Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Allmänt

Ikväll väntas det partaj men först så mjukar vi upp med god mat och trevliga vänner. Denna dag hade varit ännu mer perfekt om jag hade varit helt frisk men det löser sig med alvedon och sprit till kvällen. Ska försöka ta massa kort ikväll som jag kan lägga upp här på bloggen imorgon. GOTT NYTT ÅR vill jag önska till alla goa vänner

YEAYYY!

Kategori: Allmänt

YEAAY! Mitt Wi-Fi funkar igen efter många om och men. Nu får vi hoppas att det fortsätter fungera den närmaste tiden. Detta gör att jag snart kan göra min resumé lista för året som gått. Nu blir det att fira detta med dammsugning och sen lite film kanske.

Lucka 24

Kategori: Julkalendern

Sleeping Dogs blev en stor överasking för mig. Jag hade haft span på spelet sen när det hette True Crime Hong Kong men trodde aldrig att jag skulle gilla det så mycket som jag gjorde. Jag finkammade verkligen staden och njöt av den bra körkänslan plus bra action. Gillade verkligen handligen också. Årets bästa spel för mig. Jag trodde faktist på förhand att det skulle bli Mass Effect 3 men jag hade fel.
 

Lucka 23

Kategori: Julkalendern

Andra platsen detta år som årets spel jag spelat blev lite oväntat Far Cry 3. Jag var riktigt sugen på det när det visades på E3 förra året men sen så blev det så tyst om det ett tag. Nu när jag har sprungit runt i jungeln och kämpat mot pirater och jungelns djur så har jag njutit varje minut. Ett plus i kanten för många sköna karaktärer. Speciellt Vaas som är en kandidat till årets huvudfiende.

Lucka 22

Kategori: Julkalendern

Walking Dead som har vunnit så många priser som årets spel kan jag inte riktigt placera på första plats eftersom jag inte har spelet igenom hela spelet. Det jag spelat är verkligen jättebra men än så länge så får spelet nöja sig med 3;e plats på denna julkalender. 
 
 

Lucka 21

Kategori: Julkalendern

Dagens lucka innehåller Borderlands 2 som jag och Pontus har ägnat sjukt många timmar åt tillsammas. Ett riktigt bra co-op spel. Mindre kul att spela själv. Bra variation på terrängen vilket var första borderlands misstag. Skön humor och bättre huvudfiende.

Lucka 20

Kategori: Julkalendern

Som sagt så är mitt internet lite bråkigt så därför dyker inte luckorna upp när de ska. Men i alla fall så här kommer det 4:e bästa spelet jag spelat i år. Master Chief är tillbaka och han gör det med bravur i Halo 4. Jag gillade halo reach som kom för 2 år sedan men det saknades något och det är just Cortana och Master Chief som kompletterar varandra så bra. Halo 4 är det snyggaste spelet man kan spela och ett av de bästa co-op spelen till xbox 360 man kan spela i år.
 

Lucka 19

Kategori: Julkalendern

Dagens lucka innehåller ett spel som jag längtade så sjukt mycket till men sen när det väl kom så åkte jag och Åsa till Mexiko och då tappade jag mitt sug efter spelet. Sen så har det inte blivit så mycket spelande som jag hade önskad. Det är fortfarande grymt bra men jag har inte lika starkt sug till det spelet som jag hade med Mass Effect 2.

Lucka 18

Kategori: Julkalendern

Lucka 18 innehåller Agent 47 med hans spel Hitman absolution. Har inte klarat av spelet än så länge men jag gillar det väldigt mycket. Grymt snyggt men saknar friheten från de tidigare delarna.
 

Lucka 17

Kategori: Julkalendern

Dagens lucka innehåller det spelet som jag måste ha ägnat mest tid åt detta året. Spelet är givetvis Minecraft Xbox 360 Edition. Sjukt beroendeframkallande spel som jag vet inte är lika bra som PC versionen men jag har haft riktigt kul med detta till trots. Efter nästa uppdatering så ska det bli lika med PC versionene så det ser jag fram emot. Hade dock velat ha mera yta i spelet.

Lucka 16

Kategori: Julkalendern

Jag får ursäkta för att jag vart dåligt på uppdatering de senaste dagarna men det beror på att vårat internet har krånglat tills nu.
Så nu 2 dagar försent så kör vi lucka 16 som är Uncharted 3 så kom förra året men som jag spelade för första gången i år. Ett kalas spel om man gillar matinéfilm och äventyrsspel. Jag gillar verkligen Uncharted spelen och de är stora anledningen till att jag skaffade mig en Ps3 från början.

