Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

All Boys Love Mandy Lane & The Ward

Kategori: Film Recensioner

Ett gäng high school-elever bjuder in Mandy Lane, en mönsterelev som blivit en riktig snygging under sommaren, till en weekend av festande på en avlägsen ranch. Men festen hinner knappt ta fart innan deltagarna försvinner en efter en under mystiska omständigheter. 
 
All boys love Mandy Lane är en så klassisk slasher film. Med en twist som jag inte tänker spoila här och nu. För att vara en sådan här film så tyckte jag faktist att den var rätt bra. Lite seg på sina ställen men ändå hyfsat intessant för att man ska orka se klart den. Ett plus är att mördaren inte är någon odödlig Jason wannabe som bara tål hur mycket som helst.
 
 
 
När Kristen tas på bar gärning efter att ha bränt ner ett hus skickas hon till mentalsjukhuset North Bend. Året är 1966, hon har inget minne av det som hänt och tillsammans med de andra unga kvinnorna på anstalten lider hon under den grymma vården de får av Dr Stringer och hans stab. Men det finns en annan ondska som härskar i sjukhusets långa korridorer och en efter en mördas Kristens medpatienter av vad som bara kan vara en ond ande…
 
The Ward och All boys love Mandy Lane har minst tre saker gemensamt. För det första så är båda skräckfilmer, för det andra så har Amber Heard huvudrollen och för det  tredje så finns det en twist även i denna. Dock så var denna filmen väldigt seg och lite töntig på sina ställen. Sista delen av filmen blir dock mer intressant och slutet höjer betyget från icke godkänt till godkänd.
 

Bloggproblem

Kategori: Allmänt

Min blogg har varit lite uppfuckad den senaste tiden så därför har det varit så tråkigt att uppdatera. Men jag har fortfarande planer på att byta till wordpress. Men tyvärr så kommer jag inte på något bra namn på bloggen jag vill ha. Så kom med förslag så kanske mitt byte går fortare. Jag vill helst ha något som relaterar till spel eller film.

Ubisoft at E3 2012

Kategori: Tvspel

Ubisofts presskonferens var den bästa tyckte jag. Den hade ett bra flyt med spelen och en bra blandning. Sen så hade de årets överaskning som fick hela spelbranchen av skita på sig en aning.

Far Cry 3 : Såg riktigt bra ut redan förra året och nu detta året så visades det att man ska kunna spela Co-op i spelet. Far Cry 3 ska bli fritt men med mer fokusering än vad Far Cry 2 hade. Jag fick lite AVATAR vibbar av trailern som visades på konferensen vilket var lite skumt. Men jag gillade vad jag såg iaf.

Splinter Cell Blacklist : Den trailer som visades på Microsoft pressevent var bättre och mer informativ. Kommer definitivt bli ett köp när det kommer.

Rayman Legends : Det visades på en Wii U men jag tror och hoppas att spelet även kommer till 360 och Ps3. Ser riktigt bra ut för de som gillade Rayman Origins så är det klart ett köp.

ZombiU : Trailern som inte sa någonting under Ubisofts pressevent var riktigt häftig. Hoppas bara detta blir ett bra spel så Wii U inte slutar som Wii och bara får barnspel.

Assasins Creed 3 : Detta spel ser riktigt bra ut och jag är riktigt sugen på att få prova det i slutet av Oktober när det kommer. Jag har dock aldrig riktigt fastnat för Assasins Creed spelen men jag skulle tro att detta kan få mig att ändra det.

Watchdogs : Detta var E3:s stora överaskning. Det ser inte bara galet snyggt ut utan även fritt och grymt kul ut. 

 

EA at E3 2012

Kategori: Tvspel

EA:s presskonferens var väldigt förutsigbar. Det visades självklart alla mänger olika sportspel men inget NHL13. Här kommer listan på de spel som jag tyckte såg smått intressanta ut. EA:s Presskonferens var lite av en besvikelse faktist.

Dead Space 3 : Släpps 3:e Feb 2013 och verkar vara ännu mera actionbetonat än vad tvåan var. Sen så kan man även spela co-op i spelet vilket antagligen gör det mer likt Resident Evil 5. Miljöerna man fick se påminde en hel del om Lost Planet vilket är lite annorlunda. Men kan nog bli en kul Co-op spel för dem som inte vill ha så mycket skräck.

Sim City : Släpps även det i Feb 2013 och såg snyggt, roligt och beroendeframkallande ut. EA visade även upp Sim City Social som är ett Facebook spel. Såg också väldigt bra ut för att vara facebook spel.

Medal of Honor Warfighter : Jag blev faktist väldigt positivt överaskad av demostrationen av detta spel. Det såg ut lite som Battlefield 3 och kan bara storyn bli bättre än senast så har vi ett mycket intressant spel här.

NFS Most Wanted : Jag har aldrig varit något större fan av Need For Speed serien men detta tyckte jag såg intressant ut. Det påminde en aning om Driver San Fransisco med en stor stad vilket jag gillade skarpt. Sen så såg det trevligt ut med tacklingarna i spelet under racen.

Crysis 3 : Ser riktigt vasst ut och jag tror detta kommer bli mycket bättre än Crysis 2 som jag ändå hade kul med. Så länge det blir mycket smygande och hyfsat fritt så kommer jag bli mycket nöjd skulle jag tro.

Veckans Xbox Live v.23

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom spelen Virtua Fighter 5 Final Showdown & Bang Bang Racing. Virtua Fighter 5 Final Showdown är den ultimata versionen av SEGAS fighting spel som kom ut 2007. Grafiskt så har det blivit snyggare och jag hade faktist riktigt kul med spelet trots att jag aldrig varit något stort Virtua Fighter fan. När man var liten så spelade man lite Virtua Fighter på Sega Mega Drive. Men jag har knappt rört ett Virtua Fighter spel sen dess. 1200 Ms Points kostar detta vilket jag inte hade köpt det för. Men har man en Ps3 med Playstation Plus konto så får man spelet gratis vilket är riktigt bra.

