Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Toy Story 3

Kategori: Film Recensioner


Igår så var jag och Åsa som sagt och såg vår första 3D film. Innan filmen kom igång så kom det en trailer på den kommande filmen Sammys ävententyr som hade sjukt coola 3D effekter. Vilket gjorde att peppen för Toy Story 3 ökande betydligt. Men när väl filmen kom igång så kände man ingen direkt skillande. Visst blev det skillnad om man tog av glasögonen men det var inte alls lika coola effekter i denna filmen som väntat.

Handling : En av leksakers värsta farhågor är saker och händelser som förhindrar att någon leker med dem. Den allra värsta farhågan är dock att bli ifrånväxt, att bli bortglömd... Woody, Buzz lightyear och resten av Andys leksaker hamnar på hyllan när Andy lämnar hemmet för college.

Första Toy Story tycker jag riktigt bra om men andra är inte så jättebra. 3:e filmen hamnar lite mitt emellan bra och dålig. Klart man ska se den om man gillar animerade filmer men jag tycker det var ovärt att se den i 3D då det var så dåligt med coola effekter.


Matfestivalen 2010

Kategori: Party!

FREDAGEN : Förfest hos mig och Åsa och sen drog vi vidare mot stan för att käka.

Balans är bra att ha ibland

Äntligen fann jag den. My Friend Fisherman

Katrin med Katten

Åsa & Patrik på festhumör

Pontus, Me & Patrik

LÖRDAGEN : Spenderades i Johannas lägenhet. Vi var runt 30 pers i hennes 2:a

Daniel & Sandra var på partyhumör

Kvällens skönaste bild

Davve sa att han var hungrig och då ställde sig Johanna och gjorde supergoda kladdkakor

Kvällens näst skönaste bild

Det blev ingen utgång som tänkte men vi fick se fyrverkerier iaf

Det blev ingen fest på Husaren eller Bogrens men lite chill på Pims blev det

Update

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit dålig på att uppdatera här igen. Men imorn efter jobbet så kommer jag lägga upp bilder från årets Matfestival & skriva en recension av Tomb Raider The Guardian of Light och Toy Story 3 som vi kollade på precis.

 Jag & Åsa var faktist på våran första 3D Bio precis och vi är både lite besvikna men ändå nöjda men mer om det imorn när jag recenserar Toy Story. Nu ska vi kolla på Shining och sen blir det sängen.


Äntligen klar med Killzone

Kategori: Spel Recensioner

I Söndags var en dagen då jag tog tag i Killzone en gång för alla och klarade det. Det klassiska FPS spelet som kom till PS2 som skulle bli Halo dödaren. Nu blev det inte riktigt så även om det fick rätt så skapliga betyg.
Nu 5 år efter att det släpptes så har jag äntligen klarat det och jag förstår inte riktigt hur det kunde få sådan kritik som det fick.

Jag tyckte kontrollen och spelet var fruktansvärt segt och färgerna var typ grå, brun, mörkgrön och svart.
Visst fanns det coola element som att man kan välja olika karaktärer mellan banorna men det var inget jag gjorde direkt.

Vapnen som finns i spelet låter rätt så bra och känns rätt så sköna men tyvärr så är kontrollen och framför allt kontrollens känslighet riktigt usel. Nu låter det om jag bara klagar på detta spelet men det gör jag inte. Dock så hade jag väntat mig något mer av det efter all hype som var när det kom ut. Det är svårt att betygsätta ett så här gammalt spel men om jag jämför mer t.ex Halo & Halo 2 så hamnar det på detta betyget.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom spelet Scott Pilgrim VS The World : The Game som är baserat på filmen som i sin tur är baserad på serien. Scott Pilgrim vill vara tillsammans med en tjej. Men för att det ska gå så måste Scott fightas mot tjejens 7 ex pojkvänner. Filmen verkar hur ball som helst och spelet var också det coolt. Dock så tyckte jag att det var lite svårt och banan man fick testa var lite väl lång.
Kartan där man väljer bana är väldigt lik kartan till Mariospelen vilket är en skön nostalgitouch.

Man kan spela med upp till 3 vänner i soffan vilket borde göra spelet något enklare. 800 Ms Points kostar det iaf.

Shank is the name. Shank är en vansinnig man som försöker leta rätt på sin flickväns kidnappare och dödar allt i sin väg. Shank är ganska så likt Scott Pilgrim men en aning våldsammare. Det är en skön cartoon stil på spelet vilket gör det både skoj och annorlunda. Söker du ett riktigt snabbt och action fyllt spel så har du denna veckan 2 riktigt coola spel att kolla in.


Shank kostar 1200MS Points

Kräftskiva 2010

Kategori: Party!

I lördags så var det som sagt årets första kräftskiva och den hölls hemma hos Pontus. Här kommer lite bilder från en mycket skoj kväll.


Pontus the host of the Parteeey

Av någon anledning så hade en illegal invandrare hängt med i de turkiska kräftorna.

Skillnaden mellan kineser och turkar

Jeppson

Kusinerna Fredrik & Åsa

Öl ska drickas direkt från burken

Kim & Pontan

Me & Åsa

Tittut

mobilblogg

Kategori: Allmänt

Nu är det måndag och självklart så borde lagt upp bilder från kräftskivan i lördags. Kvällen blev riktigt lyckad men igår var vi sjukt sega. Idag har jag jobbat och efter det så kom Patrik. Imorn blir det mera jobb och efter det så blir det bloggande så att ni får se alla roliga bilder. Tills dess håll i hatten i stormen

Kräftskiva ikväll!

Kategori: Party!

Ikväll blir det kräftskiva med vännerna. Jag antar att vi får det skoj men jag hade hoppats på att det hade dykt upp lite mera folk.
(Bilden är lånad av någon förhoppingsvis trevlig person.)

The Sound of Friday/Saturday

Kategori: Musik

Veckans låt denna veckan är denna låt på brist på annat. Har ni några låttips så får ni gärna skicka dem till mig.

Vampyrer Suger....Suger

Kategori: Film Recensioner

Igår så kollade jag och Åsa på Twilight parodin Vampyrer Suger. Självklart så var inte förväntningarna höga men ändå så blev man besviken. Som vanligt i parodier av någon konstig anledning så är skådespelarna urkassa och så även i denna film. Det som var bra med filmen var dock den höll sig till Twilight och blandade inte in massa andra filmer.

Detta var ingen bra film och skämten var inte heller direkt roliga så detta är inget jag kan rekomendera.

Test av NHL 11

Kategori: Tvspel

Jag har testat demo versionen till NHL 11 och jag måste säga att jag supernöjd. Den största skillnaden mellan NHL 11 & 10 är att när man tacklar så blir tacklingarna mycket mer realistiska. Äntligen så har tacklingarna fått en egen fysikmotor vilket gör att det känns mycket skönare att få in en rejäl tackling.

För det andra så kan nu domaren kolla på videoreprisen för att avgöra om det var mål eller inte. Detta feature fanns i NHL99 men av någon dum anledning så försvann den. Lite uppiffad grafik är det men inget jättekliv. Dock så är det ett klart köp från min sida.

The Book of Eli

Kategori: Film Recensioner

Den ensamme krigaren Eli vandrar genom den postapokalyptiska ödemark som en gång var USA. Han är på väg västerut på ett uppdrag som han inte riktigt förstår men vet att han måste slutföra. I hans händer vilar en bok som är framtidens enda hopp och som han måste vakta med sitt liv. Det är bara Carnegie - självutnämnd krigsherre över en stad med tjuvar och beväpnade män - som vet vad Eli bär på. Han är fast besluten att få tag i boken till varje pris. Men ingenting får stoppa Eli från att fullfölja sin livsuppgift och rädda mänskligheten...

Det är inget vidare till handling på denna film om man tänker efter men samtidigt så är det så simpelt och så bra. The Book of Eli påminner en hel del om filmen och boken The Road som kom för ett tag sedan. The Book of Eli är dock mycket gladare och fartfylldare. Denzel Washington är som vanligt bra men det var även skoj att se Mila Kunis i en av rollerna. Denna film hade väldigt fint bildspråk och sköna miljöer.

Nu kanske det låter som om jag älskar denna filmen men så är inte fallet. Jag älskar postapokalyptiska filmer & spel och därför så fastnar jag för denna. Dock så är inte slutet alls så bra som man hade velat.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så var det dags för Summer of Arcades sista spel. Lara Croft and the guardian of light heter spelet och kostar 1200MS Points. Jag hoppas verkligen inte Microsoft ska ta 1200Ms Points för alla deras kommande spel nu på live. Lara Croft är ju känd från Tomb Raider spelen men detta spelet är väldigt annorlunda mot Tomb Raider spelen.

För det första så styr man Lara i en isometrisk vy och så kan man sammarbeta med en kompis i soffan bredvid. I September så kommer en patch ut och då ska man kunna spela tillsammans över nätet.
Jag tyckte Lara Croft and the guardian of light var mycket underhållande så det kan mycket väl bli ett köp av mig om någon kompis vill vara med och spela.

Grafiskt så var det helt okej trots fula mellansekvenser. Kontrollen var bra men lite småbökig till en början. Det tråkiga med att spela tillsammans är nog att kompisen får vara den fula "inka" gubben men det är väl en smärre smäll man får ta.

H.A.W.X 2

Kategori: Tvspel

Tom Clancy´s H.A.W.X kom ut för ungeför 18månader sedan och nu är det dags för uppföljaren. Jag minns förra året när jag provade demot på det spelet och då tyckte jag att kontrollen var bökig och att planen man styr var lite svårkontrollerade. Jag vet inte vad nyheterna är i HAWX 2 men inte ser jag någon skilland på spelen. Det är fortfarande svårt att flyga snyggt och fartkänslan är inget vidare.

Nej nej och åter nej till detta spel.

The 41-Year-Old Virgin who knocked up Sarah Marshall and felt superbad about it

Kategori: Film Recensioner

Detta måste vara den längsta filmtiteln ever typ. Det är iaf den längsta jag sett i alla fall. Denna filmen är en parodi på mänger av filmer men främst 40 Year old Virgin, Supersugen, På smällen och Dumpad.

Till en början så är filmen lite småskoj men efter en stund så blir filmen bara mer och mer osammanhängande. Skämten är utdragna och skådespelarna spelar fruktansvärt dåligt. Visst fanns det scener där man smålog men inget skämt är roligare än orginalfilmerna.

Parodytrailers

Kategori: Videos

Det finns en kille på Youtube som sjunger om massa trailers på ett mycket skoj sett. Se och bedöm själva.

Rec 2

Kategori: Film Recensioner


Ett SWAT-team, utrustade med vapen, gasmasker och videokameror gör sig redo att bryta sig in i det nedsmittade avspärrade huset, men ingenting kan förbereda dem på skräcken som väntar dem.

Rec 2 är uppföljaren till den prisbelönta filmen från 2007. Rec 2 tar vid precis efter första filmen så har man inte sett första filmen så går man miste om en del detaljer. Självklart kan man se denna före första men det förstör en aning. Första Rec filmen tyckte jag var riktigt bra och spännande men nu i uppföljaren så blir man inte skrämd en ändå gång vilket är mycket synd.

Jag vill inte spoila för mycket så tyvärr går det inte säga så mycket om filmen. Men smittan som finns i huset är väldigt fjantigt när man får veta vad det är.

