Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Zombies & Donkey Kong

Kategori: Film Recensioner

En segelbåt som tillhör den berömde forskaren Dr. Bowles driver in i New Yorks hamn, men när kustbevakningen äntrar båten finner de inte en enda levande själ ombord. Däremot en död själ - tillhörande en rasande zombie som går till attack. Det märkliga fallet intresserar journalisten Peter West som tillsammans med forskarens dotter följer spåren efter hennes far till den västindiska ön Matul Island. Vad de finner där är en förskräcklig pest som förvandlar sina offer till riktigt ruttna typer - som dessutom är till synes omöjliga att förgöra!

 Denna gamla zombie film spelades in 1979 och har därför mycket dåliga specialeffekter men vad gör det när det är en zombirrulle. Filmens handling är en klassiker då allt händer på en ö som inte går att komma ifrån. Skådespelarna spelar över och man ser en hel del fel i filmen som t.ex i slutet när den stora zombieattacken kommer så får man se samma klipp om och om igen. Filmen var inte bra men jag vill ändå se uppföljaren.


Fenomenet "King of Kong" visar att en film inte behöver handla om familjetragedier, episka hjältar eller hjärtskärande krig för att vinna publikens, kritikernas och filmfestivalernas hjärtan. Två nördar och ett TV-spel går minst lika bra. Det här är en av senare års tveklöst mest hyllade och omtalade filmer och liknar ingenting du någonsin sett tidigare! Och allt är dessutom på riktigt.

Under det tidiga 1980-talet satte legenden Billy Mitchell ett rekord i tv-spelet Donkey Kong vilket höll i 25 år, tills skolläraren Steve Wiebe knäckte honom. Detta satte igång en enorm konspirationsteori om fusk och det enda sättet att kröna mästaren var en ny tävling ...

Denna filmen har jag länge velat se efter att ha hört så mycket gott om den. Det är mer en dokumentär men funkar riktigt bra om Steve Wiebe som kämpar mot imperiet. Mycket intressant tvspelshistoria som jag tycker alla borde se som har spelat något gammalt spel någon gång.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: