Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live v.30

Kategori: Tvspel

Summer of Arcade fortsätter denna vecka med spelet from Dust som är likt en gudasimulator. Ditt uppdrag är att försöka få dina bybor att överleva tsunamis, jordbävningar eller varför inte vulkanutbrott. Spelet har en skön säregen stil och kostar 1200MS Points. From Dust har även utvecklats i 3 år om inte längre och har under denna tid säkerligen ägnat mycket tid åt att få simuleringen av naturen att funka så bra som den gör.

Om man t.ex behöver förflytta sitt folk från ett ställe till ett annat så får man bygga väg med hjälp av sand om det är vatten emellen ställena. Dock så räcker inte sand hela vägen då vattnet bryter ner sanden så då gäller det att antigen mata på med mera sand eller försöka få vattnet att åka åt ett annat håll.

Det kan nog mycket väl komma att bli ett köp av detta spel när det sjunker i pris.

Speltriss vecka 30: Varm

Kategori: Tvspel

Denna vecka så har Emmy valt temat varm på sin speltriss och även om jag är något sent ute även denna gång så kommer mina bidrag som här. Dessa spel får mig att tänka på värme.

Super Mario Bros 3 är ett av mina favorit Mario spel. Dock så är denna banan något irriterande med den jobbiga solen som alltid jagar en. 
 
Super Mario Sunshine är nog ett av de sämre Mario spelen men det går inte att komma ifrån att det är ett varmt paradis.

Fallout New Vegas utspelar sig mycket i ökenlandskap och man blir rätt törstig av att gå runt i den stekande solen

Frikort

Kategori: Film Recensioner

Här kommer ett frikort till vänsterprassel från bröderna Farrelly! Två deppiga äkta män (Owen Wilson och Jake Sudeikis) får tillåtelse av sina fruar (Jenna Fischer och Christina Applegate) att leva singelliv under en vecka... utan att behöva tänka på konsekvenserna. Garanterad skrattfest!

Hallpass var en helt okej för att vara en komedi. Jag kanske inte skrattade supermycket men jag var ändå lite småroad hela filmen. Det var även längesen som jag såg en komedi som jag tyckte hade lagom längd. De flesta komedier jag sett den senaste tiden har varit upp emot 2 timmar och då tröttnar man. Men denna var bara 1h 40in vilket var helt lagom. Owen Wilson spelar bra som pappa och ser faktist ut att vara lite gammal.

Ps Bästa filmen från Bröderna Farrell på mycket länge som jag sett.


X-Men First Class

Kategori: Film Recensioner

Efter fyra framgångsrika filmatiseringar av en av Marvels mestälskade serier kommer äntligen historien om hur allt började. Hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida tillsammans med andra mutanter kämpade för att rädda världen från en säker undergång och kom ut på andra sidan som bittra fiender.

Jag gillar alla tidigare x-men filmer mer eller mindre och har varit lite intresserad av First Class ett tag. Dock så försvann min hype när filmen hade biopremiär. Men nu har jag iaf sett filmen och kan säga att jag blev posetivt överaskad. Jag är väl inget större fan av alla mutanter i filmen men medans vissa var rätt tråkiga så var det kul att se hur de lärde sig bemästra sina förmågor. Det jag hade velat veta mera om var vilka fiendens Shaw medhjälpare var för några lite mera. De kändes mer som utfyllnad.

Filmen var rätt så intressant hela filmen igenom och jag tror och hoppas att det kommer en fortsättning härifrån.

Uncharted Drake´s Fortune

Kategori: Spel Recensioner

Igår innan jobbet så klarade jag äntligen av första delen i Uncharted serien till PS3. Jag har lånat spelet av Pontus i snart en månad men jag har bara spelat spelet ett par gånger. Till en början så blev jag helt fast i spelet och gillade det skarpt. Sen kom det en period då jag var småarg på spelet eftersom det finns en del störande och tråkiga moment. Men så för några dagar sedan tog jag upp spelet igen och då fastnade jag för historien igen.

