Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Minecraft Xbox 360 Edition

Kategori: Spel Recensioner

I Maj detta året så kom Minecraft till Xbox 360 och redan första dygnet så gick utvecklarna med vinst och pengarna fortsätter strömma in. Spelet har nu sålt i 3.6 miljoner exemplar och det bara genom digital distribution. Jag har aldrig spelet Minecraft till PC där spelet är som störst och innehåller mest så tyvärr har jag inget att jämnföra med. Men det kanske är lika bra det för just nu så har inte 360 versionen allt som PC versionen har vilket inte spelar mig någon roll eftersom jag vet inte exakt vad jag går miste om. 
Minecraft är ett väldigt simpelt me
n ändå komplext spel. Det har ingen direkt mening förutom att man har en stor öppen värld där man kan skapa i stort sett vad man vill. Den här delen är den jag gillar mest med spelet. Att hacka efter olika metaller eller material är inte lika skoj även om det blir roligare när man spelar Co-op upp till 4 spelare. Jag vet inte hur många timmar jag spenderat i Minecraft men det skulle inte förvåna mig och det men det skulle inte förvåna mig om det var över 50 timmar. Det är så beroende framkallande men ändå så lugnt och sansat att man kan spela i bara 30 min men oftast så blir det 2 timmar istället.
Den största skillnaden mellan PC och 360 versionen är att man kan spela i Splitscreen med upp till 3 vänner vilket är riktigt kul faktist. Dock så kan det bli lite problem med att läsa texter i spelet om man inte har en stor tv. Detta läget kräver därför HDMI kabel. Jag hoppas att patchen som ska göra 360 versionen lika bra som PC versionen kommer snart och jag kan inget annat än att rekomendera detta spel till alla som inte har provat det tidigare. 1600 Ms Points kostar det och är helt klart värt att testa. Ett plus för 360 versionen är att det är mycket lättare att bygga olika verktyg då man båda har en tutorial plus att det sköter sig automatiskt så länge man har materialen som krävs.
 
Grafik : 8 av 10
Ljud : 7 av 10
Kontroll : 9 av 10
Hållbarhet : 10 av 10

Filmkväll

Kategori: Film Recensioner

Igår så hade vi(jag och Åsa) filmkväll med Stefan, Louise och Michael och vi så på två stycken filmer. Först ut så var det skräckisen The Cabin in the Woods och sen Piraterna.
 
THE CABIN IN THE WOODS
Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar.
 
Denna filmen börjar verkligen som en klassisk amerikansk skräckfilm men blir till något helt annat. Det är väldigt twistad film med allt ifrån sköna skämt, skräck och klassiska monster. Jag gillade filmen för att den var så urflippad men mot slutet så blev det lite väl överdrivet.
 
 
 
 
 
 
PIRATERNA
Piratkaptenen seglar iväg på ett uppdrag för att besegra sina rivaler, Black Bellamy och Cutlass Liz, för att tävla om priset, Årets pirat. Sökandet tar kaptenen och hans besättning från den exotiska stranden på Blood Island till de dimmiga gatorna i viktorianska London.
 
Personerna som gör Wallace och Gromit filmerna är sjukt duktiga på att göra snygga och roliga filmer av lera. Nu när de har gjort en film om pirater så var jag inte jättesugen på att se den men efter bara några minuter in i filmen så var jag riktigt intresserad. Dels så var filmen riktigt snyggt gjord med alla animationer men även humorn och historien var bra. Piraterna var inte lika bra som Bortspolad som är en av mina favorit "leranimations" filmer. Kan verkligen rekommendera denna film för dem som gillar Wallace och Gromit skaparnas tidigare filmer.

I Love Laholm

Kategori: Film Recensioner

Snart är det sommar och vännerna i Kvarteret skatan planerar sin traditionsenliga semester i Laholm. Men i år är inget som vanligt. Det strävsamma paret Magnus (Johan Glans) och Fridas (Vanna Rosenberg) relation är i kris och de får rådet att fira semester på egen hand för att rädda äktenskapet. Även Jenny (Rachel Mohlin), gängets eviga singel, har egna planer. Hon har hittat Rune (Mads Ousdal), en stenrik norrman med eget privatjet, så nu väntar champagne och lyx i Saint Tropez. Ulf (David Batra) drabbas av panik inför utsikterna att tvingas fira semester ensam med sin nya fru (Klara Zimmergren). I ett desperat försök att återställa semesterordningen tvingas han till en nödlögn som får vännerna att tänka om.
 
