Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

partylördag

Kategori: Party!

Idag är det varmt sjukt, varmt men det hindrar inte oss för att sätta oss på en ännu varmare buss till skara där det blir festligheter hemma hos Micke. Martina fyller år och ska firas. Jag hoppas att vi lyckas övertala Micke om att gå ut och njuta av den varma dagen innan det är försent. Efter förfesten så blir det olins tror jag och förhoppningsvis så blir det en bra kväll.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt brukar vara en låt som jag har lyssnat extra mycket på eller en låt som jag har haft på hjärnan under veckan. Denna veckan är det dock annorlunda. Låten heter Loving The Alien med Velvet Revolver och är en låt som det borde vara lag på att ha hört. Lyssna, njut och gråt en tår över att Scott Weiland ej är kvar i Velvet revolver.



Sometimes I think I'm scared
Sometimes I know
I feel like making love
Sometimes I don't
I feel like letting go
Maybe not
I feel like giving up
Is all we got

Sometimes is all the time
And never means maybe
Sometimes is all the time
Maybe
And I'm moving on
And I'm moving on (Sometimes I feel alone)
And I'm moving on
And I'm moving on

Sometimes I make believe
When we're alone
Machines have taken hold
Can you get me to a telephone
It's just the little things
You used to see
Am I still that man who makes you who you want to be

I never noticed
How lovely were the aliens
Lovely were the aliens
I never noticed
Lovely were the aliens
Lovely were the aliens

E3 countdown

Kategori: Allmänt

Nu snart är det äntligen dags för årets E3. E3 är en av årets största spelmässor som hålls i Los Angeles. Detta året hoppas jag att Microsoft berättar om allt nytt som det har ryktas om. På tisdag så startar E3 och det är alltid så jävla skoj att ta del av alla nyheter och att se alla bilder från mässan. Redan nu på måndag så ska Microsoft ha sin konferens så då kommer man få massa glassiga nyheter.

Liberty City is my City

Kategori: Spel Recensioner

Liberty City är en fin stad är min första tanke när jag kommer i land med en stor båt som invandare från ryssland. Jag är Niko Bellic och det är min kusin Roman som har fått mej att flytta till Amerika och söka lyckan. Roman har sagt att han har ett stort hus med massa brudar och har massa pengar. Tyvärr är det långt ifrån sanningen. Sanningen är att han vill ha hjälp med att tjäna pengar och få bort några konkurenter. Destå längre tid man är i Liberty City så träffar man massa vänner och en hel del fiender. Nikos uppdrag framför alla är att ta reda på vart hans föredetta kamrat från Ryssland är och när han får tag på honom så ska han få sona för allt han gjorde i ryssland.

Det var över ett år sedan som jag inhandlade GTA IV till min Xbox och det var äntligen idag förmiddag som jag klarade av det. Jag har spelat spelet i över 70 timmar och gjort 80% av allt som man kan göra vilket er spelet till ett mycket bra hållbarhet. Grafiken är strålande och jämnför man med t.ex Saits Row 2 så ser GTA IV ut att komma flera år efter men så är inte fallet. Ljudet håller också mycket hög klass, speciellt röstskådespelarna. En sak på ljudet jag inte tycker om är musiken i spelet. Det är inte alls lika många bra låtar som i andra Grand Theft auto spel.

Kontrollen har alltid varit lite kass i Gta serien speciellt när man springer runt i stan och skjuter men som tur är så är 4an mycket bättre än de andra spelet. Men tyvärr inte lika smidig och bra som i Saints Row spelen.

Betyg

Grafik : 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 10 av 10

Totalt 9 av 10

22-24 maj

Kategori:

Denna helgen som gått så har jag gjort rätt mycket trots att jag knappt lämnat lägenheten. I Fredags så kom Heimar, Linus, Daniel och Linda och vi kollade på Talang, spelade nhl och åt på Downstairs. Under tiden som pizzan bakades så satsade jag 10 kr på jackvegas och när jag var kvar så hade jag betalt min pizza.(Älskar när sånt händer).

Under lördagen så kom Stefan till mig och vi spelade NHL igen och sen några timmar senare kom Pontus och Johanna. Vi testade att röka vattenpipa med sprit och spelade jag har aldrig. Runt halv 11 så kom Åsa och vi spelade lite wii tillsammans. Det blev en lång natt och alla blev riktigt trötta mot slutet.

igår söndag så var jag lite seg som man kan bli efter en lördag och runt 3 tiden kom Patrik. Vi spelade lite Lego Indiana jones och Kung Fu Panda. På kvällen kollade jag på filmen 300.

