Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Non-Stop

Kategori: Allmänt

När Bill Marks dotter dog fick han problem att behålla jobbet som polis och han sitter nu av tiden som flygsheriff och ser sitt nya jobb som en ren skrivbordskommendering.
 
Men dagens färd blir allt annat än ett rutinuppdrag. Kort efter att resan från New York till London påbörjats får Bill ett antal märkliga meddelanden. Om han inte kan förmå regeringen att överföra etthundrafemtio miljoner dollar till ett konto, kommer en passagerare att dö var tjugonde minut.
 
Först verkar det vara Bills kollega som skickar meddelandena, men trots att han blir den första att dö fortsätter terrorn. Nästa offer väntas inom ytterligare tjugo minuter om inte pengarna förs över till kontot, som dessutom är öppnat i Bills namn. Allt är planerat så att det ska framstå att det är Bill som är terroristen. Vem som helst ombord kan vara den egentliga förövaren. Bill måste försöka vara steget före mördaren medan klockan obevekligt tickar på.
 
Jag hade mina förväntningar på denna film eftersom Taken filmerna var så bra speciellt första filmen. Denna film påminner lite om dessa tidigare filmer och det känns lite som om Liam Neeson har fastat lite i ett fack men vad gör det när han sköter jobbet som en föredetting väldigt bra. Non-Stop kändes lite seg tyckte jag men var ändå lite intressant med. En helt okej film men inte speciellt värt ett biobesök. Rekommenderar att se den när den släpps på BluRay istället.
 
 

Captain America - The Return Of The First Avenger

Kategori: Film Recensioner

Efter de dramatiska händelserna i New York lever Steve Rogers alias Captain America ett lugnt liv i Washington D.C. och försöker anpassa sig till den moderna världen. Men när han plötsligt måste slåss mot professionella lönnmördare som är sända för att tysta honom, kommer han tillsammans med Black Widow en ondskefull plan på spåren. I sin kamp finner de en ny allierad i The Falcon, men också en oväntad och fruktansvärd fiende: The Winter Soldier.
 
Jag gillade inte riktigt första Captain America filmen vilket gjorde att jag inte var direkt sugen på en uppföljare men när jag såg trailern så blev jag mer intresserad och det blev sen ett biobesök. Trailern visade mycket action vilket alla trailers gör men jag tyckte filmen hade en bra mix av action och lugna partier. Det finns dock en grej jag störde mig på och det var att de flygande hangarfartygen som Captain America ska slå ut är riktigt osårbara överallt förutom det ömtåligaste som täcks av glas mycket märkligt designval kan man tycka. The Winter Soldier som blir Captain Americas nemesis är bra mycket bättre än Red Skull som nemesis i första filmen. Ironman filmerna är ju en klass för sig när det gäller Avengersfilmer men denna film är helt klart sevärd om man gillar Avengers filmerna.
 

Super Mario 3D Land

Kategori: Spel Recensioner

Det var nu för ett tag sedan som jag skaffade mig en Nintendo 3DS XL och då med spelet Super Mario 3D Land. Mario spelen har jag växt upp med sedan första Nintendot som jag fick in Julklapp som barn. Jag har alltid föredragit 2D Mariospelen med undantag av Super Mario Galaxy serien och så detta spel då. Jag trodde på förhand att spelet skulle vara mer svårkontrollerat på 3DS:en än mot stationära 3D spelen men så var inte fallet vilket givetvis underlättar spelet enormt. Att spela med 3D funktionen påslagen funkar även det väldigt bra men mestadels så skippade jag och Åsa det när vi spelade.
Handlingen är som det vanligt är med Mariospelen Prinsessan Peach blir kidnappad och det blir upp till Mario att hämta tillbaka henne samtidigt som han ska mosa lite Goombas och andra fiender under sina fötter. Jag har inte hunnit spela så många olika spel på 3DS:en än så länge men detta är verkligen inget spel man ska missa om man har en 3DS.
Banornas längd är perfekta och det finns gott med hemligheter så det finns ett gott omspelningsvärde vilket aldrig är fel. En annan bra grej med spelet är att om man skulle dö om och om igen på en bana så får man en fjäder som gör dig odödlig mot fiendernas attacker vilket gör att alla kan klara spelet.
 
 PLUS/MINUS
+ Grafiken
+ Kontrollen
+ Uppfinnelserikedomen
 
- Ojämn svårighetsgrad

20 år sedan

Kategori: Musik

Idag har det gått 20 år sedan Kurt Cobain tog sitt liv. Sjukt tragiskt historia om hans liv och det är nog 15 år sedan som jag verkligen började lyssna på Nirvana och har lyssnat på dem från och till sedan dess. Rest in Peace