Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

F-zero & terranigma

Kategori: Tvspel

Har nu fått 2 nya snes spel till min samling. Börjar bli ett gäng spel nu av bra spel. Vill fortfarande ha Zelda och metroid till super nintendot. Men svårt att få tag på om man inte vill betala massa pengar.

The five-year engagement

Kategori: Film Recensioner

I den varma och skrattfyllda The Five-Year Engagement spelar Jason Segel och Emily Blunt paret som har stora svårigheter att ta sig fram till altaret. Karriärplaner, påtryckningar från familjen och en mängd andra hinder står i vägen för det perfekta bröllopet, och frågan är om förhållandet kommer att klara den ständigt förlängda förlovningen.
 
Jag är så himla less på romantiska komedier då alla går i samma spår varenda gång. Men ibland så måste man se dessa filmer ändå. Både jag och Åsa blev så utråkad av filmen att vi satt med våra mobiler under sista delen av filmen. Det fanns inte många roliga pratier i filmen som man skrattade åt eller ens log åt. De ända gångerna man log finns att se i trailern till filmen. Nu låter det som om jag hatar denna film. Men så illa är det inte bara det att den aldrig drog in mig som en bra film ska göra. Se mycket hellre Garden State som för visso har några år på nacken.
 
 
 
 
 

Veckans Xbox Live v.48

Kategori: Veckans Xbox Live

SEGA bjuder på fighting bonaza denna vecka. Inte ett utan hela tre SEGA fighting spel. En gemensam nämnare förutom att alla veckans spel är fightingspel är att SEGA har petat in en tidsbegränsning på alla trialversioner av deras spel. Man har bara en minut på sig att välja karaktär och sen prova spelet. Jag han klara av första karaktären på varje spel innan jag flög tillbaka till huvudmenyn där man givetvis uppmanas att betala för resten. Snålt SEGA!
 
In the first corner så har vi Sonic the Fighters. Detta spel hade jag aldrig hört talas om tidigare men det kändes som ett plojspel. Lite som en korsbefruktning mellan Sonic och Virtua Fighter. Eftersom det var så snålt med tid att prova spelet så han jag inte få upp någon direkt känsla mer än att man slogs som Sonic. Spelar hellre Super Smash Bros. spelen som har mera innehåll och djup.
400Ms Points kostar det om du vill spela mer än 1 minut och spöa alla Sonics vänner
 
In the second corner så har vi Fighting Viper som ser ut som ett mer oseriöst alternativ till Virtua Fighter, Vet faktiskt inte riktigt vad den stora skillnaden är på de spelen men den insatta får gärna berätta det för mig. Spelet kändes väldigt gammalt vilket det iof är.
400Ms Points kostar även detta identitetslösa spel
 
In the Third and final corner så har vi Virtua Fighter 2 som kom till Sega Saturn för många herrans år sedan. Jag kommer ihåg att jag spelade ett Virtua Fighter spel på Mega Drive hos en kompis när jag var liten. Har dock aldrig riktigt fastnat för Virtua Fighter serien. Spelar hellre Tekken och senaste Mortal Kombat.
And the Winner is Virtua Fighter2 som kan bli ditt för 400Ms Points
 
 

Retro Dax

Kategori: Tvspel

Förra veckan så fick jag hem mitt super Nintendo med 5 spel. Har inte spelat så mycket än men det kommer bli en del retrospelande den närmaste tiden.

Veckans Xbox Live v.47

Kategori: Veckans Xbox Live

Denna veckan så kom det 4 nya spel var av 3 av dessa var Kinect spel. Tyvärr så fanns det inga trialversioner att ladda ner så jag har inte provat något av spelen. Det tre kinect spelen är skapade av Rare och jag antar att de är en förkortad version av Kinect Sports 2 som har alla dessa grenar som man nu kan köpa löst.
 
