Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Rekordbilligt på Japan Photo

Kategori:

Idag var det några sjukt billiga priser på Japan Photo men det hade jag missat totalt. Far ringde mig vid 10 och sa att de sålde kameror för mellan 1kr till 1000 kr som tidigare hade kostat 3000. Jag tog cykeln dit men det var så tjockt med folk att jag funderade på att dra där ifrån. Men efter en stund så kom jag in i kön och där impulsköpte jag en Canon Powershot A1000 för 1000kr. Jag vet inte om jag ska ha kvar den eller inte så är det någon som behöver en kamera så kanske jag kan tänkas sälja den för 1000kr plus 4 års superförsäkring. Jag skickar snällt med ett minneskort på 512 MB och ett på 32MB.

Kamera Spec.

2,5" LCD-skärm
10.0 megapixel
4x optisk zoom

Trails HD

Kategori: Tvspel

Jag fick precis syn på ett Xbox live Arcade spel som kommer det tredje kvartalet. Det kommer bli så Awesome! Jag spelade första spelet som en tog trots stinkande grafik så kunde jag inte få nog av det. Nu längtar vi tills det kommer till hösten.

2 days 1 night

Kategori:

Igår tog jag och Åsa bussen till Skara där vi mötte Mor och Freddie. Efter att vi handlat lite käk så bar det av till Kinnekulle där deras stuga är. När vi vart i stugen ett tag kom jag på att jag inte stämplade ut från bussen så jag fick betala en mycket större summa än jag egentligen ville (jävligt dåligt system det där ibland). Vi spelade spel och kubb och hade det mysigt i solen. Denna dagen fick jag en riktigt kraftig allergichock och mitt öga såg riktigt svullet ut ett tag. Ett av det roligaste som hände denna dagen var att Freddie somnade med pannlampan när han läste bok. HAHAH

Idag så åkte vi till Hällekis camping där vi badade i det kalla vattnet. Åsa(min söta badkruka) lyckade aldrig doppa sig helt men hon fick benen blöta iaf. Vi åt glass löste korsord och njöt av sommarsverige. På eftermiddagen fick vi skjuss till Lidköping där vi tog bussen till Skara och där träffade vi Patrik och åkte vidare till Skövde.


Mer bilder finns som vanligt på min bilddagbok

Robotkrig!!

Kategori: Film Recensioner

Igår så kollade vi på Transformers 2 på bio och den var en av de mest actionfyllda filmerna på länge. I 2 timmar och 30minuter så kändes det nästan som om hälften var action men det blev inte för mycket. Det var en del humor i filmen så som i ettan fast ettan är lite bättre tycker jag. En av de häftigaste sakerna med Transformers filmerna är att det är så sjukt grymt süpersnyggt gjort. Man kan tro att det är verkligt när man ser det.

Betyg 3.5 av 5

The Sound of Friday(En dag försent)

Kategori: Musik

Denna veckan vill jag rekomendera en låt från Hardcore Superstars senaste album. Låten heter Hope for a normal Life.

I did not mean to stare no but
Sometimes I need to see it my way
There's some secrets I don't share
The truth will only make you sad

Cause I know It won't show
But I know for sure
Your pain grows
And I'm sure
There's no love
No more

Next time I hope for a normal life
Next life I hope I'll do something right
Next time I'll look for something that feels right
Cause love made me evil
Love made me lonely
I just want to start all over again I'm not an evil man

Summertime it's been a while
Can't see the sun just want to hide
In my dreams I make you smile
No drinks they only make me cry

what´s the deal with kart

Kategori: Tvspel

Under E3 så visades det många olika bilspel men det som fastnade på min hjärna var varför alla plattformar ska ha varsin kart serie. Alltså stora "söta" avatarer som kör mindre bilar. Microsoft presenterade stolt sitt Joy Ride och Sony sitt Mod Nation Racer. Nintendo fick nöja sig med EA:s My Sims Racing och sen kommer också Sonic Sega All-Star Racing till alla plattformar antar jag.

Microsofts JOYRIDE

Visst det ska vara gratis och är säkert lite skoj i början men jag tror faktist att det kommer bli riktigt tråkigt.

