Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Sämst 2009

Kategori: Listor

Årets Sämsta Film
1. JCVD
2. DEAD and Deader
3. Last of The Living

Årets Sämsta Xbox 360 Spel
1. Csi Deadly Intent
2. Darkest of Days
3. Crashtime 3

Årets Sämsta XBLA
1. Yoho Kablammo
2. Zombie Wranglers
3. Family Game Night

Årets Sämsta Wii Spel
1. Family Party
2. Madagaskar Escape 2 Africa
3. Manhunt 2

Årets Sämsta Indiespel
1. Tataros
2. Night of Doom

Årets Segaste Loading
1. Alien Encounters
2. Bionic Commando

Årets Sämsta Konsert
1. H.E.A.T

Årests Besvikelse
1. Natal kommer sent nästa år
2. Velvet Revolver splittras

2st Komedier

Kategori: Film Recensioner

Jag har sett 2 nya komedier och den första är den 7:e American Pie filmen Book of Love. Filmen handlar som vanligt om några killar som försöker få till det med sina drömtjejer. Killarna kommer över en legendarisk handbok i hur man "får till det", skriven av några av skolans tidigare elever och som legat gömd i biblioteket. Men det visar sig att boken saknar vissa sidor, vilket leder till en rad galna överraskningar för alla inblandade!

Book of Love tycker jag faktist är den bästa American Pie filmen på länge men det säger iof inte så mycket. American Pie känslan är borta sedan länge och Stifler i filmen är bara pinsamt dålig.

Andra komedin jag sett är Year One med Jack Black och Michael Cera i huvudrollerna. Detta var en väldigt skum och dålig komedi. Vissa skämt var roliga men oftast var det bara segt.

Handling : Efter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar istället i en episk resa genom historien och äventyr de aldrig kunnat drömma om.
Year One är ingen jättedålig film men jag vet att Jack Black kan mycket bättre än så här.

2009 Resumé

Kategori: Listor

Årets Film
1. Avatar
2. Benjamin Buttons otroliga liv
3. Transformers 2

Årets Låt
1. Into Debauchery : Hardcore Superstar
2. Hope For a Normal Life : Hardcore Superstar
3. Messanges : Velvet Revolver

Årets Tvprogram
1. Parlamentet : TV4
2. Vem Kan Slå Filip & Fredrik : Kanal 5
3. Musikhjälpen : SVT1 & SVT2

Årets Musikvideo
1.Into Debauchery : Hardcore Superstar
2. Bad Romance : Lady Gaga
3. Papparazi : Lady Gaga

Årets Wii Spel
1. New Super Mario Bros Wii
2. Spectrobes : Origins
3. Wii Sports Resort

Årets Xbox 360 Spel
1. Call of Duty : Modern Warfare 2
2. Nhl 10
3. Batman Arkham Asylum

Årets XBLA spel
1. Trials HD
2. Shadow Complex
3. Castle Crashers

Årets Indie Games
1. Bricks Forever
2. RC-Flight
3. The Impossible Game

Årets Expansion
1. The Ballad of Gay Tony : GTA IV
2. The Lost and Damned : GTA IV
3. Big Pack : Trials HD

Årets Snyggaste spel Xbox360
1. Modern Warfare 2
2. Resident Evil 5
3. Batman Arkham Asylum

Årets Snyggaste Spel PS3
1. Uncharted 2
2. Killzone 2
3. Modern Warfare 2

Årets Snyggaste spel Wii
1. Dead Space : Extraction
2. Deadly Creatures
3. New Super Mario Bros Wii

Årets Bok
Om Jag kunde Drömma : Stephanie Meyers
Så länge vi båda andas : Stephanie Meyers
Maken : Dean Koontz

Årets Drink
1. Mojito
2. Vodka Sprite Lime
3. Screwdriver

Årets Konsert
Hardcore Superstar Lisebergshallen

Årets Resa
Thailand
 

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Förra veckan var jag riktigt oaktiv på att blogga så därför måste jag ta igen det jag missat. Förra veckans spel heter Polar Panic och 0 day Attack on Earth.

Om vi ska börja med Polar Panic så är det ett strategiskt pusselspel. Spelet går ut på att man spelar som en isbjörn som kan flytta isblock och har man lite tur så står det en jägare ivägen och då har man gjort sig av med en fiende. Spelet var lite småtrevligt men inget som får mig att stanna mer än några banor innan jag tröttnar. Polar Panic kostar 800 Ms points vilket är lite mycket tycker jag när man skulle kunna göra detta till ett indiespel.