Uncharted handlar om Drake som är skattletare likt Lara Croft i Tomb Raider spelen. Drake letar efter Eldorado som ska vara en gigantisk guldstaty som har varit bort väldigt länge. Hans förfader Francis Drake letade även han efter denna skatt och det är nu upp till Drake att undersöka vad som hände för många många år sedan.

Uncharted serien är hyllad och speciellt andra spelet. Jag har inte spelet något av dem förrens nu och det var en av anledningarna till att jag skaffade mig en Ps3 för att få testa dem och lite andra exklusiva spel. Uncharted är ett klassiskt äventyrs spel där det gäller att plattformshoppa, Skjuta fiender och lösa lite pussel. Jag hade gärna velat ha mera pussel och mindre action då action sekvenserna är rätt tråkiga. Fienderna tål sjukt mycket om man inte skjuter dem i huvudet och deras dödsanimationer är löjligt fula. Ibland händer det att de flyger upp 1-2 meter i luften när man sätter det dödande skottet.

Plattformshoppen är inte heller helt klockrena men funkar utan några större problem. Det som fick mig att spela vidare och klara spelet var helt klart den sköna matiné känslan. Det var som om man spelade en klassisk äventyrsrulle och det är ett mycket gott betyg.

Uncharted är ett mycket bra spel men det finns vissa störande moment som oftast är när det blir actionmoment när man ska skjuta mängder med fiender som aldrig verkar ta slut. En annan störande grej med spelet som förstör verklighetskänslan är att man kan gå in i vissa hemliga valv där ingen männsiska har varit på flera hundra år. Men ändå så är det soldater där som skjuter på en. Detta gör att man tappar lite av trovärdigheten med spelet.

BETYG
GRAFIK 8 av 10
LJUD 9 av 10
KONTROLL 8 av 10
HÅLLBARHET 7 av 10

Mars needs moms

Kategori: Film Recensioner

Den unga pojken Milo upptäcker att han nog behöver sin mamma mer än han tror, när marsianer kidnappar henne! Deras plan är att stjäla hennes "mammighet" till sina egna barn. De hade dock inte räknat med Milo, som med hjälp av en rymdraket tar sig till Mars för att hitta sin mor.

Mars needs moms(Milo mot Mars) var till en början lite intressant men efter kanske 30minuter så tappade filmen större delen av mitt intresse. Filmen är sjukt snyggt gjord och det var väl det som fick mig att se klart på hela filmen. Så jag kan inte rekomendera denna film om man inte verkligen älskar animerade filmer med tråkiga karaktärer.

Star Wars 360

Kategori: Tvspel

I Höst så släpps Kinect Star Wars och det vill Microsoft visa lite extra med att bundla en Star Wars inspirerad 360 med en vit Kinect plus en C3PO handkontroll. Det ska bli intressant att se hur många vi säljer på Gamestop om vi får in sådana. Appråpå Gamestop så har vi nu 25% rabatt på alla begagnade 360/Ps3 spel som kostar 149kr och nedåt.

Veckans Xbox Live v.29

Kategori: Tvspel

Denna vecka så börjar årets Summer of Arcade. Summer of Arcades första spel heter Bastion och är ett snyggt äventyr/RPG/hack n slash spel. Grafiskt så ser det riktigt bra ut och kontrollmässigt så funkar det även också bra. Den annorlunda stilen på spelet med en berättarröst istället för en tutorial är mycket uppskattat.

Det är även cool att marken man går på byggs upp medans man går på den. Det fyller ingen direkt funktion men det är häftigt och annorlunda. Jag gillar spelet skarpt för att det är lite annorlunda men jag kommer nog inte betala för det i alla fall.

Bastion kostar 1200 Ms Points.

Fiske i Karstorp

Kategori: Allmänt

Igår efter jobbet så hängde jag med Pontus och Micke ut och fiskade. Vi åkte till en liten sjö kallade Karstorp sjön och där provade vi lycka på lite olika platser. Här kommer lite bilder på våran fångst och lite annat.

Det första som hände var typ att Micke fick upp en liten fisk som vi lät leva vidare. Men precis innan vi skulle åka hem så får Micke upp en stor jävla stock från botten vilket är helt sjukt.

Spegelklart vatten tiden innan vi skulle åka hem.

Riktigt fint var det. Hade man bara haft en kamera med sig istället för en mobil så.

Jeppson var med hela tiden också. Men han var rätt uttråkade sista halvtimmen

Speltriss vecka 29: Händer

Kategori: Tvspel

denna vecka så har Emmyz valt temat händer på hennes speltriss. Här kommer mina tre bidrag som jag kom att tänka på så fort jag läste veckans tema


Fable 3 hade den omtalade featuren att man skulle kunna hålla varann i händerna. WHYYYYY!

Ico införde att hålla hand väldigt lång tid före Fable 3. Men när Peter Molyneux pratade om detta så lät det som om han var först.

Samus Aran får förlita sig på sina ena hand som är hennes ända vapen.

Rango da movie

Kategori: Film Recensioner

En stadskameleont ger sig ut i vildmarken för att finna sitt rätta jag och hamnar av en slump i en vindpinad håla mitt i öknen. När han råkar döda en hök under spektakulära former väcker han hoppet hos stadens befolkning, som sedan länge plågas av hänsynslösa banditer. Med kameleonten Rango i fronten är byborna redo att ta itu med sitt problem en gång för alla. Men bovarna låter sig inte imponeras av den nya hjälten. Till en början.

Jag har länge velat se denna film även om jag klarat spelet som inte har speciellt mycket med filmen att göra. Jag och Åsa såg filmen på svenska vilket var en besvikelse då vi egentligen ville se den på engelska med Johnny Depp som Rangos röst. Rango var riktigt snyggt gjord men tyvärr så var den inte speciellt rolig eller spännande utan var mest seg. Vi blev alltså mycket på besvikna på filmen då den inte alls var så som vi hade tänkt. Rango är ingen film jag vill rekomendera om man inte gillar animerade cowboy filmer. 

Veckans Xbox Live v.28

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har jag varit riktigt seg med mina uppdateringar men här kommer iaf lite info om veckans xbox arcade spel.

Första spelet jag testade denna vet veckan var en remake på ett mycket gammalt spel. Spelet heter Boulder Dash XL och är ett mycket enkelt spel. Spelet går ut på att man ska samla diamanter och undvika att bli mosad av stenar. Boulder Dash är rätt så trevligt men inget jag skulle betala några större summor för då det finns bättre tänkar spel.

Boulder Dash Xl Kostar 800 Ms Points. Ladda ner trial versionen här

Kill Team 40K heter ett annat spel som kom denna veckan. Spelet utspelar sig i Warhammers universum och påminner en hel del om Alien Breed spelen som också har dykt upp på xbox live. Grafiskt så ser Kill Team rätt bra ut men bandesignen var rätt tråkig under den trialversion jag har testat. Det går även att spela med en kompis i ett co-op läge och då kanske blir spelet lite bättre.

Kill Team kostar även det 800Ms Points och kan laddas ner här

Sista spelet ut denna vecka är även det bästa. Ms. Splosion Man heter det och är en uppföljare till der super roliga Splosion Man som kom för 2 år sedan. Ms Splosion Man är väldigt mer av samma sak men det funkar även om jag inte är lika pepp på detta som det första. En grej med spelet som jag störde mig på var att ms Splosion man som är rosa smälte in i bakgrunden när det händer mycket och då vet man inte vart man är. Men jag ska testa att spela tillsammans med en kompis för det var då första spelet var som roligast tyckte jag.

800Ms Points kostar även detta spel och är lätt vart lätt värt det om man gillade första spelet.

Transformers 3

Kategori: Film Recensioner

Då Decepticons såg ut att förlora kriget mot Autobots skickade de ett skepp mot jorden med ett innehåll som skulle rädda deras ras. De amerikanska austronater som upptäckte det kraschade skeppet på månen tystadener händelsen i vad de trodde var mänsklighetens intresse. Men när hemligheten läcker ut vaknar den slumrande fienden och kriget mellan Autobots och Decepticons kan plötsligt få en helt annan utgång.

