Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

The sound of Friday(One day late)

Kategori: Musik

Veckans låt är av en artist som jag inte lyssnar på så mycket men han har en del bra låtar. Håkan hellström är det jag tänker på och veckans låt heter För en lång tid.

Pinsamt dåligt

Kategori: Tvspel

Jag satt precis och spelade Nhl 09. Jag spelar en säsong med New York Rangers och så mötte jag Ottawa Senators. Första och andra perioden gick inget vidare så jag trodde min måltorka var tillbaka. Hade bara gjort 2 mål trots ett enormt övertag. I Tredje perioden så gjorde de sitt första mål och se flög målen in för min del. När jag hade nätat 5 stycken så blev målvakten Gerber trött och bytte av med Auld. Han räddade första skottet men de andra 3 skotten hade inte en chans på så han släppte in 3 mål på 4 skott. Illa.

Räddningsprocenten på Auld blev tillslut 25% vilket är hur sopigt som helst. En bra målvakt ska ha en procent på över 90%.

Standup baby Standup!

Kategori:

Magnus Betnér säger jag bara. Vilken kille. Många klagar på att han är så negativ hela tiden och att han bara klagar hela tiden. Jag håller med om att han klagar men han klagar på rätt sätt. Jag tycker han är en av sveriges roligaste ståupp komikers och jag hoppas att jag kommer se hans show i framtiden. Tills den dagen så nöjer jag mig med att kolla filmer och Klipp på nätet. Här kommer några klockrena videos som jag hittade på Youtube.


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan släpptes det bara ett spel på Xbox Marketplace vilket var synd. Spelet heter Exit 2 och har funnits ett tag till PSP. Jag tyckte inte om första Exit och jag tycker inte om 2:an heller. Första spelet tyckte jag gick alldeles för segt och i 2:an är det precis samma problem. Jag spelade i någon minut men stänge snabbt av. En bra nyhet som Microsoft ska göra är att göra vissa arkadspel billigare för dem som har Guldlive konton. En mycket bra idé tycker jag.

Sanning eller Konka

Kategori: Party!

I Lördags så hade jag en spelkväll med Pontus, Johanna och Patrik. Vi hade inte planerat så mycket men vi visste att vi vill spela o dricka lite. Problemet var bara att vi hade lite ont på dricka så det blev lite slattar här o där. I slutet innan vi skulle gå ut så kände man sig lite som en fjortis som dricker allt den kommer åt. Riktigt så illa var det inte men ändå.

Spelkvällen började lite smått med att vi spelade GTA IV : The Lost and Damned. När vi hade blivit jagade ett tag så startade vi Fun Fun Minigolf! vilket var rätt skoj men det roligaste vi spelade var lätt Bowling. När vi startade bowlingen på Wii så kom Pontus på att vi kunde få in våghals samtidigt som vi spelade. Jag hittade inte våghals spelet men hittade istället ett Sanning eller konsekvens spel. Tillslut så kom vi på en idé där vi var tvungna att ta ett sanningskort om vi gjorde en strike eller en spärr. Gjorde vi inte spärr eller Strike så blev det en konsekvens och ibland fick man hur sjuka som helst. Pontus fick i uppdrag att lapa vafri dryck i Johannas navel. jag fick dansa som en apa och låta som en ambulans mm.

Åsa kom strax efter 11 och efter en stund bestämde vi oss för att dra ut till stan. Vi gick in på Vatra trots att det kostade 120:-. Vi hade en rätt trevlig stund på Vatra trots att det är dyrt och musiken stinker. När vi hade vart där lite mer än en timma så kommer en vakt och säger att vi måste gå ut eftersom det brinner. Det blir lite kallabalik men ingen större fara. Tillslut fick vi veta att det var en högtalare som hade börjat brinna. Då kom Pontus med den perfekta kommentaren.

- Det är bara för att ni spelar så kass musik. Så högtalarna strejkar.


Zombiesplatter!!

Kategori: Film Recensioner

Zombies är de roligaste fienderna i spel & filmer tycker jag. Anledning till det är nog för att de är så hjärndöda och bara har en ända sak i sig och det är att äta kött. Helst människorkött.

Anledningen till att jag börjar skriva om zombies är att jag klarade spelet The house of the dead : Overkill till Wii i veckan. The house of the dead serien är riktigt gammal nu och ja kommer ihåg när man spelade house of the dead på datorn när man var en lite skit. Då var svårighetsgraden sjukt hög och man klarade knappt av spelet. Anledningen att det var svårt är ju att det är från början ett arkad spel. Arkadspelen ska inte var lätta eftersom då lägger man inte i pengar i maskinen för att trycka på Continue. Tillbaka till Overkill. Spelet är uppdelat i 8 olika banor där man kan samarbeta eller spela själv(mycket roligare att vara 2). Grafiken är i spelet är ingen 10 poängare men heller inte svinfult som många Wii spel har en tendens att vara. Kontrollen tycker jag funkar bra. Hållbarheten är väl sisådär,det finns lite minispel och man kan spela om spelet men det är inget som man orkar. Ljudet är rätt kasst ibland men musiken är rätt skön. Allt som allt ett okej spel men inget spel man ska köpa för fullpris. 

Betyg

Grafik : 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll : 8 av 10
hållbarhet : 6 av 10

Totalt : 7 av 10

The sound of Friday

Kategori: Musik

Det har varit rätt så dålig med musiklyssnade för min del denna veckan men en låt som jag har lyssnat på är iaf Shade med Silverchair. Det är en riktigt skön och bra låt som ja varmt rekomenderar.

20 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Det är inte så mycket annat jag och Åsa tänker på nu förtiden förutom att vi snart ska iväg till Thailand. idag är det bara 20 dagar kvar och det känns så himla gött. 20 dagar framåt i tiden nu så har vi flygit 2timmar och 37 min och då har vi ytterligare nästan 4 timmar tills vi kommer till mellan landningen. När vi har väntat 1 timma till nästa flyg så ska vi flyga i ytterligare 6 timmar och sen är vi förhoppningsvis framme i värmen.



Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Igår så dök det äntligen upp. Den mycket efterlängtade expansionen till GTA IV som microsoft betalade Rockstar 50miljoner för. Expansionen hade jag tänkt spela massvis igår men Stefan tittade förbi så det blev inget spelande förrän igår kväll.
Det som är nytt i expansionen är att man fick spela som en ny karaktär och så finns det lite nya fordon, vapen och musik.
Lost and Damned och trots att jag knappt börjat spela det så är det helt klart den lilla summa det kostar.

Idag kom det bara ett spel på xbox marketplace och det heter Death tank och är en remake av ett gammalt spel kan man säga. Det går ut på att man är en stidsvagn och så ska man skjuta ner motståndaren genom att sikta och välja kraften på skottet och förhoppningsvis så träffar man. Det kostar ca 120 kr och är absolut inte värt det när det är en så gammal idé.

Recensions dags

Kategori: Film Recensioner

Först och främst tänkte jag berätta att jag precis har läst ut min favoritbok för tillfället Om jag kunde drömma(twilight). Den var sjukt bra. Boken handlar om Bella som flyttar till en småstad som heter Forks och där blir hon farcinerad av en kille som heter Edward. Utan att spoila för mycket så kan jag säga att det är något övernaturigt med Edward.

Betyg 5 av 5

I Fredags när jag hade ryggsmärtor så kollade jag på komedin The Love Guru med Mike Myers i huvudrollen som en kärleks guru. Han får i uppdrag att hjälpa en spelare i Toronto Maple Leafs.

Betyg 2.5 av 5

Under fredagen så laddade jag också ner ett WiiWare spel till min Wii. Spelet heter Fun! fun! minigolf och resten kan man ju ränka ut. Det är ett roligt spel men tror det blir ännu roligare om man är flera. Typ samma som det gäller för alla spel till wii. Roligare med fler vänner.

Betyg 3 av 5

I Torsdags så kollade jag och Åsa på Disneys nya animerade film som heter Bolt och den var bättre än jag trodde. Dock så var den inte lika snygg som jag hade trott. Den var självklart snygg men efter filmer som Monster inc. och framför allt hitta nemo så tycker jag att utvecklingen har stått rätt still.

Betyg 4 av 5

HJÄLP!

Kategori:

För några år sen började komediserien Hjälp på tv4. Jag tyckte då att programmet var bra. Men denna säsongen är det inte skoj någonstans trots eller på grund av att Chevy Chase är med. Skämtet är fruktansvärt utdragna och inget kul alls. Hoppas verkligen att det kommer någon bättre humorserie på tv4 snart i stil med kvarteret skatan kanske. Comedy inc på tv4 som går en kass tid på lördagar är iaf roligt oftast.



Pissdag

Kategori:

Idag skulle jag och Jocke spelet Nhl09 och sett på någon film. Men nu har jag så himla ont i ryggen att jag inte känner att det är någon bra idé att bjuda hit gäster så det får bli att ligga i soffan och tänka bort smärtan. Hoppas verkligen att det går över till imorn då jag och Åsa ska äta på restaurang.



The Sound of Friday

Kategori: Musik

Fredag den 13:e idag.Spokeeeei! Denna veckan så har en viss låt förföljt mig lite överallt men som tur är så har jag absolut inget emot det eftersom det är en bra låt. Låten heter Dance with somebody och är med Mando Diao.
Mando Diao ville med göra deras kommande platta lite mer dansvänlig och farfylld och när man lyssnar på denna låten så kan man knappt sitta still. Good Work Mando Diao.

