Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Haloooo Reaach!

Kategori: Spel Recensioner

Igår möttes jag av eftertexterna i det senaste Halo spelet. Jag blev lite snopen på att slutet skulle dyka upp där det var. Anledningen till min snopenhet var att i alla andra Halo spel så är det alltid något riktigt actionfylld racingliknade slut men så var det alltså inte här.

Flyga runt med Jetpack är riktigt skoj och förgyller många fajter.

Första Halo kom 2001 och gjorde att första Xboxen överlevde. Nu 9 år senare så är nyheterna ganska så få. Vissa av nyheterna är nya vapen, olika förmågor(jetpack) och nya fiender. Givetvis så finns det mer nyheter som att man kan flyga runt i rymden men det är inte så mycket av spelet.

Fienderna känns aningen elakare nu och är givetivs ett plus.

Grafiskt så har det inte hänt så jättemycket från Halo 3 men det banorna är mycket större och skönare flyt i actionsekvenserna. Reach är en prologe till första spelet vilket betyder att man får spela som 1 av 6 spartaner. Ingen är lika cool som Master Chief. Man kan även spela kampanjen med 3 kompisar vilket är riktigt skoj. Självklart så kan man även köra Firefight och multiplayer mot folk över nätet vilket självklart kommer behålla livslängden på spelet.

Reach har slott försäljningsrekord och fick Xbox360 att öka med 100% i försäljning.

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 10 av 10
Hållbarhet 9 av 10


Upcoming movies

Kategori:

Tänkte jag skulle lista lite filmer som jag vill se inom en snar framtid.

30 Days of Night : The Dark Days
Salt

Cop Out 13 Okt
Machete 15 Okt
The Last Airbender
15 Okt
Tron Legacy 17 Dec
The Other Guys
Predators


Har ni några bra tips så är det bara att tipsa på!

TEKKEN

Kategori: Film Recensioner

För några månader sedan så la jag upp en trailer på den kommande Tekken filmen. Nu har jag sett den och här kommer mina tankar om den.

Handlingen till denna usla film är väldigt enkel. Filmen handlar om den unga Jin som ska hämnas sin mors död. Han anmäler sig till Tekken turnerningen och där är hans mål att döda Heihachi Mishima.

Jag tycker det är rätt så skoj att se spel som blir film även om de flesta filmerna suger så är det skoj att se karaktärerna i filmform. I Filmen så finns det inte så många kämpar som det finns i spelen vilket är väldigt synd. Sen är det också väldigt lite matcher mot vad jag hade trott. Skådisarna och historien är riktigt kassa och effekterna är inget att hänga i granen heller. 

Veckans Xbox Live v.39

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det bara ett ända spel och heter Hydrophobia. Hydrophobia handlar om ett stort fartyg under attack där man springer runt på och undviker alla möjliga fällor. Fällorna består i mest av vatten och eld. Senare får man även skjuta mot de som attackera fartyget men det fick man inte prova på i Trial versionen.

Grafiskt så är det riktigt fint och kan vara ett av årets snyggaste. Kontrollen var dock lite dålig tyvärr vilket gjorde att det känslan förstördes lite.

Hydrophobia kostar 1200Ms Points

The Invention of Lying

Kategori: Film Recensioner

The invention of lying handlar om alternativ verklighet där lögner inte existerar. Alla, till  och med politiker och annonsörer, säger sanningen - och ingenting annat än sanningen. Men när den misslyckade Mark (Gervais) upptäcker att det går att ljuga, inser han att oärlighet har sina fördelar. I en värld där alla tar för givet att varje ord som sägs är sant, lyckas Mark ljuga sig rik och berömd. Men ituationen växer honom snart över huvudet när folk börjar betrakta hans lögner som ett evangelium. Hela världen lyssnar andlöst till allt han säger - men ska han lyckas vinna sin älskades hjärta?

Invention of Lying är rätt så skoj till en början men efter en stund så undrar man varför människorna säger exakt vad de tänker. Bara för att de inte kan ljuga så borde de kunna hålla tyst tycker man. Första halvan av filmen är bra men andra halven är desto sämre.


