Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Red Faction Guerrilla

Kategori: Spel Recensioner

Det var ett bra tag sedan som jag klarde Red Faction Guerilla men jag har glömt att skriva vad jag tyckte om det.

Red Faction Guerrilla handlar om "hjälten" Alec som flyttar till Mars för att tjäna snabba pengar och jobba med sin bror. Det dröjer inte lång tid innan brodern berättar att han är med i Red Faction. Red Faction är en motståndsrörelse mot EDF som är fascister gör livet svårt för alla människor på Mars. Så därför har Red Faction startat.
När väl spelet börjar så blir brodern mördad och Alec går med i Red Faction.

Spelets handling är inget vidare men vad gör det när spelet är så skoj att leka runt i. Det som skiljer Red Faction med GTA & Saints Row är att här går allt att spränga sönder och städerna är utbytta mot Mars landskap.
Volition som har gjort spelet har arbetat mycket med fysiken i spelet och det gör att man kan rasera stora byggnader med några välplacerade bomber.

Grafiskt sett så är det helt okej men lite tråkigt bandesign när allt är brunt. Kontrollen är riktigt bra vilket gör det lätt att sikta in sig på sina fiender. I Red Faction så finns det massa coola vapen som kan förstöra stora byggnader. Fordonen är dock väldigt tråkiga att köra vilket är synd när man nästan alltid måste använda dem.

Grafik 8 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Kommentarer


Kommentera inlägget här: