Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Jag har glömt...

Kategori: Allmänt

Att berätta att jag fick min Htc Desire i Onsdags. Den är underbar och blir bara bättre och bättre för var dag ju mer jag lär mig. Nu ska jag dra ner på stan och fixa lite grejs inför Morgondagen då det är fest för Pontus och Patrik.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan har det varit ganska dåligt med lyssningen av musik så därför har jag inte haft det så lätt att välja veckans låt. Så därför så tar jag en låt som jag har hört väldigt mycket tack vare Åsa. Fix You med Coldplay

Den som väntar på något gott

Kategori: Party!

Yes nu har jag äntligen fått tummen ur och ska lägga upp lite bilder från min födelsedagsfest.

Anna, Jenny & Linda

Malin( den mest pratglada människan jag mött), Åsa och Katrin

Patrik och Frida som var en schysst göteborgare

Jennys "ragg" eller nått

Patrik, Frida och Stefan

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan kom det bara ut ett ända spel och det är en remake på Techmo Bowl som kom för många härrans år sedan. Techmo Bowl Throwback är ett amerikansk fotboll spel vilket alltså inte passar mig. Jag har aldrig lärt mig den sporten och kommer antagligen aldrig göra det heller.

Spelet kostar 800Ms Points vilket kan vara värt om man tyckte om orginalet men själv så stängde jag av efter 5 minuters spelande.

Biopremiär

Kategori: Film Recensioner

Idag var jag på premiären av filmen Ironman 2. Första filmen var en riktigt bra film som jag inte hade trott när gick och såg på den på bio för några år sedan. Ironman 2 handlar om att "Stark är under stark press från regeringen, pressen och allmänheten att dela med sig av sin teknologi till militären, men vägrar då han är rädd att hemligheten bakom Iron Man-teknologin ska hamna i fel händer. Med Pepper Potts och James ”Rhodey” Rhodes vid sin sida bildar Tony nya allianser och konfronterar nya, kraftfulla fiender". SF.se

Filmen var inte riktigt lika bra som första filmen men så brukar det vara med uppföljare. Det är mycket mera action i denna filmen men det finns även en hel del komik.

5 Kampen

Kategori: Party!


Åsa lagom nervör inför 5kampen

SUMOBROTTING

           

WATCH YOUR BACK

           

BUNGEE RUNNING

       

GLADIATOR TOWERS

       

MAD COW

           

Bilder från festen kommer imorgon eller senast på Onsdag men nu hinner jag inte sitter här längre.

Bilder kommer imorn

Kategori:

Igår fyllde jag år så idag borde jag ladda upp massa bilder från 5kampen och festen som ägde rum senare på kvällen men jag har haft sån träningsvärk att jag bara har latat mig hela dagen. Imorgon kommer det bilder och lite info om den bra födelsedagen.
Tack alla ni som firade mig

20 minutes of Skate 3

Kategori: Tvspel

Jag har provat en 20mintuters lång demo version av spelet Skate 3. Första skate tyckte jag var skoj eftersom det var så verkligt om man jämnförde det men Tony Hawks variant. När andra spelet kom ut som var det skoj bara för att det fanns lite roliga minispel där man t.ex skulle skada sig så mycket.

Nu är alltså 3:an här och det har förbättrat vad som var dåligt med föregångarna men tyvärr så är det inte så mycket nytt vad jag såg i demoversionen iaf. Grafiken är lite upphottad och det flyter på bättre men annars så är det samma sak en gång till.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan i spelradion så fick jag höra Grow Up med Random. Jag vet inte riktigt varför jag tycker den är härlig med det är väl för att den påminner mig om barndomen.

Torsdag 21 April

Kategori:

Jag fick inte min mobil idag heller vilket känns riktigt tråkigt. Telenor säger att det är Askmolnen som har orsakat försenad leverans men jag vet inte riktigt om jag tror på det.
Idag annars så har jag varit på Expert och flyttat en 60" platt tv som går att köpas för 16000:- vilket jag inte tycker är så farligt för den storleken.

Imorgon är jag ledig och då hoppas jag verkligen att jag får min mobil. Annars så blir dagen till att förbereda inför den stora dagen då jag blir gammal på riktigt.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckan så kom det 2 nya spel. Det första jag provade var actionpussel spelet Puzzle Chronicles. Puzzle Chronicles kan jämnföras med Puzzel Quest serien. I Puzzle Chronicles så samlar man poäng som man sedan använder att skada sin motståndare. Rätt så okej pussel spel men Puzzel Quest är mycket bättre.

