Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Betnér på kulturhuset

Kategori: Allmänt

Ikväll så var jag och Åsa på kulturhuset och såg showen Magnus Betnér IV. Det var andra gången jag såg honom live och han är alltid lika kul. Några av skämten hade man hört från Magnus podcast förra sommaren eller när han hade eget program i Bandit Rock. Men jag rekommenderar verkligen att se denna showen om man gillar Magnus Betnér.

Veckans Xbox Live v.10,11,12 & 13

Kategori: Veckans Xbox Live

Eftersom jag har varit bortrest de senste så har jag inte haft möjlighet att prova några arcade spel den senaste tiden. Men nu har jag kommit ikapp och här kommer korta summeringar om spelen som släppts.

I AM ALIVE
Detta spel är ett lite efterlängtat spel från min sida och går ut på att ta sig hem då jorden har råkat ut för massa förstörelse. Man kan säga att spelet är ett survival/äventyrs spel. Det påminner lite om en mycket dystrare Uncharted till en början då man klättrar och försöker ta hitta sin fru och dotter. Ibland så blir det konfrontationer med andra överlevare som gör sitt bästa för att hålla sig vid liv. Jag gillar idén till spelet och det kan mycket väl bli ett köp vid en senare tidpunkt då jag vill spel denna sortens spel mera. Grafiskt så är det snyggt men jag tycker att spelet är alldeles för grått för sitt eget bästa.

1200 Ms Points för I AM ALIVE

SHOOT MANY ROBOTS
Man hör på namnet vad detta spelet är och det går helt enkelt ut på att skjuta massvis med robotar i sidoscrollade banor. Väldigt mycket action och mängder med olika utrustingar/vapen som man kan låsa upp med hjälp av alla pengar som man får av dödade fiender. På bilderna så tycker jag det ser rätt trist ut men jag och Patrik hade faktist oväntat kul med spelet så det kan nog bli ett köp om det är någon eller några vänner som vill spela Co-op.

800Ms Points för detta Borderlands doftande spel.

DEFENDERS OF ARDANIA

Detta spel är ett klassiskt tower defence spel men twisten att du även ska attackera med dina trupper och undvika fiendens torn. Jag hade hyfsat kul när jag spelade det men inget som jag kommer lägga ner mera tid på.
1200 MS Points för detta lite annorlunda tower defence spel.

SINE MORA
Sine Mora är ett klassiskt snyggt shooter spel lika Gradius eller R-Type spel. Massvis med fiender och massa action. Det finns dock en twist och det är att spel går på tid. Men tid kan man samla på sig när man har dödat fienderna som anfaller. Sen så går det även att sakta ner tiden så att man har lite tid att reagera vid trängre utrymmen. Ett helt okej Shooter spel men inget jag tänker betala för även om många gillar det skarpt.

1200 Ms Points även för detta spelet.

RAYMAN 3 HD
Jag har för mig att jag spelade detta spel till min Gamecube för många år sedan. Så nu när HD versionen har kommit så är det absolut ett kul återseende. Rayman 3 är ett klassiskt plattformsspel alá Super Mario 64. Så vill man spela ett okej plattformsspel så är detta absolut något att spana in men jag rekomenderar Rayman Origins mera.

800MS Points ett helt okej pris till ett okej plattformsspel.

WRECKED REVENGE REVISITED
Så nu till veckans xbla lir. Wrecked är ett bilspel med vapen och lite sladdrig kontroll. Trial version jag testade gick bara att spel i multiplayer och var väldigt störande då man spelet hela tiden frågade om man inte skulle köpa hela spelet. Det lilla jag märkte med spelet var att så fort någon åkte ur banan eller fick för kom på efterkälken för långt så fick den andra poäng vilket kunde göra att man inte fick spela särskilt länge innan båda fick starta om bredvid varandra. Jag hade velat kunna spela singelplayer också för att kunna ge mig en bättre bild utav spelet. Men som sagt så blev jag riktigt missnöjd med multiplayern iaf. 
 
Wrecked kostar 1200Ms Points. DYRT!

