Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

A Kingdom for Keflings

Kategori: Spel Recensioner

Efter att jag spelat igenom A World of Keflings så var jag sugen på att fortsätta så jag ladda ner A Kingdom for Keflings som är föregångaren till det tidigare nämnda. Man märker väldigt tydligt att det är en föregångare för allt är sämre. Kontrollen, grafiken, ljuden är alla sämre än uppföljaren A World of Keflings.
En av de sakerna jag störde mig mest på var att man inte såg vad man hade byggt eller skulle bygga. Detta gjorde att man blev lite frustrerad. En annan frustrerande grej med spelet var att spelet laggade när det hände för mycket på skärmen samtidigt.
Jag hade rätt så kul med spelet under tiden som jag spelade men det var rätt så ovärt. Ska man köpa nått av dessa spel så är beslutet lätt och det är givetvis A World of Keflings.

Inte långt kvar nu

Kategori: Tvspel

Filmkväll del 2

Kategori: Film Recensioner

Ja då var det väl dags att skriva av mig om mina intryck av den animerade filmen Turbo.
 
En högoktanig komedi i om en snigel vars högsta dröm är att bli racerförare. När han en dag, till sin försiktige brorsas förskräckelse, mirakulöst blir supersnabb ser hans dröm ut att gå i uppfyllelse. Turbo blir kompis med en skara sköna lirare och sätter sitt hjärta och skal på spel för att hjälpa dem att uppnå sina drömmar innan han satsar på sin egen; att vinna Indy 500, världens största racerlopp.
 
Vi fick en stark rekomendation till denna filmen så då tänkte vi att vi var tvunga att se den. Visst var den bra men inget utöver det vanliga. Det känns lite som de flesta animerade filmer nu förtiden att det handlar alltid om samma sak. Detta blir man smått trött på. Men de är absolut sevärd om man är sugen på en animerad rulle.
 
 

Filmkväll del 1

Kategori: Film Recensioner

I Lördags så hade vi filmkväll med Per och Jennifer och vi såg på Thrillern Trance, DreamWorks Animations Turbo och sen blev det Johan Glans nya stå upp film World tour of Skandinavien. 
 
Under en misslyckad konstkupp förlorar Simon minnet. Påtvingad hypnos leder honom in i ett livsfarligt triangeldrama med sin förföriska hypnotisör och sin kriminella kumpan. 
 
Först ut hade vi som sagt thrillern Trance med b.la James McAvoy och Rosario Dawson. Jag gillade denna filmen skarpt och var både väldigt snyggt filmad och hade bra skådespeleri. James McAvoy har blivit en av mina favoritskådespelare efter X-Men First Class. Vill man ha en smart thriller så ska man definitivt titta närmare på denna. 
 
Vill så gärna se mer smarta Thrillers så har ni några förslag så är det bara att skriva...
 
 
 

Top 20 denna Generation

Kategori: Listor

Om ca 2 veckor så släpps Playstation 4 i Sverige och det är då nästa generation startar på riktigt. Visst släpptes Wii U förra året men jag räknar inte den som en nästa generationskonsol. Så jag tänkte lista mina 20 favoriter denna generation som jag tycker man ska spela. Vilket alltså innebär spel till Wii, Xbox 360 och Ps3. Spelen är uppradade utan inbördes ordning.
 
GTA V
Rockstar fulländade sin Grand Theft Auto serien med del 5. Läs gärna min recension.
 
BATMAN ARKHAM ASYLUM
Batman : Arkham Asylum är det bästa superhjälte spelet jag har spelet någonsin.
 
PORTAL 2
Portal 2 var en underbar uppföljare till det geniala originalet. Portal 2 innehåller action, pussel och smart Co-op stöd.  
 
GEARS OF WAR 2
Gears of War 2 är det bästa spelet i serien och ett av de snyggaste spelen till Xbox 360. Ett av de bästa Co-op spelen denna generation. 
 
UNCHARTED 2 
Uncharted serien var anledningen till att jag köpte mig ett Playstation 3 och jag blev verkligen inte missnöjd. Underbart matiné äventyr.
 
LAST OF US
Naughty Dog är en av världens bästa spelstudios och The Last of Us är ett av bevisen på det.
 
BORDERLANDS 2
 
Borderslands 2 blev mer och bättre än första spelet och trots rätt ointressant story så finns det massvis med sköna karaktärer.
 
FORZA MOTORSPORT 4
Forza 4 är det bästa bilspelet jag spelat denna generation och Turn 10 Studios fortsätter utveckla spelet i rätt riktning mot andra bil spel.
 