I Virtua Fighter är det helt okej att slå tjejer och ha uppknäppt skjorta.

Bang Bang Racing är likt Micro Machines spel fast allt är i rätt propotioner. Liknande bilspel brukar vara helt okej men detta tyckte jag hade värdelös kontroll och spelet gick så himla segt. Inget jag kan rekommendera med andra ord. Köp hellre Joyride turbo eller helst Trials Evolution om man vill ha lite racingspel.

800 Ms Points för detta sega bilspel.

Microsoft at E3 2012

Kategori: Spel Intryck

Nu är E3 slut för i år och jag gissar att alla gamers inte har missat denna stora spelmässa. Först ut bland konferenserna var Microsoft som mest pratade om att länka ihop xboxen med mobilen och olika läsplattor med sitt Smart Glass. Det pratades även spel men väldigt lite för att vara E3. Här kommer iaf en lista de spel som jag tyckte var intressanta.

Halo 4 : Såg snyggt ut men jag gillade inte riktigt den nya fienden man fick se. Ska dock bli intressant att se vad 343 Industries gör av detta Halo spel.
 
Gear of War Judgement
: Kommer nästa år så det var inte särskilt mycket man fick se av spelet. Ska tydligen ha klassbaserd multiplayer likt Team Fortress.

Splinter Cell Blacklist :
Ett nytt Splinter Cell tackar jag inte nej till. Blir det minst lika bra som Conviction så blir jag toknöjd.

Tomb Raider : Nystarten för Tomb Raider liknar Uncharted väldigt mycket och jag gillar det. Bara det blir mer pussellösning och mindre action så kan detta bli hur bra som helst.

Forza Horizon : Det var inte mycket info om detta spel men det ska vara ett fritt bil spel med grym grafik och natt körning.

Mariehamn Tur & Retur

Kategori: Party!

Förra veckan så åkte jag, Patrik, Mia och hennes vänner på en bussresa mot Stockholm. Väl i Stockholm så gick vi på Färjan Cinderella och sen var det bara party för hela slanten. En liten kul grej med resan var att de spelade in en ny säsong av Färjan.

Senare på kvällen/natten så fastnade vi lite i arkadhallen innan det blev mer festande.

Haywire

Kategori: Film Recensioner

Den hemliga agenten Mallory Kane blir förrådd av sina överordnande. Det uppdrag hon fått går riktigt fel och plötsligt är hon på flykt över alla gränser. Nu måste hon göra allt för att återvända till USA för att skydda sin familj, och för att hämnas på dem som förått henne.

Haywíre var lite som jag hade trott från en början bara grymt mycket sämre. Jag hade förväntat mig en kvinnlig variant av Bourne filmerna och visst fick man det, men alla skådisar i filmen var så grymt dåliga och actionsekvenserna såg så jäkla b-film ut att det var direkt pinsamt att kolla på. Handlingen har man ju också sett ex antal gånger tidigare och känns väldigt ointressant. Skådisarna i filmen är ändå mer eller mindre kända så jag tyckte de borde gjort ett mycket bättre jobb. Riktigt onödig film så se hellre Bourne filmerna en extra gång istället.

 

Underworld Awakening

Kategori: Film Recensioner

Vampyren Selene vaknar efter att ha varit försatt i ett koma-liknande tillstånd i 15 år och upptäcker att hon är fängslad. Efter att ha flytt finner hon sig i en ny värld där människan har upptäckt att både vampyrer och varulvar existerar och att de startat ett krig för att utplåna båda raserna.

Första Underworld filmen är en riktigt skön Vampyr/varulvsfilm. Sen så kom tvåan och den känns mestadels seg och tråkig. Efter det kom Underworld Rise of the Lycans som var en annan inblick i hur kriget mellan varulvar och vampyrer började. Den film var okej men saknade den sköna actionen från Underworld. Nu när Underworld Awakening är här så känns detta som den bästa uppföljare i filmserien. Mycket skön action även om storyn är väldigt svag. Men gillar man vampyrer blandat med Matrix så har man absolut något att se fram emot.


Veckans Xbox Live v.22

Kategori: Veckans Xbox Live

Mad Riders heter den Pure doftande kopian. Mad Riders är alltså ett fyrhjulings racing spel där det går ut på att samla boost och självklart komma först över mållinjen. Grafiskt så ser det helt okej ut men fartkänslan var lite seg och stel tyckte jag. Köp hellre Pure billigt om man vill ha ett bra ATV spel.

800 MS Points är helt okej men köp hellre Pure

Sega fortsätter med sina vintage collections och denna gång så släpps Golden Axe, Golden Axe 2 och Golden Axe 3 samlade under ett och samma tak. 800 Ms Points kostar denna samling vilket är ett bra pris för dem som vill åt nostalgin och inte köpt dessa spel innan. Men jag skulle dock aldrig betala för det då alla spelen är väldigt enformiga i längden.

800 MS Points är värt om man älskar serien. Dock så har jag tröttnat för längesedan.

Sen så släpper även Sega Street of Rage i en Vintage Collection och här får man 3 stycken Street of Rage spel. Jag har samma problem med denna serie som jag har med Golden Axe. De är sega, enformiga och utspelade till den grad att jag har tröttnat helt och hållet på dem. Denna veckan var ingen bra vecka för mig personligen på xbox Live men vad gör det när det redan har kommit så bra spel tidigare veckor.

Är man helt svältfödd på Co-op så kanske men bara kanske man ska ge det en chans.