Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Helgen 23-25 Maj

Kategori: Allmänt

Solnedgångar is da shit
Piren i Jönköping ser ut som Grekland
På Piren efter en Frukost Buffé
Uppe på Taberg med där vi käkade mat och firade Morsdag
 

From dusk till dawn

Kategori: TV Serier

 
På Netflix kan man nu ta del av första säsongen och kanske även den sista säsongen av From Dusk till Dawn. Serien består utav 10 avsnitt som i sin tur baseras på filmen med samma namn som kom 1996. Jag gillade denna film som 12-13 åring och efter att jag sett några avsnitt så såg jag om filmen. Den var fortfarande bra i alla fall så innan slutklämmen när all vampyrslakt börjar. 
 
Serien går givetvis mycket långsammare fram än filmen vilket jag trodde skulle bli ett problem men så är inte fallet som tur är. Gecko bröderna Seth och Richie som serien handlar om är intressanta och de flesta andra karaktärerna lika så. Även Wilmer Vilderrama (Fez That 70s show) spelar Carlos som har anlitat Gecko bröderna att råna en bank och komma till Mexico och leva som kungar resten av sina liv. Nu blir det inte riktigt som planerat men mer än så vill jag inte spoila denna serie. Jag rekommenderar denna serie till alla som gillade den första From Dusk till Dawn rullen och vill ha lite mera av allt. De sista 3 avsnitten är lite utdragna men det gör inte så mycket på en helt okej serie. 
 

The Amazing Spiderman 2

Kategori: Film Recensioner

Spider-Mans största strid har alltid pågått inom honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det tunga ansvar som vilar på Spider-Mans axlar. Men nu ställs Peter Parker inför en mycket större konflikt: Electro, en fiende med betydligt större krafter än han själv.Och när hans gamle vän Harry Osborn återvänder inser Peter att alla hans fiender har en sak gemensamt: OsCorp. Kan Spider-Man skydda New York-borna från den ondska som hotar staden?
 
Jag har gillat alla Spiderman filmer mer eller mindre i modern tid. Förra Spiderman filmen gav jag en 8 av 10 och det kan jag stå för än idag även om Spidermans fiende var tråkig. Detta problem lider även Amazing Spiderman 2 av. Åter igen så är fienderna tråkiga och den tråkigaste av dem alla är Electro som är den stora fienden i filmen. Detta är väldigt synd då actionsekvenserna blir ointressanta och väldigt mycket dataanimerat vilket gör att det ser ut som ett spel vilket jag inte tror är meningen. Andrew Garfield som Spiderman och Emma Stone som Gwen Stacy gör ett riktigt bra jobb och man ser att det finns en kemi mellan dem. Kanske inte är så konstigt då de är ett par i verkligheten. Även Faster May spelad av Sally Field gör en bra skådespelar insatts. Sämst av alla är nog Jamie Foxx som Electro. Filmen är sevärd om man gillar superhjälte filmen men gör man inte det så kan man lika gärna skippa denna. Hoppas nu att nästa film blir mer av det goda och mindre av dåliga fiender.
 
 

New Super Mario Bros 2

Kategori: Spel Recensioner

Mario spelen är alltid kul att spela och är ett av få spel som även Åsa vill spela vilket är väldigt kul. Det var ganska längesedan som vi klarade detta till 3DS men här kommer i alla fall mina intryck av spelet. Till en början så har Princessan Peach blivit kidnappad igen av Bowser och det är upp till Mario att rädda henne. Detta känns igen sen barndomen vilket börjar bli aningen tjatigt men Mariospelen är ändå väldigt charmiga. Tyvärr så känns detta inte så nyskapande som tidigare Mariospel. Det ända nya med detta spel är att man ska samla på sjukt mycket mynt som egentligen inte fyller någon större funktion.
 
New Super Mario Bros Wii var/är riktigt kul när man spelar tillsammans och denna funktion finns även i 3DS versionen men eftersom jag inte har någon nära vän som har en 3DS så fick vi spela varannan bana själva vilket inte blir lika skoj som att spela tillsammans samtidigt.
Grafiskt så ser det riktigt trevligt ut men enkelt utan några direkta nyheter. Sen så var 3D funktionen helt meningslös så den var bara att stänga av som vanligt.
New Super Mario Bros 2 är ett bra plattformsspel som tyvärr har för få nyheter så det känns mera som ett tidsfördriv i väntan på nästa Super Mario 3D Land eller vad det nu kommer heta.
 
+Charmigt
+Snabbt
 
-Brist på nyheter
-Enformigt