Sonys MOD NATION RACING

Sonys motsvarighet till Joy Ride verkar lite bättre för man kan göra egna banor väldigt lätt men det ser inte heller speciellt skoj ut.

Nintendos MY SIMS RACING

Detta ser verkligen ut som skit och jämnför man med Mario Kart så ser det ut som überskit.

SEGA SONIC ALL-STAR RACING

För egen del tycker jag detta spelet är mest intressant av alla dessa kart spel men det säger inte så mycket.

Nhl09 Recension

Kategori: Spel Recensioner

Jag har spelat Nhl09 skitlänge nu och jag tyckte att det inte var mer än rätt att dela ut ett betyg. Klarade nyss av Dynastimode så nu har jag klarat alla olika turnerningsalternativ. Nhl09 är som de tidigare men fruktansvärt välputsat. Det som gör Nhl09 så bra mot de föregående spelen är att det har mycket bättre kontroll och framför allt ett "be a pro" läge där man får spel som en ända spelare och försöka ta sig upp till toppen. Grafiken är riktigt bra men fortfarande så stör jag mig på att spelarna lyfter de olika priserna man vinner så fult. Ljudet är jättebra och lämnar inget att önska förutom att man tröttnar lite på kommentatorerna ibland. Kontrollen är som jag skrev förut jättebra och sist men inte minst hållbarheten som är en av de viktigaste. Jag har nu spelet Nhl09 i snart ett år och jag har inte tröttnat dock så är det mycket roligare att spela med en vän än ensam.

BETYG

Grafik : 8 av 10
Ljud : 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet : 9 av 10

Totalt 9 av 10

Allergi

Kategori:

Igår fick jag en allergichock när jag och Åsa gjorde en kvällspromenad för att besöka nyöppnade Netto. Det började klia i ögona och rinna ur näsan och då visste jag att jag inte klarade mej undan denna sommaren heller. Dock så har jag inte känt av nått förräns igår så det var ju bra det. Idag när Åsa hade åkt iväg till Vara för att träffa Paweena så cykla jag ner till stan för att köpa mej lite alleritabletter. Jag hoppas verkligen de hjälper som förra året för annars kommer sommaren bli jobbigare än den behöver vara.

Jag och Åsa påväg in i Boulongerskogen.(Nu börjar allergibesvären)

Dessa änder kom fram till oss och tiggde mat. Men tyvärr hade vi inget

Det blir rätt bra bilder med min mobil trots allt

World of Warcraft skapar problem

Kategori: Videos

Roliga klipp

Kategori: Videos

Jag hittade detta roliga klipp om en tant från Lidköping som vägrar inse att hon har förlorat. Pinsamt men roligt.

Ett annat klipp om en man som oxå är dålig förlorare. Dock inte alls lika skoj som första men klart sevärd.

Bättre sent än aldrig

Kategori: Tvspel

Idag fick jag äntligen mina spel från spelbutiken.se. De har varit mycket efterlängtade och idag när jag fick posten så var de inte med men sen kom brevbäraren igen och gav mej dem. Hade jag inte fått dem idag hade jag blivit riktigt besviken som Patrik blev när han insåg att han inte fick sitt spel. Jag väntade med att testa spelen förrän Patrik kom och det första vi testade var Far Cry 2. Intron i spelet var riktigt lång och det tog ett bra tag innan man fick spela. När spelet väl kom igång så fick blev man riktigt imponerad av grafiken fast att det inte var sjukt äckligt snyggt. Vi spelade inte så länge eftersom det inte gick att spela tillsammans. Istället så gick vi över till nästa spel.

Boom Blox Smash Party var nästa spel som vi testade och det satt vi och spelade i över 90minuter innan vi kom på att vi kanske borde gå ner på stan för att köpa lite mat. Boom Blox påminner väldigt mycket om ettan men en rad förbättringar har gjorts. En av de bästa förbättringarna är att man kan ladda hem och göra egna banor på det viset så kommer man få massvis med banor att lekarunt på.

Achivementhets

Kategori: Tvspel

Nu har jag tagit ännu en milstolpe på Xboxen. Idag kom jag över 15000 gamerpoints sträcket. Mitt lyckonummer är 15 så det känns lite extra bra nu.

