Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Rayman Legends Trailer

Kategori: Videos

Det har kommit en trailer på uppföljaren till Rayman Origins. Borde rent spontant släppas som release titel till Wii U men förhoppningsvis även till Xbox 360 och Ps3. AWESOME!

Ninja Gaiden 3 & Dragons Dogma intryck

Kategori: Spel Intryck

Jag har nu testat en demo på det redan släppta Ninja Gainden 3. Först så laddade jag ner det till xboxen men varje gång jag skulle testa det så blev allt svart och jag var tvungen att starta om xboxen. Så efter några försök där så laddade jag ner demot till PS3:an och det funkade fint. Tyvärr så tröttnade jag på spelet efter bara några fiender. Men jag gav det en chans och insåg väldigt snabbt att detta spelet är väldigt mycket enklare än de tidigare i serien. Grafiskt så har man skippat lemlästade kroppar och mindre blod.
Jag har som sagt aldrig fastnat för denna typen av spel för jag tycker de flesta blir enformiga efter ett tag. Så mitt intressase för Ninja Gaiden 3 tappade jag väldigt fort. Kanske kan vara värt ett reabacksköp för dem som vill ha spöa lite folk.

Med Dragons Dogma så vill nog Capcom vinna lite mark från spel som Skyrim, Witcher 2 och Kingdoms of Amalur. Dragons Dogma kan beskrivas som ett Shadow of the Colossus möter med Skyrim. Tyvärr så tyckte jag striderna i spelet var rätt så tråkiga och inventariet som jag iof inte titta på så mycket kändes lite krångligt. Det är givetvis en vanesak men som första intryck så gav det en bitter eftersmak. Grafiskt så var det inte heller särskilt imponerade men det kanske också blir bättre när man kommer ut på de öppna fälten mera. I demoversionen så fick man möte 2 minibossar och de var faktist roligare att slåss emot än de vanliga fienderna. Sen så gick det att klättra på på dem och slå när man hängde på dem vilket förde tankarna till Shadow of the Colossus. Jag tror många kommer köpa spelet för att få demo på Resident Evil 6 likt när Crackdown släpptes och man fick en beta på Halo 3.

Skämshögen

Kategori: Listor

Förra året så köpte en hel del spel men som vanligt så hinner man inte klart med alla. Så jag tänkte göra en lista på spel som jag måste klara ut innan året är slut. Det jobbiga är att det kommer sannolikt ännu mera spel detta året som jag också vill spela så det kommer bli "stressigt".

  • Skyrim
  • LA Noire
  • Deus Ex : Human Revolution
  • Heavy Rain
  • Metal Gear Solid 4
  • Rage
  • Alan Wake
  • Dead Island
  • Batman Arkham City
  • Just Cause 2

 

Veckans Xbox Live v.17

Kategori: Veckans Xbox Live

Gears of War med massa vattenelement skulle man kunna beskriva Deep Black Episode 1 som. Man springer både land men befinner sig mest under vattenytan. Det går även att ta skydd likt Gears of War med samma knapp och allt. Det som skiljer spelet åt förutom vattnet då är att Deep Black är så stelt och har extremt tråkiga/enformiga ljud. Jag hörde samma dödsskrik från olika soldater om och om igen vilket var väldigt kasst. Grafiskt så ser spelet rätt bra ut faktist men inget som höll mitt intresse öppet en längre tid. Sen så förstår jag mig inte riktigt på varför spelet är episode baserat. Det kommer bara bli dyrt för konsumenterna och antagligen så skrämmer det bort mer än vad det tillför i pengar. Ge oss ett helt spel från början.

800MS points kostar spelet iaf.

Bloodforge är ett hack n slash spel likt många andra. Det spelet som kom först i tanken var Ninja Gaiden för allt blod som spills när man strimlar sina fiender. Dock så är inte huvudpersonen lika snabb som Ryu Hayabusa. Grafiskt så ser spelet väldigt bra ut och har en coolt filter över sig som gör det väldigt kontrastrikt. Dock så var trialversionen väldigt kort och sa inte så mycket om spelet förutom att man kan vara väldigt elak. Gillar man liknande spel Ninja Gaiden, God of War så kan det vara värt en närmare kik.

