Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Thor 2 : The Dark World

Kategori: Film Recensioner

Ett urgammalt hot, äldre än själva kosmos, hotar att störta hela världen i mörker. För att rädda mänskligheten och sin älskade Jane Foster måste den mäktige Thor forma en allians med sin värsta fiende. Men det som är värt att slåss för kräver ibland de yttersta offren.

Den första Thor filmen gillade jag inget särskilt. Det fanns givetvis partier i den filmen som var bra som t.ex när han kom till Jorden och fick lära sig ett och annat. Men det var typ det ända jag gillade förutom Natalie Portman förstås. Därför så var mina förväntingar på uppföljaren väldigt lågt ställda och visst det är ingen bra film detta heller men jag tycker att det var mer underhållande än den första trots en sjukt tråkig fiende. Thor som karaktär är väldigt platt om man jämnför med andra hjältar som t.ex Ironman, Spiderman och Batman. Detta gör att man aldrig riktigt fastnar för filmen och hade det inte varit för Loke så hade nog denna filmen blivit brutalt seg att titta på.
 

Guardians of the Galaxy Trailer

Kategori: Allmänt

När jag såg denna trailern så blev jag sjukt pepp. Verkar ha en skön humor och skilja sig från andra sådana här filmer. Är ni lika pepp som jag ?
 

Tomb Raider : Definitive Edition

Kategori: Spel Recensioner

Tomb Raider släpptes nu igen efter ett års tid i en förbättrad version som innehåller bättre grafik och allt nedladdningsbart material som har kommit till spelet. Jag gillade verkligen Tomb Raider förra gången när jag spelade det på Xbox 360 förra våren. Det är fortfarande väldigt bra spel så har man massat det så är det bara att köpa det tycker jag. Men har man som jag redan spelat det tidigare så är det inte riktigt värt att köpa det igen för att få snyggare grafik. Det nedladdningsbara innehållet är olika kläder och multiplayer banor men detta känns inte så spännande. Jag hade hellre velat ha några nya pussel och så vidare.
 
Tomb Raider är ett rätt så linjärt spel om man bara kör storyn men vill man få ut det mesta av spelet så rekomenderar jag att försöka hitta alla hemligheter. Då får man både mer speltid och mer variation i spelet vilket jag tycker är lätt värt. Det är inte så svårt att hitta alla hemligheter heller faktiskt.
 
Här nedan kommer en jämnförelse på den grafiska skillnanden mellan förra årets Tomb Raider till PS3 och årets till PS4. För en mer utförlig recension så finns min tidigare här.
 
+ Grafiken
+ Äventyrandet
 
- Brist på nyheter

The Next Three Days

Kategori: Film Recensioner

Hur långt skulle du gå för allt du lever för och älskar? John Brennans perfekta familjeliv slås i spillror när hans fru blir dömd till fängelse för mord. Efter flera år och överklaganden är John fortfarande övertygad om att hon är oskyldig och utarbetar en farlig plan för att frita henne.
 
Russel Crowe spelar denna gång familjefadern som gör allt för att frita sin oskyldiga fru. Det är iaf vad han tror. Jag gillar sådana här filmer då det inte behövs tonvis med vapen utan mer ett smart plan. En välspelad film men lite seg på sina ställen till trots. 
  
 
 
 

Assasins Creed IV : Black Flag

Kategori: Spel Recensioner

Assasins Creed serien har jag aldrig fastnat för. Jag har testat de tre första spelen i huvudserien men inget har fått mig att vilja spela vidare. Men pga av spelbrist till Ps4 så införskaffade jag mig Black Flag och jag var typ fast från första stund. Ett riktigt kul sjörövarspel med Edward Kenway i huvudrollen som vill ut på de stora haven för att tjäna pengar till sin familj. Detta till trots att hans fru inte vill att han ska lämna henne för 2 år ute till havs.
Det blev inte 2 år ute till havs utan många mer men hela tiden så vill Edward ha tag på den stora skatten som ska skapa en fin framtid för sin familj. Under resans gång så träffar man på massa olika karaktärer som är kända sedan tidigare och några påhittade karaktärer. Den mest kände måste nog vara svartskägg eller riktiga namnet Edward Thatch. Det som gjorde att jag fastnade så för Black Flag var nog friheten till havs och att det fanns massa saker att leta efter och djur att jaga för att tillverka föremål till sin karaktär och sitt skepp. 
Grafiskt så var det riktigt vackert även om inte alla karaktärer är lika bra gjorda så är spelet en fröjd för ögat både på land och till havs. Det tog mig väl ungefär 25 timmar att klara spelet men då hade jag gjort en hel del sidoaktiviteter och skattletande. Kan verkligen rekommendera detta till den som vill ha mycket speltid för pengarna och gillar fria öppna världar. Det fanns vissa gånger i spelet som var rätt tråkiga som att smyga omkring utan att bli upptäckt men för det mesta så var det riktigt bra. En lite rolig grej med spelet var att man kunde hitta sångblad i städer och byar och när man lyckades ta dessa så lärde sig ens besättning dem och sjöng för glada livet när man åkte med skeppet ute tills havs.
 

Internet is on!

Kategori: Allmänt

YES idag fick vi internet i nya lägenheten. Som vi har väntat. Detta firades med att se klart på Cloud Atlas på Netflix recension dyker väl upp här i dagarna. Sen så har jag också laddat ner lite spel/tillägg till xboxen som ska testas imorn kanske. Men mest av dagen gick faktiskt åt att fixa och dona i nya lägenheten.
 

Bye Bye Skövde! Hello Jönköping!

Kategori: Allmänt

Från och med idag så är jag och Åsa Jönköpingsbor. Jag har bott i Skövde i 9år och 3 månader och det har varit jättebra men nu blir det att starta på en ny kula. Jag har många fina minnen av min tid är i Skövde och alla underbara vänner man träffat här. Det är så tråkigt att flytta ifrån er alla men det ska bli mycket spännande att komma till en ny stad att upptäcka. Givetvis är alla välkomna till oss och hälsa på.
Vinter
Vår
Sommar
Höst

RoboCop

Kategori: Film Recensioner

Året är 2028 och OmniCorp, som är världsledande inom robotteknologi, ser ett gyllene tillfälle att tjäna miljarder. När Alex Murphy – en kärleksfull make, far och god polis som gör allt för att hejda vågen av kriminalitet och korruption i Detroit – blir allvarligt sårad, tar OmniCorp chansen att skapa en polis till hälften människa, till hälften maskin. OmniCorps vision är att placera en RoboCop i varje stad och är beredda att genomföra planen till varje pris – oavsett vad det kommer kosta Alex. Men det finns något OmniCorp inte tagit med i beräkningen: inuti maskinen finns fortfarande en människa som kämpar.
 
I Tisdags så var och Patrik på RoboCop och båda var lite kluvna till filmen efteråt. Den var snyggt gjord och häftigt på sina ställen men den var också lite seg. När filmen var slut så trodde jag att det hade gått minst 2timmar och 30minuter men det var snarare 2 timmar. Joel Kinnaman som spelar polisen Alex Murphy gör ett bra jobb som Robocop även om jag föredrar den gamla designen av robocop så funkar även denna. Första RoboCop från sent 80tal hade mera övervåld och blod än denna filmen och hade fler underhållande karaktärer än denna men Gary Oldman är alltid kul att se så även Samuel L Jacksson. Även kul att se den gamla Batman igen spelad av Michael Keaton. Kommer nog se om filmen när den släpps på DVD/BluRay för ett andra intryck, Kan nog bli bättre då med när man inte bara har tankar om action i huvudet.
 
 

Skin - Sixx :A.M.

Kategori: Musik

Jag har har upptäckt en låt som kom ut 2012 som är riktigt jävla bra. Skin heter låten och framförs av Sixx A.M som grundades av Nikki Sixx, DJ Ashba och James Michael. Denna grupp är skapad för att hjälpa utsatta människor som har någon typ av missbruk. Musikvideon är gjord av ett fan men tycker den är riktigt bra gjord och passande. 

Flickchart 4000

Kategori: Listor

Jag har nu använt mig av Flickchart i snart 1 år och har är min lista på top 20 filmer enligt dem. Flickchart går ut på att det kommer upp 2st förslag på filmer och så trycker man på den filmen som man tycker är bäst av dem. Har man inte sett någon av dem så trycker man i det. Jag har nu gjort 4000 val och är inte helt nöjd med listan. Men här kommer den iaf. 

Skinwalkers

Kategori: Film Recensioner

12-årige Timothy är helt ovetande om att han spelar en viktig roll i en urgammal profetia och kommer att förvandlas till en varulv på sin kommande födelsedag.
 
Jag har varit lite nyfiken på denna filmen när jag sett den på Netflix och det var förra veckan som jag, Pontus och Sofie började se den. Men vi blev så besvikna på den. Riktigt dåliga effekter med skrattretande slowmotion effekter som kan vara de sämsta jag sett på mycket länge. Varulvarna i filmen ser också riktigt löjliga ut. Det var också många B-skådisar i filmen som jag kände igen från lite smått och gott. Detta är verkligen ingen bra film men en film man kan kolla på om man inte har någon bättre bakisrulle film att titta på.
 
 

Prisoners

Kategori: Film Recensioner

Keller Dovers sexåriga dotter och hennes bästa vän kidnappas på Thanksgiving. När detektiven Lokis utredning stannar upp bestämmer sig Keller för att ta saken i egna händer.
 
Har velat se denna film sen den hade biopremiär och nu har jag äntligen sett den. Det är en riktigt mörk film som känns väldigt äkta med många olika känslor från alla karaktärer. Hugh Jackman är pappan som tar lagen i egna händer för att hitta sin dotter och hans karaktär blir man lite kluven till då han går från överbeskyddande till en lite mer sadisktisk person. Men ska inte spoila mera här. Jake Gyllenhaal spelar kommisarien som försöker lösa detta kidnappningsdrama. Jag vill som sagt inte spoila denna film eftersom den är riktigt bra. Det ända som var lite dåligt med filmen var längden då den var 2timmar och 33 minuter vilket var lite väl långt.
 
 
 

Would you Rather

Kategori: Film Recensioner

En ung kvinna som behöver pengar för att hjälpa sin sjuka bror går med på att delta i en dödlig tävling som arrangeras av en sadistisk miljonär. Som har ett spel som går ut på att göra det ena eller det andra mer eller mindre skadligt till sig själv eller en annan okänd person.
 
Denna filmen påminner en del om Saw filmerna just i det att man måste göra sina val för att överleva spelet. Filmen hade sin intressanta ideér men tyvärr så var filmen lite för enformig och seg, Men kan ändå rekomenderas till de som gillar sjuka filmer. Finns på Netflix för de som har det. 
 
 
 
 
 

The Hunger Games 2 : Catching Fire

Kategori: Film Recensioner

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla.
 
Första Hunger Games filmen såg jag på bio och blev rätt så besviken. Jag tyckte mer det var en sämre version av Battle Royale utan blod. Så mina förväntingar på denna filmen var inte särskilt höga. Men jag ville ändå se den eftersom man har hört att den ska vara bra. Så när jag och Åsa tog oss tiden att se den så var jag ändå lite pepp. Men tyvärr så fick jag samma känsla av denna som av första. Segt tempo och oinressanta karaktärer. Jag höll på att somna flera gånger under filmen vilket kanske gjorde att jag tyckte den var sämre. Men hade det varit en intressant film så hade jag inte somnat. Jag kommer se den avslutande delen också men jag hoppas verkligen att den förändras radikalt.
 
 

Frozen

Kategori: Film Recensioner

Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta hennes syster Snödrottningen Elsa. Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter.


Jag hade mina förväntningar på denna Disney film men jag blev faktiskt besviken. Visst var den bra men inte så bra som alla verkar tycka. För det första så tog det väldigt lång tid tills filmen tog fart och sen blev det bara ett "jaha var detta allt". Snögubben Olaf var väldigt charmig och det var han som skapa det som var roligt i filmen men tyvärr så räckte det inte hela vägen. Filmen var väldigt snyggt gjord på sina ställen vilket alltid är kul att se men det gör ju inte att filmen blir mer än okej.