Grattis till mig

Midsommarafton 2009

Kategori: Party!

12:40 hoppade jag på bussen till Stenstorp men jag hade inte tillräckligt med pengar på kortet så jag fick åka med gratis för att det var midsommar =). Väl hemma hos Åsa så fick jag se att Åsas föräldrar fått en vattenpipa. Så jag testade lite och sen vid halv 3 så var det dags för midsommarmat. Efter maten spelade vi kort och sen åt vi glass med jordgubbar. Vid halv 6 så kom Per och hämtade oss och vi åkte till min lägenhet där vi hämtade provianten för kvällen. Vi var lite efter schemat men det gjorde inte så mycket.

Spelade kort i väntan på att vi skulle iväg på fest

När vi kom till festen i blikstorp så regnade det och festhumöret var inte riktigt på topp. Evelyn som hade festen var knackefull och hade redan druckit i 6 timmar innan vi kom. Det var väldigt mycket familjefest över det hela när vi kom så man var lite utanför men det blev bättre och bättre hela tiden. När vi började komma igång med drickandet så hade de som var fullast när vi kom blivit så trötta så de fanns inte att beskåda men det gjorde inte så mycket eftersom vi hade det riktigt skoj ändå. Detta var nog den bästa midsommaren vad jag kan minnas vilket var riktigt skoj. Ända tabben med kvällen var att jag inte tog mycket kort alls vilket jag ångrar och att jag hade fel fotoinställningar på kameran.

Åsa och Louise på festhumör

jag lovade Johanna att inte lägga ut denna bilden på bilddagboken och det tänker jag inte göra heller

Alla som hade tepåsar som örhängen var med i våran grupp

Tack alla för en bra dag.

Veckans Xbox Live part 2

Kategori: Tvspel

Det har varit lite onlinefel på xbox live sen i tisdags men nu är det fixat. Problemet var att det inte gick att ladda ner 2 av veckans spel. Så först igår så fick jag ner dem. Första spelet heter Rocket Riot och Magic Gathering - Duels of the Planeswalkers. Rocket Riot är ett spel där det går ut att skjuta sina motståndare innan de dej inpaketerat i den skönate pixelgrafiken på mycket länge. Trialversionen var lång och riktigt omfattande vilket var jättebra. Spelet kostar 800MS points och jag har inte bestämt om det är värt den än dock.

Andra spelet är ett gammalt kortspel som nu har gjorts om till spel. När jag var yngre så köpte jag Magic kort men tyvärr så förstod jag aldrig hur reglerna fungerade. Spelet hade en tutorial men jag orkade inte lägga ner någon energi på det. Så jag vet inte alls om det är värt sina 800 MS points eller inte men det kan säkert vara ett bra komplement till de som inte vill köpa massa olika kortlekar för dyra pengar.

Hipp Hipp melodikrysset

Kategori: Videos

Underbart att det regnar nu när man ska gå till bussen. Men för att inte bli allt för less denna midsommaren så tänkte jag bjuda på dessa roliga sketcher med Hipp Hipp gänget. Jag lovar inte nått långsökt.

Inför Midsommar

Kategori:

Idag är det midsommar och jag ser fram emot kvällen. Det känns lite underligt att inte fira med Pontus och Patrik men det går nog bra. Vi ska på en fest i Blikstorp strax innan Hjo och där har Evelyn och hennes kille fest. Innan festen så ska jag åka till Stenstorp där det väntas midsommar middag hos Åsa. Det ska bli jättetrevligt.
Nu måste jag hoppa in i duschen så att jag hinner med allt jag ska göra.

Förödelse

Kategori: Tvspel

Det var längesen jag klarade av fallout 3 men nu har jag åter igen börjat spela uppdrag som jag missade förra gången. Kom precis till en plats som man har sett i många amerikanska filmer. Dock såg platsen mycket ogästvänligare ut i Fallout 3. Platsen jag pratar om är washingtons monument.

FALLOUT 3 Washington 2277



Washington 2009

AVGN : Transformers

Kategori: Tvspel

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ett spel men det får man väl leva med eftersom det kom 6 stycken förra veckan. Förra veckan var det 6 st Mega Drive klassiker som jag hade spelat förr och idag kom det ett spel som jag också har spelet. Spelet är Sam & Max Save the world och det är helt okej om man gillar mysiga problemlösar spel. Tyvärr så är det inte min typ av spel.

