Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Awesome killer inflyttningsfest

Kategori: Party!

I lördags så hade Henrik inflyttningsfest. Det var många inklusive mig som skulle ta det lugnt. Dock så blev det inte så då många blev rätt kalas. Men vi hade det kul ändå. Ett plus var att Åsa fyllde 25 så det blir även lite fest för henne på krogen.

The Raven

Kategori: Film Recensioner

En mor och en dotter hittas brutalt mördade. Brottet är en kopia av ett påhittat mord i en av den aspirerande författaren Edgar Allan Poes noveller. Ytterligare ett mord begås och det står klart att 1800-talets Baltimore hyser en seriemördare. När ett av mördarens nästa offer verkar bli någon som står Poe nära, försöker han lösa fallet själv innan det är för sent.
 
För några helger sedan så hade vi filmkväll hos oss och kollade på denna film. Till en början så var den lite väl seg men blev mer och mer intressant ju längre filmen gick. Jag hade lite problem med alla dikter och språkbruket i början men det blev som sagt bättre. Filmen känns lite som CSI på 1800talet. Rekommenderar denna filmen för dem som vill ha en okej thriller.

Inte långt kvar nu....

Kategori: Tvspel

Veckans Xbox Live v.42

Kategori: Veckans Xbox Live

Blodigt, röjigt och oseriöst. De tre orden sammanfattar båda spelen denna vecka väldigt bra. 
 
Zombie Driver HD var första spelet jag provade och det är exakt vad det låter som. Ett bilspel där man passar på att köra/skjuta ihjäl mängder med zombies samtidigt som man ska göra lite olika uppdrag. Jag tyckte väl inte det var särskilt roligt. Men sen när jag provade tävlingensläget så blev det roligare. Sen så finns det även ett survialläge där man ska överleva vågor av zombies och samla poäng. 
Zombie Driver HD Kostar 800 MS Points. Kan absolut vara värt om man vill ha ett spel man slipper tänka i.
 
Serious Sam 3 var andra spelet som kom denna veckan och ja vad ska man säga. Det är ett riktigt skitspel. Men man kan ha kul med skitspel ibland också. Grafiskt så såg det rätt bra ut faktist och kontrollerna funkade även de helt okej. Men jag skulle aldrig spela detta spel om det inte gick att spela co-op i splitscreen. Då kanske detta spel kan bli kul men att spela själv skulle jag aldrig spela det.
 
Serious Sam 3 kostar 1200 Ms points vilket jag inte kommer lägga om jag inte har någon co-op partner
 

Veckans Xbox Live v.41

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom det 2 sköna och brutala spel.
 
Först ut så har vi Naughty Bear Panic in Paradise som är ett action äventyrsspel. Spelet går ut på att du ska ta död på alla andra björnar som inte har bjudit in dig till den fina paradissemestern. Det kom ett annat Naughty Bear spel till 360 och Ps3 för ett par år sedan men det provade jag aldrig. Det som klagades på då var kontrollen och det är nog mitt klagomål även denna gång. Annars så gillar jag den sadiska känslan i spelet, Men det är bara det som får man att spela vidare. Men det räcker tyvärr inte hela vägen för mig. 
1200 Ms Points kostar det om man vill döda nallebjörnar på sadistiska sätt. 
 
Worms Revolution heter andra spelet som kom denna vecka och alla vet väl vad Worms är nu för tiden. Revolutionen i detta spel är nog den fysiska biten. Tyvärr så saknar jag fortfarande att grejor rasar när man skjuter sönder allt som kan hålla upp det. Hade så gärna vilja sett ett worms spel som tog vara på riktigt fysik i spelet, Nu låter det som om jag klagar på spelet och det gör jag inte. Tycker bara att det vore skoj med en riktigt remake, Jag kommer antagligen köpa detta spel när jag blir sugen på att döda maskar med sjuka vapen. 
1200 Ms Points kostar även detta spel spel. Ska man köpa ett spel av veckans spel så väljer jag lätt Worms. 

Veckans Xbox Live v. 39 & 40

Kategori: Veckans Xbox Live

För 3 veckor sedan så kom det ut det klassiska Marvel vs Capcom : Origins till xbla. Jag har skrivit det förr och men jag skriver det igen. Jag gillar fightingspel men gillar dem som inte är för överdrivna. Marvel vs Capcom är verkligen ett sånt spel som bara är alldeles för mycket. Kontrollen funkade fint men jag tänker aldrig spela det igen. 
Sen så kostar även spelet 1200 MS Points som jag tycker är alldeles för mycket för ett så gammalt spel,
 
Fire Pro Wrestling kom även det för 3 veckor sedan. Har man missat det så är det ingen förlust. Tråkigare och segare wrestlingspel får man leta efter. Jag såg lite fram emot spelet då jag trodde det skulle vara snabbt och överdrivet men instället så fick jag ett stelt och identitetslöst.
800MS Points för Fire Pro Wrestling
 
Förra veckan så kom det 3 nya spel från SEGA. Först ut så kom Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit. Ett action plattformsspel med sjuk rolig humor. Jag blev väldigt positivt överaskad av detta spel. Skön grafik och hysteriskt galet spel med tonvis med action. Kan varmt rekommendera detta spel. Har man även en PS3 med playstation Plus konto så får man nu ladda ner spelet gratis vilket jag gjorde direkt efter att jag provat demot. 
1200 Ms Points kostar spelet. Vet inte om det är värt de pengarna då jag inte spelet supermycket. Men riktigt kul det lilla jag spelat. 
 