FALLOUT 3
Visst Fallout 3 är väldigt brunt och stelt. Men det är få spel som jag verkligen fastnat för som detta.
 
TOMB RAIDER
Tomb Raider som kom detta året har inspirerats av Uncharted serien väldigt mycket men det är ett sjukt bra sådant.
 
MASS EFFECT 2
Mass Effect 2 hade inte samma grymma handling som tidigare del men allt annat i spelet var så mycket bättre. Underbart sci-fi rollspel.
 
ELDERS SCROLLS V : SKYRIM
Skyrim är det grymmaste spelet i serien och det ett av de bästa rollspelen denna generation
 
GTA IV
Jag har alltid varit en GTA sucker och spenderade hundratals timmar i Rockstars 4:a
 
MIRRORS EDGE
Mirrors Edge utvecklat av DICE och är ett väldigt annorlunda spel som verkligen behövdes bland alla bruna militär shooters.
 
SUPER MARIO GALAXY
Super Mario Galaxy har en sån spelglädje som alla borde testa.
 
RAYMAN ORIGINS
Rayman Origins är det bästa plattformsspelet jag spelat på mycket länge. Superskön humor och grym grafik.
 
DEUS EX HUMAN REVOLUTION
Action, Stealth, Rollspel och Sci-fi. Gillar man detta så är detta ett spel man ska testa.  
 
FAR CRY 3
Far Cry 3 har en av de skönaste fiendekaraktären jag varit med om Vaas som är på bilden ovan. Inte bara han som gör spelet så bra. Det finns även massa olika aktiviteter man kan syssla med vilket var hur kul som helst.
 
RED DEAD REDEMPTION
Det bästa västern spelet någonsin. Man skulle kunna säga att det är ett GTA i västernmiljö och det är ju inte fy skam det.
 
HEAVY RAIN
 Heavy Rain är ett annorlunda spel med katastrofal kontroll men ändå ett spel man ska spela om man äger en PS3.
 
Har jag glömt något spel så skriv gärna i kommentarerna eller skapa din egen lista över top 20 spel denna generation.
 

A World of Keflings

Kategori: Spel Recensioner

Denna månaden så fick man ladda ner det gamla spelet A World of Keflings gratis om man har Xbox Live Guld. Jag ville bara slöspela lite men det slutade med att jag spelade klart det. Ibland kan det vara skönt med spel som inte har några hinder utan det bara flyter på. A World of Keflings går ut på att man spelar som sin Avatar och hjälper byborna att bygga upp deras by. Det gäller att samla upp olika resurser som sedan låser upp nya byggnader.
Desto mer Keflings du samlar på dig ju snabbare samlar du in dessa resurser och kan därmed bygga utöka byn. 
Grafiskt så är det väldigt grovhugget och ljudeffekterna är varken många eller bra. Sen så kommer musiken som loopas om och om igen vilket man tröttnade på efter kanske 30minuter. Men detta gjorde ändå inte att jag slutade spela. Gillar man enkla strategispel utan några direkta hinder så kan detta absolut vara värt att titta närmare på. Speciellt om man har Xbox Live Guld. Spelet går att spela både online och delad skärm vilket jag inte provat men antagligen gör spelet ännu roligare. 
 

Gamex dag 2 & 3

Kategori: Allmänt

Andra dagen började med att vi åkte till tekniska museet för att kolla på spelutställningen Game On 2.0. Efter att vi stått i en lång kö så fick vi veta att man var tvungen att klippa våra gamexband för att komma in gratis och vänta 50minuter.

Detta kändes rätt ovärt så vi åkte till Gamex. Vi spenderade mest tid på stora scenen där man fick se massa info om Murdered : Soul Suspect, Thief, Dragon Age inquisition och sen avslutades det med en cosplay tävling. Med massa grymma bidrag. Idag kom vi till mässan lite senare än vanligt men det ända som stod på agendan var att kolla/lyssna på podcasten nördigt med Anders Jansson som gäst. Helt underbart var det med massa skratt. 


Gamex 2013 dag 1

Kategori: Allmänt

Sådär då var första dagen på Gamex avklarad. Höjdpunkterna var givetvis att prova Xbox One och Ps4. Jag gillade bådas kontroller men Ps4:ans känns mer innovativ med touchkontrollen. Däremot gillade jag skakfunktionera på xboxens triggrar. 

Mässans snyggaste spel som man fick testa var nog Forza 5 till Xbox One. Men The Devision var givetvis snyggast även det bara var en gameplaytrailer. Mässans mest udda spel var lätt Ps4:as Octodad.