Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Jokern i akryl

Kategori: Allmänt

Igår så målade jag Jokern i Akryl. Blev faktiskt rätt så nöjd med tanke på att det var andra gången plus att jag inte hade någon bra liten pensel. Frågan är vad man ska hitta på nästa vecka ? 


Journey målning

Kategori: Tvspel

Idag har jag fått testa på att måla och detta är första gången jag höll en pensel sedan dagis tiden. Motivet blev min tolkning av spelet Journey. Underbart spel som jag skrev recension på och vill man läsa den så är det bara att klicka på länken här.
 
 

The Counselor

Kategori: Film Recensioner

Ridley Scott tillbaka med en stjärnspäckad thriller. The Conselor är en mardrömslik historia i vilken en advokat blir inblandad i en olaglig affärsuppgörelse som spårar ur. Michael Fassbender har huvudrollen och i övriga roller ser vi bl.a. Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem och Brad Pitt.
 
Det finns långsamma men intressanta filmer och så finns det långsamma filmer som inte är ett skvatt intressanta. Denna filmen hör dessvärre till det senare. Rollistan är fullspäckad med bra skådisar och med Ridley Scott som Regissör så borde denna filmen vara lysande men så är tyvärr inte fallet. Riktigt seg och oinspirerande film. Dock så såg vi klart den i förhoppning att den skulle komma igång någon gång men inte ens mot slutet så blev den intressant. Filmen stal 2 timmar av våra liv som som vi aldrig kommer få tillbaks igen. Se verkligen inte denna film trots att trailern verkar bra så undvik denna.
 

VSDIH

Kategori: Allmänt

Vad spelar du i helgen? Själv så blir det Final fantasy X/X-2 hd och Infamous : Second son som jag skaffade mig i fredags. Mycket bra spel båda två så de kommer gå varma i mina konsoler den närmaste tiden. 


Nördbroderi

Kategori: Allmänt

Jag har sysselsatt mig med lite broderi när jag inte vart på mitt riktiga jobb. Nördigt som fan men kul att göra något jag aldrig gjort tidigare. Undrar vad jag ska hitta på nu. Förslag ? 


The Starving Games VS Hangover Games

Kategori: Film Recensioner

Jag har nu sett 2 stycken olika parodier på The Hunger Games men först ut är The Starving Games som är väldigt lik Hunger Games trots massa parodi givetvis. Det parodieras på The Hunger Games, The Avengers, Sherlock Holmes, Twilight, The Expendables och Harry Potter mm. Parodifilmer brukar vara rätt så kassa så även denna men jag var ändå rätt så underhållen av alla dålig skämt. Skådespelarna är riktigt usla men det får man väl köpa när man ser sådana här filmer. Mycket bättre än många andra Parodier på senaste åren som jag sett.
Hungover Games är som det låter en korsning mellan Hangover filmerna och The Hunger Games. Denna filmen hade mycket högre budget vilket man ser direkt men det behöver ju inte betyda att den blir bättre eller roligare. Som film sett så har den ett bättre manus men jag tyckte inte den var lika kul på sina skämt. Det parodieras på massa annat också så som Ted, Superhjältar, Avatar, Carrie, Mupparna, Johnny Depp karaktärer och lite annat smått och gott.
 
Det är svårt att välja vilken jag tyckte var bäst men måste nog ge Starving Games ett plus i kanten annars så är de likvärdiga.

The Wolf of Wall Street

Kategori: Film Recensioner

Börsmäklaren Jordan Belfort går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten, från ärlighet till korruption, under det sena 80-talet. Överdriven framgång och rikedom redan i 20-årsåldern gav Belfort, grundaren till mäklarfirman Stratton Oakmont, öknamnet ”The Wolf of Wall Street”.

Pengar. Makt. Kvinnor. Droger. Frestelserna var lättillgängliga och hoten från myndigheterna ofarliga. För Jordan och hans ”vargflock” var ödmjukhet någonting överskattat och ”mer” var ändå aldrig nog.

Denna filmen hade jag och Åsa velat se ett bra tag men så igår var det äntligen dags. Leonardo DiCaprio gör en jättebra roll som börsmäklaren Belfort men tyvärr så var inte filmen lika bra som vi hade hoppats. Visst är den sevärd men vi hade hoppats på så mycket mera. Ett stort plus för filmen är ju att den är baserad på en verklig händelse vilket gör det mera speciellt och att DiCaprio bryter fjärde väggen ibland är också en nice effekt. Men filmens största problem är längden. 3 timmar är lite väl lång tid för att man ska sitta still och fokusera hela tiden. I vissa fall funkar det men i denna film funkar det inte tyvärr. Som sagt så är filmen absolut sevärd men hade hoppats på mera av Martin Scorsese.

 

 

 

Hidden in Plain Sight

Kategori: Spel Recensioner

Hidden in Plain Sight är ett Indie spel som jag laddade ner till Xbox 360 för 9kr eftersom jag hörde när Svamprikets podcast pratade om det. Spelet är väldigt simpelt men ack så beroendeframkallande att spela om man spelar med 3 vänner samtidigt.
Det finns fem stycken olika spellägen men mina favoriter är :
 
Assasin när man ska först lista ut vem man är av alla karaktärer på skärmen. Sen när man gjort det så går man bara förbi en NPC och trycker på A-knappen för att döda den. Motståndarnas uppdrag är att döda lönnmördarena men haken är att de bara har 3 skott vardera så man kan ju inte skjuta på alla 30-40 karaktärerna men man kan inte heller vänta för länge eftersom det går på tid och att lönnmördarna dödar ju så många de kan för att få mest poäng.
Catch The Thief är samma sak bara det att som tjuv så ska man samla på sig mynt på banan samtidigt som motståndaren/motståndarna ska skjuta tjuven/tjuvarna. Även denna gå så har man bara 3 skott på sig som skytt. 
 
Death Race hör också till favoriterna och där ska man ta sig från ena sidan av bilden till nästa på A-knappen så går man på Y-knappen så springer man och så har man även ett sikte som man kan skjuta sina motståndare om man vet vilka de är men problemet är att man bara har en kula. 
Hidden in Plain Sight är svårt att förklara men så himla lätt att förstå när man får kontrollen. Riktigt simpel grafik och enformig musik men ändå så kan man sitta där i timtal med sina vänner och bara vill ha en chans till hela tiden. 
 
+Unikt
+Beroendeframkallande
+Bra multiplayer
 
-Lite enformigt
-För få spellägen
 
 

Batman : Arkham Night Trailer

Kategori: Videos

Idag så kom den trailer på kommande Batman spelet Arkham Night ut och jag blev sjukt peppad. Dels för den grymma trailern och att det ska komma till nya generationens konsoler som Ps4 och Xbox One. Tillbaka som utvecklare är Rocksteady som gjorde de två första batman spelen som är riktigt grymma. Hösten blev nu lite ljusare.
 
Peppfaktorn är redigt hög. Titta och njut!