Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Assugly Rally

Kategori: Tvspel

Förra veckan så provade jag ett demo på det nya WRC 4 till Xbox 360. Det första som slog mig var de långa laddningssekvenserna och sen var det den grymt fula grafiken. Bilens grafik var det inget fel på men det blev en sån stor skillnad mellan den och allt annat i spelet. Alla människor som stod vid bilen såg ut som om den kom från ett playstation 2 spel typ. Naturen man körde runt i kändes även den sjukt stel och död. Efter bara ett lopp så hade jag tröttnat på spelet och fortsätter mycket hellre med Dirt 2 eller 3.
 
 

Dumma Mej 2

Kategori: Film Recensioner

Men precis när Gru har börjat anpassa sig till rollen som förortspappa, knackar en ultra-hemlig organisation, som jobbar med att bekämpa ondskan runt om i världen, på dörren. Nu är det upp till Gru och hans nya partner, Lucy Wilde, att ta reda på vem som är ansvarig för ett spektakulärt brott och ställa honom inför rätta. För vem är mer lämpad än världens största ex-skurk för att ta fast den som tänker ta över den rollen...
 
Jag fastnade aldrig riktigt för förra filmen Dumma mej. Det ända jag gillade med den filmen var alla minions och barnen med Agnes i spetsen. Detsamma gäller denna filmen men jag gillade faktiskt denna filmen mer även om slutet var lite segt men ändå underhållande. Handlingen är väl inte den bästa men som en söndagsrulle så passar den utmärkt.
 
 
 
 

Call of Juarez : Gunslinger

Kategori: Spel Recensioner

Det var i Maj som Call of Juarez : Gunslinger släpptes till Xbox Live Arcade och jag köpte det typ direkt efter att ha testat trial versionen. 135kr för ett action packat västernspel. Dock så glömde jag av att skriva mina intryck av spelet då. Så här kommer min recension 5 månader senare. Det finns väldigt få vilda västern spel ute på marknaden så detta fyller tomrummet. Gunslinger är den fjärde delen i Call of Juarez serien. Jag har tidigare bara spelat demoversionen av ettan och tvåan men köpte det buggiga Call of Juarez : the Cartel för att spela Co-op med Pontus.
Grafiskt så ser påminner Gunslinger om Borderlands celshadade grafik vilket jag verkligen tyckte passade in. Under spelets gång så går man upp i level vilket gör att man blir ännu dödligare och kan lära sig handskas med alla vapen mer effektivt. Sen så går det även att ladda upp en mätare och när den är full så kan man sakta ner tiden och alla fiender lyser rött vilket gör att man får ännu mer poäng vilket leder till att man går upp i level.
Spelet var oväntat långt och gjorde att de ynka 135kronorna kändes som ett kap. Visst blir det lite enformigt efter ett tag och när man klarat spelet så finns det ett arkadläge där man ska klara vissa banor på tid. Detta var kul en stund men jag kände mig rätt så klar med spelet när eftertexterna hade rullat förbi.
Vill man ha ett FPS i vilda västern miljö och inte vill lägga ut några större pengar så rekommenderar jag detta.
 

Dead in Tombstone

Kategori: Film Recensioner

När ett hänsynslöst gäng invaderar en liten gruvstad, mördar de sin egen ledare, Guerrero Hernandez, i ett kallblodigt maktövertagande. Dömd till evighet i helvetet, konfronteras Guerrero med Satan själv, som erbjuder honom att leverera sex själar av hans forna gäng för att undgå fördömelse.
 
När jag såg denna film så visste jag inget om vad den skulle handla om vilket var rätt befriande faktiskt. Men man blev fort varse om vad det var för typ av film. Filmen hade horribla specialeffekter och använde sig av slowmotion effekter typ hela tiden. Antar att de behövde förlänga länge filmen så det var därför man använde sig av slowmotion även i onödiga scener som när Guerrero(Danny Trejo) satte sig på en barstol. Helt jävla meningslöst enligt min mening. Som film så var handlingen rätt lökig men jag tröttnade iaf inte märkvärt på filmen. Sen så fanns det så många korkade karaktärer som måste varit de sämsta skyttarna i vild västern. Hur kan man vara 10 pers som skjuter mot en enda person och missa varenda skott. Det fanns många sådana tillfällen i filmen som jag störde mig en aning på.
 