Veckans Xbox Live v.49 & 50

Kategori: Veckans Xbox Live

Förra veckan så kom det ett efterlängtat spel för min del. Guardians of Middle Earth men shit vad jag blev besviken. Jag trodde det skulle vara ett Diablo likande spel men nu är det ett DOTA spel likt League of Legends. Du har din karaktär och så ska du och ditt lag krossa motståndarna. Dör du så börjar du om från din bas och går till attack igen. Jag tyckte det var riktigt kasst men det är väl för att jag hade förväntat mig någonting annat. Gamereactor gav det 8 av 10 i betyg och prisade spelet för att det bevisade att denna typ av spel även går att spela på konsol. Men för egen del så blir det inget köp.
1200Ms Points kostar detta spel.
 
Sen så kom det även ett kinect spel som gjorde mig väldigt andfådd. Spelet heter Red Bull Crashed Ice Kinect(Katastrofalt namn). Spelet går ut på att du ska föra dina armar fram och tillbaka för att få fart på din avatar som skrindar på isen. För att det inte ska bli för långtråkigt så måste du även ducka och hoppa under spelet gång. Detta misslyckades jag med oftast men jag kom iaf 2:a i loppet. Ett okej Kinect spel men jag tror det kan bli väldigt enformigt.
400 Ms Points är ju inga pengar direkt så för dem som vill bli andfådd kan köpa detta.
 
I Onsdags 12-12-12 så kom det 2 nya spel  och det första jag provade heter Black Knight Sword vilket är utvecklat av Grasshopper Manufacture som har gjort en hel del flippade spel. Black Knight Sword är inget undantag och utspelar sig på en teater. Du spelar som en riddare som spöar märkliga fiender med massa teater rekvisita som bakgrund. Mycket märrkligt spel som jag inte fastnade för. Ett plus till designen men det var det ända som jag gladdes åt.
800ms Points för detta annorlunda action plattformslir.
 
Sista spelet för denna vecka var Mensa Academy som var rätt kul för att vara lärorikt. Spelet innehåller klurigheter inom Alfabetet, Mattematik, Logiskt tänkade, Visuellt och Minne. Till en början så var det väldigt simpelt men jag tror att det kommer bli riktigt svårt ju längre man kommer.
800 MS points kostar detta spel som är en fröjd för föräldrar som inte vill att sina barn ska spela våldsamma spel men samtidigt vill att barnen ska lära sig.
 
 
 

Lucka 15

Kategori: Julkalendern

Inte långt kvar till jul nu och här kommer det bästa bilspelet detta året. Forza Horizon som borde ligga under alla racingnördars julgranar. Forza Horizon är det snyggaste bilspelet jag någonsin sett och är även ett av de snyggaste spelen i år. Men förutom grafik så är detta spel riktigt kul att spela och har en skön avslappnad racing med mycket variation.

Lucka 14

Kategori: Julkalendern

Journey är konst! Journey är ett väldigt annorlunda spel där det ända du ska göra är att ta dig till toppen av ett berg. Inga dialoger ingen info om hur du ska göra ändå så flyter det på så himla bra på din resa mot toppen. Journey är ett kort men väldigt bra spel som alla borde prova på om man äger en PS3:a.

Lucka 13

Kategori: Julkalendern

Lucia idag alltså och vad passar bättre då än ett spel som spelas på hal is. Jag pratar givetvis om NHL13 som är det bästa ishockey spelet ever. Grym grafik blandas med den bästa fysiken som setts i ett hockey spel.

Lucka 12

Kategori: Julkalendern

12 dagar kvar till julafton idag och det betyder att detta är det 12:e bästa spelet detta året som jag har spelat. Max Payne 3 är det som blir dagens spel. Rockstar lyckades med att göra sitt eget Max Payne men tyvärr så blev det för repetivt för min smak för att hålla hela vägen. Men absolut spelvärt inte minst för den grymma grafiken.
 

Arthur Christmas

Kategori: Film Recensioner

HUR lyckas jultomten egentligen leverera miljarder julklappar över hela världen på en enda natt?
Med hjälp av en armé bestående av en miljon tomtenissar och ett enormt, högteknologiskt
kontrollcenter under isen på Nordpolen! Så hur kan denna fantastiska organis ation nu ha MISSAT ett barn? För jultomtens yngste son Arthur hotar detta att göra slut på julens magi en gång för alla. Tillsammans med sin pensionerade farfar Gammeltomten, en upprorisk ung tomtenisse, en gammal avställd släde och några odresserade renar ger sig Arthur ut på det galna uppdraget att dela ut den sista julklappen!
 