Bye Bye Party

Kategori: Party!

I Lördags så hade Daniel Johansson och hans vän Christan ordnat en hejdå fest för deras vänner i Peach Pit. Jag drog med Patrik och tur var väl det eftersom Daniel aldrig dök upp.

Festens Tema var Sällskapsresan

Ett skönt gäng Sällskapsresande

Patrik och Fikusen

Dans Dans Dans

Charlotte och Mattias i mitten. De andra vet jag inte namnet på.

Enslaved

Kategori: Tvspel

Enslaved är en återberättelse av den 400 år gamla kinesiska romanen "Färden till västern" som i spelet har förflyttats till efter apokalypsen. Mans spelar som karakären Monkey som har blivit tillfångatagen av ett slavhandlar skepp och senare så träffar man på en tjej som heter Trip.

Enslaved är ett plattformsspel som liknar Prince of Persia väldigt mycket. Plattforms elementen är tyvärr väldigt stela då det är väldigt svårt att misslyckas med ett hopp eftersom allt känns väldigt styrt. Grafiskt så är Enslaved riktigt läckert och har en skön design. Kameran funkar lite halvdant tyvärr vilket gjorde fighterna i spelet lite röriga.

Trip är väldigt lik tjejen i Heavenly Sword. Det är iof samma utvecklare men ändå.

Arcania

Kategori: Tvspel

Igår så testade jag det fjärde spelet i Gotic serien som heter Arcania. Anledningen till namnet är nog att utvecklarna har velat börja om på en ny kula men ändå stanna kvar i Gotics universum.

Demot börjar med att man väcks av ens flickvän som berättar att hennes far vill prata med en. Man springer iväg till byn och upptäcker att bilduppdateringen är skamligt dålig. Vissa partier så känns det nästan som om det gick i slow motion.

Grafiskt så är det inte heller supersnyggt så bilduppdatering går ju inte skylla på det på det. Under demots gång så ska man döda lite goblins och hjälpa byborna med olika sysslor. Problemet är bara det att man inte riktigt vet vart man ska. Ibland så ser man på minikartan var man ska men ibland inte(mycket störande).

Spelet känns som ett Oblivion blandat med lite Fable och det är verkligen inte dåligt. Tyvärr så känns det som om spelet saknar karaktär.

Veckans Xbox Live v.38

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det mängder med spela för alla smaker.

Det första jag testade var Blade Kitten som är ett action/plattformsspel. Man spelar som en kattlik kvinna som kan klättra på väggar och döda fiender med sitt svävande svärd. Grafiskt så gillade jag stilen och komiken i mellansekvenserna. Men när man fick spela så kändes det inte lika skoj längre.

1200 MSP får du betala för Blade Kitten.

Alien Breed 2 : Assualt heter uppföljaren till det röjiga sci-fi liret som kom för några månader sedan. Detta spelet känns rätt så ovärt eftersom det är så pass likt orginalet. Visst är det skön action mot aliens men Lara Croft Guardian of the Light är mycket bättre.

800 MSP får du betala om du vill döda massa Aliens.

En annan uppföljare som kom igår var Death Spank : Thongs of Virtue. Detta spelat är också väldigt likt sin föregångare men nu är medeltiden utbytt mot krigstiden. Death Spank har fortfarande väldigt skön humor men jag hade velat se mer förändringar.

Death Spank kostar även det 1200MS points.

3:e och sista uppföljaren denna veckan är Serious Sam HD : The Second Encounter. Jag ägde detta spel på första xboxen men då kunde man spela delad skärm med en kompis vilket inte går nu. Visst är grafiken upphottad men jag kommer inte spendera några pengar på detta om jag inte kan lira tillsammans i samma soffa. Det går att spela över Xbox live men det orkar jag icke. Tycker du om överdriven och snabb action så kan det var värt att kolla in.

Serious Sam HD : TSE kostar även det 1200Ms Points

mobiluppdatering

Kategori: Allmänt

Det är onsdag och oftast så brukar jag hinna spela och skriva om veckans xbox live arcade spel. Denna onsdagen så har jag inte hunnit testa alla spelen så det får bli veckans xbox live imorgon istället. Nu blir csi Miami och sen sova.

