Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

New Haircut

Kategori:


Idag var jag och klippte mig på frisörskolan hos min vän Kawa. Jag blev rätt så nöjd med frisyren för en gång skull och det bästa med allt var att jag fick det gratis :)

London 3rd day

Kategori:


Notting Hill

All Saints klädaffärer är verkligen coola.

Hyde Park

Vi hade solit i dessa solstolar i cirka 15min innan en man kommer fram och vill ha betalt för dem.

Vi hittade ett ställe där man kunde spela arkadspel/en armade banditer och biljard. NAJS!

Mr boob med mobilen. Adda honom på facebook Ooggie Boogie.När Big Bens klockor slog kl 12 på natten så var det riktigt mäktigt

5 film recensioner

Kategori: Film Recensioner

I Veckan så sa jag till Åsa att jag ville se mera film eftersom det är en av mina favoritsysselsättningar. Nu är det Måndag och vi har sett mängder med filmer under denna veckan.

När polisen Thomas Cravens 24-åriga dotter mördas på hans tröskel tror alla att Craven själv var det tilltänkta offret. Sakta men säkert får Craven emellertid reda på att hans dotter bar på en livsfarlig hemlighet och snart har han kastat sig ut i en brutal hämndaktion som leder långt upp i maktens korridorer.

Edge of Darkness var en rätt bra film med konspirationer men tyvärr så var slutet inte så bra som jag hade hoppats.Sextonårige Lem bor på Planet 51, en värld som påminner om 1950-talets USA. Hans liv är lyckligt, tryggt och förutsägbart... ända tills det oförutsägbara inträffar!

Från ingenstans upp i det blå kraschlandar kapten Charles "Chuck" Baker med sitt rymdskepp mitt under ett grillparty hemma hos en familj. Helt omedveten om var hanlandat, placerar han stolt sin flagga i backen...men han inser snart att han inte är ensam. Bakom honom står en grupp grönhyade invånare och stirrar förundrat på honom. Chuck flyr i vild panik och noterar i sin brådska inte att invånarna är minst lika rädda som han själv är.

Helt okej animerad film med en hel del roliga inslag. Långt ifrån lika bra som min favoritanimerade film Hitta Nemo men helt klart sevärd om man gillar animerat.


Flint drömmer om att bli vetenskapsman och uppfinner allt från gående TV-apparater till hårväxtmedel och råttfåglar - till hans pappas stora förtret. En dag uppfinner Flint en maskin som kan producera mat av ingenting, bara genom en knapptryckning kan han få en utsökt hamburgare i sin hand. Men som vanligt för Flint är det något som går fel och maskiner flyger iväg genom staden och förstör allt i sin väg tills den försvinner upp bland molnen. Invånarna i staden är rasande på Flint – tills den dagen det börjar regna mat från himlen!

Först så ville jag inte se denna film eftersom jag tyckte den verkade fånig. Men efter att jag läst en recension på den så blev jag lite sugen på att se den. Dock så var den inte så bra som jag hade läst. Besviken!


De katolska skolflickorna Catherine och Rebecca bilar omkring i USA för att sälja biblar. En dag knackar de på hos Lobo, en grisig hallick som driver bordellverksamhet i sovrummet. Tillsammans med den mordiska sexsadisten Marla tar han de fromma besökarna i sitt våld och utsätter dem för hemska lekar. Men brudarna vägrar ge sig och efter en tripp till helvetet väntar en stenhård, skoningslös showdown.

Stefan hade sett en trailer till denna film som var så "dålig" att den blev bra men filmen var katastof dålig och är den näst sämsta filmen jag sett detta året.


Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan. Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök.

It´s complicated är en romantisk komedi med båda nya & gamla stjärnor. Rätt så mysig film men ingen film jag skulle vilja se om och om igen.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så blir veckans låt en låt som Åsa tycker väldigt mycket om. Hey, Soul Sister med Train.

Red Faction Guerrilla

Kategori: Spel Recensioner

Det var ett bra tag sedan som jag klarde Red Faction Guerilla men jag har glömt att skriva vad jag tyckte om det.

Red Faction Guerrilla handlar om "hjälten" Alec som flyttar till Mars för att tjäna snabba pengar och jobba med sin bror. Det dröjer inte lång tid innan brodern berättar att han är med i Red Faction. Red Faction är en motståndsrörelse mot EDF som är fascister gör livet svårt för alla människor på Mars. Så därför har Red Faction startat.
När väl spelet börjar så blir brodern mördad och Alec går med i Red Faction.

Spelets handling är inget vidare men vad gör det när spelet är så skoj att leka runt i. Det som skiljer Red Faction med GTA & Saints Row är att här går allt att spränga sönder och städerna är utbytta mot Mars landskap.
Volition som har gjort spelet har arbetat mycket med fysiken i spelet och det gör att man kan rasera stora byggnader med några välplacerade bomber.

Grafiskt sett så är det helt okej men lite tråkigt bandesign när allt är brunt. Kontrollen är riktigt bra vilket gör det lätt att sikta in sig på sina fiender. I Red Faction så finns det massa coola vapen som kan förstöra stora byggnader. Fordonen är dock väldigt tråkiga att köra vilket är synd när man nästan alltid måste använda dem.

Grafik 8 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Shutter Island

Kategori: Film Recensioner

Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.

Jag har nu sett denna filmen och även om jag hade mina aningar om vad den skulle handla om så var det långt ifrån rätt. Filmen är mycket spännande och inget är som man tror. Jag har fortfarande svårt att se Dicaprio som gammal trots att han ser sliten ut i filmen.

Riktigt bra film med mycket spänning.


Ny milstolpe

Kategori: Tvspel

Nu har jag kommit över en ny milstolpe på xboxen. Jag har kommit över 25000 gamerscore och det fick jag med Borderlands Achivement Get a Little Blood on the tires : Killed 25 enemies by ramming them with any vehicle

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det upp 3 stycken xbla spel. Det första jag provade var Voodoo Dice vilket är en typ av pusselspel där man styr en tärning med alla de 6 sidorna. När man kommer fram till ett block som visar siffran 2 så måste man rulla sin tärning så att man får upp siffran 2 på sin tärning. Det är lite smart spel men inget som kändes värt att betala 800Ms Points.

Det andra spelet jag provade var Ben 10 The Rise of Hex. Vilket är ett licensspel av den dåliga skolan. Ben 10 The Rise of Hex är ett sidoscrollade slagsmål spel med fruktansvärd spelkänsla. Detta är nog ett av årets sämsta XBLA spel. 800Ms Points får man betala för denna smörjan.

Katastrof grafik, Kontroll och spelkänsla

Det sista spelet jag testade denna veckan var det spelet jag längtade efter mest. Spelet är Doom 2 vilket är ett mycket klassiskt spel. Jag hade gärna sett att spelet hade piffats upp lite så att man kunde spelet på fullskärm på tv:n men annars så är jag nöjd. Jag har inte spelet så mycket Doom 2 i mitt liv om man jämnför med första Doom. Trial version av Doom 2 innehåller 2 banor vilket är lite snålt tycker jag men vill man spela resten av spelet så får man betal 800Ms Points för det. Det kan nog bli ett köp av mej om någon kompis vill spela i Co-op läget.

Hardcore Superstar teasers

Kategori: Musik

Hardcore Superstar har skrivit ut namnet på några låtar på deras kommande platta. Här är låtarna :

Lowlife 
Beat On the Bully
Party Ain´t Over ´til I Say So
Here Comes That Sick Bitch Again

Om jag ska tippa på vilken låt jag tror jag kommer gilla mest så är det nog Party Ain´t Over ´til I Say So

London 2nd day

Kategori:

Andra dagen i London så gick vi mest på Oxford Street och shoppade.

Åsa & Louise var kartläsare under vår vistelse i London

Primark var en bra klädaffär med priser som går att matcha med Ullared

Våran lunch på shoppingdagen

Det regnade en del denna dagen

Louise & Stefan på en bar/restaurang som var väldigt bra och billig

En Lyxhamburgare och en stor öl för 80kr. Billigt


Det blev inte så många bilder under våran shoppingdag

London 1st day

Kategori:

Tänkte det var dax att bjuda på några bilder av London av kanske 800st.

