Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

iPhone 5

Kategori: Allmänt

Igår fick jag min efterlängtade iPhone 5. Dock så blev jag lite orolig när inte avin hade kommit med posten och när jag chattade med kundservice så kunde de inte se min beställning tack vare att jag beställt i butiken. Tiden gick och efter att jag gett upp hoppet så fick jag ett sms från posten att jag hade en paket att hämta ut. Så grymt gött. Jag cyklade iväg och hämtade upp den och sen tog jag bussen till Patrik för spelkväll. Det tog ett bra tag innan jag kom igång med min iphone5 för att jag ville ha tag på mitt icloud konto och jag hade glömt lösenordet vilket var lite klantigt. Men efter många försök så kom det äntligen igång och då kunde spelkvällen börja.
 
Vi körde spelet med det långa namnet supersonic acrobatic rocket-powered battle-cars, NHL13 och Blur. En trevlig afton med ett inte lika trevligt slut. 
 
 

Lorax

Kategori: Film Recensioner

Tolvårige Ted är redo att göra vad som helst för att hitta ett levande truffulaträd och imponera på sin drömtjej. När han ger sig ut för att leta upptäcker Ted den otroliga historien om Lorax, en butter men charmig varelse som är skogens beskyddare.
 
I sommras när jag Åsa, Jonathan, Louise och Johanna var på Liseberg så pratade Johanna så gott om denna filmen. Hon sa att den var superrolig och skulle köpa den så fort den kom på DVD. Detta gjorde ju att man blev lite nyfiken och nu när man sett den så är jag lite besviken efter all hype. Men det är absolut ingen dålig film men jag hade förväntat mig mera. Rent handlingsmässigt så var filmen bra men lite seg ibland. Sen så gillade jag inte den grafiska designen på filmen. Vill gärna ha mera detaljer i de animerade filmerna. Men har man inte sett den och vill ha en helt okej animerad film med bra handling så är detta en bra film.

Resident Evil : Retribution

Kategori: Film Recensioner

Alice är det ultimata vapnet och är tillfånga tagen hos Umprella Corpiration långt ner under vattenytan utanför Rysslands kust. Det blir Ada Wong, Wesker och några tills uppgift att fria henne från det stället så hon kan stoppa invasionen av zombies.
 
Förra filmen som kom 2010 blev jag positivt överaskad av då trailern för den var makalöst kass. Samma sak trodde jag nästan det skulle bli med denna filmen men sån tur hade jag icke. När filmen börjar så fattar man knappt någonting men det förklaras som tur är lite senare i filmen. 3D effekterna som var häftiga för 2 år sedan är fortfarande bra men inget jätte spektakulärt. Handlingen i denna schizofrena film är inget vidare men det har i och för sig ingen Resident Evil film haft. Dock så är denna faktist sämst rent handlingsmässigt.
En grej med filmen som jag gillade trots dåligt utförande var att många karaktärer från spelen är med. Ada Wong och Wesker nämnde jag tidigare men så finns även Barry Burton(Resident Evil), Leon S. Kennedy från de flesta Resident Evil spelen och Jill Valentine också från de flesta spelen.
 
Har man sett alla tidigare filmer på bio som jag och kompisgänget har gjort så tycker jag man kan se även denna. Men gillar man inte filmerna så ska man verkligen hålla sig borta från bioduken. Det fanns många element i filmen som var riktigt kassa som t.ex ett gäng töntiga nazi zombies med vapen som var helt värdelösa på att skjuta. Hur kan ca 40 zombies med vapen missa 6 personer som är 20m framför dem när de träffar allt annat som är både bakom och framför är ett väldigt stort frågetecken.
 
 
 

Veckans Xbox Live v.38

Kategori: Veckans Xbox Live

RAW (Realms of Anchient War) heter det Diablo doftade spelet som kom denna veckan till Xbox live arcade. Jag blev riktigt nyfiken på spelet när jag såg att det skulle komma men tyvärr så tyckte jag inte det var så skoj som jag hade hoppats och trott. Grafiskt så såg det helt okej ut men lite tråkiga färger och karaktärer som man mötte i spelet, Det bästa med spelet tyckte jag var kontrollen som funkade väldigt bra. Hade bara spelet haft ett roligare stridssystem så hade jag säkerligen köpt spelet direkt men nu blev jag lite osäker. RAW kan ju bli kul om man spelar med en kompis online men jag vänder mig mot Borderlands 2 som släpps imorgon istället för att få en grym lootfest. 
1200 Ms Points kostar Raw vilket inte känns riktigt värt. 
 
Jet Set Radio spelade jag på min första xbox vilket var typ år 2001-2002, Nu 10 år senare så tyckte jag inte spelet var lika skoj som då. Jag kommer ihåg att jag spelade det riktigt mycket när det begav sig men nu idag när jag provade det så tröttnade jag riktigt snyggt. Jag tycker om spelet för att det är så pass orginellt men inget som får man att spendera ca 90kr. Ska man köpa ett celshadat spel denna vecka så är det lätt Borderlands 2.
800Ms Points för ca 10 års gammalt spel

Hardcore Superstar : Run to your Mama

Kategori: Musik

Filmade när Hardcore Superstar spelade Run to your mama i Falköping. Nu ligger det på Youtube. Inte världens bästa kvalitet på varken bild eller ljud men det funkar iaf.
 