800 MS Points får man pynta för Puzzle Chronicles.

Det andra spelet jag provade var ett mycket roligare och coolare spel. Spelet heter After Burner Climax och är en väldigt uppfräshad version av det klassiska spelet After Burner. Enligt många SEGA fans så kan detta säkert vara mycket efterlängtat men jag har aldrig riktigt gillat sådana spel.
After Burner Climax hade skön grafik men det gick alldeles för fort för min smak och var lite svårt att sikta.

After Burner Climax kostar även det 800 MS Points

Surrogates

Kategori: Film Recensioner

I Lördags så såg jag och Åsa filmen Surrogates och vi blev en aning missnöjda.

Handling : I en nära framtid lever människorna sina liv genom robotar, så kallade surrogat som de kontrollerar tryggt och säkert från sina hem, och mord har blivit något som tillhör det förfl utna. Men när en student med koppling till surrogatens skapare mördas tvingas FBI-agenten Greer (Bruce Willis) att överge sitt eget surrogat och riskera livet för att lösa fallet. Frågan är bara vem som är verklig och vem man kan lita på.

Filmen kändes väldigt mycket som filmen I,Robot och lika med den filmen så tappar Surrogates att hålla intresset uppe i slutet. Bruce Willis är cool som vanligt men tyvärr så håller det inte upp denna filmen. Nu har jag bara klagat hela tiden och det var väl inte meningen egentligen. Helt okej men som sagt så tappar den mot slutet.

VM Fotboll

Kategori: Tvspel

Jag har testat en demo på det kommande fifa spelet 2010 Fifa World Cup South Africa. Ett mycket långt namn för att vara Fifa spel. I demot fick man inte välja speciellt mycket så jag spelade en match mellan Spanien och Italien.
 
VM känslan på bilderna innan matchen var rätt så bra men så fort man började spela så kändes det inget förutom när man fick se den inzoomade publiken.

Grafiken i Fifa World Cup riktigt najs i sina tillfällen men jag fattar faktist inte riktigt det ska komma ett helt nytt Fifa spel bara för att det är VM. Tycker man om fotboll så köper man det riktiga Fifa där man har massvis med lag och iställningar man kan göra.


HTC Desire beställd

Kategori:

Jo jag vet att jag tjötar. Men så kan det bli ibland. Idag så fixade jag alla papper så nu förhoppningsvis så får jag min mobil imorgon. Det hade varit så skönt att få den innan min födelsedag som är på Lördag. På min födelsedag blir det 5 Kamp och efter det blir det partaj. Men det är långt kvar på veckan så mycket hinner hända innan dess.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Denna veckan så var valet av låt väldigt simpelt. Jag vill rekomendera Generation Wild med Crashdïet för att den är så bra.

Mass Effect 2

Kategori: Spel Recensioner

Jag har nu spelat Mass Effect 2 i ca 33 timmar och eftertexterna har rullat framför mina ögon.
Mass Effect 2 börjar 2 år efter händelserna i första spelet och även om Commander Shepard lyckades att stoppa Reapers anfall så har det nu kommit en ny fiende som kallas för The Collectors. The Collectors hämta upp människor på alla möjliga ställen i galaxen så det blir Shepards uppgift att stoppa dem.

Handlingen i Mass Effect 2 är inte lika spännande eller engagerande som i första spelet. I Första spelet så fanns det en fiende som man hela tiden jagade vilket var spännande men i uppföljaren så går spelet mest ut på att man ska skaffa sej ett starkt lag som kan anfalla The Collectors.

Grafiken i Mass Effect 2 är underbar och spelet lider inte av de framerate problemen som första spelet gjorde. Ljudet är fortfarande lika bra som i ettan om inte bättre och allt är nu mycket smidigare.

Det finns dock några saker i spelet som är sämre förutom handlingen och det är att man inte får experience av att skjuta ner fiender längre utan får det enbart av att klara uppdrag. En annan tråkig sak med spelet är att man måste scanna planeter på ämnen så att man kan uppgradera olika saker.

