Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Gott Nytt år!

Kategori: Allmänt

Ännu ett år har gått och detta året så har det hänt en del grejor även om de kanske inte har varit jättestora. Nästa år så tror jag det kommer hända mera som t.ex utlandssemester, massa storfilmer, spel och annat roligt som vi inte vet ännu.

Det har varit ett bra år men jag tror att 2012 kommer bli ännu bättre. Efter nyår så kommer lista allt som vanligt i min resumé om året och sen kommer jag antagligen byta bloggställe men jag har fortfarande inte kommit på något bra namn som jag ska byta till så det kanske drar ut på tiden lite.

Gott Nytt år så ses vi 2012

Veckans Xbox Live v.52

Kategori: Spel Intryck

Denna veckan så kom det ut ett spel och det var All zombies must die! Detta spelet har funnits på PSN ett bra tag nu och det känns inte så hett att spela detta när det finns bättre twin stick shooter spel med zombie teman. Ta tex. Zombie Apocalypse som kom i tidigare i år. Jag tyckte inte spelet var särskilt kul att spela ensam och kan slå vad om att det är mycet roligare att spel med några vänner.
Men det kommer jag nog aldrig göra på detta spel eftersom det finns bättre alternativ.

All zombies must die! kostar 800Ms Points och kan vara något för dem som inte kan få nog av denna typen av spel.

Lucka 22

Kategori: Julkalendern

Ja jag vet att jag är lite sent ute min julkalender detta året men vafan. Här kommer iaf dagens tips och det är Broken Sword 2 till iphone som är gratis idag. Jag vill även passa på och tipsa om 12 Days appen som ger en gratis varje dag i 12 dagar från och med igår den 26:e.

Abduction

Kategori: Film Recensioner

En ung man jagar sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sitt egen babybild på en websida för försvunna personer. När han jagas av både polis, federala agenter och okända skuggfigurer går det upp för honom att hans föräldrar är allt annat än vad de utgett sig för att vara och det blir en kamp mot klockan för att hitta sin riktiga identitet.

Denna film börjar lite småintressant men det går rätt fort tills den blir fjantig och förutsigbar. Taylor Lautner gör en helt okej roll medans Michael Nyqvist gör en riktigt dålig roll som en kass rysk mördare. Det är tråkigt att han fick en sådan roll där han varken fick agera eller säga något med sin kassa engelska. Actionsekvenserna var helt okej men rätt så tama om man jämnför med liknade filmer som Bourne Identity. 


 

Lucka 21

Kategori: Allmänt

Idag så får alla som kommer in på Gamestop ett ex av NHL 07-09 eller FIFA 07-09 gratis. Detta gäller även imorgon

Dark Knight Rises & The Hobbit

Kategori: Videos

Här kommer det trailers på de mest efterlängtade filmerna av mig 2012 

Lucka 20

Kategori: Allmänt

Last of us Trailer

Kategori: Videos

Ett mycket lovande spel från Uncharted skaparna. Även om jag är rätt så less på zombies i spel så verkar detta intressant.

Veckan Xbox Live v.50

Kategori: Tvspel

I Förra veckan så kom det 2 bra spel det första var Sonic CD som kom till Mega CD som inte blev lika populärt som Sonic 2. Men nu har iaf spelet kommit till Xbla och jag tycker det liknar Sonic 2 väldigt mycket. Men det kan bero på att jag aldrig varit något fan av Sonic så därför tycker jag att allt är så likt. Grafiskt så kanske det är en gnutta snyggare men inget jag vet direkt. Det som gjorde detta spelet lite speciellt var att introsekvensen var en tecknadfilm vilket var lite kul.

Sonic CD kostar 400Ms Points vilket är ett bra pris för dem som gillar Sonic

Andra spelet ut förra veckan var Joe Danger : Special Edition. Joe Danger har funnits till Ps3 ett ganska så bra tag nu men nu kommer som sagt Special Edition till Xbox 360. Joe Danger är ett Plattforms/Racing spel där man kör motorcykel på olika banor där man ska samla poäng genom att göra olika stunts i luften och lite annat. Jag tyckte det var rätt så skoj men Trials HD får tyvärr detta spelet att kännas långsamt och aningen tråkigt i jämnförelse. Hade priset legat på 800Ms Points så kanske jag hade slått till.

