Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det för ovanlighetes skull två stycken spel som jag tycker verkar bra. Första jag testade var ett Tower Defence spel vilket innebär att man köper krigar som man ställer ut och sedan låter man fiende hordarna komma och givetvis så skall man göra allt i sin makt att inte släppa förbi dem. Utvecklarna SquareEnix har gjort detta spelet och man får lite Final Fantasy känsla vilket inte är helt fel. När det blir lite billigare så kanske jag kommer köpa detta.

Andra spelet idag var ett pussel spel som jag inte har hört någonting om innan men tydligen så är det efterlängtat. Det var t.om någon som sade att det är ett av världens mest beroendeframkallande spel. Jag hade är mycket trevlig stund med demo versionen och kommer antagligen ladda ner hela när jag kommer tillbaka från Thailand. Grymmens!

Sol, bad o värme

Kategori:

Nu är det verkligen inte långt kvar. om 48 timmar så sitter vi på planet till Thailand. Det känns så himla konstigt att vi ska iväg helt overkligt. Min aktivetet på bloggen kommer nog inte vara så aktiv när jag är på semestern men jag lovar att ta massvis med kort och skriva när vi kommer tillbaka och lägga upp massa bilder. När jag kommer tillbaka så hoppas jag att jag fått svar från sommarland och att jag får ett sommarjobb där. Det vore så skoj att får jobba o träffa nya människor.

Uwe Boll = Skit

Kategori:

Uwe Boll är regisören som har pajat så sjukt många filmer att det är en gåta att han fortfarande får pengar att finasiera nya filmer. Uwe har sedan länge gjort filmer av spel ocg det ser ut som om han inte kommer sluta. Han lyckas på något sett köpa upp alla licenser och sedan gör han den ena ruttna filmen efter den andra. Det värsta med hans filmer är att man aldrig kan ta dem seriöst. Jag fattar inte hur svårt det kan vara. Han har namnet på filmen och han får hjälp med storyn från spelet. Han behöver inte lägga nån energi på det men ändå så lyckas han förstöra allt som har potential. På imdb så kan man kolla in vilka filmer han har varit prodcent för och den bästa filmen enligt dem heter They Wait som har betyg 4.8. Kollar man in resten av hans filmer så får man ett medel på ungefär 2.8 av 10 i betyg vilket suger sjukt mycket. Här nedan kommer en lista med spelfilmer som man bör undvika som han gjort.

 • House of The Dead
 • Alone in the Dark
 • Blood Rayne
 • In the name of the king : A Dungeon siege tale
 • Postal
 • Blood Rayne 2
 • Far Cry

The sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckans låt är både Time to Pretend med MGMT och sen har jag lyssnat en del på Second life Replay med The Soundtrack of our life denna videon är inspelad på P3 GULD iår och jag får fan gåshud när jag ser på den. Så jävla bra lpt och grymt framträdande.

Time to Pretend - MGMT

Second life Replay - TSOOL

Audition del 2

Kategori:

Igår var jag på interjuv på sommarland som jag skrev i att ja skulle gå på. Vi var 12 artister(jobbsökande) som var där på interjuven. Jag träffade en gammal klasskamrat som jag inte sett på massvis av år. Det var rekordår för ansökningar i år. Sommarland söker 400 pers och över 3000 hade sökt, så vi skulle vara stolta över oss själva över att ha kommit så långt som till audition. Efter lite övningar och frågor så var det dags för enskilda samtal och det kändes rätt bra. Jag var inte nervös när ja kom dit men blev det när vi väntade på att komma igång vilket var störande.

I slutet av Mars så skulle vi få svar i hur det hade gått. Så allt jag kan göra nu är att hoppas.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det upp ett spel som anknyter till den kommande bio filmen watchmen som har premiär fredagen den 13:e. Spokie! Spelet har under titeln The end is Nigh och det går ut på att man är två hjältar som springer runt och slår skurkar på käften. Sånna här spel har jag svårt för att tycka om eftersom det bara är samma sak hela tiden och det saknar finess. Tryck på X knappen x-antal gånger så klarar du dig lixom. BORING!
Spelet är det största spelet som har släppts som arkadspel hela 1.6GB vilket är sjukt mycket större än vad spelen brukar vara.

Idag kom det oxå ett demo på ett mycket efterlängtat spel. Jag älskade första spelet och nu kommer en remake plus uppföljaren. Spelet heter The Chronicles of Riddick : Assault on Dark Athena. Demot var vädligt kort och man kände igen sig väldigt väl mot föregångaren. Men vad gör det när första spelet var så sjukt bra.

