Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Microsoft at E3 2013

Kategori: Tvspel

Ingen spelnörd kan väl missat att det har varit E3. Som vanligt så hade Microsoft sin presskonferenens färst av alla och de hade mycket att bevisa efter deras senaste presentation av Xbox One.
 
Metal Gear solid 5 var första spelet att visas upp i en lång trailer. Riktigt snyggt spel men inget jag blev svinsugen på att köpa direkt.
World of Tanks Xbox 360 Edition var nästa spel att visas upp. Ett free2play spel med tunga online strider.
Max the Curse of Brotherhood ett mysigt äventyr med charmig grafik.
Dark Souls 2 visades också upp och i en lång trailer. Ska bli intressant att testa. Men först måste jag klara Demon souls och Dark Souls.
Microsoft visade även upp ännu en ny design på Xbox 360 som liknar Xbox One mer i formen. Det har ryktats om det här så det var inte så oväntat.
Ryse från Tyska Crytek

Efter dessa trailers så var det slut med 360 spel för den här gången resten av alla trailers visades upp till Xbox One.
Ryse som utvecklas av tyska Crytek skulle från början bli ett Kinectspel till 360 men har alltså bytt riktning till ett renodlat hack n slash spel med massa quick event. Såg riktigt snyggt ut.
Killer Instinct som många fans att skrikit sig hesa över visades äntligen upp sig och visst är det kul med "nya" IP:n men detta såg rätt tråkigt ut enligt min mening.
Sen så visade sig Sunset Overkill upp sig och jag vad jag förstod det som så är det ett galet actionspel med massa vapen och parkour.
Efter all action så kom Forza 5 och visade hur detaljerade bilarna kan vara i nästa generations konsoler. Sjukt snyggt.
Microsoft förstår att man inte bara kan leva på AAA titlar så Minecraft Xbox One Edition visades en snabbis. Såg exakt likadant ut men ska bli mycket större världar.
 
Efter Minecraft så visades Remedys kommande stortitel upp Quantum Break som är ett av många exklusiva titlar. Ser väldigt bra ut. Skulle dock velat se mera gameplay.
D4 heter ett spel som flög förbi som hastigast.
Sen så visades Projekt Spark upp och med det spelet så märktes det mycket väl att Microsoft vill ha ett eget Little Big Planet där man ska kunna skapa sitt eget spel.
 
Crimson Dragon som förut var ett 360 spel är nu ett Xbox One spel och ser ut som alla dessa spel. Boooring
Efter det så blev det en liten paus bland spelen och här berättade man att man ska likt PS4 kunna dela med sig av videoklipp. Man ska kunna ha obegränsat med vänner på xbox live och alla som har Xbox Live Guld medlemsskap kommer få spel gratis varje månad fr.o.m 1 Juli. Dessa spel får man behålla även när man avaktivera Guldmedlemskapet. En liten känga till PS Plus där.
Dead Rising 3 ser ut att gå bort från humorn som var i föregångarna
 
Dead Rising 3 visades upp och såg enligt mig riktigt kul ut. Fordonsfysiken inte lika bra men ändå ett spel att hålla ögona på.
Witcher 3 visades också upp sig och det ska bli större än skyrim sägs det.
Battlefield 4 visades också upp sig efter lite stul med ljudet. Ser riktigt bra ut men ändå inga större nyheter vad jag kunde se.
Sedan visades Indie titeln Below som såg rätt mysigt ut. Det sades också att fler Indie titlar var under utveckling.
 
Presskonferenen håller på att lida mot sitt slut och en mystisk trailer visar upp sig som senare visar sig vara nästa del i Halo universumet. 2014 ska spelet dyka upp vilket kan vara bra så man inte mjölkar ut serien totalt.
Sist men inte minst så visas Titanfall upp och är gjort av avhoppare från Infinity Ward som gjorde sig store med Call of Duty serien. 
Priset på nästa Xbox One ska bli 499Euro vilket sen har ändrats till 4500kr. Vi får se hur det går med försäljningen i November när den släpps. Kommer helt klart bli en intressant höst att se fram emot.
 
Topp 5 spel på presseventet
  1. Dead Rising 3
  2. Halo 5
  3. Ryse
  4. Titanfall
  5. Quantum Break

Kommentarer


Kommentera inlägget här: