Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Scoop

Kategori: Film Recensioner

Den nyligen bortgångne reportern Joe Strombel (Ian McShane, Agent Cody Banks) är så hängiven sitt yrke att han återvänder från andra sidan graven för att slutföra sin story. Under en föreställning med magikern Sid Waterman (Woody Allen) kommer han i kontakt med den högst levande journalisten Sondra Pransky (Scarlett Johansson). Joe är övertygad om att en eftersökt mördare är ingen annan än Peter Lyman (Hugh Jackman), en stilig brittisk aristokrat och en av Englands mest åtråvärda ungkarlar. Med en motvillig Sid som följeslagare jagar Sondra efter ledtrådar, och upptäcker snart att hennes livs scoop kanske också är hennes livs kärlek.

Denna filmen började jag och Åsa se för många år sedan men vi tröttnade väldigt fort. Men imorse när jag inte hade något speciellt att göra efter frukost så blev det att se denna film. Det var nära att jag stängde av till en början igen men jag höll ut och den blev aningen bättre. Tyvärr så blev den aldrig så bra som jag har hört att den ska vara. Woody Allen var väldigt störande som Scarlett Johanssons far. Hugh Jackman var rätt så bra men filmen gick alldeles för långsamt vilket var lite tråkigt. Detta är ingen film jag kan rekommendera men är ändå en okej film om man gillar filmar som blandar Komedi, Drama och Thriller.

Motorstorm RC intryck

Kategori: Spel Intryck


Jag såg på PSN idag att man kunde ladda ner en demo på PSVita spelet Motorstorm RC även till Ps3 och efter den korta demoversionen så betalde jag 55kr för att få tillgång till hela spelet. Spelet var lite småkul och även om man ser spelet snett ovanifrån och inte påminner särskilt mycket om de tidigare tre Playstation 3 spelen. 

Motorstorm RC är ett okej spel för 55kr men jag skulle nog aldrig betala mer för det.

Grafiskt så är det helt okej men inget speciellt och jag saknar även skönare bilfysik. Sen så har jag lite problem med den sladdriga kontrollen och att det inte finns någon handbromsknapp. Iof så är det väl inte speciellt realistiskt att en radiostyrd bil har handbroms men jag saknar det ändå.

Call of Juarez : The Cartel

Kategori: Spel Recensioner

Call of Juarez : The Cartel är det tredje spelet i serien och har gått från ett rent västernspel till droghandel i Amerika och Mexiko. Det var många som klagade på Call of Juarez : Bound in blood eftersom man inte kunde spela Co-op trots att man alltid sprang runt med en kompis. Detta ville självklart utvecklarna råda bot på till detta spel och skapade då ett spel man där man kunde spela co-op med 2 kompisar online.

Jag och Pontus spelade detta spel ihop och vi klarade det efter några tillfällen tillsammans. De flesta spel som har co-op blir per automatik lite roligare enligt mig och även om detta spel hade massvis med buggar så orkade vi klara det iaf. Hade jag spelat singelplayer så vet jag inte om jag hade gjort det. En lite kul och annorlunda grej med detta spel är att alla spelare har olika agendor. Som t.ex så är Eddie(han jag spelade som) skyldig massa pengar så jag fick massa hemliga miniuppdrag som att plocka på mig allt möjligt så att jag kunde bli av med mina skulder. Det finns dock en hake. Skulle någon av mina partners se mig plocka upp dessa grejor så får jag inget för dem.

Detta gjorde att det blev en skön mekanik mellan att vara lojal och olojal mot sina "vänner". Förutom alla buggar som drar ned betyget så är den grafiska biten rätt så undermålig. Ljudet i spelet är även det lite halvtaskigt. Jag kommer nog aldrig spela detta spel igen men det var en okej tidsfördriv i Co-op i alla fall.

BETYG

Grafik 6 av 10
Ljud 6 av 10
Kontroll 7 av 10
Hållbarhet 6 av 10

Goldeneye007 : Reloaded

Kategori: Spel Recensioner

Goldeneye till Nintendo 64 var mitt första spel till min N64 och jag spelade det timtals utan att tröttna. Men nu flera år senare så så kommer en remake/reboot av spelet och även om banorna till namnet är sig lika så är det så mycket större och har förlorat sin charm en aning. Antagligen har det med rättigheterna till spelet som har gjort att man var tvungen till att göra om allt från grunden men jag blev iaf aningen besviken på detta.

Karaktärena i spelet är ombytta och ser inte alls ut som de gör i filmen men de har samma namn.

Nu har jag klagat lite mycket på spelet och trots att banorna är lite tråkiga så finns det tillfällen i spelet som man blir riktigt glad. Kontrollen är bra och det finns mängder med vapen, hemligheter och skön action. Men ibland blir det för mycket action för att vara ett spionspel. Det går visserligen att smyga på de flesta banorna och det är då det blir som roligast. Att döda en vakt efter en annan utan att påkalla mängder med vakter. Grafiskt så har det hänt en hel del sen jag spelade Goldeneye till N64 men om man jämnför med andra spel i genren så är det inte särskilt snyggt. Fördelen är dock att det flyter på väldigt bra.

Hade det funnits botar i spelet så hade säkerligen Mutliplayer läget vart kul att spel ihop med vänner i soffan.

Kontrollmässigt så är allt sig likt om man har spelat något Call of Duty spel de senaste åren. Det går även att trycka in siktningsknappen för att då ta del av en enorm autoaim funktion som är likt det som finns i Cod serien. Ljudet i spelet är bra men inget utöver det vanliga. Ibland i mellansekvenerna så hade jag svårt att höra exakt vad karaktärerna sa men det var inget speciellt störande. Goldeneye Reloaded har en okej singelplayer kampanj men jag hade hoppats på att det hade funnits botar med i multiplayer så man kunde haft kul med vännerna i soffan då det finns en hel del roliga alternativ som studsade granater och massa annat.

BETYG

GRAFIK 7 av 10
LJUD 8 av 10
KONTROLL 9 av 10
HÅLLBARHET 7 av 10


Veckans Xbox Live v.8

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom Remedys senaste alster ut. Alan Wake´s American Nightmare heter spelet och är ingen fortsättning på första spelet utan mer av en vidarutveckling skulle man kunna säga. Alan Wake som kom för nästan 2 år sedan nu har jag fortfarande inte spelat färdigt men det ska jag göra någon dag. American Nightmare känns i trialversionen som om det kan vara mer actionbetonat än orginalet. Spelet är snyggt och har en bra skräckbetoning även om jag tycker orginalet var aningen mörkare. Konceptet med att först lysa på fienderna med sin ficklampa tills deras sköldar försvinner är fortfarande grundidéen och det funkar lika bra som i Alan Wake.   
Gillade man Alan Wake så kommer man gilla American Nightmare. 1200 Ms Points kostar det för den som är intresserad.

Borderlands 2 Doomsday trailer

Kategori: Tvspel

Borderlands 2 släpps den 21 September om det inte blir några förseningar. Kan bli årets co-op spel faktist. Peppometern i topp.

Gears of War Copy and Paste

Kategori: Spel Intryck

Binary Domain är som inläggstiteln antyder en riktig kopia av Gears of War spelen vad det gäller kontroller och vapensystem. Sen så har spelet en annan story och annan estitik. För istället som i Gears of War där man skjuter på Locust som sprutar blod så skjuter man här på robotar som tappar delar istället. Men trots den stora likheten spelen emellan så gillar jag känslan som av robotarna i spelet. De påminner lite om I Robot och Terminator och det är ju inte helt fel faktist.

En annan lite kul grej med spelet är att man får vara lojal mot sina kompanjoner för om man inte är det så kan de sluta att ta order från dig. Det finns även en del i demoversion av spelet där man får göra lite mindre val som att t.ex låta sin kompis ta på sig elden medans man själv skjuter ner alla fiender.

Jag tror faktist att detta japanska gears of war kan bli kul att spela Co-op online med sina vänner så det kan nog bli ett köp faktist.

Syndicate co-op

Kategori: Spel Intryck


Det var ett tag sen nu som det kom ut ett co-op demo till Syndicate som släpps den 23:e Februari. I demoversion som var ganska så kort så fick man testa på vanlig action typ cod med en lite twist. Twisten är att man nu kan heala sina kompanjoer under spelets gång genom att hacka sig in i deras hjärnor och ge dem liv. Skulle personen i fråga dö innan man hinner ge liv så får man ställa sig närmare och hacka sig in igen för att återuppliva.

Jag gillar denna idé med mer sammarbeta och att alltid hålla koll på varandras hälsa vilket bidrar till att man sammarbetar bättre. Tyvärr så tyckte jag spelet saknade identitet men kan absolut bli ett köp bara för att få testa singelplayer varianten som påminner om ett mer actionfyllt Deus Ex Human Revolution. Sen så måste jag ju prova spelet för att det är min föredetta kollega på Gamestop som har jobbat med det.