Audition

Kategori:

Idag ska jag iväg på en audition på Sommarland eftersom jag har sökt tjänsten som campingvärd där. Det ska bli intressant men känns som om de 2 timmarna och 30minuterna det ska ta kommer bli rätt så sega. Man ska ta med en lapp med 5 goda egenskaper och sen ska man berätta om ett minne som gör en glad. Ska bli intressant och se vad det ska handla om. Jag har inte förberätt mig direkt mycket.

Önska mig lycka till.

The Bad Things in Bad Company

Kategori: Tvspel

För några veckor sedan så köpte jag spelet Bad Company som Dice har utvecklat. Det är ett bra och skoj spel men det finns dock en hel del missar som förstör en hel del roliga strider. Här kommer en lista över missarna som jag hoppas Dice förbättrar till Bad Company 2.

 • Ens gruppmedlemmar hjälper till väldigt dåligt.
 • Kompisarna blir inte beskjutna av stridsvagnar och vägrar skjuta på dem.
 • Fienderna har en sjuk bra syn. De lyckas träffa en utan att man än har reagerat på att det finns fiender i närheten.
 • Det går att spränga sönder hus men bara väggarna. Själva skelettet på huset finns alltid kvar.
 • Fienderna gömmer sig och smälter in i bakgrunden så det är svårt att se dem
 • Ibland har väldigt dåligt med ammo eller fel vapen och då blir en strid mot t.ex Stridsvagn fruktansvärt frustrerande.

10 dagar kvar nu =)

Kategori: Allmänt

My Weekend

Kategori:

Fredagen den 27:e Februari tillbringade jag mesta tiden med Maja som jag inte hade träffat på evigheter. Vi mötte henne på stan och sen efter lite shopping så gick vi hem till mig. Väl hemma hos mig så spelade vi lite Wii och lite kort samtidigt som vi drack lite gött. Tiden gick väldigt fort och helt plötsligt så var det dags att gå ner till stan för att spela lite biljard. När klockan blev 11 så gick Maja till bussen och jag gick hem för att träffa Åsa. Jag och Åsa kollade på Vacancy 2. Vi blev lite besvikna på den eftersom den inte var lika bra som ettan. Dock så brukar ju uppföljare vara sämre.

Lördagen var en rätt seg dag tills kväll kom. Klockan 8 ungefär så kom Pontus och Johanna på besök och vi åt lite käk och kollade på Sex Drive. Det var 3:e gången jag såg den nu på ungefär 2 veckor. Efter filmen var alla lite trötta men vi spelade ändå lite Worms och sköt nazi zombies i Call of Duty : World at War.

Söndag den första mars. Nu är det bara 11 dagar kvar tills vi är i Thailand. Det känns så himla overkligt. Söndag förmiddag så var jag med Åsa som mådde lite halvkass från festnatten under lördagen. När Åsa åkt hem så kom Patrik och vi spelade nästan uteslutande Call of Duty : World at War tillsammans. Det var riktigt skoj men ibland riktigt frustrerande.


Film recensioner

Kategori: Film Recensioner

Denna veckan så har jag sett en del filmer. Den första jag såg var med Jocke och Pontus och den heter The Midnight Meat train. Den handlar om en kulle som är fotograf och får i uppdrag att ta spännande/farliga kort på staden. Han upptäcker en man som han misstänker är en seriemördare och sen får man följa honom när han försöker luska ut vem dem mystiska mannen är. Det var en väldigt brutal men bra skräckis med en hård Vinnie Jones i en av rollerna.

Betyg 3 av 5

Andra filmen denna veckan var oxå det en skräckis. Den heter Vacancy 2 : The First Cut. Första filmen tyckte jag var riktigt bra men tyvärr så kommer inte denna filmen upp i samma klass. Filmen handlar om ett motell som styrs av ett gäng galningar som filmar folk när de blir mördade och sedan säljer de filmerna vidare sen.

Betyg 2.5 av 5

Sista filmen denna veckan blev Boog och Elliot som har funnits ute hur länge som helst men först nu så såg jag den. Den handlar om den tama Grizzlybjörnen Boog som en dag blir släppt ute i vildmarken där han måste klara sig själv. Den var lite förutsägbar som de flesta barnfilmer är men den var rolig och det är ju det som är det viktigaste.

Betyg 3.5 av 5