Andra spelet förra veckan var 0 day Attack on Earth som är utgivit av Square/Enix och är ett shoot em up spel. I Trial versionen av spelet så fick man tillgång till några olika flygfarkoster och sen skulle man ge sig ut i en fågelperspektiv och skjuta ner enorma fiender. Spelet var svårt tyvärr så det inget köp för mig. Spelet kostar 1200MS points vilket är lite väl mycket det också.

Istället för att lägga pengarna på förra veckans XBLA spel så tycker jag man ska inhandla expansionen Big Pack till Trials HD för 40MS points.


Update

Kategori: Allmänt

Jag har inte hunnit blogga på länge och hinner inte göra ett längre inlägg nu heller men i eftermiddag så kommer det bli en hel del bloggande när jag kommer hem från stan. See Ya

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Sorry för den dålig uppdateringen under julen men jag har inte varit hemma så mycket. Imorn kommer det inte bli något skrivande heller men så är det när man ska träffa släkt och vänner överallt. Veckans låt är en passande jullåt som heter We Wish you a merry Christmas med jeff Scott bl.a.

Lucka nr 24 Årets bild

Kategori: Julkalendern


Årets bild 2009

Lucka nr 23

Kategori: Julkalendern


Johanna efter att ha tagit en fin mix av lite olika spritsorter.

Datakrasch

Kategori: Allmänt

Min dator låter som en gräsklippare med förstoppning som samtidigt har allvarlig ADHD. Hur mycket jag blåser rent med tryckluften och damsuger upp varenda liten dammorganism så låter det fortfarande som om ena fläkten går igenom trotsåldern. Jag hatar dator som krånglar men jag kommer antagligen få leva med detta problem tills jag köper mig en ny dator efter nyår då jag hoppas på att få ett jobb.

2st uppföljare

Kategori: Tvspel

Det har kommit ut 2 nya demos på xbox live som jag tänkte berätta om.
Det första spelet är uppföljaren till Army of Two som var lite små skoj men senare blev enformigt. Uppföljaren tycker jag är precis lika dan förutom att det är lite snyggare grafik. Grafiken är inte så viktig i spel egentligen om designen är bra men jag tycker varken desigen eller grafiken är tillräckligt bra för att vara ett spel som kommer ut i början av 2010.

Jag blev som ni kanske förstår besviken på detta spelet så nu kommer jag nog vänta med köp tills det hamnar i reabacken.

Andra spelet jag har testat en demo på är Divinity 2 : Ego Draconis som är ett fantasy spel. Divinity 2:s demo gick ut på att snacka med lite folk i en by och sen skulle man ut på jakt. Persorna man pratade med var fruktansvärt tråkiga att lyssna på så jag hoppade fram massvis i kommunikationerna. Längre fram i demot när man skulle slåss så kändes det lite som ett förenklat Wow för en spelare tyckte jag. Detta spelet var ingen höjdare på varken grafikpunkten eller ljudpunkten. NO BUY FOR ME!

Lucka nr 22

Kategori: Julkalendern


Äcklig grogg har fått ett ansikte

Lucka nr 21

Kategori: Julkalendern


Fest kan lätt flippa

Action, krig och Sci-fi thriller

Kategori: Film Recensioner

Första filmen efter Avatar jag såg denna helgen var uppföljaren till den adrenalinstinna action filmen crank.

Förväntningarna på denna filmen var rätt så stora eftersom första filmen är rolig och helt utflippad. Crank : High Voltage är också utflippad men inte riktigt lika bra som första.

Handling : Crank 2 tar vid där första filmen slutar och nu har Chev Chelios i uppgift att kämpa mot en kinesisk maffioso som har stulit hans nästan oförstörbara hjärta och i dess plats satt in en batteridriven apparat som kräver elektriska stötar för att fortsätta fungera


Jag och Stefan såg på Three Kingdoms idag eftermiddag.
Handling : Zhao Zilong (Andy Lau) är en ryktbar och fruktad general i Kungadömet Shu som drar norrut med sin armé för att bekämpa Kungadömet Wei. Det är 200-talets Kina då det stora riket var delat mellan tre dynastier, Kungadömet Wei, Kungadömet Shu och Kungadömet Wu. Förrådd, sårad och med en förminskad armé satsar generalen allt i en allra sista strid för att förena riket och nå en varaktig fred.

Jag hade inga förväntningar på denna filmen men jag trodde faktist att den skulle vara lättare att förstå sig på. Det var väldigt många namn som man skulle hålla koll på.Sista och fjärde filmen denna veckan var Next som gick på Tv4 idag. 