Då var det dags för ytterligare en Transformers rulle. Den första filmen gillar jag skarpt medans den andra är lite fjantig på sina ställen. Tredje filmen börjar rätt så coolt ute i rymden och suget efter att se en Star Wars rulle i 3D blev lockade. Tyvärr så saknade 3D effekterna någon betydelse resten av filmen. Sam kämpar med arbetslösheten efter collage och han har åter igen lyckats få en modell som flickvän. Transformers 3 har inte lika mycket komik som i första filmen men har vädligt mycket action.

Det fanns en del grejor i filmen som jag störde mig på men i det stora hela så gillade jag filmen mer än andra.


Speltriss vecka 28: Blek

Kategori: Tvspel

Denna vecka så är jag väldigt sent ute med Emmyz speltriss med temat blek. Men här är iaf mina 3 spelkaraktärer jag kom att tänka på när jag läste blek.

Alucard från Symphony of the Night är blek men han är även med i mitt favorit Castelvania spel.

Kratos från God of War serien är en riktig blekfis

Saren från Mass Effect var en cool fiende men han är väldigt färglös i ansiktet.

Top 10: Worst Water Levels

Kategori: Tvspel


Jag är en av dem som hatar vattenbanor i spel. Det är oftast tidspress och alltid störande fiender som gör vattenbanorna så mycket svårare än vad de borde vara.

Shocking illusion - Pretty girls turn ugly!

Kategori: Videos

Riktigt coolt expriment. När jag kollar på krysset i mitten så ser jag tjejer korsade med grisar och tjejer utan ansikten. Vad ser du?

En dag utomhus

Kategori: Allmänt

Igår var det en skön dag som jag spenderade utomhus mest av tiden. Först så åkte jag, Sofie, Micke och Pontus till en liten sjö där jag tog årets första riktiga dopp. Illa att det ska vara 11 Juli. Sen när vi badat och spelat kort i solen så drog vi in till lilla Axvall för att äta goda men flötiga pizzor.

Efter maten drog vi till Skövde och där hämtade vi upp Åsa. Sen drog vi till Pontus o Sofies lägenhet och där spelade vi både kubb med modifikationen att man fick sparka en fotboll som sista försök. Efter att Sofie och Åsa hade vunnit så gick vi vidare till Street Boule. Reglerna var som i vanliga Boule men att vi spelade i en lekpark. Alla hinder och den ojämna marken gjorde det snäppet roligare och svårare. Efter Street Boule så blev det lite Fotboll.


Salt

Kategori: Film Recensioner

Evelyn Salt, en pålitlig och lojal CIA-agent, tvingas fly när en rysk avhoppare lyckas övertyga hennes överordnade om att hon är en dubbelagent med uppdrag att döda USA:s president. Under den intensiva jakten tar Salt till alla sina färdigheter som hemlig agent för att komma undan förföljarna och avslöjar samtidigt en hemlighet som är så betydelsefull att den skulle kunna förändra världshistorien. Angelina Jolie har huvudrollen i denna actionspäckade thriller som får dig att fortsätta gissa ända fram till slutet.

Jag har velat se Salt väldigt länge nu och igår kväll så var det äntligen dags. Salt var rätt så spännande i början och man visste aldrig vad man skulle tror om vem som hade rätt. Mot slutet av filmen blev den dock lite väl flummig och tappade mitt intresse mer och mer. Men jag vill ändå rekomendra filmen till dem som vill ha en lite sämre kopia av bourne filmerna.


Veckans Xbox Live v.27

Kategori: Tvspel

Denna veckan så fick man både spöa gamla legender och zombies. Deadliest Warrior Legends heter det första spelet och är uppföljaren till Deadliest Warrior the Game som kom förra året. I Legends så spelar man som t.ex Alexander den store vilket jag gjorde i demo versionen. Jag mötte Vlad the impaler som jag tog kol på väldigt snabbt. Det ända som krävdes var 3 pilar från mitt armborst och en stöt med spjutet.