Joe Danger :SE kostar 1200 Ms Points

Lucka 19

Kategori: Julkalendern

Lite nostalgi så innan jul. Idag och bara idag så kostar Trolltyg i tomtestogen 49kr på Cdon.se. Jag kommer ihåg att jag gillade denna film väldigt mycket när jag var liten. Vet inte hur det är nu förtiden men ska nog se den igen någongång. 

Lucka 18

Kategori: Julkalendern

Lucka 17

Kategori: Julkalendern

Idag kostar Twilight Boxen med 3 filmer på cdon bara 99kr. Dock så måste man beställa innan 23:59 ikväll om man vill ha den för det priset. En bra present till de twilight tokiga.

Lucka 16

Kategori: Julkalendern

Lucka 15

Kategori: Julkalendern


Look-a-likes plus en crazy Pontus

Lucka 14

Kategori: Julkalendern

3 skräckisar

Kategori: Film Recensioner


I Final Destination 5 är Döden precis lika närvarande som alltid. Den utlöses då en man förutser en hemsk olycka och lyckas rädda sina medarbetare från en säker död. Men ingen kan lura Döden någon längre tid och i en skrämmande kamp mot klockan försöker dessa själar desperat finna nya vägar att undkomma med livet i behåll.
Alla Final Destination filmer är exakt likadana men det finns en rolig charm i filmerna med alla "sköna" dödsfall. Hade det inte varit för alla dödsfall så hade dessa filmer inte varit någonting. Skådespeleriet i filmerna är oftast kasst så även denna gång. Historien är ju inget heller att hänga i graven.


Fright Night är en remake av klassiska "Skräcknatten" och handlar om en tonåring som upptäcker att hans nya granne är en vampyr. Tyvärr så tror ingen honom innan det är försent. 

Jag och Patrik har nu sett alla fright night filmer och vi kommer väldigt fort överens om att detta är den bästa filmen av de tre. Fright Night påminner väldigt mycket om Disturbia som även den är bra om inte bättre film som handlar om exakt samma sak förutom att det inte finns några vampyrer med i den filmen. Det var kul att Christopher Mintz-Plasse som blev känd som McLovin i Supersugen är med.Antarktis: En exotisk kontinent av förbluffande skönhet. Den är också platsen för en liten, avlägsen forskningsstation där en banbrytande vetenskaplig upptäckt gjorts. När en främmande livsform grävs fram av en internationell forskargrupp övergår glädjen och spänningen dock snart till en kamp för överlevnad. Den formskiftande varelsen, som av misstag släpps lös, har förmågan att förvandla sig själv till en perfekt kopia av vilken levande livsform som helst. Den kan se ut som dig eller mig, men på insidan är den fortfarande högst omänsklig. Paranoian sprids likt en epidemi bland forskarna då de en efter en infekteras av ett mysterium från en annan planet.

Sista filmen ut denna gången är en Prequel till The Thing som är en riktigt skön 80tals skräckis. I denna Prequel så är alla monster datagjorda vilket inte är alls lika skrämmande som de är i orginalet. Förutom att denna film är ganska så förutsigbar så gillar jag att man aldrig riktigt vet vem av människorna som fått viruset och är ett förklätt monster.


Lucka 13

Kategori: Julkalendern

En rolig bild på Edo

Lucka 12

Kategori: Julkalendern

När jag och Edo kom hem så såg vi dessa på golvet. Det är inte vad det ser ut att vara dock

Lucka 11

Kategori: Allmänt

I dagens lucka så tänkte jag bjuda på lite Xbox koder.

Master chief avatar armor female
R9hk2-x9284-mfxtx-4r776-fp9mc

2 dagars guld pass
Kh2kb-f4tpt-xb6h3-9946m-94h9j

Lucka 10

Kategori: Julkalendern

Denna helgen så har vi köp 3 begagnade spel för priset av 2. Det finns massa godbitar att hitta i begagnat hyllan. Check it out

Lucka 9

Kategori: Julkalendern

Update

Kategori: Allmänt

Sorry för den dåliga updaten men blogg.se funkar inte som det ska och inga av mina inlägg som jag publicerar genom Explorer kommer upp. Har skrivit en del men inget funkar. På Google Chrome som jag använder nu kan man inte fixa bilderna i rätt storlek men jag ska försöka fixa detta.

Lucka 8

Kategori: Julkalendern

Idag vill jag tipsa om att det är 30% mer inbytningsvärde för alla som har Ps3 spel att byta in på Gamestop. Har man även ett Powertrade kort så får man ytterligare 10% mer. 

Lucka 7

Kategori: Julkalendern

Idag tänkte jag lotta ut 4 snygga skyrim posters. till de som kan svara på frågan i vilken level jag är på i spelet.. En hint är att jag inte kommit så jättlångt. Skicka ditt svar till nicke_sire84@hotmail.com senast den 24:e dec så har du chansen att få dessan snygga posters hemskickade. Här nedan är ett smakprov på en av dem.

Colombiana

Kategori: Film Recensioner

Colombia, 1992. Den nio år Cataleya bevittnar mordet på sina föräldrar. Hon blir av med knappt massakern och söker skydd i USA med sin farbror som är en gangster. 15 år senare arbetar Cataleya (Zoe Saldana) som en professionell lönnmördare. Hennes signatur är en vit orkidé, som dras på offren bröstet. Blomman är en varning till föräldrar mördare. För Cataleya är fast besluten att hämnas - även om det kan kosta henne vad hon älskar mest.

Jag har velat se denna filmen ett ganska så bra tag nu och igår var det äntligen dags. Colombiana har skön action och det är riktigt kul att se Cataleyas beslutsamhet sen barnsben. Så första halvan och lite till av filmen var den bästa men mot slutet så blev den mer som en standard actionfilm vilket inte var lika kul då den började så bra. 
Trots det generiska slutet så vill jag absolut rekommendera denna film. En annan kul liten grej med denna film är att Zoe Saldana som fick sitt största genombrott med AVATAR är huvudpersonen


 

Lucka 6

Kategori: Julkalendern

Idag hade jag tänkt ha en tävling angående lite spelprylar men den får vänta till en annan dag. Istället så vill jag tipsa om Brink för 99Kr på gamestop bara idag.

Lucka 5

Kategori: Julkalendern

5:e december idag och Zavvi har många bra erbjudanden t.ex X-men Quadrilogy på bluray för ca 140kr inkl frakt.

Lucka 4

Kategori: Julkalendern

Nu inför ju så vill jag tipsa om att vi har 2 st begagnade Ps2 för 79kr på GameStop. Vilket är en riktigt nice deal.

 

Lucka 3

Kategori: Julkalendern


Vi garvade så mycket när vi tog denna bilden.

Lucka 2

Kategori: Julkalendern

Lucka 1

Kategori: Julkalendern

Jag är lite sen med min julkalender detta året men nu kör vi. Årets julkalender kommer bestå i tävlingar, roliga bilder och annat som hänt under året.No comments

Cowboys & Aliens

Kategori: Film Recensioner

1873 i Arizona. En främling (Craig) med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena handled. Han inser snart att invånarna inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte överste Dolahyde (Ford) gett order om det. Då attackeras Absolution av inkräktare från skyn, som bortför invånarna en efter en, och utmanar allt som befolkningen trott på. Nu blir främlingen bybornas enda hopp till räddning. Med hjälp av Ella (Olivia Wilde) samlar han ihop ett gäng bestående av tidigare motståndare. Enade mot en gemensam fiende förbereder de sig för att kämpa för sin överlevnad.

När jag först såg namnet på denna film så tänkte jag något i stil med WTF!! Sen så såg jag trailern och jag blev lite mer sugen men bra lite. Nu när man sett filmen så kan jag säga att jag borde hållt mig vid WTF! Detta är ingen bra film och actionsekvenserna är inget vidare heller. Så vad blir kvar då i en actionfilm. Det var lite trevligt att se den gamle Harrison Ford igen men han gör ingen bra roll och Daniel Craig är intressant som karaktär i början men tappar efter ganska så fort. Ska man se en alienfilm i år så röstar jag alla gånger på super 8.


Saints Row : The Third

Kategori: Spel Recensioner


Jag har är nu klar med årets mest galna spel. Saints Row The Third är så over the top med allt att man inte kan eller ska ta det på allvar. Första Saints Row var helt okej när det kom men saknade djupet från GTA Serien. Sen så kom GTA IV som gick mer åt det seriösa hållet. Detta gjorde att Saints Row serien blev ensam på toppen med att göra galna sandlåde spel och när Saints Row 2 dök upp så blev det ännu mer utflippat än tidigare.