1200 MS Points går Bloodforge på för de som vill slakta mera efter den korta trialversionen

Crysis 3 Gameplay Trailer

Kategori: Videos

Idag är det min födelsedag och denna trailer släpptes idag som en lite present :P. Crysis 2 var bra men mot slutet så tyckte jag det blev för mycket alienslakt. Denna trailer visar mest aliens så detta känns inte så bra men jag tror att det kommer bli grymt ändå.

The Darkest Hour

Kategori: Film Recensioner

När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en farlig, främmande plats som hemsöks av en okänd fara.

Efter att jag hade sett en trailer på denna film för bra längesen så blev jag lite småsugen på att se den. Men nu när jag sett filmen så kan man bara säga att det borde jag inte gjort. Filmen var rätt snyggt gjord med ett Moskva som var helt dött på människor och kraschade flygplan och lite annat men det var väl det ända som imponerade någorlunda. Det är ju alltid kul att se svenskar i utlänska filmer men Joel Kinnaman(Snabba Cash) gör inget vidare jobb som ryss snobb. Det som gjorde filmen seg och ointessant var framför allt fienderna som var tråkiga och fult designade.


 

Sänka Skepp

Kategori: Film Recensioner

Battleship handlar om att vi "människorna" upptäcker en ny planet som har samma förhållande till deras sol som vi har till våran. Detta gör att vi skickar ut en signal till den nya planeten. Tyvärr så händer det som inte får hända. Signalen mottags men på fel sätt. Helt plötsligt så attackeras jorden av 5 stycken okända skepp. Battleship, ett episkt action-äventyr som utspelar sig till havs, i luften och på land medan vår planet slåss för sin överlevnad mot en överlägsen invasionsstyrka. Battleship är baserad på Hasbros klassiska spel.

Jag tyckte faktist filmen var helt okej och det var lite svårt att inte tänka på Transformers när man såg den. Dock så har filmen inte samma sköna karaktärsgalleri som Transformers filmerna. Ett annat problem jag hade med filmen var att den kändes lite väl utdragen på sina ställen. Sen så vet jag inte riktigt vad Rihanna hade i filmen att göra förutom att ge lite små kaxiga kommentarer. Vill man ha en storbudgetfilm med mycket explosioner så är den helt klart sevärd.

Veckans Xbox Live v.16

Kategori: Veckans Xbox Live

HELVETES JÄVLA FAN VAD GÖTT! Äntligen så är Trials Evolution här. Jag diggade verkligen Trials HD och ägnade väldigt många timmar i det spelet. Trials Evolution är större, bättre och grymmare än föregångaren och det säger ju inte så lite. Det som gör Trials Evolution bättre är att banorna inte är lika enformiga och denna gången så går det spela multiplayer både online och offline pluss en sjukt grym baneditor som gör att folk kommer lägga upp mängder med grymma nya banor och minispel.
Det här är redan och kommer nog att vara det bästa spelet på Xbla i år. KÖP KÖP KÖP!

1200 MS Points kostar Trails men det är inget att fundera på. Bara köp.

Fez kom egentligen sent förra veckan men jag missade det då så jag får skriva lite om det nu. Fez är ett pusselplattformsspel. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur spelet funkar men det är ett 2D spel i en 3D värld som man kan rotera och ända synvinkeln vilket skapar nya plattformar.

Fez kostar 800 Ms Points och är charmigt och helt klart värt att titta närmare på om man gillar lite klurigheter.

Den korta resan

Kategori: Spel Recensioner


Journey är ett mycket intressant Playstation 3 titel som släpptes på PSN för några veckor sedan. Det som gör Journey så speciellt är att du inte får någon historia med text eller tal. Det ända du vet är att du ska ta dig till toppen av en berg långt bort i fjärran. Spelar du med internet uppkoppling så kan det komma in en annan spelare som är på samma ställe som du och då får man en kompanjon på din resa. Dock så har man ingen aning om vem personen i fråga är. Eftersom man varken ser namnet eller kan prata eller skriva med din kompanjon.

Det ända sättet du kan kommunicera på är att du kan skapa lite olika ljud med din karaktär vilket även hjälper din kompanjon att fylla på sin boost. Journey är ett väldigt svårt spela att förklara men helt klart ett köp för alla som vill verkligen vill upptäcka något nytt. Spelet tar ungefär 2 timmar att klara vilket kan tyckas kort men jag tyckte det var perfekt för detta spel.

