Darkoo

Spel, Film och annat som förgyller tillvaron

Dawn och the Planet of the Apes

Kategori: Film Recensioner

Caesar leder en växande grupp genetiskt utvecklade apor som hotas av de få människor som överlevt ett dödligt virusutbrott. Trots deras försök att leva sida vid sida så bryter ett krig ut som ska komma att avgöra vilken ras som regerar på Jorden.
 
Jag, Heimar och Linus var iväg och såg den senaste Apornas Planet filmen för en vecka sedan nu. Förra filmen som kom ut 2011 tycker jag är riktigt bra. Kommer ihåg att jag blev riktigt taggad på en uppföljare när jag såg slutet på den. Så nu 3 år senare så har man sett uppföljaren och jag är inte besviken. Visst finns det delar i filmen som kunde ändrats men som helhet så är jag nöjd. Det ska åter igen bli väldigt intressant att se vad som händer i nästa film. Hoppas bara man slipper vänta i 3 år till.
 
Dock så var 3D effekterna helt meningslösa i filmen. Fattar inte varför man ska behöva betala extra för att få 3D när det inte gör någon skillnad. Postern till filmen är även den riktigt fult gjord. Allt ser okej ut förutom människans ansikte som ser ut att sväva i luften. Varför kunde de inte dragit ut hans ansikte som de gjorde med apans. Men dessa två faktorer har ju inget med själva filmen. Rekomenderas starkt. 
Ps 
En kul grej som hände på bion var att min stolsits granne hoppade till vid varje actionscen och var riktigt orolig hela filmen vilket vi skämtade om senare när vi gick hemåt efteråt. Efter ungefär 3 minuters prat och den personen så vänder vi oss om och får se att han har gått bakom oss hela tiden. Så sjukt pinsamt men det genererade till ett väldigt gott skratt. 
 
 

Transformers Age of Extinction

Kategori: Allmänt

Det har gått tre år sedan Sentinel Primes förräderi och decepticons ödeläggelse av Chicago. Trots att autobots hindrat att jorden ödelagts räknas de redan som överflödiga av världens regeringar. Det är när bilmecken Cade upptäcker att långtradaren han ska slakta för delar är en autobot, den legendariske Optimus Prime, som det blir uppenbart att det finns krafter som gör allt för att autobots inte ska återaktiveras. Samtidigt uppmärksammas hela världen på ett nytt hot. Något världen aldrig skådat förr.
 
Den första Transformersfilmen som Michael Bay gjorde tycker jag är bra. Men sen så har filmerna bara blivit sämre och sämre och de ville nu Michael Bay ändra på läste jag för något år sedan. Så jag hade mina förhoppningar på att denna filmen skulle vara början på något nytt men tyvärr så inehåller den så mycket fel. alldeles för mycket av allt och man blir bara trött på filmen. Blev faktiskt riktigt besviken på denna filmen. Men den är fortfarande sevärd om man gillar transformers eller Michael Bay action.
 

After Earth

Kategori: Film Recensioner

Kitai Raige (Jaden Smith) och hans legendariske far Cypher (Will Smith) blir strandade på jorden efter en kraschlandning, tusen år efter de omvälvande händelser som tvingade mänskligheten att fly därifrån. Eftersom Cypher har blivit skadad måste Kitai ge sig ut på en farofylld färd för att kalla på hjälp. Far och son måste lära sig att samarbeta och lita på varandra om de ska ha någon chans att kunna ta sig hem.
 
I Fredagskväll så kollade jag Heimar och Linus på denna film eftersom vi ville veta hur kass den var. Denna filmen kom 2013 och blev en dunderflopp och hade kostat sjukt mycket pengar vilket givetvis inte betalade av sig. Denna filmen var så ointressant och hade så dåliga effekter ibland att man undrar vad den stora budgeten gick till. Helt sjukt meningslös film faktiskt. Sen så har vi Jaden Smith som är så himla dålig i denna filmen. Jag vet inte om han alltid är kass men i denna så är han riktigt dålig. Man hoppas mer att han misslyckas med sitt uppdrag än att springa runt och vara kass hela tiden.
 

The Purge

Kategori: Film Recensioner

Om du under EN enda natt om året kunde begå alla tänkbara brott, utan att detta skulle få några som helst konsekvenser, vad skulle du göra då? Under denna natt kommer en familj att testas i hur långt de är beredda att gå för att skydda sig själva när ondskan utanför tar sig in i deras hem.
 
Jag och Åsa har varit i ett litet skräcksugna den senste tiden så de senaste filmerna har varit med temat skräck. Dock så tyckter jag verkligen inte att denna filmen var något läskig alls. Jag var sugen på att se denna efter första gången jag såg trailer på den men sen så har den hamnat i glömska. Men så för några dagar sedan så såg vi den och shit vilken besvikelse. Filmen har en intressant idé men genomförande är varken spännande eller otäckt. Då rekommender jag hellre The Strangers som är lite detsamma med mördare som ska döda en familj. Purge 2 ska komma har jag sett. Kanske så blir det bättre en andra gång.
 
 

The Conjuring

Kategori: Film Recensioner

The Conjuring är baserad på verkliga händelser och handlar om spökjägarna Lorraine och Ed Warren (Vera Farmiga och Patrick Wilson) som hjälper en familj vars hus terroriseras av en mystisk ond ande. 
 
Jag hade hört att denna film skulle vara så himla läskig men det tyckte jag inte. Filmen är som sagt baserad på verkliga händelser vilket gör den lite otäckare men jag blev faktiskt lite besviken då jag trodde den skulle vara värre. Men i vilket fall som helst så var den bra och intressant. Helt klart sevärd om man gillar denna typen av film. Sinister var mycket läskigare än denna men dock inte baserad på verkliga händelser.
 
 

The Raid : Redemption

Kategori: Film Recensioner

Ett SWAT-team planerar att infiltrera ett bostadshus i Jakartas slum fyllt av stadens farligaste gangsters och mördare ledda av den ondskefulla ledaren Tama. Metodiskt tar de sig genom huset - våning för våning - tills de upptäcks av Jamas hantlangare. Snart är jägarna bytet och de i teamet som fortfarande lever måste ta sig igenom en hord av blodtörstiga gangsters för att en gång för alla sätta stopp för Tamas skräckvälde.
 
Jag såg precis klart på The Raid på Netflix efter ha hört en del bra grejor om den och jag blev inte besviken. Den var på ett ungefär som jag hade trott och mina tankar förs givetvis till Dredd filmen som kom ungefär samtidigt som denna. De är väldigt lika varandra men denna kom först så är det någon som har kopierat någon annan så är det Dredd som kopierat men det tror jag inte. Det blev nog mest så av en slump skulle jag tro. The Raid är en idonesisk film och har en hel del slagsmålsscener som är riktigt facinerande men ibland lite väl utragna. Mycket brutalfilm med massa blod och brutala mord. Nu hoppas jag bara att jag får se uppföljaren snart.