Nu bär det av till London med Ryanair

Vårat hotellrum


LOOK LEFT


London Eye underifrån


Det borde vara omöjligt att växa där men naturen ger inte upp i första taget

Åsa & Louise

Buckingham Palace

Inga bilder än

Kategori: Allmänt

Ja..Jag vet att jag är kass att ladda upp bilder på bloggen. Till mitt försvar så är det många bilder jag vill lägga upp och bloggens uppladdningssystem är fruktansvärt långsamt. Imorgon har jag tid att lägga upp bilder från London resan och helgen då det är då jag är ledig hela dagen nästan.
Idag kom Patrik hit och vi har spelat Borderlands typ hela dagen och sett på Wedding Crashers med Åsa.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Under min vistelse i London så har det inte gått en dag utan att jag har haft I Like Big Butts mer Sir Mix-a-lot på hjärnan så därför blir det veckans låt. Det är en väldigt kass låt dock.

Red Dead Redemption Jämnförelse

Kategori: Tvspel

Imorgon så släpps Red Dead Redemption till Xbox 360 & Ps3 i Europa.  Men redan nu kan man se stora skillnader på grafiken i 360 & Ps3 Versionen. PS3 brukar faktist vinna dessa jämnförelser men inte denna gången.

Xbox 360 Versionen

PS3 versionen saknar skärpa och annat mer tydligt.

Xbox 360

Ps3 versionen saknar mycket ändå har den sämre bilduppdatering

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 2st actionrökare. Det första jag satte tänderna i var spelet med namnet Aqua.
 
I Aqua så styr man en båt som åker runt i vattnet vilket man kanske förstår på namnet. Man styr alltså en båt och ska i stort sett skjuta ner alla andra båtar man ser. Väldigt simpelt men också något som det finns hur många bättre spel av som helst. Ljuden i spelet var helt okej men båten man styrde lät som en trött ångbåt vilket inte var så skoj

Aqua kostar 800Ms Points

Det andra spelet som kom denna veckan var Metal Slug XX. Metal Slug har funnits väldigt länge nu och är fortfarande imponerade rent grafikmässigt om man kollar in alla sprites. Dock så tycker jag att dessa spel är alldelses för svåra och röriga

Metal Slug XX kostar 1200Ms Points

I´m Back

Kategori: Allmänt

Igår natt kom vi hem från London trots att vi var lite oroliga över att vi skulle missa flyget pga askmolnet. Jag kommer lägga upp massa bilder från resan senare men just nu ska jag testa veckans XBLA spel och sen Borderlands.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Imorgon ska ju jag,Åsa, Louise & Stefan åka till London så vad passar bättre då än låten London Calling med The Clash.
Jag har inte tänkt på detta tidigare men Hardcore Superstars musikvideo till Still I´m glad är väldigt lik denna.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så får man prova på att köra runt med radiostyrda bilar och slåss med en mus i riddarrustning.

Det första spelet heter Things of Wheels och är bilspel där man kör runt med radiostyrda bilar. Trial version av Things on Wheels var inte så jättebra utan visade mest att man kunde åka runt på en bana som iof var rätt så stor. Helt okej arkadbilspel med mycket charm. Det tråkiga med spelet är dock att bilarna känns för lätta och ljudeffekterna var inte mycket att hurra om.

Things on Wheels kostar 800Ms Points

Det andra spelet denna veckan heter Rocket Knight och är en "remake" på det gamla spelet Rocket Knight Adventures som kom till Mega Drive 1993. Rocket Knight var ett mycket charmigt plattformsspel med en hel del action. Vissa banor på spelet så får man flyga och då blir det som t.ex R-Type.

Så här såg Rocket Knight ut när det begavs sig ´93

Så här ser spelet ut idag och kostar 1200Ms Points

I LOVE U

Kategori: Kärlek


Till min älskling

25+25års fest

Kategori: Party!

Jo jag vet att det har tagit ett tag att ladda upp bildena från Pontus & Patriks fest men jag har helt enkelt glömt av att göra det :P.

FESTENDAGEN EFTER

Dagen efter så köpte jag & Åsa oss en stek. Det var lite större än vi hade tänkt oss.

