Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Nya böcker

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt att berätta att jag har köpt mig 2 nya böcker. Det kommer bli perfekt till våren och sommaren när man ligger i solen och gassar.
 

Eat Lead Kazooie

Kategori: Tvspel

Igår så köpte jag mig 2 nya Xbox360 spel. Det var på rean så jag betalade bara 148 kr för dem. Eat Lead har jag länge velat prova eftersom det är ett av väldigt få spel som använder spelparodi. Jag visste att Eat Lead inte skulle vara speciellt skoj men jag hade ändå mina förhoppningar. Det blev ungefär 1 timmas spel testade och än så länge så är det inte bra.


Banjo Kazooie var det andra spelet jag köpte igår och för 49kr så var det verkligen ett kap. Även i detta spelet så skämtade man en del om spel och om hur spelare nu förtiden är så lata. Banjoo Kazooie är ett helmysigt spel men tyvärr så är det lite för krångligt och så stör jag mig på att det inte är några röster i spelet. Grafiken är dock underbar och vissa karaktärer är kanon medans vissa är totalt värdelösa.

Up in the air

Kategori: Film Recensioner

Igår såg jag och älsklingen på Pixar filmen Upp.

Upp handlar om Carl Fredriksson som är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att hans värsta mardröm, Oskar - en överenergisk 8-årig scout, befinner sig på fel plats vid fel tillfälle - nämligen Carls veranda!

Upp var lite småmysig men tyvärr så var den inte lika skoj eller bra som min pixar favorit Hitta Nemo. Det finns självklart en del ställen i filmen som man skrattar till på. Tyvärr kändes den lite för overklig för min smak.

Festlördag

Kategori: Party!

Idag Lördags så träffade jag och Åsa Maja och Sandra på stan. Maja ville att vi skulle festa med dem senare på kvällen. Jag var inte så sugen på fest men Åsa var det så det blev tillslut fest hos en som heter Mikaela. Festen hölls i närheten av Hentorp och var till en början lite stel men blev riktigt nice!

Remi, Maja & Sandra

Mikaela hade 2 katter och den ena jagade efter en spindel i taket

??? & Åsa

Daniel & Pernilla

När vi kom hem efter festen satte vi oss på balkongen. Åsa började frysa när jag hade lämnat hennes sida

Shoppinghelg

Kategori:

Denna helgen så är det shopping helg i Skövde och jag och Åsa var nere på stan och knödde runt med allt folk. Massa med barn köade för att få autografer av Timotej. Jag köpte mig 10 DVD fodral och ett par fina skor som jag ska ha när det blir vår ute.

I am Sam Fisher

Kategori: Tvspel

Jag har äntligen fått testa en demo på det kommande agentliret Splinter Cell Conviction. Conviction har varit under utveckling många år nu och har haft en del problem under vägen. Som tur var så hittade de rätt väg och och började knåpa på detta smygaction spel. För många år sedan så ägde jag det första Splinter Cell som jag tyckte var skoj men väldigt svårt och tidskrävande.
I Conviction så behövde man inte gömma sig hela tiden även om det är en fördel så har man fortfarande en möjlighet att vinna eldstrider mot terroristerna. Kontrollen funkade rätt så bra men ibland var det lite otydligt vad man skulle göra. Grafiken var härlig i spelet men filmsekvenserna kändes lite stela mot spel som Metal Gear Solid 4 och Final Fantasy XIII. Om man vill spela som Sam Fisher så ska man hålla utkik i butikerna den 15:e April.

Lady Gaga Parodi

Kategori: Musik

Denna musikvideon hittade jag av en slump på youtube och tyckte att den var lite skoj. Jag tycker faktist att Lady Gaga är en av de bättre popartisterna just nu men ibland blir det lite för mycket. Så därför är denna parodin väldigt bra.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så vet jag inte riktigt vilken låt som ska bli veckans låt. Jag har inte haft någon låt på hjärnan eller lyssnat på någon direkt heller så det är lite svårt. Men eftersom Kimmo på jobbet lyssnade en hel del på Flogging molly igår så får veckans låt bli Drunken Lullabies

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det inte ett spel utan hur många som helst. Denna veckan så var det dags för premiären av Game room. Game Room är en plats där man kan spela massa gamla arkadklassiker för antigen någon krona hit och dit eller om man betalar för hela spelet och ställer in en arkadmaskin i sin egna lilla arkadhall.
Det var lite mysigt att kolla runt på alla gamla spel men inget av de spelen jag testade var värde att lägga ner några pengar på. Game Room i sig själv är gratis vilket gör att jag tycker att man ska ladda ner det och kolla runt lite själv. Man får också 3 lätta achivements om man pyntar sin egna arkadhall.

