Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Shark Night

Kategori: Film Recensioner

Sju vänner är på semester i soliga Lousianna Gulf. Där blir de anfallna av hajar men det är något som inte riktigt stämmer och att komma från vattnet och hajarna är inte det lättaste när det finns andra farliga saker som lurar i närheten.

Jag tycker hajar är facinerade djur så därför gillar jag även hajfilmer. Tyvärr så är oftast dessa filmer rätt så kassa så mina förväntningar på denna film var inte direkt höga. Filmen började ungefär som jag hade tänkt mig men sen mot mitten av filmen så blev det inte alls så som jag hade trott eller velat med filmen. Efter det så blev mest filmen tråkig och ännu sämre än vad den var från början. Trots att detta är en hajfilm så tyckte jag hajarna fick lite för lite utrymme i filmen. Istället så fokuserades det mest på människorna och deras ointressanta karaktärer.

Breaking Dawn

Kategori: Film Recensioner

I Torsdags så var det dags för mig, Åsa och Louise att se Breaking Dawn Part 1. Det finns många Twilight haters där ute men även många fjortisar som älskar filmerna över allt annat. Själv så gillar jag filmerna men jag är ingen fanatiker som vissa andra. Sen finns det dem som klagar på filmerna att det är så fjantigt hur vampyrerna är i filmerna och det kan jag förstå. Men om man tar det för vad det är så är det helt okej.

Denna filmen handlar om att att Bella och Edward gifter sig och Bella blir gravid och detta gör att Vargarna vill döda henne innan varelsen kommer ut och dödar alla människor. Men det finns som vanligt ett problem och det är att Jacob med 2 andra skydda familjen Cullens.

Jag gillade filmen mer än de två senaste men jag gillar fortfarande första filmen mest. Men det som jag mest störde mig mest i denna film var som i de tidigare att färgtonerna i filmen inte alls liknar Twilight vilket jag tycker är synd. Sen så har nästa alla fått riktigt fula nya frisyrer vilket kanske är en smaksak.

Jag ger filmen en stark sjua men jag hade verkligen velat se mer när den tog slut. Samma som i Avatar.

Gears of War 3

Kategori: Spel Recensioner

I Fredags för snart en vecka sen så klarade jag och Patrik av Gears of War 3 tillsammans i spelets Co-op del. Gears of War spelen har alltid varit roligare att spela med en vän än att spela flera så självklart spelade vi även ihop denna gång. Gears of War 3 går även att spela Co-op med 3 vänner fast då online.

Grafiskt så är nog Gears of War 3 ett av de snyggaste 360 spelen som har kommit. Men nu är ju inte grafik allt även om det är kul att spela snygga spel. Det som gör att Gears spelen är så roliga är den sjukt actionfyllda momenten och i 3:an så möter man så stora fiender som att de hade varit bossar i vanliga spel. 

Kontrollmässigt så är det väldigt likt sig från tidigare delar förutom att man nu måste hålla inne x knappen för att ta upp en vapen vilket gör att man inte tar upp fel vapen hela tiden. En annan ny grej med spelet är Beast mode som går ut på att man spelar som Locust och ska ha ihjäl människor fiender som kommer i olika vågor. Alltså ungefär som det populära Hordemode som kom i GOW2. 

Spelet har även fått "nya" fiender som förvissa fanns med i 2:an men i detta spel tar de upp mycket mera plats. Tyvärr så är det inte alls lika kul att skjuta på dessa fiender som vanliga locust. Så de första timmarna när man bara möts av den nya sortens fiender så är inte spelet lika kul som när de vanliga locust böjar dyka upp. 
Jag älskar verkligen de fartfyllda actionsekvenserna men har man spelar de tidigare delarna i serien så känns det ganska så gjort redan. 

 BETYG

Grafik : 9 av 10
Ljud 8 av 10
Kontroll 9 av 10
Hållbarhet 7 av 10

Veckans Xbox Live v.47

Kategori: Tvspel

Denna veckan så dök det bara upp ett spel. Oftast när det bara kommer ett spel så brukar det vara ett bra spel men tyvärr så har det inte stämt de senaste veckorna. Veckans spel är alltså Vem vill bli miljonär. Spelet är väldigt likt tvprogrammet och gillar man programmet och kan engelska så är det klart ett spel att kika in. Men gillar man inte programmet så ska man spara sina MS Points till någon annat spel.