Nu i Saints Row 3 så börjar man med att man är det största gänget i staden och folket älskar en istället för att vara rädda. Men det är svårt att vara på toppen utan att få avudsjuka blickar och det är här The Syndicate kommer in. De tar över Stillwater och skickar the Saints till Steelport som är en förort till stillwater. Det finns massvis med galna grejor sidouppdrag man kan göra i spelet som t.ex ta en stridsvagn och skjuta sönder så mycket som möjligt under en vissa tid för att komma upp i en viss poängsumma.

Grafiskt så ser Saints Row 3 rätt så gammalt ut trots att det är det snyggaste i serien. Ljudmässigt så är det också lite ojämt. Rösterna har det verkligen jobbat med och det är riktigt häftigt att de spelat in 3 manliga och 3 kvinnliga röster åt huvudkaraktären. Sen har de oxå gjort en zombieröst som bara består av olika stön. Helt lysande. Men förutom rösterna så tycker jag ljuden i bilarna är lite för svag och tråkig. Sen så är inte musiken lika bra som den var i 2:an enligt mig.

Kontrollen däremot är riktigt bra för att vara ett sådant här spel. Kontrollen är mer lik ett första personsspel än ett klassiskt tredjepersonsspel som GTA. Körkänslan är inte alls lika bra som i Driver eller GTA men efter ett tag så tänker man inte lika mycket på det. En ny grej i spelet som är lite kul är att man kan uppgradera sin karaktär när man får respekt poäng. Det går att öka hälsan, tåla mer, mer ammo, mer skada för vapnen osv. Detta är lite kul men mot slutet var jag så övermäktig att jag inte tåg någon skada alls så de sista uppdragen som borde vara svårast blev hur enkla som helst.

En grej till jag verkligen gillar med spelet är att man kan skapa sin karaktärs utseende exakt hur man vill ha den. Man kan köpa massvis med löjliga/snygga kläder och sen är det alltid kul att styla bilar. Tyvärr så tycker jag stylingmöjligheterna på bilarna var bättre i 2:an.

BETYG
Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10Det Bleka Hotet

Kategori: Film Recensioner

Vi har samlat det bästa från Johan Glans digra komediarkiv med noga utvalda godbitar från hela Glansperioden, med klipp ur bl a Kvarteret Skatan, Hjälp, Morgonsoffan, Fredag hela veckan, Parlamentet, World Tour of Skåne och Roast. Redan som liten palt hemma i Eslöv kunde man ana att Johan Glans skulle välja en egen väg. Från schackspelande pojke och ämnesexpert på James Bond i SVT:s Kvitt eller Dubbelt girade han så småningom in på humorns bana och den kursen håller han sedan dess, som en av de starkast lysande stjärnorna på komikerhimlen.

Jag ska börja med att säga att jag är inget större fan av alla dessa samlingsark som alla komiker har släppt. Visst är det kul att se lite klipp ibland men inget man kollar på om och om igen. Jag gillade faktist det mest som Johans Glans har gjort men jag tycker det är roligare att se ett helt avsnitt av kvartert skatan eller varför inte ett avsnitt av Morgonsoffan. 1 timmas underhållning innehåller denna film och jag tycker inte det är helt okej. Jag rekommenderar att man ska se den men jag skulle aldrig betala 160kr för den. Hellre hyra den i sådana fall.

Veckans Xbox Live v. 48

Kategori: Tvspel

De senaste veckorna så verkar det som om microsoft har lagt av med bra titlar på xbox live. De spel som kommit den senaste tiden har både varit kloner av andra spel som har funnits på xbla sedan tidigare och denna veckan kom ännu ett top down Shooter spel. Jag är så trött på denna kategori nu att jag nästa vägrar spela dem.

Spelet denna vecka heter Voltron och är baserat på en gammal animeserie från 80talet. Jag känner igen karaktärerna i filmklippen i spelet men mer vet jag inte om det. Så vad är då Voltron spelet jo det är en topdown shooter där man styr sin gubbe med vänster styrspak och skjuter/siktar med höger styrspak.

Grafiskt så ser det ganska så teknat ut men jag hade velat ha ännu mer celshadat för att lika serien och stå ut från alla andra liknade spel.