Tisdagens andra hälft

Kategori:

Klockan blev 15:40 och jag gick på bussen mot skara. Väl i Skara så gick jag upp till arbetsförmedlingen där Freddie och Mor väntade och när de var klara med sitt jobb så åkte vi iväg till deras stuga på kinnekulle. Efter att vi grillat och fixat lite i stugan så begav vi oss hem mot Skara igen och där satte vi ganska snabbt på filmen Stardust. Det är en rolig och mysig film men tyvärr så var det inte världens bästa kvalitet.

Efter filmen så kollade vi lite på tv och sen var jag tvungen att ta bussen hem igen. Nyss så började jag kolla på CSI Miami eftersom jag tänkte att fortsättningen på gårdagagens avsnitt skulle komma men inte då. Det var ett helt nytt avsnitt vilket sög riktigt hårt eftersom jag ville veta vad som hände efter igår.

Imorn hoppas vi på att jag får mina spel Far Cry 2 och Boom Blox Smash Party så att jag och Stefan kan spela något annat än roliga NHL.

Världens fjolligaste domare

Kategori: Videos

Jag fick syn på denna videon förut och jag måste säga att den är mycket rolig. Domare har en säregen stil som är mycket skoj att titta på.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Just nu funderar jag på vad ja ska hitta på. Har rätt så tråkigt men om typ 4 timmar ska jag ta bussen till skara där jag ska hälsa på mor och freddie. Det var ju ett tag sen vi sågs.Hade hoppats på att mina spel från spelbutiken skulle komma idag men så tur hade jag inte. De ligger säkert på Ica toppen och väntar bara att jag inte fått någon avi lapp.
 
Ne nu måste jag komma på vad ja vill göra. Kanske ta en dusch, kanske spela lite 360. Det är tråkigt att vara arbetssökande ibland när man inte har något att göra.

spelbutiken.se

Kategori: Tvspel

spelbutiken.se måste vara en av de billigaste och bättre webbutikerna när det gäller att handla spel. Igår beställde jag Far Cry 2  till Xbox360 och Boom Blox Smash Party till Wii. På Spelbutiken fick jag betala totalt 600 kr med gratis frakt för båda på t.ex Game så kostar Boom Blox 499,00 kr och Far Cry 2 499,00 kr Så där skulle jag betala 1000kr vilket jag tycker är en enorm skillnad. Patrik beställde ett spel igår som inte ens är ett år gammalt och det fick han ge 138kr för hur billigt som helst.


www.spelbutiken.se

Röjning i lägenheten

Kategori:

Idag vaknade jag först kl 9 men jag var lite trött så jag somnade om och vaknade halv 11. Gick upp och satte på tv:n. Tänkte att jag borde städa och diska för att jag inte vill att akelius snickare skulle se att det var stökigt men så fort jag tänkte tanken så plinga det på dörren. Självklart så var det snickarn så han fick se min stökiga lägenhet ändå. När han var klar med att hjälpa mej så började jag städningen.

Jag plockade ner min glasbokhylla och ställde alla böcker i garderoben istället. Är det någon som vill köpa mina glasbokhyllor så är det bara att säga till. Jag har ett vardagsbord jag ska sälja och plus lite tavlor om någon är intresserad.

Till SALU!!

090613

Kategori:

Idag åkte jag och Åsa hem till henne eftersom det väntades födelsedagsfirande för Malin. Åsa och Malins mormor, farmor, moster och kusinbarnen kom på besök. Vi åt grillspjut och potatissallad. Grillspjutet hade jag rekomenderat så jag var lite nervös över om vad Åsas mormor och farmor skulle tycka om det men det blev väldigt uppskattat vilket var skoj. Kusinbarnen Thea och Viktor tjatade hela tiden om att gå ut till borgen för att leka men som vanligt så blev deras önskan inte uppfylld.