Next handlar Chris Johnson, en magiker från Las Vegas med en hemlighet som plågar honom: han kan se in i framtiden.

Chris Johnson kan se två minuter in i framtiden. Efter år av medicinska undersökningar lever han nu ett undangömt liv i Las Vegas där han utnyttjar sin talang och försörjer som magiker. Men hans förmåga har inte gått obemärkt förbi och säkerhetsvakterna på kasinona är ute efter honom för att han alltid vinner när han spelar black jack. När en terroristgrupp hotar att genomföra en kärnvapenattack mot Los Angeles blir han uppsökt av FBI-agenten Callie Ferris (Julianne Moore) som behöver hans hjälp.

Jag tyckte filmen började intressant men mot slutet så tappade den både tempo och intresse från mig.

AVATAR

Kategori: Film Recensioner

Denna helgen har jag sett riktigt många filmer och den klart bästa är Avatar. Det var igår kväll som jag, Åsa, Stefan och Louise var och såg på Avatar på bio och jag måste säga att jag är mäkta imponerad av denna film. Till en början så ser man alla data gjorde effekter men ju längre in i filmen man kommer så tänker man inte på det.

Avatar handlar lite basic om att människorna har förstört planeten jorden och de har upptäckt en planet som heter Pandora och på Pandora finns det en mineral som är värld fruktansvärt mycket pengar. Människorna vill ha mineralen men urbefolkningen på Pandora som kallas för na´vi tollererar inte att deras planet skölvas.

Det är lite svårt att beskriva hur bra denna filmen är så jag tycker att du ska ta dig till närmaste biograf och njut av en av de bästa filmerna på väldigt väldigt länge. It´s Totally Awesome!!
James Cameron som har gjort denna filmen har verkligen lyckats att skapa en värld som man vill besöka om och om igen. När filmen kommer ut i butikshyllorna så ska jag köpa den på bluray utan snack.
Nu hoppas vi på att det dyker upp en uppföljare som är minst lika bra.

Lucka nr 20

Kategori: Julkalendern


En härlig pose av Per på Midsommar

Julgranen 2009

Kategori:

Så här ser min julgran ut detta året. Den är väldigt nördig med alla pärlplattor som hänger i granen men jag tycker en gran ska vara personlig så därför ser den ut som den gör. Nästa år när jag och Åsa bor i våran större lägenhet så kommer det bli en mycket större gran.

Milstolpe

Kategori: Tvspel

Jag har äntligen kommit till en nya achivementmilstolpe. Jag har alltså kommit över 20.000 sträcket vilket är lite skoj.
 

Lucka nr 19

Kategori: Julkalendern


En mycket fin partybild från Olins 90tals fest

Lucka nr 18

Kategori: Julkalendern


En väldigt sömnig Johanna efter en fest i Skövde

Dead and Deader

Kategori: Film Recensioner

Igår hyrde jag och Stefan 3 filmer på Hemmakväll. Egentligen var tanken att hyra bara en men så kan det gå när man är på filmhumör. Vi såg bara en av filmerna så här kommer en kort recension av den. 

Handling : En galen vetenskapsman sprider ett zombievirus i jakten på evigt liv. Samtidigt jagar elitsoldaten Bobby Quinn (Cain) ett gäng människoätande zombies djupt inne i den kambodjanska djungeln. Jakten tar honom vidare till en armébas i Kalifornien där Quinn förenas med sin gamla stridsbroder Judson och den vackra studenten Holly (Ward). Tillsammans bekämpar de zombies med alla medel tillåtna men de inser att segern inte kan vinnas med råstyrka och krut, extrema åtgärder krävs. Är de beredda att ta konsekvenserna..?

Dead and Deader är alltså en riktigt b-zombierulle med zombies som har grönt blod istället för rött. Filmer börjar lite små bra men blir snabbt riktigt dålig. Det var riktigt många avdankade stjärnor med i filmen vilket var lite skoj.
Vad sägs om Dean Cain från Lois & Clark, Peter Green från Mask & Pulp Fiction, Hu-Sang pak från Mortal Mombat filmerna & Susan Ward från Sunset Beach.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt var ett lätt val eftersom jag har hört den väldigt mycket plus att den har fastnat på i min hjärna flera gånger. Veckans låt är alltså Bad Romance med Lady Gaga. Detta är vanligtvis inte min musiksmak men Lady Gaga har verkligen lyckats med att göra bra låtar. Musikvideon fattar jag inte men den är ändå bra.