Jag gillar verkligen Kvartert Skatan serien som gick svt för några år sedan. Nu när filmen har kommit så vet man redan från början att det kommer bli svårt att få denna serie att hålla i 90 minuter. Till en början så tyckte jag det gick förvånadsvärt bra men sen efter kanske halva filmen så spårade det ut och tappade gnistan. Men jag tycker ändå man ska se filmen om man gillar kvarterat skatan. PS om det är någon som vill ha en kvartert skatan t-shirt(Liknade t-shirten som David Batra har på sig)så är det bara att höra av sig så kan jag skicka den. Storlek L

Veckans Xbox Live v.34

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom det 3 väldigt skilda spel. Först ut så har vi det japanska fightingspelet Jojo´s Bizzare Adventure HD Ver. Namnet intyder att det ska vara bisart och det är det. Det är även fruktansvärt tråkigt, flummigt och dyrt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Fightingspel är lite småkul men inte med massa övernaturliga attacker alá Marvel vs Capcom. Jag gav detta inte detta spel särskilt mycket uppmärksamhet utan provade en snabbis innan jag insåg att det inte var något för mig. 
Jag kan inte fatta att detta spelet ska kosta 1600Ms Points. Jag tycker 800 är alldeles för mycket
 
Counter-Strike : Global Offensive
Alla vet väl vad CS är för något spel så jag tänker inte lägga någon större vikt i detta. Global Offensive känns väldigt bekant och jag skulle nog säga att det är en HD version av orginalet. Jag vet att detta inte är korrekt men jag som aldrig har ägnat särskilt mycket tid åt CS ser ingen större skillad från förr. Korkad AI märkte jag iaf att det var. 
1200 Ms Points för detta spelet vilket absolut är värt om man gillar Counter Strike
 
The Expendables 2 Videogame
Vid den första anblicken så ser spelet riktigt gammeldags ut i menyerna. Sen när videon startade inför första uppdraget så blev jag lite imponerad av den grafiska kvalitén ändå. Dock så visade det sig var ett riktigt ruttet twinstick shooter spel med massa fiender som bara välde fram och dog lika lätt som om de var självmordsbombare som tryckte på knappen lite för tidigt. 
1200MS Points får man pröjsa den "fina" titeln The Expendables 2 Videogame

Snabba Cash 2

Kategori: Film Recensioner

JW var en gång en lovande Handelsstudent, men med för stor hunger efter "snabba cash". Nu betalar han priset: fyra år på Norrtäljeanstalten. JW har en plan på hur han ska vända sitt liv tillrätta då allt förändras när en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JW:s våldsamma förflutna: Mrado Slovovic. Jorge Salinas, kokskungen från Sollentuna, återvänder samtidigt till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel och Jorge måste fly. Och Mahmud Al Askori försöker desperat få ihop pengar för att blidka bossen Radovwan, efter att två tjejer i Radovans "stall" lyckats fly
 
Jag gillar verkligen Snabba Cash och Aldrig Fucka upp böckerna från Jens Lapidus. Första Snabba Cash filmen var även den riktigt bra men hade inte riktigt med allt från boken vilket man kan förstå. Denna film har inte alls särskilt mycket med böckerna att göra och är mer en uppföljning på filmen Snabba Cash. Tyvärr så märks det väldigt väl i filmen att den saknar ledning vilket var synd. Det fanns inte någon riktig handling som biter sig fast som den gjorde i första filmen. Trots detta så är det fortfarande intressanta karaktärer så som JW, Mrado och min favorit Jorge som det aldrig går bra för. 
 
 
 

Veckans Xbox Live v.33

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så är det sista veckan för Summer of Arcade och vi fick ett spel som heter Dust : An Elysian Tail. Dust är ett Plattforms/Actionäventyr med grymt snygg handritad grafik. Detta spel skulle kommit till Xboxen tidigare men eftersom han som gör spelet är ensam i utvecklingen så har det dragit ut på tiden. Spelet går mest ut på att slakta fiender och hitta lite hemligheter men jag gillade det faktist. Jag kommer dock inte inhandla det just nu men kanske senare. Tycker man om snabb 2D plattformsaction så ska man definitivt ta en närmare titt på detta. 
 
Nu när alla spel i Summer of Arcade har kommit så får man 400Ms Points om man laddar ner 3 av de 5 spelen. Skulle jag välja 3 spel så hade det blivit Deadlight, Dust och Tony Hawk. 
1200 Ms points kostar Dust. Prova trials versionen bara för att se den läckra grafiken i rörelse. 

Veckans Xbox Live v.32

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom onlinespelet Hybrid som är den näst sista Summer of Arcade titeln. Spelet ett är tredjepersons actionspel med sätta sig bakom skydd mekanik. Det som gör detta spelet någorlunda speciell mot alla andra likande spel är att man kan flyga från sitt skydd till nästa och skjuta sina fiender i luften. Men detta gjorde inget för att jag skulle känna något extra sug av spelet och jag stängde av relativt fort. Grafiskt och kontrollmässigt så är det helt okej men jag fastnade som sagt inte för spelet trots det.
Hybrid kostar 1200Ms Points vilket jag hellre lägger på Deadlight som kom förra veckan
 
 

Max Payne 3 DLC give away

Kategori: Tävling

Jag tänkte jag skulle vara lite schysst och bjuda på The Silent Killer Loadout som är ett litet DLC till Max Payne 3.
Först till kvarn är det som gäller denna gången.
 
PS3 : 2GMT-HNNT-27T6
360 : P7DM2-7GJ7D-9Q4D7-CG3M9-MFFGZ

Veckans Xbox Live v.31

Kategori: Veckans Xbox Live

Förra veckans spel så kom det nog det bästa Summer of Arcade spelet detta året. Deadlight heter spelet som är ett 2.5D plattformsspel med zombieteama. Deadlight är gjort av ett litet spelutvecklarteam från Spanien vilket är lite ovanligt. Spelet påminner väldigt mycket om klassiska prince of percia blandat med en gnutta Limbo. 
 
Jag tyckte spelet hade en skön stämning och man fick den där bättre fly än illa fäkta känslan när det kom mer en en zombie mot en vilket är bra. 
Deadlight kostar 1200 Ms Points

The Dark Knight Rises

Kategori: Film Recensioner

Åtta år har gått sedan Batman försvann in i natten, det ögonblicket så gick han från hjälte till jagad flykting. När han tog på sig skulden för distriktsåklagare Harvey Dents död, så offrade Batman allt för det han och kommissarie Gordon hoppades skulle vara räddningen för Gotham. Lögnen fungerade till en början då all kriminell verksamhet krossades under tyngden av lagen Dent Act. Nu är allt på väg att förändras när två nya spelare dyker upp i Gothams undre värld…
 
Den nyaBatman filmen kan man beskriva med ett ord och det är episk. Jag gillar verkligen Christopher Nolans filmer och denna film gjorde mig inte heller besviken trots att mina förväntningar var galet höga. Filmen tar en bra stund på sig att komma igång för att introducera de nya karaktärena i filmen. Detta tror jag kommer göra att det blir lite segt att se filmen hemma när man har så många distraktionsmoment. Men som biofilm så var det awesome.
 
Bane som är den nya fienden är så grymt grov och hård jag gärna hade velat se mer av honom och få veta mer av hans bakgrundshistoria än det man fick. Men det är så få fel i filmen att jag efter 2 tim 45 min ville ha mer eller se filmen igen. Vilket är ett mycket bra betyg. Catwoman som spelas av Anne Hathaway gjorde ett riktigt bra jobb men även där så hade jag velat ha mera bakgrundshistoria även om man vet mer om henne än vad jag gjorde om Bane.
The Dark Knight Rises innehåller inte lika mycket gadgets som man är van att se i en Batman film men jag är ändå fruktansvärt nöjd med filmen och jag tycker det är ett måste att se denna film på bio ASAP.
 
.