Raw Comedy Club i stan

Kategori:

Igår så hade Raw Comedy Club en stå upp kväll på Skövdes Stads teater och jag var där med Stefan. Teatern var fullsatt vilket var skoj. Alla som uppträdde igår var bra på sitt sätt så det är svårt att säga vem som var bäst.

Det var en riktigt rolig kväll med massvis med skratt. Det ända dåliga med kvällen var nog att sittplatserna inne i teatern var så trånga att man blev trött i benen och jag är inte stor av mig. Jag vet inte när teatern byggdes med det är nog dags att fixa till problemet snart.

Messiah Hallberg, Ahmed Berhan, Mårten Andersson, André Wikström, Glenn Wool, Soran Ismail.

Mårten skriver på Rawbloggen :

"Det är kvällar som den igår i Skövde man lever för som komiker. Man kommer till en relativt liten stad med lagom höga förväntningar och möts av turnéns bästa publik. Vi har haft det grymt i de andra städerna också men det var något mer igår. Det var en sådan kväll när man älskar att göra standup. När allt funkar."

The Road

Kategori: Film Recensioner

En far och hans son vandrar ensamma genom ett bränt Amerika. Inget rör sig i det förstörda landskapet. Det är kallt nog för att stenar ska spricka och när snön faller är den grå. Himlen är mörk. Derast destination är kusten fast det har ingen aning om vad, om något, som väntar dem där

Detta var en mycket bra film med sköna fallout vibbar. Tyvärr så fick man aldrig reda på vad som hade hänt vilket hade vart intressant att se. En annan sak som var lite tråkig var slutet men annars så var det en bra film.

Top 20 AVGN moments

Kategori: Tvspel

AvP

Kategori: Tvspel

Igår testade jag och Patrik en multiplayerdemo på Alien vs Predator. Demot var en vanlig dödsmatch spel på några minuter och vi testade att köra som soldat. Givetvis så hade det gått bättre om man valt Predator eftersom den har många fördelar som t.ex mörkerseende. Grafiken på spelet var rätt okej men inget nytt direkt. Det var väldigt mörk och lite spännande när man hörde hur det pep i distansmätaren. 20m...15m...10m...5m...DÖD! Vi testade även att köra som alien men det var fruktansvärt rörigt.
Inget höjdarspel men kanske lite småkul i singelplayer.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så vill jag rekommendera 2 roligare låtar som är gjorda av Erik och Mackan
Jag kallar dej Marie - Erik
Det tuttar upptaget - Mackan

Demo tester

Kategori: Tvspel

Det har kommit en hel del demos till xboxen och jag tänkte skriva vad jag tyckte om dem.

MOTO GP 09/10
Första demot till testning blev Moto GP 09/10 som är ett motorcykelspel. Jag trodde i ärligheten namn att de hade slutat att göra dessa spel men jag hade alltså fel. Jag har testat Moto GP serien tidigare år och jag har aldrig varit direkt nöjd. Problemet med att köra motorcykel i spel är att fartkänslan och styrningen oftast inte är lite skoj eller bra som i bilspel och så är det även i detta.

Ingen höjdare alltså. Men jag tror säkert att de som gillar denna sport har lite skoj med det iaf.

DARKSIDERS
Andra spelet jag har testat är Darksiders som till en första anblick kan tros vara en ny God of War klon men istället så är det en blandning mellan God of War och Zelda. Det är inte många spel nu förtiden som liknar Zelda vilket är väldigt synd. Nintendo skulle behöva lite konkurrens.

Darksiders är alltså ett hack n´slash spel blandat med problemlösning vilket är kanon. Tyvärr så har jag lite svårt för designen på spelet som liknar World of Warcraft. Darksiders är absolut inget skitspel men heller inget jag lägger vantarna på nu i vår. Kanske kanske kan det bli ett reabacks köp till sommaren.


JUST CAUSE 2
Sista spelet jag har testat är en 30min lång demo på Just Cause 2. Just Cause 2 är utvecklat av svenska Avalanche Studios vilket man kan vara lite stolt över. Det första som slår mig när jag startar spelet är att grafiken har pyntats upp en hel del. Huvudpersonen ser lite coolare ut denna gången men tyvär så har han fortfarande lite intetsägande.

Problemet med första Just Cause var att storyn och karaktärerna kändes väldig påklistrade och var inte så engagerande. Samma problem känns det som om Just Cause 2 också har men inte lika tydligt. Detta blir inget köp för min del heller för fullpris men kanske när det ligger i reabacken så tar jag mig ett ex. En riktigt härlig grej med Just Cause är att man kan ta sig till exakt överallt på kartan och ingenting är kulisser. Ser man t.ex en bergstopp och man vill dit så tar man helt enkelt en hellikopter eller varför inte ett flygplan och åker dit.


Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det ett mycket efterlängtat spel för mig. Spelet heter Perfect Dark och var/är ett av mina favoritspel till Nintendo 64. Skillnaden mellan denna versionen och den till N64 är att det nu äntligen flyter på i 60 bilder per sekund, bättre kontroll och högupplöst.
Alla förbättringar är jättebra men jag hade velat att det kändes ändå fräschare eftersom första persons genren har förändrats så himla mycket de senaste åren.
Perfect Dark kostar 800Ms Points vilket jag tycker det kan vara värt om man vill ha lite nostalgi i en uppfräschad förpackning.

Begrav din 360

Kategori: Tvspel

Begrav din Xbox 360 med stil. Det är den australiensiske designern Alexis Vanamois som har tillverkat en kista med för både din konsol och kontroll.

Gears of War 3 Tech Engine

Kategori: Tvspel

Det har kommit ut en teknik demo på den nya Unreal motorn som det gissas om att Gears of War 3 ska använda.

Sherlock Holmes

Kategori: Film Recensioner

Sherlock Holmes handlar om att hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr. John Watson  följer spåren efter en skurk utan samvete, vars planer kan störta hela det brittiska imperiet. Sherlock Holmes mäter gärna sin skarpa hjärna mot sjuka brottsgenier, men om det krävs så slåss han mot skurkarna med ett mer handgripligt och kraftfullt sätt.

Sherlock Holmes var en rätt så skön film och hade en hel del liknelser med Guy Ritches tidigare filmer Lock Stock and two smoking barrels och Snatch. Det fanns en hel del sköna effekter i filmen men ibland så blev det lite för mycket av det goda.

Dagen i bilder

Kategori:


Våra grannar har en del snö på sina balkongtak

Vi käkade glass på kvällen

Ser på Sherlock Holmes. Det blir så bra bild på tv:n att det känns som en dokumentär.

Grattis Stefan

Kategori: Party!

Idag fyller Stefan 25år och även om han inte vill fira att han blir äldre så hade vi en lite "fest" igår. Kvällen började med att vi spelade pingis Stefan, Pontus, Patrik, Mikael och jag. Efter Pingisen så tog vi en lång bastu med och lite dricka. Efter den långa och varma bastun så gick vi upp i lägenheten och spelade lite 360. Tyvärr så blev alla lite hungriga och festen dog så smått ut när klockan blev 1 på natten.

Det var paketöppning innan Pingisen

Jag glömde helt av att ta kort när vi spelade pingis. Så detta är taget runt 12 slaget när Stefan fyller år

Innan alla blev för trötta så spelade vi lite Modern Warefare 2

Pontus sitter på golvet

2 trötta killar

Äntligen

Kategori:

Äntligen så har jag och Åsa köpt oss en ny snygg stor platt tv. Igår efter att vi hade varit på stan och handlat present till Stefan och lite annat så pratade jag med min kollegor på Expert och köpte en 46 tums Samsung Led tv. När vi kom hem så fixade jag en hel del med alla förberedelser innan det var dags att kolla på skönheten :P

Nu är det en fröjd att spela spel och se på film och vardagsrummet blev 10 gånger snyggare enligt mitt tycke.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är Rolling Stones Angie som är riktigt bra.