Pepparkaks bak

Kategori:

Igår åkte jag hem till Åsa för att göra pepparkakor och ett pepparkakshus. Tyvärr så hade vi pepparkakorna får kort stund i ungen så de blev inte så hårda som det krävs när man ska bygga hus.

En bra början på vårat pepparkakstorn

Malin och Åsa är fokuserade på pepparkaksbakning


Så vacker samling

Lucka nr 17

Kategori: Julkalendern


Pontus som en påskkärring

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det 2 nya spel till kryssboxens marknadsplats. Första spelet jag provade var pussel spelet Puzzlegeddon.

Puzzlegeddon går ut på att samla ihop massa kuber i samma färg och när man samlat ihop en del så är det bara att hova in alla combos. Det tog en stund för mig att förstå vad man skulle göra men när det väl klarnade så var det lite små skoj. Tyvärr så var det inte så skoj så att jag vill betala 800Ms Points.


Andra spelet denna veckan var ett spel som jag har för mig att jag spelade när jag var liten fast med mycket fulare grafik då. Alien Breed Evolution Episode 1 heter spelet och kostar även det 800Ms Points. Detta spelet var mera i min smak och jag funderar på om jag ska lägga beslag på det eller inte. Men innan jag bestämmer mig så ska jag testa att spela med en kompis och se om det är något skoj.

Lucka nr 16

Kategori: Julkalendern


Carro & Maja gör sig snygga

Foo Fighters pärlplatta

Kategori:


Min senaste pärlplatte kreation.

10 dagar kvar

Kategori: Kärlek

Idag är det bara 10 dagar kvar tills Åsa och jag firar 3 år tillsammans. Tiden har gått så himla fort men det brukar tiden göra när man har roligt. Imorgon ska jag och Åsa bygga ett spektakulärt pepparkaks hus som jag kommer dokumentera under byggnationen.

Lucka nr 15

Kategori: Julkalendern


En blöt dag i Thailand. Om 10 dagar har denna "snyggingen" och Åsa 3års jubileum.

Party like the 90s

Kategori: Party!

Nu efter 3 dagar så kommer äntligen bilderna från 90tals festen på Olins. Vi började med att förfesta hos Marika med Pontus, Maja, Remi och Marika. Stefan skulle egentligen varit med men han blev så trött att han inte orkade.
Tack alla vänner för en lyckad kväll på Olins. Det var riktigt skoj

Lucka nr 14

Kategori: Julkalendern


Linda gör sig snygg under Logdansen

Lucia Dagen

Kategori:

Idag har den varit en seg dag med massvis med tvtittande. Morgonen började med att jag och Åsa vaknade lite sega efter gårdagens fest i Skara. Till frukost kollade vi på Idol och jag tycker faktist rätt person vann även om Calle var riktigt duktig han också. Efter Idol så kollade vi på Robinson och även där tyckte jag rätt person åkte ut.
Efter Robinson så var det dags för Åsa att åka hem så då gick vi till stan och sen när jag kom hem så blev det lite tvtittande igen.

Jag har precis sett klart filmen Mad Max som tog mig cirka 4 timmar att se. Anledningen till att det tog så himla lång tid att se den var att jag råkade somna och när jag vaknade igen så kollade jag på parlamentet och Playa del sol. Jag har aldrig sett första Mad Max filmen och jag kan tyvärr säga att jag blev besviken på denna filmen. Jag trodde denna filmen skulle vara i samma stil som de 2 uppföljarna men så var inte fallet.

Nu funderar jag på att hyra någon bra film på Cdon. I senare inlägg kommer det bilder från festen igår.

Lucka nr 13

Kategori: Julkalendern


Patrik med en sämre version av rånarluva

Lucka nr 12

Kategori: Julkalendern


En Ronny och Ragge dans under Linda & Niclas logfest

Debut Teasers

Kategori: Tvspel

Lucka nr 11

Kategori: Julkalendern


Att somna med pannlampa samtidigt som man sitter upp och läser en bok är en bedrift

hockey är hetare än någonsin

Kategori: Spel Recensioner

Nhl09 var det bästa hockeyliret som jag hade spelat men i år förändrades mina tankar. Nhl10 är nu kungen och det kommer bli svårt att slå EA:s nhl serie på länge nu. NHL10 har förbättrat alla smågrejor från 09 så att det känns ännu mer som riktig hockey. Målvakterna har fått en hel del nya animationer och nu kan man även hålla fast motståndaren i sargen.

