Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Prometheus Premiär 1 Juni

Kategori: Videos

På Fredag är det äntligen dags för filmen som utspelar sig före alla Alien filmerna. Det ska bli riktigt intressant att se vad Ridley Scott har gjort med denna "Alien" film.

Man on the Ledge

Kategori: Film Recensioner

Från producenterna bakom Transformers och Red. Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans) är perfekt i huvudrollen som den före detta polisen Nick Cassidy, som dömts till fängelse och nu iscensätter en spektakulär kupp för att få rättvisa. En smart och mycket spännande action som utspelar sig svindlande högt över gatunivå.

Strax innan detta året eller om det var i början av året så lade jag upp massa trailers på kommande filmer här i bloggen. Man on the Ledge var en av dem och nu har jag äntligen sett den. Filmen börjar väldigt intressant men mot slutet så tappar den tyckte jag. Det som fick mig att fastna för filmen var att den påminde en aning om den smarta filmen Inside Man med Clive Owen i huvudrollen. Gillar man smarta filmer som Inside Man så kan jag rekommendera denna ändå även om slutet inte var så givande. 


 

Veckans Xbox Live v.20/21

Kategori: Veckans Xbox Live

Jag har sagt det förr och jag säger det igen jag har aldrig varit något Sonic fan och kommer antagligen aldrig bli det heller. När Sonic spelen flyter på och det går fort så är det helt okej men oftast så fastnar jag på massa taggar och tappar all fart vilket gör att spelet blir tråkigt. Men nu till förra veckans spel som var Sonic the Hedgehog 4 Episode 2. Trialversionen var grymt kort men man fick iaf se hur spelet såg ut under det få minuterna. Borta var klassiska första banan Green Hill och istället så fick man spela en snöbana som jag tyckte skar sig med vad min uppfattning med Sonic är. Grafiskt så var det helt okej och jag skulle kunna tänka mig att de som älskar gamla Sonic spel får ut något av detta iaf.

1200 Ms Points för Sonic 4 Episode 2 aningen mycket tycker jag

Nu till veckans spel som är väldigt mycket retro. Första spelet ut är Dragons Lair som är ett klassiskt spel med mänger med trial and error. Jag kommer ihåg att jag ville ha detta spelet till min dator när jag var liten eftersom det var så galet snyggt. Men nu när man vet bättre så är det bara en interativ tecknad film med quick time events. Spelet går att spela både med Kinect och kontroller. Jag provade det senare eftersom jag antar att det är lättare. Dragons Lair är ett kul spel för dem som vill åt nostalgi men inget för mig.

800 MS Points Dragons Lair. Prova trialversionen innan köp

Joy Ride Turbo heter veckans bästa spel även om det inte awesome. Första Joy Ride kom ut när Kinecten var ny och nu har man äntligen skippat kinect och kör enbart med kontroll. FINALLY! Joy Ride Turbo är en blev kopia av Mario Kart men jag hade ändå lite kul med spelet men speciellt i Stuntläget. Det kan nog bli ett köp av detta spel om jag har några vänner som vill ha något simpelt multiplayer spel något spelkväll men att spela själv kändes ganska meningslöst. 
 
Joy Ride Turbo kostar även det 800 Ms Points

Det kom många spel denna veckan och Sega vill inte vara sämre och släpper Vintage Collection för 800 Ms Points styck. Först ut av alla sega klassiker var Alex Kidd & Co. vilket alltså är ett gammalt plattforms spel som inte har åldrats med värdighet. Det låter förjävligt och kontrollen suger stenhårt. Jag rage quitade spelet ganska så snabbt. Men så finns det även 2 till spel med i samlingen och de är The Revenge och the Shinobi och Super Hang-on. Tyvärr så fick man inte prova dessa i trialversionen.

800 MS points för denna samling vilket är bra pris för Sega nostalgiker.


Sista samlingen denna vecka är Monster World vilket innefattar tre stycken Wonder Boy in Monster Land spel. Jag har velat prova dessa spel sen jag var liten och nu när jag har gjort det så kan jag säga att jag är aningen besviken. Uppföljarna i samlingen kanske är bättre men det jag spelade var inte underhållande för 5 öre.