Kontrollerna i spelet funkade bra även om det tog en stund att förstå vad alla knappar gjorde. Ljud och Ljus effekterna var även de riktigt bra. Hoppas bara att detta spel säljer hyfsat bra så det går bra för våra svenska stoltheter Starbreeze.

Far Cry 3 Stranded Trailer

Kategori: Tvspel

Far Cry 3 ser riktigt lovande ut och jag hoppas verkligen på detta spel. Far Cry 2 var även det ett skönt spel men alldeles för stort för sitt eget bästa.

Veckans Xbox Live v.6 & 7

Kategori: Veckans Xbox Live

Förra veckan så skrev jag bara om 2 av 3 spel som hade släppts eftersom Gotham City Imposters krånglade för mig. Nu har jag provat även det spelet och jag blev både positivt och negativt överaskad. Det positiva med spelet var att det har skön humor, hyfsat snygg grafik och roliga tillbehör. Det negativa var att det är ännu en Call of Duty kopia där det gäller att döda alla man ser på skärmen. Jag hade hellre sett ett tredjepersonsspel istället för ett förstapersonsspel då man kan se sin roliga karaktär istället för bara ett vapen.


Nu till spelet som kom ut denna veckan och det är inget mindre än Warp. Warp påminner lite om Splosion Man med sin estitik och att man är ett expriment av människorna men spelas på ett helt annat sätt. Istället för att spränga sig själv i luften för att komma förbi vissa hinder i 2D plattform. Så spelar man i Warp i mer i en isometrisk vy där man sedan kan teloportera sig korta avstånd. Om det t.ex är låst dörr framför dig så kan du teleportera dig genom den. Ju längre spelet lider så blir självfallet pusselelementen svårare som att undvika fiender och annat som försöker döda dig.  

Warp kostar 800MS points vilket lätt kan bli ett köp någon gång.

Arc the Lad

Kategori: Spel Recensioner

För lite mer än en vecka sedan så kom Arc The Lad som gratisspel till de som har Playstation Plus. Som vanligt så laddade jag ner spelet bara för att skaffa mig en uppfattning. Till en början så blev jag lite skrämd över hur förlegad den grafiska biten var och hur segt spelet var. Men Jag gav det en chans och sen var jag fast.

Arc The Lad kom 1995 och är ett taktiskt rollspel där man styr sina karaktär på spelplanen en gång i taget. Striderna är roliga men fruktansvärt sega när det är många fiender på planen samtidigt. När alla karaktärer har gjort sitt drag så börjar det om. Väldigt klassikt och väldigt beroendeframkallande. Spelets handlig går ut på att man ska hämta 5 olika element. Vind, Vatten, Jord, Eld och ljus och när man har gjort detta så kan man stoppa mörkret som har kommit tillbaka för att förstöra denna jord.

Det snackas väldigt mycket i spelet om hur människorna förbrukar jordens resurser vilket stämmer in väldigt bra än idag. Men en sak jag inte fattar riktigt med detta spel är att det från början är väldigt medeltida men borgar svärd och annat från den eran. Men mot slutet så finns det forskarrum med elektrositet vilket är lite wierd.

Arc the lad är ett ganska så kort spel för att vara ett Rollspel men jag tyckte det var alldeles lagom och jag vet inte om jag hade pallat att spela spelet mer än de 10 timmarna det tog.

BETYG

GRAFIK 6 av 10
LJUD 7 av 10
Kontroll 8 av 10
Hållbarhet 8 av 10

Mass Effect 3 Intryck

Kategori: Spel Intryck

Igår på alla hjärtas dag så kom demoversionen av det efterlängtade Mass Effect 3. Jag har längtat efter detta spel i över 1 år nu. I vanliga fall så vill jag inte spoila för mig själv på sådana hära spel men eftersom jag såg en del av denna demoversion på Gamex och lyssnade på Radiogamer när det pratade om spelet så kände jag att det kan vara lite kul att få spela det själv också i lugn och ro.

Kontrollerna tyckte jag var lite förbättrade i actionsekvenserna vilket är possitivt.

Jag tänker inte spoila något i detta korta intryck men jag kan säga att jag blev ännu mera pepp på spelet än vad jag någonsin varit. Frågan är om jag kanske ska spela som den kvinnliga Shepard efter allt snack om att Jennifer Hale är den bättre röstskådespelaren av de två huvudkaraktärerna.