Snart kommer Patrik hit och vi ska ha en bara boy´s night vilket var skitlängesen. Spelen som står på schemet är N+, Mirrors Edge och säkert något skjutar spel som halo, Gow2.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har jag lite lyssnat lite på Black Ingvars Superhits skivan tack vare att Pontus ville lyssa på dem i måndags när han, stefan och Johanna var över på kvällen. Låten som jag lyssnat på mest denna veckan på den skivan är Gimme Gimme Gimme men eftersom det inte är den bästa låten på skivan så har jag 2 låtar denna veckan. Den andra låten är en cover på Baby one more time. Videon är så sjukt ful men låten är bra.
 

360 demos i massor

Kategori: Tvspel

Det har kommit några nya demo spel till xbox. Först ut kom X-Blades vilket såg ut som skit på bild men man var ju tvungen att testa det ändå. Spelet är en Devil May Cry klon och försöker sälja på att man är en tjej som klär sej i väldigt lite kläder. När jag testade spelet så funderade jag på om detta skulle kommit till PS2 istället för det såg riktigt risigt ut.

Andra spelet jag har testat är Fight Night Round 4 och det hade jag riktigt höga förväntningar på. Fight Night Round 3 älskade jag verkligen och har spelet det flera hundra matcher. Uppföljaren var lite krångligare men man lär sig alltid om man spelar ett tag. Det är mycket möjligt att införskaffar detta spelet när det har sänkts i pris.

Tredje spelet jag testade är Overlord 2 som var väldigt likt ettan men vad gör det om man tyckte om ettan. Det är nog inget spel för mig men ändå ett bra spel. Köpvärt om man tyckte om ettan som sagt.

Fjärde spelet jag testat är Superstars Racing. Detta spelet hade jag säkert tyckt var hur bra som helst för 2 år sen men det håller tyvärr inte nu när man spelat Grid, Dirt, Forza och kommande Need For Speed Shift.

The Offspring Top 10

Kategori: Listor

Då var det dags för att lista Offsprings 10 bästa låtar. Som vanligt så är den översta låten min favoritlåt. Bandet Offspring bildades 1985 egentligen några år tidigare men det var först 1985 som de bytte namn till Offspring.

  • The kids aren´t alright
  • Amazed
  • Have you ever
  • Why don´t you get a job?
  • Self esteem
  • A lot like me
  • We are one
  • Gone away
  • Fix you
  • Vultures



Kung Fu Fighting

Kategori: Spel Recensioner

Everybody was kung-fu fighting
Those cats were fast as lightning
In fact it was a little bit frightning
But they fought with expert timing




Jag och Patrik klarade av spelet Kung fu Panda på min xbox förut. Kung Fu Panda är licenspelet som kom vid samma tid som filmen kom och baseras löst på den. Vissa grejor i spelet stämmer bra med filmen men en del gör det inte. Spelet är för barn så det var ett rätt lätt. Det gick rätt  fort för oss att plöja igenom det men vi hade hyfsat så skoj under tiden.
Man spelar mestadels som Pandan Po men ibland får man spela som de andra i furious five.

Kontrollen funkar riktigt bra sålänge man inte ska hoppa över vissa plattformar. Grafiken är varken snygg eller ful men den har en skön charm. Ljudet på spelet var bra men tyvärr måste man ha svenska röster vilket säker det några snäpp. Hållbarheten är inget vidare men man kan spela multiplayer i ett läge som liknar Super Smash Bros : Brawl.

Betyg

Grafik : 6 av 10
Kontroll : 7 av 10
Ljud : 5 av 10
Hållbarhet : 6 av 10

Totalt 6 av 10




Göteborg, Lollo och Hardcore Superstar

Kategori:

Igår tog jag och Lollo tåget till Göteborg för att jag ville träffa Hardcore superstar så att de kunde signera senaste skivan. Klockan 3 kom vi in till Göteborg och nästan direkt tog vi och åt på Lydias Restaurang. Efter maten så gick vi på jakt efter ett par träningsskor till Lollo och sen gick vi och kollade i lite affärer innan det var dags för glass. När klockan blev 18 så gick vi mot rockhouse records. Det var en del som köade för autografer men jag och Lollo gick istället in för att kolla på skivor och roliga grejor. När vi insåg att det hade bildats en kö inne i affären så gick vi dit och kom före en hel del.