NIGHTS into Dreams... Kom ut till Sega Saturn om jag inte har helt fel. Har alltid undrat vad detta hyllade spel var men efter att jag spelade demoversionen så förstår jag vad många gillar med spelet. Men för egen del så blev  gick det rätt fort för mig att stänga av.
800 Ms Points för de nostalgiker där ute. 
 
Sist ut denna gång så var det Sonic Adventures 2. Grafiskt så ser detta spel riktigt gammalt ut och Sonic har aldrig varit någon favorit för mig, Men ska jag spela Sonic så ska det vara i 2D och inte hypersnabb 3D som detta spel. Jag hade vid flera tillfällen i demot ingen kontroll på Sonic och kameran är inte den bästa. 
800MS Points även för Sonic Adventure 2. Inget köp för mig iaf
 

Dirt Showdown

Kategori: Spel Recensioner

Det var i sommras som jag skaffade mig Dirt Showdown och det var även då jag klarade spelet men glömde av att skriva recension då. Så nu är det väl dags att ge spelet ett betyg. Dirt Showdown är mer ett arkadigt bilspel än alla tidigare Colin McRae Dirt spel i serien. Spelet fick rätt så dåliga betyg när det kom ut men jag har haft väldigt kul med spelet trots det. Mitt favorit spelläge i spelet var inte själva racen utan Hoonigan Events vilket är att man får åka fritt på stora banor och utföra olika tricks. Hade riktigt kul med detta och letade upp alla hemligheter på de 2 banorna. 
Grafiskt så ser spelet riktigt bra ut men har vissa problem ibland med lagg iaf 360 versionen i loading sekvenserna. Ljudmässigt så låter det riktigt bra och jag gillar verkligen krascherna i spelet vilket har en skön tyngd. Kontrollen är även den riktigt bra då bilarna svarar som jag vill. I Singelplayer så finns det massa olika racetyper och demolition typer, Förutom Hoonigan så fastnade jag för 8-Ball som man kan prova på i demoversioen av spelet. Riktigt korta banor med många loppa och väldigt mycket tacklande. Me Like! Det ända jag kan klaga på är att vissa race är rätt trista och att singelplayer läget är lite för litet men förutom det så är jag nöjd med spelet. 
 
Betyg 
Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 7 av 10
 

Demo intryck

Kategori: Spel Intryck

Igår när Patrik kom över så testade vi lite olika demos och här kommer mina intryck av dem.
 
Marvel Avengers™: Battle for Earth är ett fightingspel som man styr med Kinect. Detta gjorde självklart att man blir väldigt reserverad på att detta kan vara underhållande på något sätt. Men jag hade faktist lite fel. Jag blev positivt överaskad över hur väl det ändå funkade. Dock så är detta inget bra spel bara för att kontrollen funkar bättre än väntat. Men jag blev ändå positivt överaskad. I demo versionen så får man spela som Hulken och Thor vilket var lite coolt men jag hade mycket hellre spelat dem i Marvel vs Capcom spelen än ett Kinect spel. Marvel Avengers™: Battle for Earth kanske kan vara ett halvokej fightingspel för barn.  
Forza Horizon är ett mer arkadigt bilspel om man jämnför med de 4 tidigare spelen i serien. Dock så gillar jag bilspel som är som Forza Horizon där man åker fritt över en stor öppen karta/stad som här är Colorado. Demoversionen hade bara 3 olíka race vilket var lite tråkigt men fick mig sukta efter mera. Grafiskt så kan det vara det snyggaste bilspelet någonsin även om jag hade velat ha ännu mera delar som gick sönder på bilarna efter en krasch. Jag kommer garanterat köpa detta spel när det släpps 23 Okt. Dock så kommer jag byta till engelska röster om det går då de svenska rösterna var pinsamt usla förutom GPS:n som lät som den ska göra.
Crash Time 5 : Undercover femte delen i serien som först kom till PC 2007 men sen har kommit i stort sett varje år till xbox 360 sedan 2008 och frammåt. I de tidigare delarna så körde man runt i olika städer i Tyskland men nu i del 5 så befinner man sig utanför städerna och kör mer på större vägar och i Alperna. Man är som titeln antyder en undercover polis där man ska ta fast smugglare. Grafiskt så ser spelet väldigt ojämt ut. Bilkrascherna är snygga men inte Burnout spektakulära. Bilarna och omgivningen känns rätt så förlegat. En ny sak med spelet är att man har tillgång till olika vapen i race som gör att man kan lägga ut spikmattor,olja, taizergun och nått slags "rep" som gör att man sätter fast det i bilen framför vilket gör att man får en extra skjuss frammåt. Detta var lite småkul men jag spelar mycket hellre Blur som har sköna vapen, bilar och banor.
   