Last Hardcore Superstar tourstop

Kategori: Musik

Det var ett tag sen nu som jag, Åsa och Louise åkte till Falköping för att besöka Breda Blick och kolla på Hardcore Superstar.

Det togs en hel del bilder under spelningen men denna är nog ändå min favorit. Ölen ser verkligen inklippt ut.

Veckans Xbox Live v.37

Kategori: Veckans Xbox Live

Happy Tree Friends False Alarm
Är väldigt likt den gamla klassikern Lemmings. Det är spelarens uppgift att få alla karaktärer levande igenom alla sadistiska fällor som lurar på banorna. Det löser man genom att t.ex täppa till farlig gas med att kasta något klägg som sätter sig i vägen. Spelet är ovanligt billigt men jag spelar faktist Lemmings hellre,
400 Ms Points för den som älskar Happy Tree friends
 
Red Johnson´s Chronicles
Är ett klassiskt peka klick spel med ointressanta karaktärer. Jag blev så uttråkad av spelet att jag stängde av relativt fort, Det var väldigt mycket cutscenes under trialverisonen vilket jag inte har något emot om de är bra men här var de väldigt oengagerande.

800 MS Points för denna sörja. Finns så mycket bättre alternativ. Varför inte välja Monkey Island spelen.
 
Double Dragon Neon
Denna remake av orginalet var rätt så kul att spela med en kompis men inget jag skulle lägga pengar på. Det som gjorde spelet lite intressantare var att man kunde hitta olika powerups som gjorde olika skada. Det och musiken var väl de grejorna med spelet som jag tyckte om resten var stelt och enformigt.

800Ms Points får man spendera om man gillar beat em up spel och i synnerhet Double Dragon,
 
Mark of the Ninja
Påminde en hel del om Shank på den grafiska stilen men detta gillade jag mera eftersom det var mera smyga och lite problemlösning i hur man skulle förbli oupptäckt. Dock så räddare det inte spelet vidare mycket då det finns roligare liknande spel. Jag tipsar om Shadow Complex som iof är mer action men också mycket bättre.
Mark of The Ninja kom förra Fredagen men det såg jag först i Onsdags.

Mark of the Ninja kostar 1200 Ms Points. 800 hade varit mer värt tycker jag.
 
Joe Danger 2 ; The Movie
Är likt sin föregångare men i detta spelet så är det mycket mer varierande fordon och terräng. Spelets grafik är väldigt charmig och det händer saker på skärmen hela tiden. Dock så är det lite för arkadigt för min smak. Jag väljer hellre Trials Evolution. Det är absolut inget tråkigt spel men inget jag väljer att lägga mina pengar på heller.

Joe Danger 2 : The Movie kostar även det 1200 Ms Points.
 
 
 
 

Veckans Xbox Live v.35 & v.36

Kategori: Veckans Xbox Live

Rockband Blitz kom ut förr förra veckan på Xbox Live Marketplace och det är ett klassiskt musikspel med mera arkadstuk. Spelet spelas med en vanlig xbox kontroll och funkar si så där. Jag hade mycket hellre spelat med en vanlig gitarr som i de vanliga Rockband spelen. Det som gör Rockband Blitz lite speciellt är att man spelar alla instrument samtidigt kan man säga. Det gäller att hålla koll på både trummornas poäng som gitarr, sång och bas.
Rocksmith Blitzkostar 1200 MS Points
 
Förra veckan så kom det ut 2 spel och det första av dem jag provade jag Dogfight 1942. Det är ganska så lätt att förstå att att detta spel är ett flygplansspel under andra världskriget om man läser namnet. Dogfight 1942 är ett väldigt standard arkad flygsspel. Ett helt okej spel men inget speciellt spel som jag kommer lägga ner något mer tid på.
Dogfight 1942 kostar även det 1200 Ms Points
 
Sista spelet ut denna gång heter Kung Fu Strike : The Warrior´s Rise vilket är ett beat em up spel med sjukt överdriven action. Jag gillade verkligen inte spelet till en början men det blev aning bättre när jag hade provat på det en stund. Men det hjäpte inte för att jag skulle stänga av spelet och ta bort de snabbt från xboxen.
 

Kung Fu Strike kostar 800MS Points
 
 
 
 
 
 
 

Matfestivalen 2012

Kategori: Party!

I Helgen som var så var det dags för årets upplaga av Matfestivalen. Jag slutade på Gamestop efter 6 och kom hem till lägenheten som redan var halvfull med folk. Vi var ungefär 30 pers på festen vilket var riktigt awesome men när vi gick ner på stan så tappade vi bort hälften ungefär vilket var tråkigt. 
Av någon anledning så togs det inga kort ute på krogen. Kanske för att batteriet dog i mobilen och att jag glömde kameran hemma. Better luck next time! Tack alla för en riktigt kul förfest