800Ms Points kostar Who wants to be a Millionaire

Action, Komedi och Skräck

Kategori: Film Recensioner

Smokin Aces 2 : Assasins Ball är packad med vansinniga legosoldater, sexiga lönnmördare och mer av fansens favorit, familjen Tremor. Denna helt nya och explosiva film sammanför ärrade veteraner med nykomlingar och berättar historien om en FBI-agent av låg rang med ett högt pris på sitt huvud.

Första Smokin Aces filmen var en helt okej actionfilm men jag gillade denna uppföljare mer. Jag vet inte riktigt varför. Kanske för att filmen var kort men innehöll en hel del. Sen är karaktärerna riktigt sköna. Gillar man action med lite twist så kommer man förhoppningsvis gilla denna filmen också.


En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare. På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob, en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova.


Denna komedi såg jag och Åsa på i Söndags men tyvärr så tblev båda väldigt besvikna på att den saknade mycket humor. Oftast så var filmen rätt deppig och seg. Hade filmen varit 20-30minuter kortare så hade den nog varit bättre. Dock så var slutet bättre än väntat trots att det var aningen utdraget.
Wrong Turn 4 handlar om ett gäng ungdomar som åker iväg på sina skotrar för en utflykt till en stuga. Tyvärr så hittar de inte dit i snöstormen och tar läger på ett gammalt mentalsjukhus. Detta skulle de inte gjort eftersom här bor några galna hillbillys.

Sista filmen ut denna gång är Wrong Turn 4. Jag gillade första och andra filmen i denna serie. Trean var riktigt värdelös och även om 4an inte är mycket bättre så är det ändå en förbättring. Det är även kul att man får veta hur allting började. Men det största felet med denna film är att skådespelarna är fruktansvärt dåliga. Speciellt killarna som är så dåliga att det blir både pinsamt när de är i bild och skönt när de dör. Filmen är väldigt blodig men ibland ser blodet så overkligt ut att det är löjligt.
Speltriss vecka 47: Modern

Kategori: Tvspel

Denna vecka så har Emmy valt temat Modern på speltrissen och vad är mer modernt än Modern Warfare. Hehe!
Men skämt och sido så kommer mina 3 spel som får mig att tänka modern teknik i spel.


Battlefield 3 som är ett av de snyggaste spel i år


L.A. Noire var ett vackert spel men det coolaste med spelet var ju ansiktsanimationerna som är en modern teknik.


Crysis 2 kom i våras men är fortfarade ett av det snyggaste spelen i år


Hollywood Teaze

Kategori: Musik

Jag spanade in Crashdïets sida precis och såg en "ny" bonus track video som heter Hollywood Teaze. Inte världens bästa låt kanske men helt okej ändå.

Veckans Xbox Live v.44, 45, 46

Kategori: Tvspel

Shit veckorna går så fort att jag inte har tänkt på att skriva om veckans xbox live spel på ett tag. Men jag får råda bot på detta genom att skriva om de få spel som kommit de senaste veckorna.

Första spelet som kom för 3 veckor sedan nu var BurgerTime World Tour och var ett ganska simpelt plattforms/pussellösningsspel. Mycket tråkigt spel där man skulle klätta upp för stegar och hoppa på stora burgare så de åkte ner på marken och bildade en stor burgare. Tråkigt fult och väldigt enformligt spel.

800Ms Points kostar detta tråkiga spel.

Vecka 45 så kom ytterligare ett topdown shooter spel där man denna gång flyger runt i rymden och skjuter på i stort sett allt. Det har kommit så mycket sådana här spel den senaste tiden på Xbox Live arcade så man blir lite less. Vart är mitt efterlängtade Trials HD? Men gillar man sådana här spel så vill jag rekomendera Avalache Studios topdown shooter som heter Renegede Ops istället för Fusion : Genesis.