Hysteri!!

Kategori:

Idag så tog jag cykeln och cyklade iväg till Mediamarkt 20 över 7 på morgonen. Trots att jag brukar sova som skönast under denna tiden så kom jag upp utan några större problem. Anledningen till att jag gick upp så tidigt är att idag så har Media Markt speciella erbjudanden speciella tider mellan 08 till 20 ikväll. Jag kom till Media Markt 20 i 8 på morgonen och det var redan säkert 50 pers i kö. Väntan på att klockan skulle bli 8 gick fruktansvärt segt och det kändes rätt kört att få tag på en Xbox 360 Elite för 1990 :- men skam den som ger sej. När klockan blev 8 så öppnades dörrarna och in sprang alla för att få tag på xboxarna. När jag kom fram så blev jag besviken för det såg ut som om de var slut men så hittade jag en som låg under en hylla och mina snabba händer ryckte tag i den och släppte sen inte taget förrän det var dags att betala.

Det var väldigt många som gick där med sina ledsna miner men som tur var så var inte jag en av dem.

One night in Kalmar

Kategori:

17 :e Maj
Resan började halv 8 på söndag morgon och jag trodde att jag skulle vara trött men det var jag inte. Efter ett tag började jag lyssna på boken Maken av Dean Koontz som jag faktist lyssnade klart när vi åkte tillbaka till skövde men det är en annan historia. När det var runt 20mil kvar så var jag riktigt trött och somnade till några gånger. Runt halv 12 var vi framme i Kalmar jag, mor och Freddie. Efter att vi hälsat på Linda och mats och inspekterat deras lägenhet så åt vi lite mat och sen åkte vi iväg till Norra Öland. Det var en seg biltur till Öland men när vi väl var framme så kollade vi in trollskogen med skeppsvraket och rauker innan vi begav oss hem till lägenheten. När vi kom fram så beställde vi pizza från en pizzera som vunnit sm guld för deras strutspizza. Efter maten så spelade vi lite spel tills det var dags att sova.
18:e Maj
Denna dagen spenderades med shopping i Kalmar och jag inhandlade massa smått och gott.Efter lunchen så var det dags att åka hem igen. Vi kom hem runt 6 tiden och fast att det är skoj att komma bort ibland så är det allt skönt att vara hemma oxå.





Tack så mycket Syster och Mats för trevligt sällskap

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Under veckans som gått så har jag spelet en hel del NHL 09 igen. Jag och Stefan klarade av det svåraste laget i spelet och är mäktigt stolta. Nhl 09 består av mycket bra musik och en av låtarna är Hearts burst into Fire med Bullet for my Valentine.

Vuxenpoäng

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan så gick jag till banken för att sätta in lite pengar på mitt konto. När jag satt och väntade på min tur så kom det fram en tjej och frågade om jag ville prata med någon om pensionssparande och för att få henne glad så sa jag JA!
Idag så ska en kille ringa halv 3 och snacka med mig om pensionssparande och det känns så himla tråkigt. Visst det kan vara bra att göra så att man får pensionspengar men vad ska man säga när han ringa. Jag kommer inte kunna bestämma mej och kommer säkert bara välja fel.

12-05-09

Kategori:

Röjning i Lägenheten!!!!
Idag fick jag lust att kolla igenom mina garderober och lådor efter saker som jag kunde flytta till en bättre plats och saker som jag kunde slänga. Det blev inte så mycket grejor att slänga men efter att jag hade sysslat lite med logistiken så fick jag mycket mera plats fast att jag spred ut vissa saker. Det är skrämmande vad mycket grejor man samlar på sig som man egentligen aldrig kommer ha någon nytta utav. Tack och lov så har jag ärvt slit och släng mentaliteten av mor och inte hamstrings mentalitet av far. Appråpå far så hjälpte han mej att sätta upp tv:n jag fick av Åsas föräldrar på väggen igår. Helt plötsligt så blev sovrummet så mycket finare när den stora tv:n kom upp på väggen.


Kommer Duke Nukem Forever ??