Wonderboy samlingen kostar även den 800 Ms Points

Spec Ops : The Line Intryck

Kategori: Spel Intryck


Demot till detta spel kom för ett bra tag sen nu men jag har aldrig haft orken att prova det förrens idag. Jag blev faktist positivt överaskad av spelet. Inte för att jag har hört särskilt mycket av detta spel men ändå. Spec Ops : the line är ett tredjepersons actionspel som tyvärr inte skiljer sig särskilt mycket från andra liknande spel. Men jag blev ändå positivt överaskad att jag hade kul med spelet.

Grafiskt så ser det bra ut och har väldigt sköna ljuseffekter på omgivningen. Visst det är inget Uncharted 3 men ändå. Gillar man spel som Army of Two så kan absolut detta spel var något att kika närmare på. Kontrollmässigt så funkar det som de flesta bra spel. Tyvärr så gick det inte att spel Co-op i spelet vilket jag tycker är ett stort minus till denna typen av spel. Jag hade säkerligen köpt detta spel om det alternativet fanns. Nu kommer jag antagligen vänta tills spelet hamnar i reabacken och skaffar mig Ghost Reacon Future Soldier istället.


On the road again

Kategori: Allmänt

Sitter nu på tåget mot jönköping för att fira min Heimar. Blir lite partaj ikväll och säkert lite tvspelande imorgon när vi är lite sega. Förhoppningsvis blir det lite bilder ikväll som jag kan bjuda på här imorn.

Veckans Xbox Live v.19

Kategori: Spel Intryck

Minecraft har nu kommit till Xbox 360. Jag hace provat det till min mobilen men det funkade sisådär.Till PC släpptes det officiellt förra året men tyvärr så prövade jag aldrig det till PC. Men nu har jag iaf provat hela Minecraft och jag förstår verkligen varföra det har blivit så populärt. Minecraft får en verkligen att tänka bara lite till bara lite till. I stort sett så går det ut på att gå runt i en blockig värd fylld med olika råvaror som man ska plocka upp på lite olika sätt.

Det man får lära sig relativt fort är att man ska bygga sig ett skydd så man inte blir ihjälslagen av zombies, spidlar eller annat otyg. En nyhet med xbox versionen är att man kan spela med 3 kompisar på delad skärm men detta är inget som jag prova på än.

1600Ms Points kostar Minecraft Xbox 360 Edition

Lyckans ost

Kategori: Allmänt

Jag har nu de 3 senaste dagarna fått 3 roliga saker. I tisdags så hittade jag en Trisslott med vinst på. Visst så var det bara 25kr men alltid kul liksom. Igår så fick jag en avi i brevlådan och jag gick ut för att hämta upp saken. Det var bara en gul t-shirt med trycket I Love Laholm vilket kommer från Kvarteret Skatan filmen. Sen så idag så ringde det på dörren och jag fick en iPod Nano 8gb från Apple. Jag hade skickat in min iPod Nano med spräckt skräm som var 8 år gammal för att Apple hade hittat något batterifel på den modellen. Riktigt schysst garanti måste jag säga.

Gratis spel tävling

Kategori: Tävling

Jag fick en kod av cdon vilket innebär att man får ett av nedanstående spel gratis för nedladdning om man använder sig av koden. Jag har inte behov av koden så försten till kvarn är det som gäller här. Koden måste användas senast på måndag den 13:e Maj. Kod för gratis ett gratis spel : bhDACMw98

Drive

Kategori: Film Recensioner

En framgångsrik stuntförare i Hollywood extraknäcker som chaufför vid bankrån. Han åtar sig att hjälpa sin vackra grannes Irenes man, men när jobbet går fruktansvärt fel blir han måltavla för några av Los Angeles undre världs farligaste personer. Plötsligt finner han sig på flykt tillsammans med Irene och hennes son, och det enda som kan rädda dom är att han gör det han är bäst på - köra!


