Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Resogun

Kategori: Spel Recensioner

Resogun är ett av de gratisspel som man får genom att ha Playstation Plus till sin Playstation 4. Jag var väldigt skeptisk till spelet när jag såg det på Gamex 2013 men jag blev faktiskt positivt överaskad av spelet även om det är aningen kort. Jag har aldrig riktigt gillat denna typen av shoot em up spel men Resogun gav genren lite nytt blod genom att man hade bra kontroll och att spelet spelas runt en sfär. Spelet går givetvis ut på att döda allt på skrämen samtidigt som man försöker få så bra poäng som möjligt. Ju mer fiender du skjuter ju högre combo får man. Sen så ska man även försöka rädda så många människor som möjligt för att få ännu högre poäng.
Som jag skrev i Killzone recensionen så är Partikeleffekterna det nya med denna generation
 
Helt jävla meningslöst spel egentligen men ett skönt spel att sätta sig med när man bara vill ta död på någon halvtimma.
Skeppets vapen som man styr blir bara kraftfullare och kraftfullare ju mer man spelar och det blir bara mer och mer kaos. Detta är spelets behållning även om det ibland kan vara svårt att se skillnad på allt som händer på skärmen samtidigt. Spelet hade fått ett högre betyg om det inte hade varit så enformigt plus att det är lite för kort.
 
 
 

Killzone : Shadow Fall

Kategori: Spel Recensioner

Detta är ett historiskt ögonblick. Min första Playstation recension kommer nu :) Killzone har alltid varit sonys svar på Halo men aldrig riktigt blivit så stort och bra som Halo var/är. Killzone Shadow Fall tar vid efter Killzone 3 och handlingen i spelet är att de Helghasts som överlevde planetsprängingen som människorna gjorde i del 3 får nu dela planet med människorna men på sin sida muren. Detta skapar uppror likt det det delade Berlin under 60-80talet. I de tidigare Killzone spelen så har Helghast känts som nazister så detta är ännu en liknelse med Tyskland under den tiden. Dessa liknelser kanske inte är så konstigt eftersom studion bakom spelet håller till i Holland.
Ljuseffekter, partikeleffekter och fysik det är det nya med denna generationens spel.
 
Guerrilla Games som studion heter har alltid varit som bäst på den grafiska biten och detta spel är inget undantag. Dock så hade det varit intressant att se hur spelet hade blivit rent grafiskt om de hade fått ännu mera tid på sig. Men som ett releasespel till en konsol så är det ändå imponernade. Speciellt ljuseffekterna och designen. Tyngden i vapnen har alltid varit seriens kännetäcknen men det känns inte lika tungt som det tidigare gjort. Det har mer gått åt Call of Duty hållet denna gång. En bra sak är att man tagit bort Auto Aim i spelet vilket kan vara lite ovant till en början men blir rätt fort en vanesak och det är här man märker hur bra dual shock 4:s nya spakar fungerar mycket bättre. En annan nyhet är att man har en drönare med sig som man kan ge olika ordrar till. T.ex så kan man be den hjälpa till att skjuta, sätta upp en sköld, hacka datorer, ge fiender elektriska stötar och skjuta iväg en lina så man ta ta sig till olika platser fortare.
Här är t.ex ett väldigt bra ställe att använda sin zipline.
 
Ett stort problem jag hade med spelet var att banorna var större vilket i sig inte hade varit något problem om det hade varit bättre markerat vart man skulle. Visst kan man trycka upp på styrkorset för att få se vart man skulle men detta var lite irriterande och sabbade spelflödet med att trycka på den hela tiden. Spelet är som sagt ett release spel som jag är glad att jag spelat men det känns inte som något jag kommer gå tillbaka till efter jag klarat det så kommer byta in det mot något annat.
 

Sinister

Kategori: Film Recensioner

 Ellison (Ethan Hawke) livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia och flyttar därför in i ett hus där en familj på 4 personer hängts. På vinden hittar han en låda med super8-filmer tillhörande de förra ägarna - lyckliga familjebilder som snabbt upplöses i glimtar av bottenlös ondska. När han väl startat filmprojektorn finns det ingen återvändo…
 
Denna skräckis hade Åsa velat se ett väldigt länge så i Lördags var det äntligen dags. Vi hade hört att den skulle vara läskig och där blev vi inte besvikna. Det som gjorde den mest skrämmande var att det kändes så äkta när Ellison såg på alla dessa gamla familjer, Men ju närmare slutet man kom så blev den mindre och mindre läskig, Kommer ändå rekommendera filmen för dem som vill ha en bra skräckis att titta på i mörkret. 
 

13-12-11

Kategori: Allmänt

Har nu haft min Ps4 i över en vecka nu och jag är väldigt nöjd på det mesta förutom brist på exklusiva spel. Detta lider varje konsollansering av men ändå. Jag köpte mig Killzone Shadow Fall som är en stabil shooter men den känns inte som något speciellt. Riktigt snygg grafik men det är i stort sett det som man inte har sett förut. Recension av spelet kommer vid ett senare tillfälle. FIFA 14 skaffade jag mig också och det är absolut bra och känns nytt men det grafiska är inte något jättelyft. Däremot så ser man de största skillnaderna på repriserna.
 
Igår så testade jag det Knack som har fått väldigt låga betyg men jag hade rätt kul med det ändå. Hade nog aldrig orkat spelat det själv men Co-op gör ju alla spel bättre så även här. Nu väntar man på Tomb Raider som kommer i en nyversion av spelet som kom i våras. Sen så längtar jag fortfarande efter Watch Dogs och Destiny men mer om detta en annan gång.
 
 

Känn Ingen Sorg

Kategori: Film Recensioner

Påls största dröm är att hålla på med musik. Det vet barndomsvännerna Lena och Johnny, det vet också farfar Rolle även om han helst av allt skulle se att Pål skaffade sig ett redigt jobb. När Prinsessan Eva dyker upp som en virvelvind i sommarnatten och fångar Påls uppmärksamhet upptäcker hon att hon delar hans dröm. Problemet är att det enda som står mellan Pål och drömmen är hans egna tvångstankar som gång efter en annan får honom att spåra ur precis när som mest står på spel.
 
Denna filmen hade jag hört mycket gott om innan vi såg den och jag blev både glad över den och besviken. Besvikelsen var att den var lite seg men det som var bäst med filmen var sista delen av filmen vilket lyfte filmen ett stort snäpp. En annan kul grej med filmen var ju att filmens låter var igenkända från Håkan Hellström alster vilket iof är meningen med filmen. En mysig svensk sommarfilm som absolut kan rekommenderas även för dem som inte frälsta Håkan Hellström.
 
 

PS4 Unboxing

Kategori: Tvspel

I Fredags den 29:e November så hämtade jag ut mitt efterlängtade Playstation 4 och här nedan kommer lite bilder på den,