Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Utmandad

Kategori: Allmänt

Regler:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Fem saker som finns på din "att-göra-lista" i dag:

1: Diska
2 :Städa
3: Spela Mario Galaxy
4: Sola
5: Umgås med Åsa <3

Vad gjorde du för tio år sedan?

För tio år sedan så vad jag 14 och då försökte jag väl vara rätt så cool men det gick väl inget vidare. Var en av de tystare i klassen och men hade rätt så skoj ändå. Bodde hemma hos Pappa i Axvall.

Ställen du bott på?

Axvall, Dragongatan
Skövde, Storegården
Skövde, Vasastan

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Resa Resa Resa. Upptäcka alla möjliga ställen i världen.
2. Köpa mej en Ö någonstans.
3. Skänka pengar till välgörenhet.
4. Köpa fina hus till min familj/Vänner.
5. Jobba med något som jag trivdes med fast kanske inte heltid.

Jag utmanar Linda Sirestam, Jocke Andersson, Elin Kero, Louise Petterson





Grillning ute i Eggby

Kategori:

Igår åkte jag till Eggby för att ha det trevligt med Patrik och djuren. Under dagen så spelade vi lite spel gick ut med hundarna Bruno och Lukas i skogen. På kvällen kom Hanna förbi och vi grillade hamburgare. Mums!

Men samtidigt som vi grillade så började jag frysa och kände mej lite seg i bollen så resten av kvällen så försökte jag att bli så varm som möjligt. Det gick sådär med det. På natten vaknade jag och då var jag tvungen att kräkas vilket inte var det minsta kul.

Idag har jag mått sådär bra. Är fruktansvärt trött och fryser och svettas hela tiden vilket inte är så skoj. Men en sak är bra med denna dagen iaf och det är att jag har fått Mario Galaxy och Resident Evil 2 & 3. Så snart ska jag få skjuss av Marika och Mikael till Hentorp så att jag kan hämta dem.

Hoppas jag inte smittar någon för ingen ska behöva vara sjuk när det är sommar och när man ska ligga ute och sola och softa.

2 veckor senare

Kategori:

Nu har det gått 2 veckor sedan jag gick på semester och det är 2 veckor kvar. JIPPI! Min andra helg som semester firare spenderade jag med fest med massa kompisar och lite annat folk som jag träffade för första gången. Vi satt ute på min bakgård och hade det skoj med grillande, kubb och våghals och mycket bra musik enligt mej. Igår så åkte jag och Åsa till Skulltorp där vi Badade och solade hela dagen lång. På eftermiddagen när vi sa hej då till varandra så var det riktigt tråkigt.  Senare på eftemiddagen kom Patrik och hälsade på vi spelade N+ och lite Ninja Gaiden och sen kollade vi på Den Nakna Pistolen. Trots att det gått 20 år innnan den kom så var det lika skoj idag.

Idag har jag och Patrik badat i skulltorp men Patrik var tvungen att åka så det blev lite stressigt. Snart ska jag träffa Åsa och vi ska testa en ny Pizzeria som ligger på Västermalm vilket ska bli lite intressant. Sen ska vi äta Avokado oxå.. MUMMA!

Fest på bakgården

Kategori:

Ikväll ska jag ha en fest för mina vänner på bakgården av mitt hus. Det kommer bli supernajs om vi inte svettas ihjäl då för då e det inte så skoj. Nu måste jag kila iväg till willys o köpa lite grejs inför festen. Imorn kommer jag skriva om kalmarreasan och denna festen.

have fun in the sun

The sound of Friday(1 day late)

Kategori: Musik

Denna veckan kommer veckans låt en dag försent men vad gör det när låten är så bra. Den som väntar på något gott heter det ju.....

The sound of Silence med Simon & Garfunkel

25:e Juli grattis Frida

Kategori: Allmänt

Denna veckan har jag inte skrivit så mycket på min blogg och anledningen till det är att jag varit i Kalmar med far och vi har hälsat på Linda och Mats. Vi har badat och gått på stan och spelat och haft det bra men det får jag skriva om när jag inte är så stressad som jag är nu för snart ska jag med bussen till Skara för att sedan åka till Lidköping med Freddie och mamma och sen ska vi till kinnekulle för att fira Frida som fyller 25år.

