Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Injustice : Gods Among Us

Kategori: Spel Recensioner

2011 så gjorde Mortal Kombat storstilad comeback med utvecklarna NeatherRealm Studios. De gick tillbaka till oldschool fighting med 2D istället för 3D som de flesta använder. Jag gillade verkligen det spelet trots att jag aldrig tidigare har varit något större fan av Mortal Kombat serien. Det som lockade mest när man var liten var självklart övervåldet i spelen som kom i början av 90talet.
Men nu tillbaka till NeatherRealms nya fighting lir. Injustice : Gods among us är ungefär samma spel som Mortal Kombat är bara att man bytt ut alla karaktärer med DC Universe karaktärer. Här finns allt från kända karaktärer som Batman till lite mer okända som Solomon Grundy. Allt som allt så finns det 26 spelbara karaktäer men det lär komma nya på kommande DLC skulle jag tro. I Mortal Kombat från 2011 så fick man spela en story som gjorde att man fick lära känna de flesta karaktärerna lika så är det i Injustice.
Jokern är en skön karaktärer och hans sjuka slutscen när han vinner en fight är underbar.
 
Handling går ut på att det finns en alternativ verklighet där Jokern har lurat Stålmannen i att döda Lois Lane. Detta leder till ett krig mellan Superman och hans undersåtar mot den goda Stålmannen och hans gäng från den verkliga världen. Låter det flummigt? Jo jag vet. Denna handling är helt utflippad och det är så jävla svårt att hålla reda på vilka som är goda och vilka som är onda.
Så handlingen är inget jag bryr mig om men det är kul att man får prova på lite olika karaktärer under kampanjen vilket gör att man får spela med karaktärer som man antagligen inte hade gjort annars.
 
Spelet har inget blod som Mortal Kombat spelen har men det finns gott om hårda slag för det. När man har lyckats spöa på sin motståndare eller fått spö så laddar en mätare upp. När den är fullt uppladdad så kan man avlossa ett superslag som är lite underhållande att titta på. Tyvärr så blir dessa mellansekvenser lite tråkiga när man sett dem några gånger. En nyhet som skiljer från Mortal Kombat är att banorna man spelar på spelar en stor roll. Alla banor kan man hitta olika saker som man kan integrera med. T.ex en missil som man kan ta upp och slänga iväg. Sen så finns det en chans att man kan slå ut sin motståndare från banan till en annan del av banan. När detta händer så är det riktigt kul.
 
GRAFIK 7 av 10
LJUD 7 av 10
KONTROLL 6 av 10
HÅLLBARHET 8 a 10
 

XBOX ONE PRESSVISNINGEN

Kategori: Tvspel

Det var i Tisdags kl 19:00 som Microsoft visade upp nästa generations Xbox. Designen är jag tvådelad av. Visst är den stilren och kommer passa bra till alla andra stilrena teknik som är under tv:n. Men den ser också lite trist ut. Vet heller inte varför den ska vara delad som den är på ovansidan. Presskonferensen hade väldigt mycket fokus på vad man ska kunna göra. Som t.ex så ska man kunna se på tv, surfa, spela och se på film samtidigt. Detta löser man med mutlitasking och använder den obligatoriska kinecten som följer med när man köper Xbox One.
Det var väldigt mycket snack om tvtittande under konferensen vilket var lite tråkigt eftersom det inte kommer stödjas till en början i Sverige. Efter allt snack om tv så kom EA ut och sa att de hade en sammarbeta med Microsoft och skulle ge några fördelar till dem i vissa spel. Detta kändes inte som något vasst försäljningssnack tyckte jag. Efter EA så visades det nya Call of Duty Ghost upp och det såg riktigt snyggt ut trots att man inte fick se särskilt mycket in-game tyvärr. Utöver Call of Duty Ghost så visades det upp lite blandade sporttitlar från EA, Quantum Break från finska Remedy och Forza 5 från Turn 10.
Det var väldigt lite fokus på spelen men dessa ska visas på E3 om bara en månad. Ska bli intressant att se dessa kommande visningar. Då får vi se vem som har mest krut av PS4 och Xbox One. Just nu är jag mer sugen på PS4 eftersom den inte verkar vara lika låst som nya Xboxen. Men vi får se hur det blir med den saken. Ingen av PS4 eller Xbox One ska vara bakåtkompatibla vilket är miss. Jag vill behålla mina spel vilket gör att jag då inte kan sälja min 360 eller ps3,

Star Trek : Into Darkness

Kategori: Film Recensioner

Besättningen på Enterprise kallas hem när ett fruktansvärt terrordåd utförts av någon inom deras egen organisation. Stjärnflottan, och allt den står för, förintas, och världen befinner sig i kris. I denna krigshärjade värld, leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta. Våra hjältar tvingas in i ett episkt schackspel på liv och död, ett spel där kärlek och vänskap står på spel och Kirk måste offra allt för den enda familj han någonsin haft: sin besättning.
 
Första filmen hade som sagt sina problem men denna var mycket intressantare med en skurk (Benedict Cumberbatch) med den grymt mörka rösten. Actionsekvernserna var riktigt bra humorn också. Vissa karaktärer fick mer speltid än förra filmen medans andra fick mindre. Vilket jag tyckte var bra eftesom jag stör mig en aning på den ryska dealekten som Anton Yelchin som spelar Chekov har. En bättre film än första helt enkelt och kommer defenitivt köpa den när den kommer på Bluray.
 

Star Trek

Kategori: Film Recensioner

En ung besättning skickas på jungfruresan för det mest avancerade rymdskeppet som någonsin konstruerats: U.S.S. Enterprise. Under en resa fylld av action, humor och kosmiskt vågspel, måste de nya rekryterna finna ett sätt att stoppa ett ont väsen vars jakt på hämnd hotar hela mänskligheten. Galaxens öde vilar i händerna på två bittra rivaler: kapten Kirk och kapten Spock.
 
Förra veckan så bestämde jag och Michael att vi skulle se på den nya Star Trek filmen på bio. Eftersom jag inte hade sett den "gamla" från 2009 så var det bara att se den. Jag har aldrig fastnat för Star Trek men denna filmen var faktiskt oväntat bra. Visst fanns det lite som jag störde mig på och slutet var väl inte särskilt intressant. Men bra Sci-Fi filmer växer ju inte på träd direkt så jag blev absolut positivt överaskad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Army of Two : The Devil´s Cartel

Kategori: Spel Recensioner

Det var ungefär en vecka sedan som jag och min vän Per klarade av det senaste i Army of Two serien. Vi spelade över Xbox Live och trots en del problem med EA:s servrar så hade vi väldigt kul. Handlingen i spelet är inget utöver det vanliga. Du ska sätta stop för kartellerna i Mexiko och detta gör du genjom att ösa bly i mexikanernas kroppar.
Army of two spelen har alltid handlat om Co-op och spelar man själv så tappar man en stor del av behållningen.
Grafiskt så ser spelet okej ut men det borde se så mycket snyggare ut då spelet använder sig av frostbite motorn som blev känd med Battlefield spelen. Det finns absolut en de snygga grafiska effekter som t.ex när man går in i Overkill mode då allt saktas ner i ultrarapid och nästan allt du skjuter på går i smådelar även fienderna styckas till köttklumpar. Detta läge är riktigt kul och laddas upp medans du spelar. Ju mer sammarbetsvänlig du är med din kamrat ju snabbare åker overkill mätaren upp.
Så här ser det typ ut hela tiden i spelet. Totalt kaos!
 
