Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Top 10 Kommande spel 2012

Kategori: Listor


10. RESIDENT EVIL 6 : Mer skräck och co-op upp till 6 personer. Resident Evil kan vara tillbaka på allvar.

9. PREY 2 : Första Prey var bra och annorlunda. Nu blir det mer fritt vilket kan bli mycket bra.

8. THE LAST OF US : Ser riktigt läckert ut och Naughty Dog kan göra detta till ett av de bästa spelen 2012

7. HALO 4 : Ska bli intressant att se om 343 Studios kan ta vara och förnya Haloserien efter Bungie.

6. TOMB RAIDER : Ser ut som ett Uncharted med en ung Lara Croft. Kan bli hur bra som helst.
5. FAR CRY 3 : Grym grafik och stor öppen värld med strider som blir olika varje gång.

4. BORDERLANDS 2 : Årets Co-op spel kan Borderlands 2 mycket väl bli.

3. MAX PAYNE 3 : Rockstar har aldrig gjort mig besviken och det lär inte ändras nu.

2. MASS EFFECT 3 : Denna titel fanns även med förra året och jag är nu ännu mera pepp.

1. GRAND THEFT AUTO V : GTA IV är mitt favoritspel alla kategorier och femman kan bara bli bättre.

Robotar och Naturkatastofer

Kategori: Film Recensioner

I en nära framtid är robot-boxning en populär sport. En före detta boxare, och numera misslyckad promotor, tror sig ha hittat en mästare i en övergiven robot och börjar ta sig uppåt i boxningsvärlden. Samtidigt upptäcker han att han har en 11-årig son som vill lära känna sin far.

Mina förväntningar på denna film var inte alls höga och detta gjorde att jag blev positivt överaskad. Dock så finns det en del i filmen jag störde mig på. Framför allt så är det Charlies(Hugh Jackman) son som jag störde mig mest på. Han var mest en störig grabb i mina ögon men blev lite bättre mot slutet. Detta är en väldigt simpel film som man kan kolla in och man behöver inte ha mycket angegemang för den vilket kan vara skönt ibland också.

USA:s före detta vicepresident Al Gore presenterar skrämmande fakta om framtiden för vår planet och vårt samhälle i årets mest sevärda DVD-dokumentär! Detta är en väckarklocka som genomskådar myter och missuppfattningar för att förmedla budskapet att växthuseffekten är en verklig och överhängande fara. En obekväm sanning - visar Gores starka argument för att vi måste agera nu för att kunna rädda jorden. Vi kan alla göra förändringar i våra liv för att bli en del av lösningen.

Denna hyllade dokumentär har jag haft i min ägo väldigt länge nu men nu har jag äntligen sett den. Även om man vet om det mesta i hur jorden fungerar så är det en intressant ögonöppnare. Det jag tänkte på när jag såg denna dokumentär var att det inte är så konstigt att naturkatastrof filmgenren fick ett uppsving efter den. En bra dokumentär som tyvärr är något för lång för att vara intressant hela vägen med alla diagram som visas. 

 

Veckans Xbox Live v.4

Kategori: Veckans Xbox Live

Ny vecka och nya spel. Det första spelet jag provade heter Quarrel och är ett strategiskt alfapet eller wordfeud för alla andra som inte växte upp med den analoga versionen. Spelet är väldigt simpelt att förstå sig på och det går helt enkelt ut på att konkurrera ut sina motspelare genom att samla sina karaktärer på ett ställe. T.ex så om du har 6 karaktärer på din sida och går till anfall mot din motståndare som har 4 stycken så kan du bygga ord med 6 bokstäver och din motståndare med bara 4 bokstäver. Sen så har alla bokstäver olika poäng som i WordFeud. Så det gäller att få ett högre poängord för att ta över hans eller hennes plattå.