Bad News

Kategori: Allmänt

Ubisoft gick ut igår med att Watchdogs blir försenat till början av 2014 vilket jag blev lite besviken på. Watchdogs var det spel som jag såg mest fram emot att spela på Ps4 som releasespel. Nu blir det lite svårare att välja mellan alla titlar. Visst är det bra att spelet finputsas så det verkligen blir ett riktigt bra spel men ändå en tråkigt nyhet.
Sen så gick det även ut med att både det fantastiska Rayman Legends och Splinter Cell Blacklist har sålt långt under förväntningarna. Rayman Legends som fick lysande betyg av alla recensenter och är ett av de bästa/roligaste plattformsspelen.
 
Båda spelen tror jag kom vid fel tidpunkt då GTAV var på alla önskelistor vilket antagligen gjorde att de lade sina surt förvärvade pengar på det istället.
 
 

Attack on Wall Street

Kategori: Film Recensioner

Jim lever ett normalt och bekymmersfritt liv med sin familj i New York när finanskrisen slår till och Wall Street kollapsar. Jim förlorar allt han äger och alla hans placeringar går upp i rök. Fylld av vrede och hat flippar Jim ut totalt. Han söker nu hämnd på dem som han anser har ruinerat honom och ödelagt hans framtid.
 
Från skaparen av skitfilmer som Far Cry, house of the Dead, Postal, Blood Rayne 1 & 2, Alone in the Dark och flertalet andra filmer. Uwe Boll är mannen som mest är känd för sina tvspelsfilmer som verkligen är katastrofdåliga. Men han har även gjort en hel del andra filmer där ibland Attack on Wall Street som faktiskt är helt okej.
Jag kan inte förstå hur Uwe Boll får pengar att göra alla dessa filmer han har gjort och lyckas få med sig Hollywood kändisar. Dock är dessa Hollywood kändisar lätt avdankade men ändå. I huvudrollen så ser man Dominic Purcell som blev känd genom Prison Break. Sen så finns pappan i Ensam Hemma 1 & 2 med John Heard. Edward Furlong är även han med som var grym i Terminator 2 och American History X sen började han knarka och förstörde sin karriär. Eric Roberts är också med på ett hörn. Som sagt förstår verkligen inte hur Uwe Boll lyckas få med sig sådana skådespelare. Filmen var rätt seg och hade lätt kunnat kortas ned 30minuter men det är lätt den bästa Uwe Boll filmen jag sett.
 
 
 

Grand Theft Auto V

Kategori: Spel Recensioner

GTA serien är en av mina favoriter när det kommer till spel. Jag gillar som många vet sandlådespel där man får göra som man vill när man vill. Ibland kan detta göra att man inte åstadkommer någonting i spelet trots att timmarna bara rinner iväg men det är även detta som gör att jag fastnar så pass länge.
Med kameran i spelet så kan man både ta kort på sig själv och andra tokigheter
 
Den stora nyheten med GTA V är att man spelar som 3 olika karaktärer. Först så har vi Michael som är en före detta bankrånare som nu går i terapi för sina humörsvängningar och bor i en lyxvilla med sin fru och två barn som inte vill umgås med sin far/man.
Sen så kommer Franklin in i bilden som är uppväxt i ghettot där har försöker få pengarna att rulla in samtidigt som han jobbar på en bilfirma där hans uppgift är att ta tillbaka bilar som inte blir betalda.
Hittade en urtida traktor som jag var tvungen att testa
 