Hunger Games

Kategori: Film Recensioner

Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen.

Igår kväll så vara det dags för mig och Åsa att se denna hyllade film. Det var varit så mycket snack om filmen den senaste tiden. Jag har för mig att jag läste att Hunger Games är på 5:e plats den mest sedda film genom tiderna under första dygnet. Plus att Jenny och Matt som vi träffade i Mexico rekomenderade den. Detta gjorde mig kanske för pepp på filmen eftersom när vi såg den igår så kändes det inte som något speciellt.

Hunger Games har fruktansvärt många likheter med den sköna japanska filmen Battle Royal som kom för 12 år sedan. Detta gör att Hunger Games känns lite som en blek kopia i mina ögon. Nu kanske jag har klankat ner på filmen lite väl mycket men det var iaf så jag upplevde den efter alla hyllningar. Dock så är det ingen dålig film trots att man sett det förut.I´m back again

Kategori: Allmänt

Så nu är man hemma och det är nog första gången jag är med om en riktig jetlag. Det har blivit väldigt dålig med sömn vissa nätter sedan i torsdags och ibland har jag sovit alldeles för länge utan att känna mig utvilad. Men man ska inte klaga. Det är inte alla som får chansen att resa över huvudtaget. ¨

I mina kommande inlägg som kommer imorgon kommer jag att skriva mera om våran resa och lägga upp lite bilder.

Solbränd men glad ändå

Kategori: Allmänt

Igår så hade jag och Åsa en dag på stranden i playa del carmen. Det var galet vackert med den vita stranden o det turkosa vattnet. På kvällen så tog vi bussen i till centrum och kollade in staden.

Tyvärr så hade jag lite svårt av att njuta där eftersom jag hade fått solfrossa. Jag frös som en gnu ibland och ibland var man varm som om man hade hoppat in kokande vatten. Så idag blir det att ligga vid poolen på hotellet i skuggan men det är absolut inget fel på det. Ikväll blir det playa del Carmen igen och förhoppningsvis så är vi inte helt brända och kan njuta för fullt.

Arlanda-cancun

Kategori: Allmänt

Just nu så sitter jag o Åsa på Arlanda och väntar på att vårat flyg ska gå kl 8:05. Vi har väntat 2 timmar redan men har 6 timmars väntan kvar. Vi har bara sovit ca 5-6 timmar inatt så det kommer bli aningen tufft snart gissar jag.

Förhoppningsvis så somnar vi på planet som beräknas ta 12 timmar tills vi är framme i Mexico. Väl framme i cancun så ska vi hoppa på en buss till playa del Carmen. Vilket kommer ta ungefär en timma. Så totalt sett så är vi vid hotellet för att kunna vila helt om 17 timmar. Wish us luck.

Jag ska försöka uppdatera bloggen under våra två veckor i Mexico men det beror på om det finns tillgång till internet på något ställe. Annars så ses vi bruna o utvilade om 2 veckor.


Mass Effect 3 : Take earth back

Kategori: Tvspel

Shit vad sugen jag blev på Mass Effect nu när jag såg denna trailern. Men jag får vänta med att spela i över 2 veckor för på torsdag samma dag som det släpps så bär det av mot Mexico.

Uncharted 3 : Drake´s Deceptions

Kategori: Spel Recensioner


Nu så har jag klarat den senaste delen av Playstations bästa spelserie. Första Uncharted blev jag lite besviken på men andra spelet var mycket bättre på många sätt. Inför trean så hade jag både hört och läst om att det skulle bli alldeles för mycket action och eftersom jag var förberedd på detta så störde jag mig inte så mycket på det. Självklart så hade jag hellre sett mer problemlösning och plattformshoppande än all action men jag störde mig inte så mycket på det faktist som jag hade trott att jag skulle göra.

Grafiskt så tycker jag inte det har hänt så jättemycket från Uncharted 2 men det behövs ju inte heller eftersom Naughty Dog är så grymma med det grafiska och framför allt animationsmässigt som de är i en annan klass än flera andra utvecklare. Rösterna i spelet är även de helt lysande men jag kan tycka av vapenljuden är lite tråkiga ibland.