Quarrel kostar 400 Ms Points vilket blir ungefär 45kr vilket är helt klart värt om man inte kan få nog av wordfeud 

Andra spelet ut denna vecka är det flytande loco Roco inspirerande spelet Puddle. Här gäller det att frakta sin vätska från start till mål utan att förlora för mycket vätska. Ett mycket kul men svårt spel. Det blev en hel del trial and error för min del men jag gillade idén och designen på spelet. Puddle är väldigt simpelt rent kontrollmässigt eftersom det använder sig bara av LT och RT för att vrida kameran likt Loco Roco.

Puddle kostar 800MS Points vilket blir ungefär 90kr.

Rollspel & Serietidningsvåld

Kategori: Spel Intryck


Under Gamex 2011 så fick man se en glimt ur detta spel efter Mass Effect 3 visningen och jag kan väl säga som såhär att då blev jag inte så intresserad. Men nu efter att jag spelat demoversionen som var väl tilltagen så blev jag mera pepp. Kingdoms of Amalur kan man säga är en blanding mellan Fable och Skyrim. Stridsystemet är mer likt fable fast mycket snabbare som för tankarna till Darksiders. ¨

Grafiskt så är det det väldigt likt Fables lite mer mysiga stämning än vad andra mer realistiska grafik. Mina förväntningar på spelet var alltså inte vidare höga men jag blev positivt överaskad. Sen så var det ju inte helt fel att man fick lite bonusar till både detta spel och kommande Mass Effect 3 som tack för att man spelade demot. 


Det som gjorde mig mest glad i spelet var de snabba striderna och att man enkelt kan använda sin pilbåge med ett enkelt knapptryck likt fables stridssystem. Det gick även att hitta massvis med loot från sina fiender och från olika skattkistor. Jag är helt enkelt positivt överaskad och det skulle inte förvåna mig om jag köper spelet någon dag när jag klarat Skyrim.

Kingdoms of Amalur släpps den 9:e Februari och på Gamestop så får du 100kr på ett presentkort om du förhandsbokar det plus 35% mer för gamla spel som du säljer och lägger på bokningen.
  

För de som vill ha mera action så har det kommit ut en demoversion av Darkness 2. Första Dakness spelet tyckte jag var intressant men jag klarade det aldrig. Darkness 2 har ännu mera serietidningsestetik och påminner om borderlands i sitt utseende. Dock så är detta mycket våldsammare och mörkare. Det finns mycket att gilla med Darkness 2 som t.ex alla möjligheterna i striderna och att man kan levla sin karaktär med nya förmågor.

Kontrollen funkade bra trots att det är ganska så mycket mera att kontrollerna och hålla koll på än i vanliga FPS spel som t.ex Call of Duty. Jag har inte så mycket mer att säga om det lilla man fick prova på i demot men jag är faktist även där positivt överaskad. Jag gillar den mer celshadade grafiken vilket gör att detta spel sticker ut mer än vad första Darkness gjorde.

Darkness 2 släpps den 10 Februari och på Gamestop är det samma deal som det är på Kingdoms of Amalur

Top 10 Coming Movies 2012

Kategori: Listor

  1. The Hobbit : An unexpected Journey : December
  2. Dark Knigt Rises : Juli
  3. Prometheus : Juni
  4. Twilight Breaking Dawn Part 2 : November
  5. Bourne Legacy : Augusti
  6. Snabba Cash 2 : Augusti
  7. Amazing Spiderman : Juli
  8. Resident Evil : Retribution : September
  9. Total Recall : Augusti
  10. Avengers : April

Sämst 2011

Kategori: Listor

Här kommer fortsättningen på min resume av 2011. Denna gången är det alltså det sämsta jag har varit med om under föregående år.