Andra nya saker i årets NHL är att man kan spela säsong med valfritt Elitserielag, General Manager är utvecklat och bara en liten sak som att man kan låsa upp ny utrustning till sin Be a Pro karaktär för att bli bättre på t.ex skottprecision.

Det finns inte många minus med NHL10 men om jag skulle säga en så är det att man efter avblåst signal kan tackla motståndaren och även om det är skoj så tar det lång tid innan spelet återupptar igen. NHL10 och 09 är väldigt lika så har man tröttnat på 09 så kommer det nog gå fortare att tröttna på 10 men varför ändra något som inte är dåligt.

Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 9 av 10


The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har några julkänslor infunnit sig och tack för det är denna låten. Run Rudolph Run med Lemmy Kilmister sång, Dave Grohl trummor och Billy F. Gibbons bas.

Balladen om Gay Tony

Kategori: Spel Recensioner

Nu efter 20 timmars spelande så är jag klar med den andra expansionen till GTAIV. 20 timmar är nog lite väl mycket för expansionen men jag lekte väldigt mycket och gjorde en hel del sidouppdrag. The Ballad of Gay Tony handlar om Tony som är en klubbägare som har hamnat lite i blåsvädret. Det blir upp till Luis Lopez som är hans livvakt och vän att hjälpa Tony ut från alla lånehajar som vill ha tillbaka sina pengar.

Jag har alltid gillat GTA spelen och detta är inget undantag. Jag tycker faktist att denna expansionen är bättre och roligare än förra expansionen. Det som är nytt med Ballad of Gay Tony förutom handlingen är några nya bilar, vapen och att man kan basejumpa från byggnader och helikoptrar.

Det finns några minustecken med expansionen och det är samma problem som har hängt med alla GTA spel. När man styr karaktären i trånga utrymmen så kan det bli lite bökigt men annars funkar det fint.

Grafik : 9
Ljud : 8
Kontroll : 8
Hållbarhet : 8I am back

Kategori:

Nu är jag tillbaka från ännu några timmar tillsammans med Lillemor i bilen. Jag har övningskört till Gudhem och sen åkte vi runt lite i Falköping innan det var dags att åka hem till Skövde. Bilkörningen går bara bättre och bättre och idag märkte jag mycket att när det inte går en vecka mellan alla övningskörningar så kör jag mycket lugnare och bättre.

Nu ska jag köra klart de sista uppdragen på The Ballad of Gay Tony och sen blir det förhoppningsvis en recension på både NHL10 och The Ballad of Gay Tony.

KoF = Kalkonfilm

Kategori: Videos

Någon som vill se en rutten film? I så fall tycker jag denna filmen som är baserad på ett spelet King of Fighter är en sådan film.

Vilken jävla dynga detta kommer bli. Jag tror faktist att den kommer bli sämre än Mortal Kombat filmerna.

Lucka 10

Kategori: Julkalendern


14 Dagar kvar tills julafton

Triss i Demos

Kategori: Tvspel

Jag har varit väldigt dålig med bloggandet i veckan och det kan väl vara för att jag har haft en del annat för mig. Jag tänkte nu bjuda på mina intrycka av mina provspelningar av Planet 51, Guitar Hero Van Halen och Crash Time 3.

Planet 51 är ett filmlicensspel på den kommande animerade filmen Planet 51. Filmlicensspel brukar vara riktigt usla och så är även fallet denna gången. På demot fick man i uppdrag att först åka ett race med svävare vilket var så grymt tråkigt och segt. Andra uppdraget var att man skulle åka runt och leta efter speciella stenar innan tiden tog slut. Detta var extremt tråkigt och fick mig att stänga av spelet. Jag råder ingen att köpa detta till sina barn.


Andra spelet jag testade var Crash Time 3 som är ett tyskt spel som har sett ut och handlat om samma sak i alla 3 spelen som kommit. Det första som slår en när man startar demot är att menyn och musiken är riktigt kass och senare när man får se introvideon till spelet så ser man att grafiken är långt ifrån bra. När man väl börjar spela så ska man åka till polisstationen och väl där så får man höra de fulaste röstskådespelar insattserna jag hört i år. Det är så katastrofalt dåligt att man bara kan le.

Efter första uppdraget så ska man ta fast en biltjuv och under uppdraget hittade jag massa fel i spelet. Det första jag tänkte på var grafiken vilket är riktigt dålig på sina ställen. Det andra var när jag tacklade in biltjuvens bil i en vägg så att han fastnade och sen helt plötsligt så var han 30m bort. Den tredje saken som störde mig var också att när jag gjorde så att biltjuven gav upp så började poliserna i min bil snacka som om biltjuven har klivit i min bil men ändå så satt han kvar i hans bil stel som en skyltdocka.