Kontrollen i spelet är som det har varit i de tidigare 2 delarna vilket är bra men inte perfekt. Drake gör oftast som man vill men jag har lite problem med att sikta då det inte flyter lika bra som i liknade spel. Detta medför att actionsekvensera inte blir så roliga som de skulle kunna vara. Förutom de små störningsmomenten i spelet så är det verkligen ett toppspel som jag tycker alla borde prova som gillar äventyrsspel eller Indiana Jones filmerna.

Uncharted 3 är inte enbart ett singelplayer spel utan det går att panga folk online men det intresserar inte mig särskilt mycket. Sen så går det även att spela delad skärm med en kompis då man ska ta sig igenom olika banor från både tidigare spel och 3:an. Problemet här är att det enbart är action mot extremt många fiender som spawnar in hux flux. Jag hade velat ha lite problemlösning även här vilket hade gjort det mycket roligare.  

BETYG

GRAFIK 10 av 10
LJUD 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

SSX, UFC3, FifaStreet intryck

Kategori: Spel Intryck

SSX

Det första SSX till denna generations konsoler har nu släpps och jag gillade det. Jag har inte spelet så mycket av de tidigare delarna men vad jag har hört så är första SSX och SSX tricky de populäraste. Jag kommer ihåg när man provade fösta SSX till Playstation 2 när den var ny och man tyckte det var så galet snyggt. Nu när det nya SSX har kommit så blir man inte lika hänförd av grafiken men det är absolut inget fel på den. Kontrollmässigt så finns det en hel del att lära sig men jag hade rätt så skoj med spelet trots att jag är en så pass nybörjare av serien.
Jag hoppas att detta spelet säljet bra för det förtjänar spelserien och alla som diggar snowboardspel.


UFC 3 Undisputed

Jag gillar att kolla på UFC när det går på tv. Men jag har ingen järnkoll på vilka kämpar som är bra och så vidare. Hade jag gjort det så hade jag säkert fått ut mera av UFC 3. Det jag gillar med detta spelet och de tidigare är att även om jag inte är så bra och vet så mycket så är det ändå underhållande att spela. Jag gillade verkligen Fight Night Round 3 när det kom till 360 för många år sedan nu men sen dess så har jag inte fastnat för något realistikt fightingspel. Dock så får UFC 3 mig att känna en aning sug efter mera. Det kommer inte bli ett köp utav mig nu men kanske senare när det hamnar i en reaback.


FIFA STREET

Jag är ingen fotbollsfanatiker men gillar att spela Fifa spelen med mina vänner och Fifa Street 3 var även det kul trots att det var väldigt oseriöst. Nu när nya Fifa Street har kommer så är det mer åt det realistiska hållet. I demoversionen som var ganska så kort så fick man spela några matcher och skapa sig en spelar och ett lag. Karaktärseditorn var väldigt begränsad i demot och det hoppas jag verkligen att det blir ändring på tills hela spelet släpps. Men jag tror faktist inte det. Varför kunde inte karaktärseditorn var som i t.ex Fifa12.
Trots den besvikelsen så hade jag kul med spelet. Man blev bättre hela tiden på att göra snygga mål och jag tror att detta spel kan bli riktigt kul att spela med sina vänner med några bira.

Veckans Xbox Live v.9

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så dök det bara upp ett ända spel till xbla och det var spelet med det lite kluriga namnet Nexuiz. Spelet är väldigt likt Quake 3 Arena och är alltså ett snabbt FPS spel som koncentrerar sig på Deathmatch online. Nexuiz är ett snyggt spel rent grafiskt men designmässigt så tycker jag att det var fruktansvärt tråkigt. Sen så tyckte jag inte om den snabba actionbiten vilket givetvis är en smaksak.
Kontrollmässigt så funkade det helt okej och tycker man om Quake 3 så ska man absolut ge det en chans. För egen del så kommer jag aldrig spela det igen.

800Ms Points kostar detta spel vilket blir runt 90kr