FILM

1 : Zombie Flesh Eaters 2/Zombie 3
2 : Zombie Flesh Eaters
3 : Altitude

SPEL
1 : Fantastick Pets
2 : NHL 2K10
3 : Bodycount

XBLA
1 : Burger Time
2 : The War of the Worlds
3 : Ugly Americans Apocalysegeddon

XBOX 360 DEMO

1 : Michael Phelps : Push The Limit
2 : Let´s Cheer
3 : Twister ManiaVeckans Xbox Live v.3

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna vecka så kom det 2 nya spel med lite barnsligt skräcktema. Första spelet ut denna gång är spelet med det lite udda namnet Scarygirl och detta är ett plattformsspel med Helloweentema. Man går runt som den otäcka flickan där man får använda sitt vapen på sina fiender. Trots att detta är ett plattsformsspel så gillade jag varken då man skulle hoppa eftersom det var ganska så oprecist. Sen så tyckte jag att fienderna man möter är väldigt tråkiga.

1200Ms Points kostar detta spel. Lägg hellre dina pengar på det grymma Rayman Origins.

Andra spelet ut denna veckan är ett Kinect spel i första person. Detta påminner lite som en barnvänlig version av Rise of the Nightmares som jag skrev om för ett tag sedan. Men detta är ett så mycket bättre spel än vad Rise of the Nightmares någonsin var. Styrningen är inte felfri men den är så mycket bättre tidigare nämnda spel. Jag tycker inte spelet var så fängslande för mig men jag skulle kunna tänka mig att detta är ett bra spel för barn.

800MS Points kostar detta kinectspel och är klart värt det för dem som saknar liknade spel till Kinect.

Japaner & tennis

Kategori: Spel Intryck

FINAL FANTASY XIII-2

Jag ska börja med att jag aldrig fastnade för Final Fantasy XIII:s stridssystem och det linjärna spelsystem. Men jag köpte det nyligen igen för 39kr på jobbet för det är det ju värt. Demo versionen av XIII-2 var väldigt linjär och kort men  det sägs att det ska ta kortare tid tills det blir mer fritt som XIII blev efter 25timmar eller nått. Men nu tillbaka till vad jag tyckte om spelet.
Det som är nytt med XIII-2 är att man nu kan samla på sig pokémon liknade varelser som man kan ta hjälp av i striderna. Detta medför att det blir ännu mer att hålla kolla på i de redan snabba och röriga striderna. En annan lite ful grej med spelet är att är att huvudkaraktären liknar han från Kingdom hearts serien enligt mig.
Kort och gott så kan man nog säga att detta spel riktar sig till de som gillade Final Fantasy XIII.


ASURA´S WRATH

Detta galna japanska spel var verkligen inget för mig och är ett spel som liknar valfritt beat em up spel med enorma bossar som man får nöta väldigt länge. Detta är iaf intrycket jag fick av detta spel. Det förekom även en hel del quicktime events. Grafiskt och designen i spelet är även där väldigt intressant i mitt tycke men jag kan tänka mig att de som gillar liknade spel och anime kan ha något att hämta i detta spel.


GRAND SLAM TENNIS 2

När motion Plus kom till Wii så kom även Grand Slam Tennis till konsolen som utnyttjade denna nya kontroll. Men nu när Grand Slam Tennis 2 kommer så kommer spelet till xbox 360 och Playstation 3 med grym grafik. Xbox varianten använder sig inte av Kinect men istället så använder man kontrollerna likt NHL serien. Detta betyder att man styr spelarens racket med höger joystick. Denna nya spelkontroll tyckte jag funkade sisådär men som tur var så gick det även att spela med de vanliga knapparna på kontrollen. Jag skulle nog våga säga att detta kommer bli ett bra tennisspel men det beror ju på om det finns ett bra turneringsläge och så vidare.

Friday the 13th

Kategori: Allmänt

Idag är det Fredag den 13:e och jag har inte varit med om någon direkt otur idag förutom att jag inte kunde sova inatt så det blev bara 4 timmars sömn ungefär.
Men det fulaste med dagen är att nummer 13 har förföljt mig en aning. Det har vart lite under dagen men det fulaste var att jag började se Da Vinci koden och då började de prata om fredagen den 13:e.