Sista demon jag har testat är Guitar Hero : Van Halen. Van Halen är ett band som jag inte några minnen av. Visst har man lyssnat på låten jump men det är i stort sett allt. Jag förstår inte varför Neversoft som gör Guitar Hero spelen inte tog ett kändare band för att göra spel av som t.ex Offspring, Nirvana, Foo Fighters, My Chemical Romance osv. I demot så kan man antingen spela med en kompis eller spela själv. Jag testade att spela själv och då fick jag sjunga vilket inte är min starkaste sida direkt. Det lät förjävligt men jag klarade mig tack vara att man inte behöver sjunga texten utan det gällar att ha rätt ton. Guitar Hero : Van Halen är det bästa spelet av dessa tre men det säger inte så mycket.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ett spel och inte var det bra eller välgjort heller. Jag spelade spelet som heter Qix++ och kostar ca 90 kr. När man spelade så använde man i stort sett bara en eller två knappar men jag fattade ändå inte vad det gick ut på så det blir absolut inget köp för mig. Det har kommit en del nya demos på Xbox live denna veckan så som Bayonetta, Planet 51 och Fairytale fights. Jag kommer skriva vad jag tyckte om Planet 51 och Fairytale Fights i ett senare inlägg. 
 
DYNGA!

Lucka nr 9

Kategori: Julkalendern


Patrik med en krok i läppen

Tisdag

Kategori:

Idag är det Tisdag och jag kom precis hem från frisören. Jag är rätt så nöjd trots att det är så sjukt kort. Jag genomlider alltid en period efter alla klippningar då jag känner att allt hår är borta.
Om en timma ungefär så ska jag åka till Stenstorp för att övningsköra och efter det ska jag umgås med Stefan. Denna dagen kan man tävla på gamereactor och vinna årets NBA, NHL och FIFA spel. På Game.se hittar man Assasins Creed 2 för bara 399:- idag och på Consolegirl.se så kan man vinna ett ex av Assasins Creed 2 om man är fantasirik.

Lucka nr 8

Kategori: Julkalendern


WHY!

Måndags fix

Kategori:

Idag har jag inte gjort så jättemycket förutom att jag åkte till folkuniversitet och hade ett möte rätt så nära vår blivande lägenhet. Efter möte så träffade jag Åsa på stan och sen åkte cyklade jag vidare hem. Möte på folkuniversitet var trevligt och inspirerande. Imorn ska jag äntligen klippa mig och sen bär det av till Stenstorp för att övningsköra lite med Lillemor.

Nu ska jag göra en stor pärlplatta som jag hoppas att jag hinner klart med innan klockan 8.
Här nedan kommer 2 bilder på Huset som jag och Åsa ska flytta till. Bilderna tog jag från Hitta.se med deras häftiga gatubilder.

Lucka nr 7

Kategori: Julkalendern

Godmorgon alla glada! här kommer veckans första lucka.

Kommentar överflödig

Ett bra film tips

Kategori: Film Recensioner

Jag såg precis klart filmen på Tv4 och jag tycker faktist den var riktigt bra. Filmen handlar om Johnny Truelove  och hans gäng som via ett snedsteg blir inblandade i ett tragiskt brott, och de känslomässiga och moraliska bieffekter som samliga inblandade tvingas stå ut med.

Filmen är ett drama baserat på verkliga händelser ur Jesse James Hollywoods liv, en knarklangare som blev en av världens yngsta någonsin att hamna på FBI`s ”most wanted list”.

Film tips

Kategori: Film Recensioner

Jag och Pontus hyrde 2 filmer i Torsdag så nu hade jag tänkt att skriva vad jag tyckte om dem.

Första filmen vi kollade var Snuten i Varuhuset och är en komedi med Kevin James som blev kände genom serien kung av Queens. Kevin James spelar Paul som är en väktare som mest av allt vill bli polis men tyvärr så har han problem med sin dåliga blodsocker.

Handling : Paul är en arbetande singelpappa från förorten som försöker få ekonomin att gå ihop genom att extraknäcka som vakt i en galleria i New Jersey. Det är ett jobb som han tar riktigt seriöst och när tomtens nissar genomför en kupp och stänger ner hela gallerian samt tar gisslan där en av dem råkar vara Pauls dotter, då är det upp till bevis för New Jerseys bästa galleri-snut att rädda dagen!

Filmen är lite småskoj på sina ställen men ibland är det lite pinsam och väldigt töntig.


