla sig fräsch. Handlingen och filmen är inte den bästa men det var lite skoj att se både Megan fox och Amanda Seyfriend i väldigt annorlunda roller. Sista filmen som jag såg igår var riktigt riktigt bra och handlar om Charlie Fineman (Adam Sandler) som har tappat greppet om verkligheten efter förlusten av sin fru och sina barn i terrorattackerna den 11:e september.

Men Charlies liv tar en positiv vändning när han stöter ihop med sin gamla rumskompis från college, Alan Johnson (Don Cheadle), som slits mellan kraven från jobbet och familjen. Båda männen blir berikade och upplysta av den återupptagna vänskapen som påminner dem om deras gemensamma band.

Angry Video Game Nerd: Street Fighter 2010

Kategori: Tvspel

Den arge spelnörden är tillbaka med sitt första speltest detta året och denna gången testar han Street Fighter 2010 till Nintendo 8-bit. Han går också snabbt igenom Street Fighters historia.

Mobilångest

Kategori: Allmänt

Till våren så ska jag byta mobil igen och jag har sådana problem med vilket mobil jag vill ha. För länge sedan ville jag ha en iPhone men den känns lite tråkig eftersom så himla många har en sådan nu för tiden. Jag vet att det förmodligen kommer nya mobiler innan jag ska byta men jag behöver lite hjälp med att välja.

District 9

Kategori: Film Recensioner

Jag vill tipsa om en film som heter Distict 9 och är en Sci-fi som handlar om att utomjordingar har kommit till Johannesburg i Afrika. Det var 20 år sedan Utomjordingarna kom till Jorden och när människorna insåg att det inte skulle bli något krig så byggdes det upp en flyktingförläggning för utomjordingarna.

Efter 20års väntan så har människornas tålamåd tagit slut och det blir upp till den nyastartade företaget MNU att försöka flytta utomjordningarna till en annan förläggning. Wikus van der Merwe får i uppdrag att samla in underskifter hos alla utomjordingar men istället så får han in i sig ett virus som förändrar hans DNA till den grad att MNU vill göra massa tester på honom och alla hans vänner försvinner från honom. Tillslut så finns det bara ett ställe där kan gömma sig och vara någorlunda säker och det är District 9.

De första 30minuterna av filmen inspelad som en dokumentär och då försvann intresset men ju längre in i filmen som gick så blev den bara bättre och bättre. Jag rekomenderar denna filmen till alla som vill han en lite mer verklighetsbaserad Sc-fi berättelse.

Hasta La Vista....Baby

Kategori: Spel Recensioner

Igår inhandlade jag Terminator Salvation till min 360 på Gamestops julrea. Jag hade inga höga förväntningar på spelet eftersom jag har läst en del recensioner om det men jag visste inte att det skulle vara så fruktansvärt dåligt som det var. Spelet börjar med en liten halvbra introsekvens men går snabbt utför.

Terminator Salvation är ett tredje personsspel som styrs som Gears of War. Det är svårt att ha sämre förebilder men på alla punkter som gör Gears of War så himla bra misslyckas Salvation med. För det första så är grafiken riktigt sunkig och ljudet ska vi inte snacka om. I Början när man bara har ett vapen så tror man knappt sina öron eftersom vapenet låter som en ärtbössepistol och tar ungefär lika mycket i skada. Längre fram i spelet så får man självklart bättre vapen men inget av vapen har någon riktigt skön känsla.

En annan sak som Gears of War har lyckats med är Kontrollen och trots att den är ungefär lika dan i Terminator så fallerar den totalt här. Det är väldigt ryckigt och osmidigt att byta mellan skydden man ska skydda sig bakom och vid ett flertal tillfällen så fastnar man vid någon vägg som man verkligen borde kunna hoppa över.

Allt kanske inte är värdelöst i detta spelet men i snudd på allt. Det ända positiva jag kan komma på är att man kan få 1000 väldigt simpla achivementpoäng om man orkar klara spelet på svåraste svårighetsgraden. Ett väldigt stort minus med spelet förutom det tekniska är hållbarheten. Jag tror det tog mig och Patrik 2-3 timmar innan spelet var slut och då var det inte ens 2-3 roliga timmar.

BETYG
Grafik 5 av 10
Ljud 6 av 10
Kontroll 5 av 10
Hållbarhet 2 av 10

Nyår 2009/2010

Kategori: Party!

Hejsan! Nu är jag tillbaka efter jul och Nyårsfirande. Nu är det nytt år och allt kan gå tillbaka som vanligt igen. Jag tänkte ladda upp lite bilder från årets nyårsfest som ägde runt i min lägenhet. Jag tror det kan ha varit en av de sista festerna jag kommer att ha i min lägenhet så det är trevligt att man får ha en stor fest innan man flyttar.

Pontus och Jenny är på partyhumör

Åsa, Louise, heimar Årets Racerförare och Daniel

Pontus och Linda sitter på ett IKEA bord som vi använde som pall

Det blev rätt mycket folk i min lägenhet tillslut

Man ska vara glad på nyår

Louise och Åsa på partyhumör

Pontus och Adam leker på golvet innan det är dags att sluta festen

The Sound of Friday(En dag för sent)

Kategori: Musik

Happy New Year från Abba och mig behöver jag säga mera.