Sen när jag byter kanal till 4:an så säger Matthew McConaughey att Kate Hudson ska vänta till date 13. Sen var massa annat också som hade med siffran 13 idag men just nu har jag glömt av det mesta.

Veckans Xbox live v.2

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom det 2 nya nedladdningsbara spel.

Det första jag tog mig an att testa var AMY och även om jag inte provade det särskilt länge så fick jag mig iaf en bild av vad spelet är för något. Amy är ett skräckspel i lite Silent Hill vibbar. Det är alltså ett survival horror spel med fin grafik för att vara ett nedladdningsbart spel. De första fienderna man stöter på är värdelösa zombies som man spöar med ett eller två slag. Tyvärr så tyckte jag att det gick lite segt och inget jag kommer lägga pengar på.

Gillar man skräckspel så kan detta vara ett bra alternativ för ynka 800Ms Points

Andra spelet denna vecka var en remake på ett gammalt klassiskt spel. Spelet heter Choplifter HD och går ut på att man flyger helikopter fram och tillbaka till sin bas för att hämta upp passagerare som ligger pyrt till. Det gäller också att skjuta ner soldater på vägen som försöker hindra ens framfart. Jag gillade detta spelet när jag var liten men det krävs mer än så här för att vara intressant 2012.

1200MS Points tycker jag är alldeles för mycket för ett så här simpelt spel

Kinect Demos

Kategori: Spel Intryck

Jag har nu testat en del nya kinect spel och här kommer lite kort om vad jag tyckte om dem.

MotionSports : Adrenaline

Detta spelet släpptes i slutet av November och är som titeln antyder ett sportspel som tar vara på sporter med mycket adrenalin. Demoversionen var väldigt snål så man fick bara provspel att hängflygning(bilden nedan) på en ända bana. Dock så tyckte jag det funkade hyfsat bra med alla "kontroller". Grafiskt så såg det också helt okej ut för att vara ett Kinect spel. Men trots min positiva överaskning så tror jag inte att jag kommer införskaffa mig detta om det inte blir snorbilligt någon dag.


Rise of Nightmares

Detta spelet hade jag hört sedan innan att kontrollen skulle suga hästpung och det gör den också. För att gå frammåt så får man ta fram ena benet men ibland fattar inte kinecten det och då börjar man gå baklänges istället. Jag spelade spelet med Patrik vid min sida och vi skrattade mest åt den feminalt dåliga kontrollerna i spelet. Rise of Nightmares är det första skräck spelet till Kinect och även där misslyckas utvecklarna. Spelet är mer ett hack n Slash spel med massvis med blod. Skräcken i spelet är nog mest att man stå ut med den fasansfulla kontrollen något annat kan jag inte tänka mig.


Kung Fu High Impact

Kung Fu High Impact är precis vad det låter som ett fightingspel med typ oändligt med fiender. När Christer och Victor från Press2Play spelade detta spel så såg det faktist så dåligt att det blev bra ut. Men när jag provade så tröttnade jag väldigt fort. Grafiskt så ser det riktigt illa ut och jag fattar faktist inte att det kan vara ett fullpris spel. Hade det kommit till xbla så hade jag förstått detta mycket mera. En rolig grej med spelet är ju att man spelar som säg själv och alla slag/sparkar man gör får konsekvenser på fienderna som är i närheten.

Tid, Jägare och ännu mera tid

Kategori: Film Recensioner

I en inte alls för avlägsen framtid har forskningen kommit så pass långt att man har kunnat stänga av genernas föråldrade. Tiden är nu valutan i världen och den rike kan leva för alltid medan de fattiga får byta in vad de äger för att förlänga sin odödlighet. En ung fattig kille får tag på en förmögenhet av tid men är inte snabb nog att hjälpa sin äldre döende mor. Han blir då jagad av den korrupta polisstyrkan, känd som 'Time Keepers'.