800Ms Points kostar även detta spel. Bättre än BurgerTime men sämre än Renegade Ops

Xotic heter veckans xbla spel och detta är ett mycket underligt FPS spel. Spelet känns som om det skulle ha varit ett indie spel från början. Men någon fick upp ögona för det och sedan gjorde det lite proffsigare men polerade det inte riktigt fullt ut. Jag tröttnade väldigt fort på Xotic som varken hade bra känsla i vapnen eller var snyggt på något sett. Nej nej nej till dessa 3 veckor.

800 Ms Points även för denna tråkiga FPS.

Speltriss Vecka 45: Gammaldags

Kategori: Tvspel

Denna veckan så har Emmyz bestämt temat Gammaldags och det kan man ju tolka på lite olika sätt. Antigen gamla spel från förr eller varför inte spel som utspelar sig för länge sen.


Elderscroll serien har alltid utspelat sig i en härlig värld där svärden talar

Zelda spelen är en gammal spelserie som utspelar sig för längesedan. Zelda passar alltså perfekt in denna vecka

Fable serien utspelar sig även den under tiden då svärden fick tala sitt tydliga språk. Men serien har utvecklats med skjutvapen sen del 2.

11-11-11

Kategori: Allmänt

Idag är det nog det coolaste datumet som jag kommer få uppleva tror jag. 00-00-00 var inte dåligt det heller men då tänkte jag inte så mycket på det. Idag har dagen gått väldigt fort. Den började med att jag inhandlade Skyrim på jobbet och sen när jag kom hem igen så spelade jag det. Riktigt stort och fint spel som jag förhoppningsvis får mer tid att spela nästa vecka i.

Gamex 2011 Resumé

Kategori: Tvspel


Gamex är Nordens största spelmässa och det bästa av allt är att den ligger sverige och att man träffar så mycket sköna människor. Det blev kanske inte så jättemycket spelande för min del men jag har aldrig varit ett fan av att köa för något spel som jag kan spela 3 dagar senare när det släpps i butik (MW3).

En annan grej som var kul att se med årets upplaga av Gamex. Var att det hade förbättrats inte bara att det såg proffsigare ut utan även att det fanns mer spel som kommer ut nästa år. Förra året så var det massa spel som var lastgamla som t.ex Zelda Twilight Princess. I år hade Nintendo tagit i lite mer och hade allt ifrån nya Zelda till Resident Evil Revelations till 3DS.
                          
Microsoft fortsatte med massa Kinect men det tog inte upp lika mycket plats som förra året vilket var bra utan ägnade platsen åt t.ex Mass Effect 3, Goldeneye Reloaded, Halo Anniversary, Battlefield 3 och lite annat.

Sony visade upp sin kommande bärbara PS Vita vilket jag tappade suget på efter deras visning. Appropå visningar så var Stars on Stage bättre detta året dock så saknade jag Cosplay tävlingen på söndagen. Så det hoppas jag kommer tillbaka nästa år.

Men nu till det bästa med hela mässa och det är självklart nördigheterna vid sidan av. Att mötas upp på en pub efter Gamex och snacka med Gamers som man aldrig träffat i hela sitt liv innan och bara snacka som om man hade hade känt dem hur länge som helst. Det är utan tvekan det roligaste med dessa dagar. Jag måste tacka Chris som fick mig till Bishops Arms i Torsdags. Hade det inte varit för honom så hade jag nog bara suttit ensam i lägenheten hos Graham och Nigel och undrat vart alla goa människor var.

Tack alla för goa människor. Ses igen nästa år.

Gaming Höst

Kategori: Tvspel

Nu är det bara en dag kvar till skyrim släpps och även om jag längtar efter det så vet jag att jag kommer spendera alldeles för många timmar i spelet. Vilket kommer medföra att jag inte kommer spela andra bra spel som Batman Arkahm City, Forza 4, Deus Ex, Driver och Uncharted som jag också vill göra.

Denna hösten är så full med spel att jag inte riktigt vet vad jag ska lägga ner min tid på. Sen vill jag ju självklart testa BF3 och MW3 också även om de spelen får vänta lite. Nästa vecka så kommer det även ett annat spel jag ser fram emot och det är Saints Row 3. Jag hann testa det lite smått på mässan men det sa inte så mycket mer än att det är lite snyggare och skönare bilkänsla.

Detta är verkligen ett lyxproblem eller ett i landsproblem eller vad man nu ska kalla det.

Bild lånad från Gamereactor

GTA V Trailer

Kategori: Videos

Nu är det en vecka sedan som denna trailer dök upp men eftersom jag är ett rätt stort GTA fan måste jag ju bara lägga up denna trailer.

Dag 4 Gamex 2011

Kategori: Tvspel

Sista dagen på gamex var igår och dagen började med att jag försov mig. Men det kan jag köpa eftersom jag somnade vid 5.

Tyvärr så stängde mässan kl 5 så det blev lite stressigt när Remi kom efter 2. Dagens mässtid bestod mest i att spela spel vi missat och fixa gratis swag.

Jag kommer lägga upp mer bilder från mässan när jag kommer hem och har tillgång till en dator. För nu bloggar jag från mobilen vilket är aningen begränsat.

Dag 3 gamex 2011

Kategori: Tvspel

Lördagen började med att jag var astrött. Fick en liten whisky av Graham o sen blev det banan. Efter det drog jag till gamex där jag åt dagens lunch för 105 jävla spänn.

Efter maten trodde jag att jag skulle spy. Men det blev bra innan radiogamers 4timmars avsnitt. Sen blev det 2 timmars mässvandring. Efter mässan så drog jag o remi hem till "mig" och sen drog vi till årets skönaste gamerfest. Har träffat så sköna människor dessa dagar så det är som förra årets mässa det bästa med hela gamex.

Dag 2 gamex 2011

Kategori: Tvspel

Ännu en dag som började med att jag åkte fel. Men denna gången så insåg jag det iaf i tid.

När jag väl kom till gamex så mötte jag upp med Johnny o sen blev det att testa Mass effect 3 o kolla på exklusivt material från spelet.

Efter gamex så blev det party på bishops arms där jag lärde känna nytt skönt folk. Imorgon blir det radiogamer för hela slanten. Sen blir det party party på kvällen. Nu är det dax att sova halv 4 på natten. Tack för en go dag

Dag 1 gamex 2011

Kategori: Tvspel

Första dagen på gamex är gjord och jag är faktiskt nöjd. Mässan ser proffsigare ut detta året och det är mer tunga titlar som är spelbara. Det blev inte så mycket gjort för min del idag men imorgon när jag slipper gå själv så kommer det bli så mycket bättre och säkert en fest på kvällen. Hörs imorn

Halloween 2011

Kategori: Party!

I Helgen så hade vi en kombinerad födelsedagsfest/halloween fest för Åsa <3. Här kommer lite bilder från kvällen.

Jonte och Johanna var de första gästerna.

Sofie och Natalie "Aka Bröderna Lejonhjärta"


Hjärter Dam och Batman

Micke som döden eller nått

Vi tog en gruppbild med alla utklädda på festen

Åsa, Jag(The Crow) och Louise(Hippie)

Remi Som Vampyr

Stefan och Matilda strax innan vi drog hem

Tack alla som kom på festen. Det var riktigt kul.

Baksmällan 2

Kategori: Film Recensioner

Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) och Doug (Justin Bartha) reser till det exotiska Thailand för att fira Stus bröllop. Vad skulle kunna gå fel? I regissören Todd Phillips hejdlöst roliga uppföljare till den prisbelönta kanonsuccén får vi se att även om det som händer i Vegas kanske stannar i Vegas kan man knappt ens föreställa sig vad som händer i Bangkok.

Uppföljaren till succé filmen Baksmällan har jag nu sett och jag kan säga direkt att jag är besviken. Jag vet inte exakt vad jag hade väntat mig men denna film var mest som en uppföljare brukar vara. Samma sak en gång till fast tråkigare. Det fanns givetvis en del roliga tillfällen i filmen men den når aldrig upp till första filmen. Besvikelse.