Grattis till Frida denna sjukt varma dag.

Party Lördag och bakis Söndag

Kategori: Party!

I lördags så var jag på fest hos Klasse och där var oxå Patrik, Johan, Sandra och Fredrik. Vi satt på altanen och drack och lyssnade på klassisk rock och sen tog vi oss en mycket god måltid. Runt 10 så åkte vi till Skara för att gå på en förfest och den var hos en gammal klasskamrat till mej vilket var lite skoj. Efter festen gick vi till stan och vi gick in till ett fullsmockat Stadt som sög väldigt hårt eftersom man fick trängas vart man än gick. Jag tappade bort alla jag såg men sen såg jag Patrik och vi bestämde oss för att gå till bowlingen istället. Där var det kareoke och vi dansade och drack lite till. Tillslut var ja tvungen att dra till bussen och där träffade jag Nippe, hans flickvän och hennes kompis så det blev en rolig resa till skövde. I skövde träffade jag världens gladaste Johanna och hon var så glad att se mej vilket var riktigt skoj. Efter ett tag träffade jag Åsa som kom ut från Vatra. Vi gick hem.

Dagen efter mådde jag dock inte så bra. Jag spydde och orkade inte äta någonting förrän vid 12 på dagen.  Jag och Åsa kollade på lite film och efter dagen gick så blev det bättre och bättre. På kvällen kom Patrik och hälsade på och vi gick till bion för att se Hancock med Will Smith. Den var rätt bra den filmen. Både mycket action och mycket humor.

Fredagsmys

Kategori:

Nu har jag haft semester i en vecka och ikväll ska jag och Åsa försöka oss på att dricka lite vin. Vi ska alltså bli lite "vuxna". Idag har jag inte gjort så mycket förutom att ha klippt mej och trots att jag visar bilder på hur jag vill ha det och säger att jag vill ha det rufsigt så blir det alltid samma frisyr vart jag än klipper mej. Nu måste jag ner på stan för att hitta mat till vinet så att vi inte blir för fulla på vinet =).

Ha en bra helg alla sköna människor

The sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är med i min favorit film Donnie Darko och låten heter The killing Moon från Echo & The Bunnymen


Stolt cykelägare

Kategori:

Idag är jag en stolt cykelägare. Egentligen så köpte jag cykeln igår men det var idag som jag hämtade den på biltema. Det är en fin cykel och ganska rejäl för sitt billiga pris. Den är röd och svart och ser mycket bra ut. Har dock ingen bild på den ännu det får vänta tills imorn

Action och Spiderman

Kategori: Spel Recensioner

Jag och Patrik klarade ju av Spiderman Friend or Foe och Stronghold till Xbox360 i Måmdags så jag tänkte skriva ner en kort recention om de spelen.

Stronghold

Stronghold är ett spel i klassisk Max Payne anda. Man skjuter på allt som rör och allt annat som inte rör sej får man poäng av så ju mer man dödar och förstör ju mer vinner man kan man säga. Spelet är en uppföljare på filmerna hard Boiled, a better tommorow 1 & 2 med Chow yun-Fat i huvudrollen. Spelet går ut på att man jagar några polismördare som senare kidnappar huvudpersonen Tequilas ex tjej och hans dotter. Grafiskt så är det inte det vackraste man sett man fortfarande så är det riktigt snyggt speciellt när omgivningen runt om en skjuts sönder i spillror. Det ända jag kan tänkas klaga på är att det är väldigt enformigt och att det kan vara svårt att höra karaktärerna prata under vissa sekvenser.

