Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Veckans Xbox Live v.39

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det upp 2 småintressanta titlar. Worms Ultimate Mayhem och Mercury Hg.

Worms Ultimate Mayhem är en 3D version av vanliga Worms bara att man kan skjuta och gå i alla dimensioner. Jag har alltid tyckt att dessa spel 3D worms spel har innehållt lite för lite action. Det blir sälla lika kaotiskt som det blir på en 2D bana med klassiska worms. Spelet är fortfarande charmigt men jag gillar fortfarade Worms Armageddon mest. Det jag däremot skulle vilja se om det kommer ett nytt Worms är att det skulle vara fysikbaserat. Säg att man skjuter sönder en trästam så tycker jag att den ska börja svaja och sen falla till marken.

800 MS Points kostar Worms. Det kan helt klart vara värt det om man älskar att döda maskar med galna vapen.

Det andra spelet denna veckan var ett spel som jag har velat testa ända sedan det dök upp första gången för väldigt längesedan. Mercury Hg är lite som ett Super monkey Ball men här styr man olika metaller som sedan ska ta sig från punkt A till punkt B. Jag gillar känslan i spelet och det blir att man tänker bara en bana till hela tiden. Dock så är det inte så roligt som Super Monkey Ball var när det dök upp första gången.

Mercury Hg kostar 400Ms Points och är lätt vart det om man gillar denna typen av spel. Testar man trialversionen så får man mycket god kunskap i vad spelet är.

Film Trailers

Kategori: Videos

Det har varit ett väldigt svalt film år i år. Men här kommer lite trailer på kommande filmer som jag ser fram emot.

THE GREY
Liam Neeson är en grym skådis så denna film ser jag fram emot.


MAN ON THE LEDGE
Jag gillar smarta filmer och detta verkar vara en sådan.


THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Män som har kvinnor som var en bra film. Uppföljarna var inte lika bra. Men det ska bli intressant att se David Fischers tolkning av denna stora svenska film.


THE DARK KNIGHT RISES
2012 år mest hypade film enligt mig. Jag har så stora förväntningar på denna film att det inte är klokt.


THE THING
En remake på en mycket klassisk skräckrulle från 80talet


THE AMAZING SPIDERMAN
Alla andra Spiderman filmer har ju varit bra popcorn action så denna reboot av serien ser jag fram emot. Sen är det inte fel att Emma stone är med i filmen.

Zookeeper

Kategori: Film Recensioner

Griffin Keyes är en godhjärtad djurskötare på ett zoo som är övertygad om att enda sättet han kan träffa en kvinna är att säga upp sig. När detta går upp för djuren, bestämmer de sig för att bryta sin kod att aldrig prata med människor för att hjälpa Griffin att hitta en kvinna och samtidigt behålla sitt jobb.

Igår så såg jag och Åsa denna film och den var verkligen inte som vi hade tänkt oss. Visst så var den lite smårolig på sina ställen men oftast så störde man sig på att djuren talade. Man kunde även gissa sig till slutet rätt så fort vilket var tråkigt. Kevin James är en rolig komiker men hans filmer faller oftast in bland de mediokra komedierna. Sen så tycker jag att denna film påminde en del om filmen Mall Cop med Kevin James i huvudrollen även där.
Attack the block

Kategori: Film Recensioner

Ett ungdomsgäng tar upp kampen mot illasinnade invaderande aliens. Ett slumområde blir ett sci-fi-slagfält. Ett hyreshus blir ett fort under belägring. Och en grupp tonårsligister blir oväntade hjältar.

För ett tag sedan så såg jag denna film och hade inga förväntningar på den över huvudtaget. Så jag blev faktist positivt överaskad. Gillar man klassiska monsterfilmer som Critters så kommer man förhoppningsvis även gilla denna Sci-fi/action. Attack the Block är ingen högbudgetfilm men jag gillade den trots det. Kanske lite segstartad men absolut värd att spana in när den har premiär den 28 oktober i sverige.

Veckans Xbox Live v.38

Kategori: Tvspel

Ny vecka med nya spel. Som jag skrev förra veckan så är Microsoft inne i ett bra stim med spel. Men tyvärr så verkar det som om det tog lite stopp denna vecka. Spelen denna veckan hade jag säkert spelet om det fanns i mobilen. Men som tv underhållning så tröttnade jag rätt så fort trots helt okej spel. 