Jag har i-lands problem

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och självklart så har man tankarna på att vilja hitta på nått skoj. Jag & Åsa hade tänkt oss en stor fest men eftersom så många var upptagna så Åsa drar till maratonrock med Louise medans jag festar med Thomas, Micke och Stefan. Man vet att man lever i ett I-Land när problemen ligger i vad man ska hitta på en Lördag.

Köpsugen?

Kategori: Tvspel

Hejsan jag har kommit över ett ex av Special Edition till GTA IV. Om det är någon som intresserad av denna version till Xbox 360 så är det bara att höra av sig. Jag tänkte ta 400:- men kan prutas vid en snabb affär. Det billigaste jag hittar på nätet kostar 688 inkl frakt  så detta är ett riktigt kap. Det som igår är GTA IV, Värdelåda, Pengaväska, Nyckelring, Soundtrack & En artbook.

Hardcore Superstar från Götaplatsen

Kategori: Musik

2 nya låtar med Hardcore Superstar från spelningen på Götaplatsen den 11 Augusti.


The Sound of Friday

Kategori: Musik

Hardcore Superstar har släppt en akustisk version av deras kommande låt Here Comes That Sick Bitch Again. Det  kommande albumet Split Your Lip släpps i Januari 2011

Infinite

Kategori: Tvspel

Det har dykt upp en trailer på det kommande Bioshock och detta verkar väldigt spännande om man får tro trailern.

Mafia 2 Testing

Kategori: Tvspel

I tisdags så dök en mycket efterlängtad demo upp. Det var demon på Mafia 2 som äntligen är klart och släpps i butik den 27:e Augusti. I demo versionen så får man prova på ett uppdrag där man ska döda en man och sen när man gjort det så ska man fly undan snuten.

Grafiskt så är det riktigt snyggt. Animationerna på karaktärerna är strålande och det bästa av allt är att karaktärern man är inte springer lika styltigt som karaktärerna i GTA serien. Dock så tycker jag inte bilarna har samma sköna fysik som i GTAIV. De är väldigt tröga och kränger väldigt mycket i kurvorna. Visst så är det säkert med 40-50talets bilar men ändå.

Storyn verkar väldigt bra så detta tror jag kommer blir ett av årets bästa spel. Dock så kommer det aldrig bli lika stort som GTA serien.

Date Night

Kategori: Film Recensioner

Phil och Clara Foster lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på dejt varje torsdag. Men en helt vanlig torsdagkväll vänds deras tillvaro uppochner då de misstas för gangsters och tvingas fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma…

Jag hade ingen aning om handlingen till denna filmen så det kom lite som en chock när man insåg att det var en hel del action i denna komedin. Jag blev riktigt besviken på denna filmen faktist. Den var alldeles för överdriven och ständigt för "högljudd". Filmen heter En Galen Natt på svenska men det är ingen film jag rekomenderar.


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök Monday Night Combat upp. Jag har velat testa detta spelet sedan jag såg trailern bara för att jag ville veta vad det var för något. Nu när jag testat det så kan man säga att det är en blandning mellan Super Smash TV & valfritt tower defence spel i tredje persons vy.

Grafiskt så har spelet en skön komisk känsla men tyvärr så är inte spelet direkt underhållande. Det blev snabbt enformigt och inget jag tänker lägga ut 1200 MS Points på.

AVGN : Zelda 2

Kategori: Tvspel

Angry video game nerd är tillbaka med spelet Zelda 2. Det finns många som gillar detta spel med det finns också många som hatar det.

En helg i Jönköping

Kategori:

I Fredag efter jobbet så tog jag tåget till Jönköping. När jag kom fram till Jönköping 1 timma senare så stod Heimar där och väntade. Vi hämtade ut våra biobiljetter till filmen inception. När vi sett klart på filmen var klockan 23:50 och det var dags att åka hem till Heimars lägenhet. Natten spenderades framför Xboxet och framför allt NHL10.