Grafik 8 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Betyg 7 av 10

Spiderman Friend of Foe

Spiderman behöver jag knappast presentera alla som har varit något aktiva med media har antagligen sett något med Spiderman i. Spelet Friend or Foe går ut på att man med en av sina forna ovänner måste sammarbeta för att komma åt den riktigt onda fienden som har förpestat några delar av jorden. Det tog mej och Patrik inte lång tid att klara detta men dock så var det inte speciellt kul under tiden eftersom man gjorde samma sak hela tiden. Spöa fiender som hade olika färger på sej pga vilken bana man valde och sen kom man till en boss och efter man spöat bossen så fick man en ny person att spöa nya fiender på nästa bana. Grafiken var ful för att vara dagens generation och ljudet var väl mest okej.

Grafik 4 av 10
ljud 5 av 10
Kontroll 6 av 10
Hållbarhet 4 av 10

Betyg 4 av 10



Helgen i bilder

Kategori:

Fredag

I Fredags så åkte jag till Stenstorp för vi skulle på släktträff hos Åsas faster Mia.


Lördag

Idag var vi på släktträff och sen åkte vi till skara där vi häma på förfest hemma hos Tobbe o Patrik. Sen gick vi vidare till Olins där Dhani var gäst DJ


Söndag

E3 Trailers

Kategori: Tvspel

Nu har E3 hållit på i 1 dag och det finns redan massa smaskiga trailers att se. Mina favoriter än så länge visar jag här nedan.

Gears of War 2



Fallout 3



Resident Evil 5



Fable 2



Det fula med alla spel som jag ser fram emot är att de är alla efterföljare till mina favoritspel

Dagens Ris

Kategori:

Idag så åt jag och Patrik på ThaiHouse dels för att äta bästa thaimaten i stan och dels för att Åsa jobbar där o då fick jag träffa henne. När vi hade ätit färdigt så gick vi ner på stan och kollade lite och när vi var färdiga så skulle vi gå hem till mej men då blev vi stoppade av en utlänsk kille som hade rosor. Han ville ge oss var sin ros eftersom det var nån speciell dag. Efter vi fått våra rosor så visade han att han samlade in pengar till barncancerfonden eller något liknade och frågade om vi ville skänka en slänt. (Jag visste att det var något lurt när han gav mej blomman men spelade med ändå). Jag gav honom allt jag hade på mej för tillfället vilket var kanske 9kr patrik gav 1 kr. Då frågade han om vi hade mera pengar och vi visade att vi inte hade det. Då säger idioten att alla andra ger 20kr och vi gav bara 10tillsammans. Sen sa han om han kunde få tillbaka rosorna och behålla pengarna. SÅ JÄVLA DÅLIGT! från början gav han dom ju till oss. Nästa gång ska ja ta rosen och inte ge några pengar.

E3 2008

Kategori: Tvspel

YES! Jag fattar inte hur jag har kunnat missa detta men nu håller E3 på i USA. Det är en av världens största spelmässa och ikväll halv 11 så ska microsoft ha presskonferens och då kommer man få reda på massa smaskiga nyheter. Längtar =)

Äntligen semester

Kategori:

Äntligen så är det semester. Egentligen så skulle jag vart ledig idag men pengarna på övertid i nästan 10timmar lockade. Detta är min första riktiga semester på 3 år eftersom jag d andra sommrarna varit arbetslös. Egentligen tycker jag att det är sjukt att man jobbar i 48 veckor o hela tiden längtar man efter 4 veckors regniga semesterdagar. Men nu ska ja inte låta negativ. Just nu sitter ja på bussen till stenstorp där jag skall spendera natten i åsas stora sköna säng. Ha en bra sommar alla underbara människor

The sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt blir ingen mindre än Hit me baby one more time fast med en Twist givetvis. Detta är en cover av Bowling for Soup vilken jag tycker är mycket bättre än orginalet med Brittney Spears. Texten har alltid varit lite bra men den blir bättre med mer rock i sej.


Andra låten jag lyssnat mycket på denna veckan är have you ever med The Offspring.

