Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Escape Plan

Kategori: Film Recensioner

 Ray Breslin är en säkerhetsspecialist som sätter sig i fängelser för att bryta sig ut och demonstrera deras svagheter. När en CIA-agent erbjuder dubbla det normala arvodet för att testa ett hemligt experimentellt fängelse tar han jobbet, men upptäcker att han blivit ditsatt i ett fängelse specifikt designat för att kontra hans rymningstekniker utan möjlighet till hjälp från utsidan. Nu måste han ta hjälp av en fånge från insidan för att ta sig ut och rädda sitt liv.
 
Såg en trailer för denna film förra året och blev lite intresserad eftersom jag gillar fängelsefilmer/serier. Sen när jag såg att Schwarzenegger och Stallone skulle vara med så blev jag lite skeptisk. De var mina barndomsidoler men har på senare tid varit med i rätt usla filmer. Men jag var ändå sugen på att se filmen så i söndags så tittade jag och Åsa på den och både blev faktiskt glatt överaskade. En underhållande film rakt igenom trots Schwarzeneggers fula stönljud när han blir slagen. Rekommenderas helt klart. 
 

Top 10 Upcoming Movies 2014

Kategori: Listor

Här kommer min högst personliga lista över de tio filmerna jag vill se mest i år.
 
RoboCop
Sin City a Dame to Kill For
Edge of Tommorow
The Secret Life of Walter Mitty
The Wolf of Wall Street
Transendence
The Amazing Spiderman 2
Dawn of the Planet of the Apes
X-Men Days of Future Past
The Hobbit : There and Back Again
 
 
BUBBLARE 
Transformers 4 ; Age of Extinction
Intersteller
Teenage Mutant Ninja Turtles
Captain America : The Winter Soldier
Divergent
Lego The Movie

The Way Way Back

Kategori: Film Recensioner

14-årige Duncan tvingas tillbringa sommarlovet med sin mamma Pam, hennes påfrestande pojkvän Trent och hans dotter Steph. Det är en tuff utmaning för Duncan att försöka passa in i den nya familje­konstellationen. Räddningen kommer genom en oväntad vänskap med Owen, den lättsamme föreståndaren på traktens populära vattenland Water Wizz. Stärkt av sitt första sommarjobb och stödet från Owen som mycket väl kommer ihåg hur utmanande tonårslivet kan vara, får Duncan en helt ny syn på sig själv och livet. Den värsta sommaren i Duncans liv blir tack vare Owen den bästa sommaren någonsin och ett viktigt kliv in i vuxenvärlden.
 
Jag och Åsa såg denna filmen igår och båda gillade den skarpt. Filmen släpptes sent förra året på DVD och jag hade helt missat denna film. Filmen har många jobbiga scener men även väldigt många bra scener som man blir glad av. Pappan Trent som spelas av Steve Carrel är ett riktigt as som man ogillar från ruta ett ungefär. Men det var ändå kul att se Steve Carell spela en sådan roll eftersom han vanligtvis brukar spela i lättsmälta komedier. En mycket sorgsen film om utanförskap men som lyser upp när Duncan träffar Owen spelad av Sam Rockwell som jag gillar i alla filmer jag sett honom i.
 
 
 

Top 10 Upcoming Games 2014

Kategori: Listor

Här kommer min högst personliga lista på spel som jag ser fram extra mycket i år. Många av spelen är vet man inte mycket om än eller om de verkligen släpps i år men vi får hoppas på det.
 
10. FINAL FANTASY X/X-2 HD REMASTER
9. THE ORDER 1886
8. MURDERED SOUL SUSPECT
7. METAL GEAR SOLID 5 : THE PHANTOM PAIN
6. MAD MAX
5. NHL 15
4. DRAGON AGE : INGUISITION
3. MIRRORS EDGE 2
2. WATCHDOGS
1. DESTINY
 
Hade gärna velat veta när Cyberpunk 2077, The Devision, Uncharted 4 mm. skulle släppas för då hade de hamnat på listan.
 