Kategori: Tvspel

Duke Nukem är ett spel som har varit under utveckling i över 10 år och nu i veckan så kom det rykten om att 3D Realms som har arbetat med spelet gick i konkurs. Förhoppningsvis så tar något annat företag över och blir klara med spelet så fort som möjligt. Nyligen så hittade jag denna videon som visar en del ur det efterlängtade spelet. Videon är säkerligen läckt från företaget eftersom de gick konkurs.

No More Monster

Kategori: Allmänt

Igår var det semifinal mellan Tre kronor och Kanada. Kanada vann och jag hoppas att det satte stopp för att Jonas Gustavsson kallas för Monstret. Han är inget monster bara för att han inte släppte in något mål i kvarts och semifinalen i elitserien då Färjestad mötte 2 skitlag som inte lyckades komma in på mål. Jonas är jätteduktig men han är absolut inget monster som alla säger hela tiden. Igår när han tog ett skott med plocken så sa kommentatorn "Vilken monsterräddning". Både jag och Stefan bara - SUUUUUUCK!



Nirvana Top 10

Kategori: Listor

Det var vädigt längesen som jag hade mina top 10 favoriter med en musikgrupp så nu tänkte jag det var dags. Denna gången har turen kommit till Nirvana. Längst upp på listan är min favoritlåt

  • Pennyroyal Tea
  • Come as you are
  • Dumb
  • About a girl
  • Smells like teen spirit
  • Litihum
  • In Bloom
  • Something in the way
  • Rape me
  • All Apologies


Grattis syster

Kategori:

Idag är det den 8:e maj och min syster Linda fyller år. Jag kommer ihåg förr i tiden då hade jag alltid jättedåligt väder på min födelsedag och syster hade alltid hur skönt väder som helst. Detta måste vara det första året som det regnar den 8:e maj vad jag minns. Ikväll så ska Stefan och Patrik förhoppningsvis komma till mig och vi ska spela lite spel och kolla på hockeyn på tv. Hockey VM började för 2 veckor sedan på min födelsedag och idag på Lindas födelsedag så vinner förhoppningsvis Sverige mot Kanada. Men ja tror att det kan bli en tuff match dock.

Ett stort Grattis till Linda idag. Kramar

The sound of Friday

Kategori: Musik

Nu när jag missat Fredagslåten 2 ggr i rad så tänkte jag bjuda på 3 låtar idag. Alla låtar kommer från Saints Row 2 som jag har spelat en hel del i veckan.

Face Down - Red Jumpsuit Apparatus

Bat Country - Avenged Sevenfold

Make Damn Sure - Taking back sunday

7:e maj = kvartsfinal

Kategori:

Idag har det varit en regning och tråkig dag. Det började fint eftersom jag vaknade bredvid min älskling och sen kollade vi på how i met your mother säsong 2. Det tråkiga med dagen är som sagt att det regnar och man blir så himla låst. Jag vill grilla, lyssna på musik och inviga min vattenpipa jag fick i present. Klockan 4 så ska stefan dyka upp och vi ska kolla på kvartsfinalen mellan Sverige och Tjeckien. Förhoppningsvis så vinner sverige.

Veckans Xbox live

Kategori: Tvspel

Denna veckan var det lite retro tema på Xbox live och det var säkert därför det kom 3 stycken spel. Fösta jag testade och hade högst förväntningar på var Zombie Wranglers. Oj vad fel jag hade. Det var så vidrigt kasst detta spelet så det var en stor besvikelse. Grafiken, ljudet kontrollen var alla värdelösa så det dröjde inte lång tid innan jag stängde av.

Andra spelet jag testa heter Arkanoid Live! och min tanke var att vem kan misslyckas med ett arkanoid spel. Tydligen kan man det. Grafikmässigt var det lite upphottat men bara bakgrunderna. Varför inte göra om hela spelet när man ändå håller på. En annan sak som var kass var ljudet. DX ball är fortfarande denbästa Arkanoid klonen.

Sista spelet var Space invaders extreme och det hade jag inga högra förväntningar på eftersom jag aldrig fastnat för space invaders. Denna versionen var dock mycket annorlunda och blev en glad överaskning. Grafiken hade blandat den gamla med nya fräsha effekter. Ska man köpa något spel denna veckan på Xbox live så är det helt klart space invaders.

