Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Shoot Many Robots

Kategori: Spel Recensioner

Shoot Many Robots har jag och Patrik ägnat många timmar åt tillsammans. Det är ett galet actionspäckat 2D plattformsspel. Spelet kom ut på xbox live arcade mars 2012 och vi har typ spelat det sen dess. Inte varje gång vi setts men någongång då och då. Studion Demiurge Studios har jobbat med en hel del stora titlar fast mest som hjälp till multiplayer banor till andra spel. Shoot Many Robots går ut på att döda alla horder av robotar som anfaller och mellan varje bana så kan man köpa nya vapen och utrustning.till sin karaktär.
Dettta är en vanlig syn när robotarna anfaller.
 
Grafiskt så är det celshading som gäller och detta funkar väldigt bra och påminner om borderlands grafik fast i 2D då. Jag tror inte att jag hade tyckt detta spel skulle vara särskilt kul att spela själv men att spela tillsammans i Co-op så är det riktigt kul när det blir hysterisk action.
En av bossarna som är väldigt simpel.
 
Vill man ha ett simpelt actionpackat co-op spel så kan detta vara något att spana in. Men man ska inte förvänta sig något utöver det vanliga. Bara ett hysteriskt actionspel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Microsoft at Gamescom 2013

Kategori: Tvspel

Microsoft hade en lite annorlunda konferens sin var mycket mindre än vad man är vad vid. Det var lite mera säljsnack och mindre spel. Det ska bli lättare för Indie utvecklare att släppa sina spel och mycket billigare för dem. Detta är absolut en nödvändighet då Indie utvecklarna inför nya ideèr i spelbranchen. Konferensen var som sagt annorlunda och alla trailers var väldigt korta och själva konferensen var bara för media. Alla som har bokat en Xbox One ska få FIFA 14 utan extra konstnad. Det ska kommer fler bundlar men vid ett senare tillfälle.
 
The Devision såg givetvis bäst ut av alla spelen som visades upp och kommer förhoppningsvis bli en stor hit när det kommer i slutet av 2014.
Här nedan är de spel som det snackades om.
 
Fable Legends
Fighter Within
The Devision
Cobolt
Call of Duty : Ghosts
Kinect Sports Rivals
Peggle 2
Plants vs Zombies Garden Warfare
Fifa 14
 

EA at Gamescom 2013

Kategori: Tvspel

Sims 4
Command & Conquer
Dragon Age Inquisition
Plants Vs Zombies Garden Warfare
Peggle 2
UFC
Need for Speed Rivals
Titanfall
Fifa 2014
Battlefield 4
 
Dessa spel visade EA upp på deras presentation på Gamescom i år. Det kändes lite avslaget då man hade sett ungefär allt på E3 tidigare i sommar. Men det var en helt okej konferens iaf. De spel som lockade mest var Battlefield 4 med den vassa grafiken och dynamiska banorna. Fifa 14 som kommer ha vissa fördelar till Xbox One såg också bra ut men inget överväldigande. Dock så är det bra att man får det med Xbox One i Norden eftersom vi får vänta lite extra på nya boxen. UFC såg även det bra ut men inget jag kommer köpa antagligen.
Titanfall ser också väldigt bra ut men jag är inte så mycket för enbart multiplayer så det kommer nog inte vara något för mig heller.
 
Sims 4 kommer nog också bli en storsäljare som föregångarna. Det som är den stora nyheten är att man simmarna har känslor och att man kan bygga sitt boende exakt som man vill ha det.
 
 
 
 
 

Elysium

Kategori: Film Recensioner

 År 2154 bor de priviligierade rika i en paradistillvaro på rymdstationen Elysium. Nere på den förstörda jorden slåss den övriga mänskligheten för sin överlevnad. Den härskande klassen gör allt för att bevara livsstilen på Elysium och hålla de mindre bemedlade på plats på den överbefolkade planeten under dem. Och Jordens människor ger aldrig upp hoppet om att nå Elysium en dag.

Den olycksdrabbade Max hamnar i en situation som tvingar honom att ta ett riskfyllt uppdrag på Elysium, som inte bara kan rädda hans eget liv, utan även skapa större balans mellan de två världarna. Om han lyckas.


Förra veckan såg jag och Per Elysium på bio. Film är Regisserad av Neill Blomkamp som gav oss den lysande filmen District 9 som behandlade ämnet rasism men på ett speciellt sätt. Det är samma sak med denna filmen men med lite mer tydligt vad budskapet är. Budskapet i denna film är att alla rika i världen bara får det bättre medans resten av världen får kämpa för att göra livet bättre för de som redan är rika. Mycket intressant och framförallt snyggt gjord film. Matt Damon spelar bra och är roligt kaxig i början av filmen. Kan verkligen rekommendera denna film till dem som gillar lite mer realistiska sci-fi filmer. Sharlto Copley som spelar prisjägaren Kruger är en väldigt speciell karaktär.