Min Femshep såg inte ut som hon på bilden men jag blev iof inte så nöjd med min.

De nyheterna som är störst i Mass Effect 3 är dels att man kan spela som ett rent actionspel utan att bry sig om att göra alla val i dialogerna eller så spelar man som vanligt eller bara rent storydrivet. Detta är absolut en häftig grej som kan få mera spel att ta efter. Men jag kommer spela som vanligt eftersom jag både vill ha action och story i mitt Mass Effect universum.

En annan nyhet som jag är lite tveksam till är att man kan spela multiplayer i lite olika hordelägen. Här gäller det att ta död på alla anstormande fiender samtidigt som man gör lite mindre uppdrag på banorna. Mass Effect 3 kan komma att bli ett av de bästa spelen detta år men tyvärr så får jag vänta till den 23 Mars att få spela hela spelet eftersom jag ska ut och resa.

Veckans Xbox Live v.6

Kategori: Veckans Xbox Live

Ny vecka och 3 nya spel till XBLA men tyvärr så har jag inte lyckats spel det tredje spelet pga server problem.

Först ut så har vi Shank 2 som givetvis är en uppföljare till det tidigare Shank som blev hyfsat hyllat. Jag gillade den snabba actionen i första spelet och gillar den desto mer i uppföljaren. Kontrollen är något bättre denna gång och grafiskt så tror jag det är ungefär detsamma. Shank 2 är ett våldsamt 2D beat em up spel med massa blod och coola vapen. Hade det inte vart för att jag tycker dessa spel oftast blir för svåra efter ett tag så hade jag nog kunna köpa hela spelet.

Shank 2 kostar 800Ms Points och är lätt värt om man gillade första spelet.

Andra spelet som jag provade är det gamla Simpsons Arcade Game som kom år 1991. Spelet är väldigt likt det klassiska Turtles 2 som man spelade som en tog till NES och även i detta spel så kan man spela upp till 4 spelare samtidigt. Spelet är en rak konvertering från arkadmaskinen till 360/Ps3 vilket syns i att man inte kan ha Widescreen eller så.
Jag tyckte spelet var lite småkul då man fick se karaktärer från serien men slagsmålen som spelet går ut på var inte speciellt kul. Det finns bara en hoppknapp och en slagknapp och detta ledar till att spelet blir ganska så enformigt. Spelet kostar 800Ms Points men har man en PS3 och Playstation Plus så får man ladda ner det gratis vilket kan vara en bra idé. Jag gjorde det och klarade spelet på ungefär 30minuter.


BETYG

GRAFIK 5 av 10
LJUD 5 av 10
KONTROLL 5 av 10
HÅLLBARHET 6 av 10


Dilemma & The Girl with the Dragon Tattoo

Kategori: Film Recensioner

Hur långt kan ett broderligt band tänjas innan det brister? Den inbitne ungkarlen Ronny (Vaughn) och lyckligt gifte Nick (James), har sedan college varit vänner i vått och torrt. Numera är de kompanjoner inom bildesign och tävlar om att landa ett drömprojekt som skulle innebära ett genombrott för deras företag. De är oslagbara med Ronnys flickvän Beth och Nicks fru Geneva vid sina sidor. Men Ronnys värld ställs på ända när han oavsiktligt ser Geneva ute med en annan man. Han gör det till sin uppgift att ta reda på varför. Ronny inser att det du inte berättar för en vän har lika stor betydelse som det du väljer att berätta.

Denna komedi trodde jag skulle vara hyfsat rolig men jag hade fel. The Dilemma är mer drama än komedi även om Kevin James och Vince Vaughn försöker vara roliga så misslyckas det oftast. The Dilemma är en okej dramakomedi med det vanliga tjafset men vill man ha en komedi så är detta ingen film man ska välja i första taget. Better luck next time.
Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Jag gillade Män som hatar kvinnor och jag tycker det är riktigt häftigt att USA har fått upp ögona för svenskfilm även om jag inte är den som kollar så mycket på svensk film. Men det som blir lite konstigt i denna film är att alla pratar amerikanska men man får även med svenska i olika sammanhang vilket blir lite knasigt. Detta har säkert med att göra att man vill hedra Sverige men jag tappar illutionen om att det är seriöst när det blir svenska helt plötsligt. Att alla har svenka namn i filmen kan jag köpa eftersom det utspelar i Sverige men det låter lite knasigt när namnen uttalas med amerikansk brytning. Nu har jag mest klagat på filmen och språket men ser man förbi detta så har vi en bra film som inte är lika bra som orginalet enligt mig. Vissa delar är bättre gjorda men oftast så gillade jag den svenska versionen mera.