 
 

Fire With Fire

Kategori: Film Recensioner

Efter en hård dag på brandstationen planerar Jeremy Coleman och hans kollegor att avsluta arbetspasset med en låda whisky, men innan de hinner dit bevittnar Jeremy ofrivilligt de brutala morden på en butiksägare och hans son.
När Jeremy tvingas vittna och identifiera den skyldige får han en chock när mördaren reciterar hans fullständiga namn och adress. Jeremy blir tvungen att ge upp sin karriär och gå in i vittnesbeskydd, men säkerheten visar sig vara tillfällig.
 
Jag trailer på denna film och tänkte att den kunde vara helt okej och visst hade jag rätt. Helt okej men inte mycket mera. Blev fakiskt besviken på den. Började rätt okej men blev fort förutsigbar och väldigt seg och tråkig. Sen så ska jag inte missa att skriva om de fulaste eldeffekterna jag sett på bra länge. Trodde inte Bruce Willis kunde vara med i en film som hade så låg budget eller rättare sagt dåliga CGI tekniker. Bruce Willis har inte någon större roll alls tyvärr utan man får mest följa Josh Duhamel(Transformers och Safe Heaven).
 
 
 

Resumé 2013

Kategori: Listor

Årets lista är här på spel och filmer som jag har spelat och sett i år. Kan vara spel eller filmer som jag spelat första gången detta året även om de är gamla så kvalar de in på denna lista. Sen så har jag missat en hel del filmer och spel som jag får se/spela detta året istället.

 
ÅRETS FILM 
1:Hobbit del 2 : Smaugs Ödemark
2:Star Trek Into Darkness
3:Argo
 
ÅRETS SITCOM
1:The Big Bang Theory
2:Men at Work
3:How I met Your Mother
 
ÅRETS NYA SERIER
1:Breaking Bad
2:Orange is the New Black
3:The Following
 
ÅRETS SERIE 
1:Breaking Bad
2:Orange is the New Black
3:Sherlock Holmes
 
ÅRETS SPEL XBOX 360
1:GTA IV
2:Tomb Raider
3:Rayman Legends

ÅRETS SPEL PS3 
1:The Last of Us
2:Rayman Legends
3:Beyond two Souls

ÅRETS SPEL PS4
1:Assasins Creed IV Black Flag
2:Killzone Shadow Fall
3:Fifa 14

ÅRETS SPEL iOS
1: Badland
2:Angry Birds Star Wars
3:Draw Something 2

ÅRETS SPEL XBLA
1:Worms Revolution
2;Call of Juarez Gunslinger
3:State of Decay

ÅRETS SPEL PSN
1:Guacamelee

ÅRETS RESA 
1:Thailand
2:Gamex 2013

ÅRETS SÄMSTA SPEL
1:MIB : Alien Crisis
2:Star Trek
3.Alien Colonial Marines

ÅRETS BUGGIGASTE SPEL
1:Alien Colonial Marines
2:Star Trek
3:Batman Origins

 

Hobbit del 2: Smaugs ödemark

Kategori: Film Recensioner

Efter att ha lyckats överleva första etappen av den oväntade resan, kämpar gruppen vidare österut genom den förrädiska skogen Mörkveden. Där ställs de öga mot öga med den gigantiske Beorn, en hord av jättespindlar och tillfångatas av de farliga skogsalverna. Efter en dramatisk flykt lyckas de ta sig till Sjöstaden och vidare till Ensliga berget för att möta den största faran av alla – den enorma draken Smaug. En utmaning som kommer sätta deras mod och vänskap på slutgiltigt prov.
 
Jag måste först säga att den svenska översättningen på filmens titel är så mycket sämre än originaltiteln. Jag, Åsa, Per och Jennifer var iväg och såg denna filmen för ett bra tag sedan nu. Alla tyckte den var bra och innehöll många minnesvärda scener men självklart är slutet när Bilbo möter draken Smaug det man tar med sig från filmen. Sjukt snyggt gjord drake och jag håller med om att detta är faktiskt den snyggaste reptilen på film sedan Jurassic Park som både Christian Hedlund och Viktor Lejonhuvfud sa när de recenserade filmen i Podcasten Nördigt och Overkligt. Det var även kul att se Legolas igen men i denna filmen var han mer av ett asshole än i de tidigare filmerna. Mikael Persbrants roll var rätt fjantig men alltid kul/jobbigt att se svenskar i stora hollywood filmer med dålig engelska.