När vi stod i kön så fick Lollo fnatt och skrattade åt precis allt hon såg. Så det var lite svårt för henne att ta kort när jag skulle få mitt album signerat. Först i raden att signera så satt Jocke och sen kom Martin, Vic och Adde. Jag fick ta alla i hand utan Jocke vilket var en besvikelse e klart. När min skiva var färdigsignad så begav vi oss mot station. Då kom jag på att jag hade glömt att fråga dem om de skulle släppa en live platta så den frågan får vänta till nästa gång.

Vi tog tåget hem vid 20 tiden och resan hem gick mycket snabbare än ditresan men så brukar det nästan alltid vara. Väl hemma i skövde så följde jag Lollo till trängen och sen tog jag cykeln hem och efter nästan 1 timma så kom söta Åsa hem med Friterad banan och glass. En mycket bra dag kan man sammanfatta denna dagen trots att jag glömde fråga min fråga.

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs

Kategori: Tvspel

Idag så fick jag ett efterlängtat paket i brevinkastet. I det efterlängtade paketet låg en kabel och en skiva som gjorde att man kunde överföra all data jag hade på min gamla xbox till min nya elite. Det tog ca 1 timma innan överföringen var klar. Det första jag laddade ner till den nya större hårddisken var Overlord 2 och Ice Age 3 demon. Overlord 2 har jag inte provat än men det har jag gjort med Ice Age. Ice Age filmerna är bland de roligaste animeringsfilmerna jag sett men detta spelet var verkligen katastrof. Första banan som jag förvisso inte orkade spela särskilt länge var att man blev jagad av en T-Rex och man skulle unvika att ramla ner i hål vilket var rätt svårt eftersom hålen dök upp utan förvarning. Andra banan som fanns tillgänglig var ett vanligt fult och tråkigt plattformsspel. Sista demobanan orkade jag inte ens prova så jag hoppas ingen köper detta spelet när det kommer ut i butik den 26 Juni.

Val09

Kategori: Allmänt

Igår var det val till europarlamentet och jag blev glad av resultatet trots att jag inte brydde mej speciellt mycket. Jag hade tänkt att gå och rösta men ju mer av dagen som gick så kändes det inte så värt. Det som gjorde mig glad i resultatet var att Piratpariet fick massa röster vilket jag tycker är skoj efter som de inte var några som trodde på dem från början.

Ny design

Kategori:

Fan vad jag har jobbat med att få nu design på bloggen. Det är hur enkelt som helst men det bara krånglade hela tiden. Jag bytte olika färger, testade olika bakgrunder men den gamla var fortfarande kvar. Så jag började om från scratch gjorde om allt från början men min gamla bakgrund var fortfarande kvar. Grrrr! Men sen fick jag syn på texter. "För att se det nya utseendet på din blogg behöver du oftast klicka på uppdatera i din webbläsare, stilmallen lagras i webbläsarens cacheminne." Så jag hade gjort allt i onödan. Suck på den lixom. Nu ska jag testa att lägga in twitter igen om det inte saktar ner sidan förmycket vill säga

Twitter

Kategori: Allmänt

Nu är jag en bland dom som har skaffat Twitter konto. Jag vet inte om jag kommer vara en flitig användare men den som lever får se.

Twitter.com/deusmachina

Helgen V23

Kategori:

Under fredagen så klippte jag mig och senare på eftermiddagen kom Stefan och vi gjorde som vi alltid gör. Spelade NHL09 Vi vann en turnering med Frölunda och senare när Åsa hade kommit så gav vi oss på spelets svåraste svårigehetsgrad. Första matchen mötte vi Kanada som vi aldrig spöat på näst svåraste svårighetsgraden men lyckades inte nu heller trots att vi inte fick så mycket spö som vi brukar. Andra och sista matchen var mot Tyskland som vi vann mot tillslut och lyckan var total.

Lördagen spenderades hemma medans Åsa var på jobbet. När hon kom hit så gick vi iväg för att fixa lite kvällsmat. När vi kom tillbaka så lagade vi bakpotatis och kollade på Schakalen och Rädda menige Ryan. (mycket bra filmer)

Idag söndag så har jag inte gjort så mycket förutom att umgåtts med Åsa och försökt planera vilken Festival man ska åka på.