Falling, I'm falling
Falling, I'm falling

Have you ever walked through a room
And it was more like the room passed around you
Like there was a leash around your neck that pulled you through

Have you ever been at someplace
Recognizing everybody's face
Until you realized that there was no one there you knew
Well I know

Some days, my soul's confined and out of mind
Sleep forever
Some days, I'm so outshined and out of time
Have you ever

Falling, I'm falling
Falling, I'm falling

Have you ever buried your face in your hands
Cause no one around you understands
Or has the slightest idea what it is that makes you be

Have you ever felt like there was more
Like someone else was keeping score
And what could make you whole was simply out of reach
Well I know

Someday I'll try again and not pretend
This time forever
Someday I'll get it straight but not today
Have you ever

Falling, I'm falling
Falling, I'm falling

Some days, my soul's confined and out of mind
Sleep forever
Some days, my darkest friend is me again
Have you ever
Someday I'll try again and not pretend
This time forever
Someday I'll get it straight but not today
Have you ever

When the truth walks away
Everybody stays
Cause the truth about the world is that crime does pay

So if you walk away
Who is gonna stay
Cause I'd like to think the world is a better place

When the truth walks away
Everybody stays
Cause the truth about the world is that crime does pay

So if you walk away
Who is gonna stay
Cause I'd like to make the world be a better place

When the truth walks away
Everybody stays
Cause the truth about the world is that crime does pay

So if you walk away
Who is gonna stay
Cause I'd like to think the world is a better place
I'd like to leave the world as a better place
I'd like to think the world

Ytterligare 2 dagar kvar

Kategori:

Jag hade sett fram emot torsdagen eftersom den skulle bli min sista dag på jobbet innan semestern men idag kom Sami och frågade om jag ville ställa upp. Trots att det satt långt inne så tackade jag JA. På fredag börjar vi klockan 11 och slutar senast halv 9 på kvällen, går allt bra så får vi gå hem tidigare. Imorn är det ändå den officellt sista dagen på jobbet innan semestern så då ska ja lyxa till det med en Pizza till middag. Nu ska jag sova så att jag orkar göra allt jag ska göra imorn.

Tjooo!

Lägenhet sökes

Kategori: Allmänt

Jag har sökt lägenhet jättelänge utan framgång. Jag skulle så gärna vilja hitta en 2:a så att man kan få en riktig lägenhet med massa plats. Inatt drömde jag att jag höll på att måla om i min lägenhet. En vägg skulle bli svart och en annan vit och den tredje skulle bli röd. Det var grymt snyggt i drömmen men jag tror inte det blir så snyggt i verkligenheten. Finns det någon som har en 2:a eller en 3:a ute i Skövde så skulle jag bli superglad.

4 dagar kvar

Kategori:

Idag är det 4 dagar kvar på jobbet och det känns så skönt att få lite semester. Under semestern ska ja försöka aktivera mej så mycket som möjligt så att jag känner att jag gjort en del. Idag har jag gjort ovanligt mycket innan jobbet, Jag har :
  • Sorterat tvätt
  • Städat
  • Damsugit
  • Diskat
  • Handlat mat
  • Lagat mat
Ikväll kommer Åsa hem men som otur nog så är jag inte hemma eftersom jag jobbar och när jag väl kommer hem så kommer Åsa sova. Det ska bli skoj att träffa min älskling trots att vi bara kommer sova ihop i några timmar och sen kanske äta frukost tillsammans.

Party Weekend

Kategori: Party!

De 3 senaste dagarna alltså torsdag, Fredag och Lördag har varit bland de roligaste på länge. I torsdags så hängde jag med Pontus och Louise ut på krogen och där mötte vi  Johanna och Matilda på Pims. Efter ett tag gick vi vidare till Husaren och hade lite skoj bland allt folk.

I Fredags så hade jag tänkt umgås med Pontus men vi bjöd me Patrik så att han slapp sitta själv hemma. De kom till men 2 timmar försent men det gjorde inte så mycket. Efter nån timma så dök Ernfridsson upp och kvällen blev superbra. När klockan blev 23 så kom vi på att vi kanske borde gå snart 2 timmar senare så var vi nere på stan. Anledningen till att tiden sprang ifrån oss var att vi hade så skoj hemma hos mej. Väl nere på stan så gick vi till ett halvtomt Krikelin men vi hann göra massa roliga saker den timmen som vi var där. När Krickan stängde så åkte Pontus och Mikael hem medans jag och Patrik flummade runt på stan. Träffade en man som heter Mustafa och han älskade sverige. Efter honom träffade vi en kille som var 2.07 och han hade gått rakt igenom fontänen så hans fötter var dyngesura.
När vi kom hem till mej runt 3 så försökte vi få tag i folk som ville spela kubb men alla var så tråkiga.