In Time börjar väldigt intressant och har en intressant story. Tyvärr så tappar filmen ungefär när halva filmen har gott och då tycker jag den blir mer som en framtida Bonnie and Clyde kopia. Amanda Seyfried och Justin Timberlake gör sina roller så gott de kan men jag får ingen direkt medkänsla till dem.

15 år efter succén med Jägarna är Kjell Sundvall tillbaka med den hyllade uppföljaren. Erik (Rolf Lassgård) är Rikskrims bästa förhörsledare. Ett brutalt mord på en ung kvinna tvingar honom att återvända till sina gamla hemtrakter och där jobba ihop med den motvillige polisen, Torsten (Peter Stormare). Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig snart ha både jägare och poliser inblandade och konflikten mellan Erik och Torsten fördjupas. När Erik upptäcker att hans egen brorson är inblandad utvecklas allt till en värre mardröm än han någonsin kunnat ana...

Första Jägarna tyckte jag var ganska så otäck när jag såg den första gången. Den fångade känslan av att männsikor gör allt för att skydda sitt eget skinn. Andra filmen bygger vidare på samma premiss men här får jag inte alls samma känsla. Sen så blev filmen lite utdragen mot sluten men jag kan ändå rekommendra den till de som gillade första filmen.

Militärpiloten Colter Stevens befinner sig på ett uppdrag han varken förstår eller frivilligt anmält sig till. Plötsligt vaknar han upp på ett pendeltåg på väg mot centrala Chicago, mitt emot honom sitter en kvinna han aldrig tidigare sett och när han ser sin spegelbild tillhör den en främmande man. Några minuter senare sprängs tåget och alla passagerare dör. Stevens vaknar upp omtumlad och fast- spänd i en mystisk kammare. Från en videoskärm beordrar en kvinna honom, utan vidare förklaring, att återvända till tåget och återuppleva den okända mannens sista åtta minuter i livet - tills han lyckas identifiera bombmannen.

Förutom att framsidan ser riktigt dålig ut på denna filmen.  Så måste jag säga att den var sjukt intressant och påminde lite om De 12 apornas Armé där man inte riktigt vet vad som händer. Detta är klart den bästa filmen jag sett i år trots att den kom förra året. Rekommenderar denna filmen starkt.


Resumé 2011

Kategori: Listor

Nu var det dags igen för min årliga resumé. Som vanligt så listar jag topp 3 i allt från spel till resor under året som gått. Eftersom man varken har tid eller pengar till alla filmer, spel osv. så kan jag lista en film som kom för flera år sedan men som jag såg 2011 för första gången. Sen så är denna lisa en högt personlig lista och det vore kul om ni ville kommentera på vilka filmer/spel och annat som var era favoriter 2011.

Årets Film 

1 :True Grit
2 : Apornas Planet : Rise of the apes
3 : Fast Five

Årets Xbox 360 Spel

1 : The Elders Scrolls V : Skyrim
2 : Batman Arkham Asylum
3 : Deus Ex Human Revolution

Årets PS3 Spel

1 : Portal 2
2 : Uncharted 2
3 : Rage

Årets Spel

1 : The Elders Scrolls V : Skyrim
2 : Portal 2
3 : Deus Ex Human Revolution

Årets Överaskning

1 : Rayman Origins
2 : Driver  : San Fransisco 
3 : Mortal Kombat

Årets Drink
1 : Vodka + Grön Monster
2 : Mintuu + Pucko

Årets Co-op

1 : Rayman Origins
2 : Portal 2
3 : Gears of War 3

Årets xbla Spel

1 : Torchlight
2 : Ilomilo
3 : Bastion

Årets Resa

1 : Gamex 2011
2 : Foo Fightes Stockholm
3 : Västkusten med Åsa och Patrik

Årets Låt
1 : Walk : Foo Fighters
2 : Chemical : Crashdiet

Årets Podcast

1 : Radiogamer 
2 : Loading Live
3 : Radiospeltorsk

Årets Sitcom

1 : Big Bang Theory
2 : How I met Your Mother
3 : Two and a Half Men

Årets Tvprogram/Serie

1 : 99 Nya saker med Erik och Mackan
2 : Walking Dead
3 : Nitty Leaks

Årets iPhone Spel

1 : Jetpack Joyride
2 : Scribblenauts Remix
3 : Grand Theft Auto 3


Nyår 2011

Kategori: Party!