Crip in progress

Kategori:

Igår köpte vi oss ett nytt handtag till skåpsluckorna i köket.

Före

Efter

Vi satte äntligen upp en lampa i hallen

Kökslampa fixad

Flickan som lekte med elden

Kategori: Film Recensioner

I Söndags när jag och Åsa var och hälsade på hos Mor & Freddie så kollade vi på filmen Flickan som lekte med elden.

Filmen handlar om Journalisten Mikael Blomkvist som arbetar på en stor historia om sexhandel då två av hans medarbetare blir brutalt mördade. Nästa stora chock får Blomkvist när han upptäcker att polisens huvudmisstänkt heter Lisbeth Salander.

Jag tyckte om den första filmen i millenium trilogin. Flickan som lekte med elden saknade väldigt mycket av vad som var så spännande med Män som hatar kvinnor. En annan sak jag störde mig på väldigt mycket när jag såg filmen var att effekterna var dåliga så som och vissa skådespelar insattser(Paolo Roberto).

Man ser tydligt på denna filmen att den är gjord att gå direkt till DVD men eftersom första filmen blev så populär så var det lika bra att även släppa denna på bio.

Wand-Gem-Arc-Move

Kategori: Tvspel

Just nu pågår spelmässan GDC i San Francisco. Sony har länge talat om sin vilja att ta tillbaka marknaden som Nintendo just nu dominerar med Wii. Sonys svar på Nintendos dominans är deras version av Wii moten. Jag och många andra tycker den är redigt ful men man säljer inte spel på hur kontrollen ser ut iaf.

Sonys svar på Wii moten heter alltså Playstation Move men har väldigt många arbetsnamn som det har gissats om(där av rubriken).

Här nedan kommer 2 videos som visar vad Playstation move är kapabel till. Jag måste säga att jag inte är direkt imponerad. Det är lite som en aningen förbättrad Wii motion Plus i HD.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckans så kom det ett mycket efterlängtat spel. Spelet heter ScrapMetal och kan jämföras med de klassiska bilspelen Micro Machines och Death Rally som var en favorit när jag var yngre. ScrapMetal är utvecklat av skaparna till N+ som är ett av mina mest spelade Xbox live spel. Scrap Metal har skön grafik och har härligt  arkadkänsla i styrningen.

ScrapMetal tycker jag är årets bästa XBLA spel och kommer garanterat bli ett köp av mig. 1200 MS Points får man punga ut om man vill åka bil i isometrisk vy men det kan det absolut vara värt.

Maffioso

Kategori: Tvspel

Jag längtar rätt mycket efter det kommande Maffia 2. Tyvärr så får man vänta till i början av hösten nu eftersom det blev försenat igen. Spana in videon så ser ni varför jag är så förväntansfull.

Sofie 21 år

Kategori: Party!

Jag har varit lite dålig med mina uppdateringar den senaste tiden men nu kommer iaf lite bilder från Sofies 21års fest.

Sofies familj hade ett litet mini zoo. 4 katter, 2 hundar, 2 marsvin och fiskar

Jag står i baren hos Sofie

Sofie hade en kinesisk nakenhund som var hur skön som helst. Så här valde han att sova på t.ex

Lite skoj hade vi allt på förfesten

Louise och Stefan

DANS DANS DANS

Sandelia var på Husaren. Vilket var skoj att se

Ingen sista fantasi

Kategori: Tvspel

Idag skulle jag, Stefan och Patrik fått spelet Final Fantasy XIII eftersom vi alla startade en prenumeration på tidningen LEVEL. Jag betalde in mina pengar till LEVEL för över 5 veckor sedan så jag borde fått mitt spel idag men nä så är inte. Jag har inte varit så jätte hypad av Final Fantasy men jag tycker ändå att spelet ska komma när det släpps. DÅLIGT LEVEL!

AVGN & GT Countdown

Kategori: Tvspel

Den arge spelnörden är tillbaka och nu tar han sig an mänger av Pong maskier. Det är mer spelhistoria än vanligt men trevligt sådant.
Top 10 besvikelserna detta årtiondet.