Första spelet som testade heter Rotastic och är ett spel som skulle passat utmärkt att ha i mobilen. Spelet går ut på att samla upp alla diamanter på en bana med hjälp av att man snurrar sig runt olika objekt som man kan hänga i. Banorna går dock på tid så det gäller att vara snabb och undvika att träffa olika fäller.

Rotastic är ett underhållande spel men inget jag betalar 800Ms Points för.

Andra spelet denna veckan är ett spel som jag sett fram emot då jag läst titeln. Men så fort jag fick se bilderna från spelet så blev jag väldigt skeptisk. Spelet är ändå över 1GB i storlek så jag tycker att utvecklarna kunde gjort ett riktigt Burnout Crash som Burnout spelen var till förra generationens konsoler. Med sköna bilkrascher som är med spännande än tråkiga vinkeln som det är nu.

Burnout Crash! är absolut inget dåligt spel men inget som jag orkar sitta med en längre tid då det finns så mycket mer värda spel och roligare spel att spela. 800MS Points kostar detta bilkrascharspel iaf.

Priest

Kategori: Film Recensioner

Historien handlar om en legendarisk krigare, Warrior Priest från det senaste vampyrkriget, som nu lever i en obskyr tillvaro bland andra överlevande människor i en muromringad dystopisk stad som styrs av The Church. När hans systerdotter blir kidnappad av ett gäng mördarvampyrer, bryter Priest sina heliga löften och beger sig ut på en manisk jakt på dem innan de har lyckats göra henne till en av dem. Han får sällskap av systerdotterns pojkvän, en skjutglad sheriff och en före detta prästinna som har en utomjordlig förmåga att slåss.

Denna film har en hel del kändisar trots att de inte är Hollywoods största så är det lite kul att det är så många ändå.
Paul Bettany, Maggie O, Karl Urban, Cam Gigandet och Christopher Plummer. En annan lite ful sak jag tänkte på när jag såg filmen var att Paul Bettany från Da Vinci Koden som dödar folk åt kyrken är präst i denna film. Cam Gigandet som blev känd som vampyr Twilight spelar här Sheriff som dödar vampyrer istället. Karl Urban har i alla filmer jag sett honom alltid varit den goda men i denna så är han den onda.

Jaja nog med skådespelarna nu. Jag hade faktist inte så stora förväntningar på filmen bara att den skulle innehålla massa action. Tyvärr så tycker jag det var lite snålt med det trots att filmen var rätt så kort. Ibland kändes filmen lite som de klassiska Mad Max filmerna och jag fick även lite sug efter det kommande spelet Rage.

Speltriss vecka 38 – Husdjur

Kategori: Tvspel

Emmyz är tillbaka denna vecka med veckans speltriss som har temat Husdjur. Min första tanke gick på spelet Fable 2. Sen gled mina tankar iväg mot Fallout 3 och sist och definitivt minst är självklart Nintendogs.


I Fable 2 var en av de större nyheterna att man alltid skulle ha en fyrbent vapendragare med sig.Hunden i Fallout 3/New Vegas gör inte speciellt mycket nytta men självklart är det kul med lite sällskap i ödemarken.


Nintendogs+cats måste vara ett av de bästa spelen för barn som har pälsallergi men ändå vill ha en katt/hundTrue Grit

Kategori: Film Recensioner

Fjortonåriga Mattie Ross far har blivit skjuten till döds av ynkryggen Tom Chaney och hon är fast besluten att se till att rättvisa skipas och att mördaren får vad han förtjänar. Hon tar hjälp av en skjutglad, försupen U.S. Marshal, Rooster Cogburn, och de ger sig iväg - mot hans protester - för att få tag på Chaney. För att kunna hämnas sin far måste hon förfölja brottslingen in på Indianernas territorium och dessutom hitta honom fort, innan en TexasRanger vid namn LaBoeuf fångar honom först och för honom till Texas för att stå till svars för mordet på en annan man.

Jag har nog aldrig varit något större fan av Western filmen men det finns undantag då även jag får höja på hatten. True Grit är en remake av en kultklassisker från -69. Jag gillade denna film skarpt även om jag har hört att orginalet ska vara bättre. Hailee Steinfeld som spelar Mattie Ross är riktigt skärptänkt i filmen och får filmen att underhålla även i de långsammare partierna i filmen.