Efter maten så gick jag, Åsa, Emma & Pontus ner till sjön

Jag har gjort allt på denna skylt förutom tältat och haft hund med mig

The Tournament

Kategori: Film Recensioner

I Lördagsnatt när Åsa och Louise gick ut så stannande jag hemma och kollade på denna filmen. Jag hade verkligen inte väntat mig ett mästerverk.

The Tournament handlar om att det vart sjunde år arrangeras en extraordinär turnering kallad The Tournament. Du vet ingenting om den. Du får aldrig veta någonting om den. Men den sker. Turneringen samlar de 30 bästa mördarna från alla möjliga och otänkbara discipliner över hela världen till en blodig kamp där deras uppgift är att eliminera varandra som moderna gladiatorer. Allt skådas direkt och exklusivt i ett rum fyllt av miljonärer med specialintresse för gambling. Sista överlevande vinner tävlingen och kan inkassera vinsten på 30 miljoner dollar.

Väldigt simpel historia vilket var perfekt då man var lite rund under fötterna. Dock så blev den inte bra då heller. Allt som hände i filmen var så förutsigbart och tråkigt att jag hellre ser många andra actionfilmer.

The Rise of the Dragon Slayer

Kategori: Tvspel

Jag har kommit över en Beta nyckel till Age of Conan : The Rise of the Dragon Slayer till PC. Så om någon är intresserad av att testa Age of Conan så är det bara att skriva en schysst kommentar så skickar jag beta nyckeln. 

Blur testat

Kategori: Tvspel

Jag har nu testat det kommande bilspelet Blur som är utvecklat av Bizarre Creations som har gjort Project Gotham Racing serien.

Blur är en blanding mellan PGR, Burnout och Wipeout. Blur är väldigt arkadaktigt så det går väldigt fort. Demot jag provade var en multiplayer demo och det lovade väldigt gott trots att det var väldigt mörkt på alla banor. Det negativa med spelet var att det var väldigt svårt att svänga med det bilarna jag provade.

Det kommer inte bli något köp för mig i fullpris men kanske när det kommer i reabackarna.

Old Dogs

Kategori: Film Recensioner


Igår såg jag och Patrik filmen Old Dogs med John Travolta & Robin Williams.

Handling : kollegorna och bästa vännerna Charlie (Travolta) och Dan (Williams) plötsligt får ett 7-årigt tvillingpar på halsen vänds deras liv upp och ner samtidigt som de försöker avsluta sitt livs viktigaste affärsuppgörelse. Deras tafatta försök att ta hand om barnen leder till den ena katastrofen efter den andra. Men mitt i allt kaos lär sig både Charlie och Dan vad som verkligen betyder något i livet.

Filmen var lite segstartad men när den väl kom igång så var den skoj och avslappnande skön. Williams är har fortfarade barna sinnet trots att han borde vara nämare sextio. Helt okej film med en hel del skratt.

Lunch på Orient Place

Kategori:

Igår så åt jag och Pontus lunchbuffé på Orient Palace vilket alltid är trevligt. Större delen av maten på buffén var god men också rätt så tråkig. Vi åt dock i 3 omgångar så helt fel var det inte och vi tjänade ihop våra pengar.

Maten ser dock inte så god ut.

Lill Nickes mogenband

Kategori: Musik

Det finns en blogg som skriver om de fulaste skivomslagen någonsin och denna veckan så kom det ett omslag om Lill Nickes Mogenband. Anledningen till att jag har med det på min blogg nu är att jag kallades Lill Nicke när jag var liten.

Klicka på bilden så får ni läsa den roliga historien om Lill Nickes katastorfala skivomslag.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt denna veckan är en cover på I just Died in your arms tonight av Dommin. Jag försökte hitta en bättre version av denna låten med Dommin men tyvärr så hittade jag inte det.

Top10 Disapointments of the Decade

Kategori: Tvspel

GT Countdown har sammanställt de 10 största besvilkelserna under det gångna deceniumet.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 2 "nya" spel.

Det första jag provade var det gamla arkadspelet RayStorm HD som fanns till Playstation för många år sedan. Spelet var ett vanligt shooter spel där det gällde att undvika fiendernas skott och skjuta på allt. NEJ det är inget spel i min smak och trial version var nog en av de kortaste jag varit med om.