Sofftish

Kategori:

Idag åkte vi som sagt till Tibro för att kolla på soffa. Det ända vi hitta i Tibro var en stor spegel för 300kr vilket var ett riktigt kap. När vi kom tillbaka till Skövde så gick vi in till EM möbler och hittade soffan vi verkligen ville ha. Nu när vi mätt lite i lägenheten så inser vi att den är lite stor men det går nog att lösa.

Så här ser soffan ut som vi är intresserade av dock så ska vi ha en annan färg.

22 September

Kategori:

Idag är Åsa ledig så vi hade tänkt att åka till Robin Söderlings hemstad Tibro för att kolla på soffa. Hoppas verkligen vi hittar någon bra och prisvärd soffa. Skulle vi inte hitta någon i Tibro så vore det riktigt dåligt eftersom det är sveriges största möbelstad.

Premiär av Vibe

Kategori: Party!

I Lördags så hade vi en liten spontanfest hos efter att vi hjälpt Pontus & Sofie att flytta. Efter förfesten så gick alla till Vibe utom Åsa och Louise som gick till Husaren. Vibe är gamla kosmopol och det var ingen förändring på stället förutom namnet vilkte var riktigt kasst.

Min honey <3 på förfesten

I´M THE WATCHMEN

Pontus mosade en flyga med skon.

Helgens fråga : Hur FAN kan man sitta med en täckjacka och möss på krogen?

2 somriga filmer i höstmörkret

Kategori: Film Recensioner

När Day hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva där Day sätts i livsfara och måste avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på.

Detta är handlingen till en mycket överdriven actionkomedi med glimten i ögat. Tom Cruise & Cameron Diaz känns inte så värst trovärdiga i rollerna men vad gör det. En skön rulle som får en att längta tillbaka till sommaren.
Cliff och Cydney är ett äventyrslystet par som firar sin smekmånad genom att backpacka på vackra Hawaii. När de träffar en grupp vettskrämda fotvandrare som berättar om ett hemskt mord på ett annat nygift par på ön, börjar de ana att deras drömresa kommer att förvandlas till en mardröm.

A Perfect Getaway var rätt så spännande film men tyvärr så hände det inte speciellt mycket förrens mot slutet. Hade det bara hänt lite mer i filmen så hade jag nog gett filmen ett högre betyg. Utan att spoila för mycket så är inte allt som det verkar i filmen.

Demotest

Kategori: Tvspel

WRC står som bekant för World rally championship. Det senaste WRC kommer aningen försent då det känns lite gammalt redan innan det har släppts. Styrningen är mer simulation än Colin McRae Dirt serien och grafiken ser ut som om det skulle kommit för 2 år sedan eller nått. Nä vänta på Dirt 3 istället om man ska ha ett Rallyspel.

Fult
Legend of the Guardians är baserat på filmen med samma namn. När spel blir film så brukar det sluta med en lite katastrof och så även här. Demo versionen går ut på att man flyger med sin uggla och ska förstöra torn som slungar iväg eldbollar mot en. Åh! Så spännande. Det känns som ett flygspel fast flygplanen är utbytta mot ugglor.

Fulare
Quantum Theory är ett riktigt dyngspel. Jag har iof bara spelat demoversionen men jag kan sätta flera tusen på att det är ett dyngspel rakt igenom. Designmässigt & spelmässigt så påminner det om en fulare kusin till Gears of War serien. Bakgrunderna i spelet ser ut som plast som är överdraget av smält choklad. Fienderna man möter är skitfula och exploderar till en gul sörja när man dödar dem. Detta är nog ett av årets sämsta spel tror jag.

FULAST

Resident Eviiiil 3D

Kategori: Film Recensioner

Världen ödeläggs av ett virus och gör offren till zombies, och Alice fortsätter nu sin resa för att hitta överlevare och sätta dem i säkerhet. En dödlig kamp med företaget Umbrella Corporation eskalerar och Alice får oväntat hjälp från en gammal vän. En ny ledtråd leder Alice och hennes följeslagare till Los Angeles, men när de kommer dit har zombies tagit över staden – och en dödlig fälla väntar.