Nästa dag så fick vi besök av Linus och vi åkte till Media Markt och sen åkte vi hem och käkade pizza. När maten smälte i magen så spelade vi Hockey och sen hyrde vi filmen Ninja Assassin. Efter filmen så åkte vi iväg för att spela Bowling men vi ändrade våran planer och började spela Minigolf istället. Jag kom näst sist men det var skoj ändå.

Efter golfen såg vi på filmen Hitta Nemo och spelade Peegle med Anna.

Ninja Assassin

Kategori: Film Recensioner

Raizo är en av de livsfarliga krigarna i ninjaklanen Ozunu. Han har tränats till ninja sedan barnsben och när han bestämmer sig för att gå sin egen väg gör klanen och dess grymma ledare allt för att stoppa honom. Nu är han på flykt tillsammans med en Europol-agent som har bevis för att klanen utfört beställningsmord åt regeringar.

Ninja Assasin är nog en av de blodigaste filmerna jag sett på mycket mycket länge. Varje människa som stupar mister minst en arm och detta medför att blodet bara sprutar. Visst det ser inte speciellt äkta ut men ändå. Filmen börjar rätt så bra men mot slutet så är det så överdrivet att det inte känns bra längre. Tycker man om övervåld och mycket action så är denna film att rekomendera men inte annars.

Inception

Kategori: Film Recensioner

En enkel idé kan vara ovärderlig eller livsfarlig i en framtid där brotten begås i den mänskliga hjärnan. Don Cobb har en unik förmåga att stjäla information direkt från källan, när hans offer är som mest sårbara - i drömmen. När det gäller företagsspionage är Cobb en legend, men det är ett rykte som kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och som håller honom på ständig flykt.

Nu har han erbjudits en chans att vinna sitt liv tillbaka, om han lyckas med ett sista jobb. För det krävs att han ska tänja gränserna för vad han kan för att lyckas med något ingen tidigare kunnat göra: plantera information i ett annat medvetande.

Men det som kunde varit en perfekt avslutning på en brottslig karriär blir en omöjlig utmaning att överlista en motståndare som verkar kunna förutse Cobbs varje handling. Ingen människa kunde varit beredd på det som väntar. Utom Cobb.

Denna film är inte lätt att varken förstå sig på eller förklara handlingen. Men när man väl ser den så är det rätt så klockrent. Inception är nog en av årets bästa filmer jag har sett och jag hoppas verkligen det dyker upp mer filmer av denna kalibern i år. Filmen har bra skådisar, sköna effekter och framför allt cool story. Jag vill verkligen rekomendera denna film.


Fantastic Mr. Fox

Kategori: Film Recensioner

Baserad på den älskade historien av Roald Dahl kommer filmen om den ädle charmige och fantastiske räven som använder sin slughet för att överlista de tre elaka bröderna Boggis, Bunce och Bean.

Denna film är som sagt en filmatisering av en älskad barnbok som kom för många år sedan. Det som gör Fantastic Mr. Fox så orginell är att den är gjort med docker vilket ger en lite annorlunda touch. Jag hade hört att den skulle vara så rolig men det tycker jag inte att det var. Dock så höll filmen mitt intresse rakt igenom.
Denna filmen är svår att rekomendera till någon direkt men samtidigt så är det ju så speciellt med sin egna touch att jag tycker ändå man ska ge den en chans.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så släpptes ett exklusivt Castelvania med undertiteln Harmony of Despair. Harmony of Despair är snyggt och låter kanon men ändå så klickar det inte. Jag älskade Symphony of the Night och hade gärna haft mer av den varan. Nyheterna med Harmony of Despair är attt man nu kan hjälpas åt i multiplayer med sina vänner och att det finns utsatta mål på kartan. Som t.ex gå hit och döda denna boss.

Jag blev riktigt besviken på detta spelet vilket var riktigt synd. 1200MS Points får man lägga ut om man ska spöa demoner med sina vänner eller själv.