Ryan Gosling spelar den tråkiga, namnlösa, uttryckningslösa karaktären i denna film som blev nominerad till massa priser förra året. För mig är det helt oförstårligt. Visst så är actionscenerna snyggt gjorda och man får en känsla av att det är äkta. Men för övrigt så tyckte jag filmen var brutalt seg och hade så många tysta scener i filmen att man blev sugen på att trycka på fastforward knappen. Premissen i filmen har man sett 100tals gånger och jag kan inte fatta riktigt vad denna film gjorde för att få så höga betyg. För mig får den nöja sig med godkänt. 

 

The Avengers

Kategori: Film Recensioner

En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers.

Jag gillar verkligen Ironman filmerna. Hulken var helt okej om man räknar bort den första filmen. Thor och Captain America var väl rätt så kassa faktist. Men på något sätt så lyckas skaparna göra denna film väldigt bra trots olika karaktärer och jag gillar faktist alla i denna. Hulken får inte vara med jättemycket men när han väl är med så är han den roligaste karaktärern att titta på vilket jag på förhand inte hade trott. Det är så himla många stjärnor med i denna film så egentligen så borde det ha blivit en riktig soppa av allt ihop men jag tycker knyter ihop säcken på ett väldigt bra sätt.
Det ända problemet jag har med filmen är väl egentligen att fienden som kommer från yttre rymden känns väldigt tråkiga och överdrivna. Men det får man väl ta när det är en sån här film. Helt klart sevärd om man gillar serietidningsfilmer eller bara skön action med en hel del roliga skämt.

Veckans Xbox Live v.18

Kategori: Spel Intryck

Ny vecka och nya välgjorda spel. Först ut så har vi Awesomenauts som är ett 2D actionspel med läcker grafik. Spelet ska väl spelas online både med och mot andra spelare vilket jag inte gjort särskilt mycket. Där emot så hade jag hyfsat kul med detta spel. Givetvis så finns det bättre liknande spel men jag fastnade för grafiken vilket gav spelet ett extra lyft. Det går även att spela upp till 4 spelare i delad skärm.

800 MS Points kostar detta teambaserade actionspel

Fable Heroes är nog veckans stora spel och är med i Xbox Next vilket innebär att det är ett av flera spel som har 400 i Gamerscore. Fable Heroes liknar Castle Crashers men detta är gjort i 3D och har inte riktigt samma charm som Castle Crashers. Men jag kan nog komma att köpa spelet om jag hittar några vänner som vill lira en mer hack n slash aktiv variant av fullblodspelet Fable. Jag är inget större fan av den barnliga designen på spelet vilket drar ner min pepp på det en aning.

Fable Heroes kostar även det 800Ms Points.

Har man en Ps3 med Playstation Plus konto så kan man denna vecka ladda ner mängder med gratis spel. Här nedan kommer en lista på de spelen. Awesomenauts kan man ju ladda ner hela spelet vilket är lite kul när det är helt nytt.

  • Awesomenauts
  • Hamsterball
  • Max Payne
  • Richochet HD
  • Wakeboarding HD
  • Majong Takes Anchient Wisdom
  • Mushroom Wars
  • Sky Fighters
  • Magic Orbs
  • Smash Cars

Sherlock Holmes : A Game of Shadows

Kategori: Film Recensioner

När den Österrikiska kronprinsen hittas död konstaterar Sherlock Holmes snabbt att det rör sig om mord och att detta är en del i en långt större konspiration som leds av kriminella geniet Professor Moriarty. Med hjälp av Sim, en spåkvinna som sitter på kunskap som kan vara nyckeln till mysteriet, tar Holmes och Watson upp jakten på Moriarty.

Jag vart aldrig riktigt förtjust i första Sherlock Holmes filmen som många andra var. Men jag var ändå sugen på att se uppföljaren som jag nu har gjort. Till en början så tyckte jag den var rätt seg och ointressant men efter kanske 30min så blev filmen mycket bättre. Det är väldigt många och snygga slowmotion effekter med i denna film och jag satt och tänkte på Snatch och Lock stock and two smoking barrels. Mycket riktigt så var det Guy Ritchie som även denna film. Gillade man den förra filmen så kommer man nog älska den här.