Detta är alltså handlingen till senaste Resident Evil filmen som vi kollade på igår. Mina förväntningar var verkligen i bott vilket gjorde filmen mycket bättre än väntat. Milla Jovovich var lika cool som vanligt dock så fanns det en del pinsamma scener. Vissa 3D effekter såg väldigt inklistrade ut men oftast så var det riktigt najs. Mycket bättre skärmdjup än i Toy Story 3.

Årets bästa zombierulle?Guys night out

Kategori:

Ikväll blir det äntligen lite grabbkväll. Det var längesedan som man umgicks ett kompisgäng nu. Det kommer nog bli lite spelande och sen blir det Resident Evil Afterlife på bio. Jo jag vet att trailern till filmer suger riktigt mycket. Men samtidigt så vill jag se denna filmen eftersom jag sett alla andra Resident Evil filmer på bio. En annan grej som gör att filmen känns värd och kul att kolla på är ju att den går i 3D vilket ska blir skoj.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så vill jag rekomedera Ramones låt Blitzkrieg Bop. ENJOY THE MUSIC.

FIFA VS PES

Kategori: Tvspel

Då var det dag igen då. Årets fotbollskrig närmar sig och jag har testat båda demoversionerna av FIFA11 och Pro Evolution Soccer 2011.

PES var kungen av fotbollsspel på Playstation 2 men nu under denna generationen av spelkonsoller så har FIFA kommit tillbaka och gått om. Jag är inget stort fotbollsspel fan så jag har lite svårt att se vilka förändringar det är från föregående år. Så jag gjorde en jämnställningen spelen emellan här nedan.FIFA 11 är vinnaren detta året. Dock så var det alldeles för lätt. Jag hade gjort 2 mål efter 12 minuter. Men det går iof välja en svårare svårighetsgrad.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna vecka så har det dyk upp massa demos och annat på Xbox Live Marketplace. Veckans arkad spel där emot är 3 till antalet. 

Sonic Adventure är spelet som jag fick för mig skulle vara det kommande Sonic 4 Episode 1. Gissa om jag blev besviken när jag upptäckte att detta var ett av de första spelen till Dreamcast. Sonic började sin formsvacka ungefär när detta kom ut och det har bara fortsatt neråt. Förhoppningsvis så blir det bättre när Sonic 4 kommer. Men den som lever får se.

Vill man springa runt som sonic eller korkade vänner så får man betala 800Ms Points.

Space Invaders : Infinity Gene heter ett av 2 shooters denna veckan. Infinity Gene är en skum variant mellan space invaders och alla möjliga rymdshooters har släppts. Väldigt stilrent men inget jag fastnade för.

Space Invaders : Infinity Gene kostar även det 800Ms Points

Sista spelet denna veckan var även det sämsta. KOF Sky Stage heter det och är en Shooter där du spelar som en av 6 fighters från spelet King of Fighters. Ett mycket tråkigt spel som inte är värt några pengar.

KOF SKY STAGE kostar 800Ms point

EA at TGS2010

Kategori: Tvspel

Imorgon startar Tokyo Game Show men redan imorse svensk tid så hade EA sin Presskonferans. Jag såg på den och jag blev aningen besviken på nyheterna. Här kommer en sammanfattning.


  • My Garden : Är ett Nintendo 3DS spel där det går ut på att odla blommar i en trädgård. Kändes som en sämre version av Viva Pinata i 3D.
  • Create : Är ett spel där du kan skapa olika banor och sedan lösa olika pussel på oändligt många sätt. Känns också det som ett Little Big Planet utan sköna karaktärer.
  • FIFA 11 : Inget nytt visades denna gång utan att man kunde spela som målvakt. Men det visste alla redan typ.
  • EA Sports MMA : Ser ut som en smidigare variant av UFC fast med fulare grafik.
  • Dead Space Exctraction : som kommer till PS3 Move. Ser lika "kasst" ut som till Wii.
  • Alice Madness Returns : Ser faktist rätt skoj ut men trailern man fick se sa inte mycket.
  • Shadows of the Damned : Är skapat av skaparen till Resident Evil och Suda51 som har gjort bl.a No More Heroes till Wii. Ett action spel med demoner.

