Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

AVGN : Schwarzenegger Games

Kategori: Videos

Äntligen så har det kommit ett nytt avsnitt från den skönaste argaste nörden jag vet.

Veckans Xbox Live v.30

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så fick man förstöra borgar med spelet Wreckateer till Kinect. Det påminner lite som ett amedeltida Angry Birds med skillnaden att man kan styra sina stenar i luften för att de ska träffa sitt mål. Det är rätt simpelt och funkade helt okej men var inget som jag orkade spela särskilt länge. I Spelet så finns de 6 olika projektiler allt från vanliga stenbumingar till flygande bomber. Efter att jag hade provat detta spel så laddade jag ner Wreckateer banan till Trials Evolution och där fastnade jag längre framför vilket inte är ett bra betyg till Wreckateer som spel. 
800 Ms Points för detta spel. 

Halloween Resurrection

Kategori: Film Recensioner

Freddie Harris är mannen bakom Dangertainment.com - ett företag som tar dokusåporna till en helt ny nivå. Han hyr in sex modiga tonåringar som bevakade med videokameror ska "överleva" en natt i ett övergivet hus. Men det är inte vilken natt som helst, utan under Halloween. Och det 
är heller inte vilket hus som helst - utan seriemördaren Michael Myers barndomshem.
 
Jag har aldrig varit något fan av Halloween filmerna. Men jag fick lust att se någon av filmerna och denna film var den Åsa mest ville se. Så då fick det bli denna usla film. Filmen börjar bra med Jamie Lee Curtis men tyvärr så försvann den okej känslan och blev en klassisk slasher film med genomusla skådisdar,
 
 
 
 

Ice Age 4

Kategori: Film Recensioner

Istidens älskade antihjältar Sid, Manny, Diego och Ellie är alla tillbaka i den skakande fjärde Ice Age-filmen där våra vänner drabbas av en jordbävning orsakad av en viss ekorres jakt på ett ekollon. Vilket medför att kompisarna försvinner iväg på en isflotte och gör allt i sitt liv för att komma hem till Mannys familj.
 
Fjärde Ice Age filmen såg jag och Åsa någon bakis söndag för några veckor sedan. Det märks tydligt att detta är fjärde filmen för jag tyckte den gick lite på tomgång. De nya karaktärerna i filmen är mer utflippade än vanligt vilket förstör mer än att det hjälper. Historien var även den ganska ointressant. Men vill man ha en lite rolig animerad film så kan man se denna men det är inget utöver det vanliga och är nog den sämsta av Ice Age filmerna.
 
 

The Amazing Spiderman

Kategori: Film Recensioner

Peter Parker är en utstött high school student som blev övergiven av sina föräldrar som liten, och uppfostrad av sin farbror Ben och faster May. Som de flesta tonåringar försöker Peter att komma underfund med vem han är och hur han blev den han är idag. Peter blir också förälskad för första gången, i skolkamraten Gwen Stacy, och tillsammans kämpar de med kärleken, förpliktelser och hemligheter. När Peter upptäcker en mystisk väska som har tillhört hans pappa, så påbörjas ett sökande efter att förstå sig på hans pappas försvinnande och det leder honom till ett laboratorium på Oscorp och Dr. Curt Connor, hans pappas forna kompanjon. När Spider-Man kolliderar med Connors alter ego, The Lizard, måste Peter göra livsavgörande val och använda sina krafter för att skapa sitt eget öde och bli en hjälte.
 
Den första trilogin av Spiderman filmerna så kan förstå att Peter Parker är lite utstött och klassad som nörd. Men i den nya filmen så förstår jag inte riktigt varför han skulle vara utstött. Men det är inget man bör lägga någon särskild energi på. Amazing Spiderman är en omstart vilket innebär att allt är ganska sig likt första filmen med några annorlunda inslag. Som t.ex så kan inte Spiderman skapa nät själv utan måste skapa en speciell nätkastar konstruktion som han sätter på handleden. En annan grej är att Mary-jane inte är med i denna film utan hans kärlek går till den blonda Gwen Stacy istället spelad av Emma Stone. Mycket bättre val än tråkiga Kirstin Dunst. Jag gillade faktist denna Spiderman filmen även om Lizard inte är en jätterolig fiendekaraktär. Det tog ungefär 1 timma av filmen innan Peter Parker blev Spiderman vilket jag tyckte var lite för länge. Visst det är första filmen i en trilogi men jag tror de flesta vet hur Spiderman blev till efter så många år av serietidingar och filmer. 
 