Fuel

Kategori: Tvspel

Det kommer en del spel detta året som verkar intressanta där ibland detta spelet som heter FUEL. Racing med skitiga bilar och skitiga miljöer precis som jag vill ha det.

JOBBGARANTI

Kategori:

Nu är det bara 2 timmar kvar tills jag ska på ett informationsmöte om jobbgarantin på Arbetsförmedlingen. Jag tycker sådana möten är så tråkiga. Visst de är säkert nödvändiga men jag kommer bli förvånad om jag lär mig något där idag som jag inte visst innan. Det bästa med jobbgarantin är att man kanske få komma ut i praktik och då kanske man kan få jobb där senare vilken är riktigt bra.

Skulle vara skoj om man fick ett jobb snart så man slapp gå hemma och bli lat hela tiden.

Countdown to Thailand

Kategori:

Veckans Xbox live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det 2 små spel och fyllde på det snart enorma spelbibliotek som microsoft har skaffat sig. Det första jag provade av veckans spel var Minesweeper vilket enkel kan beskrivas som MS Röj fast med lite uppiffad grafik. Det var inget vidare så jag gick snabbt över till det andra spelet som jag har längtat lite smått till en tag och det var 3 on 3 Nhl Arcade. Det går ut på som man kan antyda av namnet att man spelar hockey fast på ett arkadigt sett. Inga direkta regler förutom att den som har gjort mest mål vinner. Första matchen spelade jag med klassiska kontroller men eftersom jag spelat en hel del NHL 09 med Skillstick kontrollerna så valde jag det i andra matchen.

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag kommer inhandla Nhl spelet än men dagen kan komma.

Hockey, hockey & fest

Kategori:

Idag är det lördag och jag åt för första gången vid mitt bord idag. Jag hade inte så mycket att göra förut så jag kollade lite grann på Ishockeyn mellan Ryssland och Finland och direkt när jag slog på tv:n så hade Finland precis gjort mål. Efter bara minuten senare så var det dags igen och finland gjorde ett mål till. ytterligare en minut senare så var det dags igen och finland ledde me 3-0 vilket fick ryssland att se rött. Efter ytterligare ett tag så gjorde finland 4-0 och ja trodde matchen var körd men ryssland kom tillbaka och gjorde ett mål innan 3:e perioden. Sista perioden var rysslands och de gjorde 2 snabba mål och när det bara var någon minut kvar på matchen så fick de in 4-4 pucken och sen blev det övertid. i övertiden så lyckades inte någon göra mål men i straffarna så fick ryssland in en puck och vann alltså matchen.

Nu spelar Sverige mot Tjeckien och jag väntar på att Åsa ska kolla hit så att vi kan äta lite mat och göra oss iordning för fest i Skara ikväll. Det är 70/80tals tema och förfesten blir hemma hos Pontus i Axvall. Jag funderar på om jag ska klä ut mig till en 80tals rocker för då får man gratis inträde men det får kvällen utvisa hur det blir med det.

Min dag

Kategori:

10:00 vaknade upp men orkade inte gå upp på 18minuter
10:30 pratade med mamma i telefon och hon undrade om ja o Åsa ville komma på besök på söndag. Beror dock lite på hur det blir imorn med festadet.
12:38 gick jag ner på stan för att meddela vilka jobb jag har sökt och hur mina planer för framtiden såg ut till ams.
13:22 så var jag hemma igen och det var dags att fixa lite käk.
15:30 spelade lite Gears of War 2
16:30 Kollade på simpsons
17:00 Så var det AFV på tv
17:53 är klockan nu och jag ska diska så att jag slipper tänka på det.

Efter disken ska jag läsa lite i  "om jag kunde drömma" (twilightboken).

PS. Som jag skrev för någon dag sen så skulle jag visa upp lamporna i sovrummet när det var klart och igår kom pappa o hjälpte mig med det.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har jag inte lyssnat på så mycket musik men den låten som har varit i huvud mest är lätt Human med The Killers.

Veckans Xbox live

Kategori: Tvspel

Idag kom det ett coolt men tyvärr lite väl dyrt spel på liven. Det var en remake av det klassiska skjutar spelet R-type. Skillnaden mellan denna versionen och den första som kom för massa år sen är följande.

  • Man kan spela co-op
  • Ny grafik
  • Infinate mode. Vilket innebär att man får dö hur många gånger som helst
En mycket häftig sak med detta spelet är att man kan när som helst i spelet trycka på Y så byter man mellan ny 3D grafik och den gamla 2D grafiken. Detta gör att man får 2 spel i ett kan man säga. Om detta spelet är skoj att spela med en kompis så kan det mycket väl bli så att jag inhandlar det någon dag då jag har lite tråkigt.