Det var väldigt få nyheter och inget som man blev peppad på alls. Det var väldigt mycket segt snackade och ibland kändes det som en Power Point presentation av spelen.

 

Top 10 Hardest Nes Games

Kategori: Tvspel

Reach Unboxing

Kategori: Tvspel

Idag vaknade man rätt så trött som vanligt men när jag förstod att det var Tisdag den 14 September så blev jag aningen piggare. När Åsa hade cyklat till jobbet så tog jag min cykel och cyklade till stan för att hämta Reach.
Här kommer lite bilder från uppackningen.

YES! Jag har fått en spelintresserad kisse.
                   

Här är bara lite av alla mänger olika dokument som hängde med i dagboken.

Killer Klows from outer space

Kategori: Film Recensioner

Studenterna Mike och Debbie är ute på sin första date och pluggar flitigt på sina anatomiska studier när de plötsligt avbryts av vad som verkar vara en meteorit som faller till jorden. Nyfikna kör de ut mot platsen för nedslaget för att upptäcka... ett cirkustält?! Lyckligt ovetande har Mike och Debbie stött på något otroligt; cirkustältet är i själva verket en utomjordisk farkost! Men de skall snart bli varse om att den här cirkusen inte är något skämt. Passagerarna består nämligen av mördarclowner från yttre rymden som har kommit till jorden för att göra allt annat än att underhålla!

På 80-talet så kunde man göra filmer som denna vilket jag tycker är hur skoj som helst. Visst det är en meningslös film med horribelt dåliga effekter men vad gör det när det är så dåligt bra. Filmen var faktist oväntat bra fast man får ta allt med en klackspark. Tycker man om dålig humor med en knutta skräck så är detta filmen för dej. Kolla in trailern och se om det är något att ha..

Two more movies

Kategori: Film Recensioner

Prince of Persia The Sands of Time är en kapplöpning mot klockan när den modige prins Dastan motvilligt går med på att hjälpa en rivaliserande prinsessa att skydda en magisk dolk, som ger dess innehavare makten att vrida tillbaka tiden och därmed styra världen.

Detta är handlingen till spelfilmen The Sands of time. För en film som är baserad på en spelserie så funkar det faktist förvånansvärt bra. Jag säger inte att filmen är bra utan att den är förvånanstvärt bra.
Jake Gyllenhaal har verkligen biffat upp sig sedan min favoritfilm Donnie Darko men jag vet inte om det är till det bättre.Ryans far har just avlidit och det enda han vill är att genomföra begravningen som planerat, vilket inte är det lättaste med en galen familj på halsen. Brorsan är mest intresserad av att ragga tjejer, en annan släkting är övertygad om att fadern är vid liv i kistan och en mystisk pillerburk dyker ständigt upp.

Death at a Funeral är en remake av den engelska versionen som kom för 3 år sedan. Jag såg även den och måste säga att nyversionen är helt onödig. Visst får man med massa amerikanska stjärnor men det känns helt onödigt. Det är en rätt jobbig film som man tappar intresset av ganska snabbt. Om man ska se någon av dessa filmer så ska man se den engelska som heter Trångt i kistan här i sverige.


Mario 25år

Kategori: Tvspel

Idag är det Marios födelsedag. Det var 25år sedan som första Super Mario Bros dök upp i Japan. Grattis Nintendo som har lyckats hålla sin karaktär levande så himla länge.

überkass trailer på überkass film

Kategori:

Förra året så kom denna filmen ut och jag fattar ärligt talat inte vart producenten har varit de senaste 20 åren. Så usla effekter har jag nog inte sett på många många år.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt heter In The name of the Octopus och framförs av Hellacopters. Jag har ingen bra anledning denna veckan bara att jag börja tänka på den.