Tvspel+Dricka+vänner = Skoj

Kategori: Party!

I Fredags så hade jag och Pontus planerat in en spelkväll med hockey och lite annat på schemat. Men det blev inte riktigt som planerat eftersom vi trodde alla var lediga. Tydligen hade vi fel. Men istället för massa folk så spelade jag och Pontus NHL12 och sen efter ett tag så kom Daniel, Ola och Emelie förbi vilket var skoj. Senare sen så kom även Åsa men nöjde sig med att kolla på när vi spelade NHL.

Men som tur var så var hon mer delaktig när vi började spela Kinect och förhoppningsvis så störde vi inte grannarna för mycket med våra sprintbattaljer på kinect Sports.
Ola och Daniel kör Hole in the wall. Eller Hål i väggen på svenska.

No comments!

Kung Fu Panda 2

Kategori: Film Recensioner

Alla Pos drömmar har slagit in. Nu är han inte längre en enkel nudelkypare, utan den legendariske Drakkrigaren, som beskyddar Fredens Dal tillsammans med de andra kung fu-hjältarna, De Fruktade Fem: Mästare Tigrinnan, Mästare Tranan, Mästare Syrsan, Mästare Viper och Mästare Apan. När en ny ond motståndare dyker upp med det mäktigaste vapen världen någonsin skådat, måste Po reda ut hemligheterna i hans mystiska förflutna för att kunna beskydda hela Kina och rädda Kung Fu.

Första Kung Fu Panda filmen var bra tycker jag även om den tappade mot slutet. Nu när uppföljaren är här så påminner den en hel del om första filmens tråkiga slut fast detta var under större delen av filmen. Jag skrattade inte något nämnvärt under filmen och mitt intresse svalnade ganska så fort. Jag blev alltså rätt besviken på denna film. Men tycker man ska ge den en chans om man gillar animerade filmer.

Veckans Xbox Live v.37

Kategori: Tvspel

Denna vecka så kom det återigen 3 spel och även något med högre kvalitet. Microsoft har ett toppform just nu med helt okej titlar på sin xbox live marketplace.

Första spelet var jag dock inte så förtjust i men jag vet att man gillar denna typen av spel. Radiant Silvergun HD heter spelet och är en portning från en Sega Saturn. Radiant Silvergun HD är ett Shoot em up spel som anses vara ett av tidernas bästa men det kunde jag inte bry mig midre om. Shoot em up spel är inte min typ av kaka.

Radiant Silvergun HD kostar 1200Ms Points för de som gillar att skjuta i alla oändlighet

Nästa spel jag provade var ett Trials HD liknade spel som heter Red Bull X-Fighters. Men i detta spel så är banorna mycket kortare och det gäller att sätta trick på hoppen så man får poäng. Grafiskt så såg spelet väldigt gammalt och grötigt ut tyckte jag. Sen var musiken den tråkigaste jag hört på mycket mycket länge. Jag kommer definitvt vänta på Trials HD Evolution istället som kommer senare i år.

800MS Points kostar denna Trials kopia. Köp hellre Trials HD eller vänta på uppföljaren

Sista spelet ut denna vecka var Renegede Ops som kom till under utvecklingen av Just Cause 2. Spelet använder samma grafikmotor nu som då. Fast skillnaden är att spelet utspelar sig från ovan och att man styr en ett fordon som sedan ska generera så mycket skada/poäng som möjligt. Riktigt snyggt spel och kul att veckans bästa spel kommer från svenska utvecklarna Avalanche. Det är även riktigt kul att man kan spela Co-op 1-4 spelare online och offline. Detta spel kanske blir att spela på spelkvällen imorgon.

1200Ms Kostar även detta spel. Gillar man ren action så kan jag verkligen rekomendera detta.


Sucker Punch

Kategori: Film Recensioner

Vi får följa med in i en ung flickas drömvärld som blir hennes flykt undan en betydligt mörkare verklighet i fångenskap. Tillsammans med fyra medfångar bestämmer hon sig för att rymma men flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja på vilka som är verkliga och vilka som bara finns i fantasin...