Veckans xbox live v.29

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så började Summer of Arcade vilket innebär att det kommer komma 5 större spel under de närmaste veckorna. Laddar man ner 3 av dessa spel så får man tillbaka 400Ms Points vilket jag tycker är lite snålt. 800Ms Points hade vart mera värt. Men denna veckan så kom i alla fall Tony Hawk´s Pro Skater HD och av den extremt korta demoversionen man fick prova på. Från början så var jag jättesugen på att ladda ner hela spelet men efter trialversionen så blev jag lite misstänksam om att detta var ett slafsverk av utvecklarna. Ska man tro Gamereactor som jag brukar göra så är detta ett litet slafsverk vilket inte känns så bra.  
1200Ms points kostar detta skateboard spel. Får se om det blir att betala det någon gång.
 

Snow White and the Huntsman

Kategori: Film Recensioner

Snövit är den enda personen i riket vackrare än den onda drottningen, som i sin tur är ute efter att förgöra henne. Men den galna härskarinnan hade aldrig kunnat föreställa sig att den unga kvinnan som hotar hennes regim har tränat krigskonst med en jägmästare utsänd för att döda henne.
 
Det var ett gäng veckor sedan som jag Åsa och Louise gick och såg denna film på bio. Till en början så blev jag lite besviken på mig men den blev faktist bättre även om det inte är något mästerverk. Charlize Theron hade den skönaste rollen och gjorde även den bästa rollprestationen i filmen vilket iof inte säger så mycket. Gillar man dock lite fantasy film så kan jag absolut rekommendera den. Man ska dock inte förvänta sig något utöver det vanliga.
  
 
 
  

John Carter

Kategori: Film Recensioner

John Carter är den envise, krigströtte före detta militärkaptenen som oväntat hamnar på Mars. Där dras han motvilligt in i den pågående konflikten mellan planetens invånare och han inser att ansvaret för hela planetens överlevnad vilar i hans händer. John Carter ger sig in i kampen och återupptäcker den medmänsklighet han tidigare förlorat.
 
John Carter sålde så fruktansvärt dåligt mot vad Disney hade trott och om man tar vinsten mot utgifterna så förlorade Disney ungefär 700Miljoner vilket är en riktigt stor katastrof. Dock så tycker jag inte filmen är värd de dåliga tittarsiffrorna på bio som den fick. Det är inte en kanonbra film men duger gott en dag när man vill ha lätt hollywood action/äventyr. Filmen påminde lite om Cowboys vs Aliens blandat med Chronicles of Riddick. Början av filmen är lite intressant men sen saktar filmen i tempo, Dock så blev slutklämmen oväntad och bra.
 

Hjo men visst

Kategori: Party!

Igår så åkte jag, Åsa och Louise en sväng till Hjo. När vi kom dit efter 21tiden så spelade Lillasyster och det var rätt mycket folk som kollade på dem. Vi gick och tog en kall öl i ett smockfullt litet öltält. Sen så började Neverstores introlåt vilket var awesome! Terminator2 låten vilket är episkt. Detta fick mig att gilla Neverstore mera. Spelningen var bra men ljudet på mic:en var rätt kass tyvärr. Efter spelningen åkte vi hem och idag är min första lediga dag på 12 dagar. Härligt.

30 Minutes or Less

Kategori: Film Recensioner

Nick (Jesse Eisenberg) arbetar som pizzabud i en småstad. Hans vardagliga liv kolliderar med två smågangsters (Danny McBride och Nick Swardson) när de kidnappar Nick och tvingar honom att råna en bank. Med bara några timmar på sig för att genomföra den omöjliga uppgiften, tar Nick hjälp av sin före detta bästa vän Chet (Aziz Ansari). Samtidigt som klockan tickar måste de nu ta hand om både polisen, inhyrda mördare, sprängmedel och sin egen tumultartade vänskap innan det är för sent.
 
Jag gillar skådisarna i denna komedirulle men tyvärr så hade jag inte superskoj åt filmen. Hade lätt hellre sett Zombieland 2 istället. Jag vet inte riktigt vad det var att jag inte riktigt fastnade för filmen men den är iaf sevärd om man vill ha en actionfylld komedi.
 