Lördagen vaknade jag upp klockan 1 och mådde hur bra som helst. Senare på kvällen åkte vi till Skara jag, Johanna och Daniel. Vi hade bestämt för att grilla och dricka lite me Marika, Mikael, Kicki & Maja men Mikael kom aldrig, Kicki stannade inte heller särskilt länge. Vi startade grillen men strax där på så började det blåsa upp och himmeln öppnade sej. Det ända vi kunde göra var att sätta sej i ett litet hus som fanns på lekplatsen bredvid. Vi satt där i nån timma innan vi tröttnade och gick hem till Mikaels lägenhet. När vi varit där i någon timma så gick vi ner på stan igen och gick in på Olins. Det var dåligt med folk även här men vi hade rätt så skoj ändå. Trevligt sällskap gör hela grejen.

Tack alla kompisar för dessa 3dagar. Många minnen för livet.

Sorry...

Kategori:

Sorry att jag har varit så dålig på att blogga den senaste veckan. Det ska bli bättre. Här kommer en kort resume om vad som hänt.

Måndag : Första dagen på mitt vanliga skift. När jag kom hem så var jag med Åsa. Vi lagade en pastarätt och kollade på Svensson Svensson.
Tisdag : Umgicks med Åsa idag igen eftersom hon skulle åka till Umeå på Onsdagen så då ville vi mysa så mycket som möjligt innan vi inte sågs på 5dar. Vi åt tacos med Johanna och Louise på kvällen och kollade på Ice Age 2
Onsdag : Åsa åkte till Umeå och nu dröjer det 5 dagar innan vi ses. Denna dagen så tvättade jag massa kläder
Torsdag : Patrik fick MC kort och kom hit i sin lånade cykel. Vi spelade lite tvspel och sen dök Louise och Pontus upp. När Patrik åkte hem så gick jag, Louise och Pontus till Stan. Där träffade vi Johanna och Matilda och vi pratade och drack på husaren.
Fredag : Idag ska jag, Pontus, Patrik dricka hemma hos mej och spela lite spel. Sen går vi nog ner på stan för lite partaj.

The sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är denna godingen som går på P3 en hel del. Divine med Sebastian Tellier

Gaming Tests

Kategori: Tvspel

Denna veckan har jag spelat mera spel än på länge. Jag har inte lagt ner mycket tid på det men jag har provat massa ändå.
 
Det började i onsdags då jag laddade ner Sealife Safari och Elements of Destruction på Xbox Live. Första spelet var mysigt men rätt så ovärt. Elements var rätt så roligt men blev fort enformigt. På Torsdagen Köpte patrik Ninja Gaiden 2 och jag köpte Eternal Sonata, Soldier of Fortune Payback och Stranglehold och alla kosta 500:- tillsammans. Ninja Gaiden2 hade vi testat en demo på innan men det var lika coolt för det. Lätt det blodigaste spelet på mycket länge. Eternal Sonata var ett sött rollspel med en gripande historia. Strangelhold var ett spel där japansk action är blandat med slowmotion från Matrix typ. Soldier of Fortune var ett dåligt men ack så blodigt skjutar spel där det bara går ut på att döda alla terrorister. Jag laddade ner ytterligare 2 spel på Liven och de var Happy Tree Friends False Alarm och Ticket to Ride.  Happy Tree Friends var ett strategi spel där man skulle få sina följeslagare att undvika fällor. Ticket to Ride var exakt som brädspelet men det var mycket bättre som brädspel. Samma dag som vi testade de spelen så testade vi ett boxningsspel som jag laddat ner en demo på och det heter Don King Presents prizefighter men det var inget vidare boxningsspel. På Fredagen släpptes Super Smash Bros Brawl som jag köpte men jag har inte hunnit spela så mycket. Men under den korts stund som jag spelat så är jag nöjd. Idag så har jag testat Lego Indiana Jones, Soul Calibur och Top Spin 3. Lego Indiana Jonies var ett roligt enkelt äventyrsspel som jag tror kan bli riktigt skoj om man spelar tillsammans. Soul Calibur var riktigt coolt och jag var tvungen att ladda ner hela spelet. Det är ett av de bästa fighting spelen. Top Spin 3 var kul tennisspel men väldigt svårt men om man orkar lära sej kan det nog bli skoj.