Sist ut så har vi helblodspsykopaten Trevor som bor i en trailer ute på vischan och kokar Meth och bråkar med motorcykelgänget. Trevor och Michael är före detta partners och det tar inte lång tid innan de blir det igen trots lite komplikationer.
Grand Theft Auto V är ett sjukt stort spel till arean och det ska vara lika stort som Red Dead Redemption, GTAIV och GTA San Andreas. Detta märks verkligen och jag förstår varför detta är det dyraste spelet genom tiderna. Rockstar North som har gjort spelet har lärt sig en hel del av sina tidigare spel som Red Dead Redemption och Max Payne 3 var det gäller miljöer och kontroll. Detta gör att det spelet är mycket mer lättspelat än tidigare delar och gör spelet enligt mig mycket enklare. Visst finns det fortfarande problem men inget som störde mig nämnvärt.
Grafisk ser det också riktigt bra ut trots lite screen tearing när det händer mycket på skärmen samtidigt. Det är inte det snyggaste spelet som gjorts men man får så stora ytor och många valmöjligheter att man ändå blir imponerad.
GTA V har många olika uppdrag men de bästa bygger att råna olika byggnader för att få tag på de riktigt stora pengarna. Dessa uppdrag byggs upp i mindre uppdrag där man måste t.ex måste skaffa sig en flyktbil, reka stället som ska rånas och sedan anställa medarbetare. Ju bättre medarbetare är ju mer pengar vill de ha av kapet men väljer man en sämre medarbetare så kanske man också tjänare mindre för att de klantar sig. 
Det finns sjukt många olika fordon och låtar i spelet men musiken blev jag faktiskt lite besviken på. Har inte hittat så många låtar som är lika bra som de tidigare spelens soundtrack.
 
Jag kan redan nu säga att detta är mitt absoluta favoritspel och kommer nog vara det ett bra tag framöver. Nu när jag klarat alla uppdrag så finns det en hel del stunt jumps och gömda saker att leta upp som kommer kräva många timmars speltid. Sen så finns ju även onlinedelen men den har jag inte kikat så mycket på än så länge. 
 
 

Gears of War Judgement

Kategori: Spel Recensioner

Gears of War serien har länge varit en av de bästa och snyggaste exklusiviteterna till Xbox 360 som jag gillat väldigt mycket. Tyvärr så har serien stått lite still den senaste två spelen trots några få förändringar. Kontrollen är sig lik trots några få förändringar med hur man hanterar vapenbyte och kastar granater. Detta har blivit mer Call of Duty style. 
Den största nyheten med Judgement är att mellan varje "bana" så har man valet att göra det lite svårare med att gå fram till ett stort rött lysande dödskalle som sitter på någon vägg i början av "banan". Där står det t.ex att man ska klara sig med dålig sikt eller varför inte med bara pistol som vapen. Detta gör att omspelningsvärdet blir större plus att om man aktiverar detta så låser man upp fler stjärnor. Man kan få max 3 stjärnor per bana och kommer man upp i 40st när spelet är slut så låser man upp spelläget Aftermath som är en fortsättning på Gears of War 3.
Judgement utspelar sig innan alla tidigare spel och huvudrollen är denna gång Baird. Men man kommer under spelets gång spela som massa olika karaktärer. Spelet börjar med att man står inför rätta och det är här som karaktärerna berättar sig syn på allt som har hänt som man sedan får spela. Detta funkar väldigt bra och göra att man får ser massa olika omgivningar från olika perspektiv. Tyvärr så känns banorna lite trångare än tidigare spel och det är inte ofta som man ser stora set pieces. Judgement har även det utvecklats av People can Fly(Bulletstorm) med hjälp av Epic Games detta märks på att världen har lite mera färg än vad man är van vid.
 
Ett annat spelmoment i spelet som är nytt är man utsätts för horder av fiender och det gäller att ställa ut ett bra försvar. Detta är väldigt kul och fruktansvärt intensivt. Skulle man dö under detta så blir det andra fiender nästa gång vilket gör att man inte tröttnar. Många har klagat på att spelet var kort men jag tyckte det var helt okej längd. Visst är det kortare än de tidigare men för mig så gjorde det inte så mycket.
 
 

TV-Serie Premiärer

Kategori: Allmänt

Ikväll så har Under the Dome premiär på kanal 5. Men jag och Åsa har redan sett klart säsong 1 av denna lite annorlunda serie. Första avsnitten får en verkligen att bli sugen på mera men sen mot slutet så blir det lite segare och sämre. Dock så gillade vi verkligen serien och jag hoppas att den blir så pass populär att det kommer en andra säsong med högre budget.
Skådespelar insattserna pendlar från helt okej till rent usla och ibland känns det som man kollar på något sommarlovsprogram men som tur är så händer detta väldigt sällan.
En annan serie som jag verkligen ser fram emot har också premiär ikväll och det är Marvels´s Agents of S.H.I.E.L.D som även den visas på Kanal 5. Ska bli intressant att se hur Joss Whedon lyckas med sina Marvelhjältar i tvserie formatet. Hoppas inte det blir veckans fiende som i Joss Whedon´s buffy serie.