TredjeAugustiTvåTusenTio

Kategori:

Idag har det varit en rätt så seg dag på jobbet. Jag fick inte speciellt mycket gjort men imorn är det nya tag. Nu ska jag förströa tiden med att laga lite käk och sen blir det nog lite Borderlands. Det är inte långt kvar nu till Gamescom går av stapeln i Tyskland. Tyvärr så ska inte Nintendo ha någon presskonferans men för hoppningsvis så har microsoft något skoj de visar upp.

Kick Ass, Crazies, Wolfman & Infestation

Kategori: Film Recensioner

Denna veckan så har det blivit en hel del film för mig. Men vi börjar väl med den bästa.

Dave Lizewski, en ung kille bestämmer sig för att bli en superhjälte kallad "Kick-Ass". Helt utan superkrafter och med en hemmagjord kostym, men med brinnande ambition, lyckas han göra ett namn för sig. Under sin resa stöter han på flertalet andra maskerade "hjältar" och skurkar.

Kick Ass börjar som vilken komedi som helst. Men ju längre filmen går så får man se mer och mer våld. Inget mig emot men inget jag var beredd på heller. Det är snygga action scener med en hel del blod. Jag har hört så mycket gott om denna film att mina förväntningar var svinhöga och som oftast så blir man lite besviken. Riktigt kul film men lite seg mot slutet.En småstadsidyll slåss i spillror när ett okänt gift förvandlar invånarna till mordiska galningar. Stadens sheriff, hans gravida fru, hans närmste man och en sjuksköterska är några få som inte har blivit infekterade, och de tvingas nu samarbeta för att ta sig ut ur staden levande.

The Crazies börjar riktigt bra och är rätt så intressant. Men tyvärr så känns filmen väldigt ointressant mot andra halvan av filmen. "SPOILER!!! Det är också tråkigt att man aldrig får veta varför invånarna blir mordiska galningar av kemikalierna."
En bra söndagsrulle om man gillar omotiverad actionskräck.

Lawrence Talbot - en plågad adelsman som nås av nyheten att hans bror försvunnit. Talbot återvänder till sitt familjegods efter att hans brors trolovade Gwen Conliffe bett honom om hjälp att hitta sin blivande make. Talbot återförenas med sin far och påbörjar sökandet. Han upptäcker snart att ett blodtörstande odjur har dödat folk i byn och att en misstänksam polisinspektör från Scotland Yard vid namn Aberline har anlänt för att undersöka saken. I jakten på det mardrömslika odjuret upptäcker Talbot det hårresande öde som väntar honom själv.

Denna filmen börjar också bra men när man har sett 2/3 av filmen så blir den bara fjantig och tråkig. Slutet är riktigt tråkigt och Anthony Hopkins är inte alls så underhållande att kolla på som i vanliga fall. Hade slutet varit bra så hade filmen nog kommit upp till en 7:a


Sista filmen för den här gången är insektsfilmen Infestation. Filmen handlar om :

Cooper är en kille som misslyckas med det mesta han försöker sig på. Men när han vaknar upp på sin allra första arbetsdag, invävd i spindelnät, öga mot öga med en två meters kackerlacka - då har det faktiskt gått för långt. Plötsligt är hela planeten invaderad av gigantiska insekter. De krälar. De flyger. De ger inte upp förrän varenda människa blivit infekterad, muterad eller uppäten. Och den ende som kan rädda världen - och få drömtjejen - är Cooper.

Infestation har är en jättedålig handling och är också en väldigt kass film. För det första så får man aldrig veta hur det kommer sig att det helt plötsligt finns massvis med enormt stora insekter. För det andra så är det väldigt märkligt att en hel värld är attackerad och inte ens amerikanska armén kan lyckas ta död på insekterna. Men en kille på ett kontor utan vapen lyckas.
 

Top 10 Fatalities

Kategori: Tvspel