Ski Race heter i alla fall första spelet vilket är ett spel där man åker skidor ner för olika backar.
240ms Points kostar det att köra lite skidor
 
Dart vs Zombies är andra spelet denna vecka och går ut på att kasta pil på zombies. Lite som Plats vs Zombies fast att man kastar pil på dem istället.
240Ms Points kostar även detta
 
3 Points Contest heter spelet där man kastar basketbollar från 3 poängslinjen.
240ms Points även för detta lila spel.
 
Sist ut så har vi ett kortspel som jag inte tror att jag skulle spela även om jag fick det gratis. Men man ska ju aldrig säga aldrig. Yu-Gi-Oh! 5D's Decade Duels Plus heter iaf detta spel men eftersom jag inte har kunnat prova det så har jag inte så mycket intryck.
800ms Points kostar detta kortspel för Yu-Gi-Oh! 5D's Decade Duels Plus fantaster

Breaking Dawn Part 2

Kategori: Film Recensioner

Breaking Dawn Part 2 handlar om Edward och Bellas dotter som ses av en vampyr som anmäler dem hos Volturi för att ha skapat en vampyr unge. Detta skapar ett spänt läge då Volturi bestämmer sig för att resa till Forks och förgöra familjen Cullens. Familjen måste därför hitta massa vänner runt om i världen för att bevisa sin oskyldighet. 
 
Igår så gick jag, Åsa och Louise på bio och såg sista delen av Twilight serien. Många avskyr Twilight filmerna och vissa älskar dem. Jag skulle gå så långt att jag älskar dem men jag gillar dem i alla fall vilket är lite
ovanligt i mina manliga bekanskapskrets. Breaking dawn 2 tar vid där förra filmen slutade och man får se Bella bli vampyr vilket var lite kul. Hade dock velat se ännu mera hur hon upplevde världen med sina "nya" ögon. Filmen höll sig bra mot boken men det känns lite för snabbspolat för min smak. De kunde lika gärna låtit filmen vara 30min längre och verkligen fått mer material.
 
 

Veckans Xbox Live v.46

Kategori: Veckans Xbox Live

Nu vecka vilket givetvis betyder nya spel att prova. Denna veckan så kom det två stycken spel men inget av dem föll mig i smaken.
 
Första spelet ut är Warlords vilket är ett actionäventyrs spel där det gäller att skydda sin bas mot projektiler samtidigt som du ska förstöra motståndarnas baser med projektiler och olika magier. Det blir lite som ett dxball i multiplayer fast man skjuter mot bollen mot varandra. Inget som föll mig i smaken direkt, Tyckte även att det var alldeles för rörigt. 
 
Sista spelet ut denna vecka var Planets under Attack vilket liknar Mushroom wars till Ps3 som kom för ett bra tag sedan. Du samlar på dig armeér som du sen kan skicka till närliggade planeter och när du har samlat på dig tillräckligt med krigare så kan du skicka dem på motståndare så du tar över hens planet. Lite småkul men inget jag tänker köpa.
Planets under Attack går på 1200Ms Points
 
 
 

AVGN Movie Trailer

Kategori: Videos

Den här filmen ser faktist rätt så kass ut men måste ses någon gång iaf. 
 
 
 
 
 

Grand Theft Auto V 2nd Trailer

Kategori: Tvspel

Igår så kom den andra efterlängtade trailern på GTAV, Det är inte det snyggaste spelet man har sett men ser absolut riktigt bra ut. Kan inte våren komma nuuuu, Tre olika karaktärer ska man få spela i detta spel. Hade varit kul om Rockstar vågade sätta en kvinna som huvudperson men det kommer vi inte få se detta spelet heller.  

Stone

Kategori: Film Recensioner

Jack Mabry är en övervakare i pensionsåldern som alltid skött sitt jobb exemplariskt och eftersträvat att vara en god medborgare. Men under ytan kämpar han för att hålla tillbaka den vrede som gjort både honom och hans fru till fångar i ett kärlekslöst äktenskap. När han får i uppdrag att utvärdera mordbrännaren Gerald ”Stone” Creeson för villkorlig frigivning, blir han indragen i ett manipulativt triangeldrama som hotar att rasera murarna och frigöra Jacks inre demoner…
 
Tack vare Netflix så har det som sagt blivit att man sett ännu mera filmer än vad man hade tänkt se från början. Denna filmen lockade mig för de 3 stora filmstjärnorna. Edward Norton har jag gillat väldigt länge och han gör en bra roll även i denna film. Tyvärr så gick filmen i sirap flertalet gånger vilket var väldigt tråkigt trots att den var småintressant på sina ställen. Men jag får nog säga att jag blev besviken på filmen. Det värsta av allt var att man aldrig fick någon bra payoff i slutet vilket gjorde att filmen kändes ganska menlös. 
 