R-type med gamla 2D grafiken

R-type med 3D grafik. Stor skillnad

090203-090204

Kategori:

Igår så var det dags för ännu en tur till jönlöping och deras Ikea. Vet inte hur många gånger jag var där förra året men detta året har ja bara vart där en gång iaf. På Ikea så hittade jag ett billigt bord som jag hittade och sen köpte jag 4 stolar, täcke och lite lampor.

Efter Jönköping så tog jag cykeln till Johanna eftersom vi hade bestämt sedan länge att vi skulle ha en spelkväll. Det blev inte så mycket spelade men det gjorde inget. För det var trevligt att sitta i köket och äta mycket goda minipizzor med Lilja, Johanna o Hampus.

Idag onsdag så har jag inte gjort så mycket förutom att jag har byggt ihop köksbordet och stolarna ja köpte igår. lamporna har jag nu fått hjälp av pappa att sätta upp i sovrummet så det kommer bli bra. Lägger upp bilder när det är helt klart. Det sista som Pappa hjälte mej med var att sätta upp en till New York tavla. Äntligen kom den på plats.


Tack så mycket pappa för hjälpen.

Cleaner

Kategori: Allmänt

Idag är det en sån där dag som man måste ha ibland och idag är det dags för min del. Det är den stora städar dagen. Snart ska ja dra runt på en dammsugare som väsnas och sen ska jag tvätta golv o diska massa disk. Denna dagen kommer bli den roligaste på länge.....NOOOT!

Fable 2 Recension

Kategori: Spel Recensioner

Innan Johan kom till mig idag så var jag med Patrik och vi klarade av Fable 2. Spelet har jag haft i min ägo sen November tror jag men jag har inte haft ork att spela det så mycket tills Patrik ville spela för några veckor sedan. Efter den kväll så har jag knappt kunnat lägga det ifrån mig vilket jag är mycket tacksam för. Till en början kan spelet kännas lite segt och man vet inte riktigt vad man ska göra. Men efter ett tag så börjar man komma in i det och då kan timmarna flyga iväg medans man springer runt i Albion. Det går att göra massa av onödiga och nödvändiga saker. Antingen kan man gå runt och finna sin kärlek, Skaffa barn, leta skatter, köpa hus, inreda hus, spela bort pengar på olika spel det finns så mycket att göra ibland att jag knappt har gjort hälften.

Handlingen går dock ut på att man ska hämnas sin syster som dödades av Lucian när man var liten. Lucian är en galning som vill förstöra världen och skapa en ny där han ska bestämma över allt och alla. Det blir till en själv och 3 andra hjältar att stoppa honom innan han lyckas.

Det finns dock några små irritationsmoment i spelet dock. Det första är att menysystemet är riktigt segt så trycker man på start så tar det någon sekund innan det kommer igång. En annan dålig sak styrningen på karaktären. Ibland så fastar man på vissa ställen vilket gör det lite stelt. Grafiken i spelet är inte det snyggaste man skådat men det är en härlig design och ljudet är helt okej. Kontrollen är si sådär ibland men den funkar. Hållbar heten är nästan oändlig eftersom det finns massor att göra och varje spelomgång behöver nödvändigtvis inte bli densamma.

Betyg

Grafik : 8 av 10
Ljud : 8 av 10
Kotroll : 7 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Totalt : 8 av 10

Benjamin Button´s otroliga liv

Kategori: Film Recensioner


Kom nyss hem från biosalongen Saga i Skövde. Jag var där med Johan och vi kollade på Benjamin Button´s otroliga liv. När Johan ringde till mig runt 7 tiden så var jag inte så jättesugen på att se filmen och mina förväntningar var inte så höga. Johan sade att filmen var lång och när jag kollat upp hur lång den var. Så tänkte jag att filmer som är långa och givetvis bra blir bäst på bio. Hade man hyrt denna och sett den i soffan så tror inte jag att man hade orkat se hela 2 timmar och 46minuter utan någon paus vilket hade förstört filmen lite. När man kollar på film hemma så blir man för bekväm av sig och man tänker kanske att nu måste jag lägga mig, äta, diska eller göra någonting annat. När man gör något sånt så försvinner lite av magin med film tycker jag. Man ska inte har någonting som stör en och man ska bara sitta o njuta.

Film är bäst på bio


Filmen handlar om Benjamin som föds och ser ut som om han vore 80 år gammal vilket gör att hans pappa inte vill veta av honom. Pappan lämnar honom utanför ett hus och i det huset finns det en kvinna som tycker Benjamin förtjänar att leva. Det konstiga med Benjamin är att han inte blir äldre och äldre med åren utan han blir bara yngre och yngre.

Det var en väldigt fin film om att ta vara på den tiden man har och att man kan göra allt man vill bara man vågar och orkar.
Jag rekomenderar denna filmen starkt och rekomenderar att man ser den på bio om man pallar att sitta still i nästan 3 timmar.

Betyg 4.5 av 5