Recensionsdags

Kategori: Film Recensioner

                                                                                                                                                                             Igår hyrde jag som sagt 3 filmer och jag kollade på Burn after Reading. Filmens handling var att en gammal CIA medlems memoarer kommer i gyminstruktörens händer. Gyminstruktörer som spelas av brad pitt är inte världens smartaste och tror att det är hemliga dokument som han senare kräver lösensumma på. Samtidigt så är CIA medlemmens fru otrogen med en man som har 3 kärleksaffärer samtigt och allt rörs ihop till en riktig soppa. Filmen var rolig på sina ställen men tyvärr inget man vill se mer än en gång.

Betyg 5 av 10


Efter filmen så började jag spela Saints Row 2 och jag gjorde ett försök på sista uppdraget och för en gång skull så klarade jag det. Saints row 2 tar vid där första spelet slutade men man behöver inte ha spelat första spelet för att fatta poängen. Man vaknar upp i fängelset och när man har rymt där ifrån så ska man återuppta sitt gamla gäng och bli kung på gatan igen. Handligen är inget mästerverk men karaktärerna och skämten gör det skoj ändå. Grafiken håller inte alls hög klass om man jämnför med spel som GTA4. Kontrollen i spelet är riktigt bra trots att jag hade velat byta plats på vissa knappar. Ljudet är helt okej. En del musik i spelet är riktigt bra men vissa ljudeffekter är lite tråkiga.

Betyg

Grafik 7 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10

Totalt 8 av 10


När jag gick till sängs efter saints row 2 så läste jag klart boken När jag hör din röst. Jag tyckte inte den var lika bra som första boken men den är fortfarande riktigt bra och man har väldigt svårt för att lägga den ifrån sej. Boken handlar om Bella som tvingas lämna Edward för han tycker han utsätter henne för fara. Bella blir förkrossad och lever som en zombie i flera månader. När hon kommer tillbaka så träffar hon på Jakob och de blir bästa vänner men det är något speciellt med killarna som bor i la Push.

Betyg 9 av 10

05-05-09

Kategori:

Idag har det  vart en seg dag. Vaknade runt halv 9 när Åsa gick upp för att göra sej klar inför jobbet. När Åsa cykla iväg så läste jag lite i När jag hör din röst(uppföljaren till om jag kunde drömma det vill säga Twilight) hehe. Efter att jag läst så spelade jag Saints row 2 och klarade äntligen ett uppdrag som jag misslyckats med x antal gånger. Efter Saints row så cyklade jag iväg med skräp till återvinningsstationen. (En god gärning idag). När jag kom tillbaka åt jag mat och efter maten så testade jag tubetilla och jag är glatt överaskad.

När klockan blev 4 så kollade jag på simpsons och jag såg ett avsnitt som jag inte sett förut Yeeeeay! Efter simpsons så läste jag lite mer i boken men efter en stund så funderade på om jag skulle till stan för att sola o hyra lite film. Nu har jag kommit tillbaka från stan och jag hyrde 3 filmer.

Burn after Reading en thrillerkomedi med George Clooney, john Malkovich och Brad Pitt bl.a.
My Best friends girl en komedi som jag vet Åsa kommer vilja se nån dag.
Quarantine en skräckfilm som Stefan rekomenderade.

Erik Billing slår rekord i piss :P

Kategori: Videos

För några veckor sedan på Robinson så satt jarmo och Erik Billing i varsin bur och där skulle de sitta tills någon gav upp. Erik blev så pissnödig att han var tvungen att pissa och det roliga är att han pissar hur länge som helst och när man tror att det ska ta slut så kommer det bara mera.

Valborg del 2

Kategori: Party!

I Torsdags så kom Stefan till mig halv 5 och vi kollade på hockeymatchen mellan Sverige och Ryssland. Efter en stund så kom oxå Åsa och Louise och vi väntade på Patrik och Fredriksson. Efter ett tags väntande så orka vi inte mer så vi gick ut för att grilla och inviga min grill som jag fick förra helgen. Vi grillade massa kött som vi köpt på Ica Toppen för 99:- tyvärr så var det lite segt kött.

Samtidigt som vi satt där och grillade så lyssnade vi på slutet av matchen och tyvärr så förlorade sverige. För att trösta oss så drack vi lite groggar och när Patrik och Fredriksson äntligen dök upp 1 timme och 30min försent. När de kom så gick vi upp till lägenheten så att de kunde grilla inomhus istället. Efter några snabba timmar i lägenheten så var det dags och gå ut och vi gick till Harrys. Det var gratis inträde och det var riktigt skoj men tyvärr så fanns det ingen garderob.



Mer bilder på bilddagboken som vanligt :P