Fable the Journey intryck

Kategori: Spel Intryck

I Tisdags så testade jag och Patrik demot till detta spel och det tog ganska så kort tid innan jag tröttnade av den sega tutorialen. Så Patrik tog över en snabbis. Sen när han hade spelat en stund så såg det roligare ut och jag fick ta över igen. Detta ska ska funka att spela i soffan men tyvärr så funkade det inte så bra hos mig då jag har så långt ifrån soffan och tv:n. Vi fick sätta oss på bordet och spela vilket funkade rätt bra trots att vi fick lite ont. 
Grafiskt så ser faktist spelet riktigt bra ut för att vara ett kinect spel och det känns ovanligt genomarbetat det lilla man fick se av spelet. Men jag blev faktist positivt överaskad. Skulle dock aldrig falla mig in att köpa ett sådant här spel till kinecten då jag tycker den passar bättre till simplare sällskapsspel/förfestspel som Kinect Sports, Hole in the Wall mm. 
Det är kul att Microsoft satsarpå Kinect och försöker göra lite mer av Kinect spelen än massa Minispelssamlingar. Men tyvärr så orkar inte jag stå upp och spela hela tiden eller använda mina armar med dålig precision.
 
 
 

Sleeping Dogs

Kategori: Spel Recensioner

Det var snart 3 veckor sedan sen jag klarade av Sleeping Dogs till Xbox360 och här kommer min recension av spelet. Som många vet så älskar jag spel som är fria alltså sandlådespel likt GTA, Saints Row och massa andra spel som t.ex Fallout och Skyrim.
Jag var väldigt osäker på Sleeping Dogs innan jag provade det men efter kanske 30-60min så var jag fast i spelet. Det som gjorde mig mest osäker på Sleeping Dogs på förhand var Bilkörningen och att det skulle vara tråkig fighting mekanik. Men ack så fel jag hade. Bilkörningen och fightingen funkar verkligen superbra. Körningen känns lite som ett Need for speed spel och fightingen är tagen från Batman Arkham spelen. Sämre förebilder kan man ju ha.
Sleeping Dogs handlar om Wei Shen som har jobbat som polis i USA men har nu fått jobbet som infilitratör i Hongkong där han ska sätta stopp för gängmedlemmarnas framfart inom droger, mord och rån. Wei kommer in i sitt gäng genom en gammal bekant som han umgicks med för längesedan. Efter ett tag så kämpar Wei med vad som är hans polisarbete samtidigt som han blir mer och mer involverad i gängets familjer.
 
Rent Grafiskt så ser spelet riktigt snyggt ut och som snyggast blir det när neonskyltarna lyser upp de regninga gatorna i Hong Kong. Karaktärerna är även de riktigt snygga även om vissa är snyggare än andra. Ljudmässigt så funkar spelet också väldigt bra med röstskådelspelarna men musiken på radiokanalerna när man åker bil är inget jag gillade så det stängde jag av efter kanske halva spelet.
Kontrollmässingt så är detta spel väldigt bra och Rockstar borde ta lärdom här eftersom spelkaraktärena i GTA spelen oftast är lite stela i sitt rörelsemönster, En smart lösning med spelet är att man kan trycka på vänster styrspak och då kommer de närmaste uppdragen. Detta gör att man slipper gå in i kartmenyn hela tiden och välja vart man ska åka nästa gång, smidigt och smart.
 
Många klagar på Sleeping dogs över att man är alldelses för brutal för att vara polis och visst ligger det något i det. Men gör man saker under uppdragen som att skada oskyldiga eller kör på lyktstolpar så får man minus i Polisraking vilket innebär att man inte går upp i level lika fort.
Sleeping dogs är en riktigt sleeper hit detta året och kan varmt rekommenderas till dem som suktar efter Grand Theft Auto 5 eller bara vill ha en bra sandlådespel med massa kung fu och hemligheter att hitta.
 
BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10
 
 

Bait

Kategori: Film Recensioner

Vad är värre än att drabbas av en tsunami? Det är att bli drabbad av en tsunami full med hungriga hajar när man storhandlar en lördag i köpcentret. Det är den legendariske regissören bakom Highlander-filmerna och Resident Evil som står bakom denna groteska och ruggiga rysare där ett australiensiskt köpcenter förvandlas till en makaber version av Sea World – med dig som bete!
 
Hajar är fascinerande djur tycker jag därför gillar jag hajfilmer trots att de oftast är rätt kassa. Denna hajfilm har även tsunamis som också är intressant att se på men tyvärr så är både tsunamin och hajarna riktigt fult gjorda och man ser direkt att de är animerade. Jag fattar inte hur det kan vara fulare nu 2012 än vad det gjorde för 15 år sedan. En annan grej med filmen jag störde riktigt mycket var att människorna var så sjukt korkade och de var riktigt handlingsförlamade i vissa tillfällen. Gillar man hajfilmer som jag så kan man ge den en chans i brist på annat men det är inget jag rekomenderar ändå.
 
Skulle gärna vilja ha tips på mer och bättre hajfilmer än denna.