 
 

Veckans Xbox Live v.28

Kategori: Veckans Xbox Live

Frogger Hyper Arcade Edition var första Xbla spelet jag spelade denna vecka. Mina förväntningar var lågt ställda eftersom jag aldrig har varit något fan av Frogger spelen. Det tog mig bara några få sekunder att inse att detta spelet sög pung även det. Det finns säkert dem som gillar Frogger och kommer gilla även det här. Men prislappen för detta spel tycker jag är alldeles för hög för detta tråkiga och fula spel.
Frogger Hyper Arcade Edition kostar 800Ms Points. Jag hade nog aldrig spelat det även om jag fick det gratis.
 
Zuma´s Revenge! är väldigt likt sin föregångare men med lite förnyingar. Som t.ex att man kan boosta på olika djur vilket gör att man får mera poäng under spelets gång. Första Zuma är riktigt bra pusselspel och detta är kanske bättre men jag tycker inte att det är värt att köpa om man verkligen inte älskar Zuma spelen.
 
Zuma´s Revenge kostar även det 800Ms Points och är klart värt för dem som vill ha pusselspel. Men har man första Zuma spelet så klarar man sig gott med det. 
 
Quantum Conundrum har jag väntat på sen lag läste om det i Level. Nu när man har provat det så är jag lite tveksam. Det påminner en hel del om Portal utan den sköna humorn vilket inte så konstigt eftersom det är en avhoppare från Valve som har gjort detta spel, Spelet går ut på att göra massa olika pussel i olika dimensioner. Det finns t.ex en dimension där allt är superlätt och en där allt är supertungt. Sen så får man laborera med 2 till dimensioner. En kul idé men jag gillar inte den Cartoon Network estitiken plus att kontrollen var lite svajig. 
1200 Ms Points för de som inte kan få nog av kluriga pussel i Portalstil

Veckans Xbox Live v.27

Kategori: Veckans Xbox Live

Ny vecka och ni vet vad det betyder, Nya spel så klart. Först ut så har vi Spelunky som är ett mysigt plattforms spel med en hel del klurigheter. Jag gillade verkligen estitiken i spelet men fastnade inte helt för spelet ändå. Ska ge det en chans till men då ska jag prova spelet med en vän. Det går att spela spelet med upp till 4 vänner i soffan vilket kan bli riktigt trevligt. Det som gör spelet extra speciellt är att banorna ska skifta form hela tiden så man har alltid något nytt att klura ut och nya skatter att hitta.
Spelunky kostar 1200 MS Points och kan självklart vara värt det. 
 
Andra spelet och sista som kom denna veckan var Bellator : MMA Onsluaght vilket givetvis är ett MMA spel. Jag hade lite svårt att lära mig kontrollschemat men efter ett tag så satt det. Riktigt snyggt xbla spel om jag får säga det. Dock så är mitt intresse svalt för denna typen av spel. UFC spelen var lite småskoj men jag hade aldrig köpt dem. 
Gillar man MMA så kan man ju kika närmare på detta. 1200MS Points to kick some butt. 

Veckans Xbox Live v.24-26

Kategori: Veckans Xbox Live

Babel Rising som kom för 3 veckor sedan går ut på att man spelar som Gud. Det är din plikt att hindra människorna från att bygga Babels torn. Kan liknas med ett Tower Defence spel där du är tornet som ska krossa allt som kommer i din väg. Det är en halvrolig idé men Kinect kontrollerna funkade gräsligt dåligt och jag hade inte särskilt kul med spelet. Det gick även att spela med vanliga kontroll metoden men det orkade jag inte prova innan jag tog bort spelet från hårddisken. 
Babel Rising kostar 800Ms Points.
 
Förr förra veckans spel var Magic 2013 vilket är en digitaliserad version av Magic kortspelen. För nått eller några år sedan så kom det ett annat sånt här spel men jag förstod aldrig det roliga i det. Tycker man om Magic the Gathering kortspelet så kommer man säkert även gilla detta men jag förstår tyvärr inte charmen med det. 
800Ms Points kostar Magic 2013
 
Förra veckans spel kom i fredags men jag provade det först igår eftersom jag inte var så pepp på det. Spelet heter Mini Ninjas Adventures och spelas enbart med Kinect. Första Mini Ninjas som kom för ett par år sedan var ett helt okej spel men lite för enformigt för min smak. Detta spelet är fruktansvärt enformigt då det går ut på att placera sig på olika ställen på golvet och så eller sparka på fienden som är framför sig. BOOORING!
 Mini Ninjas Adventures kostar även det 800Ms Points. Snart får det komma bra spel till Xbla igen.