Nationaldagsfirande

Kategori:

Idag är det nationaldagen men tyvärr så känns det inte alls som om det vore nationaldag. Jag önskar att nationaldagen hade vart som den firas i Norge så att det blir lite speciellt. Idag glömde jag av att det var nationaldagen och har spenderat dagen med att spela lite tvspel, glott på tv och diskat. Snart ska jag och Åsa laga bakad potatis och sen ska vi se på någon film och mysa i soffan.


"Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat. 1809 års regeringsform utfärdades också den 6 juni, liksom 1974 års regeringsform. Sedan år 1916 firas den 6 juni som Svenska flaggans dag. Det var Arthur Hazelius, Nordiska museets och Skansens skapare, som införde en del festligheter för olika svenska högtider, dels som ett sätt dra in pengar till Skansen, dels som en del i den tidens nationalistiska anda. I mitten på juni 1893 ordnades några dagars festligheter i fosterländsk anda. Obekräftade källor säger att det regnade på alla dagar utom den 6 juni, och alltså var det den som drog mest folk"


Från wikipedia

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Igår fick jag äntligen min beställning av CDON och idag har jag lyssnat på Hardcore Superstars skiva Beg for it för första gången. Den är bra och det finns några låtar som jag fastna för lite extra. En av dessa låtar heter Into Debauchery. Lyssna och avgör om ni tycker om den. NUUUUU!

BEG FOR IT! Recensioner

Kategori: Film Recensioner

Hardcore Superstars skiva Beg for it släpptes i onsdags och idag får jag den äntligen efter att CDON har vart lite sega. Här nedan kommer lite recensioner som jag samlat ihop på nätet.

(klicka på bilden för att förstora)

Best of E3 2009

Kategori: Tvspel

Dags för att lista årets allra bästa nyheter på E3. Dom bärbara formaten har jag inte lagt någon energi på så dem hoppar jag över.

Xbox360
  • Modern Warfare 2
  • Halo 3:  ODST
  • Halo Reach
  • Project Natal
  • Forza Motorsport 3
  • Singularity
  • Fallout 3 : Point Lockout
  • Alan Wake

Wii
  • Wii Sports Resort
  • Mario Galaxy 2
  • New Super Mario Bros. Wii
  • The Conduit
  • Metroid : Other M
Silent hill : Shatterd Memories
PS3
  • Modern Warfare 2
  • Gran Turismo 5
  • Singularity
  • Motion Controller
  • Heavy Rain
  • Uncharted 2 : Among Thives

Back to basics

Kategori: Tvspel

Nintendo på E3

Kategori: Tvspel

Nu har Nintedo haft sin Press Konferans och jag är lite besviken om man jämnför men Microsofts press konferans som säkerligen var deras bästa någonsin. Nintendo hade inte så mycket att visa upp förutom en uppföljare till ett av mina favoritspel Super Mario Galaxy. Nintendo visade också upp uppföljare till Wii Fit och till Wii sports men det kändes inte riktigt 100.


E3 nyheter

Kategori: Tvspel

Igår hade Microsoft sin Press konferans och idag har jag sett en hel del trailers som visades under konferansen. De titlar som jag blev mest intresserad av och glad att se var :

  • Modern Warfare 2 (älskar verkligen första spelet)
  • Forza Motorsport 3 (forza äger alla realisktiska bilspel)
  • Metal Gear Solid Rising(Säger bara Metal Gear)
  • Project Natal(är inget spel i sig utan en kamera som fångar upp både ljud och rörelser)
  • Crisis 2(Snyggt som satan)
  • Halo Reach(Den ordentliga uppföljaren)
  • Halo ODST(Ett halo spel utan Master Chief?)
  • Crackdown 2( Ettan var bra förhoppningsvis blir tvån mycket bättre)
Alla nyheter var inte kommande spel utan att facebook och Twitter skulle komma till Xbox och att vi i Europa äntligen ska få en videostreaming tjänst.

PROJECT NATAL

Twilight : New Moon Trailer

Kategori:

I Höst så kommer uppföljaren till Twilight och det ska bli mycket skoj att se den filmen på bio. Jag har läst ut boken så det ska bli intressant att se hur mycket som ser ut som man föreställt sig.
THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON trailer