Första Deadliest Warrior tyckte jag var svårt men detta spelet var alldeles för lätt och fienderna tog väldigt fort.

Andra spelet denna veckan är zombiespelet Dead Block. Detta spel påminner en del om Dead Ops i Call of Duty där det gäller att barikera in sig i ett hus och ta död på alla som kommer in. Spelet går att spela i Co-op och då blir det förhoppningsvis roligare. Den Grafiska stilen på spelet är väldigt barnslig men också charmig.
 
Lite småkul att sätta upp fällor för alla zombies men inget jag tänker betala för. Båda spelen kostar 800Ms Points denna vecka

Killzone 2

Kategori: Spel Recensioner

Nu har jag klarat av alla Killzone spel som finns till de stationära konsollerna. Jag gillar verkligen tyngden i Killzone spelen men tyvärr så är 2:an väldigt brunt och grått hela tiden. Visst så är man på Helghast planeten så man ska väl inte förvänta sig gröna skogar och blå himmel men ändå. Killzone 3 ändrade lite på det här vilket gör att man inte tröttnar lika lätt på omgivningarna.

Handligen i Killzone 2 är att människorna slår tillbaka mot Helghast som i första spelet attackerade människorna. Uppdraget är att sätta stopp för Visaris planer men det blir inte lika lätt som de har tänkt sig.

Killzone 2 är snyggt men väldigt grått och brunt

Grafiskt så har alltid Guerrilla Games gjort snygga spel och Killzone 2 är inget undantag. Dock så är färgpaletten tråkig vilket drar ner betyget. Kontrollen är även den lite gammaldags och har inte alls samma smidighet som call of duty. Detta fixades också till i Killzone 3 som jag skrev om för ett tag sedan.

Helghast är rikigt jobbiga men coola fiender som kräver mycket taktik.

Ljudet i Killzone 2 är riktigt bra men inte lika bra som i Bad Company 2. Förutom att spela igenom kampanjen som tar 5-7 timmar så kan man spela online eller om man vill så kan man spela mot botar på multiplayer kartorna. Jag har inte testat detta än men jag har hört att det ska vara riktigt bra.

BETYG
Grafik 8 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 7 av 10

The Hit List

Kategori: Film Recensioner

En missnöjd man träffar en främling under en blöt utekväll. Tillsammans gör de en "hit-list", en lista över personer han vill ha röjd ur vägen. Men det han trodde var ett skämt visar sig snart vara blodigt allvar. Plötsligt börjar personerna på listan mördas, och alla bevis pekar på honom...

The Hit List kändes till en början lite b film. Men efter ett tag så blev den faktist rätt så intressant. Cuba Gooding JR spelar den hårda lönnmördaren och gör det riktigt bra. Tyvärr så börjar The Hit List mycket bra men slutar som vilken actionfilm som helst vilket var tråkigt. Jag vill ända rekomendra filmen men man ska veta att den tappar mot slutet.I Spit on Your Grave

Kategori: Film Recensioner

En ung författarinna flyttar till en en liten stuga på landet, där hon börjar arbetet med sin nya bok. Men hennes närvaro lockar till sig en grupp våldsamma och depraverade män som under en hel natt utnyttjar, förnedrar och torterar henne. Hon lyckas till sist fly och kastar sig handlöst i en ström flod. Männen förmodar att hon drunknat och efter en tid går allt tillbaka till det normala igen. Tills en dag, då hon återvänder. Fast besluten att låta dem lida som hon gjorde…fast mycket, mycket värre.

I spit on your grave är en nyinspelning av en skräckklassiker från 1978. Jag hade inga direkta förväntningar på denna skräckfilm och blev därför glatt överaskad. Dels så är det "kul" att se allt ur mördarens synvinkel för en gång skull. För det andra så var det bra med en skräckfilm som både hade lite djupare handling och mening. I de flesta Skräckfilmer så är det bara någon random man som är psykiskt störd som går runt och dödar folk. I denna film så fanns det faktist ett motiv till varför hon gör som hon gör.