Sen när man klarar spelet så kommer lite information upp hur många kompanjoner man har haft under resan. Jag hade då ingen aning om att jag hade mött sex stycken olika personer. Jag trodde det var max 3 olika jag hade mött. Journey har speciell grafiskt stil vilket man ser på bilderna. Köp detta spel nu så det kommer fler sådana här speciella spel och inte mer generiska millitärshooters.

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Mexico Part 3

Kategori: Allmänt

Sista delen av våran Mexico resa. Vi tog nästan 1000 kort under våran resa så det är lite svårt att leta ut godbitarna. Men här kommer i alla fall bilder från Akumal som var ett väldigt fint ställe som vi besökte. Vi hade pratat med några som vi träffade på hotellet om detta ställe att man kunde snorkla och se havssköldpaddor. Men tyvärr så hade jordbävningen varit två dagar tidigare så vattnet var mycket grumligare än vad vi hade fått förklarat för oss. Men vi hade en kanondag där iaf trots att det inte blev någon snorkling.

AKUMALSista bilden utanför flygplatsen.

Jag kan verkligen rekomendera en resa till Playa Del Carmen. Trevligt folk men självklart så vill alla att man ska handla sovenier och cigarrer när man var på stan. Vi hade All inclusive vilket jag tyckte var väldigt bra då det fanns massa mat att välja på. Sen så var det väldigt smidigt att ta den lokala bussen till olika resmål. Kostade ungefär 30kr att åka 1 timma bort vilket är lite skillnad från bussarna i Sverige. Taxi gick också väldigt bra att åka men det var bäst att bestämma priset innan man satte sig i taxin så man inte får betala mer än nödvändigt.

Thailand må ha fina stränder men Mexiko hade mycket finare och renare stränder. Dock så tyckte jag inte shoppingen var lika bra som Thailands kopia handel.

Veckans Xbox Live v.15

Kategori: Veckans Xbox Live

Ny vecka och nya spel. Först ut så har vi Skullgirls som är ett Fightingspel med anime med 50tals snitt. Jag fattade knappt inget vad som hände på skärmen när jag spelade men jag kan tänka mig att de som gillar spel som Capcom vs Marvel spelen. Jag gillade inte spelet alls men som sagt det kan nog locka dem som gillar liknade spel.

1200Ms Points kostar Skullgirls

Nästa spel så har vi The Splatters som är lite som ett pusselspel. Spelet går ut på att riktar sin slemklump och sen skjuter man iväg den så att man fångar alla poäng. Lite svårt att förklara hur spelmekaniken fungerar men det är ju gratis att testa och det tycker jag man ska göra. Ett charmigt spel som man får ge en chans om man gillar lite enkla men både kluriga lösningar.

The Splatters kostar 800Ms Points

Mexico Part 2

Kategori: Allmänt


Varje kväll när man kom hem till rummet så fick man alltid en ny handduksskapelse.

XCARET

En av våra dagar så åkte vi till äventyrsparken Xcaret och där fick man snorkla, sola, bada, chilla, se massa djur, bada med delfiner. Men tyvärr så fick man inte ta kort när man badade med delfinerna utan skulle köpa deras kort för typ 150kr/st.


TULUM

Vi hade hört att Tulum skulle ha en av de finaste stränderna i världen. Så vi blev aningen besvikna när vi kom dit. Visst var det fint men inte så fint så att vi stannade någon längre stund.COZUMEL

För att komma till Cozumel så fick man ta en färja från Playa del Carmen för 150kr tur och retur. Det fanns en del shopping och klart vatten i Cozumel men främst så var det kul att upptäcka ett nytt ställe.PLAYA DEL CARMEN

Här kommer lite blandade bilder från Playa del Carmen. Stranden och staden.

Coco Bongo var en av de störra klubbarna. Tyvärr så gick vi inte dit utan till en annan klubb som hade så hög musik att man inte hörde vad folk sa även om de skrek en rätt i örat.

Efter en dag på stranden så var det alltid gött att ta sig några drinkar på hotellet eller ute på stan.