Nyårsafton firades in hos Patrik men det var Patrik och Stefan som höll i festen och så bjöds det på mat från Malins Recept som var Fläskfile och Potatisgratäng med Vitlöksbaguette.
Det blev inte så jättemånga bilder tagna denna kväll men det kan bero på att man hade fullt upp med andra grejor =)

Stefan och Jag njuter av maten

Åsa & Malin käkar

Pontus, Molgan(osylige vännen), Patrik och Torbjörn

Edo med sina hängslen

Jag och Patrik

Detta borde vara mitt nyårslöfte att jag ska bli så vig

Big Jonas och Lill Åsa brevid varandra

Fotot i min hand tog för 10år sedan.

3 filmer

Kategori: Film Recensioner

HOSTEL : PART 3

Fyra killar åker till Las Vegas på en kombinerad arbetsresa och svensexa. Snart förs en av dem bort till ett avlägset beläget vandrarhem där gästerna ägnar sig åt plågsamma lekar och spelar om vilken tortyrmetod de ska använda härnäst...

Första Hostel tyckte jag var riktigt ofräsch första gången jag såg den. Sen när andra filmen kom så tyckte jag inte det var lite ofräsht längre och nu när 3:e filmen har kommit så kan man bara säga att allt som var läskigt med de tidigare filmerna är borta. Jag fattar ärligt inte varför denna film heter Hostel eftersom den inte har något direkt med de första filmerna att göra. Det är väldigt lite tortyr i filmen som man hade förväntat sig. Så gillar sådana här filmer så kan man väl ge denna en chans men förvänta dig inget speciellt eller något bra.
HORRIBLE BOSSES

För Nick, Kurt och Dale finns det bara en sak som gör deras dagar lite mer uthärdliga: fantasin om att bli av med sina outhärdliga chefer. En blöt kväll bestämmer de sig för att det är dags att gå från fantasi till handling och där och då gör de tre vännerna en plan för att göra sig av med sina respektive arbetsgivare - för gott. Det finns bara ett problem: även de bästa av planer är endast så idiotsäkra som de som sitter bakom spakarna.

Denna filmen har en hel del stjärnor i sig men det behöver ju inte betyda att det är en bra film för det. Filmen börjar helt okej men tappade mitt intresse efter kanske halva filmen. Det finns absolut en del roliga partier i filmen men de är alldeles för behålla mitt intresse. Både jag och Åsa satt och kollade på mobilen mot slutet av filmen. Inget bra betyg.


YOUR HIGHNESS

Två prinsar - den marijuanarökande slöfocken Thadeous (McBride) och den ädle Fabious (Franco) - slår sig samman med en svårfångad krigare (Portman) i sökandet efter en prinsessa som ska befrias från en ond trollkarl. Längs vägen måste de övervinna fruktansvärda varelser och förrädiska riddare under denna galna resa laddad med scener som visade sig vara för skandalösa för biograferna.

Your Highness kommer från regissören till Pineapple Express och man märker detta på fler sätt än att det finns samma skådespelare med i filmerna. Denna komedi är väldigt blodig och väldigt töntig på sina ställen men jag gillar det. Historien är väldigt simpel men vad gör det när den ändå är underhållande. Det jag skulle kunna klaga på är att början och slutet är lite sega och inte lika bra som mitten av filmen.