Denna film tog mig en vecka att se igenom. Jag hade förväntat mig en överdriven actionfilm vilket man definitivt fick. Men man fick även en mer sorgsen inblick av ett metalsjukhus med tjejer som för att överleva fick dansa för rika män i staden. Till en början så gillade jag filmens ton och det var även kul att se Jena Malone(Donnie Darko) i en roll. Men jag tröttnade rätt fort på filmens överdrivenhet och alla datagjorda effekter.

Gillar man överdrivna filmer så kanske man gillar denna men jag hade förväntat mig en mycket mer intressantare film.


Wrongfully Accused

Kategori: Film Recensioner

Ryan Harrison finner sig i en knipig situation då han finner sig oskyldigt anklagad för mordet på den man vars fru han vägrade ha sex med kvällen innan. Han blir dömd till döden men på väg till fängelset lyckas han fly, fast bestämd om att hitta den enögda, enarmade, enbente man han vet ligger bakom mordet. Hack i häl är veteranen Fergus Falls, en man som snabbt kommer Harrison på spåren.

Denna film är en Parodi av filmen Jagad som hade Harrison Ford i huvudrollen. Jag har varit sugen på att se den filmen ett tag. Men istället så blev det att se parodiversionen av den vilket inte var helt fel heller. Wrongfully Accused med Leslie Nielsen i huvudrollen påminner en hel del om hans tidigare filmer som nakna pistolen. En rolig parodi med mycket slapstick humor.

Är det någon som har mer tips på bra parodifilmer?Fright Night

Kategori: Film Recensioner

Fright Night, en skräckfilm med Chris Sarandon som vampyren Jerry och William Ragsdale som tonåringen som försöker hålla Jerry borta från sin hals. Ragsdale är den enda som känner till Jerrys hemlighet och när ingen tror honom är han tvungen att vända sig till Peter Vincent, han som brukar spela den törstiga vampyren i filmer. Kan de två stoppa Jerry från att bita folk i halsen?

Denna film från 1985 är en klassisk vampyrfilm som får en remake nu i september i svenska biografer. Jag och Patrik kollade på denna film igår och vad kan man säga. Den sög rätt så hårt. Det fanns en del bra effekter för att vara så gammal men filmen var alldelses för seg för sitt eget bästa. Dock så kommer vi se uppföljaren innan det är dags att se remaken. Vampyren Jerry var riktigt lik arga snickaren vid flertal tillfällen och sen var Williams flickvän Marcy från Married with children vilket var lite kul.  

Speltriss vecka 38 – Ljus

Kategori: Tvspel

Emmy har denna vecka valt temat ljus på hennes speltriss. Det finns många olika sätta jag kan tänka mig ljus i spel på men här kommer mina 3 bidrag till veckans speltriss.


Utan ljus i Alan Wake så är man rätt körd. Därför platsar Alan Wake väldigt bra denna vecka


Red Dead Redemption är ett vackert spel men det blir inte vackrare än när solen går upp eller helst solnedgång. Att rida runt utan någon direkt mening i solnedgången är som att vara inne i ett vykort.


Gears of War serien är väldigt mörkt rakt igenom och oftast så klarar man sig i mörket. Men det finns en parti i spelet där man dör så fort man inte är i strålkastarljuset. Hittade ingen bild som visar detta så därför får denna bild duga. Gears 3 kommer 20 September. Hype?

Underbara RAGE QUIT

Kategori: Videos

Radiogamer men kanske främst Hedlund har lagt upp detta roliga klipp på Radiogamer.se

Sjätteseptembertvåtusenelva

Kategori: Allmänt

Imorgon är det åter igen jobb på bästa arbetsplatsen men idag ska jag spendera kvällen tillsammans med Pontus och Micke och kanske några öl. Det kommer bli inte improviserad spelkväll. Tidigare idag så beställde jag ett ex av Batman Arkham Asylum. Jag måste klara det spelet innan uppföljaren kommer. Hoppas bara jag kommer förbi ett ställe som jag och Patrik fastnade på när vi spelade det senast.

Speltriss vecka 36 – Vackert

Kategori: Tvspel

Emmy har denna vecka valt temat vackert. Till en början så tänkte jag vackra spel men sen kom jag in i samma tankar som Emmy. Vackra ansiken, väldigt ytligt kanske men ibland får man väl vara det också.