She's Out of My League & The A-Team

Kategori: Film Recensioner

Kirk Kettner är i tjugoårsåldern och arbetar som säkerhetsvakt på flygplatsen i Pittsburgh. Han hänger fortfarande mest med sina gymnasiepolare samt arbetskamraterna Jack, Stainer och Devon. Samtidigt drömmer han om att få tillbaks sitt ex, Marnie som dock gått vidare för länge sedan. Kirk verkar ha nöjt sig med att upprätthålla detta status quo i livet – tills den dag Molly svischar igenom hans säkerhetskontroll och glömmer sin mobiltelefon.

Molly är smart, sofistikerad – och sagolikt snygg. I en annan liga än Kirk, helt enkelt. När Kirk är vänlig nog att söka upp Molly och återlämna hennes telefon erbjuder hon sig att återgälda honom med ett par hockeybiljetter. Han accepterar, utan att för en sekund tänka att han just blivit utbjuden på en date av sin drömtjej.

She´s out of my league var faktist förvånastvärt rolig. Mina förväntningar var att den skulle vara lika halvdassig komedi som de flesta nya komedierna men så var inte fallet. Visst var det en väldigt förutsigbar film men det får man leva med om man ska se komedier. Av någon skum anledning så tyckte jag att tjejen i filmen var väldigt lik en ung Nicole Kidman.


TEAM består av B.A. Baracus en flygrädd vapenexpert med en fäbless för allt som glimmar, Templeton ”Face man” Peck som kan snacka omkull vem som helst vilket i de flesta fall innebär en eller fler kvinnor och Howlin ”Mad” Murdock diagnostiserad galning och lysande pilot.

När jag var en liten skit så satt jag ofta och kollade på den gamla serien A-Team och jag tyckte det var det bästa som någonsin gjort typ. Nu 15 år senare när filmen har kommit så har det ju hänt en del i action genren. Men A-Team känns fortfarande relevant. Visst är det fruktansvärt överdrivet men filmen har glimten i ögat och kommer undan med det mesta. Riktigt bra action och skön humor.

LIMBO

Kategori: Spel Recensioner


Det är mörkt och ogästvänligt men ändå så kan jag inte sluta spel. Bara lite till tänker jag hela tiden. Limbo är ett pusselplattformsspel. Man dör väldigt mycket i detta spel men det är inte så jobbigt eftersom man alltid får börja om precis innan fällan där man dog.

Tror du Limbo är något för dej så Köp det här!

Grafiskt så består Limbo bara av svart & vitt med gråskalor vilket gör utseendet väldigt speciellt. Limbo är ett riktigt härligt spel och är nog årets bästa XBLA spel.

Grafik 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10


Mafia 2

Kategori: Spel Recensioner

Då var det dags att skriva lite om Mafia 2 igen då. Mafia2 börjar med att man får spela som Vito i andra världskriget men man blir skjuten i axeln. Man åker tillbaka till sin hemstad Empire City. Där fastnar man ganska snabbt i maffians grepp eftersom barndomsvännen Eddie har kontakter där.
Vito klagar verkligen inte på alla snabba pengar men allt som är bra har oxå en dålig sida vilket Vito upptäcker rätt så fort.

Mafia 2 är väldigt storydrivet och skulle man vilja åka runt och leka som i GTA serien så hittar man inte speciellt mycket att leka med. Det går till ungefär såhär : Du vaknar upp av att det ringer. Du svarar i telefonen och personen i andra ändan säger var ni ska mötas upp. Du tar en bil och åker dit och sedan får du skjuta ner lite folk. Sen åker du hem och sover och börjar om igen.

Visst kan man tycka att det blir enformigt men samtidigt så vill man se alla mellansekvenser som är riktigt bra regiserade. Mafia 2 är snyggt men inte alls så snyggt som man föreställde sig för 3 år sedan. Det finns vissa stela moment i spelet och siktet är inte så bra som jag hade hoppats.

Det är ett bra spel med mycket bra regi och mycket bra musik men jag hade verkligen hoppats på mycket mer och längre spel.