BETYG
Grafik 9 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 9 av 10

UT I SOLEN

Kategori:

Nä nu är det dags för mig att ta mig ut i solen och njuta av den sköna vårdagen. Det är lika bra att passa på för man vet aldrig när det blir fint igen.

Suck nu blev jag hungrig också. Ja får skjuta på utgången med några minuter då.

Lägger upp den här bilden från Augustibuller som är en av Åsas favoritbilder på mig.

Vill ha April 2011

Kategori: Tvspel

Om exakt ett år så sitter jag förhoppningsvis och spelar Gears of War 3. Denna gången ska man kunna spela 4 i Co-op och det ska även vara undervattenbanor och mycket ljusare spel än de 2 föregångarna.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Denna veckans spel heter Final Fight : Double Impact vilket är betyder att det är 2 stycken capcom spel samlat i ett. Första av de 2 spelen jag testade var Final Fight och det var som man minns det från super nintendo tiden. Rätt skön grafik med hjärndött innehåll. Bonka och slå på alla fiender som närmar sig och undvik att bli träffad.

Andra spelet i spelet heter Magic Sword och går ut på samma sak ungefär fast i fantasy. Detta tyckte jag var lite roligare men det kan ha att göra med att jag aldrig provat det förut. I Både final Fight och Magic Sword så kan man spela Co-op med en kompis så det höjer ju betyget lite.

Final Fight : Double Impact kostar 800Ms Points

You will be mine

Kategori: Allmänt

Nu är det klart!! Denna veckan eller kanske nästa vecka så kommer jag hålla en HTC Desire i min hand.

Jag passar även på att sälja min "gamla" mobil w890i för 1000kr om någon är intresserad. Den är bara 2 veckor gammal så den är i mycket bra skick.En promenad genom stan

Kategori:

Idag har jag och Åsa varit nyttiga. Vi halv 1 tiden så gick vi ut och gick. Först gick vi till Bolonger och sen gick vi igenom stan för att sedan hamna upp på norrmalm och sen tog vi en omväg hem. Vi var ute och gick i solskenet i över en timma vilket var riktigt härligt.

Klocktornet vid högskolan

Boulogner Parken


Vi tyckte så synd om denna anden eftersom han bara stod på ett ben hela tiden och såg så ensam ut.

Filmkväll

Kategori:

Snart kommer det hit några vänner och då ska vi se på film och äta tacos. Det vore gött om man kunde dricka något gött också men vi får väl se hur det blir med det. Vi hade tänkt att gå och hyra film sen och antagligen så kommer det ta väldigt långt tid att bestämma med 6 olika viljor.

Supreme Commander 2

Kategori: Tvspel

Jag har testat en demo på Supreme Commander 2. Spelet är ett strategispel i samma anda som t.ex Command & Conquer. Det har kommit en del strategispel den senaste tiden och snart kommer även hela versionen av Starcraft 2 som antagligen kommer spöa allt motstånd.

I Supreme Commander 2 så styr man ett av 3 olika fraktioner som skiljer sig i att vara röda, blåa eller gula. Jag tycker det är mycket töntigt att allt ska gå i samma färger och det gör att spelet inte känns så trovärdigt.

Grafiken på spelet tycker jag inte heller var någon höjdare men en cool och bra sak med spelet är att man kan zooma ut väldigt långt och på så sett se sina trupper som fyrkanter vilket underlättar en hel del.

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Det är mycket hockey på tv nu i slutspelstider så därför blir veckans låt Raccon Eyes med priestess som finns med på soundtracket till NHL10.

Snyggaste spelet ever!?

Kategori: Tvspel

Det har kommit en ny trailer på hur Crysis2 kommer att se ut och jag måste bara säga att detta är det snyggaste jag har sett i spel.

Veckans Xbox Live

Kategori: Tvspel

Förra veckans så missade jag att skriva om veckans Livespel så då får jag ta och göra det nu istället. Förra veckan kom Megaman 10. Megaman 10 har samma klassiska stil som 1-4 och 9:an. Det som är nytt i Megaman 10 är inte mycket förutom att man kan välja både Easy och Normal mode eftersom många tyckte att 9:an var för svår.

Denna veckan så kom det inget spel utan det är bara massa med extra priser på bra livespel som har kommit under förra året. Under denna "REAN" så köpte jag Rocket Riot och South Park Let´s go tower Defense som är riktigt skoj med en kompis vid ens sida.