 

Rayman Legends Intryck

Kategori: Spel Intryck

Jag testade demoversionen av Rayman Legends i veckan och jag gillar verkligen detta och längtar tills jag kan spela med 2 eller 3 vänner. Rayman Origins som kom 2011 var ett av de bästa plattformsspelen jag har spelat vilket inte säger så lite. Humorn har alltid varit en stor del av Rayman och äntligen så har man hittat en bra balans mellan grafik, kontroll och humor. Plattformsspel som är snabba ska spelas i 2D som Rayman Legends gör. Vissa banor går riktigt snabbt och speciellt musikbanan som är med i demot. Där får man inte stanna och det gäller att hoppa och slå i takt med musiken. Detta tänkte jag skulle bli jobbigt på förhand men det visade sig gå alldeles utmärkt och det ska bli kul att få spela resten av spelet när det dyker upp snart.
Rayman Legends släpps till alla plattformar 29/8
 
 

Orange is the New Black

Kategori: Allmänt

Är det någon som sett Netflix nya dramaserie Orange is the new black? Om inte så tycker jag det är dags att göra det omgående. Serien handlar om kvinnan Piper som åker in till kvinnoanstalten pga ett knarkbrott tidigare i livet. Väl inne på anstalten så gäller det att lära sig fängelselivet och hitta rätt vänner. Utanför fängelseväggarna så försöker Pipers kille spelad av Jason Biggs leva sitt liv som skribent. Jag vet inte riktigt varför vi tyckte serien var så bra men det var något med karaktärerna som göra att man fastnade. Många gamla sitcom skådisar är med i Orange is the new black. Som t.ex Laura Prepon & Natasha Lyonne plus lite andra som jag känner igen ifrån komedier.
 

Grand Theft Auto Online

Kategori: Tvspel

Det har nu kommit ut en trailer för online delen av kommane GTAV och även om jag aldrig varit något större fan av online så blir jag galet sugen på att spela multiplayer. Bara 33 dagar kvar nu. Någon mer som är taggad ?
 

The Wolverine

Kategori: Film Recensioner

Wolverine är tillbaka i ett actionspäckat äventyr som utspelar sig i nutida Japan, där han möter sin värsta fiende. Sårbar för första gången och pressad till det yttersta, både fysiskt och emotionellt, ställs han inte bara mot dödligt samurajstål utan tvingas även brottas med sin egen odödlighet. En kamp som för evigt kommer förändra honom.
 
Wolverine Origins gillade jag för att man fick veta mer om själva Wolverine. Men som film så hade den mycket som saknades. Den nya Wolverine filmen hade allt det där som jag saknade med första filmen och sen så var det kul att se att Wolverine hade svårigheter när han inte var helt odödlig. Även denna film kollade vi i 3D och även denna film var helt menlös i 3D. Kan ju varit fel på bion eftersom jag inte kände något direkt djup någongång. Jag gillade verkligen att filmen utspelades i Japan då det blev intressanta miljöer. Jag gillade denna filmen och kommer definitivt att köpa den när den kommer ut.
 
 

World War Z

Kategori: Film Recensioner

 
Den FN-anställde Gerry Lane reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som nu hotar att utrota hela mänskligheten.
 
Det var några veckor sedan som jag, Pontus, Michael och Anders var och såg denna film. Så här kommer mina åsiker aningen försent.
 
Den enkla handlingen är som alla andra zombiefilmer ungefär. Men bara för det så behöver det inte vara dåligt kanske bara lite uttjatat. Filmen börjar starkt med att staden som Gerry Lane med familj befinner sig i utsätts för "zombie" attacken. Detta är det bästa i hela filmen tycker jag och att få se hur människorna länsar alla butiker på förnödenheter. Mycket intressant men inget man inte sett förut för visso. Denna film hade några problem innan den officielt kom ut och regissören fick göra om slutet efter att många klagade på det. Jag hade gärna velat se orginalslutet eftersom jag inte var jätteförtjust i detta slut. Men så kan det gå. Kanske är det slutet med på Bluray utgåvan. 3D:n i filmen var riktigt ovärd och jag hade helst velat se den utan men så fick det bli om man ville se den på den största bioduken. En helt okej film men alldeles för lång för sitt eget bästa. Hade nog lätt kunnat klippa ner den till en bättre upplevelse.