Army of two the Devil´s Cartel har fått väldigt mycket kritik för att de bara är menlös action men detta tycker jag är lite fel då utvecklarna sa från början att det är det som är poängen. Visst håller jag med om att det är fånigt men fånigtroligt i sina bästa stunder. Dock så hade det gärna fått vara mer variation av fiende floran. Ibland så kan man möta lite tåligare fiender men de är typ de ända som skiljer sig från den vanliga kanonmaten. En grej som jag har gillat med Army of Two spelen sen första kom ut för 2008 är att man kan köpa och modifiera alla vapen till att de blir riktigt brutala.
Jag vet inte hur långt spelet var men det var väldigt mycket längre än vad jag hade trott från början. Säkert 15timmar
 
Buggar fanns det en del av i spelet vilket oftast ledde till ett gott skratt. Per råkade ut för 2 gånger att man bara såg karaktärernas huvuden och vapen. Jag såg ett lik(köttklump) som svävade i luften(se bilden nedan). Ibland så hade man inte de rätta maskerna på sig som man hade köpt för in game pengar. Men detta är bara skoj och onödigt att klaga på.
Köttklump i luften! 
 
Vill man ha ett actionstint spel med noll handling utan bara skjuta oändliga mängder fiender med en kompis så rekommenderar jag detta spel. Vill man däremot ha mer variation men liknande och bättre spel så finns det absolut många alternativ. 
 
BETYG
GRAFIK 7 av 10
LJUD 7 av 10
KONTROLL 8 av 10
HÅLLBARHET 6 AV 10
 

John Dies at the End

Kategori: Film Recensioner

På gatan kallas den \\\"Sojasås\\\". Det är en drog som garanterar en utomkroppslig upplevelse varje gång, där missbrukaren glider mellan tid och dimensioner. Men vissa som kommer tillbaka är inte längre mänskliga, och plötsligt står jorden inför en invasion från en annan dimension. Mänskligheten behöver en hjälte, men vad de får är istället John och David, två killar som hoppat av college och inte kan behålla ett jobb. Kan dessa två stoppa den kommande invasionen i tid och rädda mänskligheten?
 
Såg denna konstiga film i morse och även om jag sett trailern för ett tag sedan så var jag inte riktigt beredd på att denna film skulle vara så konstig. Filmen börjar riktigt coolt men tappar fart mot mitten av filmen. Mot slutet så blev filmen lite bättre igen även om den var helt utflippad. Kan rekommendera denna film till folk som gillar udda indie filmer likt Bad Taste eller Braindead utan mängden blod som är med i dessa filmer. 
 
 

Iron Man 3

Kategori: Film Recensioner

I Iron Man 3 ställs den egensinnige men genialiske industrimagnaten Tony Stark/Iron Man mot en fiende, The Mandarin, vars kraft inte har några gränser. När hela Starks värld slås i spillror beslutar han sig för att leta upp den som är skyldig. Nu måste han mer än någonsin förlita sig på sina tekniska uppfinningar, sin genialitet och sin instinkt för att kunna skydda dem som står honom närmast och bekämpa ondskan med alla medel.
 
Det var i söndags som jag, Åsa och Patrik gick och såg denna film på bio. Före första filmen så hade jag ingen som helst kunskap av Ironman så jag blev glatt överaskad när jag så föregångarna för första gången. Första filmen har jag sett flera gånger och den är faktiskt riktigt bra. uppföljaren var och är inte lika bra men ändå sevärd. Det som gör dessa 3 filmer så underhållande att se är Robert Downey JR som gör en lysande roll som den excentriske Tony Stark/Iron Man, Filmen var i 3D och detta kändes som ett skämt då 3D effekterna kändes helt meningslösa och bara ett knep för att tjäna ytterligare pengar på biobesöket. Iron Man 3 kändes lite olik de tidigare filmerna då den var mer ångestladdad och att Iron Man inte kunde klara av vad som helst. Bättre film än tvåan men fortfarande håller jag första filmen som den bästa i serien. 
 

GTAV

Kategori: Tvspel

GTA V är verkligen det spelet som jag längtar efter mest just nu och den 17:e September får gärna komma snart. Här nedan får man bekanta sig med de 3 spelbara karaktärerna.