En gammal ondska ligger gömd under snön i den norska fjällvärlden sedan Andra Världskriget. För sex ungdomar som sett fram emot en härlig skidsemester förvandlas tillvaron till en levande mardröm när de hotfulla skuggorna utanför deras ensliga stuga plötsligt tar form. De är nazister. Och zombies. Och de är förbannade!

Denna norska zombiefilm började halvbra men ju längre filmen gick så blev den bara sämre och sämre. Jag hatar zombie filmer där zombierna är smarta och sloss som riktiga människor.Nu när jag har "tipsat" om dessa halvkassa filmer så ska jag fortsätta kolla på en mycket lovande filmen Alpha Dog som går på tv4 nu.

Lucka nr 6

Kategori: Julkalendern


En bild på mig efter en kväll med Sanning eller Konka

Lördagsplaner

Kategori:

Det är så svårt vissa dagar då man vill hitta på något speciellt men man kan inte komma på vad man ska göra. Jag och Åsa har funderat hela dagen på vad vi ska hitta på och fortfarande så är vi inte riktigt nöjda med våra planer som är att spela biljard och sen blir det film eller spel med Heimar och Stefan. Tidigare idag så har vi varit hemma hos åsa i Stenstorp för att fira hennes pappa på 53års dagen.

Snart kommer Heimar och Stefan hit och förhoppningsvis blir det en trevlig kväll.


Lucka nr 5

Kategori: Julkalendern


Thailänska katten som är Hitler Look-a-like

Fredagen den 4:e

Kategori:

Idag är det fredag och jag vet inte vad jag vill göra ikväll. Pontus har varit på arbetsinterjuv/provjobb hela dagen så vårat julklappsletande gick lite i spillror. Men som tur är hittade jag några presenter rätt så snabbt när jag gick på stan förut. Just nu siiter jag och spelar lite GTAIV: The Ballad of Gay Tony och längtar till Åsa kommer hit. Igår hyrde jag och Pontus Död Snö och Snuten i Varuhuset som jag tänker skriva vad jag tycker om senare sen.

Julklapps fynden idag.

Angry Video Game Nerd : Little Red Hood

Kategori: Tvspel

Den arge spelnörden är tillbaka och idag testar han ett riktigt dåligt spel som kom till Nintendo 8-bit. Jag tror att jag köpte detta spelet när jag var liten men som tur är så funkade de inte på min NES så mamma fick skicka tillbaka det.

Lucka nr 4

Kategori: Julkalendern


Dagens lucka visar vackra hampus under matfestivalen

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har jag lyssnat en hel del på Up In The Air med det svenska bandet Johnossi. Lyssna på låten och berätta vad du tycker om den.

Paper and Pen Tävling

Kategori: Tävling

Min vän Louise har en tävling på sin blogg där man kan vinna hennes egendesignade tygkasse. Det är bara gå in på hennes blogg för att läsa reglerna eller kika in på hennes hemsida för att kolla på t.ex hennes portfolio. Lycka till i tävlingen.

Mario i toppform

Kategori: Spel Recensioner

För någon dag sedan så klarade jag och Stefan av New Super Mario Bros : Wii och jag måste säga att jag är riktigt imponerad. Spelet börjar med att Det är Prinsessans födelsedag men då blir hon tillfånga tagen av Bowers undersåtar. Visst handlingen är som den alltid har varit och spelet är som det alltid har varit det med men det gör ingenting eftersom det är så himla charmigt, roligt och nostalgiskt.

Det som gör detta spelet unikt mot dess föregångare är att man kan spela upp till 4 spelare samtidigt på samma bana. Jag har spelat på 3 pers som mest och det blir fruktansvärt rörigt men ack så skoj när det blir stressigt. Förutom att man kan spela med kompisar så finns det nya föremål man kan plocka upp. Det ena föremålet är en isblomma som gör fienderna till iskuber och ett annnat föremål blir man en pingvin som kan glida och simma mycket bra. Det finns också ett föremål som gör att man får en propeller på huvudet och den tillför att man kan flyga uppåt i luften.

Grafiken är charmig och välgjord. Ljudet är välbekant men vissa nya låtar håller inte lika hög klass som de gjorde förr i tiden. Kontrollen är väldigt simpel och det ända som krävs är att man vänder Wiimoten som en vanlig Nes kontroll. Hållbarheten tycker jag är riktigt bra eftersom man kan leta efter 3 stora stjärnpengar på varje bana och när man har tagit alla stjärnpengar så låser man upp heligheter som jag inte ska spoila om nu.