Men om jag ska klaga på någon så är det att den inte var så äcklig eftersom man hejade på mördaren.

Paul Phone Home

Kategori: Film Recensioner

De senaste 60 åren har en utomjording vid namn Paul hängt runt på en topphemlig militärbas. Av oklar anledning bestämmer han sig en dag för att fly och hoppar på den första bästa farkost på väg ut från stan – en hyrd husbil innehållandes jordingarna Graeme Willy och Clive Gollings.

Jagade av FBI-agenter och den fanatiske fadern till den unga kvinna de av misstag råkar kidnappa, börjar Graeme och Clive skissa på en flyktplan för att kunna återföra Paul till sitt moderskepp. Medan de två nördarna kämpar för att hjälpa sin utomjordiska vän, kan den gröne lilla mannen kanskebidra till att förvandla två utstötta män från töntar till intergalaktiska hjältar.

Jag gillar Nick Frost och Simon Peggs filmer. Den bästa de har gjort är fortfarande Shaun of the Dead men Hot Fuzz är även den lite kul. Filmen Paul är även den rolig och väldigt charmig. Paul som är utomjordingen är väldigt rolig och får filmen att ta fart på allvar när han möter upp med Graeme och Clive. Det blir biljakter, skottlossning och massa sköna skämt. Helt okej komedi som är klart sevärd. Förvänta dig dock inget utomjordiskt bra.

Dumt att lova saker...

Kategori: Party!

Det är dumt att lova saker ibland. I Lördags skrev jag att jag skulle ta massa kort och lägga upp dem här på söndagen. Nu blev det inte riktigt så eftersom jag glömde min kamera hemma. Jag tog några kort med mobilen men den kameran är bara pinsamt dåligt ibland.

Däremot så tog våran vän Louise lite bilder som jag kanske kan få av henne någon gång. Inflyttningsfesten var riktigt kul även om det var lite uppdelat mellan Skövde och Lidköpingsborna till en början. Efter förfesten så drog vi till Stadt där det till en början var rätt lite folk men slutade med att vara knökfullt. 

Inflyttningsfest

Kategori: Allmänt

Ikväll vankas det inflyttningsfest hos våran vän Jenny i Lidköping. Så det blir nog trevligt tror jag. Förhoppningsvis kommer jag ta lite bilder från kvällen som jag kan lägga upp här imorgon.
Tänkte hänga med på Radiogamers veckomässiga inlägg och skriva. Vad spelar du i helgen?. För egen del så blir det nog att klara Killzone 2 och kanske lite Final Fantasy VII som jag fick av Pontus.

GOTY Halftime

Kategori: Listor

Idag är det första Juli vilket betyder att första halvan av året har passerat. Därför tänkte jag skriva om mina 5 favoritspel som jag spelat i år.

1: PORTAL 2

Portal 2 har jag inte klarat än men det är nog mitt favoritspel än så länge i alla fall. Första Portal var också kul men Portal 2 är så mycket roligare plus att man kan spela co-op med en vän.

2: L.A. NOIRE

L.A. Noire har jag inte heller klarat men det är även det ett riktigt intressant spel. Det finns dock en del småmissar men lätt ett spel man ska ha spelat 2011

3: CRYSIS 2

Crysis 2 var riktigt kul i början av spelet som tyvärr tappade mot slutet då man krigade mot aliens. Dock så är det ett riktigt bra actionspel

4:ENSLAVED

Enslaved fick man att börja gilla äventyrs/plattforms spelen igen och det är inte dåligt gjort. Enslaved går att hitta mycket billigt nu och är lätt vart de pengarna.

5: BULLETSTORM

Så roligt som jag hade med det ösiga Bulletstorm har jag knappt haft med ett FPS på jättelänge. Det är så här Duke Nukem borde ha sett ut och varit ungefär.