Jag och Åsa såg denna animerade julfilm igår efter vårat lussekattebak. Det är klart man ska se på julfilm under december men tyvärr så tycker jag de flesta julfilmer är rätt så kassa. Så har någon förslag på bra filmer så är det bara att tipsa på. Denna film är gjord av samma studio som har gjort många leranimations filmer som jag gillar t.ex Bortspolad, Wallace and gromit och Piraterna. Tyvärr så höll inte denna film lika hög klass. Filmen är givetvis snyggt gjord men jag gillar inte designen på karaktärerna och mitt intresse för filmen dalade relativt fort. Better luck next time.
 

Lucka 11

Kategori: Julkalendern

Dagens spel får bli Heavy Rain som jag spelade för första gången i år trots att det släpptes 2010. Heavy Rain är ett väldigt annorlunda spel och man fastnar verkligen för det när man väl orkar starta det. Dock så händer det inte så ofta att man blir supersugen på det. 

Lucka 10

Kategori: Julkalendern

Trials Evolution är uppföljaren till Trials HD som jag spelade sjukt mycket när det kom. Evolution har jag inte ägnat lika mycket tid åt eftersom det var mer av samma men bättre på många plan. Baneditorn denna gång är verkligen supermäktig och det går lätt att göra en bana som man sen kan skicka upp online och låta andra spelare få testa. 

HALO 4

Kategori: Spel Recensioner

I Fredags när jag hälsade på hos Patrik så blev det en del spelande och vi klarade även av Halo 4 som är utvecklat av drömstudion 343 Industries. Detta är deras andra spel men förra spelet räknas knappt då det var en remake på första Halo spelet. Detta Halo spel är det snyggaste spelet i serien och ett av de snyggaste spelen jag sett till Xbox 360. Jag har spelat alla Halo spel sen första kom 2001 och har verkligen gillat dem trots en väldigt rörig story som jag inte förstår till 100%.
Halo serien har alltid haft mycket fokus på Co-op och Multiplayer vilket jag uppskattar. Co-op gör alla spel bättre trots att de från början kan vara halvkassa (Spel ska njutas tillsammas). 343 Industries tar vid där Bungie slutade med att Master Chief var borta i rymden. Han sätts i cryosömn men väcks av hans AI vän Cortana som sjunger på sista versen då alla AI dör efter 7 års tjänst och Cortana är nu inne på sitt 8:e år. Master Chief väcks upp av att skeppet blir attackerat av Covernanterna men det roliga slutar inte där utan han krashlandar även på en planet som styrs av den nya fiende rasen Prometheans som är robotar liknade fiender. Ljudmässigt så låter det även bättre än någonsin mycket mera tyngd i vapnen vilket jag har velat ha sen första spelet. Dock så är det fortfarande inte lika schysst ljud som battlefield spelen. 
Spelet har som sagt nya fiender men jag hade velat ha lite mer variation av dem. En annan nyhet är att det dykt upp ca 10 nya vapen vilket är allt från Prometheans vapen och nya människovapen. Absolut ett välkommet tilltag. 
En annan grej med spelet är att det finns ett spelläge som heter Spartan Ops vilket är en episode baserad kampanj där man spelar som olika soldater i kriget mot covenanterna. Det kommer nya Spartan Ops uppdrag veckovis vilket är ett schysst sätt att få spelarna att återvända till spelet. Mera sånt vill man ju ha i spel. 343 Industries har verkligen lyckats med sitt Halo spel men jag hade gärna sett ännu mera nyheter i spelet. Kanske nästa gång när Master Chief är tillbaka. 
Grafik 10 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 10 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Orphan

Kategori: Film Recensioner

Esther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klippa. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och tills att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse. Orphan från Dark Castle Productions är en psykologisk thriller där den skrämmande sanningen sakta uppenbarar sig och håller publiken i ett allt kraftigare grepp. Du kommer aldrig att glömma Esther. Så söt, så intelligent, så kreativ…
 
Denna filmen såg jag och Åsa igår kväll. Jag hade inga speciella förväntningar på denna film och till en början så tyckte jag filmen var lite för seg. Men det visade sig sen att det var en riktigt bra skräckis. Den var inte särskilt otäck utan hade mer av en väldigt obehaglig känsla. Mycket bra skådespeleri i filmen som jag kan rekomendera till de som vill ha en bra skräckis. 

Lucka 9

Kategori: Julkalendern

Spec Ops The Line var en stor överasking detta året. Jag har inte hunnit spela särskilt mycket av det men är absolut ett spel jag ska spela mera någon dag. Spelet är som ett vanligt tredjepersons actionspel men mot slutet så ska det bli något alldeles extra. 

TED

Kategori: Film Recensioner

Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn... och som vägrat lämna hans sida sedan dess.
 