Allt är dock inte frid och fröj i Marios nya spel. Det finns en rätt så störande grej med spelet och det är när man tar ett föremål så stannar bilden i en kort kort stund och under den korta stunden så kanske kompisen misslyckas med sitt precisonshopp.

BETYG
Grafik : 8 av 10
Ljud : 8 av 10
Kontroll : 9 av 10
Hållbarhet : 9 av 10

Lucka nr 3

Kategori: Julkalendern


Minen till han på vänster är oslagbar :P

HERO!

Kategori: Videos

Detta är en mycket viktig film som jag tycker alla ska se. Vem är hjälten i vardagen egentligen.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Nu är det Onsdag igen och ni som har läst mitt första inlägg för dagen vet vilket spel det är som är veckans xbox live spel. Spelet heter Call of Duty Classic och är alltså det första spelet i serien. Jag kommer ihåg när jag spelade detta på min dator för massvis med år sedan och då tyckte jag att det var helt underbart. Idag när jag testade trial version av spelet så insåg jag hur fort spelutvecklingen verkligen går. Spelet kändes inte alls så skoj som det en gång gjorde och jag tröttnade faktist rätt så fort.

Call of Duty Classic kostar 1200Ms points vilket är ca 130kr. Köpte man dock Hardned Edition av Modern Warfare 2 så fick man med Call of Duty Classic. Det ända som får mig sugen att ladda ner hela versionen av spelet är att jag har klarat alla Call of Duty spel förutom första men det är inte värt 130kr för det anser jag. Köp hellre Call of Duty 2 eller Modern Warfare 1 billigt någonstans.

Lucka nr 2

Kategori: Julkalendern


En bild på mig och Åsa under våran hårda festkväll i Thailand. Det blev väldigt mycket att dricka den kvällen så det kanske inte är så konstigt att vi ser ut som vi gör.

2 December

Kategori: Allmänt

Idag är det den 2:a december och min mamma fyller år idag.
Idag är det den 2:a december och idag släpps första call of duty på xbox live
Idag är det den 2:a december och Borderlands kostar bara 299:- till Ps3 på game idag
Idag är det den 2:a december och det är 4 år sedan xbox 360 släpptes i Sverige
Idag är det den 2:a december och på Gamereactor kan man vinna massa filmer
Idag är det den 2:a december och oioioi har ännu en toppklassig lucka
Idag är det den 2:a december och jag har fortfarande inte fått mina beställningar från CDON
Idag är det den 2:a december och Beata Beatrice har namnsdag idag
Idag är det den 2:a december och Spelradion avsnitt 106 finns för lyssning
Idag är det den 2:a december vilket betyder att det är 22 dagar kvar till julafton


Grattis mamma på Födelsedagen

Lucka nr 1

Kategori: Julkalendern

Nu är det dags för min egna julkalender och jag tänkte göra som jag har gjort på min Bilddagbok de tidigare åren.  Min julkalender visar bilder som är roliga från året som har gått.

Micke kommer ut med sina kläder under en förfest

1:a December

Kategori: Allmänt

Det är den första december idag och alla möjliga sidor har lucköppningar med priser eller specialpriser. På www.Game.se så hittar man t.ex Dragon age Origins för 399:- till xbox 360 idag. På www.Gamereactor.se så har man chans att vinna det usla men kanske halvroliga Mario & Sonic at the Olympic Winter Games plus en Snowboard. Det finns som sagt massvis med tävlingar nu under december månad vilket är härligt men min favorit julkalender är fortfarande www.oioioi.se här nedan kommer ett smakprov på deras härliga skämt.Kontraktet är skrivit

Kategori:

Godmorgon eller god förmiddag. Jag kommer precis hem ifrån stan där jag har skrivit på kontraktet för våran nya lägenheten. Under samtalet med Elin på Skövde bostäder så fick jag veta massa positiva saker som jag inte tidigare visste om. För det första så fanns det ju både Bastu och Solarium i huset som båda var gratis. En annan nyhet var att det också fanns motionsrum och bordtennis rum vilket är precis det jag ville ha. Men det är inte nog med goda nyheter ändå eftersom diskmaskinen som kostar 92kr i månaden skulle vi sluta att betala på efter 4 några månader och golvbytet som skulle kosta oss ca 600kr blir gratis eftersom vi flyttar in 2010.

Mycket goda nyheter denna tisdagen som jag känner på mig kommer bli riktigt härligt. Idag är det föresten 2 månader kvar tills vi får flytta in och då kan ni räkna med att det blir mycket bilder från lägenheten.