Sealife Safari betyg 2             Elements of Destruction Betyg 2   Happy Tree Friends betyg 2


Ninja Gaiden 2 betyg 3.5   Eternal Sonata Betyg 3.5   Soldier of Fortune Betyg 2


Stranglehold Betyg 3      Ticket to Ride Betyg 2    prizefighter Betyg 2


Super smash Bros Betyg 4 TopSpin3 Betyg 2   Soul Calibur Betyg 3


Lego Indiana Jones Betyg 3

Lidköping Vs Skövde

Kategori: Party!

I Fredags var jag, Patrik & Klasseman i Lidköping för att kolla på Rix FM Festivalen. Efter festivalen gick jag och Patrik till Gabriells medans Klas åkte hem. Vi skulle bara stannat i 30min typ men det blev några timmar längre. Klockan var strax efter 7 när vi kom till Lidköping, det regnade och någon hyfsat bra sångare sjöng de populäraste låtarna från Rix FM. När regnet slutade kom Starpilots upp på scen och Klasse diggade med. Efter det så var det dax för Patrik Isaksson, Sibel och Alcazar. Festivalen var inget att ha tyckte jag men det var samtidigt kul att göra något istället för att sitta ensam hemma en fredag. Som sagt så åkte klas hem efter festivlen och jag ohc Patrik gick vidare till Gabriels. På gabriels beställde vi massa shotar. Jag körde på Fichermens Friend och Patrik körde på lite allt möjligt som Fichermens Friend & hackspett mm. Jag kände väldigt snabbt av alkoholen eftersom det ända jag hade ätit den dagen var ett ägg och lite popcorn. Vi träffade 2 "tanter" som var rätt skoj att prata med och sen gick tiden rätt så fort mellan shotarna, spelandet o tjötandet. Vi sista bussen hem så går in i Skövde. Patrik hoppade av i Skara och jag fortsatte till Skövde. Jag träffade Amelie när jag var påväg hem så jag gick upp till hennes lägenhet med en kille som hette Göran. Vi kollade på en film som heter The Cube men tabben var att jag somnade 3min innan slutet så jag fick aldrig veta hur det gick. Piss också. Åsa ringde vid 4:a och sa att hon var hemma. Då satte jag på men mina skor och sen var det bara att springa så fort som möjligt.

Betyg till kvällen blir som så att Gabriells var grymt men Festivalen var dock inget vidare.Att kolla Film hos Amelie var trevligt så kvällen får i betyg 3.5 av 5

Lördag den 28 Juni så var det fest i Skövde eftersom Louise hade kommit hem för en 2veckors sverige visit. Festen var hemma hon Johanna och den började klockan 7. Jag och Åsa kom dit strax efter 7 och det började med att man fick en stor kram av Louise som var så glad så glad. Det kom in mer och mer folk hela tiden och och till slut var det fullt i lägenheten. Från början var det tänkt att det skulle vara fest hon johanna hela kvällen men Louise ville ut och då var det bara att hänga på. Vi gick till Krikelin och där dansade vi nästan hela kvällen. Jag hade gärna gjort något annat än att dansa men nu blev det så. Åsa var jättefull och hade jätteont i halsen. Efter 2 timmars dansande var det dax att gå hem för att sova.

Betyg till denna kvällen blir 4 av 5 eftersom det var så roligt att träffa massa folk. Det som som var tråkigt var att det var samma musik på Krikelin som alltid och att det var väldigt få människor från festen som hängde me ut.


Mer bilder på min bilddagbok