Ted är gjord av skaparna från Family Guy och det märks väldigt tydligt på sina ställen. Filmen börjar väldigt mysigt men blir sen rena motsattsen. Ted är väldigt snyggt gjord faktiskt det kan vara svårt att se att han inte finns på riktigt när man kollar på filmen vilket jag uppskattade väldigt mycket. Jag gillade filmen mest första delen sen så spårade filmen ut mot slutet vilket var lite tråkigt. Men en helt klart sevärd film med roliga karaktärer.

Lucka 8

Kategori: Julkalendern

Dagen till är så blir det bilslakt som gäller. Dirt Showdown som många avskydde när det kom blev faktist för egen del ett underhållande bilspel. Dock så ska man inte köpt det om man verkligen vill ha realistisk racing utan mer för de som gillade Destructions Derby till Playstation när de var små.

Lucka 7

Kategori: Julkalendern

Tekken tag tournament 2 får bli dagens lucka. Jag har aldrig varit något stort fighting fan men Tekken serien har jag gillat mer än de flesta spelen som det konkurrerar emot. Härligt spel med massa kämpar att spela som. Wii U versionen har jag inte provat men jag har hört en hel del gott om den då den är lite mera humor i. 

Lucka 6

Kategori: Julkalendern

Carmangeddon till iOS funkar väldigt bra och att det är snyggare nu än vad det var när jag spelade det på en schysst dator för 13 år sedan vilket är riktigt imponerande. Kan starkt rekommendera till de som vill ha nostalgi eller bara ett bra våldsamt racingspel till sin smartphone.
  

Lucka 5

Kategori: Julkalendern

Trine 2 kom lite i skymundan trots att första spelet var väldigt bra. Som bäst är spelet när man spelar med minst en kompis. Helst ska man vara 3 stycken. Spelar man själv blir spelet inte alls lika skoj. 

Lucka 4

Kategori: Julkalendern

Hell Yeah wrath of the dead rabbit kom till PSN och XBLA och är ett helt galet plattforms actionspel. I Like it a lot. Vill man ha menlös action med övervåld plus lite metroidvania vibbar så är detta ett perfekt spel.  

Lucka 3

Kategori: Julkalendern

Hill Climb Racing till iOS är även det beroende framkallande. Bara lite till hela tiden. Sen så har klockan gått 30minuter. Ett väldigt simpelt spel som funkar perfekt till smartphones.

Lucka 2

Kategori: Julkalendern

Extreme Road Trip 2 är ett spel till iOS som säkert finns till smartphones också. Riktigt beroende framkallande spel likt jetpack joyride.
 

Lucka 1

Kategori: Julkalendern

Jag tänkte göra om min julkalender detta året. Blir inga tips och så som jag planerade utan jag väljer ett av de bästa spelen varje dag som jag spelat under året och årets spel är givetvis det som kommer på julafton. Vissa spel kan vara 10år gamla men så länge det är första gången jag spelade dem detta året så räknas de.

Arc The Lad spelade jag som en tok i förra vintern och gillade det skarpt trots sin uråldriga grafik. Dock ett väldigt mysigt rollspel som finns att ladda ner på PSN. 

Sniper Challenge

Kategori: Tävling

Dagen till ära så bjuder jag på en kod till Sniper Challenge till Hitman Absolution. 
VEBECU-297-J0MELU-267
 
Gå in på http://www.hitmansniper.com/ och tryck på redeem code och hoppas på att du är den första som använder koden

Total Recall

Kategori: Film Recensioner

Välkommen till Recall, företaget som kan förvandla dina drömmar till verkliga minnen. Fabriksarbetaren Douglas Quaid, som trots att han har en vacker fru som han älskar, lockas av dessa minnesresor som kan vara den perfekta semestern från sitt frustrerande liv och ge honom minnen om ett liv som superspion, och det är precis vad han behöver.

Men när proceduren går fruktansvärt fel blir Quaid en jagad man. Han måste fly från polisen, som kontrolleras av Chancellor Cohaagen ledaren av den fria världen, och är tvungen att alliera sig med en rebell för att hitta ledaren av motståndsrörelsen för att stoppa Cohaagen. Gränsen mellan fantasi och verklighet blir suddig och världens öde hänger på om Quaid hittar sin riktiga identitet, sitt livs kärlek och hans sanna öde.

Denna remake har jag sett fram emot att se eftersom jag har gillat orginalet med Arnold Scwarzenegger i sen första gången jag såg den som barn. Det finns väldigt många likheter dessa filmer emellan men en av de största skillnaderna är att filmen utspelar sig på jorden istället för på Mars. Hade gärna sett att den nya utspelade sig där också det funkar på jorden också. Colin farrell har aldrig varit någon favvoskådis men funkar helt okej i denna rulle. Sen är det ju inte helt fel med Jessica Biel heller. Orginalet är fortfarande bättre än denna tycker jag men uppskattar ändå att det kom en remake.