Big Trouble in Little China

Kategori: Film Recensioner

När truckföraren Jack Burton hjälpte sin vän Wang Chi att plocka upp hans flickvän på flygplatsen, trodde han aldrig att han skulle bli inblandad i en övernaturlig strid mellan gott och ont. Wangs flickvän har smaragdgröna ögon, vilket gör henne till ett perfekt mål för den odödlige magikern Lo Pan. Lo Pan måste gifta sig med en flicka med gröna ögon så att han kan återfå sin fysiska form. Nu måste Jack rädda Wangs flickvän från Lo Pan och hans underhuggare, och få tillbaks sin stulna lastbil. Men hur ska han kunna slå ner nån som inte har nån kropp?
 
Big Trouble in Little China är en klassiker från 1986 men jag har aldrig sett hela denna filmen innan. Så nu när Netflix har kommit till Sverige så har det blivit en hel del film tittande. Big Trouble in Little China var faktist riktigt rolig trots att den är väldigt utflippad och har en hel del skumma karaktärer. Men det är väl lite det som är charmen med filmen. 

GTA V coming soon

Kategori: Tvspel

Rockstar har äntligen lyft lite på locket på våras mest efterlängtade spel Grand Theft Auto V. Jag älskar verkligen GTAIV så detta kommer sannorlikt falla mig i smaken också. Det har sagts att GTAV:s värld ska vara lika stort som GTAIV, Red dead Redemption och GTA San andreas tillsammans vilket inte är lite det. 
Till våran är det dags att åka runt i stora städer med skön musik i stereon

Veckans Xbox Live v.44-45

Kategori: Veckans Xbox Live

Förra veckan så hann jag inte med att prova på spelen som kom eftersom jag åkte till stockholm. Men nu när man kommit hem så har det funnits lite mer tid iaf så här kommer mina intryck av spelen.
 
 
ToeJam and Earl är en SEGA klassikern som kom denna veckan till xbla. Jag provade att spela detta spel på nån emulator för många år sedan men fattade inte vad det gick ut på. Nu förstår jag mera men jag förstår fortfarande inte varför spelet är så hyllat som det är. Visst är humorn skön och snygg grafik för att vara då men nu tröttnar jag på spelet väldigt fort.
400ms Points kostar denna klassiker.
 
Karateka heter veckans andra spel och är ett väldigt enformigt quick time event fightingspel. Det jag fick prova på under trialversionen var att springa rak fram och kontra fiendens attacker, BOOOORIIING! Karateka hade en skön grafisk stil men det hjälper inte när spelet var så pass enformigt. Från skaparna av Prince of Persia stod det att det var också så gissa om man blev besviken.
800Ms Points för denna dynga
 
Förra veckan spelet med det korta namnet Pid. Pid är ett plattformpusselspel där det gäller att undvika olika faror samtidigt som du löser olika små pussel, Vet inte riktigt hur jag ska beskriva spelet mera men det var charmigt och hade en känsla av Limbo i sig. Kommer inte bli en köp men ett helt okej spel med massa timmars tidsfördriv. 
800Ms Points kostar Pid och kan absolut vara värt för dem som söker något annorlunda
 
Pool Nation kom också ut förra vecka medans jag var i storstaden. Detta är som det låter ett biljardspel i all sin enkelhet. Riktigt snyggt spel faktist med bra kontroller. Jag hade köpt detta spel om jag inte redan ägde ett biljard spel till min 360.
800Ms Points kostar Pool Nation. Prova trialversionen så får ni se vad jag menar med snygg grafik. 
 

Gamex 2012

Kategori: Tvspel

Då har man vart på Gamex för tredje året i rad. Jag trodde faktist detta året skulle bli ännu större och bättre än förra året men jag blev faktist lite besviken. Visst fanns det stora titlar som Halo4, Far Cry3, Crysis3, Wii U med massa spel men jag hade förväntat mig att mässan skulle ha växt ytterligare från förra året. Men som vanligt med denna spelmässa så är det inte spelen som lockar utan alla trevliga människor.
 
Det blev lite öl med gamers under torsdagen och på fredagkväll så blev det öl med Katrin och Daniel dem jag sov hos under min vistelse i Stockholm. Allt som allt så hade jag en väldigt kort men rolig vistelse i Stockholm. Passade även på att träffa Kawa över en bit mat och en öl. Här nedan så kommer en liten kompott av bilder från mässan.