Rayman Origins

Kategori: Spel Recensioner

Min första bekantskap till Rayman var det första spelet som dök upp för jättelängesen till första Playstation. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var galet svårt och sen dess så har jag knappt spelet något Rayman spel alls. Men nu när Rayman har kopierat New Super Mario Bros så har det fått en rejäl uppsving. Det är fortfarande väldigt utmande att spela ensam men spelar man med en vän eller fler så blir spelet lättare då man blir en bubbla likt New Super Mario om man skulle dö. Detta gör att dina vänner kan slå på din bubbla och du kan spela vidare.

Det går inte att nämna Rayman Origins utan att nämna den handmålade grafiken som är så underbart snygg och snabb att man blir riktigt imponerad. Tyvärr så har inte Rayman Origins sålt så vidare bra som det förtjänar och detta kan ha mycket att göra med att Rayman inte haft så bra spel i sitt bibliotek som ovanstående Mario.

Gillar man plattformslir så är nog detta spel det bästa man kan köpa på sin xbox360 och Ps3. Wii har som sagt Mario spelen och det är väldigt svårt att bli lika bra som dem. Men Rayman Origins är utan tvekan det roligaste och bästa plattformspelet 2011. En annan lite kul men svår grej med spelet är att när man klarat en bana så kan man prova på att göra en speedrun på den banan. Skulle man då klara tiden som man har på sig så får man ett extra poäng som man sedan kan använda till att låsa upp andra ännu mer svåra men roliga banor.

BETYG 

GRAFIK 10 av 10
Ljud 9 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 9 av 10  

Veckans Xbox Live v.5

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom det 2 nya kinect titlar att ladda hem. Jag har inte testat dem förrens idag för att jag har haft så ont i armen att jag inte har kunnat räta ut den. Detta gjorde att jag väntade med dessa Kinect spel tills idag när armen är bättre.

Det första spelet heter Rythm Party och är ett Dansspel som mer var koordination övning för armarna mer än dans det lilla jag provade. Det var väldigt simpel om man jämnför med t.ex Dance Central som är ett av de bättre dansspelen till Kinect. Men jag har aldrig gillat att spela sådana här spel framför tv:n och kommer antagligen aldrig att göra det heller.

Rythm Party kostar 800Ms Points

Andra och sista spelet ut denna vecka är Double Fines Happy Action Theater och är ett riktigt barnspel där det gäller att göra alla möjliga onödiga tråkiga saker framför kameran. Det lilla jag orkade testa denna trialversion var att man skulle slå sönder mängder med ballonger som föll ner från skärmen. Så ovärt spel att jag tröttnade på bara någon minut. Jag skulle kunna tänka mig att barn har roligt med spelet men det finns så mycket bättre kinect spel att äga.

Happy action theater kostar även det 800Ms Points.

Uncharted 2

Kategori: Spel Recensioner


Nathan Drake vaknar upp sittandes i en tågvagn som hänger från en Tibetansk bergsvägg. Inledningen i Uncharted 2 är mycket omtalad och får spelet att kännas så olikt många andra spel vad det gäller att komma in i historien. Första Uncharted var ett okej äventyrsspel men tråkiga actionsekvenser. Tvåan gör allt så mycket bättre men jag gillar fortfarande inte alla denna action.

Varför kan inte ett matiné äventyr få vara ett äventyr med pussel och plattformshoppande utan överdriven Hollywood action. Som ni kanske förstår så är jag inte förtjust i actiondelarna som är alldelses för utdragna och saknar tyngden som andra spel har.

Grafiskt och ljudmässigt så vet verkligen Nauhty Dog vad de gör och här är spelet som bäst. Röstskådespelarna är riktigt bra och man kan nästa få för sig att det är riktiga människor man ser ibland. Kontrollen från första spelet har förbättras en aning men det finns fortfarande vissa saker att arbeta på här tycker jag.
Multiplayer är ett läge som jag inte ägnat någon tid alls men vad jag har hört så ska det funka het okej.

BETYG

GRAFIK 9 av 10
LJUD ; 9 av 10
KONTROLL 8 av 10
HÅLLBARHET 9 av 10