Outpost

Kategori: Film Recensioner

I ett krigshärjat östeuropa tar en grupp legosoldater på sig uppdraget att säkerställa en gammal bunker på beställning av en mystisk affärsman. Väl framme vid bunkern gör de en fruktansvärd upptäckt. Bunkern har under andra världskriget använts för grymma experiment utförda av nazisterna för att få fram en mänsklig super arme. De stympade resterna av dessa soldater finns ännu kvar tillsammans med en fasansfull upptäckt: en överlevande. Det från början enkla uppdraget förvandlas snart till en skräckfylld och klaustrofobisk kamp på liv och död.

Denna film såg jag, Pontus och Sofie igår kväll och vad kan man säga om den. VILKEN SÖRJA! Filmen hade en liten b-känsla och skådisarna var nog sämre b. Dock så är det alltid intressant med nazister och deras expriment men det var väl det som gjorde att vi inte stängde av filmen. Specialeffekterna var även de riktigt dåliga och när det blev skottlossning så fick iaf jag känslan av att det inte var äkta någonstans. SE EJ DENNA FILM. 
 

American Pie : Reunion

Kategori: Film Recensioner

Det var sommaren 1999. Fyra småstadsgrabbar inledde sin strävan efter att förlora oskulden. Under åren som gått har Jim och Michelle gift sig, medan Kevin och Vicky gjort slut. Oz och Heather växte ifrån varandra men Finch suktar fortfarande efter Stiflers mamma. Nu har dessa vänner återvänt hem för att som vuxna tillsammans minnas, och inspireras av, det förgångna – av de hormonstinna tonåringar som lade grunden till en humorlegend.

Jag och Åsa gick på bio och såg denna film i Söndags. Jag vet inte exakt vad vi hade förväntat oss riktigt men vi blev nog båda rätt så positivt överaskade av filmen. Visst är den barnslig, vulgär och lite annat som man läst i aftonbladets recension men det hade inte varit American Pie om den inte hade haft allt det där. Det roligaste med filmen var nog att se hur alla "växt" upp och se dem ha jobb och familjer. Filmen handlar mest om Jim som i de tidigare delarna även om de andra karaktärerna också syns en hel del. Gillar man de första tre filmerna så kommer man nog gilla även den här.

My name is Bond...James Bond

Kategori: Spel Recensioner

Filmlicens spel är som de flesta vet oftast väldigt kassa. James Bond Blood stone kommer inte från någon film men det känns som om utvecklarna Bizzare Creations har tagit en hel del inspiration från de två senaste bondrullarna ändå. Jag köpte spelet för 99kr bara för att jag vill testa om det var något att ha. Jag blev faktist inte direkt besviken på spelet som jag hade aningar om att jag kunde bli. 

Bloodstone är ett tredjepersons spel likt Gears of War men med sämre kontroll och givetvis mycket snällare. Bizzare Creations som mest gjort bilspelsserien PGR har på något sätt lyckats bättre med att styra Bond än vad det är att styra bilarna i vissa uppdrag. Jag kan inte förstå hur de kunde misslyckas så fatalt med detta då jag verkligen gillar körkänslan i både PGR och Blur. Grafiskt så ser även spelet väldigt medelmåttigt ut. Ljuden är helt okej och det är kul att orginalrösterna från filmerna är kvar. 

Den här banan var så störande att jag nästan slutade spela spelet helt. Trial and Error.

Vill man spela ett okej actionspel och gillar Bond så kan man absolut spela detta om man hittar spelet billigt som jag gjorde. Men man ska inte förvänta sig något speciellt utan mer ett enkelt tidsfördriv. En lite kul grej i spelet är att man kan gå in i närkamp och spöa ner fienderna. När man har gjort det så får man en Focus Arm vilket betyder att du kan när som helst aktivera fokus arms och då siktar spelet in sig på någon fiende/fiender och då är det bara att trycka på skjutknappen så dör fienden fort. 

BETYG 
Grafik 6 av 10
Ljud 7 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 5 av 10
 

Veckans Xbox Live v.14

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så dök det upp två nya spel och det första spelet jag provade var ett klassiskt pinball spel. Grafiskt så tycker jag att det påminnde väldigt mycket om Pinball FX som kom förra året. Spelet heter Pinball Arcade och även namnet känns väldigt anonymt. Det var ett helt okej pinball spel men ljuden i de olika pinball spelen tyckte jag var väldigt störande så jag väljer hellre att spela Pinball FX.