Aldrig att jag skulle betala 1200MS Points för detta.

Det andra spelet som kom dök upp till PC för cirka ett år sedan och ja har länge undrat vad det är för spel. Zeno Clash Ultimate Edition heter det och är ett FPS där man nästan alltid slåss med händerna. Det funkade hyfast bra att slåss i Zeno Clash men det blev rätt så lång tråkigt att man inte hade så många valmöjligheter.

Designen på spelet är väldigt udda och faller mig inte riktigt i smaken.

1200Ms Points får man betala om man vill slåss i FPS

3 film recensioner

Kategori: Film Recensioner

BOONDOCKS SAINTS
Handling : Det är morgonmässa i en kyrka i Boston och prästen välsignar tvillingbröderna Connor och Murphy MacManus. Nästa morgon tillkallas den excentriske FBI-agenten Paul Smecker för att undersöka ett groteskt mord på två ryska gangsters. Misstankarna riktas mot bröderna Macmanus. Det Smecker inte vet, är att tvillingarna ser sig själva som utvalda av Gud – utvalda att till varje pris utrota ondska...

Filmen var riktigt skön faktist och det är väldigt konstigt att jag inte sett den tidigare när den påminde en del om Lock Stock and Two smoking barrels.

INSTÄNGD 2
Handling : Sarah kommer ensam upp ur ett grottsystem efter en expedition i Appalacherna som hon har genomfört tillsammans med fem väninnor. Hon är skadad och utom sig av skräck. Sheriff Vaines känner sig skeptisk inför den information han lyckas få ur Sarah, och är övertygad om att hennes sammanbrott döljer en mycket mörkare sanning.

Instängd 2 var inte lika bra som ettan men man fick en del svar om vad som händer där nere i grottorna. Dock så hade jag velat ha lite mera desperation som det är i första filmen.


DAYBREAKERS
Handling : Året är 2017 och nästan alla människor på Jorden har blivit förvandlade till vampyrer. Det är upp till en liten grupp av överlevande att rädda mänskligheten från att jordens befolkning ska gå under.

Sista filmen jag sett har jag varit lite hypad inför efter att jag såg en trailer för ett tag sedan. Filmen börjar bra men mot slutet så blir det tyvärr tråkig och lite dålig.


UFC 2010 & Split Second

Kategori: Tvspel

Jag har testat en demo på det kommande spelet UFC Undisputed 2010. Förra året provade jag UFC 2009 och jag vet inte om jag ser några större skillnader mellan spelen även om grafiken har förfintats lite och att animationerna är bättre. En annan lite större grej är att man kan skapa sina egna turnerningar och slåss mot alla möjliga folk över nätet.

Grafiken på alla fighters är skitsnygg men alla människor runt omkring ser väldigt stela ut.

Jag har också provat en demo på det kommande bilspelet Split Second. Split Second är ett arkadracing spel vilket innebär att det är väldigt orealistiskt och påminner en del om burnout spelen. Det som skiljer Split Second mot t.ex Burnout är att man kan samla ihop poäng genom att drifta eller hoppa. Man använder poängen till att förstöra för motståndaren.
T.ex så kan du få stora torn att välja på motståndarna samtidigt som du elegant tar ledningen.

Grafiskt så tycker jag Split Second är bra men tyvärr så var körkänslan inte den bästa.

Reach Beta Testad

Kategori: Tvspel

Igår så fick alla xbox användare med Halo : ODST testa en beta version av Halo Reach som kommer i September. Jag har nu testat några Multiplayer matcher och tänkte berätta vad jag tyckte.

Jag har aldrig varit något multiplayer dåre men jag hade faktist förvånansvärt skoj med Halo Reach. Alla som spelade var självklart riktigt bra så jag kände mig som en riktigt noob men jag hade iaf skoj.
Det fanns en hel drös nya spännande vapen och grafiken hade pimpats upp många snäpp.

En sak jag gillade mycket med betan var att man fick välja olika klasser och de olika klasserna var bra på olika saker. Scouten kunder t.ex springa fort och Guarden kunde ställa sig i en försvars position medans andra kunde flyga med jetpack.

En av nyhterna är att man kan attackera fienderna bakifrån och ta dö på dem lätt.