- Age of Booty 400 points (usually 800)
- Defence Grid, 400 points (usually 800)
- Lumines LIVE, 400 points (usually 800)
- Mad Tracks, 400 points (usually 800)
- Rocket Riot, 400 points (usually 800)
- Schizoid, 400 points (usually 800)
- South Park Let’s Go Tower Defense Play!, 400 points (usually 800)
- Super Street Fighter II HD, 560 points (usually 1200)
- Track & Field, 240 points (usually 400)
- Wallace & Gromit Episode 1, 400 points (usually 800)

HTC Desire

Kategori: Allmänt

Nu tror tror jag äntligen att jag har valt vilken mobil som ska få hänga med mig i 2 år framöver. Jag har länge varit sugen på en touchmobil men jag har inte vetat vilken jag ska ha. Men idag när jag pratade med lite folk så blev det klart att en HTC Desire är ett bra val. Den ser ut och är nästan precis lika dan som en Nexus One som jag har varit sugen på.

Det fula menysystemet som är på bilden kunde man stänga av och ändra till ett menysystem som är likt t.ex iPhonens vilket jag antagligen kommer att göra. Nu hoppas jag på att mobilen kommer in på Expert så att jag kan få testa den innan jag gör mitt slutgiltiga val.

London Baby

Kategori: Allmänt

Nu är det klart! Vi ska åka till London den 15:e Maj till den 19:e. Det blir jag, Åsa, Louise och Stefan som besöker Englands huvudstad. Jag har bara varit i London på en stor flygplats 2 gånger så det ska bli skoj att få se hur staden ser ut. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på i London men det blir nog en hel del turistande och affärskollande.

Resident Evil : Afterlife trailer

Kategori:

Det har kommit en trailer på den kommande Resident Evil filmen och även om de andra filmerna inte har varit så bra så verkar denna ännu sämre.

3 Nya filmer

Kategori: Film Recensioner

Jag och Åsa hyrde 3 stycken filmer i fredags och såg alla på en kväll.

Den första filmen vi såg var trubbel i paradiset som handlade om att fyra par reser till en tropisk paradisö på lyxsemester... men väl på plats upptäcker tre av dem till sin fasa att intensiv parterapi är en obligatorisk del av resan!

De måste genomlida semesterortens ägare Marcels udda rådgivningsmetoder, vilka bland annat är hajsim och intima yogaklasser med en minst sagt kärleksfull instruktör. De får möta både sina rädslor och varandra i ett hejdlöst försök att rädda sina äktenskap och vad som skulle ha blivit deras livs semester!

Filmen var rätt så okej men inte alls så skoj som jag hade hoppats.

Andra filmen vi såg var Tim Burton´s 9.
Handling : När den lilla trasdockan 9 vaknar till liv är han i en helt övergiven värld. Alla människor har försvunnit och det är bara av en slump som han stöter på ett litet samhälle med andra som tagit skydd från de skräckinjagande maskiner som far fram längs landskapet. Trots att 9 är ny i gruppen så övertygar han alla att gå till attack och ta reda på varför maskinerna är ute efter dem. 

Filmen tyckte jag verkligen om men det var synd att historien var så lättsam. Det grafiska i filmen var riktigt imponerande och hade härligt karaktärs design. 
 

Sista filmen vi såg var American Virgin.


Priscilla är förmodligen den snyggaste plugghästen i hela USA. Killarna blir som galna när hon kommer in i klassrummet, men hon har svurit dyrt och heligt att bevara sin oskuld till bröllopsnatten och sitter lutad över böckerna när alla andra festar. Men hennes rumskompis Naz har bestämt sig för att lära Priscilla släppa loss. Så efter en blöt natt vaknar Priscilla upp med ett vagt minne av att hon strippat inför hela skolan. Och att någon hade en videokamera! Hon måste få tag i filmen till varje pris! Priscilla var tjejen som hade allt, men nu har hon inget att förlora – utom en sak!

Vi hade inga hög förväntningar på denna filmen utan ville bara ha en bra American Pie kopia. Tyvärr så infriades inte det heller.

 

 

2 Nintendo blockbusters

Kategori: Tvspel

The Sound of Friday

Kategori: Musik

Veckans låt är en skön klassiker med Van Halen. Låten heter You really got me.