Grafik : 8 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 7 av 10

update

Kategori: Allmänt

Ikväll innan idol så klarade jag av mafia2, så imorn blir det recension av det o limbo som jag klara igår. Idag har jag oxå köpt lite träningsredskap. Imorn blir det teori och lite övningskörning. Nu blir det film med honey. Bye Bye

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel


Denna veckan så kom det ut 2 spel och ett av dem heter Plants VS Zombies. Det är ett towerdefence spel som jag har velat prova på ett tag nu eftersom det har blivit rätt så populärt. Det är som sagt ett tower defence spel med allt vad det innebär. Det finns många olika växter att använda mot zombierna. Jag var lite småunderhållen av spelet men jag tror faktist det passar sig bättre i bärbart format. Så jag hoppas att det kommer till Android.

Plants VS Zombies var ett vackert spel men lite mer effekter hade inte skadat. 1200 MS Points får man betala för att döda lite.

Andra spelet denna veckan är ett dans spel som heter Dance! Jag har aldrig riktigt gillat dans spel eftersom det känns så orealiskt att hoppa på en matta hela  tiden. Det blir lixom ingen dans utav det. Så jag tror faktist detta spelet hade mått bra av att vänta i ca 2 månader så att det kunde släppts till Kinect som kommer i November.

Dance! ser ut som skit rent grafiskt men vad kan man begära för 800Ms Points.  

Film Besvikelser

Kategori: Film Recensioner

I lördags så hade vi filmkväll och då hyrde vi filmen The Day of the Apocalypse. Visst vi hade väl inga större förväntningar.  Men när vi satte i DVD:n och kollade så började man ana oråd när vi såg menyerna. För det första så såg de riktigt gamla och usla ut. När vi hade tryckt på PLAY så ser vi att filmbolagen inte är nått kända och sen värst utav allt är att UWE BOLL(en av världens sämsta producenter) har gjort denna. FUUCK! Var min först tanke.

Visst man ska alltid ge filmen en chans och det gjorde vi. Dock så skrattade vi mest åt hur värdelös skådespelarna var och hur dåligt filmen var.

I USA och andra länder så heter filmen the Final Storm men låt er inte luras av det.


En epidemi sprider sig bland befolkningen. Tusentals faller offer för viruset, men snart skall det verkliga problemet uppdagas; de döda vägrar fortsätta vara just DÖDA. Det driver runt horder av Zombies överallt och de är ute efter människokött. Hårdföre Sarge leder ett deserterat militärförband på jakt efter en fristad. Hans gäng tvingas välja sida; att döda allt i sin väg för att överleva eller försöka rädda det lilla liv som är kvar hos de levande döda!

Survival of the dead är gjord av George. A. Romero vilket borde innebära bra zombiestandrad men tyvärr inte här. Det tråkiga med denna filmen är att Zombierna är hur långsamma som helst och verkar inte vara nått skräckinjagande för folket. Vilket gör att det känns mer som en komedi om zombies som inte är rolig.

Night of the living dead och alla andra George. A. Romero rullar har varit rätt okej. Men med denna film så vet jag inte längre om jag kan lita på George. A. Romeros kvalitet längre.
 

Maxi Vegas

Kategori:


Så här ser soffan ut som jag och Åsa föll lite smått in love with. Den har både en divan och en skön myshörna. Tyvärr så var den lite väl stor för vårat vardagsrum för att det ska bli snyggt. Men vi får se vad vi hittar på. Nu vet vi iaf vad vi vill ha och ska försöka hitta något liknade som helst är några tusenlappar billigare.

Lara Croft and the Guardian of Light

Kategori: Spel Recensioner

För några veckor sedan så dök det upp ett nytt Lara Croft spel som jag skrev om. Nu har jag och Stefan klarat av spelet och jag måste säga att jag är väldigt överaskad av hur bra det faktist var. The Guardian och Light är inte lika något annat Tomb Raider spel och kanske är det lika bra eftersom detta blev så bra som det blev. Visst finns det problem med spelet men inget som hindrar ett köp för 120 kr.