Pinball Arcade kostar 800 Ms Points. Rätt ovärt om man inte verkligen älskar Pinball spel.

Andra spelet denna vecka är ett Kinect spel som heter Diabolic Pitch. Detta spel går ut på att kasta basebollar på fiender som kommer mot dig. Fruktansvärt enformigt och tråkigt. Grafiskt så ser det väl helt okej ut för att vara ett Kinect spel men det hjälper inte spelet från att vara meningslöst. Ska spela baseboll på sin kinect så tycker jag man ska köpa Kinect Sports Season 2.

Detta Kinectspel kostar även det 800 MS Points.

Sen har även ett annat speö dykt upp och det var Anomaly Warzone Earth. Detta spel är ett taktiskt strategispel där målet är att man ska planera olika rutter som din patrull skall ta. Men under tiden som går så faller det ner olika saker från himmeln och då gäller det att ändra sitt rutt så inte alla i ledet dör. Rätt simpelt spel till en början men det kan nog bli svårare senare. Sen så tyckte jag att det gick rätt segt.

800Ms Points får du betala för detta spel med det konstiga namnet.

Förra veckan så kom spelet South Park : Tenorman´s Revenge lite senare än de vanliga Arkadspelen. Så därför kommer mina intryck från det spel nu istället. Jag gillade humorn i spelet men som plattformsspel så var det inte direkt bra. Jag tror att det kan vara roligare att spela detta om man spelar med upp till tre vänner men det är nog inget spel om man inte verkligen älskar South Park.

800MS Points kostar även detta spelet.

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Kategori: Film Recensioner

Här är filmen med den älskade och välkända unga reportern med namnet Tintin, och hans alltid trogne hund Milou baserad på de berömda böckerna av den belgiske författaren och kreatören Hergé. I filmen beger sig den orädde reportern Tintin, hans stridslystne hund Milou och den bråkige Kapten Haddock ut på ett äventyr för att finna det sedan länge förlorade skeppet "Enhörningen" som innehåller hemligheten om en antik skatt och nyckeln till en uråldrig förbannelse.

När jag var liten så varken såg eller läste jag något direkt med Tintin. Så mina kunskaper om denna kända serie är inte direkt stora. Men nu har jag iaf sett den nya filmen. Det första jag lade märke till var den grymt snygga dataeffekterna. Detta är nog en av de snyggaste CGI filmer jag sett. Handlingen funkar även om den var lite väl simpel. Sen så tyckte jag filmen blev lite seg för sitt eget bästa under vissa partier. Men som oftast så var jag riktigt imponerad av effekterna i filmen.Mexiko 2012 Part 1

Kategori: Allmänt

Nu var det ett tag sedan som jag kom hem från Mexiko och äntligen så är det dags att visa lite av våran resa.

Efter massa timmars resande så kom vi till flygplatsen i Cancun och sen väntade bussen till Playa del Carmen.


All inklusive är rätt gött när man får det såhär lyxigt.

Första riktiga dagen passade vi på att besöka havet i Playa del Carmen. kritvit sand och härliga vågor i vattnet.

Till en början så tyckte man vattnet var kallt trots en grad på minst 25C men det är ju inte så konstigt när det är 36C i solen.


Efter 7 timmar i solen utan någon skugga så blev åkte vi in till stan. Jag fick solfrossa vilket gjorde att jag frös galet mycket första kvällen.Vårat hotellrum

Vi träffade Dave som kom från England och hade en mycket trevlig kväll. Blev dock väldigt bakis dagen efter.

Efter några dagar på stranden så åkte vi till Chitzen itza. Ett ställe mad massa olika Maya tempel. Riktigt intressant men vi kunde inte njuta helt och hållet eftersom det var så varmt.


Efter en varm dag så var det väldigt gott med kall dryck. Jag beställde Ice Cold Chocolate medans Åsa/Rosa beställde Kaffe Frappe Vanilj.

Mer bilder blir det i del 2 och då kommer det bilder från Xcaret, Tulum, Cozumel och Akumal.