Taking Pelham 123

Kategori: Film Recensioner


Jag har sett filmen The Taking of Pelhem 123 med John Travolta och Denzel Washington i huvudrollerna. Denzel Washington är en av mina favorit skådisar vilket gjorde att mina förväntningar på denna var lite högra än vad de kanske borde varit.

HANDLING

Walter Garber som arbetar på tunnelbanan i New York där han en helt vanlig dag hamnar mitt i ett kidnappningsdrama, då ett tunnelbanetåg kapas. Ryder (John Travolta), den hårdkokta hjärnan bakom kapningen och ledaren för ett gäng på fyra tungt beväpnade gangstrar, hotar att avrätta tågets passagerare om han inte får en stor lösensumma inom en timme. När spänningen växer under hans fötter tar Garber sin stora kunskap om tunnelbanesystemet till hjälp i
kampen att överlista Ryder och rädda gisslan. Men det finns en gåta som
Garber inte lyckas lösa: Om tjuvarna får pengarna – hur ska de lyckas fly därifrån?


Filmen var helt okej även om John Travoltas karaktär är lite väl överdriven i sitt utseende. Jag vill inte berätta slutet men jag blev en aning besviken tyvärr.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är en klassiker från 1987. Låter heter Beds are burning med det australienska bandet Midnight Oil. Det är en mycket passande låt i dagens samhälle.

Out where the river broke
The blood wood and the desert oak
Holden wrecks and boiling diesels
Steam in forty five degrees

The time has come
To say fair's fair
To pay the rent
To pay our share

The time has come
A fact's a fact
It belongs to them
Let's give it back

How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning
How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning

The time has come
To say fair's fair
To pay the rent, now
To pay our share

Four wheels scare the cockatoos
From Kintore East to Yuendemu
The western desert lives and breathes
In forty five degrees

The time has come
To say fair's fair
To pay the rent
To pay our share
The time has come
A fact's a fact
It belongs to them
Let's give it back

How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning
How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning

The time has come
To say fair's fair
To pay the rent, now
To pay our share
The time has come
A fact's a fact
It belongs to them
We're gonna give it back

How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning

2 nya filmer

Kategori:

Jag har utökat min filmsamling med 2 riktigt bra filmer. Terminator : Salvation köpte jag igår och Zombieland idag. Jag ser fram emot att se båda filmerna men framför allt Zombieland. Jag vet inte riktigt hur många filmer jag har i min samling nu så det kanske börjar bli dags att göra en räkning av alla snart.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


LEKSAKSKRIG!! är vad som väntar i veckans ända spel. Toy Soldiers är ett rätt så påkostat spel Tower Defence spel. Som i de flesta tower defence spelen så gäller det att sätta ut olika torn som ska försvara sin bas samtidigt som det strömmar ut mänger med fiender.

I Toy Soldiers så kan man styra alla tornen själv. T.ex så kan man sätta sig uppe i ett utkikstorn och skjuta ner på fienderna som anfaller. Det går lika bra att sätta sig i ett litet flygplan och göra livet surt för alla leksakssoldater. Toy Soldiers är charmigt men det räcker tyvärr inte för att jag ska inhandla det för 1200MS Points.

En sexig deal
Tycker man om dessa spel och laddar ner alla innan mars månad är slut så får man 400MS points tillbaka.

3 mars: Toy Soldiers - 1200 poäng
10 mars: Scrap Metal - 1200 poäng
17 mars: Perfect Dark - 800 poäng
24 mars: Game Room - Gratis.

Wulffmorgent Haler

Kategori: Allmänt2 dagar på expert

Kategori:

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Så nu är det dags att berätta om hur min praktik på Expert är. Jag började igår med praktiken och jag är glatt överaskad. Min första syssla som praktikant var att montera upp en tvmöbel och montera ner en annan. Efter det flyttade jag en 58 tums tv. Efter mastodont tv:n för 25 lax så installerade jag 2 datorer. Jag kopplade även in lite datorer.

Dag 2 på Expert var oxå även den rolig även om jag inte fick montera möbler. Jag fick visa visa mina inredningskunskaper när jag fick ansvaret för skyltfönstert. Jag har även hjälpt några kunder med några små problem. Imorgon kommer den tredje millenium filmen ut och kostar 79:- på Expert. Vill ni ha ett exemplar så tycker jag ni ska komma tidigt.