Lulu från Final Fantasy X är rätt bitchig men är ändå vacker


Yuna från FFX är kanske mer söt än vacker men platsar på min lista ändå. Hon gör även vackra saker i spelet.


Jag fastnade aldrig för FFXII men Lightning var och är en vacker och grym karaktär

Quarantine 2

Kategori: Film Recensioner

Tidigare ikväll spreds en mystisk sjukdom i ett hyreshus i Los Angeles och ingen lyckades ta sig därifrån levande.
Men någonting lyckades ändå ta sig ut...
Nu befinner vi oss ombord på flight 318, där de första symtomen börjar dyka upp. Allt eftersom infektionen får fäste börjar oskyldiga passagerare förvandlas till blodtörstiga mördare. De tvingas landa vid en isolerad terminal, omringade av regeringens beväpnade agenter. Passagerarna och flygpersonalen blir alltmer desperata. Den enda frågan är nu hur långt de är beredda att gå för att överleva.

Första Quaratine är en remae på den spanska filmen REC. Men nu när uppföljaren till första filmen kommer så är det inte en remake på REC2 utan en helt egen uppföljare. Filmen har även skippat den handycam som varit i de tidigare filmerna. Gillar man zombieliknade filmer så är denna film helt okej. Jag trodde dock att filmen skulle utspela sig på ett flygplan hela filmen men så var det ju inte.
Friends with Benefits

Kategori: Film Recensioner

Dylan och Jamie inbillar sig att det blir enkelt att lägga till sex till deras kompisförhållande trots det de har sett i romantiska komedier från Hollywood. De upptäcker dock snart att när fårhållandet blir fysiskt så leder det till komplikationer...

Denna film påminner en hel del om den sämre filmen No Strings attached. Man vet exakt hur filmen ska sluta men denna komedi var ändå helt okej för det. Sen gillade jag den lite allvarligare delen med Dylans pappa i filmen.

Dancing Machine

Kategori: Musik

Här kommer en musikvideo från Pretties for you med min kusin Martin som dansar hela låten.

Förkrök till Matfestivalen 2011

Kategori: Party!

Nu tänkte jag lägga upp bilderna från förra Lördagens förkrök till Matfestivalen. Jag skulle lagt upp bilderna mycket tidigare men har inte haft suget.


Innan alla gäster hade kommit så började vi dricka så smått i köket

En av få bilder som jag är med på. Inte så lyckad bild dock

Linda, Louise och någon i rutig skjorta

Här sitter de yngre i soffan och vi spelar "jag har aldrig" som var med i spelet Öltumäjt


När vi gick ut och satte oss i ett tält på matfestivalen för att skydda oss från regnet så träffade vi Katrin

Sista bilden från kvällen. Alla splittrades så mycket från att vi gick från lägenheten. Men vi hade det skoj på Bogrens tak ändå

Veckans Xbox Live v.35

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det inte mindre än 4 spel till xbla.

Det första spelet jag provade var The Baconing vilket är en fortsättning på Deathspank som blev rätt så stort när det kom. Jag fastnade dock aldrig riktigt för det och uppföljaren gjorde mitt intresse mindre. Men gillade man Deathspank spelen så kan jag absolut rekomendera The Baconing för 1200Ms Points.


Ugly Americans Apocalypsegeddon heter det andra spelet jag provade och är ett mycket klassiskt spel där det går ut på att döda alla fiender som närmar sig. Spelet var rätt tråkigt när man väl fick börja spela men videosekvenserna innan var lite småroliga. Ugly Americans kostar 800Ms Points och för de pengarna så kan man köpa bättre liknande spel.


Mortal Kombat Arcade var det 3:e spelet jag provade denna vecka och det är en samling med de 3 klassiska Mortal Kombat spelen. Jag tycker inte de gamla spelen har åldrats med värdighet så därför skulle jag hellre rekommendra Mortal Kombat 9 som kom tidigare i år.


Rock of Ages
sista spelet denna veckan och det spelet jag hade roligast med. Spelet är lite flummigt men går ut på att bygga upp olika hinder. Samtidigt som du styr en stenbumling som ska krossa fiendernas port in till slottet. Datorn gör samma sak mot dig och bygger kanontorn för att göra det svårt för dig att komma fram.