Tomb Raider är snyggt om man inte kollar in filmsekvenserna som består i stillbilder med prat. Kontrollen funkar jättebra och att spela med en vän var riktigt skoj. Ibland så var det riktigt mycket action men det blandades med pusselmoment i en fin harmoni. Visst karaktärs modellerna är inget att hanga i granen men det gör inte så mycket. Om inte Limbo hade kommit detta året så hade nog detta kunnat bli årets xbox live arcade spel.

Det finns mänger med olika vapen och relics i spelet vilket gör att man kan spela lite som man själv vill.
Grafik : 8 av 10
Ljud : 8 av 10
Kontroll : 9 av 10
Hållbarhet : 8 av 10

AVGN : Back to the Future

Kategori: Tvspel

Angry Video Game Nerd är äntligen tillbaka och denna gång så tar han sig an Tillbaka till framtiden spelen. Mycket Nöje.

Hell yeah baby!

Kategori: Tvspel

Duke Nukem Forever som har varit under utveckling i ca 12 år kommer äntligen komma nästa år. Här är beviset.

Case Mate

Kategori: Allmänt

Igår på Expert så fick vi äntligen in lite displayskydd och skal till HTC Desire. Tyvärr så fick vi bara in vitt och rosa skal men när de cromade silver skalen kommer in så ska jag köpa ett.

Grown Ups

Kategori: Film Recensioner


En komedi om fem vänner som är före detta lagkamrater som har förenats för att hedra sin gamla tränare som har gått bort. Tillsammans med fruar och barn spenderar de en weekend tillsammans.

Detta är alltså handligen till en film på pappret ser ut att kunna bli hur kul som helst med skådisar som Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, Rob Schneider och David Spade. Visst handlingen är inget vidare men jag hade hoppats på en hel del skratt. Tyvärr så blev inte fallet. Filmen var underhållande i vissa scener men det hjälper inte en hel film. Better Luck Next Time.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

YES! Jag kom ihåg veckans låt denna gången. Så därför ska vi fira med lite bra musik som jag har haft på hjärnan. Låten heter Possibility med Lykke Li.
En annan låt som jag lyssnat på för skoj skull är Dolph The Man av Christian Hedlund från Rix FM.

2 demo intryck

Kategori: Tvspel

Vanquish heter det kommande spelet från mannen som gjorde det hyllade Resident Evil 4. Hans nya projekt är en japansk version av den västerlänska tredje persons genren. Man märker att det är ett japansk spel vilket syns i att det går väldigt fort och att det är väldigt mycket action med robotar. Vanquish är rätt skoj men tyvärr så kändes det som om man bara gick från "rum" till "rum" och sköt på allt som rörde sig i stort sett. Snyggt, snabbt och bra kontroll.   


Det var ett tag sedan som Naruto Ultimate Ninja Storm 2 kom ut på xbox live men först nu så har jag fått tummen ur och skriva om det. Grafiskt så är det riktigt snyggt eftersom det liknar förlagan väldigt bra. Jag har verkligen ingen kolla på Naruto men man har ju sett lite av animeserien på tv:n. I demoversionen så får man möta en boss och det är allt man får göra i demot. Det var lite småtrevligt men inget som får mig köpa spelet.


2nd September

Kategori:

Idag har jag jobbat hela dagen och nu är det dags för lite relax framför dumburken med min älskling. Imorn är det fredag och då ska jag vara ledig och då hinner jag skriva 2 recensioner och 2 demo tester. Ska även komma ihåg att skriva om veckans låt.
Senare på kvällen så blir det kräftor hos Mor & Freddie.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom veckans spel av någon skum anledning i tisdags och är en prolog till det kommande spelet Dead Rising 2. Veckans spel heter alltså Dead Rising 2 : Case Zero och utspelar sig några månader före det andra spelet i denna zombiesaga.

Dead Rising ett var riktigt skoj men tyvärr så var det ett mycket dåligt sparsystem. Jag har läst att sparsystemet i Case Zero och ska vara dåligt men det är inget jag testat. Case Zero är Xbox360 exklusivt och erfarenhetspoängen hänger med från detta till Dead Rising 2.
Case Zero kostar ynka 400MS Points och är ett givet köp.